16 Aralık 2019 Pazartesi

AKP’li Sancakların yerli ve milli kan ürünü vurgunu Meclis’te

Sağlık Bakanlığının açtığı ihaleyi kazanan Ethem Sancak’ın kardeşi Murat Sancak, üretim yerine, firmaların atmak zorunda kaldıkları ürünleri toplayarak, devlete fatura ettiği ortaya çıktı.

BOLD – TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP’li Özgür Özel, AKP’li iş adamı Ethem Sancak’ın kardeşi Murat Sancak’ın, Sağlık Bakanlığı üzerinden devleti dolandırdığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yerli ve milli kan ürünleri için yapılan ihaleyi 2 yıl önce AKP’ye yakın iş adamı Ethem Sancak’ın kardeşi Maxicell şirketinin sahibi Murat Sancak kazanmıştı. Özel, Murat Sancak’ın şirketi Maxicell’in 26 aydır ihalesini aldığı kan ürünleri tesisi için tek bir çivi dahi çakmadığını belirterek, ”Murat Sancak ne soğuk hava deposunu açtı, ne kan toplama merkezi yaptı” dedi

18’DE 1 FİYATA ALIP DEVLETE FATURA EDİYOR

Murat Sancak’ın kan ürünlerini tek başına satma imtiyazını 26 aydır kullandığını anlatan Özel, ”Türkiye’ye son kullanma tarihi 1 yıldan az kan ürünü sokamazsınız. Sokarsanız çok ağır cezalandırılırsınız. Bunda imtiyaz var ya. Firmaların, son kullanma tarihi 3 ay kalmış, atmak zorunda oldukları ürünlerini 18’de 1 fiyata alıyor ve üzerinde yazan fiyattan devlete fatura ediyor” diye konuştu. Genel Kurulda Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca’ya seslenen Özel, Murat Sancak’ın 26 aydır aldığı ihalenin hiçbir şartını yerine getirmediğini belirterek, ”Tesis yok, kan merkezi yok, fabrika yok. İmtiyaza devam, paraya para katıyor” ifadelerini kullandı.

BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞI ÇIKTI

AKP’ye Sancaklara verilen ihalenin şartnamesindeki imzanın da Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Okçular Vakfı Başkan Vekili Hakan Kazancı’ya ait olduğunu vurgulayan Özel, Bakan Koca’ya, ”Boğazınıza kadar battığınız bu pislikten partinizi de, Sağlık Bakanlığını da, Türkiyeyi de kurtarın. Milli varlıklarımızı da böyle sözünü tutmayan soygunculara peşkeş çekmeyin” dedi.

Ziraat’in ortak olduğu simitçiden Erdoğan’ın avukatı çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder