29 Şubat 2020 Cumartesi

İnsan kaçakçısına serbest gazeteciye yasak: 4 gazeteciye gözaltı

İdlib saldırısı sonrası provokatif paylaşım yaptığı iddia edilen Alptekin Dursunoğlu ile Edirne’de sınırı geçmek isteyen mültecileri takip eden 3 gazeteci gözaltına alındı.

BOLD- İdlib saldırısı sonrası sosyal medya hesabından provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen gazeteci yazar Alptekin Dursunoğlu gözaltına alındı. Dursunoğlu gözaltına alındığını sosyal medya hesabından “Şu an gözaltına alınıyorum” notuyla takipçilerine paylaştı.

EDİRNE’DE DE 3 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Murat Bay ile Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılgan ve Naci Kaya’nın da haber takibi yapmak için gittikleri Edirne’de gözaltına alındıkları duyuruldu. Pazarkule ilçesinde çekim yaptıkları sırada gözaltına alınan Bay, Sayılgan ve Kaya, Edirne Merkez Jandarma Komutanlığına götürüldü. Dün saat 15.00’dan beri gözaltında tutulan Bay, Sayılgan ve Kaya’nın gözaltı gerekçesi ise “Yasaklı bölgede çekim yapmak” olduğu ifade edildi. Bay, Sayılgan ve Kaya’nın dışında başka gazetecilerin de gözaltında olduğu belirtildi.

DİSK’TEN TEPKİ

Edirne’de gazetecilerin gözaltına alınmasına DİSK tepki gösterdi. DİSK Basın-İş sosyal medyadan gazetecilerin gözaltına alınmasına böyle tepki gösterdi, ”İnsan kaçakçılığı serbest ama gazetecilik yapmak ‘suç’. İdris Sayılgan ve Naci Kaya gözaltında, Murat Bay ise kısa süreli gözaltına alındı.” dedi.

Şok Market depolarından gizli çekim görüntüleri

medyabold
Devamını Oku »

Üç gömlek, üç mesaj | Yeni Ailem

  Cafer Can Kur’an-ı Kerim’de en güzel kıssa diye nazara verilen Yusuf kıssası, her döneme olduğu gibi günümüze de işaret eden birçok mesaj içermektedir.  Kardeşleri, kıssanın başında Yusuf’u öldürmeye götürmüşler fakat bu fikirlerinden vazgeçip öldü süsü vermek için gömleğini kana bulayıp babalarına getirmişlerdi. Hz. Yakup Peygamber ferasetiyle gömlekteki kanın sahte olduğunu anlamış buna rağmen ağlamaktan […]

The post Üç gömlek, üç mesaj appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/uc-gomlek-uc-mesaj/
Devamını Oku »

  Sürecin kahramanları: Ablalar | Yeni Ailem

Bu süreçte bizleri en derinden yaralayan, en fazla kanımıza dokunan, en çok hüznümüzü artıran zalimlerin kadınlara yönelik yürek parçalayan tavırları oldu. Bize en çok zararı buradan verebileceklerini bildikleri için pervasızca oradan saldırdılar ve oradan canımızı yakmaya devam ediyorlar.

The post   Sürecin kahramanları: Ablalar appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/surecin-kahramanlari-ablalar/
Devamını Oku »

Aslında bütün bebekler dahidir | Yeni Ailem

Düşünen, anlayan, araştıran, inceleyen, eleştiren, sorgulayan, yorumlayan, iletişim kuran ve sorunlarını çözen bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızın zihinsel becerilerini geliştirme çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor.

The post Aslında bütün bebekler dahidir appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/aslinda-butun-bebekler-dahidir/
Devamını Oku »

Allah, evlenene yardım eder | Yeni Ailem

Evlilik için asla ümitsiz olmayın. Çünkü halkımız arasında meşhur olan, “Evlenene ve ev alana Allah yardım eder.” sözü gerçektir ve milyonlarca tecrübeyle sabittir.

The post Allah, evlenene yardım eder appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/allah-evlenene-yardim-eder/
Devamını Oku »

İyi bir baba olmanın yolu iyi insan olmaktan geçer | Yeni Ailem

Bir yazarın “İnsan bir kitabın içinden girdiği gibi çıkmaz” dediği gibi Ömer bey, okuduğu her kitaptan, dinlediği her sohbetten edindiği güzellikleri heybesine doldurur ve insan olma sorumluluk bilincini artırmayı hedefler hep.

The post İyi bir baba olmanın yolu iyi insan olmaktan geçer appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/iyi-bir-baba-olmanin-yolu-iyi-insan-olmaktan-gecer/
Devamını Oku »

İyi bir baba mısınız? | Yeni Ailem

Baba, ailenin toplumla ilişkilerini kuran adeta bir köprü konumundadır. Bu sebeple baba, çocuğun sosyal gelişiminde ve özgüven kazanmasında önemli rol oynar. Babasından yeteri kadar sevgi ve ilgi gören çocuğun kendisi ile barışık, okulda başarılı, arkadaşları ile uyumlu ve liderlik özelliğinin gelişmiş olduğu gözlenir.

The post İyi bir baba mısınız? appeared first on Yeni Ailem.



Yazının Kaynağı: Yeni Ailem https://www.yeniailem.com/iyi-bir-baba-misiniz/
Devamını Oku »

‘Gönül adamı’ insan kaçakçısı: Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca geldim

“Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca buraya geldim. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz” diyen insan kaçakçısı Mehmet S, Erdoğan gibi kararlı konuştu: “Son bir tane kalana kadar bu işi yapacağız!”

BOLD – Suriye’de 34 askerin can verdiği saldırının ardından Erdoğan’ın talimatıyla Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılara engel olunmayacağı açıklandı. Bunu fırsat bilen insan kaçakçıları harekete geçti. 8 yıldır insan kaçakçılığı yaptığını söyleyen Mehmet S, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca buraya geldim. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz” dedi. Afganistanlıların parasının olmadığını veya çok az paraları olduğunu söyleyen Mehmet S., “Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız.”

SONRA BURAYA GELİRLER

Mehmet S, “Göçmenler serbest olduğunu duyunca hepsi sınır kapısına gittiler. Sınır kapılarından geçiş yok. Bunu öğrenmeleri birkaç günü bulur. Sonra buraya gelirler. Birkaç gün sonra burada yoğunluk olur” diye konuştu.

Motor ve bot alarak mültecileri karşıya geçirdiklerini ifade eden Mehmet S, sözlerine şöyle devam etti: “Bot karşıya geçtiği zaman geri gelmiyor. 7-8 bin Euro bize maliyeti oluyor. 2-3 bin Euro bize kalıyor. 45 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz. Buradan 25 dakika içinde Yunanistan’da olurlar” diye konuştu.

GÖNÜL İŞİ

Bir süredir Ayvacık’ta kalan 35’e yakın Afgan’ın paraları olmadığını dile getiren Mehmet S, “Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bir başka kaçakçı ise, önce mültecilerin güvenliğini sağladıklarını vurguladı. “40 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz ve can yelekleri var. Yedek benzin depoları da var. Reisimiz zaten izin vermiş. Karşıya geçtikten sonra Avrupa’ya gidecekler. Önemli olan buradan adaya geçmeleridir” dedi.

medyabold
Devamını Oku »

Yunanistan sığınmacıların sadece yüzde 15’ine ‘mülteci’ statüsü veriyor

Yunanistan’a 2013’ten bugüne kadar yasa dışı yollardan 290 binin üzerinde insan sığındı. Bunların sadece yüzde 15’ine ‘mülteci’ statüsü verildi.

BOLD – Yunanistan Göç Politikası Bakanlığının verilerine göre, 2013’ten 2020’ye kadar 290 bin 831 kişi iltica başvurusu yaptı. Başvuranların 196 bin 412’si erkek, diğerleri 94 bin 419’u kadındı. Başvuranlar arasında 10 bin 840 erkek, bin 48 de refakatsiz kız çocuğu bulunuyordu.

Yunanistan, başvurulardan 43 bin 908’ine iltica hakkı tanıdı, 8 bin 948 kişiye de ikincil koruma verdi. Geçen yıl iltica hakkına 77 bin 285 kişi başvururken, bunlardan 13 bin 511’ine mülteci statüsü verildi.

İltica hakkı için başvuranların 69 bin 70’i 0-13 yaş grubundaydı. 14-17 yaş grubunda 25 bin 574, 18-34 yaş grubunda 143 bin 827, 35-64 yaş grubunda 50 bin 960, 65 yaş üstü grubunda ise 1400 kişi iltica başvurusu yaptı.

Yedi yılda Yunanistan’a başvuranların uyruklarına göre dağılımı şöyle: Suriye (73 bin 569), Afganistan (55 bin 835), Pakistan (33 bin 94), Irak (29 bin 437), Arnavutluk (12 bin 430), Türkiye (10 bin 992), Bangladeş (5 bin 619), İran (8 bin 539), Gürcistan (7 bin 498), Kongo (7 bin 196), Filistin (6 bin 347), diğer (45 bin 894).

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın dili aynı: Şehitler tepesi boş kalmayacak!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi yakan şehadet ateşine rağmen aynı dili kullanmaya devam ediyor: “Verdiğimiz sayısız şehitler kervanına bunu da ilave etmemiz gerekiyor.”

BOLD – Türkiye, İdlib’de Rusya destekli Esad rejiminin hava saldırısı sonrası şehit düşen Mehmetçikler’ine ağlarken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, canlar üzerinden politik dil kullanmayı sürdürüyor.

DOLMABAHÇE OFİSİ’NDE VEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Partisinin İstanbul vekilleriyle Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya gelen Erdoğan, “Bin yıldır bu topraklarımızı vatanımız kılmak için yürüttüğümüz mücadeleyi, verdiğimiz sayısız şehitler kervanına bunu da ilave etmemiz gerekiyor. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak” dedi.

ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA BAŞ SAĞLIĞI DİYORUM

Suriye’de can veren askerleri de anarak şunları söyledi, “İdlib harekatımızda önceki gün vermiş olduğumuz 34 şehidimiz inanıyorum ki bu milletin vatan kılınması mücadelesinin zirve yaptığı noktalardır. 20 günlük hareket boyunca vermiş olduğumuz şehitlerin ailelerine şahsım, milletim adına baş sağlığı dilerken, milletimizin de başı sağ olsun diyorum.”

YENİ BİR GÖÇ DALGASINI KALDIRACAK DURUMDA DEĞİLİZ

Türkiye’nin, 3,7 milyon Suriyeliyi barındırdığını hatırlatarak, yeni bir göç dalgasını kaldıracak durumda olmadıklarını dile getirdi.

Dört milyon yeni göçmenin harekete geçtiğini 1,5 milyonluk kısmın sınıra ulaştığını belirten Erdoğan, “Güvenli bölge oluşturalım ve bu bölgede bunları iskan edelim, diye çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

MERKEL’DEN ‘DESTEK VERİN’ TALEBİNDE BULUNMUŞ

Mültecilere yardım noktasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, “Bana verilmiş büyük rakamlarla sözleriniz vardı. Şuraya gelin siz de destek verin, bir an önce burayı yapalım” dediğini ifade eden Erdoğan, şunları anlattı:

PARAYI DİREKT BİZE GÖNDERİN DEDİĞİNİ SÖYLEDİ

“Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro vereyim, dedi. Onu da kabul dedik. Kızılhaç’tan Kızılay’a aktarılır, dedi. Böyle bir şey olmadı. Aradım tekrar, Para hazır, dedi. Hazır paranız gelmiyor, o zaman mültecileri size gönderelim, biz 25 değil, size 100 milyon avro gönderelim, dedim. Onu da istemem, dedi. Onu istemiyorsanız, bunu direkt bize gönder. Ben sizin pratik olmanızı istiyorum, dedim. Yani güvenmek mümkün değil.”

TRUMP İLE PUTİN’İN ‘KAMIŞLI’DAKİ PETROL OLAYI’ HAKKINDA DİYALOG

Suriye konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğü bilgisini paylaşarak görüşmeye dair şu diyalogu aktardı:

“Trump diyor ki, Ya burada Putin’in ne beklentisi var? Ne istediği var?, Kamışlı’da petrol olayı var bunların, dedim. Orada petrol var mı? dedi, Var, dedim. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Fakat bizim böyle bir derdimiz yok. Ne petrol derdimiz var ne orada toprak derdimiz var. Biz sadece bir güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’NA: ‘DÜNYA BİZİ ARIYOR SEN DE BİZİ ARARSIN’

Ana muhalefet CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren AKP’li Cumhurbsaşkanı, “O arama lütfunda bulunmadı. Neymiş, Ben onu arayacakmışım. Seni niye arayayım ya? Dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın biz de sana bütün detaylarıyla her şeyi veririz” ifadelerini kullandı.

Şehidin iki kardeşi de KHK’lı asker çıktı: Bir dönem damgalayıp attınız şimdi hangi yüzle taziyeye gideceksiniz!

medyabold
Devamını Oku »

Dış ticaret açığı ocak ayında 4.5 milyar dolara yükseldi

İhracat ile ithalat arasındaki makas her geçen ay artıyor. Ocak ayında dış ticaret açığı yüzde 94.3 artarak 2.3 milyar dolardan 4.5 milyar dolara çıktı. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 9 geriledi.

BOLD – Ekonomik krizin etkisiyle firmalar ardı ardına iflas açıklıyor. Ekonomideki kötü gidişle ilgili bu durum dış ticaret rakamlarına da yansıdı. Dış ticaret açığı ocak ayında yüzde 94.3 artarak 2 milyar 290 milyon dolardan 4 milyar 448 milyon dolara çıktı.

İTHALAT İLE İHRACAT ARASINDAKİ MAKAS AÇILIYOR

Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2020 Ocak’ta, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 artarak 14 milyar 759 milyon dolara çıktı. İthalat da yüzde 18.8 artışla 19 milyar 207 milyon dolara yükseldi. Ocak ayında dış ticaret açığı yüzde 94.3 artarak 2 milyar 290 milyon dolardan 4 milyar 448 milyon dolara çıktı. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2019 Ocak’ta yüzde 85.8 iken, 2020 Ocak’ta yüzde 76.8’e geriledi.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLERİN PAYI DÜŞÜK

Ocakta yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payı yüzde 3, orta yüksek teknolojili ürünlerin payı yüzde 35.8 olurken, bu kategorideki ithalatta yüksek teknolojili ürünler yüzde 13, orta yüksek teknolojili ürünler yüzde 37.8 payla yer aldı.

İHRACATTA ALMANYA İLK SIRADA

Bu dönemde ihracat yapılan ülkeler arasında ilk sırayı 1 milyar 415 milyon dolar ile Almanya aldı. Bu ülkeyi sırasıyla 888 milyon dolar ile İtalya, 869 milyon dolar ile Birleşik Krallık, 816 milyon dolar ile Irak ve 746 milyon dolar ile ABD takip etti.

Şehidin iki kardeşi de KHK’lı asker çıktı: Bir dönem damgalayıp attınız şimdi hangi yüzle taziyeye gideceksiniz!

medyabold
Devamını Oku »

Turkey keeps Syrian border closed but lets refugees flee to EU

Waves of refugees are heading toward the European Union (EU) border after Turkey said late on Thursday it would not stop them from reaching Europe. 

However, its borders to Syria’s Idlib province – – where thousands are attempting to flee the fighting that is raging there – – are still closed.

Turkey’s move to allow refugees to head to the EU came after at least 33 Turkish troops were killed in Idlib on Thursday in a deadly attack by Russia-backed Syrian government forces.

Turkey has held back border guards on land and sea. However, only few were able to cross into the EU countries of Greece and Bulgaria by land, while some boats were able to arrive at Greek islands without intervention from Turkish coast guards.

Turkish border guards in Edirne told people to take boats to cross the Evros River, instead of trying to cross on land, a human right activist alleged on his Twitter account.

Hundreds of refugees, who want to make for the EU on land, have been reportedly taken by buses to Edirne, Turkey’s western province bordering Greece and Bulgaria, with many now waiting in the buffer zone between the Turkish and Greek border gates.

Tanju Ozcan, the Republican People’s Party mayor of Turkey’s western province of Bolu, announced on Friday that the municipality would lay on buses for the refugees in Bolu who wanted to get to the Greek border.

Greece and Bulgaria have deployed reinforcements in an attempt to prevent people from entering, with Greek police reportedly using tear gas.

Bulgaria’s Defense Minister Krasimir Karakachanov was quoted by the Reuters news agency as saying on Friday that 1000 troops and military equipment were ready to be deployed to its border with Turkey.

According to a report by Greek Kathimerini, barbed wire has been laid along the banks of the Evros River to ensure that every centimeter of the frontier is guarded.

Meanwhile, Turkey has not opened the gates in the Syrian border for people trying to flee the war-torn region.

There have been allegations that some who tried to make it to Turkey with their families were beaten and humiliated by the Turkish officials before they were detained and deported back to Syria.

Turkey, which hosts 3.7 million Syrian refugees, made a deal with the EU to step up efforts to halt the flow of refugees.

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has repeatedly threatened to open the gates, unless Turkey gets more international support in the Syrian conflict, referring to a new influx of refugees trying to flee northern Syria due to escalating attacks by Syrian regime forces there.

The Syrian regime forces, backed by Russia and Iran, have been pressing an assault against the last rebel stronghold since April 2019, stepping up their attacks in December.

“The regime has taken advantage of the international silence in the face of its crimes for years,” Fahrettin Altun, the head of Turkey’s presidential communications department, told Al Jazeera on Friday.

However, the EU has received “reassurances” from the Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu that Ankara would stick to its side of the 2016 deal restricting migrant flows to Europe, EU foreign policy high representative Josep Borrell said on the same day.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis said “no illegal entries into Greece will be tolerated”, while Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov said he had “urgently deployed” the army, national guard and border police to respond to the situation and to “beat off a possible migrant influx”.

Turkish authorities have called for the international community to protect the one million Syrians fleeing the fighting in Idlib from “genocide” by imposing a no-fly zone.

According to the United Nations (UN), at least 465 civilians, including 145 children, have been killed in Idlib since December. Further, with the latest displacement, an already dire humanitarian situation in the makeshift camps near the Turkish border has been deteriorating.

According to a 2018 deal between Russia and Turkey, Turkey set up twelve military outposts through which it is obliged to neutralize rebel militants there.

Turkey argues that it has been trying to protect the civilians through its military observation posts in the region, while the trio – Syria, Russia, and Iran – claim that Ankara has been backing the rebel fighters trying to stop the Syrian offensive.

Neither the Syrian regime of President Bashar al-Assad, backed by Russia or the rebels backed by Turkey, were signatories to the 2018 agreement.

Greece tightens border with Turkey as migrants approach

The post Turkey keeps Syrian border closed but lets refugees flee to EU appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2020/02/29/turkey-keeps-syrian-border-closed-but-lets-refugees-flee-to-eu/
Devamını Oku »

Juventus-Inter maçı da dahil İtalya ve İsviçre’de ligler ertelendi

Koronavirüs’ü İtalya Serie A’da  ve İsviçre’de tüm maçların ertelenmesine neden oldu. Pazar akşamı oynanacak Juventus -Inter mücadelesi de ertelenen maçlara arasında yer aldı.

BOLD – Serie A’da Juventus-Inter, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-SPAL ve Sassuolo-Brescia maçları Koronavirüs’ü önlemleri doğrultusunda 13 Mayıs’a ertelendi. Koronavirüs’ü dünyada kabus olmaya devam ediyor. Çin’de başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren virüs, İtalya’da görülmesinin ardından futbol maçlarının da ertelenmesine neden oldu.

Bu hafta oynanması planlanan Juventus-Inter, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-SPAL ve Sassuolo-Brescia karşılaşmaları 13 Mayıs tarihine ertelendi. Söz konusu maçların ertelendiği tarihte oynanması gereken İtalya Kupası Finali de 20 Mayıs’a ertelendi. Koronavirüs’ü endişesi nedeniyle Serie A’da geçen hafta da Atalanta-Sassuolo, Verona-Cagliari ve Inter-Sampdoria maçları ertelenmişti.

İSVİÇRE DE TÜM MAÇLARI ERTELEDİ

İsviçre Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama ile hafta sonu oynanacak olan İsviçre Süper Ligi ve Challenge Ligi’ndeki maçlar koronavirüs’ü nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Son rakamlara göre 15 İsviçre vatandaşının koronavirüs’e yakalanması nedeniyle karantina altına alındı. Terbirleriı artmasından dolayı İsviçre’de en üst düzey iki ligde bu hafta karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi.  İsviçre Futbol Federasyonu yetkilileri, önümüzdeki günlerde kulüp yetkilileri ile bir görüşme yaparak ligin ilerleyişi konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Yetkililerin gündeminde, önümüzdeki haftalarda oynanacak olan karşılaşmaların bir kısmını seyircisiz oynama konusu da olacak.

medyabold
Devamını Oku »

Yunanistan 4 bin sığınmacının durdurulduğunu açıkladı

Erdoğan’ın sığınmacıların durdurulmayacağını açıklamasının ardından geçen iki günde Yunanistan, 4 bin sığınmacının durdurulduğunu belirtti. Atina, sınır ihlallerine göz yumulmayacağını kaydetti.

BOLD – Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılara engel olmazken Yunanistan önlemlerini artırdı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Hükumet Sözcüsü Stelios Petsas, Yunanistan’ın dünden bu yana “organize, kitlesel ve yasa dışı sınır ihlali ile karşı karşıya kaldığını” belirtti. Sınırı yasa dışı yollara geçmeye çalışan 4 bin kişinin durdurulduğunu ifade etti. Yunanistan sınırına girmeyi başaran 66 sığınmacının ise gözaltına alındığını açıkladı.

Yunanistan sınırlarının Avrupa Birliği (AB) sınırları olduğuna dikkat çeken Yunan hükumeti, Ege denizi üzerinden geçişleri engellemek için de birtakım önlemler aldığını duyurdu. Yunanistan’ın AB sınırlarını koruma konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Sözcü Petsas, deniz kontrollerini yoğunlaştırmak için sahil güvenlik ve donanmaya 50’den fazla gemi takviyesi yapıldığını kaydetti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada Avrupa’yı mülteci anlaşmasına uymamakla suçladı. “Cuma günü 18 bin göçmen kapıları zorlayarak geçti. Kapıları kapatmayacağız” dedi.

medyabold
Devamını Oku »

El sıkışmak, selfie çektirmek yasak

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, koronavirüs’e yakalanma ihtimalinden dolayı futbolcularını ve teknik ekibini, antrenmanı takip etmeye gelen taraftarlarla el sıkışmaması ve selfie çektirmemesi yönünde uyardı.

BOLD – Koronavirüs nedeniyle futbol maçlarının çeşitli ülkelerde ertelenmesinin ardından kulüplerle de bu konuda önlem almaya başlamış durumda. Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih de futbolcularını korumak adına bu konuda bir adım attı. Alman ekibi, futbolcuların ve teknik ekibin, antrenmanı takip etmeye gelen taraftarlarla el sıkışmasını ve selfie çektirmesini yasakladığını açıkladı. Bayern Münih, Münih şehrinin sağlık departmanıyla sürekli temas halinde olduklarını vurgularken, taraftarlarından da bu konuda anlayış beklediğini vurguladı.

PREMİER LİG’DE DE YASAKLANDI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United da tesislerde el sıkışmayı yasaklarken, oyunculara kullanmaları için el jeli tedarik ettiklerini açıkladı. Bir diğer İngiliz kulübü Newcastle United da el sıkışmayı yasaklayan kulüpler arasında bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Newcastle United Menajeri Steve Bruce, “Burada her gün el sıkışmak bir ritüel durumunda ama bunu doktorumuzun tavsiyesi ile durdurmuş bulunmaktayız” dedi.

medyabold
Devamını Oku »

Suriye BM Temsilcisi Caferi’den AB’ye: Türkiye’nin sizleri maceraya çekmesine izin vermeyin

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Avrupa ülkelerine Türkiye’nin şantajlarına boyun eğmeme ve kendilerini yeni bir maceraya çekmesine izin vermeme çağrısı yaptı.

BOLD İdlib’de gerilimin tırmanması sebebiyle acil toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde konuşan Suriye Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye yönetimi ile ilgili açıklamalar yaptı.

NATO’YU KENDİ ÇOCUKÇA MACERALARINA ÇEKMEKLE İTHAM ETTİ

“Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanmasına, NATO’yu kendi çocukça maceralarına çekmek ve Türkiye’nin AB’ye girişini kolaylaştırmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanmasına kararlılıkla karşı çıkıyor” dedi.

SURİYE HALKINA ZARAR VERECEK ANLAŞMALAR YAPILMAMALI

Avrupa ülkelerine yükümlülüklerini yerine getirme ve uluslararası yasalara uyma çağrısı yapan Caferi, insan haklarına uyulmasını sağlamaya yönelik mekanizmaların desteklenmesi ve ‘rejimle’ Suriye halkına zarar verecek utanç verici anlaşmalar yapılmaması gerektiğini belirtti.

Yunanistan’dan sığınmacılara: “Size yalan söylediler, sınırlarımız kapalı, gidin Türk makamlarına söyleyin”

medyabold
Devamını Oku »

Şehidin iki kardeşi de KHK’lı asker çıktı: Bir dönem damgalayıp attınız şimdi hangi yüzle taziyeye gideceksiniz!

İdlib’deki saldırıda şehit olan Akif Akçadağ’ın ölüm haberi Kahramanmaraş’a kor gibi düştü. Şehit Akçadağ’ın iki kardeşinin de ordudan ihraç edildiği ortaya çıktı.

BOLD – Suriye’de 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili acı haberlerin ardı arkası kesilmiyor. AKP’nin fişleme listesindeki askerler, Suriye’de ön saflara gönderiliyor. Bunun son örneği de Akif Akçadağ oldu. Akçadağ, İdlib’deki saldırıda şehit olan 33 askerden biri…

HANGİ YÜZLE GİDECEKSİNİZ?

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı. Gergerlioğlu, “Kahramanmaraş’tan gelen acı haber, 2 kardeş ordudan ihraç, diğeri… Bir dönem damgalayıp attınız, şimdi hangi yüzle taziyeye gideceksiniz..!? ‘Dün İdlib’de şehit olan Kahramanmaraşlı Akif Akçadağ’ın 2 kardeşi de askeriyeden ihraç ve davaları süren KHKlı eski askerler” dedi.

İLLE DE ADALET!

Akçadağ ailesinin komşusu da iddiaları doğruladı ve Gergerlioğlu’na şu cevabı verdi: “Sayın vekilim hemen kapı komşum olur kendileri; pırlanta gibi vatan sevdalısı insanlara reva görülen muamelenin en net görünür hâli… İlle de Adalet!”

Suriye’de ön saflara fişlenen askerler gönderiliyor

medyabold
Devamını Oku »

El Clasico ertelenmeyecek ama seyircisiz oynanabilir

İspanya’da 32 kesinleşmiş koronavirüs vakası olmasına rağmen El Clasico’nun ertelenmeyeceği belirtildi. La Liga yönetimi düşüncelerinin son dakikaya kadar maçın seyircisiz oynanacağına yönelik olduğu açıkladı.

BOLD – La Liga’da dünyanın sonucunu merakla beklediği El Clasico’nun İspanya’da koronavirüs vakalarının artmasına rağmen ertelenmeyeceği açıklandı. La Liga’nın Başkanı Javier Tebas yaptığı açıklamada koronavirüs ile ilgili acil durum planlarının zaten olduğunu, ancak halihazırda var olan durumun herhangi bir ertelemeye neden olabilecek boyutta olmadığını iddia etti. Bugüne kadar Avrupa’da koronavirüs’ün rastlandığı vaka sayısı 32’ye çıkmıştı. Ancak Başkan Tebas’ın bu dev maçla ilgili ertelemenin söz konusu olmadığını ancak gerekli görülürse seyircisiz maçın oynatılabileceğinin  altını çizdi.

TEBAS: BAŞKA BİR YERE ERTELENİR VEYA SEYİRCİSİZ OYNANIR

La Liga Başkanı Javier Tebas maçın bir şekilde oynanmasına önem verdiklerini belirterek düşüncelerini şöyle paylaştı: “Başka bir yere ertelenebilir veya seyircisiz oynatılabilir. Sadece tek önem verdiğimiz bu maçın bir şekilde oynanması yönünde. Maç oynanacak. Pazar gününe kadar özellikle seyircisiz oynanma olayı değerlendirmeye açık olacak kalacaktır”

El Clasico karşılaşması La Liga’nın 26. haftasında Real Madrid’in sahası Santiago Bernabeu’da TSİ 23:00’de oynanacak.

medyabold
Devamını Oku »

Rus Dışişleri: “Suriye’de gerilimi azaltma konusunda Türkiye’yle anlaşıldı”

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yapılan görüşmeler neticesi iki ülkenin Suriye’de gerilimi azaltma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. “İki taraf da teröristlerle savaşmaya devam ederken sahada tansiyonu düşürmeyi hedefledikleri konusunda mutabık kaldı” denildi.

BOLD İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonrası 36 askerin şehit düşmesi Türkiye ile Rusya ilişkilerinde gerilime yol açmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün Ankara’da iki ülke heyetleri arası yapılan görüşmeye ilişkin bir açıklama yayınladı.

SAHADA TANSİYONU DÜŞÜRME HEDEFLENİYOR

Bakanlık açıklamasında, “İki taraf da teröristlerle savaşmaya devam ederken sahada tansiyonu düşürmeyi hedefledikleri konusunda mutabık kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Metinde ayrıca şu bilgiler yer aldı: “4 Mayıs 2017 ve 17 Eylül 2018 tarihli mutabakatların tamamen uygulanmasının sağlanması yoluyla İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik somut adımlarla ilgili istişareler devam etti.”

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM SUNMA KONUSUNDA MUTABIKLAR

Öte yandan her iki tarafın BM Güvenlik Konseyince terör örgütü kabul edilen gruplarla mücadeleye devam edip sahadaki gerilimi azaltmaya, gerilimi azaltma bölgesi içindeki ve dışındaki sivilleri korumaya ve tüm ihtiyaç sahiplerine derhal yardım sunmaya bağlılıklarını teyit ettiklerinin altı çizildi.

Af Örgütü’nden Yunanistan ve Bulgaristan’a çağrı: Sığınmacıları kabul edin

medyabold
Devamını Oku »

Yunanistan’dan sığınmacılara: “Size yalan söylediler, sınırlarımız kapalı, gidin Türk makamlarına söyleyin”

Erdoğan’ın Avrupa’ya karşı kullandığı sığınmacı kozu trajediye dönüşüyor. Yunan yetkililer, sınıra dayanan sığınmacılara tavsiyede bulunuyor: “Size yalan söylediler, sınırlarımız kapalı, bunu Türk makamlarına söyleyin.”

BOLD – Türkiye’nin sığınmacılara Avrupa kapılarını açtığı yolundaki haberlerin yayılmasından sonra Yunanistan’ın kara sınırlarına yığılan yüzlerce insanın çaresiz bekleyişi sürüyor.

BBC’den Stelyo Berberakis’in haberine göre otobüslerle İstanbul’dan Edirne’deki Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen yüzlerce sığınmacı, sınırların yalnız Türkiye tarafında açık olduğunu; ancak ne Yunanistan’ın ne de Bulgaristan’ın sınırları açmadıklarını gördüler.

Pazarkule karşısındaki Yunanistan’ın Kastanyes Gümrük Kapısı, göçmenlerin geçişini önlemek için barikatlarla kapatıldı.

Yunan güvenlik kuvvetleri, “Yunan sınır kapısının da açık olduğuna” inanan göçmenlere, kah yüz yüze ve şifahen; kah megafonlarla seslenerek, “Size yalan söylediler. Sınırlarımız yasa dışı geçişlere kapalıdır. Gidin bunu Türk makamlarına söyleyin” diyerek uyarılarda bulundular.

 

medyabold
Devamını Oku »

Af Örgütü’nden Yunanistan ve Bulgaristan’a çağrı: Sığınmacıları kabul edin

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’nin batısından Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlerin Bulgaristan ve Yunanistan tarafından kabul edilmesini talep etti.

BOLD – Türkiye’nin geçişleri engellemeyeceğini ilanı sonrası Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına akın eden göçmenlerle ilgili Uluslararası Af Örgütü’nden açıklama geldi.

GÖÇMENLERİN SORUMLULUĞUNU PAYLAŞMAK İÇİN FAZLASI YAPILMALI

Örgütün Araştırma Direktör Yardımcısı Massimo Moratti, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, finansal yönden ve güvenli yol açarak göçmenlerin sorumluluğunu paylaşmak için daha fazlasını yapmaları gerektiğini kaydetti.

RESMİ SINIR GEÇİŞLERİNE BELGEYE BAKILMAKSIZIN İZİN VERİLMELİ

Polisin, sınırdaki mültecilere aşırı güç kullanmaktan kaçınmasını isteyen Moratti, “Yunanistan ve Bulgaristan, koruma arayan insanların ülke topraklarına erişimini sağlamalı. Geçerli seyahat belgesine sahip olup olmadığına bakılmaksızın resmi sınır geçişlere izin verilmeli” dedi.

Suriye Gözlemevi: 48 rejim askeri vuruldu

medyabold
Devamını Oku »

Yunan güvenlik güçlerinden sığınmacılara gazlı müdahale

Avrupa’ya geçmek isteyen yüzlerce sığınmacı Edirne’de toplanırken Yunan güvenlik güçleri de müdahalelerini sertleştirdi. Sığınmacılara gazlı müdahale yapıldı.

BOLD – AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” açıklamasının ardından yüzlerce sığınmacı, Edirne’ye doğru yola çıktı. Kentte önceki gün gece saatlerinde başlayan sığınmacı hareketliği artarak devam ediyor.

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun pek çok kentinden Edirne’ye gelen sığınmacılar, Yunanistan’la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi’ndeki Pazarkule Sınır Kapısı önünde toplandı.

Geceyi burada geçiren sığınmacılar yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu düzensiz göçmenler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınır hattına yöneldi.

Tampon bölgede bekleyen sığınmacılara Yunan güvenlik güçleri arasında gerginlik artıyor. Yunan askerleri düzensiz göçmenlere geri çekilmeleri için zaman zaman biber gazı ve ses bombası atıyor.

Sputnik’ten Burcu Okutan, Yunan yetkililerin sınırı geçmek isteyen sığınmacılara bugün de gazlı müdahalede bulunduğunu aktardı.

medyabold
Devamını Oku »

Suriye Gözlemevi: 48 rejim askeri vuruldu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’deki rejim saldırısı sonrası TSK’nın verdiği karşılığa dair açıklama yaptı. Türkiye’nin kara ve havadan vurması ile 48 rejim askerinin öldüğünü ilan etti.

BOLD İdlib Balyun kasabasında Esad rejiminin saldırısı sonucu 36 Türk askerinin şehit düşmesi sonrası bölgeden sıcak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AKAR VE KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ REJİM VURULUYOR

Gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınıra gitti ve rejim güçlerine karşılık verilmeye başlandı.

SON 24 SAATTE 48 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk askerinin vurduğu rejim güçlerine ilişkin açıklama yaptı. Gözlemevinin iddiasına göre, son 24 saatte 48 rejim askeri öldürüldü.

Mecliste onay verip MYK’da gözyaşı döktüler

medyabold
Devamını Oku »

36 saat sonra kamuoyu önüne çıkan Erdoğan: 36 askerimiz şehit

İdlib’de 33 askerin şehadeti sonrası ilk defa İstanbul’da kameralar karşısına geçen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şehit sayısının 36’ya yükseldiğini açıkladı.

BOLD – Suriye’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonrası şehit düşen 33 askerle ilgili olayın yaşandığı günden bu yana açıklama yapmayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 36 saat sonra kamuoyu önüne çıktı.

SURİYE MESELESİ TÜRKİYE İÇİN ASLA MACERA DEĞİL

İstanbul’da milletvekilleri ile buluşmasında konuşan AKP’li Erdoğan, “Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera değildir” dedi.

4 MİLYON İNSAN SINIRIMIZA DOĞRU HAREKETLENDİ

İdlib meselesinin Türkiye’yi farklı şekilde köşeye sıkıştırmak için kurgulandığını ve kışkırtıldığını dile getirerek, “Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen 4 milyon insan sınırlarımıza doğru şu anda harekete geçmiştir” ifadelerini kullandı.

GÜNEY SINIRLARIMIZI KUŞATMAYI HEDEFLEDİLER

İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar:

– (Gezi Parkı eylemleri tepkisi) Milletimiz bu süreçte her zaman hayranlıkla ifade ettiğimiz derin irfanıyla oynanan oyunu gördü ve bizim yanımızda yer aldı. Buradan sonuç çıkmayınca ülkemizin güney sınırlarını kuşatmayı hedeflediler.

BUNLAR ALDATILMIŞ GENÇLER, BU DA İFADEMİN EN İYİ YANI

– Bunlar yaşandığı halde güya vatansever havasına girenler ne yazık ki bu süreç içerisinde sadece aydınlık gençler diye ana muhalefetin başı bu gençleri ilan etmeye çalıştı. Bunlar aydınlık falan değil. Bunlar tamamıyla aldatılmış gençler. Bu da ifademin en iyi yanıdır.

KAZANIMLARIMIZI ELİMİZDEN ALMAK İÇİN KURGULANDI

– İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp kazanımlarımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi.

ORAYA SURİYE HALKININ DAVETLİSİ OLARAK GİTTİK

– Yeni bir göç dalgasını kaldıracak değiliz. İdlib’deki onca insanı rejimin insafına terk etmek bizim ne inancımıza, ne kültürümüze, ne tarihimize sığar. Biz oraya Esed’in davetlisi olarak gitmedik. Biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye kalktı tamam. Bu iş bitti demeden bizim oradan çıkma niyetimiz yok dedim. Dün sayın Putin’e de söyledim ‘sizin orada ne işiniz var’ üst kuracaksanız yine kurun ama şu an oradan çekilin bizi rejimle baş başa bırakın. Biz çekildik diyemiyorlar. Menfaatleri nedir çözebilmiş değiliz.

SAVAŞI ŞIRNAK, MARDİN, HATAY’DA VERMEK ZORUNDA KALIRIZ

– Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinden arındırmaz ise yarın karşılaşacağımız manzara açıkça ortadadır. Suriye’de vermediğimiz savaşı yarın Şırnak, Mardin, Gaziantep’te, Hatay’da vermek zorunda kalırız.

HEPİMİZİN GÖRMESİ VE KABUL ETMESİ GEREKİYOR

– Suriye’de ülkemize düşmanlığı temel misyon edinmiş bir rejim varken biz burada nasıl huzurla yaşayabiliriz? Öyleyse Suriye’de verilen mücadelenin hepimizin geleceğiyle ilgili olduğunu hepimizin görmesi ve kabul etmesi gerekiyor. Türkiye’nin Suriye’de ne iş var sorusu aslında Türkiye terör örgütlerine ve kendine düşman bir rejime teslim olmalı önerisini bize tavsiye ediyorlar. Soruyorum; terör örgütlerine teslim mi olalım?

HANGİ BEDELİ ÖDEMEMİZ GEREKİYORSA ÖDEYECEĞİZ

– Ülkemize devletimize vatanımıza sık sıkıya sahip çıkacak bekamız için nerede hangi mücadeleyi vermemiz gerekiyorsa verecek hangi bedeli ödememiz gerekiyorsa ödeyeceğiz. Bu mücadelede şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor.

ŞEHİTLERİN KANLARINI YERDE BIRAKMIYORUZ

– Hamdoslun şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmıyoruz bırakmayacağız. 2 binin üzerinde rejim unsuru öldürülürken aralarında 94 tank, 37 obüs topu, 28 çok namlulu roket atarın da bulunduğu 300’e yakın araç-gerek imha edilmiştir.

KİMYASAL ÜRÜN BULUNAN 7 DEPO PATLATILDI

– Dün akşam itibarıyla 7 kimyasal ürünlerin olduğu depo patlatılmıştır. İşin bu noktaya gelmesini asla arzu etmezdik ama madem ki bizi buna zorladılar sonuçlarına da katlanacaklar.

“Suriye’den elinizi çekin” bildirisi

medyabold
Devamını Oku »

“Müdahale edilmezse NATO ile Rusya arasında bir çatışma olması imkansız değil”

ABD’li eski NATO Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı James Stavridis, “NATO ile Rusya arasında bir çatışma olması imkansız değil” dedi.

BOLD – ABD Donanması’ndan emekli olan James Stavridis, Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yapılan hava saldırısında 33 askerin şehit olması sonrası bölgede artan tansiyonu Bloomberg ajansına değerlendirdi. Türkiye’nin orta karar bir NATO müttefiki olduğu belirtilen değerlendirmede, Rusya’nın ise 1 numaralı düşman olduğu aktarıldı.

NATO’da görev aldığı dönemde Rus ve Türk birliklerle savunma sistemlerinin dahil olduğu bazı olaylar yaşandığını ifade eden Stavridis, “Nihayetinden bunu Türkiye’nin güneyine Patriot hava savunma sistemi konuşlandırarak bağladık” dedi. ABD’li general, bunun Suriye hükumet güçleriyle, onun Rus müttefiklerinin NATO’yla doğrudan bir çatışma yaşanmaması için Suriye’nin başka bölgelerine odaklanmalarına neden olduğunu belirtti.

“GERİ ADIM ATILMAYACAK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İdlib konusunda geri adım atılmayacağını söylediğini ve Türkiye’nin NATO’dan Patriot talep ettiğini hatırlatan Stavridis, NATO’nun bu aşamada ‘çatışmayı önleyici’ birtakım destekler sağlayabileceğini kaydetti.

Eski NATO komutanı bunun Türk güçlerine Rus birliklerinin hareketleri ve niyetlerine dair yüksek istihbarat bilgisi sağlamak şeklinde olabileceğini ifade etti. Rusya’yla olası bir çatışmayı önleyecek teknik desteğin de sağlanabileceğini belirten Stavridis, sığınmacılara yönelik yardım yapılabileceğini de söyledi.

Stavridis, bu yöndeki hamleler içinde en önemlisinin ise Türk birliklerine yönelik askeri operasyonların sürdürülmesi halinde bunun sonuçlarının olacağının Moskova’ya derhal bildirilmesi olduğunu ifade etti.

PATRIOTLAR GELEBİLİR

Eski NATO komutanı, bu sonuçların Rusya’ya yönelik ek yaptırımları, NATO anlaşmaları kapsamında Türkiye’ye daha fazla askeri desteği ve Patriot hava savunma sistemlerinin ülkeye konuşlandırılmasını içerebileceğini belirtti.

İdlib’de yaşanan şiddete küresel ölçekte bir cevap verilmesi gerektiğini belirten ABD’li general, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde öngördüğü ‘uçuşa yasak bölge’nin halen tartışmaya değer olduğunu kaydetti.

NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma yaşanmasının herkes için çok kötü sonuçları olacağını belirten Stavridis, ‘incelikli’ müdahalelerin yapılmaması halinde bunun ‘imkansız bir sonuç olmadığını’ savundu.

medyabold
Devamını Oku »

Vatandaş bir yılda tam 505 dolar fakirleşti: Kişi başı milli gelirde 13 yıl geriye gittik

2013’te 12 bin 480 dolara kadar yükseldiği belirtilen kişi başı milli gelir, 2019’da 9 bin 127 dolara düştü.

BOLD – Türkiye ekonomisi 2019’da yüzde 0,9 büyüdü. Dolar cinsinden kişi başı milli gelir 2007’deki seviyenin bile altına düştü. Birgün’ün aktardığına göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi, 2019’da yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Bu oran, 2009 yılındaki küresel finansal kriz sırasında kaydedilen yüzde 4,8’lik küçülmenin ardından en kötü büyüme performansı oldu.

Kişi başına GYSH değeri ise 2019’da cari fiyatlarla 51 bin 834 lira (9 bin 127 dolar) olarak hesaplandı. Bu değer, 2018’de 45 bin 463 lira (9 bin 632 dolar) olarak belirlenmişti. Buna göre kişi başı milli gelir, 1 yılda yüzde 5,2 oranında (505 dolar) azaldı. 2013 yılında ise kişi başına düşen milli gelir 12 bin 480 dolardı. Buna göre 6 yılda kişi başına düşen milli gelirde yüzde 27 oranında (3 bin 353 dolar) düşüş yaşandı. Böylece milli gelir geçen yıl, 2007 yılındaki 9 bin 656 dolarlık seviyenin bile gerisine düştü.

HANGİ SEKTÖR NE KADAR KATKI SAĞLADI

Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2019’da 4 trilyon 280 milyar 381 milyon lira olarak gerçekleşti. GSYH’yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2019 yılında zincirlenmiş hacim endeksi olarak bir önceki yıla göre finans ve sigorta faaliyetleri toplam katma değeri yüzde 7,4; kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 4,6, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 3,7 ve tarım sektörü yüzde 3,3 arttı. İnşaat sektörü yüzde 8,6, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri ise yüzde 1,8 azaldı.

Öte yandan hanehalkı nihai tüketim harcamaları 2019’da bir önceki yıl zincirlemiş hacim endeksine göre yüzde 0,7 arttı ve bu harcamaların GSYH içindeki payı yüzde 57,4 oldu.

medyabold
Devamını Oku »

FED’den koronavirüs açıklaması: Salgını yakından takip ediyoruz

Koronavirüsün ABD ekonomisine zarar vermemesi için gerekli adımları atacaklarını vurgulayan FED Başkanı Jerome Powell, “Salgına ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

BOLD – ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin gelişmeleri ve ekonomik görünüme etkilerini yakından izlediklerini belirtti. Ekonomiyi desteklemeye yönelik uygun adımlar atacaklarını ifade etti. Sputnik’in aktardığına göre; Powell, yazılı açıklamasında, ABD ekonomisinin temellerinin güçlü kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Koronavirüsün ekonomik faaliyetler için gelişen riskler oluşturduğuna dikkati çeken Powell, “Fed, gelişmeleri ve ekonomik görünüme etkilerini yakından izliyor. Araçlarımızı kullanacağız ve ekonomiyi desteklemek için uygunca hareket edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

medyabold
Devamını Oku »

Cumhurbaşkanı kararı ile motorine litrede 15 kuruşluk ÖTV zammı

Motorin için uygulanan özel tüketim vergisi (ÖTV), Cumhurbaşkanı kararı ile yükseltildi. Yapılan 6.31’lük zam ile motorindeki ÖTV miktarı litrede 15 kuruş arttı.

BOLD – Akaryakıt ürünlerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) miktarı litrede 15 kuruş artırıldı. “Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, ÖTV tutarı litrede 15 kuruşluk artışla 95 oktan kurşunsuz benzinde 2,5265 lira, 98 oktan kurşunsuz benzinde 2,6485 lira, motorinde 2,0559 lira oldu.

ÖTV zammı daha önce de 29 Ocak’ta uygulanmıştı. Söz konusu zamla birlikte, ÖTV vergisi 11 kuruş artırılarak 1,9059’a yükseltilmişti.

medyabold
Devamını Oku »

“Suriye’den elinizi çekin” bildirisi

Siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve yazarlar ortak bildiri yayınladı. “Suriye’den elinizi çekin” diyen entelektüeller, askerlerin zaman geçirmeden evlerine dönmesini istedi.

BOLD – İdlib’de 33 askerin öldüğü saldırının ardından birçok yazar, akademisyen, gazeteci ve siyasetçi askerlerin geri çekilmesi için deklarasyon yayınladı. “Suriye’den elinizi çekin, askerler evlerine dönsün” başlığını taşıyan çağrı metin imzaya açıldı.

Metinde şöyle denildi: “Biz aşağıda imzası olanlar, ülkemizin bir çıkmazın içine sürüklendiğini, evlatlarımızın başka bir ülkenin topraklarında savaştırılırken can verdiğini, dünya kamuoyu ve halkları nezdinde küçük düşürüldüğümüzü, ülkemizin emperyalizmin maşası, dinci terörün hamisi olarak konumlandırıldığını görüyor ve tüm bu olumsuz gelişmeleri durdurmak için harekete geçmek gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekler ortada, durum açıktır. Suriye topraklarındaki askeri varlığımız derhal son bulmalı, askerlerimizin salimen evlerine dönmesi sağlanmalıdır.”

28 Şubat 2020 itibarıyla imzacılar şöyle:

  • Ali Balkız, Yazar-Alevi Bektaşi Federasyonu Önceki Başkanı
  • Alpaslan Savaş, Yazar,
  • Asaf Güven Aksel, Yazar
  • Aydemir Güler, Yazar
  • Aziz Konukman,
  • Barış Pehlivan, Gazeteci -Yazar
  • Barış Terkoğlu, Gazeteci – Yazar
  • Barış Zeren, Akademisyen, yazar
  • Batukan Ceyran, Kısa Film Yönetmeni
  • Canol Kocagöz, Çizer
  • Ceyda Karan, Gazeteci – Yazar
  • Dengin Ceyhan, Piyanist
  • Didem Alesoy, Tiyatro Sanatçısı
  • Ece Ataer, Türkolog yazar
  • Ekrem Ataer, Müzisyen, Yazar
  • Ender Yiğit, Tiyatro Sanatçısı
  • Enver Aysever, Gazeteci – Yazar
  • Erendiz Atasü, Yazar
  • Erhan Nalçacı, Prof. Dr., Bilim ve Aydınlanma Akademisi YK Skr.
  • Fatih Yaşlı, Gazeteci – Yazar
  • Gülcan Altan, Müzisyen
  • Hürriyet Yaşar, Yazar
  • İsmail Üstün, Emekli Öğretim Görevlisi
  • Kemal Okuyan, TKP Genel Sekreteri
  • Korkut Boratav, E. Öğretim Üyesi
  • Levent Üzümcü, Tiyatro Sanatçısı
  • Mehmet Barış, Şair
  • Mehmet Kuzulugil, Sol Genel Yayın Yönetmeni
  • Metin Coşkun, Tiyatro Sanatçısı
  • Müjde Tozbey Erden, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı
  • Murat Güner, Müzisyen
  • Musa Ağacık, Gazeteci
  • Mustafa Hoş, Gazeteci – Yazar
  • Mustafa Karadağ, Hukukçu – Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı
  • Mustafa Kemal Erdemol, Gazeteci – Yazar
  • Mustafa Türkeş, Öğretim Üyesi
  • Mustafa Ziya Ülkenciler, Sanat Yönetmeni
  • Nazım Serhat Fırat, Fotoğraf Sanatçısı
  • Nejat Yavaşoğulları, Müzisyen
  • Neval Oğan Balkız, Hukukçu – Akademisyen
  • Nihal Martlı, Ressam
  • Nihat Behram, Şair
  • Oğuz Oyan, E. Öğretim Üyesi
  • Olgu Ülkenciler, Ressam
  • Orhan Aydın, Tiyatrocu
  • Orhan Gökdemir, Gazeteci – Yazar
  • Özgür Başkaya, Tiyatro Sanatçısı
  • Rıfat Okçabol, Öğretim Üyesi
  • Saadet Ülker, Emekli öğretim Üyesi
  • Sait Munzur, Çizer
  • Serdar Şahinkaya, İktisat tarihçisi
  • Serpil Güvenç, Yazar
  • Sinan Kılıç, Fotoğraf Sanatçısı
  • Şükrü Veysel Alanyalı, Tiyatro Sanatçısı
  • Şule Aydın, Gazeteci
  • Suphi Varım, Yazar
  • Tuğrul Keskin, Şair, Yazar
  • Uğur Güç, Gazeteci, ÇGD İstanbul Temsilcisi
  • Ulaş Can, Gazeteci
  • Vedat Kuşku, Tiyatro Sanatçısı
  • Yapıcılar Orkestra, Müzik Grubu
  • Yusuf Ziya Bahadınlı, Eski TİP Milletvekili
  • Zuhal Okuyan, Prof. Dr.
medyabold
Devamını Oku »

Mecliste onay verip MYK’da gözyaşı döktüler

Suriye’ye asker gönderilmesine Mecliste onay veren CHP, İdlib’de 33 askerin şehit olmasının ardından olağanüstü MYK toplantısında günah çıkardı. Kılıçdaroğlu, “İdlib’de ne işimiz var?” diye sordu.

BOLD – İdlib’deki saldırının ardından dün CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı. Toplantıya askeri iki danışman da katıldı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın aktardığına göre danışmanlar, çatışmanın nasıl yaşandığı ve hava desteği sağlanmadan operasyon yapılmasının neden hatalı olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili resmi açıklama yapılmaması üzerine kendisine ulaşan asker yakınlarıyla telefonda görüştü.

‘EYVAH EYVAH’ DİYE DİYE…

Şehit sayısı konusunda ilk bilgiyi CHP Reyhanlı İlçe Başkanlığı’ndan alan Kılıçdaroğlu’nun ilk tepkisi şu oldu: “Eyvah. Bu çocukların annesine, babasına ne diyeceğiz?”

MYK toplantısı sırasında Kılıçdaroğlu, duygusal anlar yaşadı. Kayseri’den bir kamu görevlisi bölgede bulunan asker çocuğundan haber alamaması üzerine Kılıçdaroğlu’na ulaşarak yardım istedi. Üst düzey bir subayın annesinin de telefonu üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Eyvah şimdi ben anneye ne diyeceğim” diyerek telefonu açtığı belirtildi. Kılıçdaroğlu anneyi sakinleştirmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı.

DAHA ÖNCE UYARMIŞLAR

Kılıçdaroğlu’nun “Dünyanın en kahraman, en başarılı ordusunu, bizim çocuklarımızı hava desteği olmadan oraya yollamak ve çocukların başına bu felaketin gelmesini önlememek; kahraman ordumuzun gücünü kırma çalışmasıdır. Karizmasını, güvenilirliğini sarsmaya çalışıyorlar” dediği belirtildi.

Daha önce iktidarı uyardıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu “İdlib’de ne işimiz var? İdlib de, Suriye de Libya da bir askerimizin tırnağı etmez. Bu bilgi akışının kesilmesi, böyle bir kahraman ordunun sevk ve idaresindeki siyasi yetersizliği gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

AKAR TELEFONUNA BİLE ÇIKMADI

Kılıçdaroğlu Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ı aramasına karşın herhangi bir geri dönüş olmadı. Aynı saatlerde aranan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ise sabaha karşı döndüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu başsağlığı diledikten sonra iletişim kanallarının kapalı olması ve bilgi verilmemesi nedeniyle TBMM’nin kapalı oturumunda bu konunun ele alınması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun Akar’ın dönmemesi üzerine “Demek ki diyecek bir şeyleri yok” dediği belirtildi.

Akar’ın bilgi vermemesini ve koordinasyonsuzluk yaşanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şehitlerle ilgili resmi açıklamanın Hatay Valiliği tarafından yapılmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir açıklama yapmadığı eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu “Meclis Başkanı beklenmeli. Ordu, Meclis’in ordusu. Gökyüzü karardığında fırtına çıktığında kaptanlar gökyüzüne bakar. Meclis gökyüzündeki mavi umuttur. Bütün bu süreç Meclis üzerinden yürütülmeli” dedi.

TBMM, 30 Ekim 2019’da süresi dolan Irak ve Suriye tezkerelerini AKP, CHP, MHP ve İyi Parti’nin oyları ile kabul etmişti. Tezkereye sadece HDP karşı çıkmıştı.

TBMM’de Suriye ve Irak tezkeresi bir yıl uzatıldı

medyabold
Devamını Oku »

28 Şubat 2020 Cuma

Suriye’ye gönderilen Rus fırkateyni İstanbul Boğazı’ndan geçti

Rusya, Akdeniz’e iki fırkateyn gönderdiğini açıkladı. Açıklamanın Türkiye’nin Suriye’de 33 şehit verdiğini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

BOLD – Brüksel’de NATO ülkeleri Türkiye’nin talebi üzerine İdlib için toplanırken, Interfax Haber Ajansı Rusya’nın, üzerinde seyir füzeleri bulunan “Amiral Makarov” ve “Amiral Grigoroviç” adlı iki fırkateyni Suriye kıyılarına gönderdiğini duyurdu.

Rus Karadeniz Filosu sözcüsü Aleksey Rulyov, filoya bağlı iki fırkateynin İstanbul ve Çanakkale boğazlarından planlı geçiş yaparak Akdeniz’e gönderildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’deki çatışmanın ardından yaptığı açıklamada, “Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi” ifadelerini kullanmıştı.

GEMİLER İSTANBUL BOĞAZINDAN GEÇTİ

Rus Donanması’nın açıklamasından saatler sonra bu sabah saatlerinde Admiral Makarov isimli Rus fırkateyni İstanbul Boğazı’ndan geçerken görüntülendi.

Rus donanmasının Karadeniz’deki gemilerinden biri olan Admiral Makarov 2018’de kullanılmaya başladı.

124 metre uzunluğundaki ve maksimum 4.035 ton ağırlığa çıkan gemi saatte 56 kilometre hıza çıkabiliyor. Üzerinde helikopter için bir iniş noktası ve bir hangar bulunan fırkateynin üzerinde bir adet 100 mm’lik A-190 donanma topu, 8 adet Kalibr, Oniks ve Zircon füzelerle uyumlu batarya, 2 adet torpido ve 1 adet füze bulunuyor.

“İDLİB’TE KAPSAMLI OPERASYON KÖTÜ SONUÇLANIR”

Bu arada Rus Interfax Haber Ajansı’na konuşan Rus Parlamentosu’nun üst kanadı Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Birinci Yardımcısı Vladimir Dzhabarov, Türkiye’nin İdlib’te düzenleyeceği kapsamlı bir operasyonun Ankara açısından kötü şekilde sonuçlanacağını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Uçaklarımız Türk askerinin vurulduğu operasyonda yer almadı

medyabold
Devamını Oku »

İdlib faciasının ardından konuştu: “İlk atış sonrası uyarı yapılmasına rağmen saldırı sürdü”

Suriye’nin İdlib bölgesinde 33 Mehmetçik’in hava saldırısı sonrası şehit olmasının ardından Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk kez konuştu: “İlk atış sonrası uyarı yapılmasına rağmen saldırı sürdü.”

BOLD – Hulusi Akar, 33 askerin Suriye’de şehit olmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Akar şunları dile getirdi: “Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi. Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya’nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir. İlk atış sonrası uyarı yapılmasına rağmen saldırı sürmüştür.”

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Suriye sınırında

 

medyabold
Devamını Oku »

İdlib şehitlerinin acı haberi ailelere ulaştırılıyor

Suriye İdlib’de dün gece rejime bağlı güçlerin düzenlediği hava saldırısı sebebiyle 33 asker şehit düştü. Acı haberler ailelere iletilirken şehitlerin kimlikleri de netleşmeye başladı.

BOLD – Esad yönetimine bağlı güçlerin hava saldırısı neticesi İdlib’te 33 asker şehit düştü. Türkiye’yi yasa boğan gelişme sonrası şehitlerin ailelerine acı haberler verilmeye başlandı.

Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı

Saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı’nın Kahramanmaraş’taki evine haberi ulaştı. Şehidin Türkoğlu Beyoğlu Mahallesi’ndeki babaevine gelen Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı’ya verdi.

AİLENİN ŞEHİT DIŞINDA 3 EVLADI DAHA TSK MENSUBU

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililerle mahalle sakinleri teskin etti. Ailenin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. 7 çocuklu Saygılı ailesinin şehit Ahmet harici 3 evladının daha Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi.

Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz

Hava saldırısında şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz’ın acı haberi, Antalya Finike’de yaşayan ailesine evinde bildirildi.

Uzman Çavuş İbrahim Tüzel

İdlib saldırısının bir diğer şehidi 24 yaşındaki Uzman Çavuş İbrahim Tüzel’in acı haberiyse Mersin Erdemli’de ikamet eden ailesine verildi.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, şehit Tüzel’in Alibeyli Mahallesi’nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel’e acı haberi verdi.

ŞEHİT TÜZEL ERDEMLİ’DE TOPRAĞA VERİLECEK

7 kardeş olan şehidin babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Ailenin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Tüzel’in cenazesinin, Erdemli’de toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT YÜZBAŞININ BABA EVİNE DE ACI HABER ULAŞTI

Suriye şehitlerinden 35 yaşındaki Yüzbaşı Süleyman Şahin’in. Afyonkarahisar Dinar’daki babaevine de ateş düştü.

ANNE BABASI ŞEHİR DIŞINDA OLDUĞUNDAN HABERİ KARDEŞİNE VERİLDİ

Şehidin Sanayi Mahallesi Dokuma Sokak’taki evine gelen Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Necip Kacar ve İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, acı haberi , baba Mehmet ile anne Arzu Şahin Ankara’da olduğu için kardeşi Gökhan Şahin’e verdi.

YÜZBAŞI ŞAHİN EVLİ VE 2 ÇOCUK SAHİBİ İDİ

Kardeş Şahin ve diğer şehit yakınlarını, askeri yetkililerle mahalle sakinleri teskin etti.

Ailenin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Öte yandan Süleyman Şahin’in evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz

Şehitlerden 24 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz’ünKayseri’deki ailesine acı haber verildi. Taşöz’ün Develi Reşadiye Mahallesi’ndeki babaevine giden yetkililer, anne Penbe ve baba Hüseyin Taşöz’e acı haberi verdi.

Ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini alan yakınları ve komşuları, aileye başsağlığı diledi. Şehidin bekar olduğu görev yerine 10 ay önce gittiği ve 2 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

ACI HABERİ YETKİLİLER AİLEYE ULAŞTIRDI

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Batuhan Tank’ın, Osmaniye’deki babaevine de acı haber ulaştı. Şehidin Kadirli Cemalpaşa Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ile İlçe Garnizon Komutanı Asteğmen Mehmet Kutulman verdi.

ŞEHİT TANK 6 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Baba Ahmet Turan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Batuhan Tank’ın 6 ay önce nişanlandığı ve yakın zamanda dünyaevine girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Perinçek’ten “devlet aklı devreye girmeli” çıkışı

medyabold
Devamını Oku »

NATO envoys will discuss Syria at Turkey’s request

NATO ambassadors will meet in Brussels at Turkey’s request on Friday to hold consultations about developments in Syria, the alliance said after the killing of 33 Turkish soldiers in a Syrian airstrike in the Idlib region.

“The North Atlantic Council, which includes the ambassadors of all 29 NATO Allies, will meet on Friday 28 February, following a request by Turkey to hold consultations under Article 4 of NATO’s founding Washington Treaty on the situation in Syria,” NATO said in a statement.

Under article 4 of the Treaty, any ally can request consultations whenever, in the opinion of any of them, their territorial integrity, political independence, or security is threatened.

A NATO official said the alliance ambassadors would meet at around 10 a.m. (0900 GMT).

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu spoke to NATO Secretary-General Jens Stoltenberg by phone late on Thursday.

A senior Turkish official said Ankara would no longer stop Syrian refugees from reaching Europe.

The pro-government Demiroren news agency reported that some 300 migrants, including women and children, were walking northwest toward Turkey’s border with Greece.

The threat to open the way for refugees to Europe would, if executed, reverse a pledge Turkey made to the European Union in 2016 and could quickly draw Western powers into the standoff over Idlib and stalled negotiations between Ankara and Moscow.

Reuters

At least 34 Turkish soldiers killed in air strikes in Syria’s Idlib: Report

The post NATO envoys will discuss Syria at Turkey’s request appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2020/02/28/nato-envoys-will-discuss-syria-at-turkeys-request/
Devamını Oku »

Saray’dan yeni açıklama: Uluslararası toplum, uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmeli

İdlib’de 33 şehit verilen saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uluslararası toplumun sivilleri korumak ve uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

BOLD – İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib’de 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği hava saldırısı sonrası bu sabah yeni bir açıklama yaptı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun sivilleri korumak ve uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Altun, “Astana sürecinin garantörleri olan Rusya ve İran, İdlib’de şiddetin ve çatışmaların azaltılmasına yönelik taahhütlerini yerine getirmemeleri halinde, itibarlarını kaybedeceklerdir” dedi.

“YAVAŞÇA BİR SOYKIRIM YAPILIYOR”

Altun açıklamasında ayrıca İdlib’de milyonlarca sivilin aylardır bombalandığını; altyapının, okulların, hastanelerin rejim tarafından sistematik olarak hedef alındığını belirtti.

İletişim Başkanı, “Gözlerimizin önünde yavaşça bir soykırım yapılıyor. Vicdanlı ve onurlu olanlar seslerini yükseltmeli!” dedi.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

Şok Market depolarından gizli çekim görüntüleri

Şok Market’in depolarında fareler ve kediler cirit atıyor. Şok depolarında örgütlenmek isteyen sendika, bir kliple görüntüleri yayınladı..

BOLD – Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD SEN) Şok Market depolarından gizli kamera görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, depolarda hijyenin olmadığı, fareler ve kedilerin dolaştığı görülüyor.

Yaptıkları çekimi klibe dönüştüren DGD SEN, ayrıca görüntülerin fotoğraflarını çeşitli ŞOK Marketlerin raflarına yapıştırma eylemleriyle ilgili görüntüleri de paylaştı.

DGD SEN uzun zamandır ŞOK Market depolarında örgütlenmeye ve hem işçilerin çalışma şartlarını düzeltmeye hem de hijyen şartlarını iyileştirmeye çalışıyor.

ŞOK DEPOLARINDA ŞOK GÖRÜNTÜLER!

Halk sağlığını hiçe sayanlar, işçi ve sendika düşmanları biz buradayız. Geri çekiliriz sanmayın! @YildizHoldingTR @SokMarketler pic.twitter.com/WvDfzlMWkr

— DGD-SEN (@DGDSEN) February 27, 2020

medyabold
Devamını Oku »

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Suriye sınırında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Suriye sınırında Hatay Taktik Komuta Merkezinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye mevzilerini hedef alan operasyonunu sevk ve idare ediyor.

BOLD – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Zirvesi sonrası, Suriye hükumeti birliklerine yönelik yürütülen kara ve hava operasyonlarını idare etmek için Suriye sınırına gitti.

Savunma Bakanı Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de eşlik etti.

Akar ve komutanların, Hatay’daki Taktik Komuta Merkezinde harekâtı sevk ve idare ettikleri bildirildi.

İdlib’de 33 şehit verilen saldırının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde düzenlenen güvenlik toplantısı 6 saat sürmüş, toplantı sonrası bir açıklama yapılmamıştı.

FUAT OKTAY: BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

Bu arada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib’de 33 şehit verilen saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Fuat Oktay, “Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek terör devletinin başı Esad ve rejim usurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir” dedi.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

Tayyip Erdoğan’dan şehitler için ses yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib’de verilen şehitlerle ilgili başsağlığı mesajı dahil hiçbir paylaşımda bulunmadı.

BOLD – Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden onlarca şehitle ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sessizliğini koruyor.

Teamül dışına çıkılarak şehit sayısı Hatay Valisi’ne açıklattırılırken, Saray cephesi sessiz. Tayyip Erdoğan’ın 14 milyon takipçili Twitter hesabı, Kandil mesajından sonra sustu. Şehitler için başsağlığı dilenmezken, son durumla ilgili resmi bir açıklama da yapılmadı.

medyabold
Devamını Oku »

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye destek açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, İdlib’de 33 şehit verilmesi üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Tatar, açıklamasında, “Hainler hüsrana uğrayacaktır” dedi.

BOLD – KKTC Başbakanı Ersin Tatar, İdlib’de 33 şehit verilmesi üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Tatar, açıklamasında, “Hainler hüsrana uğrayacaktır” dedi.

Türkiye’nin acısını yürekten paylaştıklarını ifade eden KKTC Başbakanı Tatar, “Terörü durdurmak, Türkiye’ye yönelik tehditlere son vermek üzere İdlib’de bulunan Türk askerine yapılan hain saldırı sonucu Mehmetçiklerimizin şehit düşmesini, çok sayıda kardeşimizin yaralanmasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Kim hangi hainliği yaparsa yapsın, Türk milletini güvenliğinden, egemenliğinden mahrum bırakamayacak, eninde sonunda hüsrana uğrayacaktır. Şahsım ve hükümetim adıma Türkiyemizin acısını yürekten paylaşır, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

KKTC hükümetinden birçok isim de İdlib’deki 33 şehit için taziye mesajı yayımladı.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

ABD Dışişleri Bakanlığı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib’de 33 şehit verilen saldırının ardından yaptığı açıklamada Türk askerlerine saldırıların çok endişe verici olduğunu belirtti. ABD, “NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” mesajını verdi.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib’de 33 şehit verilen saldırı sonrası bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Türk askerlerine yönelik saldırıların ‘çok endişe verici’ olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı,  açıklamada”ABD, Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk askerlerine yönelik saldırılardan büyük endişe duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Esad rejimi, Rusya ve İran destekli kuvvetlerin bu alçak saldırılarına derhal son vermeleri çağrısı yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

BM Genel Sekreteri Guterres: İdlib’deki saldırı kaygı verici, derhal ateşkes sağlanmalı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres sözcüsü aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaların tırmanmasının ciddi kaygı yarattığını söyledi. Derhal ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

BOLD – BM Genel Sekreteri Antonio Guterres sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaların tırmanmasının ‘ciddi kaygı yarattığını’ söyledi.

Sözcü Stephane Dujarric tarafından BM Genel Sekreteri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Genel Sekreter Suriye’nin kuzeybatısında onlarca Türk askerinin hava saldırısında hayatını kaybettiği haberlerini ciddi endişeyle takip ediyor. Genel Sekreter, derhal ateşkes sağlanması çağrısını yineliyor ve özellikle tırmanan askeri faaliyetler nedeniyle sivillere yönelik oluşan risklerden kaygı duyduğunu ifade ediyor. Derhal harekete geçilmediğü sürece, bu risk her geçen saat artıyor.”

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

Rusya Savunma Bakanlığı: Uçaklarımız Türk askerinin vurulduğu operasyonda yer almadı

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin, Türk askerlerinin İdlib’deki varlığıyla ilgili Moskova’yı bilgilendirmediğini söyledi. Bakanlık, “Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi” dedi.

BOLD – Rusya Savunma Bakanlığı “Türkiye’den verilen bilgiye göre Türk askerleri o bölgede olmamalıydı. Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi. İdlib’e düzenlenen hava saldırısında Suriyeli militanların arasındaki Türk askerleri vuruldu” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de dün gece 33 Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkinbir açıklama yaptı.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, Rus Hava Güçleri’nin 33 Türk askerinin öldüğü, 32 askerin ise yaralandığı saldırıya katılmadığını, İdlib’de Esad güçlerine bağlı jetlerin düzenlediği hava saldırısında Suriyeli militanların arasındaki Türk askerlerin vurulduğunu belirtti.

Açıklamada, “Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi” dedi.

Bakanlık, “Rusya, Türk kayıpları öğrendikten sonra Suriye hükümetinin ateşkes uygulaması için her şeyi yaptı” açıklaması yaptı.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

Perinçek’ten “devlet aklı devreye girmeli” çıkışı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’deki saldırı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’nin çözümü Rusya ve İran’la aramak zorunda olduğunu öne sürerek, “Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

BOLD – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’deki 33 askerin şehit olduğu saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Türkiye Suriye çözümünü Rusya ve İran’la aramak zorunda. Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

SAVAŞA GİRMEK TÜRKİYE’Yİ TUZAĞA ÇEKER

Vatan Partisi lideri Perinçek, İdlib’teki saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye’ye karşı savaşa girmesinin Türkiye’yi tuzağa çekeceğini öne sürerek, Amerika ve İsrail’in istediğinin bu olduğunu savundu.

DEVLET AKLI DEVREYE GİRMELİ

Türkiye’nin müttefiklerinden kopmaması gerektiğini belirten Perinçek, “Dost kuvvetlerimizle bazı zamanlar anlaşmazlıklar olabiliyor ama devlet aklıyla sorunları çözmeliyiz. NATO’yu çekerek olmaz. Bu tuzaktır” dedi. Türkiye’nin Suriye çözümünü Rusya ve İran’la aramak zorunda olduğunu savunan Perinçek, “Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

İRAN VE RUSYA’NIN DOSTLUĞUNA ZARAR VERECEK HAMLELERDEN KAÇINMALI

Türkiye’nin Rusya ve İran’la birlikte hareket etmesi gerektiğini savunan Perinçek, “Rusya’yı da İran’ı da Suriye’yi de doğru hamlelerle sağduyuya çekebiliriz. Dostluk karşılıklı uyarıları gerektirir. Batı Asya’daki dost ülkeleri dostluğa zarar verecek hamlelerden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

 

medyabold
Devamını Oku »

İdlib’in faturası ağırlaşıyor: Bir ayda 53 şehit

İdlib’te Mehmetçik’e yönelik Rus ve rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Rusya ve rejim güçlerinin saldırıları sonucu son bir ay içerisinde İdlib’te 53 Türk askeri şehit oldu.

BOLD – Esed güçlerinin Rusya’nın da desteğini alarak İdlib’e yönelik hava ve karadan yaptığı saldırılarda son bir ayda 53 Türk askeri şehit düştü.

İDLİB’E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Türkiye’nin İdlib’te bulunmasının faturası her geçen gün artıyor. Suriye’de Rusya’nın desteğini alan Beşar Esad rejiminin Türkiye destekli muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e yönelik saldırılarını artırmasından bu yana bölgeden üst üste şehit haberleri gelmeye başladı. Türkiye geçen aydan bu yana İdlib’te 53 şehit verdi.

TÜRKİYE TAKVİYE GÜÇLER GÖNDERİYOR

Suriye ordusunun İdlib’in güneyine yönelik saldırıları, Türkiye’nin Astana görüşmeleri kapsamında kurduğu gözlem noktalarının kuşatma altına kalmasına yol açtı. Bunun üzerine harekete geçen Türkiye, bölgeye takviye güçler göndermeye başladı. Bölgede gözlem noktalarına giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoylarına saldırılar düzenlendi.

ÜST ÜSTE ŞEHİT HABERLERİ GELİYOR

Türkiye ile Rusya arasında son haftalarda ciddi krize dönüşen İdlib’den peş peşe şehit haberleri geliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün öğle saatlerinde İdlib’de üç Mehmetçiğin şehit düştüğünü duyurmasının ardından akşam saatlerinde de 33 Mehmetçik’in şehit olduğu haberi geldi. Son 33 şehitle birlikte geçen aydan beri İdlib’te şehit olan Türk askeri sayısı 53’e yükseldi.

 

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

NATO, İdlib’i görüşmek üzere bugün Türkiye’nin talebiyle olağanüstü toplanıyor

İdlib’te dün düzenlenen ve 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği saldırı sontası NATO bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

BOLD – İdlib’te dün düzenlenen ve 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği saldırı sontası NATO bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantı, Türkiye’nin talebi üzerine yapılacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İdlib’deki hava saldırısını kınamış ve saldırılara son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »

Bahçeli’den “İdlib’te güç ve zor kullanmak kaçınılmaz” açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, İdlib’de 33 askerimizin şehit olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. Güç ve zor kullanmak kaçınılmazdır” dedi. Bahçeli, saldırının faturasını Rusya’ya kesti.

BOLD – Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib’de Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla toplantı düzenledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Bahçeli, İdlib’e yönelik kara ve hava operasyonunun süratle icra edilmesini istedi.

DÜŞMAN GÖRÜLDÜĞÜ YERDE EZİLMELİDİR

Kurmaylarıyla İdlib’teki saldırının ardından toplantı yapan MHP lideri Bahçeli, toplantının ardından bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru gördüğünü belirterek, “Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. Güç ve zor kullanmak kaçınılmazdır. MHP, hükumetin alacağı siyasi, askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracak, destekçisi olacaktır” dedi.

BAHÇELİ FATURAYI RUSYA’YA KESTİ

Bahçeli, “Rusya Federasyonu bizim tarafımızdan malum olan menfur ve meşum yüzünü bir kez daha göstermiş,Türkiye’ye karşı beslediği gizli husumeti açıkça ifşa etmiştir. Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düşman kampa yerleşmiş, nefretin ve şiddetin yegane failine dönüşmüştür. Sınır kapılarının açılması da isabetli bir hamledir. Gelişmelerin silahlı çatışmadan sıcak savaşa dönüşme konusu Türkiye’nin meselesi olmaktan artık çıkmış, kan döken rejim unsurlarının bulundukları her yerde cezalandırılmaları Türk tarihine ve maşeri vicdana karşı ertelenemez bir sorumluluk halini almıştır” dedi.

 

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 29 asker şehit!

medyabold
Devamını Oku »