7 Haziran 2021 Pazartesi

Savcılar yaşıyor! HDP’ye kapatma davası Ahmet Şık’a soruşturma

Türkiye’nin Sedat Peker ifşaları sonrası haftalardır aradığı savcılar, HDP’ye yeniden kapatma davası açarak ve Ahmet Şık’a 3 yıl önceki bir konuşmasına soruşturma başlatarak ses verdi. Sosyal medyada kapatma davası dahil tüm soruşturmaların Saray’dan alınan talimatla gündem değiştirme çabası  olduğu yorumları yapılıyor.

BOLD – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden dava açtı. İddianame, Anayasa Mahkemesine gönderildi.

HDP’Lİ 500 İSME SİYASİ YASAK TALEBİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemli yaklaşık 850 sayfalık iddianamesinde, yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istendi.

BANKA HESABINA TEDBİR TALEBİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemli iddianamesinde, partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.

HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde yeniden dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, yazılı açıklamasında, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesine 17 Mart 2021’de dava açıldığını, mahkemece 31 Mart 2021’de iddianamenin iadesine karar verildiğini hatırlattı.

Açıklamanın devamında, dosya kapsamında sunulan delillerle devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin sıralandığı, davalı partinin bu eylemlerin odağı haline geldiği tereddüde yer vermeyecek şekilde iddianameye dercedildiği belirtilerek, “Ayrıntılarına iddianamenin ‘giriş’ kısmında açıklandığı üzere iade sebeplerine katılmamakla birlikte dosyanın sürüncemede kalmaması için eksiklik olarak belirtilen ancak iade sebepleri içinde gösterilmeyen birtakım hususlar da araştırılarak iddianame yeniden tanzim edilmiştir” denildi.

Bugün bir başka adli gelişme daha yaşandı. Milletvekili Ahmet Şık hakkında bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

ŞIK’IN SÖZLERİ

Şık o programda “Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloğu vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var…. o iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur” ifadeleri
kullanmıştı.

TİP’TEN TEPKİ

Ahmet Şık’a açılan soruşturmaya Türkiye İşçi Partisinden (TİP) de tepki geldi. TİP’in resmi sosyal medya hesabından, “Mafya-AKP ilişkilerine tek söz edemeyen savcılık, 3 yıl önceki konuşmasından ötürü İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık’a soruşturma açtı. Ahmet Şık nezdinde AKP’ye direnenleri yargılamak istediğinizi biliyoruz. Doğruyu söylemekte inat ediyoruz” paylaşımı yapıldı.

SAVCILAR ORTAYA ÇIKTI

Türkiye haftalardır sosyal mecralardan ülkenin savcılarını arıyor. Mafya babası Sedat Peker’in milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar, yargı mensupları ve gazetecilerin bulaştığı suçları Youtube’dan yayınladığı videolarla ifşa ediyor. İddialarını delillerle ortaya koymaya çalışan Peker’e olan ilginin giderek artmasıyla videolar 100 milyondan fazla izlenmeye ulaştı. Sosyal mecralarda en çok konuşulan konuların başında Sedat Peker videoları geliyor. Yabancı basın bile, özellikler uyuşturucu trafiği, Suriye ve Libya’daki kaçak petrol ve silah ticareti gibi uluslararası suç konularına büyük ilgi gösteriyor.

Tüm bunlar yaşanırken vatandaşlar tek bir savcının bile harekete geçmemesine tepkili. Bugün, ‘Savcı Yok mu Savcı’ etiketi sosyal medyada bir numaralı gündem.

Savcıların 3 yıl önceki konuşması nedeniyle Şık’a soruşturma ve HDP’ye kapatma davasıyla boy göstermesi de tartışma konusu oldu. Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda ise HDP’ye yeniden açılan kapatma davasının gündem değiştirme çabası olduğu yorumları yapılıyor.

Sedat Peker’in karşısında neden Erdoğan’ı yalnız bıraktılar

Savcılar yaşıyor! HDP’ye kapatma davası Ahmet Şık’a soruşturma yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder