3 Nisan 2021 Cumartesi

Vaka artış sayısında İstanbul zirveye oynuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentlerde 100 bin kişiye düşen koronavirüs vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. İstanbul’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 591,45’e çıkarken, Samsun 678,72’yle zirvede kaldı.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart-2 Nisan tarihlerini kapsayan insidans haritasını paylaştı. Ülkede koronavirüs vakalarındaki kötü gidiş, haritanın geneline de yansıdı. İstanbul’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 591,45’e fırladı. Kent bu alanda ikinci sıraya yükselirken, Samsun 678,72’yle zirvede kaldı. Ankara’da aynı sayı 272,79’a, İzmir’de ise 218,88’e çıktı.

ANKARA VE İZMİR’DE DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentlerde 100 bin kişiye düşen koronavirüs vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Ülke genelindeki kötü tablo, haritaya da yansıdı. Buna göre İstanbul’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 401,62’den 591, 45’e yükseldi. Ankara’da aynı sayı 272,79’a, İzmir’de ise 218,88’e çıktı.

EN AZ VAKA GÖRÜLEN İL ŞIRNAK

Zirvede yine Samsun yer aldı. Kentte 100 bin kişiye 678,72 koronavirüs vakasının düştüğü görüldü. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Sinop gibi Karadeniz illerinde de kötü gidişin devam etmesi dikkat çekti. Yalova, Çanakkale ve Kırklareli’de yüksek sayılar kaydedildi. Şırnak 100 bin kişiye düşen 23,43 vakayla, listede en iyi durumda olan il olarak gözüktü.

İnsidans haritasının son hali şu şekilde:

 

Faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriği kesildi

Vaka artış sayısında İstanbul zirveye oynuyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Test kiti skandalında bir kişi daha görevden alındı

Sağlık Bakan Yardımcısı ve USHAŞ yönetim kurulu üyesi Emine Alp Meşe Cumhurbaşkanı kararı ile görevinden alındı. Meşe’nin de yönetiminde olduğu USHAŞ’ın 9.8 TL’lik test kitini bakanlığa 32 TL’ye sattığı belirlenmişti. Skandal sonrası USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı da görevden alınmıştı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan karara göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe görevden alındı, yerine Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı. Meşe, Sağlık Bakanlığı’na 1.7 milyon adet test kitini 9.8 TL yerine 32 TL’ye satan USHAŞ yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyordu.

MEŞE, MİKROBİYOLOJİ UZMANI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1997’de tamamlayan Meşe, ihtisasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yaptı. Erciyes Üniversitesi’nde yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarında çalışan Meşe, 2004-2010 yılları arasında Hollanda Nijmegen Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Medikal Mikrobiyoloji Bölümünde İnfeksiyon Kontrolü alanında doktora yaptı. Erciyes Üniversitesi’nde Enfeksiyon Kontrol Kurul Başkanlığı, Başhekim Yardımcılığı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı yapan Meşe iki yıldan beri Sağlık Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

9.8 LİRALIK KİTİ 32 LİRAYA SATTI

Meşe’nin de üyesi olduğu USHAŞ 9.8 TL’lik test kitini Sağlık Bakanlığı’na 32 TL’ye sattı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığının bütçe görüşmelerine CHP’li Murat Emir’in Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ’ye (USHAŞ) yönelik iddiaları gündeme getirdi. Emir, koronavirüs tanısında kullanılan yerli PCR test kitinin USHAŞ tarafından geçen yıl Mart ayında Sağlık Bakanlığına normal fiyatının yaklaşık 4 katı fazlasına satıldığını iddia etti. Emir, 12 firma olmasına karşın test kitlerinin ısrarla Bioeksen firmasından alındığını öne sürdü.

32 LİRA ÖDENEN TEST KİTİNİN FİYATI 9.8 TL ÇIKTI

Emir’in iddialarına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu kiti yerlileştirmek istedik, bir firma yerlileştirdi. Bu firmadan bizim aldığımız rakam 32 lira. Bu firmaların sayısı 12’ye çıktı ve bizim 32 liraya aldığımız kiti, hepsini ihaleye soktuk fiyatı 9.8 TL’ye indirdik. 1.7 milyon kiti geriye dönük fatura keserek aldım. Kamu mantığında yeri yok, ben onu anlıyorum ama bunu yaptım diyorum” dedi.

USHAŞ AYNI TEST KİTİNİ 32 LİRAYA SATTI

Bakan Koca’nın gerçekleri açıklamak zorunda kaldığını belirten Emir ise “Takibimiz sonrasında siz de yolsuzluğu gördünüz. USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Şengül, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Adil Mardinoğlu istifa ettirildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı (TİTCK) Başkanı Hakkı Gürsöz’ü görevden aldınız. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde görevden almalar, istifalar yaşandı. Bugün bu genel müdürleri niye görevden uzaklaştırdığınızı anlamış oluyoruz. Mart ayında USHAŞ, aynı test kitini bakanlığa 9.8 TL yerine çok daha pahalıya satmıştı. Olayın üstünü kapatmaya çalışarak siyasi sorumluluktan kaçtınız” demişti.

Faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriği kesildi

Test kiti skandalında bir kişi daha görevden alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP’den çiftçinin borcunu faizle katlayacak teklif

AKP milletvekilleri, borcunu ödeyemeyen milyonlarca çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borcunu artıracak kanun teklifi hazırladı. TBMM’ye sunulan yasa teklifiyle takibe düşen borçların yapılandırmasında yeni faizler getiriliyor.

BOLD – ‘Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi kredilerine yapılandırma geliyor. Krediyi ödeyemediği için haciz ve icra ile karşı karşıya kalan çiftçilere yapılandırma adı altında yeni faizler yükleniyor.

ÇİFTÇİYİ FAZİE BOĞACAK

AKP’nin hazırladığı torba yasayla kredi borcunun faizi yüzde 11’den yüzde 18’e yükseltiliyor. Yapılandırmaya kadar faiz yüzde 5’den yüzde 12’ye çıkarılıyor. Yapılandırma faizi ise yüzde 18 olarak uygulanırken, çiftçilere borcunun yüzde 30’unu peşin olarak ödemeleri talep ediliyor.

TARLA VE TRAKTÖRÜNÜ SATMAK ZORUNDA KALACAK

AKP’li milletvekillerinin 2 Nisan 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundukları torba yasa teklifiyle Mart sonuna kadar ertelenen haciz işlemleri yeniden başlayacak. Kanun teklifi aynen kabul edilirse yüksek faiz oranları sebebiyle borcunu ödeyemeyen çiftçilerin tarla ve traktörünü satmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

Faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriği kesildi

AKP’den çiftçinin borcunu faizle katlayacak teklif yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Muhittin Akgül’den yeni kitap: Hakkı Tutup Kaldırmak

Prof. Dr. Muhittin Akgül’ün Hakkı Tutup Kaldırmak isimli kitabı ABD ve Avrupa’da satışa sunuldu. Takdim yazısını Prof. Dr. Suat Yıldırım’ın kaleme aldığı kitapta hayatlarını hakkı ilan ve ila’ya adamış ve bu uğurda zulme ve haksızlıklara maruz kalmış örnek şahsiyetlerin hayatı anlatılıyor.

BOLD –  Süreyya Yayınları tarafından yayınlanan kitabında Prof. Akgül, insanlık tarihinin başından beri hakkın safında yer alan büyük rehberlerin gayretlerini Kur’ân-ı Kerîm’den örneklerle ortaya koyuyor

Hz. Âdem’in (aleyhisselam) oğlu Hâbil, Hz. Âsiye, Firavun sarayındaki mü’min yetkili, ölümü göze alarak Hz. Musa’ya (aleyhisselam) iman eden sihirbazlar, Hz. İsa’nın (aleyhisselam) havarileri, Habîb-i Neccâr, Ashab-ı Kehf , Ashab-ı Uhdûd’un müthiş işkencelerine ragmen hak yoldan dönmeyenler, Habeşistan kralı Necâşi Ashame anlatılıyor.

Kitaba hakkın zirvedeki temsilcisi son Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (aleyhissalatu vesselam) hakkı ikame için gerçekleştirdiği faaliyetler ile mühür basılıyor. Böylece eser, şimdi yaşayan ve gelecekte yaşayacak olan hak temsilcilerine ve onu temsil eden kutlulara tuttukları yolun, Hak Teâlâ’nın peygamberlerinin yolu olduğunu açıklayarak, onlara manevi bir kuvvet ve gıda veriyor. Şimdi yaşayan ve gelecekte yaşayacak olan Hakk temsilcilerine ve hakkı temsil eden kutlulara, örnek almaları ve hayatlarını benzetmeleri gerekli ideal örnekleri nazara veriyor.

Kitap Amerika’da www.antstores.com, Avrupa’da www.kitapdunyasi.eu mağazalarında satışa sunuldu. Kitabın dijital versiyonu ise 15 Nisan’da Apple ve Google mağazalarından satışa sunulacak.

 

 

Muhittin Akgül’den yeni kitap: Hakkı Tutup Kaldırmak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Avrupa’da tedbirlerin arttırıldığı ülkeler arasına İtalya da katıldı

Avrupa’da koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin artması sonucu tedbirlerin yeniden arttırıldığı ülkeler arasına İtalya da katıldı. İtalya’nın tamamı Paskalya tatilinde koronavirüs yüzünden kırmızı bölge ilan edildi.

BOLD – Kovid-19 salgınında can kayıplarının 110 bini aştığı İtalya’da bugünden itibaren Paskalya tatili için tüm ülke en sıkı tedbirlerin uygulandığı ‘kırmızı bölge’ ilan edildi.

Pazar günkü Paskalya yortusu sebebiyle 3-5 Nisan tarihleri arasında ülke çapında vatandaşlardan gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları isteniyor.

Bu dönemde ülke çapında temel ihtiyaçlara hizmet verenler dışındaki işletmeler kapalı kalacak, restoranlar yalnızca paket servisi yapabilecek.

Katoliklerin geleneksel Paskalya yemeğini de göz önünde bulunduran yetkililer, günde yalnızca bir kez olmak koşuluyla başka eve gidilmesine ve en fazla 2 kişinin misafir edilmesine izin verilmesi kararı aldı.

Bu dönemde kiliseler de açık kalacak. Paskalya tatili sonrasında da Nisan ayı boyunca ülke risk seviyesine göre, en sıkı 2 tedbir kategorisi olan ‘kırmızı’ ve ‘turuncu’ bölgelere ayrılacak. Nispeten hafif tedbirlerin geçerli olduğu ‘beyaz’ ve ‘sarı’ bölge uygulamaları Mayıs’a kadar askıya alındı.

Ülke çapında uygulanan 22.00-05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma yasağı da devam edecek.

İtalya’da son haftalarda günlük vaka sayıları 20 binin üzerinde seyrediyor. Son bir günde yaklaşık 22 bin yeni vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 3,6 milyonu geçti. Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 481 kişi daha hayatını kaybetti ve toplam can kaybı 110 bin 328’e ulaştı. 60 milyon nüfuslu ülkede 27 Aralık’ta başlayan aşı kampanyasında ise bugüne kadar 10,7 milyon doz aşı yapıldı. Her iki doz aşıyı yaptıranların sayısı ise henüz 3,3 milyon seviyesinde.

AVRUPA’DA PASKALYA TEDBİRLERİ

İtalya’nın yanı sıra birçok Avrupa ülkesi de Paskalya dönemine sıkı tedbirlerle giriyor. Fransa’da en az 3 haftalık genel kapama önlemleri alındı.

Belçika’da okullar Paskalya tatilinden önce kapatıldı ve yurt dışı seyahatlere kısıtlama getirildi. Almanya’da Paskalya dönemi için sıkı tedbirler açıklansa da daha sonra Başbakan Angela Merkel bunu bir ‘hata’ olarak niteledi ve kararı geri çekti. Ancak ülkede halen seyahatler öncesi kovid testi istenmesi gibi kısıtlamalar uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden dün yapılan açıklamada Avrupa’daki durumun son ayların en kaygı verici seviyesine ulaştığı belirtildi.Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da aşı kampanyalarının ‘kabul edilemeyecek düzeyde yavaş ilerlediğini’ söyledi ve “Bu pandemiden çıkmak için en iyi yol aşı” dedi.

DSÖ’den Avrupa’ya: Aşılama kabul edilemez şekilde yavaş!

Avrupa’da tedbirlerin arttırıldığı ülkeler arasına İtalya da katıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Myanmar’da darbe karşıtı protestocular karakola saldırdı: 7 polis öldü

Myanmar’da 1 Şubat’ta yaşanan darbe sonrası yaşanan şiddet olayları devam ediyor. Askeri darbe karşıtı protestocuların bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda 7 polis öldü. Myanmar ordusunun müdahalesi sonucu bugüne kadar 550 gösterici hayatını kaybetti.

BOLD – Ülkedeki askeri darbe sonrası gelişmeleri yakından takip eden Myanmar Now sitesinde yer alan habere göre, Saging eyaletine bağlı Tamu kentindeki bir polis karakolu, cuntaya karşı çıkarak protestoculara katılan polis memuru Thang Hou Gin ve beraberindeki protestocuların saldırısına uğradı.

El yapımı patlayıcı maddelerle karakola saldıran protestocular, 6 polisi öldürdü. Kısa süre sonra çatışmalara Myanmar ordusunun müdahale etmesi sonucu darbe karşıtı polis memuru Gin öldürülürken, çatışmaya katılan protestoculardan bazıları yaralandı.

10 BİN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Bu arada Myanmar ordusunun Magway eyaletinde darbe karşıtlarına karşı şiddet kullanması sonucu kırsal bölgelerde çok sayıda kişinin evini terk ettiği bildirildi.

İnsan hakları örgütü Justice for Myanmar’ın hazırladığı raporda, Myanmar ordusunun mart ayından bu yana ev baskını, özel mülkü yağmalama ve sivilleri kaçırma gibi eylemlerinin ardından, eyaletteki en az 10 bin sivilin ormanlık alanlara kaçarak askerlerden saklandığı ifade edildi.

Magway’da Myanmar birliklerinin evleri basıp özel mülkleri yağmalarken görüntülendiği çok sayıda video, sosyal medyada tepki görmüştü.

ÖLÜ SAYISI 500’Ü GEÇTİ

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat’ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmarlılar 6 Şubat’ta demokrasiye dönüş talebiyle gösterilere başlamıştı. Güvenlik güçlerinin silahlı müdahalelerinde 550 gösterici hayatını kaybetti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesine uyguladığı yaptırımları kaldırdı

Myanmar’da darbe karşıtı protestocular karakola saldırdı: 7 polis öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriği kesildi

Ekonomik kriz içerisinde boğuşan ve faturalarını ödeyemeyen vatandaşı AKP hükumeti affetmedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriğinin kesildiğini açıkladı.

BOLD – CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 2020 yılında borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen abone sayısını Bakan Dönmez’e sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020 yılında üretilen 362 milyon 369 bin 053 faturanın yüzde 1.04’ü ödenmediği için abonelerin elektriğinin kesildiğini açıkladı. Bu oran 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriğinin kesildiği anlamına geliyor.

ÇİFTÇİ VE SANAYİCİ FATURASINI ÖDEYEMEDİ

Elektriği kesilen aboneler içinde konut, sanayici ve çiftçi tesisleri ilk sıraya aldı. 2020 yılında mesken abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 0,9’u, sanayi abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 4.8’i, ticarethane abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 1,8’i, tarımsal sulama abone grupları için üretilen elektrik faturalarının yüzde 2.4’ü ödenmediği için kesildi.

Bakan Dönmez, elektriği kesilen abonelerin toplam borcuna yönelik soruyu ise cevapsız bıraktı.

Şirketler şokta: AKP Kurumlar Vergisi’ne yüzde 5 zam istedi

Faturasını ödeyemeyen 3 milyon 768 bin vatandaşın elektriği kesildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İngiltere’de Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi kan pıhtılaşması sonucu öldü

İngiltere’de Oxford-AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını olan yedi kişinin sıradışı kan pıhtısı vakasından ötürü hayatını kaybettiği açıklandı. Bugüne kadar İngiltere’de 18 milyon doz AstraZeneca aşısı kullanıldı.

BOLD – İngiltere’de, Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişinin kan pıhtılaşmasına bağlı sorunlar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Birleşik Krallık İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun cuma günü yayınladığı rapora göre 24 Mart itibariyle ada ülkesinde 18.1 milyon doz AstraZeneca Kovid-19 aşısı kullanıldı.

Rapora göre Oxford Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen aşı ile ilgili toplam 30 kan pıhtılaşması ve düşük trombosit vakası bildirildi ve 24 Mart itibarıyla bu vakalardan 7’si ölümle sonuçlandı. Kurum, vakaların 22’sinde beyindeki bir tür kan pıhtısı olan venöz sinus trombozu (CT), sekizinde ise düşük trombosit seviyesinin yanı sıra başka pıhtılaşma sorunları olduğunu duyurdu.

Şu anda kan pıhtıları ile Oxford-AstraZeneca aşısı arasında bir bağlantı olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığı ve aşının faydalarının herhangi bir riskten ağır basmaya devam ettiği belirtildi. Ölümler ve aşı arasında bir bağ olup olmadığı veya vakaların tesadüfi gelişip gelişmediğini belirlemek için araştırmaların devam ettiği açıklandı.

Bazı Avrupa ülkeleri, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı gerekçesiyle söz konusu aşının kullanımını askıya almış veya yaşa göre sınırlandırmıştı.

HOLLANDA, 60 YAŞ ALTI İÇİN AŞININ KULLANIMINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU

Hollanda hükümeti cuma günü 60 yaşın altındaki vatandaşlar için Oxford- AstraZeneca aşısı kullanımının geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, durdurma kararının tedbir amaçlı olduğunu açıkladı.

Kanada, 55 yaş, Almanya’nın Berlin eyaleti ise 60 yaşın altındaki kişilere Oxford- AstraZeneca aşısı uygulanmasını askıya almıştı.

AVRUPA İLAÇ AJANSI GÜVENLİ DEDİ

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 18 Mart’ta, bazı Avrupa ülkelerinde askıya alınan Oxford-AstraZeneca Kovid-19 aşısının güvenli olduğunu belirterek kullanımının devamını tavsiye etmişti. EMA tavsiyesi ardından, Oxford-AstraZeneca kullanımını geçici olarak durduran bazı ülkeler aşıyı yeniden kullanmaya başlamıştı.

PFİZER-BİONTECH AŞISIYLA FARKI

Oxford- AstraZeneca aşısıyla ilgili iki mevzu şüphelerin oluşmasına neden oluyor. Bunlardan ilki kan pıhtılaşması vakalarında trombositin düşük oranda olduğunun da tespit edilmesi. Diğeri de Oxford-AstraZeneca ve Pfizer-BioNTech aşısı arasındaki fark.

İngiltere’de Pfizer aşısını olan 10 milyon kişiden ikisinde kan pıhtılaşması görüldü, ancak bu kişilerde trombosit oranının düşük olduğu gözlemlenmedi. Son bulgular, bu vakalarda görülen kan pıhtılaşmasının sıradışı olup olmadığına yönelik bir açıklık getirmiyor.

Tahminler, normalde her bir milyon kişinin ikisinde ya da 16’sında kan pıhtılaşmasının görüldüğüne yönelik farklı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Koronavirüsün sıradışı kan pıhtılaşması oranını artırabildiği tahmin edilmekte.

Almanya’da Oxford-AstraZeneca aşısı olan 2,7 milyon kişiden 31’inde kan pıhtılaşması görüldü, dokuzu hayatını kaybetti. Vakaların daha çok genç ve orta yaşlı kadınlarda görüldüğü aktarıldı. Ancak halen daha aşı ile bu vakalar arasında bir direkt bağ kanıtlanabilmiş değil.

DSÖ’den Avrupa’ya: Aşılama kabul edilemez şekilde yavaş!

İngiltere’de Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi kan pıhtılaşması sonucu öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ukrayna’da tansiyon yükseldi: NATO Türkiye’nin komutasındaki ‘acil görev gücünü’ gönderebilir

2014 yılından beri çatışmaların sürdüğü Ukrayna’nın Donbas bölgesinde tansiyon yeniden yükseldi. Rusya, Ukrayna sınırına asker yığarken ABD ve NATO’dan Kiev yönetimine destek açıklamaları geldi. Kulislerde Ukrayna’ya Ocak ayında Türkiye’nin komutasını devraldığı NATO’nun ‘acil görev gücünün’ gönderilmesi ihtimali konuşuluyor.

BOLD – Rusya’nın Donbas’ta yükselen tansiyon nedeniyle Ukrayna sınırına asker yığması sonrası ABD, en üst düzeyde Ukrayna’ya destek açıklamaları yaptı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada Rusya’nın saldırganlığına karşı Washington’un kendilerini yüzüstü bırakmayacağına dair ABD Başkanından güvence aldığını söyledi.

2014’te Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’nın ikiye bölünmesi karşısında pasif kalmakla eleştirilen ABD’nin bu kez Ukrayna’ya aktif destek verebileceği belirtiliyor.

Kulislerde konuşulan ihtimallerden birisi ise NATO’nun Rusya’ya karşı caydırıcı bir güç olarak kurduğu ve Ocak ayında Türkiye’nin komutasını devraldığı Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’nin (VJTF) Ukrayna’ya gönderilmesi.

6 bin 400 kişilik askeri personelden oluşan gücün 4 bin 200’ü yani 3’te ikisi Türk askerlerinden oluşuyor.

Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesi sonrası Moskova’ya karşı caydırıcı bir güç olarak kurulan NATO ‘acil görev gücü’ tam da bu tür bir görev için hazır tutulan bir kuvvet.

DONBAS’TA ÇATIŞMALAR YENİDEN ŞİDDETLENDİ

Rusya, 2014 yılı Mart ayında uluslararası toplumun tanımadığı bir halk oylaması sonrası Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Bölgesi’ni ilhak etti. Aynı dönemde Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı gruplar ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhans şehirlerinde tek taraflı olarak bağımsızlık ilan ederek ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni kurdu.

Ukrayna Ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar 2014 yılından beri devam ediyor. Yaklaşık 13 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği ve 29 kez ateşkes ilan edilen bölgede 26 Mart’ta keskin nişancıların açtığı ateş sonucu dört Ukrayna askeri hayatını kaybetti, iki asker yaralandı.

Bu gelişme, geçen yılın temmuz ayından bu yana ateşkesin sürdüğü bölgede kayıtlara geçen en büyük kayıp olmuştu.

UKRAYNA: RUSYA SINIRA ASKER YIĞIYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak, 30 Mart’ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya’nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Rusya-Ukrayna sınırı, Kırım ve Donbas’ta Rus ordusuna ait 28 tabur bulunduğunu, Rusya’nın yakında sınıra ve Kırım’a 25 ek tabur sevk etmeyi planladığını belirten Komçak, bu durumun Ukrayna’nın askeri güvenliği için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de Moskova’yı askeri tatbikat adı altında Ukrayna sınırlarında gövde gösterisi yapmak ve korku atmosferi yaratmaya çalışmakla suçlamıştı.

ABD’DEN UKRAYNA’YA DESTEK AÇIKLAMALARI

Bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine ABD ve NATO’dan Ukrayna’ya destek açıklamaları geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, perşembe günü Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir telefon görüşmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşme ile ilgili yapılan açıklamaya göre Blinken, Ukraynalı mevkidaşına ‘Rusya’nın devam eden saldırganlığı karşısısında’ Washington’un ‘Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini’ sürdürdüğünü ifade etti.

Aynı gün ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Rusya ve Ukrayna genelkurmay başkanları ile görüştü.

ZELENSKİ: BİDEN’DAN GÜVENCE ALDIM

ABD Başkanı Joe Biden da Cuma günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir görüşme gerçekleştirerek Kiev yönetimine güçlü desteğini dile getirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Biden, Rusya’nın Donbass ve Kırım’da devam eden saldırganlığı karşısında ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini teyit etti” denildi.

Zelenski de Twitter’da Biden ile konuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ABD’nin farklı düzeylerdeki desteğini takdir ettiğini söyledi.

Zelenski, “Demokrasilerimizin korunması söz konusu olduğunda omuz omuza duruyoruz. Ukrayna bayrağını dönüştürme, şeffaflığı geliştirme ve barışı sağlama konusundaki kararlılığım güçlü. Amerika’nın ortaklığı Ukraynalılar için çok önemli” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı daha sonra televizyondan halka seslenerek, Rusya’nın saldırganlığına karşı Washington’un kendilerini yüzüstü bırakmayacağına dair Biden’dan güvence aldığını söyledi.

NATO DAİMİ TEMSİLCİLERİ UKRAYNA İÇİN TOPLANDI

Donbass bölgesinde yükselen şiddet olayları nedeniyle NATO da Perşembe günü daimi temsilciler düzeyinde biraraya geldi.

Reuters’e konuşan bir NATO yetkilisi müttefiklerin tamamının Rusya’nın Ukrayna sınırındaki artan askeri hareketlilikle ilgili endişeyi paylaştığını belirtti.

KREMLİN’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: NATO UKRAYNA’YA BİRLİK GÖNDERİRSE…

Ukrayna’ya NATO görev gücünün gönderilmesi ihtimalini akıllara getiren önemli bir gelişme de Rusya tarafında yaşandı. Rusya, NATO ülkelerinin Ukrayna’nın doğusuna birlik göndermesi halinde ek önlem alacaklarını açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Böyle bir senaryonun Rusya sınırlarına yakın bölgede gerginliğin artmasına yol açacağı aşikar. Pek tabii, bu Rusya tarafının güvenliğini sağlamak için ek önlemler almasını gerektirir” ifadelerini kullandı.

NATO ÇOK YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ MÜŞTEREK GÖREV KUVVETİ (VTJF)

NATO’nun Ukrayna’ya askeri güç göndermesi halinde ilk akla gelen birlik ise Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesi sonrası Moskova’ya karşı caydırıcı bir güç olarak kurulan NATO’nun ‘acil görev gücü’. Diğer adıyla Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti (VJTF).

Bu güç NATO içerisinde tam da bu tür bir görev için hazır tutulan bir kuvvet ve ‘NATO‘nun mızrak ucu’ olarak nitelendiriliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri ve Orta Doğu’daki karışıklıklar gibi değişen güvenlik ortamı nedeniyle NATO devlet ve hükümet başkanlarının 2014’te Galler’de düzenlenen zirvesinde kurulması kararlaştırılmıştı.

Ukrayna, NATO üyesi olmasa da Kiev yönetimi ittifak üyesi olmayı planlıyor ve NATO ile çeşitli düzeylerde işbirlikleri bulunuyor.

NATO, birlik üyelerini korumakla görevli olsa da Afganistan ve Irak’ta olduğu gibi NATO güçleri ittifak üyesi olmayan ülkelerin dışında da görevlendirilebiliyor.

TÜRKİYE, VTJF’NİN KOMUTASINI OCAK AYINDA DEVRALDI

Türkiye, NATO acil görev gücü VTJF’nin komutasını Ocak ayında Polonya’dan devraldı.

2019 yılında Almanya, 2020’de de Polonya’nın öncülük ettiği kuvvetin komutası 31 Aralık 2021 tarihine dek Türkiye’de olacak.

VJTF, herhangi bir tehdide karşı NATO müttefiklerini korumak için çok kısa sürede harekete geçebilecek şekilde hazır tutuluyor.

ACİL GÖREV GÜCÜNÜN 3’TE İKİSİ TÜRK ASKERLERİNDEN OLUŞUYOR

6 bin 400 kişilik askeri personelden oluşan gücün 4 bin 200’ü yani 3’te ikisi Türk askerlerinden oluşuyor. Geri kalan 2 bin 200 asker ise Arnavutluk, Macaristan, Karadağ, Polonya, Romanya, İtalya, Letonya, Slovakya, İspanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordularına mensup askerlerden oluşuyor.

Ani sevk kararlarına seri şekilde yanıt verebilecek şekilde tasarlanan VJTF’ye bağlı öncü kuvvetlerin, gerektiğinde en geç 72 saat içinde sevk edilmeye hazır olmaları gerekiyor. Bu da nöbetteki askeri personelin bulunduğu yeri kesinlikle terk etmemesi ve her an sevke hazır halde olmasını gerektiriyor.

Türkiye’nin VTJF’deki birliğini ‘NATO Kolordusu’ olarak adlandırılan İstanbul’daki 3. Kolordu Komutanlığı’na bağlı 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı oluşturuyor.

VTJF, 19 MART’TAN BERİ TATBİKATTA

VTJF, NATO’nun kararlı savunma oyuncusu misyonuyla 3 yılda bir icra ettiği Steadfast Defender 2021 Tatbikatı kapsamında 19 Mart’tan beri eğitimlerini sürdürüyor.

İstanbul ve Çorlu’da konuşlu iki komutanlık da tatbikatın hava ve deniz vasıtalarına yükleme safhası için limanlara intikal hazırlıklarını 26 Mart’ta tamamladı.

Tatbikat kapsamında olası bir kriz anında NATO destek misyonunun kara, deniz ve hava yolu ile intikal edilebilirliğinin test edilmesi amaçlanıyor.

Tatbikatın bu haftaki faaliyetleri kapsamında NATO üs komutanlığından gelecek alarm seviyesi ikazıyla birlikte ittifakın çok yüksek hazırlıklı kuvvetleri olan 3’üncü Kolordu Komutanlığı unsurları, İstanbul’da Hasdal Kışlası’ndan Atatürk Havalimanı ile Haydarpaşa Limanı’na, Çorlu 66. Mekanize Piyade Tugayı unsurları ise Çorlu Havalimanı ve Tekirdağ Limanı’na intikal edecek.

Tatbikatın son safhası 19 Mayıs-1 Haziran 2021 tarihlerinde Romanya’da icra edilecek.

ABD Başkanı Biden’dan Ukrayna’ya destek telefonu

Ukrayna’da tansiyon yükseldi: NATO Türkiye’nin komutasındaki ‘acil görev gücünü’ gönderebilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Çipras’ın danışmanından skandal: Türk sevgilisinin istediği mültecileri Erdoğan rejimine teslim etmiş

Yunanistan’da Syriza iktidarı döneminde Yunanistan Başbakanı Çipras’ın diplomasi başdanışmanı Vaggelis Kalpadakis’in ismi büyük bir skandalla gündemde. Kalpadakis’in Türk Büyükelçiliği’nde görevli diplomat sevgilisi Feyza Barutçu’nun yönlendirmesiyle Türkiye’den kaçan bazı mültecileri Erdoğan rejimine iade ettiği ortaya çıktı.

BOLD – Dönemin Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın danışmanının karıştığı skandalı Yunanistan’da yayın yapan Protagon gazetesinde Yunan gazeteci Apostolos Doxiadis yazdı.

Doxiadis, tek suçu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek olan Türk vatandaşlarının isimlerinin Feyza Barutçu tarafından sevgilisi Kalpadakis’e verildiğini, özgürlük isteyen mültecilerin hilekârlıkla iadesinin sağlandığını belirtti.

Türk diplomat Feyza Barutçu’nun Ankara’dan özellikle Yunanistan’daki Türk Büyükelçilği’ne atandığını belirten gazeteci Doxiadis, Atina’ya gelen Barutçu’nun Çipras’ın diplomasi başdanışmanı Vaggelis Kalpadakis ile aynı evde yaşamaya başladığını kaydetti.

Feyza Barutçu (kırmızı) Atina’daki Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen bir etkinlikte.

BASIN VE KURUMLARIMIZ ZAYIF

2016 yılının Aralık ayında ortaya çıkan skandal Kalpadaki-Barutçu ilişkisinin Yunan medyasında yeterince yer bulmamasına tepki gösteren Yunan gazeteci Apostolos Doxiadis, ‘‘Basınımızın ne kadar yetersiz olduğunu, aynı zamanda bir toplum olarak reflekslerimizin ne kadar dramatik bir şekilde tükendiğini, kurumlarımızın ne kadar zayıf, resmi ve gayri resmi ve yerin siyasi ve manevi elitlerinin ne kadar kör ve nihayetinde hadım edildiğini gösteriyor” dedi.

ERDOĞAN VE ÇİPRAS ANLAŞTI

Çevresinde liberal ve modern görüşlü biri olarak tanınan Feyza Barutçu’nun 15 Temmuz darbe girişimden sonra on binlerce Türk bürokratları gibi görüşlerinin değiştiğine ve Erdoğan rejiminin fanatik bir destekçisi haline geldiğine  vurgu yapılan yazıda, helikopterle Dedeağaç’a indikten sonra Yunanistan’dan sığınma talebi bulunan 8 Türk subayının iadesi için Erdoğan ve Çipras’ın anlaştığı ancak Yunan yargısının müdahalesiyle iadenin gerçekleşmediği ifade edildi.

Yunan gazeteci Apostolos Doxiadis ‘‘Uluslararası bir havalimanında kaçakların bulunduğu bir Türk helikopterinin son derece fotojenik görüntüsü nedeniyle konunun televizyon haberlerinde yer almasıydı. Bu tanıtım, gizli bir sınırdışı etmeyi imkânsız hale getirdi. Ancak devletin gizlice başka şeyler yapmasını engellemedi’’ ifadelerini kullandı.

GİZLİCE MİT’E TESLİM EDİLDİ

Erdoğan rejiminden kaçıp Yunanistan’a sığınan Türk vatandaşlarından gerçek isimlerini Yunan makamlarına bildirenlerin Barutçu’nun elindeki listeyle karşılaştırıldığını vurgulayan Yunan gazeteci Doxiadis, Barutçu’nun istediği kişilerin Türkiye sınırına gizlice götürülerek MİT’e teslim edildiğini bildirdi.

ABD Başkanı Biden’dan Ukrayna’ya destek telefonu

Çipras’ın danışmanından skandal: Türk sevgilisinin istediği mültecileri Erdoğan rejimine teslim etmiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İşkencesini ifşa ettiği polis Gergerlioğlu’nu darp ederek gözaltına aldı

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu Ankara’daki evinde darp ederek gözaltına alan polis ekibi içinde Ankara Emniyetinde yaptığı işkenceleri deşifre olan polisin de yer aldığı öne sürüldü. Gergerlioğlu, Abdülkadir Yılmaztürk isimli polisin emniyette yaptığı işkenceleri 29 Kasım 2019’da TBMM kürsüsünden anlatmıştı.

BOLD – Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu dün evinde darp ederek yaka paça çıkaran polislerden birinin Ankara Emniyetinde gözaltında işkence yapması nedeniyle Gergerlioğlu tarafından Meclis kürsüsünde deşifre edildiği kaydedildi.

Dün gözaltı için gelen polislerden biri Gergerlioğlu’nu yakasından tutup darp ederek evinden çıkarırken görüntülenmişti. Sözkonusu polis memurunun isminin Abdülkadir Yılmaztürk olduğu öne sürüldü. Yılmaztürk’ün adının daha önce Ankara Emniyetinde işkence iddialarına karıştığı, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Kasım 2019’da Meclis’te yaptığı konuşmada, Ankara emniyetinde Yılmaztürk’ün yaptığı işkencelerle ilgili iddiaları gündeme getirdiği ortaya çıktı.

Abdülkadir Yılmaztürk

İŞKENCE EKİBİNİN AMİRİ

19 Kasım 2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cemaat mensuplarına büyük bir operasyon yapılacağının açıklamasının ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinden gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 77 kişiye, TEM Şube D Grubundan 7 polis tarafından çırılçıplak soyularak işkence yapıldığı tespit edilmişti. Avukat Rıdvan Çobanoğlu, işkenceci polislerin başındaki ekip amirinin Abdülkadir Yılmaztürk olduğunu tutanağa geçirmişti. İşkence gören N.C, avukatı Rıdvan Çobanoğlu’na işkenceyi şöyle anlatmıştı: ”Ekip amiri Abdulkadir Yılmaztürk, plastik eldiven giyerek göğüs, ucu kulak memesi gibi yerlerimden defalarca sıkarak işkence yaptı. Odaya bir soda şişesi getirilerek tecavüz edilmekle tehdit edildim. Sürekli iz bırakılmayacak şekilde farklı yerlerimden darp edildim…”

İŞKENCESİNİ DEŞİFRE ETTİĞİ POLİSE İNTİKAM İZNİ VERDİLER

Avukat tutanağını Meclis kürsüsünden okuyan Gergerlioğlu, “Ankara Emniyetinde kaç gündür işkence var. Tutanak burada, avukat tutmuş. Abdülkadir Yılmaztürk, eline plastik eldiven geçirerek kendisinin kulak memesi ve göğüs ucunu sıkarak işkence ettiklerini, bir soda şişesi getirerek bu şişeyle tehdit ettiklerini söylüyor! Ankara Barosunun öncesinde Ankara Emniyetindeki işkencelerle ilgili hazırladığı raporla ilgili İçişleri Bakanlığı tek bir işlem yapmadı” sözleriyle Yılmaztürk’ü deşifre etmişti. Yılmaztürk, dün Gergerlioğlu’nu gözaltına almak için evine girerek, eşi ve çocuklarının önünde Gergerlioğlu’nu darp etmişti. Rahatsızlanınca hastaneye getirilen Gergerlioğlu, kollukta darp gördüğünü, polisin arabanın içinde kendisine küfür edip tehdit ettiğini söylemişti.

KİRLİ MİZANSEN

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Gergerlioğlu’nun darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, “Türkiye bu fotoğrafı unutmayacak; vicdan sahibi herkes bunu yapanları ve yaptıranları lanetleyecektir” dedi. İşkenceci Yılmaztürk’ün Gergerlioğlu’nu gözaltına alan polis ekibinde yer almasına sosyal medyada tepki gösterildi. Uğur Dönmez isimli bir kişi, “Dün milletvekiline tokat atan, darp eden polis memuru şahıs aşağıdaki videoda bahsedilen Abdülkadir Yılmaztürk’müş. Şayet doğruysa bu nasıl bir kirli mizansendir, yazıklar olsun. Ayakkabısını bile giydirmeden tekme tokat saldırarak intikamını almış” paylaşımı yaptı. Aysude Kölemen ise, “İnanılmaz ya. İntikam mangası göndermişler. Gergerlioğlu’nun mecliste avukat tutanağı ile işkence yaptığını ifşa ettiği polisi Gergerlioğlu’nu tutuklamaya göndermişler” dedi.

Gergerlioğlu’nun polis Yılmaztürk’ün işkencesini anlattığı konuşması:

Yoğun bakımdaki Gergerlioğlu’nu mizansenle cezaevine kaçırdılar

İşkencesini ifşa ettiği polis Gergerlioğlu’nu darp ederek gözaltına aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Alerjisi olanlara BionTech aşısı yapılmayacak

Sağlık Bakanlığı, Pfizer-BionTech aşısını olamayacak kişileri açıkladı. Aşı içeriğinde bulunan maddelere alerjisi olan vatandaşlara BionTech aşısı yapılmayacak.

BOLD – 2 milyon 800 bin Pfizer-BioNTech aşılarının birinci dozları dün yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı da mRNA teknolojisiyle üretilen BioNTech-Pfizer aşısının kullanımına ilişkin bir kılavuz yayımladı.

İKİ DOZ ARASINDA 4 HAFTA OLACAK

Pfizer-BionTech aşısı en az dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak vurulacak. Aşının ilk dozu yapılmadan önce alerji formu doldurulacak. Alerjisi olanlara aşı uygulanmayacak. İlk doz sonrasında anafilaksi (ağır alerjik tepki, tansiyon düşmesi, nefes darlığı) çıkan kişilere de ikinci doz yapılmayacak.

ATEŞİ 38 DERECEYİ GEÇENLERE ERTELEME

Aşı yapılmayacak diğer kişiler de şöyle sıralandı: Kovid-19 hastalarına ve 6 ay içerisinde Kovid-19’u geçirmiş (PCR testiyle doğrulanmış) ve aşının uygulanmasından önceki 10 gün içerisinde doğrulanmış bir Kovid-19 vakasıyla temas eden kişiler.

38 derece ve üzerinde ateşi olan kişilerde, henüz kesin tanı konulamamış akut hastalıklarda, kronik hastalıkların akut atakları yaşayanların da aşısı ertelenecek.

İKİ DOZ DA AYNI MARKA AŞI OLMALI

Kılavuza göre aşının her iki dozu da aynı pandemik aşı ile uygulanacak. Birinci doz Çin aşısı Sinovac olanlara ikinci doz da Sinovac aşısı yapılacak. Birinci dozu Pfizer BionTech aşısı vurulan kişilere ikinci doz BionTech aşısı olacak.

İKİ HAFTA SÜRE BIRAKILMALI

Kılavuza göre, BioNTech-Pfizer aşısı ile diğer aşılar arasında (öncesinde ve sonrasında) iki hafta süre bırakılması tavsiye edildi. Kuduz, tetanos toksoidi içeren aşılarla, kızamık, hepatit-A/B aşıları gibi temas sonrası uygulanması gereken aşılarla zaman aralığı bırakılmaksızın uygulanacak.

Sağlık Bakanı Koca’ya BionTech aşısı tepkisi

 

Alerjisi olanlara BionTech aşısı yapılmayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yoğun bakımdaki Gergerlioğlu’nu mizansenle cezaevine kaçırdılar

Tutuklanıp Sincan Cezaevine konulduktan sonra fenalaşan ve Ankara Şehir Hastanesinde anjiyo olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yoğun bakım servisinden gizlice Sincan Cezaevine götürüldüğü belirtildi. Gergerlioğlu’nun oğlu Sahil Gergerlioğlu, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” mesajı paylaştı. HDP de ‘korsanvari kaçırma’ açıklaması yaptı.

BOLD – Dün evinde darp edilerek gözaltına alınan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, anjiyo için getirildiği Ankara Şehir Hastanesinden mizansen uygulanarak Sincan Cezaevine kaçırıldı.

Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra kalp rahatsızlığı geçiren ve Ankara Şehir Hastanesinde anjiyo olan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun nerede olduğuyla ilgili bilgi alınamıyor. Gergerlioğlu’nun yattığı Kalp Damar Hastanesi önüne Sincan Cezaevine ait bir aracın çekilerek buradan çıkarılacağına dair izlenim verildiği, ancak Gergeriloğlu’nun hastanenin girişi yerine acil servisinden başka bir araca bindirilerek cezaevine götürüldüğü tahmin ediliyor. Oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter hesabından “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” mesajı paylaştı.

Resim

KORSANVARİ KAÇIRMA

Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri de Gergerlioğlu’nun korsanvari bir yöntemle cezaevine götürüldüğü açıklaması yaptı. Açıklamada, “Biz vekiller olarak buraya geldik ve bilgi edinmek istedik ama Ankara Şehir hastanesinde bir kişi bile açıklama yapmadı. Hiç kimse bize vekilimizin sağlık durumu bilgisini vermedi. Bir araç getirildi ve sanki çıkarılacakmış gibi bir senaryo çizildi ve korsanvari bir biçimde milletvekilimiz buradan kaçırıldı. Sincan Cezaevi’ne götürüldüğünü tahmin ediyoruz. Bir milletvekili buradan basından, milletvekili arkadaşlarından korsanvari şekilde kaçırılmıştır” denildi.

POLİS DARP ETTİ

Dün evinde polislerin tartaklayarak gözaltına aldığı Ömer Faruk Gergerlioğlu, götürüldüğü Sincan Cezaevinde kalbinden rahatsızlandı. Bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesine getirilen Gergerlioğlu, “Kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Polis arabanın içinde beni yumruk vurmakla tehdit etti, küfürler etti” dedi. Avukat Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından Gergerlioğlu’nun darp edildiğine dair doktor raporunu paylaştı.

Resim

Yoğun bakımdaki Gergerlioğlu’nu mizansenle cezaevine kaçırdılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

ABD Başkanı Biden’dan Ukrayna’ya destek telefonu

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın Cuma günü Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Ukrayna’ya güçlü desteğini dile getirdiğini bildirdi. ABD’nin desteği Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığdığına dair haberler üzerine geldi. Bu arada Donbas’tan yeni çatışma haberleri gelmeye başladı.

BOLD – Rusya ve Ukrayna arasında gerilimin yükseldiği bir dönemde ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir görüşme gerçekleştirerek Kiev yönetimine güçlü desteğini dile getirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Biden, Rusya’nın Donbass ve Kırım’da devam eden saldırganlığı karşısında ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini teyit etti” denildi.

NATO büyükelçileri Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde son zamanlarda şiddet olaylarında yaşanan ani artışları tartışmak üzere bir araya gelmişti. NATO Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırına Rus askerinin yığılmasından endişe duyduğunu bildirmişti.

Zelenski de Twitter’da Biden ile konuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ABD’nin farklı düzeylerdeki desteğini takdir ettiğini söyledi.

Zelenski, “Demokrasilerimizin korunması söz konusu olduğunda omuz omuza duruyoruz. Ukrayna bayrağını dönüştürme, şeffaflığı geliştirme ve barışı sağlama konusundaki kararlılığım güçlü. Amerika’nın ortaklığı Ukraynalılar için çok önemli” dedi.

ZELENSKİ: BİDEN’DAN GÜVENCE ALDIM

Ukrayna Cumhurbaşkanı daha sonra televizyondan halka seslenerek, Rusya’nın saldırganlığına karşı Washington’un kendilerini yüzüstü bırakmayacağına dair Biden’dan güvence aldığını söyledi.

Kremlin’den dün yapılan açıklamada, NATO askerlerinin Ukrayna’ya konuşlandırılmasının Rusya sınırları yakınında gerginliğe yol açacağı ve Moskova’yı kendi güvenliğini sağlamak için ekstra önlemler almaya zorlayacağı ifade edilmişti.

DONBAS’TA YENİ ÇATIŞMALAR

Bu arada bölgeden yeni çatışma haberleri de gelmeye başladı. Bölgede Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşi sonucu 2 Ukrayna askeri ve 1 sivilin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların dün 21 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi.

Donbas’ın Zolote, Novooleksandrivka, Svitlodarsk, Pişçevik, Krasnohorivka ve bazı bölgelerinde ayrılıkçılar tarafından saldırı gerçekleştiği belirtilen açıklamada, açılan ateş sonucu Ukrayna ordusundan 2 askerin ve 1 sivilin yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) temsilcilerinin konuya ilişkin bilgilendirildiği ifade edildi.

UKRAYNA – RUSYA ARASINDA GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya’nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT’ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020’den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna’da kriz büyüyor: Rusya’dan Kiev’e tehdit gibi iç savaş uyarısı

ABD Başkanı Biden’dan Ukrayna’ya destek telefonu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Uzmanların dolar tahmini: 8,48 geçilirse hedef 8,70 TL

Dün 8 liranın altına gerileyen dolar Türkiye’de piyasaların kapalı olduğu bugün 8,16 liradan işlem görüyor. Uzmanlara göre dolar/TL paritesinde yeni direnç 8,48. Bu nokta aşılırsa yeni hedef 8,70 TL olarak güncellenecek.

BOLD – Hafta içi 8.40 seviyelerinin üzerine çıkan dolar/TL paritesi paskalyadan bayramından dolayı uluslar arası piyasaların kapalı olduğu Cuma günü 8 liranın altına düştü. Ardından kayıplarına toparlayarak yine 8,16 seviyesine çıktı.

Analistlere göre teknik olarak dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli ve kısa vadeli yükseliş trendini koruyor. Dolar/TL’de kısa vadeli direnç seviyeleri 8.29 ve 8.48’de bulunuyor. Destek seviyeleri olarak ise 8.11 ve 7.93 noktaları öne çıkıyor.

MERKEZ’İN YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ 8.20

Uzmanlara göre 8.20’den dolar alan bir yatırımcının 12 ay sonunda kazançlı çıkması için kurun 9.30-9.80 TL’nin üzerinde olması gerekiyor. Dolar-TL tercihinde başa baş noktası 3 ay sonunda 8.58 TL, 6 ay sonunda ise 8.85 TL seviyelerinde bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son beklenti anketine göre 12 ay sonrası için dolar kuru beklentisi 8.20 TL’ye yükseldi. Bir önceki ankette bu rakam 7.94 seviyesindeydi.

Merkez Bankası’na Saray torpiliyle atanan Ertan Aydın açıköğretimli çıktı

Uzmanların dolar tahmini: 8,48 geçilirse hedef 8,70 TL yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesine uyguladığı yaptırımları kaldırdı

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) personeline uyguladığı vize yaptırımını kaldırdı. Eski Başkan Donald Trump, UCM yetkililerinin ABD’deki mal varlıklarına el konulması ve ülkeye giriş yasağının da dahil olduğu bazı yaptırımları uygulamaya koymuştu.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkan Joe Biden’in eski Başkan Donald Trump tarafından imzalanan UCM yetkililerinin ABD’deki mal varlıklarına el konulması ve ülkeye giriş yasağının da dahil olduğu bazı yaptırımlar uygulanması konulu kararnamesini iptal ettiğini duyurdu. Yaptırım kararı uluslararası camiada yoğun tepkiye sebep olmuştu.

Eylül 2020’de, ABD yönetimi UCM’nin Afganistan’da Amerikan askerlerinin savaş suçu işlediği iddialarını soruşturma yetkisi vermesinden dolayı Başsavcı Fatao Bensouda ve UCM’nin Tamamlayıcılık ve İşbirliği Bölümü Başkanı Phakiso Mochochoko’ya yaptırım uygulama kararı almıştı.

Dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bensouda ve Mochochoko’ya destek veren kişi ve kuruluşlara da yaptırım uygulanacağını belirtmişti.

Açıklamasında Blinken, Dışişleri Bakanlığı’nın, mahkemenin bazı personeline yönelik vize kısıtlamalarını içeren 2019 tarihli ayrı bir düzenlemenin de iptal edildiğini bildirdi. Blinken, “Bu kararlar, geçmişte atılan adımların uygunsuz ve etkisiz olduğu şeklindeki değerlendirmemizin bir yansıması” ifadesini kullandı.

BLİNKEN: ABD, UCM’YE YÖNELİK İTİRAZINI SÜRDÜRÜYOR

Dışişleri Bakanı Blinken, Washington’un, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Afganistan ve Filistin’deki durumlarla alakalı eylemlerine güçlü şekilde karşı çıkmayı ve mahkemenin ABD ve İsrail gibi mahkemeye taraf olmayan ülkelerin personeli üzerinde de yetki iddiasında bulunmasına itirazını sürdürmesine rağmen bu adımı attığını belirtti.

Bensouda dahil mahkeme yetkililerine, ABD’nin rızası olmadan Amerikan vatandaşlarını soruşturdukları gerekçesiyle mal varlığı dondurma ve seyahat yasaklarını içeren yaptırımlar getirilmişti. ABD mahkemeye taraf değil.

ICC, yaptırımların uluslararası adalet ve hukukun üstünlüğüne bir saldırı olduğu açıklamasını yapmıştı.

ROMA STATÜSÜ VE ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi – Lahey

15 Haziran 1998 – 17 Temmuz 1998 tarihleri arasında toplanan Birleşmiş Milletler Konferansı, İtalya’nın başkenti Roma’da Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Kuruluş Statüsü’nü karara bağladı.

Roma Statüsü adı verilen uluslararası anlaşma ile kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi, savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, soykırım suçları ve saldırı suçlarına bakmakla görevlendirildi. 1 Temmuz 2002 tarihinde Hollanda’nın Lahey kentinde resmen kurulan mahkeme, 11 Mart 2003 tarihinde çalışmalarına başladı. 2020 yılı Aralık ayı itibariyle Roma Statüsü’ne 123 ülke taraf. 42 ülke ise ne anlaşmayı imzaladı ne de Roma Statüsü’ne taraf oldu.

UCM KİMLERİ YARGILAYABİLİR?

UCM sadece Roma Statüsü’nün yürürlüğe giriş tarihi olan 1 Temmuz 2002’den sonraki suç iddialarını yargılayabiliyor. Ancak bu tarihten sonra imza atmış devletler için Antlaşma’ya taraf olma tarihi esas alınıyor. Bu devletler isterlerse UCM’ye 1 Temmuz 2002’ye kadar geriye doğru yargılama yetkisi verebiliyor.

UCM Savcılığı bugüne kadar 12 resmi soruşturma açtı. 9 konuda ise ön soruşturma devam ediyor. Toplamda 42 kişi hakkında suçlamada bulunuldu. Sadece kişileri yargılayabilen UCM, devletleri yargılama yetkisine sahip değil. UCM’de yargılanacak kişinin taraf ülke vatandaşı olması gerekiyor.

Taraf ülkelerin devlet sınırları içinde veya bir taraf ülke vatandaşı tarafından işlenen ve anlaşmada belirtilen suçlar UCM yetkisinde bulunuyor. Taraf olmayan ülkeler de Mahkeme’yi belirli bir suç için yetkilendirebiliyor.

ABD, UCM’DEN ÇEKİLDİ

1995’ten 2000 yılına kadar ABD hükumeti UCM’nin kurulmasını destekledi ancak Amerikalılar UCM’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından kontrol edilmesini istedi. ABD ayrıca, Amerikalı yetkilileri ve Amerikan vatandaşlarını mahkemenin yargı yetkisi dışında tutmak için uğraştı ancak bu çabalar başarısız kaldı.

Bill Clinton yönetimi döneminde 31 Aralık 2000 tarihinde Amerikan Büyükelçisi David Scheffer hükumeti adına Roma Statüsü’nü imzaladı. 2001 Yılında George W. Bush yönetimi UCM toplantılarına katılmamaya başladı ve 6 Mayıs 2002 tarihinde ABD Roma Statüsü’nden imzasını çektiğini resmen açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump geçtiğimiz yıl mahkemenin Afganistan’daki Amerikan askerlerini dava etme girişimi üzerine aralarında yargıç Bensouda’nın da bulunduğu bir grup mahkeme yetkilisine yaptırım uygulamıştı. Biden yönetimi bu yaptırımları gözden geçireceğini belirtmişti.

TÜRKİYE, TARAF DEĞİL

Türkiye, Roma statüsüne taraf olmayan ve anlaşmayı imzalamayan ülkeler arasında yer alıyor. İsrail ise anlaşmayı imzalamak için son tarih olan 31 Aralık 2000 tarihinde anlaşmayı imzaladı. Ancak İsrail Meclisi’nde anlaşma onaylanmadı.

Hulusi Akar ile ilk kez görüşen ABD Savunma Bakanı’ndan S-400 çağrısı

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesine uyguladığı yaptırımları kaldırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Katar’lı zenginlere ‘lüks çadırla’ doğayı yağmalatacak teklif

AKP’li milletvekillerinin ‘Turizmi Teşvik’ adı altında TBMM’ye getirdiği yasa teklifinden doğayı yağmalayacak maddeler çıktı. Yasa değişikliğiyle Katar zenginlerine yönelik lüks çadır alanları kurulmasına imkan verilecek.

BOLD – Yasa teklifinde yer alan ve kıyılarla doğal alanlarda turizm amaçlı ‘lüks çadır’ alanlarının oluşturulmasını öngören maddelerin Katarlı zenginlerin isteği üzerine hazırlandığı iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Komisyonda söz alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yasa teklifinde “Denize kıyısı olan ilçelerin herhangi bir yeri Turizm Bakanlığı’nca turizm alanı olarak belirlenir ve oralarda lüks çadırlar kurulabilir” maddesinin yer aldığını belirterek, “Lüks çadır” ifadesiyle Katarlı zenginler için oluşturulacak lüks çadır yerlerinin tarif edildiğini söyledi.

LÜKS ÇADIRLA KATAR’LILARI MI SERİNLETECEKSİNİZ

Alban, “Şimdi bizim oralara lüks çadır turizmini getirerek, lüks çadır kurdurarak, siz, Katar Araplarını serinde mi yaşatacaksınız? Ormanların talan edilmesi, yağmalanması ve ağaçların kesilmesi oradaki ekolojinin bozulması demektir” ifadelerini kullandı.

Doğaya Arap çadırıyla yağma

KATAR SEVDASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükumetinin Katar sevdası bitmiyor. Katar’ın uçak hediye ettiği Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tank palet fabrikasını Katar’a sattı. Kanal İstanbul’dan Katar Şeyhi’nin annesine araziler satıldı. Borsa İstanbul’un yüzde 10 hissesi Katar’a satıldı. Antalya Limanı Katar’a verildi.

Merkez Bankası’na Saray torpiliyle atanan Ertan Aydın açıköğretimli çıktı

Katar’lı zenginlere ‘lüks çadırla’ doğayı yağmalatacak teklif yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sinop’taki millet bahçesi ihalesi AKP’li ‘Banker Kasım’a verildi

AKP’li Sinop’un Gerze Belediyesi, Tarihi Zeytinlik Parkı’nı millet bahçesine dönüştürmek için yaptığı ihaleyi tanıdık bir isim kazandı. 890 bin liralık ihale, “Banker Kasım” olarak da tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi. 

BOLD – İktidarın müteahhitlere milyonlarca lira ödediği millet bahçesi yapım işi yine AKP ile bağlantılı bir isme verildi. Sinop’un AKP’li Gerze Belediyesi’nin millet bahçesi ihalesi de AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Gerze Belediyesi Tarihi Zeytinlik Parkı’nı millet bahçesine dönüştürmek için bir ihale düzenledi. “Tarihi Zeytinlik Parkı Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihale, 890 bin TL’ye Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Millet bahçesi inşaatının 19 Haziran tarihine kadar da tamamlanması istendi.

ESENLER’DEN 46 MİLYONLUK İHALE ALDI

BirGün’ün haberine göre Yaklaşık 890 bin TL’lik ihaleyi alan Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi ise Banker Kasım olarak tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak. Esenler Belediyesi, Kasım Albayrak’ın sahibi olduğu şirkete 2010 yılından bu yana 33 ihale verdi. Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre de Esenler Belediyesi’nin Banker Kasım’a verdiği ihalelerin toplamı 46 milyon TL’yi buluyor.

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş

Sinop’taki millet bahçesi ihalesi AKP’li ‘Banker Kasım’a verildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

CHP’li vekil Turkcell’de 100 bin euro maaş alan AKP’lileri açıkladı

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP’li isimlerin de bulunduğu Turkcell Yönetim Kurulu üyelerine yıllık 100 bin euro maaş verildiğini belirtti.

BOLD – Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelerinin Saray ve Bakanlıklarda çalışan isimler olduğu ortaya çıkaran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez de Turkcell’deki AKP’li bürokrat ve siyasetçileri açıkladı.

2010’DAN BUGÜNE EURO ÜZERİNDEN BALLI MAAŞ

Sosyal medya hesabından yönetim kurulu tutanaklarını paylaşan Yavuzyılmaz, yönetim kurulu başkanının yıllık 250 bin, üyelerin ise 100 bin euro maaş aldıklarını ifade ederek, “2010 yılında belirlenen bu tutarlar bugüne kadar hiç değişmedi” dedi. Sözcü’nün haberine göre Deniz Yavuzyılmaz, Turkcell Yönetim Kurulu’nda görev yapan isimleri de yıl yıl açıkladı. Turkcell yönetiminde bir dönem yer alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile Kültür ve Turizm eski Bakanı Atila Koç’un görevleri sona erdi.

TURKCELL YÖNETİMİNDEKİ AKP’Lİ İSİMLER

Atilla Koç: 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı.
Hilmi Güler: 58-59 ve 60. Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve halen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı.
Bekir Pakdemirli: 10 Temmuz 2018 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi.
Bülent Aksu: Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı
Hüseyin Aydın: 26 Mart tarihinde görevinden ayrılan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdürü
Arif Demirkıran: AKP 24. dönem Siirt Milletvekili Demirkıran, halen yönetim kurulu üyesi

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş

CHP’li vekil Turkcell’de 100 bin euro maaş alan AKP’lileri açıkladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Aşılama sonrası Yunanistan ve Türkiye’ye turist akacak

Kovid-19 salgını sebebiyle turizm sezonunun ne zaman açılacağı merak ediliyor. Mayıs ayında seyahat yasağını kalkmasının bekleyen İngilizler, Yunanistan ve Türkiye’ye tatil rezervasyonuna başladı.

BOLD – Vatandaşlarını aşılamaya başlayan ilk ülkelerden İngiltere’de yaklaşan turizm sezonu öncesi tatil planları başladı. Financial Times’ın haberine göre İngiltere ülkelerin risk durumlarına göre ‘trafik ışığı’ sistemini devreye sokacak. Buna göre ülkeler, aşılama, hastalık ve mutasyon oranlarına göre değerlendirilecek.

MAYIS AYI ORTASINDA SEYAHAT YASAĞI KALKACAK

Mayıs ayının ortasında İngiliz vatandaşlarının seyahat yasağının kalkacağının beklendiğini yazan Financial Times, İngiliz turistlerin en çok rağbet gösterdiği iki ülkenin Yunanistan ve Türkiye olduğunu vurguladı. 2019’daki son normal turizm sezonuna göre artış yaşanacağına dikkat çekildi. İngiliz turistlerin geleneksel tatil destinasyonlarından İspanya, Fransa, İtalya ve Portekiz, 2019 yılına yapılan kıyasla rezervasyonlarda düşüş gösteren ülkeler arasında yer aldı.

YUNANİSTAN’A REZARVASYON 4 PUAN YÜKSELDİ

160 ülkenin değerlendirildiği analizde, Yunanistan’a yapılan tatil rezervasyonları 4 puan yükselerek yüzde 8.6’ya yükseldi. Yunanistan’ı yaklaşık yüzde 6’lık oranla Türkiye takip ediyor. İngiliz Jet2 havayolu şirketi, Yunanistan’ın aşı olan, antikor geliştiren veya negatif test sonucu getiren turistlere kapılarının açık olduğunu söylemesinin ardından rezervasyonların patlama yaptığını söyledi.

 

Aşılama sonrası Yunanistan ve Türkiye’ye turist akacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Aslı Özkısırlar’ın arkadaşları son günlerini anlattı: 25 günde 25 kilo kaybetti

İzmir’deki hastanelerde yatak bulamadığı için sosyal medyada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan eden Aslı Özkısırlar’ın yer olmadığı gerekçesiyle üç kez başka hastanelere sevk edildiği, 25 günlük süreçte 25 kilo verdiği belirtildi.

BOLD – İzmir Alsancak’ta geçimini takı yapıp satarak sağlayan ve hastanelerde boş yatak bulamadığı için sosyal medya hesabından isyan eden Aslı Özkısırlar, hayatını kaybetti. Özkısırlar’ın 25 günlük sürede 25 kilo verdiği ortaya çıktı.

İKİ KEZ KALBİ DURDU

Özkısırlar, 24 Mart’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının, eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” ifadelerini kullanarak tepki göstermişti. Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamayan Özkısırlar’a üç gün önce hastanede yer bulunabildi. Ancak bu süreçte iki kez kalbi duran Özkısırlar, dün sabah hayatını kaybetti.

DURUMU KÖTÜLEŞİNCE HASTANEYE KALDIRILDI

Özkısırlar’ın yaşamını yitirmesinin ardından açıklama yapan ailesi de kızlarının uzun süredir yatak bulamadığını, bu süreçte durumunun ağırlaştığını söyledi. Tele1’e konuşan Özkısırlar’ın ailesi, “Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı” dedi.

ASLI, 25 GÜNDE 25 KİLO VERDİ

BirGün’e konuşan Özkısırlar’ın yakın bir arkadaşı ise “Aslı, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenli olarak takip ediliyordu. Hastalıkları vardı. 25 günde tam 25 kilo verdi. Doktoru bu sürede hastaneye yatırmak istedi; ancak Kovid-19’dan dolayı boş yatak olmadığını söyledi. Aslı 25 gündür hastaneye yatmayı bekliyordu. En son geçtiğimiz akşam nefesi kesildi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdık. Doktorlar Aslı’nın ciğerlerinin su topladığını söyledi ve bu hastanede de yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada doktor durumunun kötü olduğunu ve kalp destek ilaçlarıyla hayatta kaldığını söyledi. Bir gece de orada yattıktan sonra hayatını kaybetti” dedi.

HASTALIĞI ARTTI, YÜRÜYEMEDİ

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten de, “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Özkısırlar’ın hayatını kaybettiğinin sosyal medyada duyurulmasının ardından #AslıÖlmediÖldürüldü etiketiyle paylaşım yapan binlerce kullanıcı, yaşanan duruma tepki gösterdi. Özkısırlar’ın ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğinin vurgulandığı paylaşımlarda, Sağlık Bakanlığı’na sert tepki gösterildi. Özkısırlar’ın İzmir’de bulunan takı tezgâhına da yakınları tarafından çiçekler bırakıldı.

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş

Aslı Özkısırlar’ın arkadaşları son günlerini anlattı: 25 günde 25 kilo kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Merkez Bankası’na Saray torpiliyle atanan Ertan Aydın açıköğretimli çıktı

Merkez Bankası’na Meclis Üyesi olarak atanan Ertan Aydın’ın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Meltem Taylan Aydın’ın eşi olduğu anlaşıldı. 30 Mart’ta bankaya atanan Aydın’ın Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olması dikkat çekti.

BOLD – Başkan değişikliğinin ardından Merkez Bankası’na atamalar devam ediyor. Banka Meclis Üyeliğine atanan Ertan Aydın’ın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Taylan Aydın’ın eşi olduğu belirtildi.

ZİRAAT BANKASI’NDA GÖREV YAPTI

Aydın, Garanti Bankası’nın yönetici programını tamamladıktan sonra finans sektörüne adım attı. Halk Bankası’nda çeşitli görevlerde bulunan Aydın, 2013-2016 yılları arasında Ziraat Bankası’nın yurtdışı iştiraki olan Türkmen Türk Ticaret Bankası Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aydın, 2016 yılından itibaren Ziraat Bankası’nda Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı olarak göreve başladı. Ardından Eğitim Bölüm Başkanı, İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı, Yetenek Yönetimi Bölüm Başkanı görevlerinde bulundu. Aydın, ayrıca Ziraat Bank Karadağ Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı.

Meltem Taylan Aydın

EŞİ 13 YILDIR ERDOĞAN’IN YAKIN EKİBİNDE

Meltem Taylan Aydın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 yıldır yakın çalışma ekibinde bulunuyor. 2008 yılında Başbakanlık Müşavirliği’ne atanan Meltem Aydın, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’ne geçildikten sonra üç ayrı göreve getirildi. 2018’de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olan Aydın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve 8 Haziran 2017 tarihinden itibaren de Türkiye Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

 

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş

Merkez Bankası’na Saray torpiliyle atanan Ertan Aydın açıköğretimli çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

2 Nisan 2021 Cuma

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş

Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerilip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerekirken polisler tarafından cezaevine götürüldüğü belirlenen Gergerlioğlu’nun yolda polisler tarafından ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. Hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan Gergerlioğlu, ölüm tehdidine isyan etti. 

BOLD – Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu, anjiyo olması için hastaneye getirildiğinde “Hastaneye gelmem gerekirken cezaevine götürdüler” açıklamasını yaptı. Gergerlioğlu, kolluktan darp gördüğü ve rapor aldığını belirtti. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı. Gergerlioğlu’nun bugün yoğun bakımda kalması bekleniyor.

POLİSLER HASTANE YERİNE CEZAEVİNE GÖTÜRDÜ

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu, kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmeden darbedilerek gözaltına alınan Gergerlioğlu sağlık kontrolüne götürüldü. Doktor, göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtti. Ancak, doktorun önerisini dikkate almayan polisler, Gergerlioğlu’nu cezaevine götürdü. Darp raporu da alan Gergerlioğlu, daha sonra Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

“ARABANIN İÇİNDE BENİ VURMAKLA TEHDİT EDİYOR”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Hastaneye daha yeni getirildi. İlk hastanesindeki doktor anjiyo önermesine rağmen cezaevine götürmüşler. Böyle bir rezalet olabilir mi? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” paylaşımı yaptı. Hastaneye getirilen Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni vurmakla tehdit ediyor. Nerede görülmüş böyle rezalet ya? Bana küfürler ediyor” diyerek tepki gösterdi.

 

Gergerlioğlu’nun son sözleri: Zulüm biter bu hikaye burada bitmez

Cezaevine götüren polisler Gergerlioğlu’nu öldürmekle tehdit etmiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yunanistan’dan Türkiye’ye sığınmacı geçişlerine destek suçlaması

Yunanistan Türkiye’yi Ege Denizi’nde düzensiz göçmen geçişlerine destek olmak ve bölgede gerilimi tırmandırmaya çalışmakla suçladı.

BOLD – Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Helen (Yunan) Sahil Güvenliği bu sabah Türk Sahil Güvenliği ve Donanması’nın Yunanistan ile gerilimi tırmandırma amacıyla derme çatma sığınmacı botlarına Avrupa sınırına kadar refakat ettiği yönünde çok sayıda vaka bildirmiştir” denildi. Açıklamada “Bu sığınmacıların Türk kıyılarından yola çıktığı ve Türkiye tarafından desteklendiklerine bakılırsa risk altında olmadıkları şüphe götürmez” denildi.

Bu açıklama öncesinde de Yunan sahil güvenliği devriye botlarının Midilli Adası açıklarında ‘tehlikeli manevralar’ yapan bir Türk Sahil Güvenlik teknesi tarafından ‘taciz edildiğini’ duyurdu. Olaya ilişkin bir video görüntüsü yayınladı. Görüntüde Türk Sahil Güvenliği’ne ait bir tekne hızla Yunan teknesinin yakınından geçiyor.

Yunan Sahil Güvenliği ikinci bir olayda Türk sahil güvenlik teknesinin bir sığınmacı teknesinin Yunan karasularına girmesine yardımcı olduğunu ve Yunan sahil güvenliğinin ‘tekrar tekrar iletişim kurma çabasına’ yanıt vermediğini açıkladı. Sığınmacı botunun Yunan karasularına giremediği ve içinde bulunanların ikinci bir Türk sahil güvenlik teknesi tarafından alındığı ileri sürüldü.

Cuma sabah saatlerinde meydana gelen üçüncü olayda ise Türk karasularında bulunan bir sığınmacı botuna iki Türk teknesinin yaklaştığı ve botu Yunan kara sularına itmeye çalıştığı belirtildi. Bu girişimin başarılı olmadığı ve yine botta bulunanların Türk sahil güvenliği tarafından alındığı belirtildi.

Ukrayna’da kriz büyüyor: Rusya’dan Kiev’e tehdit gibi iç savaş uyarısı

Yunanistan’dan Türkiye’ye sığınmacı geçişlerine destek suçlaması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ukrayna’da kriz büyüyor: Rusya’dan Kiev’e tehdit gibi iç savaş uyarısı

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlıları ile Ukrayna birlikleri arasında gerilimin artması gözleri yeniden bu bölgeye çevirdi. Sınıra asker yığan Rusya, Ukrayna’yı provokasyonla suçlayarak ‘iç savaş’ uyarısı yaptı. ABD ve NATO’dan ise Ukrayna’ya destek açıklaması geldi.

BOLD – Ukrayna-Rusya krizi bir kez daha dünya gündeminde ilk sıralara yerleşti. Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlıları ve Ukrayna birlikleri arasındaki ateşkes ihlallerinin artması, bölgede tansiyonu yeniden yükseltti.

Rus nüfus ve Rusya yanlılarının ağırlıkta olduğu Donbas bölgesinde (Donetsk ve Luhansk) tek taraflı bağımsızlık ilan edilmesinin ardından, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar 2014’ten bu yana devam ediyor.

Donetsk’e bağlı Şumi kasabasında 26 Mart’ta keskin nişancıların açtığı ateş sonucu dört Ukrayna askeri hayatını kaybetti, iki asker yaralandı. Bu gelişme, geçen yılın temmuz ayından bu yana ateşkesin sürdüğü bölgede kayıtlara geçen en büyük kayıp olmuştu.

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden yapılan açıklamada “Ukrayna ordusunun Donbas bölgesine 2 Mayıs’a kadar saldırı hazırlığında olduğuna dair işaretler olduğu” iddia edildi.

UKRAYNA: RUSYA SINIRA ASKER YIĞIYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak, Rusya’nın tatbikat adı altında Ukrayna sınırındaki bölgelere ve Kırım’a askeri sevkiyat yaptığını açıkladı.

Rusya-Ukrayna sınırı, Kırım ve Donbas’ta Rus ordusuna ait 28 tabur bulunduğunu, Rusya’nın yakında sınıra ve Kırım’a 25 ek tabur sevk etmeyi planladığını belirten Komçak, bu durumun Ukrayna’nın askeri güvenliği için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de Moskova’yı askeri tatbikat adı altında Ukrayna sınırlarında gövde gösterisi yapmak ve korku atmosferi yaratmaya çalışmakla suçlamıştı.

UKRAYNA İSTİHBARATI: RUSYA GENİŞ ÇAPLI PROVOKASYON PEŞİNDE

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Dairesi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı ‘geniş çaplı’ provokasyona hazırlandığını iddia etti.

Rusya’nın, “işgalcilerin düşmanca eylemlerine Ukrayna’nın askeri karşılık vermesini” amaçladığı öne sürülen açıklamada, Rusya’nın ayrıca “sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde” askeri varlığını artırmayı planladığı belirtildi.

İstihbarat Dairesi, “Rus işgalci birliklerinin” Ukrayna topraklarında ilerlemesini sağlamaya yönelik girişimlerin de olabileceğini ileri sürdü.

ABD VE NATO’DAN UKRAYNA’YA DESTEK  AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Perşembe günü Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile bir telefon görüşmesi gerçekleştir ve Blinken’in, Kuleba’ya “Rusya’nın devam eden saldırganlığı karşısında” Washington’un “Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini” sürdürdüğünü ifade ettiği belirtilmişti.

Artan gerilim nedeniyle NATO büyükelçileri perşembe günü Brüksel’de bir araya geldi.

NATO, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığını güçlendirmesinden endişe duyduklarını belirtti.

Reuters’e konuşan bir NATO yetkilisi, müttefiklerin tamamının Rusya’nın Ukrayna sınırındaki artan askeri hareketlilikle ilgili endişeyi paylaştığını belirtti. Rusya’nın Temmuz 2020’de varılan ateşkesi ihlal etmesi ve 4 Ukraynalı askerin ölmesinin de endişe verici olduğunu vurguladı.

KREMLİN ASKERİ HAREKETLİLİĞİ DOĞRULADI: NATO’YA KARŞI ÖNLEM

Kremlin Ukrayna sınırında askeri hareketliliği doğruladı ancak bunun NATO’ya karşı önlem olduğunu savundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov Rusya’nın, sınırları boyunca NATO’nun askeri faaliyetlerini artırması nedeniyle güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldığını belirtti.

Askeri hareketliliği doğrulayan Peskov, “Rusya kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettiriyor. Bu hiç kimseyi rahatsız etmemeli ve bu hiç kimse için tehdit içermiyor.” ifadelerini kullandı.

Rus askeri birliklerinin Ukrayna’nın doğusundaki varlığına yönelik iddialarla ilgili de konuşan Peskov, “Rus birlikleri Ukrayna topraklarındaki silahlı çatışmalara hiçbir zaman katılmadı ve katılmıyor. Bu, Ukrayna’nın iç çatışmasıdır.” dedi.

KREMLİN: NATO, UKRAYNA’YA BİRLİK GÖNDERİRSE EK ÖNLEM ALIRIZ

Kremlin, NATO ülkelerinin Ukrayna’nın doğusuna birlik göndermesi halinde de ek önlem alacaklarını açıkladı.

Sözcü Peskov, “Böyle bir senaryonun Rusya sınırlarına yakın bölgede gerginliğin artmasına yol açacağı aşikar. Pek tabii, bu Rusya tarafının güvenliğini sağlamak için ek önlemler almasını gerektirir” ifadelerini kullandı. Peskov, Moskova’nın Ukrayna’yı ‘tehdit etmediğini’ de vurguladı.

LAVROV: UKRAYNA’YI MAHVEDER

NATO’nun açıklamasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukrayna’nın savaştan zarar görmüş doğusunda yeni bir askeri çatışma başlatma girişimlerinin Kiev’i yok edebileceğini söyledi.

Sergei Lavrov, Ukrayna Ordusu’nun ABD tarafından yönlendirilen ve Batılı devletlerce kışkırtılan politikacılar yoluyla provoke edilmemesini umduğunu söyledi.

Lavrov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun olmayan bir süre önce demişti; bu açıklama hâlâ geçerli, Donbas’ta yeni bir savaş başlatanlar, Ukrayna’yı mahvederler” dedi.

DONBAS KRİZİ

Kiev’de 2013 sonunda dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in Avrupa Birliği (AB) ile Ortaklık Anlaşmasını imzalamayı ertelemesi üzerine başlayan protestoların büyümesiyle ülkede toplum Ukrayna ve Rusya yanlıları diye ikiye ayrıldı ve kriz ülkenin doğusundaki Donbas bölgesine sıçradı.

Rusya, karışıklıklardan faydalanarak 2014 yılı Mart ayında uluslararası toplum tarafından kabul edilmeyen bir referandum sonrası Kırım’ı ilhak etti.

Donetsk ve Luhans bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti ve ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni kurdu.

Rusya desteğindeki ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında yaşanan çatışmalarda 10 binin üzerinde asker ve milis, 3 bin 500’e yakın sivil hayatını kaybetti. Bir buçuk milyona yakın Ukraynalı evlerini terk etmek zorunda kaldı.

2014’ün başından beri süren çatışmaları durdurmak için 29 kez ateşkes ilan edildi. En son ateşkes 27 Temmuz 2020 tarihinde ilan edildi. Ancak ilan edilen ateşkeslerin hiçbiri uzun süreli olmadı.

Donbas krizinin çözümüne ilişkin müzakereleri Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’ten oluşan Üçlü Temas Grubu yürütüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ı kurtarmayı amaçlayan Askeri Güvenlik Stratejisini geçen hafta onaylamıştı.

Ukrayna’da savaş kapıda: Tansiyonun yükselmesinde Türkiye’nin rolü var mı?

Ukrayna’da kriz büyüyor: Rusya’dan Kiev’e tehdit gibi iç savaş uyarısı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »