15 Aralık 2019 Pazar

Beşiktaş 8 hafta sonra Lig’de Malatyaspor’a yenildi

Zirve mücadelesi veren Beşiktaş, evinde Malatyaspor’a 2-0 yenilerek 8 hafta sonra mağlup oldu. Zirve yarışında yara alan Siyah-Beyazlı takımda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye ayak uydurarak haftayı puansız kapattı.

BOLD – Süper lig’de son 6 maçını kazanan Beşiktaş Evinde Yeni Malatyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Siyah-Beyazlı takım, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından 15. haftayı puansız kapattı. Malatyaspor’a galibiyeti getiren golleri Bifouma ve penaltıdan Jahovic attı. Beşiktaş bu mağlubiyetle 27 puanda kaldı. Yeni Malatyaspor ise puanını 23’e yükseltti. Ligde 8 maçtır kaybetmeyen Siyah-Beyazlı takım Fenerbahçe derbisi öncesi yara aldı.

SİVAS KAZANINCA YAKIN TAKİP ÖNEM KAZANDI

Gündüz Fenerbahçe’nin Sivasspor’a mağlup olmasının ardından Beşiktaş’ın Malatya maçı daha önemli bir hale geldi. Siyah-Beyazlı takım galibiyet halinde zirvedeki yakın takibi sürdürecek, haftaya oynayacağı Fenerbahçe karşısına ise puan avantajı ile çıkacaktı. Ligde üst üste 6 maçını kazanan Kartal, seriyi devam ettirme peşindeydi.

BEŞİKTAŞ OYUNU HIZLI BAŞLADI

Beşiktaş oyuna hızlı başladı. Malatyaspor ise önceliği savunmaya vererek ileride bir tek Jahoviç’i bırakarak kontra bir golü düşündü. Sergen Yalçın, öncelikle olarak Caner ile Gökhan’ın hücum gücünü kısıtlamak için kanatları iyi kapattı. Burak Yılmaz’a da alan bırakmayarak Siyah-Beyazlı takımın göbekten hücum etmeye zorladı. Adem Ljajic ile göbekten şut girişimleri sonuç vermedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

AVCI’NIN HAMLESİ SONUÇ VERMEDİ

Maçın ikinci yarısı da benzer bir oyun anlayışında oynandı. Beşiktaş’ın baskısı arttı. Ancak Burak, Elneny ve Ljajic’in girdiği pozisyonları değerlendirememesi oyunun da sıkışmasına nedin oldu. Umut ve Lens’in oyuna dahil olması oyuna hareketlilik getirdi. Ancak gol için son vuruş bir türlü gelmedi.

BİFOUMA HAMLESİ SONUÇ VERDİ

Sergen Yalçın maçın son bölümüne girildiğinde Bifouma hamlesini yaptı. Bu hamle golü de getirdi. 85’de Ceza sahası sağ çaprazında Güven’den muhteşem bir vücut çalımıyla sıyrılan Bifouma, harika bir plaseyle topu Karius’un uzanamayacağı noktaya gönderdi. Bu golle konuk ekip 1-0 öne geçti. Uzatma dakikalarında ise Bifouma bu sefer penaltı yaptırdı. Önce Roco’dan topu söktü ceza sahasına girdi. Güven’in müdahalesi ile yerde kalınca hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. 90+7’de atışı kullanan Johavic penaltı golü ile Malatyaspor’u 2-0 öne geçerdi. Caner Erkin hakeme itirazdan ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışı kaldı. Bu gol maçında sonucunu belirledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder