8 Haziran 2021 Salı

Peker’in hedef aldığı gazeteciler gitti siyasiler direniyor

Yayınladığı videolarla Türkiye’de ikinci Susurluk etkisi oluşturan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in açıklamalarında adı geçen gazeteciler işlerinden oldu ancak aktif siyasetçiler skandal iddialara rağmen hâlâ görevlerine devam ediyor.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolar sonrasında gazeteci Hadi Özışık, kardeşi Süleyman Özışık ve son olarak da televizyoncu Veyis Ateş işlerinden oldu. Peker’in videolarında adı geçen aktif siyasetçiler ise haklarındaki ciddi iddiaları duymazdan geliyor.

SKANDAL SONRASI İZNE ÇIKTI

Yayınladı videolar on milyonlar tarafından izlenen Peker’in son açıklamalarında hedef aldığı Habertürk spikeri Veyis Ateş izne çıktı. Ateş’in ekranlara dönmesi artık beklenmezken Peker Ateş hakkında şunları söylemişti: “Veyis (Ateş)… Bu da Süslü Süleyman’ın cazgırı… Elime düştü, kayıtlı, belgeli, görüntülü… Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz… Bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor, ABD’de de aranıyor… Otelinde kimler var? Veyis Ateş… Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç… Daha da çıkacak… Veysi… Senin kayıtlar da çıkacak…” Veyis Ateş’in kendi paylaşımlarında geceliği 106 milyon lira olan otelde konakladığı anlaşılmıştı.

ÖZIŞIK KARDEŞLERİN İLİŞİKLERİ KESİLDİ

Peker’le İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracı olduğu iddia edilen İnternethaber’in kurucusu Hadi Özışık ve Süleyman Özışık da işlerinden oldu. Hadi Özışık’ın Peker’le yaptığı görüşmenin ortaya çıkmasının ardından TV100 ve HaberTürk ile ilişiği kesildi. Kardeşi Süleyman Özışık’ın da Türkiye gazetesindeki yazılarına son verildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da Hadi Özışık’ı oy birliğiyle üyelikten çıkardı.

MHP’NİN DESTEĞİNİ ALAN SOYLU BAKANLIĞA DEVAM EDİYOR

Peker’in ilk hedef aldığı isimlerin başında gelen Süleyman Soylu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisini desteklemeleri sonrasında yoluna devam ediyor. Peker, kendisinin yurt dışına çıkması gerektiğini söylediğini öne sürdüğü Soylu’ya Demokrat Parti başkanı seçilmesinden bugüne kadar birçok konuda yardımcı olduğunu iddia etti. Soylu ile ilgili çok sayıda belge ve bilgi de paylaşan Peker ayrıca Soylu’nun Erdoğan’ı indirip yerine cumhurbaşkanı olmak istediğini de öne sürdü.

BİNALİ, OĞLUNU SAVUNMAK İSTERKEN YALANCI KONUMUNA DÜŞTÜ

Peker’in açıklamalarında adı uyuşturucu ticaretine karışan Erkam Yıldırım’a babası AKP’li Binali Yıldırım sahip çıktı. Oğlunun Venezuela’ya Kovid-19 salgını nedeniyle test kiti ve maske gibi malzemeler dağıtmak için gittiğini öne süren Binali Yıldırım’ın açıklamaları yalan çıktı. Erkam Yıldırım’ın yanında böyle bir malzeme olmadığı resmi kayıtlarla doğrulandı ancak Binali Yıldırım istifa etmek yerine sessizliğe büründü. Binali Yıldırım’ın adı yakında yapılanacak kabine değişikliğinde Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için geçiyor.

CİNAYETLE SUÇLANIYOR ANCAK HALA AKP’DEN VEKİL

Sedat Peker’in suçladığı isimlerden birisi de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar. Sedat Peker’in kendilerini Bodrum Yalıkavak Marina’ya “çökmekle” suçladığı Ağarlar, videoların art arda gelmesi sonrasında Yalıkavak Marina yönetiminden ayrılmak zorunda kaldı. Peker’in “Yeldana Kaharman, Tolga Ağar’ın cinsel saldırısına uğradığı, şikayetinin ardından ölü bulundu” iddiasını Tolga Ağar yalanlamakla yetindi. Aktif vekilliğe devam eden Tolga Ağar’ın Peker tarafından geçen nisan ayında kurulması planlanan ancak gerçekleşmeyen Soylu Hükumeti’nde içişleri bakanı olacağı öne sürülmüştü.

Savcılar yaşıyor! HDP’ye kapatma davası Ahmet Şık’a soruşturma

Peker’in hedef aldığı gazeteciler gitti siyasiler direniyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder