6 Haziran 2021 Pazar

Çiftçileri intihara sürükleyen Ziraat’ın Demirören ‘sırrı’

Youtube, kredisini ödeyemeyen haciz mağduru çiftçilerin Ziraat Bankası önünde kendini yaktığı videolarla doluyken, bugün Sedat Peker’in bankayla ilgili ifşa ettiği skandal büyük tepki topladı. Peker, Ziraat Bankası’nın 10 milyon çiftçiye dağıtılan kredi tutarı kadar bir tutarı, bir kalemde TV ve gazete satın alması için Demirören Grubuna verdiğini ve bunca yıla rağmen geri almadığını açıkladı. Banka ‘müşteri sırrı’ diyerek milletvekillerinin sorularını cevaplamıyor.

BOLD – Sedat Peker son videosunda da Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’i hedef aldı. Doğan Holding’e ait televizyon ve gazeteleri aldığı süreç hakkında detay veren Peker, Demirörenlerin bir kamu bankası olan Ziraat’tan aldığı kredinin akıbetini anlattı.

Demirörenlerin aldığı 750 milyon dolarlık kredi miktarını pandemide 10 milyon çiftçiye dağıtılan yardımlarla kıyaslayan Peker, iki miktarın da aynı olduğunu hatırlattı. Peker, Demirören Grubunun aldığı bu krediyi de bunca yıla rağmen ödemediğini söyledi.

Muhalefet o iddiaların ardına düştü. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Sedat Peker’in Demirören’in Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemediği iddiasına ilişkin olarak, “Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?” diye sordu.

‘SIR’ DEDİ BİLGİ VERMEDİ

Hakverdi sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, “Demirören’in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka ‘müşteri sırrı’ diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?” ifadesini kullandı.

BİR BANKADAN DAHA FAZLASI

Ziraat’ın cevabı sosyal medyada da tepki topladı. Özellikle CHP’li Veli Ağbaba’nın kendini yakan çiftçi paylaşımı büyük ilgi gördü. Ağbaba kredi borcu yüzünden kendisine Ziraat Bankası’ndan haciz gönderilen çiftçinin banka önünde kendini yakmaya çalıştığı videoyu paylaştı. Ağbaba videoyu şu notla paylaştı: “Borcunu ödeyemediği için kendini yakmak isteyen Malatyalı tütün üreticisine haciz gönderen Ziraat Bankası, gazete/TV satın alan işadamına 750 Milyon dolar kredi verdi. Parayı ödedi mi? sorusunu ise ‘müşteri sırrı’ diye cevapladı. ‘Ziraat Bankası-Bir bankadan daha fazlası.”

EŞİTLİK İLKESİ VAR

Anayasa’daki eşitlik ilkesine atıfta bulunan bazı sosyal medya kullanıcıları da Ziraat’a olan kredi borçlarının ödenmemesi çağrısında bulunuyor.

BORÇLU ÇİFTÇİLER BANKA ÖNÜNDE İNTİHARA KALKIŞIYOR

Malatyalı tütüncüden önce Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde patates üreticisi olduğu öğrenilen A.Ş. de Ziraat Bankası Şubesi içerisinde kendini yakarak intihar girişiminde bulunmuştu.

‘Pislik’ kavgasında olan yine yancılara oldu

Çiftçileri intihara sürükleyen Ziraat’ın Demirören ‘sırrı’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder