15 Mayıs 2021 Cumartesi

İstanbullu köprüde dev Beşiktaş bayrağı yerine “128 milyar dolar nerede?” pankartı gördü

Şampiyon olan her takımın yaptığı rutin kutlamalar arasında yer alan köprüye bayrak asmada bir sürpriz yaşandı. İstanbullu sabah köprüde Beşiktaş bayrağı yerine dev “128 milyar dolar nerede?” pankartı gördü. CHP’li milletvekili Ali Mahir Başarır, pankartın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.   

BOLD – CHP’li milletvekilleri, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dev “128 milyar dolar nerede” pankartı astı.

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde CHP’li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Sera Kadıgil ve Mahmut Tanal “128 Milyar Dolar Nerede?” Pankartı astı. Köprüde görevli ekipler pankartın asılmasından sonra CHP’li milletvekillerinin yanına geldi. Pankartın, köprüye asılış görüntülerini, CHP’li milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter’daki hesabından paylaştı. İşte pankartın görüntüleri…

 

 

 

Kaymakama da külliye

İstanbullu köprüde dev Beşiktaş bayrağı yerine “128 milyar dolar nerede?” pankartı gördü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yuva hasreti çeken çocuklara gönderdiği resim pes dedirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devlet korumasındaki 13 bin çocuğa kendi çizdiği aile sıcaklığını anlatan bir kompozisyonun yer aldığı bayram kartları gönderdi.

BOLD – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamında ağırladığı çocuklara Ramazan dolayısıyla ikramda bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devlet korumasındaki 13 bin çocuğa, çizdiği ‘ev’ resmin yer aldığı bayram kartı gönderdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Devlet koruması altındaki çocuklara bu kez Bakan Yanık sürpriz yaptı. Çocuklar için bayram kartı hazırlayan Yanık, bu kartları Bakanlığa bağlı çocuk evleri, çocuk evleri siteleri ve çocuk destek merkezlerinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara gönderdi” ifadeleri yer aldı.

SÜRPRİZ YAPTIK

“Mutlu Bayramlar” ifadesiyle kalp içinde ev, ağaç ve kuşlardan oluşan kompozisyonun yer aldığı kartlarla çocukların bayramını kutlayan Yanık, “Bayramlarda çocuklarımız bize resim çizip bayramımızı kutlardı. Bu bayram bin 369 kuruluşumuzdaki 13 binin üzerinde evladımıza bir sürpriz yaptık” dedi.

Bakan Yanık, bayram kartını hazırladığı anlara ilişkin videoyu da “BizBüyükBirAileyiz” etiketiyle sosyal medya hesabından paylaştı.

NEYİ BAŞARMAYA ÇALIŞTI ACABA

Bakan Yanık’ın kendi çizdiği ‘Ev’ resmini aile hasreti çeken, devlet korumasındaki çocuklara göndermesi sosyal medyanın da gündemindeydi. Sosyal medya kullanıcıları Bakan Yanık’ı ’empati yoksunu’ olmakla eleştirdi.

Yanık’a tepkisini dile getiren Yunus Emre adlı kullanıcı, “Bakan Yanık, siz bakmayın ablacım. Bir bakan seçimi en fazla ne kadar hatalı olabilirdi sorusuna tek başına yanıt oldu! Yurtta kalan çocuklara aile sıcaklığını sunan bir çizim göndererek neyi başarmaya çalıştı acaba cidden?” diye sordu.

UZMANLAR YORUMLASIN

Yanık’ın gönderdiği resmin pedagoglar tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan Filiz Aslan kullanıcı da, “Resmi Bakan Yanık çizmiş, çocuklara yollamış, güneş çığlık atıyor, ev üzgün surat gibi, kuşu yolmuşlar sanki, mevsim bahar soba niye tütüyor? Bu kadın beni ürkütüyor, ciddiyim. Uzmanlar yorumlasın lütfen” dedi.

Kaymakama külliye

Yuva hasreti çeken çocuklara gönderdiği resim pes dedirtti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig şampiyonu ligin son haftası olan 41. haftada beli oldu. Deplasmanda Göztepe’yi 2-1’le geçen Beşiktaş şampiyonluğunu ilan ederken, geçen hafta sürpriz bir şekilde şampiyonluk potasına giren Galatasaray ise evinde fırsat tepti.

BOLD – Süper Lig’de liderliği uzun süre elinde tutan Beşiktaş, rakibi Göztepe’yi 2-1 yenerek ligi birinci sırada bitirdi. Son iki hafta rakiplerinin puan kaybetmesiyle şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olan Galatasaray bu akşam oynadığı Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etmesine rağmen averaj farkıyla ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe ise deplasmanda Kayserispor’u 2-1 yenerek ligi üçüncü sırada tamamladı.

ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şampiyonluğun ardından, “Spor Toto Süper Lig 2020-2021 sezonu şampiyonu olan Beşiktaş’ı ve tüm Beşiktaş taraftarını canı gönülden tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

MAÇ SONU İZMİR’DE NELER YAŞANDI

Beşiktaşlı oyuncular ve teknik ekip maçın son düdüğünden sonra büyük bir mutluluk yaşadı. Sergen Yalçın, maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Salgın yüzünden tribün kısıtlaması uygulanırken Beşiktaş cephesi Gürsel Aksel Stadı’nda 91 kişilik kontenjan talep etmiş, Göztepe konuk yönetime 20 kişilik yer ayırabileceğini belirtmişti.

Maç öncesi tribünde kontenjan krizi yaşandı. Göztepe yönetimi, Gürsel Aksel Stadı’ndaki maçı tribünden takip etmeme kararı aldı. İzmir ekibi protokol tribününün akreditasyon listesini iptal etti. Göztepe yönetiminden yapılan açıklamada, “Kendi evinde misafir konumuna düşmek istemeyen Göztepe yönetimi maça girmiyor” denildi.

İSTANBUL’DA HÜZÜN

Ligin 40. haftası rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kendi evinde sürpriz bir şekilde mağlup olmasıyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Galatasaray ise evinde fırsat tepti. Yeni Malatyaspor’u ağırlayan Galatasaray ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda 3 gol bulan Sarı kırmızılılar Göztepe’nin Beşiktaş karşısında beraberliği bulmasıyla umutlandı. Mutlu son için 2 gole daha ihtiyacı olan Galatasaray bir çok net pozisyonda kaleci Sertaç’ı geçemedi.

Cimbomun şampiyonluk hayali, Beşiktaş’ın ikinci yarıda kazandığı ve gole çevirdiği penaltı sonrası suya düştü. Maç sonunda Türk Telekom Arena’da hüzün vardı.

Kaymakama külliye

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kaymakama külliye

AKP iktidarı Gaziosmanpaşa Kaymakamı için de itibardan tasarruf etmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaştığı yeni GOP Hükumet Konağı, büyüklüğü ve Beştepe’ye benzerliğiyle tepkilerin odağı oldu.

BOLD – İstanbul Gaziosmanpaşa’da yapılan yeni hükumet konağının Beştepe’ye benzerliği ve israf boyutu sosyal medyada gündem oldu.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı, Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 25 bin 325 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Proje bünyesinde; 6’sı engelli otoparkı olmak üzere 136 araçlık otopark, bay-bayan mescit, 160 kişilik yemekhane, 330 kişilik konferans salonu, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, İlçe Tarım Gıda Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kaymakamlık bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu binanın kullanıma hazır olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Soylu paylaşımında binanın görselleriyle şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Gaziosmanpaşa’ya, Yeni Hükümet Konağımız yakıştı mı çok yakıştı. Gaziosmanpaşa Hükümet Konağımız hizmete hazır.”

BAKAN SOYLU’YA VATANDAŞTAN TEPKİ

AKP’yi zor günlerde vatandaşları desteksiz bırakarak, saraylar yapmakla suçlayan sosyal medya kullanıcıları Soylu’nun paylaşımına tepki gösterdi.  Bir takipçisi Soylu’ya şu cümlelerle yüklendi: “Bu cillop gibi hükümet konağı yapmak yerine desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza maddi anlamda destek olmuş olsaydınız daha iyi olmaz mıydı? böyle bir dönemde böyle bir hükümet konağına gerçekten ihtiyaç var mıydı?”

ŞAKA DEĞİL CİDDİLER

Hükumet konağının Beştepe’ye benzerliği sosyal medyada tartışma konusu oldu. Gazeteci Zafer Arapkirli konuyla ilgili paylaşımında, Soylu’nun tweetini alıntılayarak, “İstanbul’da Gaziosmanpaşa’ya yapılan yeni hükümet konağı (İçişleri Bakanı paylaştı) Tek eksiği, Kaymakam için, dış kapıdan içeri uzuuuun bir kırmızı halı. Girerken kenara dizilecek mızraklı muhafızlar için ihaleye çıkılır artık. Vallahi şaka değil. Ciddiler.” ifadelerini kullandı.

Zafer Arapkirli’nin paylaşımına yorum yazan CHP eski milletvekili Hüsnü Bozkurt ise şunları kaydetti: “Koskocaaaaa Kaymakam itibardan tasarruf mu etsin yani Zafer Bey.”

Gardaşım Azerbaycan neden İsrail’i destekliyor

 

Kaymakama külliye yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li vekilden Soylu açıklaması: Bakanımız büyük bir tehdit altında korumamız lazım

AKP Milletvekili Orhan Erdem, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyla ilgili iddialarının soruşturulmayacağı mesajını verdi. Erdem, “Bir mafya ile adı anılan, birçok sıkıntılı işle adı anılan birinin bir söylemiyle savcılar harekete geçerse, bütün namussuzlara yeni bir alan mı açalım yani?” dedi.

BOLD – AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya’da dün gece yerel televizyon kanalında Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarıyla ilgili konuştu.

AKP’li vekil Erdem, “Büyük bir tehdit altında olan bir bakanımız. Onu korumamız lazım. Her haberle bakanlar istifa edecek olsa, her videoyla bakanlar istifa edecek olsa ne ülke yönetilir ne de bir adım atılır” ifadelerini kullandı.

Gerektiği yerde soruşturma açılacağını belirten Erdem, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız bunlara müsaade etmez. Bir mafya ile adı anılan, birçok sıkıntılı işle adı anılan birinin bir söylemiyle savcılar harekete geçerse, bütün namussuzlara yeni bir alan mı açalım yani? Bir yerden pis koku geliyorsa bu devletin çok ciddi istihbaratı var. Cumhurbaşkanımıza bunun bilgileri gider. Gerekenler yapılır. Ara ara böyle atraksiyonlar oluyor. Yurt dışına kaçmış biri, her gün bir video yayınlıyor. Çeşitli söylemlerde bulunuyor. Her video yayını yapanın arkasından gidecek olsa istihbaratı, savcısı bir ülkenin demokratik duruşunun ve adaletinin bir anlamı kalmaz. Gereken yapılacaktır, bundan emin olun. 90’lara falan da Türkiye dönmez. Siyasette olanların imtihanı çok zor. Bir adam Türkiye’yi dolandırıyor, kaçıyor bakanlıkta bir fotoğrafı çıkıyor hemen yayınlanıyor. Bunlara bakıp ilişkiler kurarsak olmaz. Bir hesap var, görünüyor.”

ŞU AN KÜÇÜK BİR FOTOĞRAFTAN GÖRÜYORUZ

Türkiye, büyük bir devlet. Sayın Soylu, yaptığı hizmetlerle bu milletin gönlünde bir yer aldı. Büyük bir tehdit altında olan bir bakanımız. Onu korumamız lazım. Allah, yardımcısı olsun. Her haberle bakanlar istifa edecek olsa, her videoyla bakanlar istifa edecek olsa ne ülke yönetilir ne de bir adım atılır. Bunlar geçmişte de yaşandı, bugün de yaşanıyor. Geri planını bilmemiz lazım. Biz, şu an küçük bir fotoğraftan görüyoruz. Yarın yetkililer daha geniş açıklamalar yapacaktır. Sayın Soylu, beş paralık adamlarla, işlerle uğraşacak biri değil. Buna da tenezzül etmez. Bir yerlerden menfaatleri kesilenlerin, onlara da sıranın geldiğini anlayanların son çırpınışlarıdır bunlar.”

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu

AKP’li vekilden Soylu açıklaması: Bakanımız büyük bir tehdit altında korumamız lazım yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Gardaşım Azerbaycan neden İsrail’i destekliyor

Kudüs’te Ramazan ayında başlayan gerginlik, İsrail’in kanlı askeri operasyonuna dönüştü. Şu ana kadar 13’ü çocuk 120’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılara dünyadan tepki yağarken, İsrail’le diplomasi, enerji ve askeri işbirliği konusunda köklü ilişkileri bulunan Azerbaycan sessizliğini sürdürüyor.

BOLD – Kudüs’te Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında başlayan gerilim artarak devam ediyor. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı ‘Surların Muhafızı’ adlı askeri operasyonda, 10 Mayıs’tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 122’ye, yaralı sayısı 830’a yükseldi.

Son olarak, Gazze’deki ABD merkezli Associated Press ve Katar merkezli Al Jazeera haber kuruluşlarının olduğu bir bina, İsrail’in hava saldırısı sonucu yıkıldı.

Saldırılara dünyanın her yerinden tepki yağarken İsrail’le köklü ilişkileri bulunan Azerbaycan ise sessizliğini koruyor.

İLİŞKİLER NASIL BAŞLADI

SSCB’den ayrılarak 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülkelerden biri İsrail oldu.

25 Aralık 1991’de Azerbaycan’ı tanıyan İsrail’le diplomatik ilişkiler 7 Nisan 1992’de resmen başladı. 1993’ten beri Bakü’de Büyükelçiliği bulunan İsrail Azerbaycan’ın kanlı bıçaklı olduğu Ermenistan’da ise büyükelçilik açmadı.

Azerbaycan ilk üst düzey ziyareti 2013’te dışişleri bakanı düzeyinde gerçekleştirse de 1998’de Başbakan Netanyahu, 2009’da Cumhurbaşkanı Peres Bakü’yü ziyaret etti.

PETROL-DOĞALGAZ ANLAŞMASI

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattının devreye girmesiyle 2006’da İsrail, Azerbaycan’ın ikinci en büyük petrol ithalatçısı konumuna geldi. Azerbaycan Devlet Petrol şirketi İsrail’in Asdod petrol bölgesindeki payı yüzde 5.

Ermenistan ile 60 milyon dolar ticaret hacmi olan İsrail’in Azerbaycan ile ticaret cirosu 5 milyar doların üzerinde. 2007, 2009, 2017 ve 2019’da iki ülke arasında farklı konularda yapılmış anlaşmalar da var. Bu arada Azerbaycan havayolu AZAL 93’ten beri Tel Aviv’e haftada iki kez uçuyor.

ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Azerbaycan’ın İsrail’den aldığı yıllık askeri ekipmanların değeri 5 milyar dolardan fazla. İsrail savunma şirketi Elbit’in Azerbaycan’da temsilciliği var. 2018’de iki ülke ortak ‘İHA’ yaratma projesine imzaladı.

Öte yandan, Kafkas cumhuriyetleri içinde en fazla Yahudi nüfusu Azerbaycan’da yaşıyor. Azerbaycan’da yaşayan 12 bin Yahudi olduğu biliniyor.

İsrail’de de Azerbaycan’dan göç eden 70 binden fazla Azerbaycan asıllı Yahudi yaşıyor

Azerbaycanlı akademisyen Murad Salmanov, iki ülkenin arasındaki ilişkiyi şöyle özetliyor: “Dünyada Yahudilerin belki de İsrail’den sonra korkmadan ben Yahudiyim dediği ikinci ülke Azerbaycan’dır.”

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu

Gardaşım Azerbaycan neden İsrail’i destekliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Cengiz Holding’den köylülere tehdit

Rize İkizdere’deki köylülerin direnişiyle gündeme gelen Cengiz Holding, Kazdağı’nda işletmek istediği altın-bakır madenine tarlalarını satmaları için köylüleri tehdit etti.

BOLD – İkizdere’deki faaliyetleri gündemde olan Cengiz Holding, Kazdağı Halilağa bölgesinde işletmek için çalışmalarını sürdürdüğü altın-bakır madeni ile ilgili yöre köylülerine tehdit içeren mektuplar gönderdi.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre, şirketin avukatlarının kaleme aldığı mektupla maden çevresindeki köylülere arazilerini şirkete satmaları yönünde baskı yapıldı.

Köylülere 28 mayıs 2021 tarihinde Hacıbekirler köyünde bulunan salonda pazarlığa çağıran mektupta, “Pazarlık görüşmelerine katılmadığınız ya da görüşmelere katılıp da satış konusunda anlaşamadığımız takdirde durum Noter marifetiyle tespit edilecek ve bunun sonucunda da 3213 sayılı Maden Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca taşınmazın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kamulaştırılması için ilgili Bakanlığa talepte bulunulacaktır” ifadeleri yer aldı.

“ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE KÖYLÜLERİ REVA MI BU?”

Şirket tarafından resmen tehdit edildiklerini söyleyen Muratlar köylülerinden Mustafa Alper Ülger, “Dünya Çiftçiler gününde, her türlü olumsuz koşullara rağmen var olmaya, üretmeye çalışan köylülere reva mı bunlar?” dedi.

Yöre köylüleri şirketin pandemi yasaklarına rağmen Eylül 2020 tarihinde yapmak istediği ÇED toplantısını protesto ederek yaptırmamıştı.

MADEN ALANI KÖYE 730 METRE UZAKLIKTA

ÇED raporuna göre bölgede açık ocak üretim yöntemi ile bakır madenciliği yapacağını ileri süren şirket, “yer altı ocağı üretim yöntemi ile elde edilmesi planlanan altın için bu proje (Halilağa Bakır Projesi) kapsamında herhangi bir üretim faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir” diyor.

Yöre köylüleri buna rağmen şirketin bakır ve altın işletmeciliğini birlikte yapacağı endişesini dile getiriyorlar. Zaten madene 2012 yılında verilen ÇED Raporu’da bakır-altın madeni projesi için verilmiş durumda.

Bayramiç İlçe merkezine 22, en yakın köylerden Hacıbekirler köyüne 0.73 kilometre, Muratlar köyüne 1.74 kilometre uzaklıkta yer alacak olan madenin diğer köyleri uzaklığı ise şöyle; Halilağa köyüne 4.42 kilometre, Söğütgediği köyüne 3.51 kilometre, Yanıklar köyüne 3.19 kilometre Osmaniye köyüne 2,33 kilometre.

MADEN ALANI GÖLET VE BARAJLARA YAKIN

Küçüklü Sulama Göleti’ne 6.67 kilometre uzaklıkta bulunan proje alanı, yapımı için master planı aşamasında bulunan Uzunalan Barajına 12.05 kilometre uzaklıkta. Proje yakınında içme ve sulama suyu barajı olarak kullanılan Altınzeybek-2 ve Bayramiç Barajı da proje alanına yakın olan barajlardan.

İki yıl inşaat dönemi, 15 yıl işletme dönemi ve 2 yıl kapatma dönemi olmak üzere 19 yıllık bir ömrü olacağı ileri sürülen Halilağa Bakır Projesi’nin de inşaat aşamasında 2 bin ve işletme aşamasında ise 1000 kişi çalıştırılacağı ileri sürülüyor.

Cengiz Holding’den köylülere tehdit yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya diğer bir mafya babası Alaattin Çakıcı’nın sahip çıkması dikkat çekti. Pandemi genelgesi sonrası sosyal medyadan istifa eden Soylu’ya açıktan destek veren MHP Genel Başkanı Bahçeli bu kez sessizliğe gömüldü.

BOLD ANALİZ –  Yurtdışında bulunan Sedat Peker, 4. videosunda hakkında ‘mafya pisliği’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği haber üzerine yurtdışına kaçtığını açıklamıştı. Peker, Soylu’ya ‘Süslü Süleyman, Temiz Süleyman, Cici Süleyman’ ifadeleriyle yüklendi.

Soylu’nun Demokrat Partiye kongrelerine girebilmek için kendisinden ve akrabası Reşat Hacı Fazlıoğlu’ndan destek aldığını belirten Peker, “Yav sen değil miydin, DYP’nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, eski arşivlerden çıkarın. Olaylı kongreleri vardı, çok eskiden, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım” ifadelerini kullandı. Soylu’nun bakanlığ sırasında kendisine koruma tahsis ettiğini kaydeden Peker, yurtdışına kaçarken de Soylu’dan bilgi aldığını açıkladı. Peker, Soylu’nun “Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar.’ ‘Ben tehlikeli bir durum olunca haber vereceğim” dediğini anlattı. Peker’in videoda Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharıyla ilgili de İçişleri Bakanını suçlayan ifadeler kullandı. Peker, “Silivri Emniyet müdürü temiz, genç bir arkadaş. Emniyet Müdürü arkadaşları onun neden intihar ettiğini biliyorlar, neden söylemiyorlar? Temiz Süleyman’a da soracağız bunu” dedi.

İddialara sosyal medyadan cevap veren Süleyman Soylu ise, Peker’e “Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği” dedi. İddiaları yalanlayan Soylu, Peker’i mahkemeye vereceğini söyledi.

BAHÇELİ BU KEZ SESSİZ KALDI

Sedat Peker’in Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu’ya yönelik iddiaları gündemi alt üst ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli’nin sessizliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl pandemi genelgesinde yaşanan kaos nedeniyle Süleyman Soylu sosyal medyadan istifa ederken, Erdoğan istifayı kabul etmemiş, Devlet Bahçeli de Twitter’den Soylu’ya sahip çıkmıştı. Bahçeli, “Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır” ifadelerini kullanmıştı.

SARAY’DAN CILIZ DESTEK

Bahçeli’nin Sedat Peker’in iddiaları karşısında zor durumda kalan Soylu’ya bu kez destek açıklaması yapmaması dikkat çekti. Saray’dan ise cılız bir açıklama sözcü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, Twitter’dan Soylu’ya destek vererek, muhalefeti ‘mafyatik bir şahsın hezeyanlarından medet ummakla’ suçladı.

BAHÇELİ YERİNE ÇAKICI SAHİP ÇIKTI

Erdoğan ve Bahçeli’nin sessiz kaldığı iddialar karşısında İçişleri Bakanı Soylu’ya diğer bir organize suç örgütü kurmak suçundan yıllarca hapis yatan Alaattin Çakıcı’dan destek geldi. Yazılı açıklama yapan Çakıcı, “Cumhuriyet tarihi terörle mücadele etmiş en İçişleri Bakanı sayın Soylu ile ilgili bir şeyler söylenmektedir. Sayın Soylu’yu Türkiye tanıyor. Terörle ile ilgili bedenini 5 bin derecedeki ateşin içine atmıştır” sözleriyle Soylu’ya destek oldu.

Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e ‘Cici Süleyman’ çıkışı: En İçişleri Bakanı Soylu’dur

İstifa krizi gibi olmadı Soylu’ya Bahçeli değil Alaattin Çakıcı kefil oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanını 61 yolcu kullandı

Bu yıl 1,317 milyon yolcunun garanti edildiği Zafer Havalimanına dört ayda 61 yolcu uğradı. Hazine’nin Zafer Havalimanı’ndan zarar etmemesi için planlanan her uçakta en az 6 bin 335 yolcunun uçması gerekiyor.

BOLD – AKP’nin Yap-İşlet-Devret modelinin simge yatırımlarından Zafer Uluslararası Havalimanı yeni bir rekor kırdı. Saray’a yakın şirketlerden İçtaş tarafından inşa edilen ve 2044 yılına kadar yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanına, 2021’in ilk dört ayı için garanti edilen ortalama yaklaşık 440 bin yolcuya karşı 61 yolcu uğradı.

10 MİLYON YOLCU GARANTİSİ VERİLDİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Yolu, Akkuyu Nükleer Santralı, havalimanları, limanlar, otoyollar gibi mega projelerin ihalelerini alan IC İçtaş, kendi açıkladığı rakamlara göre Zafer Havalimanı için 50 milyon euro yatırım yaptı. 2044 yılına kadar havalimanını işletme hakkı devredilen şirkete, her yıl artan sayıda yolcu garantisi de sağlandı. Havalimanının açıldığı 2012 yılından bu yana havalimanından 10 milyon 233 bin 144 yolcunun gideceği öngörülerek şirkete garanti verildi. Ancak havalimanını kullanan yolcu sayısı bu dönemde 318 bin 996’da kaldı. Pandemi ile birlikte de havalimanındaki trafik durma aşamasına geldi.

4 AYDA 61 YOLCU UĞRADI

BirGün’ün haberine göre her yıl yolcu sayısı azalmasına karşın sözleşme gereği şirket, artan tutarda garanti ödemesini kasasına koydu. Kovid 19 salgını nedeniyle düşen yolcu sayısının Zafer Havalimanı’na yansıması daha da dramatik oldu. Kütahya-Afyon-Uşak illerinin kullanacağı öngörüsüyle inşa edilen Zafer Havalimanı’nı 2020’de 16 bin 645 yolcu kullandı. Ancak 1 milyon 279 bin 352 yolcu için garanti verildiğinden şirkete uçmayan yolcular için 6 milyon 738 bin euro garanti ödemesi yapıldı. 2021 garantisi ise bir önceki yıla göre 38 bin 381 yolcu artışla 1 milyon 317 bin 733 olarak belirlendi. Ancak yılın ilk dört ayında uçan yolcu sayısı 61’de kaldı. Ocak, şubat ve nisan aylarında havalimanına hiç yolcu geliş gidişi olmadı.

YÜZDE 100 SAPMA REKORU

2021 yılı boyunca iç hatlarda 775 bin 137 yolcu, dış hatlarda 542 bin 596 yolcu garantisi verilen havalimanını iç hatlar yolcusu kullanmadı, sadece 61 kişi yurtdışına gitti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açıkladığı istatistiklere göre, yolcu trafiği tahminindeki sapma yüzde 95’in altına düşmeyen havalimanındaki yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre, 2021’de yüzde 100 azaldı. 2012’den bu yana yıllık ortalama sapma yüzde 96 olan havalimanından uçmayan yolcular için bu güne kadar yaklaşık 46 milyon euro garanti ödemesi yapıldı.

FİRMA 2044’E KADAR KAR ALACAK

Havalimanı için 50 milyon euro yatırım yapan şirket 2021 sonunda yatırımının karşılığını almış olacak. 2020’de IC İçtaş’a 6 milyon 738 bin euro ödeme yapıldı. Yolcu garantisi kapsamında şirkete dokuz yıl boyunca ödenen para ise 45 milyon 891 bin 152 euroyu buldu. Devlet kasasından IC İçtaş firmasına 29 yıl 11 aylık garanti süresinin sona ereceği 2044 yılına kadar yapılacak ödemenin 208 milyon 131 bin 332 euroyu ulaşacağı hesaplanıyor.

HER UÇAKTA 6 BİN 335 YOLCU UÇMALI

Duruma tepki gösteren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zafer Havalimanı AK Parti’nin plansızlığının, hesapsızlığının ve öngörüsüzlüğünün bir anıtı niteliğinde. Zafer Havalimanı bütünüyle kamu zararıdır. Yüzde 99 zarar garantili, adeta hayali bir havalimanıdır. AK Partinin uçuş planı o kadar gerçeklikten kopuk ki, Hazine’nin zarar etmemesi için planlanan her uçakta en az 6 bin 335 yolcunun uçması gerekiyor” dedi.

 

TÜİK yoksullaşan halkı kağıt üstünde zengin yaptı

1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanını 61 yolcu kullandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor

Süper Ligde şampiyon bugün belli oluyor. Kritik maçlarda puan kaybı yaşayan Beşiktaş ile Galatasaray’ın puanları eşitlendi. İki takımın da kazanması halinde şampiyonu averaj farkı belirleyecek. Üçüncü sıradaki Fenerbahçe ise rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

BOLD – Tarihi bir rekabete sahne olan Süper Ligde şampiyonluk kupası bu akşam Türkiye saatiyle 20:30’da oynanacak maçlardan sonra sahibini bulacak.

Tarihi bir rekabete sahne olan sezonun final haftasına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanda giriyor. Son maça Beşiktaş 2 averaj farkla önde girerken, iki takımında kazanması durumunda şampiyon averaj farkıyla belirlenecek.

Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkacak. Gürsel Aksel Stadı’ndaki karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Üst üste aldığı 2 mağlubiyetle şampiyonluk yarışındaki avantajını kullanamayan Siyah Beyazlılar’da sakatlıkları süren Aboubakar, Oğuzhan, Cenk Tosun ve Hasic, kritik mücadelede takımda yer alamayacak. Omzundan sakatlığı bulunan Ljajic ile ilgili karar ise maç saatinde verilecek.

Zirveye ortak olan Galatasaray ise Helenex Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Telekom Stadı’nda oynanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Üst üste aldığı 5 galibiyetle Beşiktaş’ı yakalayan Sarı Kırmızılılar, iki takımın da geceyi galibiyetle tamamlaması halinde şampiyonluk için 4 farklı galip gelmek zorunda. Sarı-Kırmızılılarda Radamel Falcao, Emre Taşdemir ve annesi vefat eden Linnes’in durumları maç saatinde netlik kazanacak.

Son haftaya üçüncü sırada giren Fenerbahçe’nin gözü ise rakiplerinde olacak. Hes Kablo Kayserispor deplasmanına çıkacak Sarı Lacivertliler, sahadan 3 puanla ayrılırsa, Beşiktaş ve Galatasaray’ın mağlubiyetini bekleyecek. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Sakatlıkları bulunan Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti’nin yanı sıra sarı kart cezalısı Gökhan Gönül forma giyemeyecek. Tedavisi tamamlanan Altay Bayındır maç kadrosunda yer aldı.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINA İZİN VERMEYİN GENELGESİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, bugün oynanacak Spor Toto Süper Lig’de son hafta müsabakalarına ilişkin olarak valiliklere ‘şampiyonluk kutlama genelgesi’ gönderdi. Genelgeye göre, şampiyonluk kutlamalarında kalabalıkların cadde, sokak ve meydanlarda toplanmasına izin verilmeyecek.

Pandemiyle baş edemeyen Türkiye uluslararası organizasyonlarını kaybediyor: F1 de gitti

Şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bahçeli: Hesaplaşmadan helalleşme olur mu?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemide zor durumda kalanlardan helallik istemesi, Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2015 yılında söylediği “Hesaplaşmadan helalleşme olur mu?” sözlerini gündeme getirdi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans üzerinden yaptığı bayramlaşmada, salgın döneminde yalnız bıraktığı esnaf ve çalışanlardan helallik istedi.

Erdoğan’ın bu talebine tüm kesimlerden tepki gelirken, Twitter’de #HelalEtmiyorum etiketiyle onbinlerce mesaj paylaşıldı. Erdoğan’ın “Sıkıntıya düşen insanlarımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” sözlerine mağdur olan her kesimden insan tepki gösterdi. Konu ‘helalleşme’ olunca MHP Lideri Bahçeli’nin 7 Haziran 2015 seçimi sürecinde yaptığı “Hesaplaşmadan helalleşme olur mu?” sözleri akıllara geldi.

DÜNÜ UNUTMAK NE MÜMKÜN

2015 Haziran ayında yapılan genel seçimler öncesinde Twitter’dan yaptığı bir açıklamada Bahçeli, “Acaba huzurun şafağında mıyız, yoksa günbatımında mı? Umuda yelken mi açıyoruz, ya da uçuruma doğru yol mu alıyoruz? Ne derseniz? Önümüzde beliren ufuk çizgisinin kurtuluşun müjdesi olmasını ümit ediyorum. Aksi takdirde toplumsal kuruma, kayma ve kavrulma kaçınılmazdır. Malumunuz, Türkiye tarihi bir seçimden çıktı. 7 Haziran’da milli irade sandıkta sözünü söyledi, mesajını verdi, siyasete istikamet çizdi. Her seçim bir yenilenme ve önümüzdeki yıllar için yepyeni bir sayfa açılması demek. Fakat bu temiz sayfa yazılırken dünü unutmak ne mümkün!” dedi.

TÜRKİYE’NİN KARANLIK BİLANÇOSU ORTADA

Herkesin kendi muhasebesini samimiyetle yapması gerektiğini belirten Bahçeli, “Telaşa kapılmaya lüzum yoktur. Kaygı ve korku tacirlerine fırsat vermeden, kriz ve kaos tetikçilerine göz açtırmadan mesafe alınmalıdır. Hiçbir koltuk, hiçbir makam, hiçbir rütbe ilkelerin, ülkülerin, geçmişteki söz ve sağlam duruşların önüne geçmemelidir, geçemeyecektir. Türkiye’nin 13 yıllık karanlık bilançosu ortadadır. Bu kötü mirasın müsebbipleri adımlarını atarken özeleştiri yapmayı unutmamalıdır. Hesaplaşmadan helalleşme olur mu? Menfaatin çekim gücüne kapılıp da fedakârca yapılan mücadeleler bir kalemde silinir mi?” dedi.

YÜCE EL MAZLUMUN AHINI YERDE BIRAKMAYACAKTIR

“Önümüze bakalım derken geçmişi ihmal edersek ya varlığımızdan ya da haysiyetimizden oluruz. Buna da kimsenin hakkı olmayacaktır” diyen Bahçeli, şunları söylemişti: “Her karanlık gecenin isini bir sabah aydınlığı siler. Her kışı bir bahar izler. Hüzünlü bakışları ferah bir çehreyle kapatacak, yılgın ve umutsuz anıları diri ve heyecanlı bir istikballe örtecek bir iradeye ihtiyaç vardır. Yusuf’u kuyudan çıkaran muhteşem kudret, Yunus’u balığın karnından kıyıya ulaştıran muazzam hikmet doğrunun yanındadır. Musa’yı Firavun’un elinden alıp hükümran yapan yüce el, mazlumun ahını yerde bırakmayacak, sabredeni mutlaka zaferle buluşturacaktır. Meraklanmayın, bugün dünden daha umutlu, bugün dünden daha olumludur.”

 

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Bahçeli: Hesaplaşmadan helalleşme olur mu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: Mülteci kampındaki 12 Filistinli öldü

İsrail’in Gazze’ye dün düzenlediği hava saldırılarında en az 12 Filistinlinin öldüğü bildirildi. Saldırıda bir mülteci kampının vurulduğu, ölenlerin çoğunun çocuk olduğu belirtiliyor.

BOLD – İsrail’in Gazze’ye dün gece savaş uçaklarıyla düzenlediği hava saldırılarında en az 12 kişinin daha öldüğü kaydedildi.

Filistinli sağlık görevlileri, bir mülteci kampındaki evleri vurulan bir kadın ve üç çocuğunun da hayatını kaybedenler arasında olduğunu belirtti. Anadolu Ajansı ise dün geceki saldırılarda en az sekiz çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

İSRAİL CAMİYİ VURDU İDDİASI

Filistinli yetkililer, İsrail uçaklarının bir camiyi de hedef aldığını belirtirken, İsrail ordu sözcüsü bu haberin araştırıldığını söyledi.

İsrail ordusu, dün gece düzenlenen saldırılarda Hamas’a ait bir istihbarat tesisi ile Gazze’nin kuzeyinden roket atılan bazı noktaların hedef alındığını öne sürdü.

Filistinli gruplar, hava saldırılarına tepki olarak İsrail topraklarına roket atışı dün gece de devam etti. Sınırın İsrail tarafında Berşeba ve Aşdod kentlerine roketler düşerken, yaralanan olmadığı ifade ediliyor.

32’Sİ ÇOCUK 132 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail’in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te bazı Filistinli aileleri evlerinden tahliye edip yerlerine yasadışı Yahudi yerleşimcileri yerleştirme girişimiyle geçtiğimiz hafta patlak veren gerilim beşinci gününü doldurmuş durumda. Filistinli sağlık kaynaklarına göre, pazartesiden bu yana Gazze’de 32’si çocuk 21’i kadın en az 132 kişi İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybetti. 950 kişi ise yaralandı.

Öte yandan, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da da Gazze’de yaşananları protesto eden Filistinlilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda dün 11 kişi öldü.

İSRAİL’DEN 8 KİŞİ ÖLDÜ AÇIKLAMASI

Roket atışları nedeniyle İsrail’de de biri Gazze sınırında devriye gezen bir asker, ikisi çocuk altı sivil dahil sekiz kişi öldü. İsrail ordusu, ihtilafın başından bu yana Gazze’den 2 binden fazla roket atıldığını, bunların yarısının Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini, 350’sinin de Gazze sınırları içine düştüğünü kaydetti.

ABD İSRAİL’E TEMSİLCİ GÖNDERDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin pazar günü durumu görüşmek üzere toplanmasının öncesinde, ABD’deki Joe Biden yönetimi diplomat Hady Amr’ı dün bölgeye gönderdi. ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durumun sürdürülebilir şekilde yatışmasının amaçlandığı ifade edildi.

ATEŞKES İÇİN MISIR DEVREDE

Ateşkes girişimlerinin başını çeken ülkelerin başında ise Mısır geliyor. Reuters’a konuşan iki Mısırlı güvenlik kaynağı, Kahire’nin dün gece boyunca tüm taraflar nezdinde girişimlerde bulunduğunu bildirdi. Katar’ın da arabulucularını bölgeye gönderdiği kaydedildi.

İngiltere’de 53 parlamenterden Türkiye’yle ilgili mektup: Kaygı duyuyoruz

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: Mülteci kampındaki 12 Filistinli öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TÜİK yoksullaşan halkı kağıt üstünde zengin yaptı

Enfasyon ve işsizlik rakamlarını düşük gösteren Türkiye İstatistik Kurumu’nun hanehalkı gelirleriyle de oynadığı ortaya çıktı. CHP’li Ahmet Akın, enerji faturalarının etkisini frenlemek için hanehalkı gelirlerinin 10 bin lira gibi olağanüstü düzeyde gösterildiğini öne sürdü.

BOLD – Nisanda aylık bazda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre TÜFE, yüzde 1.68 oranında artarken yıllık bazda ise yüzde 17.14’e yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TÜİK’in enerjideki enflasyon oyunu ile ilgili bir çalışmasının, enflasyon sepetinde enerji faturalarının etkisini frenlemek için hanehalkı gelirini 10 bin TL olarak kabul ettiğini öne sürdü.

TÜİK’E GÖRE HANEHALKI GELİRİ 10 BİN TL

TÜİK’in açıklanan son enflasyon verilerine göre “Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)” nisanda aylık bazda yüzde 1.68 oranında artarken yıllık bazda ise yüzde 17.14’e yükseldi. Cumhuriyet’in haberine göre CHP’li Akın, hazırladığı çalışmada, TÜİK’in enerji faturalarının enflasyona etkisini frenlemek için hanehalkı gelirlerini olağanüstü düzeyde yüksek gösterdiğini belirledi. Doğalgaza yılbaşından bu yana her ay zam yapılırken, yılbaşında elektrik de yüzde 6 oranında zamlandı.

ENERJİNİN PAYI YÜZDE 5.85

Çalışmasında enflasyon hesaplamasında enerjinin payının yüzde 5.85 olduğunu hatırlatan Akın, “TÜİK’in Tüketici Fiyat Endeksi Ana Grup ve Madde Ağırlıkları (Türkiye) veri setinde yer alan bilgilere göre enerji kalemlerinin içinde bulunduğu konut giderlerinin TÜFE’deki ağırlığı yüzde 15.35 oldu. Konut giderleri içerisinde sayılan enerji kalemleri arasında elektrik ücreti yüzde 2.71; doğalgaz ücreti yüzde 1.68 ve doğalgaz abonman ücreti ise yüzde 0.03 ağırlıklı olarak yer alıyor. Buna göre elektrik ve doğalgaz giderlerinin sepetteki toplam ağırlığı yüzde 4.43 oldu. Söz konusu elektrik ve doğalgaz payına; odun, kömür ve tüp gaz ücretinin eklenmesiyle söz konusu oran yüzde 5.85 seviyesine çıkıyor” dedi.

HANELER FATURALARI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

TÜİK tarafından gelirin 10 bin TL kabul edildiğini hatırlatan Akın, “TÜİK’in hesaplamasına göre haneler, gelirlerinin yüzde 5.85’ini enerji giderlerine harcıyor. Kamuoyu araştırmaları, özellikle son üç ayda hanelerin enerji faturalarını ödemekte zorlandığını ortaya koyuyor. Bir hanenin enerji giderlerinin ortalama 500 TL’nin üzerinde olduğu dikkate alındığında; TÜİK’in söz konusu hesaplamasına göre Türkiye’de ortalama aylık hane gelirinin en az 10 bin TL olması gerekiyor ki bunun yüzde 5.85’i enerji giderlerini karşılayabilsin” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıcı göndermesi: Cumhur İttifakının yanında mafya var

TÜİK yoksullaşan halkı kağıt üstünde zengin yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Derin devletin başı Ağar nasıl aklandı?

Avukat Turgut Kazan, 1990’lı yıllardan itibaren faili meçhullerle suçlanan ve sıra dışı bir şekilde davalardan beraat eden eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın nasıl aklandığını sosyal medya hesabından paylaştı. Kazan, aklanma süreciyle ilgili “akıl almaz” ifadesini kullandı. 

BOLD – Hukukçu Turgut Kazan, eski Emniyet Müdürü, İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın ‘aklanma’ süreciyle ilgili “gerçekleri hatırlatmak istiyorum” deyip çarpıcı açıklamalar yaptı. Kazan, bu olayın yargının durumunu gösterdiğini belirtti.

AKLAMA İÇİN KİŞİLER DEĞİŞTİRİLDİ

Mehmet Ağar’ın ‘Alnım açıktır’ şeklindeki açıklamayı nasıl yapabildiğini anlatan Kazan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e silah taşıma izni vermek ve Yeşil Pasaport sağlamak suçlamasından yargılanan Ağar’ın, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve cezaevine girdiğini hatırlattı. Avukat Turgut Kazan, 17-25 Aralık sürecinde Yargıtay’daki görev değişikliklerinin ardından Ağar’ın ‘bozma’ talebinde bulunduğunu ve Yargıtay’ın infazın yapılmasına rağmen mahkumiyet kararını bozarak düşme kararı verdiğini belirtti. “Böylece Mehmet Ağar benim alnım açıktır diyebilme imkanı yaratılmış oldu” diyen ve Ağar’ın yaptığı başvuruyu ‘akıl almaz’ olarak tanımlayan Kazan, bugün bunların konuşulmadığının altını çizdi.

Turgut Kazan’ın Twitter’dan yaptığı açıklamalar şöyle:

GENÇLER GERÇEKLERİ BİLMİYOR

– Videolarla başlayan tartışma üzerine bazı gerçekleri hatırlatmak istiyorum. Çünkü, 90’lardaki benzer örnekleri gençlerimiz bilmiyor. Ve şimdi AĞAR beni devlet / millet çok iyi biliyor, alnım açıktır diyor. Ve sahibinin ricasıyla Yalıkavak marina yöneticisi olduğunu söylüyor.

– Üstelik, kendileri bırakırsa oraya mafyanın çökeceğini belirtiyor. Sonra, SOYLU tepki gösterince sürçü lisan ettim, devlet her şeye hakimdir düzeltmesine sığınıyor. Dolayısıyla geçmişe bir bakmak gerekiyor.

EROİN KAÇAKÇILIĞI SONRASI DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILDI

– 96 yılının sonlarıydı, Mesut Yılmaz meclis araştırma komisyonuna inanılmaz 2 video sunacağını açıkladı. Frankfurt eyalet mahkemesinin 3 eroin kaçakçısıyla ilgili delilleri ortaya saçıldı. Böylece Ağar’ın durumu tartışmaya açıldı. Dokunulmazlığı kaldırıldı. AYM de itirazını reddetti.

– Ocak 1998’de 3 saat süren sorgusu yapıldı. Tabii, kayıp silahlar konusunun devlet sırrı olduğu, ancak Yüce Divan’da yargılanabileceği savunuldu, ama TBMM komisyonu Yüce Divan sevkini önledi.

– Sonra Çatlı ve Öz’e silah taşıma izni vermek ve yeşil pasaport sağlamak suçlamasıyla Ankara özel yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DAİRELERİN GÖREVLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

– Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu cezayı onayınca Aydın/Yenipazar cezaevinde infaz başladı. Denetimli serbestlikten yararlanarak 29.04.2013’te tahliye edildi. Yani verilen hüküm kesinleşti ve infaz edildi.

– Ne var ki, 17-25 Aralık sürecinde Yargıtay dairelerinin görevleri değiştirilmiş, yeni atamalar yapılmıştı. Bu aşamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararı için zamanaşımı dolduğu için bozma ve düşme kararı verilmesi gerektiğini söyleyerek Yargıtay 16. Ceza Dairesine başvurdu.

– Yargıtay 16. Ceza Dairesi de zamanaşımı dolduğu için yıllarca önce infazı tamamlanan mahkumiyet kararını bozarak düşme kararı verdi. Ve böylece Mehmet Ağar’a benim alnım açıktır diyebilme imkanı yaratılmış oldu. İşte bu süreç hiç konuşulmuyor.

BU AKLAMA YARGIMIZIN DURUMUNU GÖSTERİYOR

– Ayrıca, ben Adalet Bakanlığı yapmış olsam, artık avukatlık yapmayı bile doğru bulmam. Çünkü, adil yargılanma hakkı yönünden karşı tarafın kaygı duyacağını düşünürüm.

– Nitekim, Adalet ve İçişleri Bakanlığı yapmış dostlarım var. Hiçbiri siyasal mücadele dışında marina ve benzeri işleri üstlenmediği gibi, avukatlık da yapmadı.

– Dolayısıyla Mesut Yılmaz’ın sunduğu videolarda Baybaşin, Bucak, Çatlı ve Öz gibi kişilerle bağlantısı tartışılan, mahkum olup infazı tamamlanan Ağar’ın akıl almaz bir başvuruyla ve yıllar sonra bir çeşit aklanması, izlenen yolu ve yargımızın durumunu gösteriyor. Bilginize sunuyorum.

 

Derin devletin başı: Mehmet Ağar kimdir?

Derin devletin başı Ağar nasıl aklandı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıcı göndermesi: Cumhur İttifakının yanında mafya var

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı’nın iktidara destek veren açıklaması sonrası konuştu. AKP ve MHP’nin üçüncü ortağının mafya olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “İttifakın yanında mafya var. Bu gerçek de çıktı ortaya” dedi. Kokain çeken AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun görüntülerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kolombiya’da Türkiye’ye gelen 5 ton kokainin üstüne giden var mı?” diye sordu .

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı’nın açıklamaları sonrası başlayan iktidar-mafya birlikteliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, AKP-MHP İttifakı’nın üçüncü ortağının mafya olduğunu belirterek, “Bu gerçek çıktı ortaya. Türkiye adeta insan kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’in videosunda anlattığı Kolombiya’da varış yeri Türkiye olan gemide 5 ton kokain yakalandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye adeta insan kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu. Kolombiya’da bir gemide 5 ton kokain yakalandı. Geminin varış yeri Türkiye. Milyarlarca dolar tutarındaki kokainin parasını kim ödüyor? Türkiye’ye geldiğinde hangi adrese gidecekti, bu uyuşturucu kimlere teslim edilecekti? Bunun üstüne giden var mı, araştıran var mı? Kokain çekerken görüntüleri ortaya çıkan ve AK Parti Genel Merkezi’nde görevli o gence, bunu nereden aldığını, kaç liraya aldığını sorsunlar” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bugün geldiğimiz nokta, 19 yılda yaratılan ve derinleşerek sürdürülen yanlış ekonomik ve siyasal politikaların sonucudur. Hukukun üstünlüğünün sağlanmadığı, Anayasa ve yasaların askıya alındığı bir ortam, devleti yönetenlerin çıkar amaçlı organize suç örgütleriyle çalıştıkları algısını besler. Ne yazık ki, ülkenin geldiği noktada bu.

MAFYA ÜÇÜNCÜ ORTAK

Devletin, adaletle yönetilmesi gerekir. Hukukun üstünlüğü mantığıyla, bilgiyle, birikimle, erdemle devlet yönetilir. Devlet kin ve öfkeyle yönetilmez. Cumhur ittifakını oluşturan iki parti var. Bir de yanında mafya var. Bu gerçek de çıktı ortaya. Ak Partili yurttaşlarımız da, MHP’li yurttaşlarımız da bunları biliyor ve görüyor. Türkiye adeta insan kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu. İnsan kaçakçılığı da, uyuşturucu kaçakçılığı da büyük boyutlarda.

KOKAİN ÇEKEN AKP’DE GÖREVLİ GENCE SORSUNLAR

Kolombiya’da bir gemide 5 ton kokain yakalandı. Geminin varış yeri Türkiye. Milyarlarca dolar tutarındaki kokainin parasını kim ödüyor? Türkiye’ye geldiğinde hangi adrese gidecekti, bu uyuşturucu kimlere teslim edilecekti? Bunun üstüne giden var mı, araştıran var mı? Aynı şekilde Mersin Limanı’nda 615 kilo kokain yakalandı. Kocaeli Dilovası’nda 540 kilo kokain yakalandı. Bunlar nereye, kime gidiyordu? Hiç tartışılmıyor, konuşulmuyor. Siyasi iktidarın bu olayların üzerine gittiği görüldü mü? Kokain çekerken görüntüleri ortaya çıkan ve AK Parti Genel Merkezi’nde görevli o gence, bunu nereden aldığını, kaç liraya aldığını sorsunlar. İktidar sahipleri, o gence nasıl bakıyor? Türkiye böyle yönetilemez. O kadar zavallılar ki, bu olayların üzerine gitmek yerine muhalefeti suçluyorlar. Devleti siz mi yönetiyorsunuz, muhalefet partilerinin genel başkanları mı yönetiyor? Mafya patronlarıyla mücadele etmesi gereken güvenlik güçleri kime bağlı? Hükümet, liyakatsiz kadroları engellerse, güvenlik güçleri tüm bu sorunları aşar.”

Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e ‘Cici Süleyman’ çıkışı: En İçişleri Bakanı Soylu’dur

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıcı göndermesi: Cumhur İttifakının yanında mafya var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ağar’a Peker’den sonra bir şok da Twitter’dan: Hesabı askıya alındı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından hedef alınan ve derin devletin başı olarak nitelendirilen Mehmet Ağar’a bir şok da Twitter’dan geldi. Twitter, Mehmet Kemal Ağar hesabını askıya aldı.

BOLD – Twitter isim ve profil olarak Mehmet Ağar’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Mehmet Kemal Ağar’ isimli hesabı askıya aldı.

Askıya alınan hesabın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ağır iddialarla suçladığı eski İçişleri, eski Adalet Bakanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’a ait olduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Askıya alınan Mehmet Kemal Ağar adlı hesaptan daha önce yapılan iki paylaşım, yine Sedat Peker’in videolarında ağır iddialarla suçlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya taziye ile Jandarma Genel Komutanlığı’na kutlama içeriyor.

Twitter, platformun kurallarını “tekrar tekrar” ihlal ettiği ve “şiddet olaylarına sebep olma” riski yarattığı gerekçesiyle eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

 

Derin devletin başı: Mehmet Ağar kimdir?

Ağar’a Peker’den sonra bir şok da Twitter’dan: Hesabı askıya alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP, çiftçinin tabutuna son çiviyi çaktı, ithalatta sınırlamayı kaldırdı

Borcundan dolayı traktörü haczedilen çiftçiyi desteklemek yerine ithalata hız veren AKP Hükumeti, tarım ürünleri ithalatında sınırları kaldırdı. Son bir yılda 9.5 milyar dolar olan tarım ithalatı AKP iktidarı döneminde 117 milyar dolara ulaştı.

BOLD – Çiftçiler borç batağına saplanıp traktörlerini bile haczetmek zorunda kalırken, tarımda ithalatın kapısı sonuna kadar açıldı. Türkiye, geçen yıl tarım ithalatına 9.5 milyar dolar öderken, AKP iktidarları döneminde tarım ithalatına harcanan para ise 117 milyar dolara ulaştı.

BORÇLANAN ÇİFTÇİ ÜRETİMİ BIRAKTI

AKP iktidarı döneminde tarımda 2 milyon 742 bin kişi işsiz kaldı. 654 bin üretici Çiftçi Kayıt Sistemi’nden ayrıldı. Tarımsal desteklerden 210 milyar alacağı olan çiftçinin bankalara olan borcu ise 2.4 milyar liradan 142 milyara yükseldi. 35 milyon dönüm tarım arazisi üretim dışı kaldı. Sözcü’den Deniz Ayhan’a konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AKP’nin uyguladığı politikalarla Türkiye’yi tarımda ithalatçı ülke haline getirdiğini belirterek, çiftçinin ise desteksiz bırakıldığını söyledi.

20 MİLYAR DOLARLIK BUĞDAY İTHAL EDİLDİ

Çiftçinin kan kaybettiğini belirten Sarıbal, “AKP uyguladığı politikalarla tarımda ithalatçı bir ülke haline geldi. AKP’nin iktidar olduğu günden bugüne tarımsal ürün ithalatına 117 milyar dolar ödendi. Bu sürede ülkemizde yetişmesi mümkün olan 74 milyon ton buğday ithalatına 19.4 milyar dolar ödendi. Yetmedi 300 bin ton kırmızı et ithalat edilerek karşılığında 1.4 milyar dolar ödendi. 5 milyon ton arpa ithalatına 1.2 milyar dolar, 5.8 milyon ton pirinç ve çeltik ithalatına 2.7 milyar dolar, 23.3 milyon ton mısır ithalatına 5.4 milyar dolar, 14.6 milyon ton pamuk ithalatına 24.4 milyar dolar, 4 milyon ton mercimek ithalatına 2.7 milyar dolar ödendi” dedi.

ÇİFTÇİ PANDEMİDE DESTEK ALAMADI

Orhan Sarıbal, Avrupa Birliği ülkelerinin pandemi öncesinde çiftçisine yıllık 60 milyar euro destek verirken, pandemi ile birlikte bu miktarı daha da artırdığını vurguladı. Türkiye’de ise salgının ve kuraklığın da etkisiyle üreticilerin ürününün tarlada kaldığını vurgulayan Sarıbal, “Üreticilerimiz tarımsal destekleme bütçesinden hak ettiğini de alamadı. Son 2 yıldır yağış düşüklüğünün sonucu olarak tarlalarda kuruma başladığı bu dönemde çiftçimiz desteksiz bırakıldı” diye konuştu.

 

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

AKP, çiftçinin tabutuna son çiviyi çaktı, ithalatta sınırlamayı kaldırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Demirtaş: Sizi perişan eden Kovid-19 değil AKP-128’dir

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Sizi perişan eden Kovid-19 değil, AKP-128’dir. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin” dedi.

BOLD – Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından gündemdeki mafya tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’de mafya düzeni olduğunu belirten Demirtaş, “Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar?” dedi.

Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“Merhabalar, nasılsınız? Yoksulluktan intihar noktasına gelmiş olan halkı düşündükçe hapishane yemeği bile boğazıma diziliyor. Lüks saraylarda 3-5 maaşla zevk ve sefa içinde yaşayanlar hiç mi utanmıyorlar? Unutmayın! Sizi perişan eden Kovid-19 değil, AKP-128’dir. Yolsuzluk demek devletten bir miktar çalmaktır. Bunların yaptığına yolsuzluk demek yetersiz kalır. Çünkü devleti komple çaldılar. Bu yüzden yoksulsunuz, işsizsiniz ve yardım alamıyorsunuz güzel kardeşlerim. Hiçbirimiz bunu hak etmiyoruz. Merak etmeyin, el ele vereceğiz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız. Bu mafya düzeninden bir an önce kurtulmak için her yerde yüksek sesle erken seçim isteyin. Örgütlenin ve umutlu olun. Kazanacağız, içiniz rahat olsun. Selamlar, sevgiler.”

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Demirtaş: Sizi perişan eden Kovid-19 değil AKP-128’dir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Parası kalmayan halk geçinmek için kredi kartına sarıldı

Pandemi döneminde geliri azalan halkın büyük kısımının borçları katlandı. Bu durum resmi verilere de yansıdı. Kredi kartlarında borç bakiyesi bir yılda 50 milyar liralık artışla 155.6 milyar liraya ulaştı. Paranın büyük kısmı marketlere harcandı.

BOLD – Yüksek enflasyon ve yükselen işsizlik hane halkını yoksulluğa sürüklerken aylık geçimini çevirmekte zorlanan aileler kredi kartlarına yüklendi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 30 Nisan haftasında 155 milyar 603 milyon TL’ye ulaşan kredi kartlarındaki borç bakiyesi 1 yılda tam 50 milyar TL büyüdü.

PARASI OLMAYAN HALK KARTTAN HARCIYOR

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre kredi kartı harcamalarındaki artış özellikle martın ikinci haftasından itibaren daha belirgin hale geldi. Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre “banka ve kredi kartı ile yapılan harcamalar tutarı” mart ayının sonu ve nisanın ilk günlerini kapsayan 26 Mart-2 Nisan haftasında 29 milyar 706 milyon 578 bin TL ile tarihi rekor seviyelere ulaştı. Vatandaşın gelirlerindeki azalmanın etkisiyle harcamaların kredi kartlarına daha fazla kaydığı tahmin ediliyor.

KARTTAKİ LİMİT TEMEL İHTİYAÇLAR İÇİN HARCANDI

TCMB verilerine göre, 8 Ocak ile biten yılın ilk haftasında kartlarla yapılan alışveriş tutarı 20 milyar 198 milyon 778 bin TL seviyesindeydi. Geçen yılın haftalık kartlı harcamalar ortalaması da bu seviyelerdeydi. 23-30 Nisan haftasında harcamalar 28 milyar 198 milyon 649 bin TL’ye çıktı. Banka ve kredi kartı ile yapılan market alışverişi tutarı ise yılın ilk haftasında 4 milyar 508 milyon 438 bin TL seviyesinde iken nisanın son haftasında yaklaşık yüzde 47 oranında değişimle 6 milyar 559 milyon 845 bin TL’ye sıçradı. Bu tutar tüm zamanların rekoru olurken, harcamalarda temel ihtiyaçların daha büyük bir yer tutması da dikkatlerden kaçmadı.

KREDİ KARTI OLMAYANLAR DA KART ALDI

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre ilk defa kredi kartı kullananların sayısı aylık ortalamanın iki katına çıktı. Ocakta 380 bin kişi ilk defa kredi kartı kullandı. Şubatta bu sayı 153 bin kişi oldu. Böylece yılın ilk iki ayında 533 bin kişi kredi kartı kullanmaya başladı. Diğer yandan kredi kartı borcu olanların sayısı da bir yılda 1.3 milyon artarak 28.1 milyona ulaştı. Kişi başına ortalama kart borcu da geçen yılın aynı dönemine göre 844 lira artarak şubatta 5 bin 303 TL’ye çıktı.

 

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Parası kalmayan halk geçinmek için kredi kartına sarıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

14 Mayıs 2021 Cuma

CHP kılıç çekti Saray ‘Kudüs’ zırhını kuşandı

Erdoğan’ın ‘helallik’ çıkışı sonrası erken seçim çağrısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na Fahrettin Altun’dan Filistin’deki olaylar gerekçe gösterilerek tepki geldi. Altun’un paylaşımına takipçilerinden eleştiri yağdı.

BOLD – AKP’yi yüzde 30’ların, MHP’yi de baraj altında gösteren anket sonuçları muhalefetin özgüvenini artırıyor. AKP ve Erdoğan, her fırsatta erken seçim çağrısı yapan muhalefeti duymazdan geliyor. Erdoğan’ın desteksiz tam kapanmayla zor durumda bıraktığı esnaftan helallik istediği son konuşmasına tepkiler, CHP’nin erken seçim kampanyasına dönüştü.

HEMEN SEÇİM!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyadan yaptığı ‘Hemen Seçim’ çağrısına on binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

KUDÜS KAN AĞLARKEN…

Sosyal medyanın gündemine oturan seçim çağrısı sonrası Kılıçdaroğlu’na cevap Saray’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun, Tayyip Erdoğan’a “Helalleşelim, erken seçim çağrısı yapıyorum” paylaşımını alıntılayan Altun, “Ramazan Bayramı’nda Kudüs kan ağlarken siz yine ucuz siyasi hesaplarla sosyal medyada boy gösteriyorsunuz. Size de ancak bu yakışır!” dedi.

 

KUDÜS KAN AĞLARKEN ERDOĞAN NEDEN TATİLDE

Erken seçim çağrısına Kudüs çıkışı yapan Altun’un paylaşımının takipçilerinden tepki dolu yanıtlar geldi. Bir vatandaş Altun’a, “Siz kudüs kan ağlarken turist gelsin diye video paylaşmıştınız o serbest miydi?” diye sordu. Önceliğimiz Türkiye diyen vatandaşlar kriz ve işsizliğe rağmen Altun’un kamudan eline geçen 4 maaşı eleştirirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da ‘Kudüs kan ağlarken’ Erdoğan’ın neden Marmaris’te tatil yaptığını sordu.

RESMİ BELGELİ YANIT

Selim Keskin isimli bir kullanıcı da Altun’a devletin resmi belgesini hatırlattı. Keskin “Fahrettin Bey, sizler 2016 yılının Ramazan Ayı’nda, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair sözleşme imzalamıştınız.” yazarak söz konusu sözleşmeyi de paylaştı.

NEDEN KUDÜS’TE İMZALANDI

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, konuyla ilgili 19 Ağustos 2016’da MHP Grubu’nun verdiği önergede şu ifadeler yer almıştı: “Bir diğer dikkat çekici husus -eğer dikkatimden kaçtıysa bilemiyorum ama dile getirilmedi- bu anlaşma Kudüs’te imzalanıyor. Bildiğimiz kadarıyla İsrail’in başkenti Tel Aviv. Yani, bir tarafı Ankara’da, anlaşma metnine baktığınızda bu anlaşma ‘Ankara ve Kudüs’te 28 Haziran 2015 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha olarak imzalanmıştır’ diyor ve iki ülkenin Dışişleri müsteşarları tarafından imzalanıyor. Bunu, Hükûmetin sayın bakanları açıklamak zorundadırlar Neden Kudüs’te imzalanmıştır bu? Yani, Türkiye’ninki Ankara’da imzalanıyor da acaba bu Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunun zımni bir kabulü müdür, böyle mi yorumlamamız lazım veya nasıl yorumlamamız gerekir, bunun mutlaka açıklanması gerekir.”

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

CHP kılıç çekti Saray ‘Kudüs’ zırhını kuşandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e ‘Cici Süleyman’ çıkışı: En İçişleri Bakanı Soylu’dur

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, bugün kaleme aldığı bir mektupta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yüklenen Sedat Peker’e ‘sus’ mesajı verdi.

BOLD – Sedat Peker’in Karadağ’a gidişinin Alaattin Çakıcı’nın tahliyesiyle ilişkilendirilmesi üzerine geçen sene bir video paylaşan Peker, Çakıcı ile anlaşmaları olduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Aynı videoda, Çakıcı’nın dostluğu da düşmanlığı da iyi bildiğini belirten Peker, hakkında yayılan ‘korktu’ iddialarının Çakıcı tarafından ortaya atıldığına ihtimal vermediğini söyledi.

Alaattin Çakıcı, sosyal medya hesabından bugün Peker’i hedef alan bir mektup paylaştı.

Mektubunda sabıkası yüzünden kendisinden muhtar dahi olamayacağını belirten Çakıcı, “Ama devletin bir bireyi olarak herkes kadar ülkemizde ve dünyada ki olayları yorumlama hakkına sahibim. Hep demişim imanımın kıblesi kabedir, mensup olduğum milletimizin yönü devletin bekası ve devamlılığıdır.

DEVLET BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEYECEKTİR

Son günlerde Türkiye’nin geçmişine yönelik bazı oluşumlar deşifre edilmektedir. Bunların hepsi devlet arşivinde mevcuttur. Bugün gündeme getirmek Fetö’ye, HDP’ye, CHP’ye Davutoğlu ve Babacan ‘a ve bazı iyi partililerin eline geçmişten kaynaklanan bazı oluşumlarla ilgili silah vermektedir. Devletimiz zamanı geldiği zaman her türlü yasadışı pisliğe bulaşmış olan olanları layık olduğu yere kapatıp, devlet kurumları içerisinde bu tip insanlarla iş birliği yapanlardan dolayı bağırsaklarını temizleyecektir” dedi.

PEKER’E GÖNDERME

Peker’in hedefe koyduğu Soylu’ya övgüler düzen Çakıcı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Aziz Türk milleti bundan emin olsun. Cumhuriyet tarihi terörle mücadele etmiş en İçişleri Bakanı sayın Soylu ile ilgili bir şeyler söylenmektedir. Sayın Soylu’yu Türkiye tanıyor. Terörle ile ilgili bedenini 5 bin derecedeki ateşin içine atmıştır. İnsan bir şeylerin ortaya dökülmesini istiyorsa lütfen sapla sapanı bir birinden ayırmasını bilmeli.

Yurt içi ve yurtdışında Türküm, Türkmen’im devlet benim için her şeydir diyenlere şunu hatırlatmak isterim, birileri yanlışın içindeyse Türkiye ‘nin bekası söz konusu olduğu bu dönemde görevini ifa edenlere söz söylememesi gerekir. Kişilerin bir birileri ile özel ilişkileri bile olsa mahremde kalmalı kamuoyuna saygılarımla arz ederken muhalefete devlet düşmanlarına şunu hatırlatmak isterim, temcit pilavı gibi sürekli sayın Bahçeli’yi , sayın devlet başkasını mafyayı özel afla çıkardı diye ibare kullanmayın.

AF OLMASA DA ÇIKACAKTIM

Af çıkmasa bile 8 ay sonra tahliye olacaktım. Ama size yolu gösteriyorum. Aftan evvel devam eden mahkemelerim var. Hızlandırın. Onursuz dışarıda özgür kalacaksam, adam gibi hapishaneye dönmeyi tercih ederim. Aziz Türk milletine, sayın devlet başkanımıza , benden dolayı sürekli suçlanan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı değerli ağabeyim Devlet Bahçeli’ye saygılarımla arz ederim.”

Sedat Peker, dün yayınladığı son videosunda, kendisi için ‘pislik mafya’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  yönelik ‘Cici Süleyman, Tertemiz Süleyman, Temiz Sülü’ gibi ifadeler kullanmıştı.

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e ‘Cici Süleyman’ çıkışı: En İçişleri Bakanı Soylu’dur yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP İl Başkanı bayramlaşacak diye acil servis esas duruşta

AKP Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir’in bayram ziyareti için gittiği devlet hastanenin acil servisinde sağlıkçıların hazır kıta bekletildiği ortaya çıktı.

BOLD – AKP Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, bayramın ikinci günü sağlıkçılarla bayramlaşmak için Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti.

Sağlıkçılarla bayramlaşan İl Başkanı Aldemir, bayramlaşma fotoğraflarını sosyal medya hesabında, “İl Gençlik Kolları Başkanımız Mesut Aktürk ve yönetim kurulu üyelerimizle beraber salgın sürecinde büyük emek ve gayretle çalışan sağlık ordumuzun nezdinde acil serviste görev yapan arkadaşlarımızla bayramlaştık. Rabbim kolaylıklar versin bayramınız mübarek olsun” notuyla paylaştı.

Aldemir’in paylaştığı fotoğrafta sağlık çalışanlarının hastane dışında tek sıra hazır kıta beklemesi dikkat çekti. Hastane dışında kendisini tek sıra hazır katı bekleyen acil servis çalışanlarıyla bayramlaşan Aldemir daha sonra servisin içine girdi.

Öte yandan, Aldemir’in bayramlaşma için gittiği emniyet ve jandarma görevlilerinin de hazır kıta bekletildiği öğrenildi.

Ama kısa süre sosyal medyada yayılan fotoğraflara vatandaşlar tepki gösterdi.

AKP İl Başkanı bayramlaşacak diye acil servis esas duruşta yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi

Erdoğan’ın pandemide yalnız bıraktığı esnaftan helallik istemesine, başta muhalefet liderleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki yağdı. Sosyal medyada da vatandaşlar sandıkta helalleşelim çağrısı yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans üzerinden bayramlaştı. 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma sürecinin ardından kontrollü normalleşmeye geçileceğini söyleyen Erdoğan, “Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” dedi.

HÜKUMET SÜRECİ YÖNETEMEDİ

Türkiye, artan koronavirüs vakaları yüzünden Nisan ayı sonundan bu yana tam kapanma yaşıyor. Nisan ayındaki son Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan’ın satır başlıklarında, esnafa destek yer almamıştı. Desteksiz kapanma kararına esnafın ve muhalefetin tepkisi sert oldu. Muhalefet yaşanan intiharları hükumetin pandemi sürecini doğru yürütememesine bağladı.

Erdoğan’ın bugünkü konuşmasında helallik istemesine, başta siyasi parti liderleri olmak üzere toplumun hemen her kesiminden olumsuz yanıt geldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerinin ardından erken seçim çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı erken seçim çağrısı şöyle: “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen!”

İNCE’DEN ‘HARAM OLSUN’ ÇIKIŞI

İktidarın ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyerek helallik ister noktaya geldiğini söyleyen Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce: “Devlet hem vergi hem helallik istemez!Çaresizlikten intihar eden insanların, namusuyla batan esnafın ahı var üzerinizde! Haram olsun!” ifadelerini kullandı.

GİDECEĞİNİ ANLADI

Halkın kötü yönetime hesap soracağını belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da :”Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz. Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek” dedi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerinin ardından sosyal medyada ‘Helal Etmiyorum’ etiketine paylaşım yağdı. Açıklamadan saatler sonra etikete yapılan paylaşım sayısı 120 bine ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun destek verdiği ‘Hemen Seçim’ etiketine yapılan paylaşımlar da kısa sürede 30 bini buldu.

Pandemi desteği vermedi helallik istedi

Erdoğan’a ‘helallik’ teklifi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sedat Peker’in oltasına gelen bakan kim?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Pelikan grubuyla çarpışırken aniden hedefini değiştirdi ve son videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya döndü. Soylu, tabiri caizse Peker’in oltasına gelen ilk kişi oldu. Gazeteci Cevheri Güven, ilk kez duyacağınız bilgiler ışığında Peker’in dördüncü videosunu analiz etti. BOLD

Sedat Peker’in oltasına gelen bakan kim? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

En fazla KHK’lıyı bağrından çıkaran Kavşut Köyü belgesel oldu

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Kavşut Köyü 15 Temmuz’un ardından yaşananlar nedeniyle bir belgesele konu oldu. 2 bin 400 nüfuslu 400 haneli Kavşut’ta 200 civarında kamu görevlisi KHK’larla mesleklerinden ihraç edildi. Gazeteci Erkan Yiğitsözlü’nün yönetmenliğini yaptığı “KHK Köyü: Kavşut” adlı belgesel bugün Youtube üzerinden yayınlanacak.

BOLD – KHK’ların Anadolu insanı için nasıl bir kıyım olduğunu anlatan KHK Köyü Kavşut belgeseli bugün akşam Türkiye saatiyle 21:00’de KHK TV’nin Youtube hesabından yayınlanacak.

KHK’larla 2 bin 400 nüfuslu, 400 haneli köyde 200 civarı kamu görevlisi terörist yaftası vurularak mesleklerinden ihraç edildi. Gazeteci Ahmet Erkan Yiğitsözlü’nün yönetmenliğini yaptığı belgesel, Anadolu’nun mütevazı bir köyü ölçeğinde ülke genelindeki haksızlık, hukuksuzluk ve zulmü gözler önüne seriyor.

Kavşut Köyü’nde doktorundan askerine, hâkiminden savcısına, polisinden gardiyanına ya da öğretmenine kadar her meslek grubundan 200 civarında ihraç edilen KHK’lının yaşadıkları anlatılıyor.

En fazla KHK’lıyı bağrından çıkaran Kavşut Köyü belgesel oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İdare Mahkemesinden delilsiz ‘şifahi’ adalet

15 Temmuz’un ardından KHK’larla ihraç edilenlere yönelik hukuksuz kararlara bir yenisi daha eklendi. Bir ihbar üzerine açılan ceza davasından beraat eden KHK’lı, ihracının iptali için Ankara 24. İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme, dosyada delil bulamayınca MİT’in şifahi(sözlü) olarak verdiği bilgiye dayanarak davayı reddetti.

BOLD – Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi, ceza davasından beraat eden KHK’lının ihracına karşı açtığı davayı reddetti. Mahkeme herhangi bir delile yer vermediği gerekçeli kararında emniyet ve MİT Bölge Başkanlığının şifahi(sözlü) bilgilendirmesini ihraç için yeterli buldu.

KHK’yla ihraç edilen bir kişi, hakkındaki ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama talebini reddetti. Hakkında açılan davadan da tanığın beyanlarını reddetmesi üzerine beraat etti. Ancak OHAL Komisyonu memuriyete iadesine dair başvuruyu reddedince KHK’lı Ankara 24. İdare Mahkemesine dava açtı.

İSTİHBARATIN ŞİFAHI BİLGİSİYLE KARAR VERDİ

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet ve MİT Bölge Başkanlığının KHK’lı kişinin cemaat ile irtibatının bulunduğu yönündeki ‘şifahi’ bilgilendirmesini yeterli bularak davayı reddetti. Mahkemenin gerekçeli kararında, “…emniyet istihbaratında ve MİT Bölge Başkanlığından verilen şifahi bilgide kişinin yoğun olarak FETÖ mensupları ile ilişki içerisinde olduğu ve onlarla yoğun bir şekilde irtibat ve ilişkisinin bulunduğu bildirilmiştir” denildi.

Ankara 24. İdare Mahkemesinin hukuksuz ‘şifahi’ kararı.

Sedat Peker’in son videosu Hizmet Hareketine kurulan tuzağı deşifre etti

İdare Mahkemesinden delilsiz ‘şifahi’ adalet yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Pandemiyle baş edemeyen Türkiye uluslararası organizasyonlarını kaybediyor: F1 de gitti

Şampiyonlar Ligi finalini Portekiz’e kaptıran Türkiye, Haziran’da İstanbul Park’ta yapılması planlanan Formula 1’den de oldu. F1 yönetiminin yaptığı açılamada, pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları iptal sebebi olarak gösterildi.

BOLD – AKP Hükumeti, Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için Dışişleri ve Turizm bakanlıları üzerinden yoğun çalışma içerisinde. Bu çalışmalara rağmen uluslararası organizasyon yöneticileri, pandemiyle mücadele konusunda başarısız gördükleri Türkiye’deki etkinliklerini iptal etme kararı alıyor.

Şampiyonlar Ligi finalinden sonra Haziran ayındaki F1 Türkiye GP’si de seyahat kısıtlamaları nedeniyle Türkiye’de yapılmayacak. Konuyla ilgili resmi siteden açıklamam yapan Formula 1 yönetimi, 11-13 Haziran haftasında yarış yapılmayacağını, Fransa Grand Prix’sinin 18-20 Haziran’a kaydırıldığı ve 25-27 Haziran’da Avusturya’da bir yarış daha düzenleneceği belirti.

DOMENİCALİ: HAZİRAN’DA İSTANBUL PARK’TA OLAMACAĞIZ

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de yarışmayı dört gözle beklediklerini belirten Formula 1TM Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali, “Ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle Haziran ayında Intercity İstanbul Park’ta olamayacağız. Yarışın Türkiye’de gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Intercity İstanbul Park yönetimine ve Türkiye’deki tüm yetkililere süreçteki uğraşları için teşekkür ederiz. Fransa’daki yarışı öne çektik, Avusturya’da iki yarış gerçekleşecek. Fransa ve Avusturya’daki iş ortaklarımız bu çözümü uygulama konusunda hızlı davrandılar. Yılın başından bu yana tüm iş ortaklarımızla güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye’yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

F1’İ TEKRAR GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Intercity İstanbul Park olarak yılın en iyi yarışını organize etmeleri gerektiğini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Formula 1TM yönetiminin bu yıl yarışları Türkiye’ye getirme konusundaki motivasyonunu oldukça artırmıştı. Bu süreç içerisinde Formula 1TM CEO’su Stefano Domenicali ile de büyük bir uyum içerisinde çalıştık ve kendisiyle güzel bir dostluğumuz oluştu. Yarışların Türkiye’de düzenlenmesi konusundaki çalışmaları için kendisine de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geldiğimiz noktada İngiliz Hükümeti’nin almış olduğu seyahat kısıtlamaları kararı neticesinde 11-13 Haziran’da gerçekleşecek olan Türkiye yarışı teknik nedenlerle yapılamaz hale geldi. Intercity İstanbul Park olarak yarışın önümüzdeki aylar içerisinde uygun bir tarihte gerçekleşmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan çok daha iyi bir yarış organize etmek için biz her zaman hazırız. Intercity İstanbul Park olarak bu dev organizasyonu hem 2021 sezonu içerisinde, hem de önümüzdeki yıllarda tekrar Türkiye’ye getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Formula 1TM yönetimi de yarışın burada gerçekleşmesi için çok istekli. Umuyoruz ki geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yaşattığımız bu gururu bu yıl tekrar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİ DE KAÇIRMIŞTI

2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da planlanmasına rağmen UEFA koronavirüs vakaları nedeniyle finali Portekiz’in Porto şehrinde oynatmaya karar vermişti. Böylelikle Türkiye hem Formula 1’i hem de Şampiyonlar Ligi finalini elinden kaçırdı.

Ethem Sancak Tank Palet Fabrikasını devrediyor iddiası

Pandemiyle baş edemeyen Türkiye uluslararası organizasyonlarını kaybediyor: F1 de gitti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »