26 Ağustos 2019 Pazartesi

Türkiye’nin Oscar adayında “Saray” etkisi

Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun henüz gösterime girmeyen “Bağlılık-Aslı” filmi Türkiye’nin Oscar’daki aday adayı oldu.

BOLD– Türkiye’nin Oscar adayını belirleme süreci tamamlandı. Yabancı dilde en iyi film Oscar’ı için mücadele edecek film olarak Semih Kaplanoğlu’nun 20 Eylül’de gösterime girecek olan Bağlılık-Aslı filmi seçildi.

Kaplanoğlu’nun bir önceki filmi “Buğday”ın galası Beştepe’de yapılmıştı

ERDOĞAN ETKİSİ Mİ?

Türkiye’nin Oscar adayının birçok festivalden ödülle dönen “Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti” imzalı “Sibel” olması yönündeki beklenti gerçekleşmedi. Birçok sinema eleştirmeni “Sibel”in seçilmesi durumunda Oscar şansının olabileceği yönünde görüş bildirmişti.

Kültür Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’nun tercihi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Semih Kaplanoğlu’nun filmi “Bağlılık-Aslı”dan yana oldu.

SARAYDA GALA YAPAN YÖNETMEN

Semih Kaplanoğlu’nun bir önceki filmi Buğday’ın galası 2017’de Beştepe’de yapılmıştı. Kaplanoğlu, 2017’de Habertürk’ten Kübra Par’a verdiği röportajda talebin Erdoğan’dan geldiğini söylemişti. Erdoğan, Meltem Cumbul’un Kaplanoğlu’nun elini sıkmaması olayından sonra yönetmeni aramış ve filmin ilk gösteriminin sarayda yapılmasını teklif etmiş.

Kaplanoğlu, “sanatçının iktidara yakın durmasının” sorunlu bir durum olup olmadığıyla ilgili soruya ise “İktidar bana yakın durdu. Ayrıca Erdoğan, şahsi olarak Türkiye’yi yönetişini takdir ettiğim birisi.” şeklinde karşılık vermişti.

20 Eylül’de vizyona girecek olan Bağlılık-Aslı fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder