26 Ağustos 2019 Pazartesi

Süleyman Soylu Belediye bütçesinden kendisine alınan hediyeyi seçerken fotoğraflandı

Ahmet Türk’ün gündeme taşıdığı kayyımın, Erdoğan ve bakanlarına aldığı hediyeler ile ilgili skandal görüntüler ortaya çıktı. Fotoğraflarda bakanlardan Soylu ve Kurum kuyumcuda hediyelerini seçiyor.

BOLD – Türkiye bir haftadır mahkeme kararı olmadan İçişleri Bakanlığının tasarrufu ile HDP’li 3 büyükşehir belediyeye atanan kayyımları ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu bölgesinde çıkan olayları konuşuyor. Bugün ortaya çıkan görüntüler ise Ahmet Türk’ün Mardin’e atanan kayyım ile hükumet yetkilileri arasındaki “hediye” ya da “rüşvet” alışverişini kanıtlar nitelikte.

BAKANLAR SOYLU VE KURUM ALIŞVERİŞTE

Mardin Büyükşehir Belediyesinde görevden uzaklaştırılan ve yerine kayyım atana Ahmet Türk’ün, belediyeye atanan kayyımın Cumhurbaşkanı ve bakanlara yüz binlerce liralık hediye aldığı iddiası ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Değerli eşyaların alındığı Fırat Silver adlı iş yeri sosyal medya hesabından kayyımın kendilerine aldığı hediyeleri seçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un fotoğraflarını yayınladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DA GÖNDERDİ

Görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında kayyımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini açıklamıştı. Türk ayrıca, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini öne sürmüştü.

Sosyal medyada da fotoğraflara tepki var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un hediye seçtiklerin görüntüler, sosyal medyada ‘Bakanların hediyeleri belediyeler üzerinden halka mal edilecek’ yorumlarına neden oldu.

İşçinin 8 ayda 2 altını buhar oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder