16 Aralık 2019 Pazartesi

İzmir’den sonra İstanbul’da da Alevilerin duvarları ‘Gebereceksin’ yazılarak işaretlendi

İstanbul Sultangazi İlçesinde Alevi ve Kürt vatandaşların yaşadığı bir apartmanın duvarı, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından işaretlenerek “gebereceksin” yazıldı.

BOLD – Sultangazi’de dün akşam saatlerinde fark edilen yazılar nedeniyle bina sakinleri polise haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler bina içerisinde faillerin parmak izini aradı.

AYRIŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Haberi duyan CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz da korku yaşayan vatandaşlara destek için polis merkezine geldi. Polisin olayı üzerinde titizlikle durmasını isteyen Poyraz, “Biz ilçemizde ve mahallemizde böyle şeylere izin vermeyeceğiz . Aleviymiş Sünniymiş aslolan insanlıktır. Kim ya da kimler yaptıysa ayrışmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

GEÇEN AY İZMİR’DE YAŞANDI

Geçen Kasım ayında da İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesinde oturan Alevi Şenal ailesinin duvarı “Defol Alevi” yazılarak işaretlenmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemine gelen olay için Erdoğan, faillerin bir an önce yakalanarak gerekli cezaların verileceğini söylemişti. Provokatif olayı kimin gerçekleştirdiği henüz bulunamadı.

15 Temmuz’a dair kritik soru: Erdoğan, Mehmet Cengiz’in uçağıyla gece değil öğlen mi döndü?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder