25 Ağustos 2019 Pazar

Diyanet’ten kovulan Şenocak’tan ‘helal eğitim’ atağı

Üniversiteli kızların giyimlerini eleştirerek onları cehennemlik ilan eden AKP’nin akıl hocalarından İhsan Şenocak’ın kurduğu İFAM, İslamiyetten hareketle dünyayı okuyacak, anlayacak gençler yetiştirmek için özel lise açacağını duyurdu.

BOLD- Kadına yönelik tepki çeken sözleri yüzünden Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan İhsan Şenocak’ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) özel lise açıyor. İFAM’ın yeni projesi olan Özel Aşıkkutlu Anadolu Lisesinin hazırlık sınıfında yoğun olarak Arapça dil eğitiminin verileceği öğrenildi.

Konuyu Yeni Akit gazetesine konuşan İFAM Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kadıoğlu gündeme getirdi. İFAM’ın kadim usulde eğitim verdiğini belirten Kadıoğlu, ”Eğitim programımızı Özel Aşıkkutlu Anadolu Lisesi projesiyle farklı bir zeminde daha hayata geçireceğiz” diye konuştu.

İSLAMİYETTEN HAREKETLE DÜNYAYI OKUYACAKLAR

Açılması planlana lisede mutad müfredatın yanında, İslami ilimler ve Arapça eserlerin de okutulacağını belirten Kadıoğlu, ”Hazırlık sınıfında yoğun bir Arapça’nın yanında İngilizce de olacak. Hedefimiz, öğrencilerimizi İslamiyetten hareketle dünyayı okuyacak, anlayacak ve proje geliştirecek bir donanımla milletimizin huzuruna çıkarmak. Arzumuz, iyi derecede Arapçasıyla İslam Dünyasını, İslami ilimler tahsiliyle medeniyetimizi, İngilizcesi ile Batı’yı tanıyıp öz-posa ayrımına tabi tutan öğrencilerin yetişmesine katkıda bulunmak, onlarla tarihin yürüyüşünü yeniden başlatmak.” dedi

HASIM SİTELER MECCANEN REKLAM İŞİNİ ÜSTLENDİ

İFAM’ın sosyal medya hesabından da lise ile ilgili duyuru yapıldı. Duyuruda, ”Lise projemizi hayata geçirdik. Televizyonlara, gazetelere büyük bütçelerle reklam verme imkanı yokken İhsan Şenocak ‘a, İFAM’a hepsinden öte İslam’a hasım siteler meccanen bu işi üstlendi. Hayırlı işlerde Allah Teâla’nın yelkenlerinize rüzgarı nereden vereceği hiç belli olmuyor” ifadeleri kullanıldı.

KOT GİYEN KIZLAR VE AİLELERİ CEHENNEMLİK DEMİŞTİ

Lise açacak olan İFAM’ın kurucusu ve başkanı İhsan Şenocak üniversiteye giden kızların giyim kuşamlarını eleştirerek kot pantolon giyinen kızların ve buna izin veren ailelerinin cehenneme gideceğini öne sürmüştü. Tepki çeken bu sözler yüzünden Şenocak Diyanet’teki görevinden alınmıştı. İhsan Şenocak en son at sırtında, Tuna boylarına akınlar düzenleyen Akıncıları anlattığı vaazı ile sosyal medyada gündem olmuştu.

Antalyaspor-Denizlispor maçının geliri Emine Bulut’un kızına bağışlanacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder