25 Ağustos 2019 Pazar

Van’daki kayyım protestosunda HDP’li vekil darp edildi

Van’daki gösterilerde polis, milletvekillerininde aralarında bulunduğu guruba müdahale etti. HDP’li Murat Sarısaç’ı darp eden polis, görüntü almaya çalışan diğer milletvekillerini kalkanlarıyla böyle engelledi.

BOLD- Diyabakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyımlar yüzünden başlayan ve bir haftadır devam eden gösterilere HDP’li milletvekilleri de destek veriyor. Oturma eylemi, yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyen guruba polis sık sık müdahale ediyor.

HDP’li 6 milletvekili Sevin Çoskun , Sait Dede, Murat Sarısaç, Abdullah Koç, Mensur Işık ve Muazzez Orhan’ın da katıldığı Van’daki bugünkü gösterilerde polis toplanan guruba yine müdahale etti. Maraş Caddesinde basın açıklamasının ardında yürüyüş düzenlemek isteyen guruptan çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Biber gazının kullanıldığı olaylarda gözaltına alınanlar arasında HDP’li vekil Murat Sarısaç’ın danışmanı İbrahim Genç de var. Polis ablukaya aldığı milletvekillerinin ve gazetecilerin eylemcilere yaklaşmasını engelliyor.

POLİSTEN GÖRÜNTÜYE KARŞI İLGİNÇ YÖNTEM

Ablukaya alınan milletvekilleri polis müdahalesini sosyal medyadan canlı yayınla duyurmaya çalıştı. Danışmanı gözaltına alınan milletvekili Murat Sarısaç’ın polis ile yaşadığı tartışma ve ardından çıkan arbedenin görüntülenmemesi için çevik kuvvet ekipleri çekim yapan diğer milletvekillerinin önünde duvar oluşturdu.

HASTA GENCE SERT MÜDAHALE GÖRÜNTÜSÜ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Van’daki gösterilerde polisin psikolojik rahatsızlığı bulunan bir genci tartaklaması her kesimden büyük tepki toplamıştı. Polisin sert müdahalesi, AKP’li milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve iktidar ortağı MHP’nin önemli isimlerinden Cemal Enginyurt’u sosyal medyada birbirine düşürmüştü.

Diyanet’ten kovulan Şenocak’tan ‘helal eğitim’ atağı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder