15 Aralık 2019 Pazar

AKP’lileri kara kara düşündüren ittifak anketi: ‘MHP seçmeninin desteği azalıyor’

Davutoğlu ve Babacan’ın partilerinin sebep olacağı oy kaybını konuşulurken, AKP’nin yaptırdığı anket sonucuna göre, MHP’li seçmenin de Erdoğan’a olan desteği azalıyor.

BOLD – Eski AKP’li kurmayların art arda gelen parti çıkışları sonrası partiden kitlesel kopmalar yaşanıp yaşanmayacağı konuşulurken yapılan bir araştırmayla MHP seçmeninden Erdoğan’a desteğin azaldığı ortaya çıktı. Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’e konuşan bir AKP’li yetkili, iktidarın anketlerinden çıkan sonuçlara göre bir strateji oluşturmaya çalıştığını belirtirken, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ile ilgili beklenmedik bir durumla karşılaşıldığı ifade etti.

MHP SEÇMENİNDEN ERDOĞAN’A DESTEK AZALDI

MHP seçmeninde Erdoğan’a olan desteğin ciddi şekilde düştüğünü görüldüklerini belirten AKP’li yetkili yapılan kamuoyu araştırmasına göre, “24 Haziran 2018’de gerçekleşen seçimlerde oyunu milletvekilliğinde MHP’ye veren, ancak Cumhurbaşkanlığında ise Cumhur İttifakının dışında tercihte bulunan bir seçmen grubu vardı. Son dönemdeki gözlemlerimizde MHP seçmeninde ortaya çıkan bu durumun ilerlediğini görüyoruz. Şu anda MHP tabanından sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesine yetecek oranda bir destek gelmiyor” dedi.

BARIŞ HAREKATIYLA DESTEK SÜRER SANDIK

MHP’li seçmendeki tutum değişikliği ile ilgili de konuşan AKP’li, “Biz ekonomik krizin MHP seçmeninin eğiliminde de bir değişiklik yaratabileceğini tahmin ediyorduk ama Barış Pınarı Harekatı nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinin büyük oranda süreceğini düşünüyorduk. MHP tabanındaki desteğin ciddi oranda azalması, beklediğimiz bir durum değildi. Yaşanan sorunun ekonomi ile ilgili olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder