16 Aralık 2019 Pazartesi

Hakan Atilla’nın Temyiz duruşması bugün New York’ta görülecek

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yargılandıktan sonra, 32 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında tahliye olup Türkiye’ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın temyiz başvuruyla ilgili duruşma bugün New York’ta yapılacak.

BOLD – New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde görülecek olan temyiz duruşmasında, Atilla’nın hakkındaki iddianamenin düşürülmesi ve New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Hakimi Richard Berman’ın aleyhine verdiği 32 aylık hapis cezası kararının bozulması talebi değerlendirilecek.

Hakan Atilla’nın avukatları hükümün bozulması yönünde bir  temyiz başvurusunda bulunmuş, New York Güney Bölge Savcılığı da hakimin verdiği hapis cezasını az bulduğu gerekçesiyle kararın bozulması talebinde başvuruda bulunmuştu.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla daha sonra temyiz mahkemesine yapılan başvuruda, Atilla’nın hapis cezasının az olduğu iddiasıyla kararın bozulmasıyla ilgili yaptıkları başvuru geri çekilmiş, mahkemeden sadece suçun sabit olduğunu belirterek bu cezanın onanması istenmişti.

Temyiz duruşmalarının uzun süre devam edebileceği belirtiliyor.

Hapis cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Hakan Atilla, AKP hükümeti tarafından Borsa İstanbul’da (BİST) Genel Müdür olarak görevlendirilmişti.

Hakan Atilla’nın, Genel Müdürlüğe getirilmesinin ardından Borsa İstanbul’un ikinci en büyük hissedarı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), BIST’teki yüzde 10 hissesini satma kararı almıştı.

ABD’li Yargıç Berman, Halkbank’ı 10 Şubat’ta yapılacak yeni duruşmaya katılmaya çağırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder