15 Aralık 2021 Çarşamba

Bahçeli, ‘ekonomik OHAL’ söylentilerine sert çıktı: Gafilliktir, şuursuzluktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘ağır ekonomik bunalım’ nedeniyle Olağanüstü Hal ilan edileceği ile ilgili söylemlere sert çıktı. Bahçeli, “Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur.” açıklamasını yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa ve kanun değişikliklerinde danıştığı isimlerden biri olan ünlü Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç’in gündeme getirdiği Olağanüstü Hal (OHAL) tartışmalarına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisiyle ilgili asılsız ve mesnetsiz açıklamaların, muhalefet saflarına döviz fiyatlarını dahil etme izansızlıklarının tarihi bir hata olduğunu yakında herkes görecektir. Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur.” açıklamasını yaptı.

Ünlü Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, hafta başında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Türk Lirası’ndaki değer kaybının ‘ağır ekonomik bunalım’ sonucunu ortaya çıkardığını ve bu nedenle hükumetin Anayasa’nın 119. maddesi gereğince Olağanüstü Hal ilan edebileceğini kaydetmişti.

Özgenç, “Ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Özgenç, ‘ekonomik Olağanüstü Hal’ ilanı konusundaki sosyal medya paylaşımlarını dün de sürdürmüş ve OHAL durumunda uygulanabilecek tedbirleri tek tek değerlendirmişti.

Erdoğan’ın yasa tasarılarını ‘onaylattığı’ İzzet Özgeç’ten ‘ekonomik OHAL’e ilişkin tavsiyeler

Bahçeli, ‘ekonomik OHAL’ söylentilerine sert çıktı: Gafilliktir, şuursuzluktur yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder