26 Ağustos 2019 Pazartesi

Erdoğan Rusya’ya gidiyor: Gündemde İdlib var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü Rusya Federasyonu’na günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek. Gündemde Suriye’nin İdlib vilayetindeki çatışmalar ve Türkiye’nin bölgedeki askeri gözlem noktaları olacak.

BOLD- Rusya desteğindeki Suriye Ordusu, İdlib’in güneyi ve Hama’nın kuzeyindeki bölgede son haftalarda saldırılarını arttırdı.

Suriye Ordusu, İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun kenti ve çevresini tamamen ele geçirdi. Türkiye’nin Han Şeyhun yakınlarındaki Morek kasabasında bulunan 9 numaralı askeri gözlem noktasının çevresi tamamen Suriye Ordusu tarafından ele geçirildi ve Türk askerleri gözlem noktasında tamamen kuşatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda İdlib’i konuştu. Ancak görüşmeye ilişkin yapılan açıklamalardan bir anlaşma sağlanamadığı anlaşılıyor.

ERDOĞAN, RUSYA’DA HAVACILIK FUARINA KATILACAK

Erdoğan-Putin telefon görüşmesi sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Ağustos 2019 Salı günü Rusya’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Görüşmede Suriye’nin yanı sıra Libya meselesinin de gündemde olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin’in daveti üzerine MAKS-2019 havacılık fuarına da katılacak, savaş uçaklarının gösterisini Putin ile birlikte izleyecek.

AKAR: İDLİB’DEKİ GÖZLEM NOKTALARIMIZA SALDIRI OLURSA MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANIRIZ

Bu arada, Suriye’nin İdlib kentinde Suriye askerleri tarafından çevresi sarılan askeri gözlem noktalarına ilişkin bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi.

 

Savunma Bakanı Akar, İdlib’deki Türk askerlerine yönelik bir saldırıya karşılık verileceğini belirtti.

Hulusi Akar, “Gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırı olması durumunda meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Erdoğan’dan Putin’e: İdlib’deki saldırılar Türkiye’nin milli güvenliğine tehdit

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder