6 Haziran 2021 Pazar

İnandı ailesinin avukatı: Bu sabah bir sağlık görevlisi Türk elçiliğine girdi

Eşi Orhan İnandı’nın Bişkek’teki Türk Büyükelçiliği’nde zorla alıkonulduğunu söyleyen Reyhan İnandı’nın açıklamasından sonra elçilik binasına bu sabah bir sağlık görevlisi girdi.

BOLD – Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te 6 gün önce kaçırılan Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı’nın Türk Büyükelçiliği’nde tutulduğu iddia ediliyor. Bu sabah bu iddiayı doğrulayan bir gelişme yaşandı.

Pazar sabahı hiçbir resmi görevlinin çalışmadığı elçilik binasına bir sağlık görevlisi geldi. İnandı ailesinin avukatı Taalaygul Toktakunova bu gelişmeyi bir fotoğrafla birlikte Facebook sayfasından duyurdu.

“SAĞLIĞI YERİNDE OLMAYABİLİR”

Taalaygul Toktakunova’nın açıklaması şöyle:

“Reyhan inandı, eşi Orhan İnandı’nın Türk Büyükelçiliğinde zorla alıkonulduğu bilgisine ulaştığı açıklamasından birkaç saat sonra onu teyit eden bir gelişme yaşandı. Pazar günü bir sağlık görevlisi büyükelçilik binasına giriş yaptı. Bu gelişme çaresiz aile için umuttur. Bu, onun hayatta olduğunu gösteriyor, ancak sağlığı yerinde olmayabilir. Şu ana kadar Reyhan İnandı’nın açıklamasının ardından şu ana kadar bilgi almak veya soru sormak irtibata geçem hiç kimse yok. Malum bugün pazar, polis ve yetkililer dinleniyor olsa gerek.”

“KIRGIZ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKMASI İÇİN BELGE İMZALATMAK İSTİYORLAR”

Kırgız halkına bu sabah kendi dillerinde seslenen Reyhan İnandı  ise “Değerli Kırgız halkım! 31 Mayıs’tan beri sürekli, durmadan eşim Orhan İnandı’yı arıyoruz. Eşimin şu anda Türk büyükelçiliği binasında zorla alıkonulduğu bilgisine ulaştık. Orhan İnandı’ya işkence ediyorlar ve zorla Kırgız vatandaşlığından çıktığına dair evrak imzalatmaya çalışıyorlar. Daha sonra da Kırgızistan’dan kaçıracaklar.” demişti.

“Eşime Kırgız vatandaşlığından çıkması için zorla belge imzalatmak isteniyor”

İnandı ailesinin avukatı: Bu sabah bir sağlık görevlisi Türk elçiliğine girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder