25 Ağustos 2019 Pazar

Eski AKP’li Özdağ’dan olay açıklama: Davutoğlu’na darbeyi Erdoğan ve arkadaşları yaptı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP Genel Başkanlığı döneminde, Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan eski AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, Davutoğlu’na parti içi darbe yapıldığını söyledi. Darbeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arkadaşlarının yaptığını vurguladı.

BOLD-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yönetimiyle ters düşen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadele konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere sert cevap vermişti. Ahmet Davutoğlu, “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” demişti.

Davutoğlu’nun bu sert çıkışına eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’dan destek geldi. Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına misafir olan Özdağ, 7 Haziran-1Kasım 2015 arasında yaşanan siyasi tartışmalara değindi.

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ve AKP Genel Başkanlığından istifa etme sürecine değinen Selçuk Özdağ, yaşananlar için “darbe” nitelendirmesinde bulundu. O dönme ilişkin olay açıklamalarda bulunan Özdağ, “Sayın Davutoğlu’na parti içi darbe yapılmıştır” dedi.

ERDOĞAN, ŞEFFAFLIK YASASINA KARŞI ÇIKTI

“Darbeyi kimler yaptı?” sorusuna cevap veren Özdağ, “Sayın Erdoğan ve arkadaşları yaptılar. Sayın Erdoğan hem parti elimde olsun istiyordu hem de Cumhurbaşkanlığı elimde olsun istiyordu. Sayın Davutoğlu’yla bazı konularda anlaşamadılar.” dedi.

Davutoğlu’nun çalışma şekline müdahale edildiğini vurgulayan Özdağ, “Milletvekilleri listesi konusuydu. Bakanların atanma şekliydi. Veya birilerinin bakan olmaması ya da başka yerlerde bakan olarak değerlendirilme şekliydi. Bir diğer husus şeffaflık yasasıydı. Şeffaflık yasası neydi? Hırsızlık yapılmasın yasasıydı, yolsuzluk olmasın yasasıydı, rüşvet alınmasın yasasıydı. Bununla ilgili biz dedik ki bütün siyasetçiler şeffaf olsunlar, yolsuzluk yapanlar varsa onlar hakkında hukuk gereğini yapsın, siyaset kurumu da kamuoyu da gereğini yapsın. Siyasetçi her şeyiyle şeffaf olsun.” şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ahmet Davutoğlu, AKP’nin tek başına iktidarı ilk kez kaybettiği, HDP’nin parti olarak barajı aştığı 7 Haziran 2015 seçimleri ile terör saldırılarının da yaşandığı bir zeminde bu seçimin yenilendiği 1 Kasım 2015 arasında geçen dört aylık sürece de önemli bir göndermede bulunmuştu. Yenilenen genel seçimde AKP’nin tek başına tekrar iktidara gelmesinin üzerinden 6 ay geçmeden Erdoğan’ın isteği üzerine Başbakanlık ve parti genel başkanlığından istifa eden Davutoğlu, “Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder