26 Ağustos 2019 Pazartesi

Erdoğan yine “idam gelirse onaylarım” dedi

15 Temmuz’un ardından sık sık gündeme getirilen idam konusu, Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha “önüme gelirse onaylarım” sözleriyle gündemde.

BOLD – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut cinayetiyle ilgili, “Bu alçaklıktır, adiliktir. İdam söz konusu olursa Meclis’e gelir, Meclis’ten geçtikten sonra ise benim kararım nettir” dedi.

“TEK BAŞIMA KARAR VERME YETKİM YOK”

Erdoğan, Trabzon’da katıldığı açılışta, alandakilerin idamla ilgili yasanın getirilmesi için tezahüratta bulunanlara cevap verdi. Parlamentodan çıkıp geldiğinde onaylayacağını daha önce de söylediğini hatırlatan Erdoğan, “Tabii idam kararını Cumhurbaşkanı olarak tek başıma verme yetkim yok. Bu, parlamentodan gelecek, parlamentodan geldiği zaman benim onaylama yetkim var. Parlamentodan çıkıp geldiğinde ben onaylayacağımı daha önce size söyledim zaten. Emine Bulut hanımefendiyle ilgili olay yenilir, yutulur bir olay değildir. Bu ciddi bir vahşettir. Bu alçaklıktır, bu adiliktir. Buna ne derseniz deyin az kalır. Bunu vicdanımızın da kabul etmesi mümkün değil, hukukun da bunu kabul etmesi mümkün değil” dedi.

KANUN TEKLİFLERİ ARTIK SARAY’DA YAPILIYOR

Daha önce Başbakanlıkta şimdi ise Saray’da hazırlanan kanun teklifleri, AKP grubu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulabiliyor. Saray’ın çıkmasını istediği kanun teklifi sıra beklemeksizin gündeme alınıyor. İlgili komisyondan geçir geçmez Meclis Genel Kurulu’na getirilerek çıkartılıyor. Kanun Cumhurbaşkanının onayının ardından da yürürlüğe giriyor.

 

İmamoğlu, Erdoğan’ın ‘tatil’ eleştirilerine cevap verdi: Demek ki hiç çalışmamışsın!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder