26 Ağustos 2019 Pazartesi

Dolar uçtu sosyal medya yıkıldı: Gece kim vurgun yaptı

Uzmanların ABD ile Çin arasında yaşanan ekonomik gerilime bağladığı, doları bir anda 6.47 seviyelerine çıkaran, kurdaki 75 kuruşluk dalgalanma sosyal medyada da gündem oldu.

BOLD- Küresel piyasaların açılmasının ardından dolar dün gece 6.47 sevilerine kadar yükseldi. Uzmanlara göre, ABD ile Çin’in tırmanan ticaret savaşı geriliminin artmasıyla şu an spot piyasada 11 yılın, illikit işlemlerde ise tarihi dip seviyesini test ederken bu riskten kaçış illikit piyasada dolar/TL’nin de 6.47 seviyesine kadar yükselmesine neden oldu.

Bankacılar küresel piyasalardaki satış baskısının kuvvetli olduğu, TL’de likiditenin olmadığı gece saatlerinde ‘stop loss’ işlem emirlerinin çalıştığını, bunun da TL’de ani bir hareketi beraberinde getirdiğini söylediler. Kur daha sonra 5.80 seviyesinde dengelendi.

KİMLER YARARLANDI

Dolardaki bu dalgalanma sosyal medyada da gündem oldu. Yapılan paylaşımlarla sosyal medya kullanıcıları 75 kuruşluk dalgalanmadan kimlerin yararlandığının araştırılmasını istedi.

BAK BUL!

Gazeteci Fatih Portakal da dolardan birilerinin gece vurgunu yaptığını düşünenlerden. Portakal yetkililere ”Doları gece yine uçurmuşlar. Kimler geceden istifade etti aslında bulmak kolay. Sadece bulmayı istemek yeterli. Banka hareketlerine bak ve bul!” diyerek mesaj gönderdi.

Ekonomist Cem Seymen ise doların kıssa sürelik yükselişini ülkedeki demokrasi ve hukukun eksikliğine bağladı. Seymen’in paylaşımı şöyle: ”Dolar 20 dakikada 6.40 oldu sonra 5.80’e indi. Herkes uyurken büyük deprem oldu. Bu ani depremleri önlemenin yolu açık. Kişisel hak ve özgürlükler, demokrasi, uluslararası standartlarda üstün hukuk, kaliteli müfredatla yetişen zihni, fikri hür gençlik. Kraliçe oynayamaz o zaman”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder