16 Aralık 2021 Perşembe

Bakan Yardımcılığı bir yıl sürmedi: İş insanlarının varlıklarına el koyan isim görevden alındı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullanıp attığı isimlere bir yenisi daha eklendi. TMSF Başkanlığı döneminde Gülen Hareketi’ne yakın iş insanlarının varlıklarına el koyan isimlerden biri olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül görevden alındı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül görevden alındı.

GECE YARISI KARARNAMESİ İLE GÖREVİNDEN ALINDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakan yardımcısı Nureddin Nebati’nin getirilmesi sonrasında bakanlıkta değişimler sürüyor. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında “3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığı; Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, Bakan Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınmış, Bakan Yardımcılığına Mahmut Gürcan, Bakan Yardımcılığına Yunus Elitaş, atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

BAKAN YARDIMCILIĞI 1 YILDAN AZ SÜRDÜ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Gül, Halkbank müfettişi olarak kariyerine başladı. Maliye müfettişliği ve İstanbul Defterdar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Gül, 2004-2010 yılları arasında TMSF 2. Başkanı, 2010-2017 yılları arasında TMSF Başkanı olarak görev yaptı. 2018-2021 yılları arasında Aydın Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Gül, 30 Ocak 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

ÇOK MAAŞLI BÜROKRATLAR ARASINDAYDI

Kamuoyunda çok eleştirilen AKP’ye yakın çok maaşlı bürokratlardan birisi de Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül’dü. Gül’ün Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ve üç yerden 81 bin 5 TL aldığı aldığı ortaya çıkmıştı. Gül, BMC’nin Ethem Sancak’a, Dijitürk’ün de Katarlılar satılmasında aktif rol oynamıştı.

İŞ İNSANLARININ MALLARINA EL KOYDU

17 – 25 Aralık sonrasında Gülen Hareketine yönelik Erdoğan’ın yaptığı hamlelerde Gül hep önde yer aldı. Bank Asya ve Zaman gazetesine el konulması ile başlayan süreçte Gülen Hareketi’ne yakın iş insanlarının 40 milyar dolarlık malvarlıklarına el konulmasında aktif rol oynadı. El konulan holdingler arasında Koza İpek, Boydak, Naksan gibi Anadolu sermayesinin önde gelen isimleri de yer aldı.

 

Türkiye faiz kararına kilitlendi! Nas mı pas mı?

Bakan Yardımcılığı bir yıl sürmedi: İş insanlarının varlıklarına el koyan isim görevden alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder