15 Aralık 2019 Pazar

Sivasspor dolu dizgin gidiyor, Fenerbahçe’yi geçtiler

Lider Sivasspor, evinde şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek puanını 33’e çıkardı. üst üste 7. maçını kazanan Kırmızı-Beyazlı takım taraftarıyla galibiyet kutladı. Fenerabahçe’de Rodrigues ve Ozan kırmızı kart gördü.

BOLD – Süper Lig’in 15. haftasında Sivasspor evinde Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek liderliğini devam ettirdi. Ev Sahibi üst üste 7. maçını kazanarak puanını 33’e çıkardı. Sarı-Lacivertli takım ise 25 puanda kaldı. Sivasspor’un gollerini Fernando, Emre Kılınç ve Ziya Erdal attı. Fenerbahçe’nin tek sayısı ise Deniz Türüç’ten geldi. Karşılaşmada Rodrigues ve Ozan Tufan kırmızı kart gördü ve Sarı-Lacivertli takım maçı 9 kişi tamamladı. Bu iki oyuncu haftaya oynanacak Beşiktaş derbisinde görev yapamayacak.

FENERBAHÇE’NİN PUAN KAYBINA  TAHAMMÜLÜ YOK

Fenerbahçe için kritik bir hafta. Lider Sivasspor karşısında alacağı bir galibiyet zirve ile aradaki puan farkının 2’ye inmesine sağlarken kaybedilecek üç puan ise zirveden 8 puan uzak kalmak demek. Bir de haftaya oynanacak Beşiktaş derbisi işleri daha da yokuşa sürebilir. Ev sahibi Sivas için galibiyet, zirve yarışındaki bir rakibini en az üç maç geride tutmak demekti. Kırmızı-Beyazlı takım topu Fenerbahçe’ye verip hızlı oyunla çıkmaya çalıştı. Fenerbahçe ise Rodrigues ve Muriqi üzerinden oynadı.

RODRİGUES’İN GOLÜNE OFSAYT BAYRAĞI KALKTI

Sivasspor oyunda topu Fenerbahçe’ye verip orta alanı kalabalık tuttarak oyuna başladı. 5. dakikada Ozan’ın ara pasında Rodrigues kaleci Samassa ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top ağlarla buluşsa da yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ev sahibi takım özellikle orta alanda kaptığı toplarla Mert Hakan, Fernnado ve Yatabare hızlı hücumu düşündü. 23’te Mert Hakan’ın içeri gönderdiği toptu Yatabare kale sahası içinde filelere gönderemedi. Sivas’ın hızlı atakları

FENERBAHÇE GOL ARARKEN GOL YEDİ

Karşılaşmanın 31. dakikasında Rodrigues ceza sahası önünde topu savunmadan vücut çalımı ile kurtardı. Vuruşunda kaleci Samassa iyi uzanarak gola izin vermedi. Hemen ardından gelişen Sivasspor atağında ise ev sahibi takım üç pasta golü buldu. 32’de Mert Hakan’ın ara pasına hareketlenen Fernando çaprazdan ceza sahasına girdi. Uzak köşeye yaptığı şık plase vuruşa kaleci Altay’da çaresiz kaldı. Bu golle ev sahibi takım 1-0 öne geçti.

OZAN BOŞ KALEYE ATAMADI, BERABERLİK KAÇTI

Golün ardından Fenerbahçe beraberliğe çok yaklaştı. 34’te Vedat Muriqi fiziksel avantajını kullanarak topu önüne aldı. Kale sahası içinde bulunan Ozan’ın önüne topu yuvarladı. Sivasspor savunması Ozan’ın vuruşu yapmasına izin vermeyince Sarı-Lacivertli takım beraberlikten oldu. İlk yarının son bölümünde ise Ozan Tufan ceza sahasına taşıdığı toptu penaltı noktası üzerindeki Kruse’ye bıraktı. Golcü oyuncu topu üstten auta attı ve ilk yarı 1-0 Sivasspor lehine tamamlandı.

SİVASSPOR GOLÜ ATTI,  SKORU 2-0’A TAŞIDI

Fenerbahçe beraberlik için ikinci yarıya önde baskı yapıp, tempoyu arttırmaya çalıştı. Sivasspor ise bu bölümde savunma güvenliğini önceliğe aldı. Sarı-Lacivertli takımın baskısı çözülünce ev sahibi yine hızlı hücumlarına başladı. 59’da ise skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe kendi yarı alanından çıkmaya çalışırken Sivasspor savunması topu kaptı. Ziya’nın koşu yoluna gönderilen topu iyi takip etti. İçeriye koşan Emre Kılınç’ın önüne topu bıraktı. Emre Ayağının içiyle topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

OZAN TOPU GETİRDİ DENİZ ATTI

Fenerbahçe, Sivas karşısında aradığı golü 85’ta buldu. Ozan Tufan kendi yarı alanından aldığı topu ileriye taşıdı. Kırmızı-Beyazlı takımın savunması genç oyuncu durduramadı. Topu Deniz Türüç’ün önüne bıraktı. Deniz, savunma karşısında topu önüne aldı. Vuruşunu uzak köşeye yaptı ve  skoru 2-1’e getirdi. Bu gol Sarı-Lacivertli takımı hırslandırdı. yine Deniz Türüç gole çok yaklaştı. vuruşunu Kaleci Samassa köşeye uzanarak kornere çeldi.

90+5’TE ÇİFTE KIRMIZI KART VE 3. GOL

Karşılaşmanın 90+5 dakikasında Sivasspor hızlı çıktı. Rodrigues, Erdoğan’a arkadan tekme atınca hakem Ali Palabıyık direk kırmızı kartı gösterdi. Ardından pozisyona itiraz eden Ozan Tufan, ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü. Sarı-Lacivertli takım sahada 9 kişi kaldı. Son dakika oynanırken Sivasspor Yatabare ile çıktı. Arkadan gelen Ziya’nın önüne topu bıraktı. Kaptan topu boş kaleye yuvarlayarak skoru 3-1 yaptı. Bu maçın da skoru oldu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder