6 Haziran 2021 Pazar

İki yıl önce kanserden ölen KHK’lı sınıf öğretmeni görevine iade edildi

12 Haziran 2019’da kanserden vefat eden KHK’lı sınıf öğretmeni Emine Yürükçü, ölümünden iki yıl sonra görevine iade edildi. Yürükçü’nün Samsun’un Asarcık ilçesinin bir köyüne tayini çıktı.

BOLD – Aktif Eğitim-Sen üyesi olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen sınıf öğretmeni Emine Yürükçü, meme kanseri olup öldükten 2 yıl sonra göreve iade edildi ve tayini çıktı.

Samsun’da yaşayan 3 çocuk annesi 47 yaşındaki öğretmen Emine Yürükçü, 2016 yılının temmuz ayında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alındı. Yürükçü, 1 Eylül 2016’da çıkarılan 672 sayılı KHK ile ihraç edildi.

YÜZDE 90 ENGELLİ RAPORU VARDI

Kanser nedeniyle yüzde 90 engelli raporu olan Emine Yürükçü hakkında 2017’de takipsizlik kararı verildi; ancak buna rağmen işine iade edilmedi. Bunun üzerine kanser hastası olan Yürükçü, malûlen emekli olmak için başvuruda bulundu. Aradan geçen 6 ayda başvurusuna olumlu bir karşılık alamadı.

İddiaya göre Emine Yürükçü’nün evrakları kaybolmuştu. Yürükçü, yeniden başvuru yaptı ve kasım ayında malûlen emekli oldu; ancak geçen süre içinde hastalığı da ilerledi ve 12 Haziran 2019’da hayatını kaybetti.

“ÜÇ ÇOCUĞUMUN ANNESİNE TERÖRİST MUAMELESİ YAPILDI”

Eşinin hem iade edildiğini hem de tayininin çıktığını Twitter hesabından açıklayan Musa Yürükçü, “Eşimi, Aktif Eğitim-Sen üyesi olması gerekçesiyle ihraç ettiler. Oysa memurların büyük bir çoğunluğu zaten bu sendikaya üyeydi ve aidatları da devlet tarafından ödeniyordu. Devletin de bildiği bir sendikaya üye olmasıydı tek suçu.” dedi.

Takipsizlik almasına rağmen eşinin işine dönemediğini vurgulayan Yürükçü, “Bu durum, hastalık sürecini daha hızlandırdı ve eşim 2019’da hayatını kaybetti. Eşim ölünceye kadar hep bir umutla işine iade edilmeyi bekledi. Dün de işe iadesinin ve tayininin başka okula çıktığı bilgisi verildi. Geç gelen adalet, adalet değildir. Çocuklarım hālâ annelerin ölümünü kabullenmiş değil. Annelerine terörist muamelesi yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Emine Yürükçü, Samsun merkezdeki Derecik Mezarlığı’na defnedildi. Fotoğraf: Musa Yürükçü.

Emine Yürükçü’nün yüzde 90 engelli olduğuna dair rapor.

Kanserden ölen KHK’lı öğretmenin son mektubu

 

İki yıl önce kanserden ölen KHK’lı sınıf öğretmeni görevine iade edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder