5 Haziran 2021 Cumartesi

Ekonomide olağanüstü gelişmeler bekleyen Soylu’nun Temmuz planı ne?

Afyonkarahisar’da konuşan İçişleri Bakanı Soylu, ekonomide olağanüstü gelişmeler olacağını öne sürerek, “Temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve ABD’si çatlayacak, patlayacak” dedi. Bu açıklama, “Soylu’nun Temmuz planı ne?” dedirtti.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, temmuz ayından itibaren Türkiye ekonomisinin atağa kalkacağını öne sürerek, bu durumun gelişmiş batı ülkelerini kıskandıracağını iddia etti. sosyal medya kullanıcıları, Soylu’nun ekonomide yaşanacağını öne sürdüğü gelişmelerin neler olduğunu merak etti.

TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMEYENLER VAR

Bir dizi programa katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da, belediye önünde toplanan kalabalığı selamlayan Soylu, Türkiye’nin güçlenmesini, ayakta durmasını istemeyenler bulunduğunu ileri sürerek, “Türkiye’nin haksızlığa karşı çıkmasını, söz söylemesini istemeyenler, geçmişten bugüne yapmak istedikleri oyunları yapmak, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koymaya çalışıyor. Bunlara fırsat vermemek için; güçlü, iri, diri, bir ve kardeş olmalıyız” dedi.

EKONOMİ ÖYLE SIÇRAYACAK ÖYLE BÜYÜYECEK Kİ…

Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere fırsat vermemek için savunma sanayisinde yerliliğin yüzde 80’e kadar geldiğini öne süren Soylu, Türkiye’nin bugün ayakta kalabilmesinin en önemli sebeplerinden birinin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, temmuz ayından itibaren Türkiye ekonomisinin atağa kalkacağını belirterek, “Öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak” dedi.

NİSAN PLANI TEMMUZ’A MI ERTELENDİ?

Soylu’nun Temmuz’da ekonomide olağanüstü şeylerin olacağını açıklaması akıllara organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Nisan açıklamasını getirdi. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik “Nisan ayında ülkede birçok şeyin değişeceği, yapılanların telafi edileceği” ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Paylaşımında Nisan ayında yapılması planlanan değişiklikle Soylu’nun cumhurbaşkanı olmayı hedeflediğini öne sürer Peker, yaptığı açıklamalarla Soylu’nun cumhurbaşkanı, Tolga Ağar’ın ise içişleri bakanı olacağı planı çöp ettiğini öne sürdü.

 

Nisan planı belli oldu: Soylu cumhurbaşkanı Ağar bakan olacaktı

 

Ekonomide olağanüstü gelişmeler bekleyen Soylu’nun Temmuz planı ne? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

MİT’in insan kaçırmaları Türkiye’yi mafya devletine dönüştürdü

Hakan Fidan’ın başında olduğu MİT’in aynı zamanda Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı’yı yasa dışı şekilde kaçırması Türkiye’nin itibarını yerle bir ediyor. Sedat Peker’in devlet yetkililerinin karıştığı uyuşturucu sevkiyatına ilişkin ifşaatları narko-devlet suçlamasını gündeme getirdi. BM İnsan Hakları Komitesi ve AİHM tarafından yasadışı kabul edilen, Avrupa Komisyonunun kınadığı MİT’in kaçırma eylemleri ise Türkiye’yi uluslararası arenada mafya devleti algısıyla başbaşa bırakıyor.

BOLD ANALİZ

15 Temmuz’un ardından Türkiye’de adeta sosyal soykırıma uğrayan Gülen Hareketi gönüllüleri işkence, zorla kaybedilme, tutuklama, KHK’larla meslekten ihraç ve kayyım hukuksuzluklarına karşı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Avrupa ya da dünyanın pek çok ülkesine giden cemaat mensupları bu ülkelerde mülteci olarak zor şartlarda yaşamlarını yeniden kurmaya çalışırken, bulundukları ülkelerde yeni bir tehditle karşılaştılar: Uluslararası insan kaçırma.

23 ÜLKEDEN 95 KİŞİ YASADIŞI ŞEKİLDE KAÇIRILDI

MİT’in Gülen Hareketi mensuplarına yönelik yasadışı kaçırma eylemleri Türkiye sınırlarını aşarak pek çok ülkeye uzandı. Kosova’dan Malezya’ya Ukrayna’dan Kenya’ya kadar pek çok ülkede MİT Gülen Hareketi mensuplarını kaçırdı. MİT, yerel yöneticilerle işbirliği için milyonlarca lirayı yasadışı kaçırmaya harcıyor. Solidarity With Others’in verilerine göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2016-2020 yılları arasında uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak ve yasadışı yollar kullanılarak 23 ülkede 95 kişi ya yasadışı şekilde Türkiye’ye iade edildi ya da MİT tarafından kaçırıldı.

YASA DIŞI KAÇIRMALARIN YAŞANDIĞI ÜLKELER

Gülen Hareketi mensuplarını yasa dışı şekilde iade eden ya da kaçırılmasına imkan veren ülkeler şunlar: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Endonezya, Gabon, Irak. Katar, Kamboçya, Kenya, Kosova, Kuzey Kıbrıs, Kazakistan, Malezya, Moldova, Myanmar, Özbekistan, Pakistan, Sudan, Suudi Arabistan, Ukrayna.

12 ÜLKE İADE ETMEDİ

2017-2020 yılları arasında 12 ülke, Türkiye’nin iade taleplerini suçlamaların ilgili ülkenin hukukuna göre suç kabul edilmediği ve suçlamaların ‘siyasi’ nitelikte olduğu gerekçesiyle mahkemeler tarafından reddetti. Türkiye’nin istemesine rağmen 18 kişi iade edilmedi. Bu ülkeler ise şunlar: Fas, Irak, Moğolistan, Brezilya, Bosna Hersek, Kırgızistan, Panama, Arnavutluk, Karadağ, Afganistan, Gürcistan, Kuveyt.

SAVAŞ ESİRİ GİBİ MUAMELE YAPILIYOR

Yasadışı şekilde MİT tarafından yapılan kaçırmalar AKP hükumeti tarafından yurt dışında terörist yakalama operasyonu adı altında başarı olarak anlatılıyor. Henüz yargı önüne bile çıkmadan bu kişiler kelepçelenmiş şekilde uçaktan indirilip, AKP’li medyada ‘terörist’ olarak yaftalanıp savaş esirleri gibi sunuluyor.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE HAYDUTLUK

Ancak bu operasyonlar Türkiye’nin hukuk devleti çizgisinden çıktığı, devletin yol kesip fidye için adam kaçıran haydutlardan bir farkının kalmadığını tüm dünyaya gösteriyor. Türkiye’nin MİT eliyle yaptığı insan kaçırmalar uluslararası hukuka göre de büyük suç teşkil ediyor. MİT’in karıştığı insan kaçırma olayları BM İnsan Hakları Komitesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yasa dışı ilan edildi. Benzer şekilde, mevcut rejimin muhaliflerini ilgili devletin rızasıyla veya hatta bazen rızası olmaksızın kaçıran Türk istihbarat görevlilerinin aktif katılımı, uluslararası hukuka aykırı bulunuyor. Avrupa Komisyonu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da Moldova’da yaşanan kaçırma olayı nedeniyle insan kaçırmalar uluslararası iki örgüt tarafından kınandı.

KANUNLARA GÖRE SUÇ

Kişilerin yasadışı yöntemlerle hürriyetinden yoksun bırakılması, hürriyetlerinin tahdit edilmesi Türk Ceza Kanunu’nun yanı sıra uluslararası sözleşmelere göre de ceza gerektiriyor. Bunun devlet tarafından bir politika olarak uygulanması, istihbarat örgütlerinin ve devlet yetkililerinin sivillere karşı sistematik saldırılar olarak bu yöntemi kullanması da insanlığa karşı suç olarak da adlandırılabilir.

SORUMLULAR ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANABİLİR

Suriye’deki iç savaşta radikal örgütlere silah sevkiyatının adı olan MİT Tırları olayının Türkiye’de mahkemelerde kapatılsa dahi uluslararası mahkemelerde yıllar sonra yargılama konusu yapılabilir. İşkence suçunun insanlığa karşı suç olarak kabul edilip zaman aşımına uğramaması gibi yasadışı insan kaçırma olayına karışan yetkililer de yıllar sonra Türkiye’nin uluslararası mahkemelerde yargılanabilir.

MİT’İN İNSAN KAÇIRMA EYLEMLERİ

Malezya’da 2017 yılında Gülen Hareketi gönüllüleri İsmet Özçelik, Turgay Karaman ve iş adamı İhsan Aslan, MİT’in girişimiyle yerel emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak Türkiye’ye yasa dışı şekilde iade edildi. İsmet Özçelik’in kaçırılması ve tutuklanmasıyla ilgili Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, derhal serbest bırakılması çağrısı yapmış ve karara uyması için Türk makamlarına 180 gün süre tanımıştı. Ancak Türk mahkemeleri bu kararı uygulamayarak Özçelik’e 10 yıl hapis cezası verdi.

Moldova’daki kaçırma olayı Avrupa Parlamentosu tarafından kınandı.

AVRUPA PARLAMENTOSU MOLDOVA’YI KINADI

Gülen Hareketi’ne yakın Orizont ortaöğretim okulunda görevli Yasin Özdil, Müjdat Çelebi, Rıza Doğan, Sedat Hasan Karacaoğlu ve Mehmet Feridun Tüfekçi 6 Eylül 2018 tarihinde Moldova’nın başkenti Kişniev’deki evlerinde veya işlerine giderken gözaltına alınarak yasadışı şekilde Türkiye’yei iade edildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye ve Moldova gizli servislerinin ortak operasyonuyla Türkiye’ye gönderilen Gülen Hareketine mensup 5 Türk’ü yasadışı yollarla gönderdiğini tespit etti. AİHM, Moldova’nın AİHS’nin özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5’inci maddesinin 1’inci fıkrası ile özel ve aile hayatına saygıyla ilgili 8’inci maddesini ihlal ettiğine hükmetti. Avrupa Parlamentosu (AP), MİT tarafından kaçırılan 6 Türk’le ilgili Moldova’yı kınadı.

Kosova’da kaçırılan 5 öğretmen ve bir doktor.

KOSOVA’DAKİ DEVLET GÖREVLİLERİNE DAVA AÇILDI

2018’de Kosova’daki Mehmet Akif Kolejlerinde görev yapan eğitimciler Mustafa Erdem, Yusuf Karabina, Kahraman Demirez, Cihan Özkan, Hasan Hüseyin Günakan ve Osman Karakaya MİT operasyonuyla kaçırılarak Türkiye’ye götürüldü. Kosova polisiyle istihbarat teşkilatının yasadışı operasyonla gözaltına aldığı eğitimciler, MİT’e teslim edilmesinin ardından uluslararası camiadan gelen onlarca tepkiye rağmen hukuksuzca Türkiye’ye iade edildi. Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Türkiye’ye illegal şekilde kaçırılan öğretmenlerin eşlerini okul önünde ziyaret ederek üzüntülerini iletti. “Bir daha benzer bir durumun oluşmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Kosova Başbakanı Haradinaj, istihbarat şefi ve içişleri bakanını kaçırma olayına karıştıkları gerekçesiyle görevden aldı. Priştine’deki Temel Mahkemesi, Kosova İstihbarat Teşkilatı eski başkanı Driton Gashi, İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık, İltica ve Göç Dairesi müdürü Valon Krasniqi ve Göç İdaresi Müdürü Rrahman Sylejmani 6 Türk öğretmenin Kosova’dan sınır dışı edilmesi nedeniyle görevi kötüye kullanmak ve özgürlüklerinden mahrum etmek suçlamasıyla hazırlanan iddianameyi kabul etti.

KENYA’DA YASA DIŞI KAÇIRMA

Kenya’da eğitimci olarak görev yapan Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen,3 Mayıs’ta MİT’in operasyonuyla yasa dışı şekilde Türkiye’ye kaçırıldı. Gülen’in yeğeni olmak dışında başka bir suçu olmayan Selahaddin Gülen’in fotoğrafları çekilerek medyaya servis edildi. Gülen, örgüt yöneticiliği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

KABBOÇYA’DA MEKSİKA VATANDAŞINI KAÇIRDILAR

Kamboçya’da gözaltına alınan Türk asıllı Meksika vatandaşı Osman Karaca, Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturma kapsamında MİT tarafından 2019’da kaçırılarak Türkiye’ye getirildi.

LÜBNAN’DAN KAÇIRILDI 6 AY İŞKENCE GÖRDÜ

Lübnan Havalimanı’nda 8 Mart 2018’de gözaltına alındıktan sonra başına çuval geçirilerek Türkiye’ye teslim edilen ve özel bir uçakla Ankara’ya getirilen Ayten Öztürk, bir yılı aşkın bir süre sonra hakim karşısına çıktı. Mahkemedeki ifadesinde 6 ay boyunca Ankara’da bilinmeyen bir resmi kurumda ağır işkencelere maruz kaldığını söyledi.

Kemal Gülen: Kardeşime işkence altında ifadeler imzalatıldı

MİT’in insan kaçırmaları Türkiye’yi mafya devletine dönüştürdü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TÜİK enflasyonu ayarladı: Emekliye 40 lira zam yapılacak

Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyonu önce yüksek sonra düşük açıklaması emekli ve memuru üzecek. Altı aylık enflasyon rakamlarına göre yapılacak maaş zammı 40 lirada kalacak.

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici enflasyonunun (TÜFE) yüzde 1,44 arttığını açıkladı. Ardından kamuoyuna yapılan açıklamada ise yüzde 0,89 olarak duyuruldu.

Böylece ocak-haziran enflasyonunun yüzde 7’nin üzerinde çıkması engellenmiş oldu. Enflasyon rakamının düşürülmesi sonrası 13 milyona yakın emekli ve 3 milyon memurun maaşlarına yapılacak zam da düşük tutulacak.

ENFLASYON MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Haziran enflasyonu 18 yıllık ortalama olan 0,08 seviyesinde çıkarsa TÜFE’deki artış altı aylık dönemde yüzde 6.44’te kalacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda yüzde 6.44 oranında artacak. 1.500 lira olan en düşük emekli maaşına temmuz ayında, 40 TL artış yapılacak. Maaşlar 1540 TL olacak.

İLK 6 AYIN ALTINDA ZAM ALACAKLAR

Temmuzda açıklanacak haziran enflasyonunun da düşük çıkması halinde memur ve emekliye verilecek enflasyon farkı da düşük kalacak. Memur maaşları ile emekli memur aylıklarına ocak ayında yüzde 7.36 oranında artış yapılmıştı. Bu artışın 3 puanı toplu sözleşme zammından, 4.36 puanı ise 2020 yılı temmuz-aralık dönemindeki enflasyon farkından kaynaklandı. Bu yılın ikinci yarısı için temmuz ayında memur maaşları ile tüm emeklilerin aylıklarına yansıtılacak enflasyon farkı yüzde 7,36 olmayacak.

Ekonomik kriz Memur-Sen’i de isyan ettirdi: Acilen seyyanen zam yapılsın

TÜİK enflasyonu ayarladı: Emekliye 40 lira zam yapılacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ekonomik kriz Memur-Sen’i de isyan ettirdi: Acilen seyyanen zam yapılsın

Yandaş Memur-Sen, memur maaşlarının ekonomik krizle erimesi üzerine hükumeti topa tuttu. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Memur-Sen Konfederasyonu’nun Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyonun durdurulmasını ve acilen seyyanen zammın yürürlüğe konulmasını istedi.

BOLD – Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon nedeniyle memurun ve memur emeklisinin gelir kaybının arttığını ifade etti. Yalçın, hükumetten acilen seyyanen zam yapmasını talep etti.

MAAŞ ARTIŞI ENFLASYONUN GERİSİNDE KALDI

Kamu görevlilerinin ilk altı aylık yüzde 3’lük maaş artışının enflasyonun 3,38 puan gerisinde kaldığını hatırlatan Yalçın, “Bu tablonun ifade olarak özeti, enflasyon hem maaşları eritmeye hem gelirde kayıp üretmeye hem de giderler için ayrılan tutarları büyütmeye devam ediyor demektir” dedi.

MAAŞLARDAKİ ERİME HIZLANDI

Kamu görevlilerinin 1 Ocak itibarıyla maaşlarına yapılan yüzde 3’lük artışın, Mart ayından itibaren hükmünü yitirdiğini hatırlatan Yalçın, “Nisan ayını kamu görevlileri enflasyon karşısında toplamda yüzde 2,45’lik bir kayıpla kapatmıştır. Mayıs ayı sonu itibarıyla kamu görevlilerinin 1 Ocak 2021 tarihindeki 100 TL’si 93,98 TL’ye düşmüştür” dedi. Yalçın, en düşük devlet memuru maaşı üzerinden Ocak-Mayıs döneminde bir maaştaki reel düşüşün 250,25 TL, toplam gelir kaybının ise 790,70 TL olduğunu kaydetti.

ARTIŞ YETMEZ, SEYYANEN ZAM YAPILMALI

Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde Temmuz ayında yüzde 3 normal artış, yüzde 3,38 ise enflasyon farkı artışı yapılacağını belirten Yalçın, “Temmuz ayında enflasyonun yapacağı artış, işverenin ve hakemin yaptığı artıştan daha yüksek olacağıdır. Kamu görevlilerinin Ocak’tan bugüne kayıplarının giderilmesi için daha önce dile getirdiğimiz en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’u oranında seyyanen zam yapılması talebi ve teklifi, yeni verilerle oran güncellenmek suretiyle gerçekleştirilmelidir” dedi.

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Ekonomik kriz Memur-Sen’i de isyan ettirdi: Acilen seyyanen zam yapılsın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

14 kız öğrenci 5 gündür gözaltında

Aralarında ODTÜ’de ve tıpta okuyanların da bulunduğu 14 kız öğrenci 5 gündür Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutuluyor. Aylardır online olarak derslere katılan öğrencilere psikolojik baskı yapıldığı öğrenildi.

BOLD ÖZEL – Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 1 Haziran 2021 salı günü gözaltına alınan 14 kız öğrenci 5 gündür Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutuluyor.

Aralarında ODTÜ’de ve tıpta okuyan öğrencilerin de bulunduğu kızlara psikolojik baskı yapıldığı, ‘devlete yardımcı’ olmazlarsa 14 gün daha Emniyet’te tutulacaklarını dair tehdit edildikleri öğrenildi.

Koronavirüs nedeniyle aylardır online olarak derslere katılan öğrencilerden bazılarının çevre illerden alınarak Ankara’ya getirildiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen Gülen Cemaati soruşturmasında, üniversiteler bünyesindeki ‘güncel öğrenci yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları iddia edilen 14 kız öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara TEM Şube Müdürlüğü teknik takipten sonra 1 Haziran’da yaptığı operasyonda öğrencileri gözaltına aldı.

30 kız öğrenci 3 gündür gözaltında!

14 kız öğrenci 5 gündür gözaltında yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kemal Gülen: Kardeşime işkence altında ifadeler imzalatıldı

Hakan Fidan’ın başkanlığındaki MİT’in 3 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırdığı öğretmen Selahaddin Gülen, bir ay sonra mahkemeye çıkarıldı. Ailesinin atadığı avukatlar ile görüştürülmeyen Selahaddin Gülen tutuklanarak cezaevine konuldu. Kemal Gülen, kardeşine işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığını açıkladı.

BOLD – MİT tarafından 3 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırılan kardeşi Selahattin Gülen’le ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gazeteci Kemal Gülen, kardeşine işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığı duyumunu aldıklarını söyledi. Gülen, hukuka, usule, kanuna ve vicdana aykırı bir şekilde alınan ifadelerin masum insanları karalamak için kullanılacağı endişesi taşıdığının altını çizdi.

BİR ÖĞRETMEN ÜLKENİN GÜNDEMİ GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILDI

Twitter hesabından “Kardeşim Selahattin Gülen ile ilgili son durum” başlığıyla yaptığı paylaşımda Kemal Gülen, şu açıklamayı yaptı: “Kardeşim Selahattin Gülen maalesef tutuklandı. Kenya’dan kaçırıldığı gün olan 3 Mayıs’tan itibaren kendisinden haber alamamıştık. 31 Mayıs tarihinde Ankara Emniyeti’nde olduğunu öğrendik. 5 gün terörle mücadelede gözaltında kaldı ve bugün tutuklanarak cezaevine konuldu. Üzgünüz. Siyasetin arka bahçesi gibi davranan bazı gazeteciler ve devletin resmi ajansı başta olmak üzere birçok medya organı iki gün boyunca yalan beyanlar üzerinden haberler yaptılar, sıradan bir öğretmeni ülkenin en önemli gündemi gibi göstermeye çalıştılar. Maatteessüf medya baskısına boyun eğen adli makamlar da zalim siyasetçileri ve malum gazetecileri sevindirdiler milyonlarca masumu üzdüler.”

AİLENİN GÖNDERDİĞİ AVUKATLAR GERİ ÇEVRİLDİ

Kardeşine gözaltında işkence yapıldığı ve zorla ifade imzalatıldığının altını çizen Gülen, şunları söyledi: “31 Mayıs’tan itibaren Ankara Emniyeti bizim yönlendirdiğimiz avukatları maalesef geri çevirdiler. Avukatlarımız kardeşimle görüşme fırsatı bulamadılar. Polis ifadesinden sonra mahkemeye çıktığında da ne yazık ki seçili avukatımız huzura alınmadı. 28 gün boyunca kendisinden haber alamadığımız kardeşim Selahattin’in işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığı duyumu aldık. Hukuka, usule, kanuna ve vicdana aykırı bir şekilde alınan ifadelerin masum insanları karalamak için kullanılacağı endişesi taşıyorum.”

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Kemal Gülen: Kardeşime işkence altında ifadeler imzalatıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’dan Biden görüşmesi öncesi hamle: Terör destekçilerinin malları donduruldu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Suriye’deki terör gruplarına silah gönderildiği suçlaması sonrası AKP hükumetinden ilginç bir hamle geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşme öncesinde teröre destek sağlayan bazı kurum ve kişilerin mal varlıklarını dondurdu.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesi bazı teröre destek sağlayan bazı kurum ve kişilerin malvarlıklarını dondurdu.

TALEPLER YABANCI DEVLETLERDEN GELDİ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun “Yabancı devletlerce yapılan talepler” başlıklı 6’ncı maddesine istinaden, Alfay İnşaat Turizm Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin ve Irak uyruklu Idrees Ali Awad Alfay ile İbrahim Ali Awad Alfay’ın, Suriye uyruklu Mohammed Alaa Khanforah’ın terör eylemlerinin icrasını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmaları nedeniyle mal varlıkları donduruldu.

60 GÜN İÇİNDE DAVA AÇILABİLECEK

Bu karara karşı, 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 24’üncü maddesi ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 7’nci maddesi çerçevesinde, Resmi Gazete’de yayımını izleyen 60 gün içinde Danıştay’da dava açılabilecek. Söz konusu kuruluş ve kişiler hakkında mal varlığının dondurulmasını talep eden devlet tarafından bir yıl içinde soruşturma başlatılmadığı takdirde karar yürürlükten kaldırılabilecek.

BİDEN İLE 14 HAZİRAN’DA GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın 14 Haziran’daki NATO Zirvesi’ndeki temasları kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek ikili ve bölgesel konuları ele alacağını açıkladı.

Kemal Gülen: Kardeşime işkence altında ifadeler imzalatıldı

Erdoğan’dan Biden görüşmesi öncesi hamle: Terör destekçilerinin malları donduruldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

4 Haziran 2021 Cuma

Peker, Suriye silahları ile ilgili yeni kayıt yayınlayacak

Geçen hafta SADAT üzerinden Suriye’deki El Nusra’ya silah gönderildiği ile ilgili açıklama yapan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yarın akşam Suriye’ye gönderilen silahlarla ilgili bir telefon görüşmesi yayınlayacağını açıkladı.  

BOLD – Yaptığı açıklamalarla gündemi sarsan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Suriye’ye gönderilen silahlarla ilgili yeni bir kayıt yayınlayacağını açıkladı. Konuşmanın kimler arasında gerçekleştiği ile ilgili bilgi vermeyen Peker, yayınlama zamanı olarak ise yarın akşam üzerini işaret etti.

“KONU SURİYE SİLAHLARI”

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Peker, “Pazar günkü videoya kadar canınız sıkılmasın diye yarın akşam üzeri saatlerinde, zaman geçirmek için, aperatif niyetine birisiyle yaptığım telefon konuşmamı yayınlayacağım. Konu Suriye silahları” dedi.

EL NUSRA’YA SİLAHLARI SADAT GÖNDERDİ

Peker, geçen hafta yayınladığı 8. videosunda ise Suriye’de El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra’ya silahların Erdoğan’ın eski başdanışmanı, emekli general Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu savunma danışmanlık şirketi SADAT tarafından kendi adı kullanılarak yollandığını söyledi. Suriye ile yapılan ticaretin Berat Albayrak’ın Cumhurbaşkanlığı’nda kurduğu, başında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın olduğu bir ekip üzerinden yürüdüğünü ve bu ticaretten Türkiye’nin cebine bir para girmediğini belirtti.

 

 

Sedat Peker, Suriye’de Nusra’ya silahların SADAT tarafından gönderildiğini açıkladı

Peker, Suriye silahları ile ilgili yeni kayıt yayınlayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Hakan Fidan’ın başkanlığındaki MİT’in, öğretmen Selahaddin Gülen’i kaçırdıktan sadece birkaç gün sonra Türkiye ile Kenya arasında askeri araç sözleşmesi imzalandığı ortaya çıktı.

BOLD – Fransız gazeteci Guillaume Perrier, “Gülen’in yeğeninin Nairobi’de kaçırılmasından birkaç gün sonra bir Türk şirketi Kenya ile askeri araç sözleşmesi imzaladı” dedi.

KATMERCİLER FİRMASI

Gazeteci, Selahaddin Gülen’in kaçırılması sonrası Kenya ile yapılan anlaşmanın haberini de paylaştı. Gülen’in Türkiye’ye getirilmesi sonrası yayınlanan 3 Haziran 2021 tarihli haberde “Türk savunma ve otomotiv firması Katmerciler, son başarısı Kenya’ya 118 zırhlı araç tedarik etmek için yeni bir sözleşme olan Afrika’daki ayak izini genişletmeye devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

ÖĞRETMEN KARŞIĞINDA 118 ZIRHLI ARAÇ MI?

Haberde şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci’nin açıklamasına da yer verildi: “Hızır 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracımız tüm Afrika’da beğeni topladı. Afrika pazarındaki genişlememiz devam ediyor” dedi.

Kenya’nın, Katmerciler’in zırhlı araçlarını satın alan dünyada üçüncü ülke olacağını belirten Katmerci, firmanın teslimatı iki yılda tamamlamayı hedeflediğini belirtti.

 

ŞİRKET KENYA İSMİNİ GİZLİYOR

Şirketin resmi internet sitesinde ise Kenya ismi gizlendi. “Katmerciler’den Tek Kalemde 40 Milyon Euro’luk Zırhlı İhracatı” başlığıyla verilen 1 Haziran 2021 tarihli açıklamada Katmerci “Geniş ürün gamını içeren bu anlaşma, geçtiğimiz günlerde basında adı geçen Afrika ülkesiyle değil, bir başka ülkeyle yapıldı. Farklı ihtiyaçlara uygun geliştirdiğimiz zırhlı araçların dost ülke ordularının envanterlerine girişi, hem ülkemiz hem Katmerciler için gurur verici.” dedi.

http://www.katmerciler.com.tr/L/TR/mid/401/g/401/id/124/Katmerciler%E2%80%99den-Tek-Kalemde–40-Milyon-Euro%E2%80%99luk-Zirhli-Ihracati-.htm

 

 

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın müjdesi yine gaz çıktı

AKP’nin iktidara geldiği günden beri çok sayıda petrol ve doğal gaz müjdesi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu müjdelerine bir yenisini daha ekledi. Erdoğan’ın açıklamalarına göre Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfedildi.

BOLD – Karadeniz’de geçen yıl 405 milyar metreküp doğal gaz keşfi müjdesi veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi de Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfedildiğini açıkladı. Geçen yıl ki müjdenin ardından doğal gaza art arda zamlar gelmesi nedeniyle halk yeni müjde sonrası doğal gaza zam gelmesinden endişe ediyor.

TOPLAM REZERV 540 MİLYAR METREKÜPE ÇIKTI

135 milyar metreküplük doğal gaz bulunduğunu duyuran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı” dedi.

KEŞİFLER HALKA ZAM OLARAK YANSIDI

Erdoğan, geçen yıl ağustos ayında da 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildiğini açıkladı. Ekim 2020’de bir müjde daha açıklayan Erdoğan, Karadeniz’deki Tuna 1 bölgesinde 85 milyar metreküp daha doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurdu ve bulunan doğal gaz rezervinin 405 milyar metreküpe yükseldiğini dile getirdi. Doğal gaz keşiflerine karşın halk kış aylarında art arda gelen zamlara tepki gösterdi.

AKP SÜREKLİ PETROL VE GAZ BULDU

AKP iktidara geldiğinden beri petrol ve doğal gazla ilgili çok sayıda müjde verdi. Bunlardan bazıları ise şöyle:

– 2004 yılında Akçakoca açıklarındaki sondaj sonucunda Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfinin yapıldığı açıklandı.

– 2007 yılı Ağustos ayında Karadeniz’de petrol bulunduğu müjdesi verildi. 2009 yılında Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, TPO tarafından yapılan sismik araştırmalar sonrasında bölgede doğal gaza rastlandığı ifade edildi.

– 2010’da TPAO’nun Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğal gaz arama çalışmalarında bin 600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğunu duyuruldu.

– 2012 yılı Ağustos ayında Hakkari yakınlarında petrol bulunduğu açıklandı. 2020 yılı Haziran ayında TPAO’nun kendi sondajıyla Akçakoca’da bir doğal gaz keşfi yapıldığı duyuruldu.

 

 

 

 

MİT Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırdı Ankara askeri imzayı attı

Erdoğan’ın müjdesi yine gaz çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

MİT eliyle haydutluğun sebebi: Interpol, Türkiye’nin 773 kırmızı bülten talebini reddetti

Son dönemde MİT’in yurtdışındaki Gülen Hareketi mensuplarına yönelik kaçırma olaylarını artırmasının nedeni ortaya çıktı. Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Türkiye’nin Gülen hareketi mensuplarıyla ilgili yaptığı 773 kırmızı bülten talebini reddetti. Gerekçe ise, Interpol’ün 15 Temmuz’u siyasi suç olarak görmesi…

BOLD – TBMM Dışişleri Komisyonu’nda Interpol’ün 89. Genel Kurulu’nun İstanbul’da yapılmasına ilişkin yasa teklifi görüşmelerinde konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Interpol’ün Gülen Hareketi ile ilgili iade taleplerinde tereddütlü davrandığını söyledi.

İŞBİRLİĞİMİZ ARZU EDİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, 1955 ve 1996’nın ardından, Türkiye’nin 25 yıl sonra bu yıl üçüncü kez Interpol zirvesine ev sahipliği yapacağını söyledi. Salgın koşullarına rağmen Mart 2020’den bugüne kadar haklarında yakalama kararı bulunan 93 kişinin Türkiye’ye iadesinin sağlandığını belirten Kıran, üç kişinin de Türkiye’de yakalanarak ilgili ülkelere iade edildiği kaydetti. Kıran, Interpol’ün Gülen Hareketi mensuplarının iade taleplerinde ‘tereddütlü’ davrandığını ifade ederek, şunları söyledi: “FETÖ konusunda işbirliğimiz arzu edilen seviyede değil, İstanbul’daki genel kurul önemli fırsat olacak. Başta FETÖ olmak üzere PKK, KCK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadelemiz ve iptal ya da reddedilen kırmızı bültenlerimiz konusundaki haklı pozisyonumuzu katılımcılara ayrıntılarıyla izah edeceğiz.”

INTERPOL’ÜN TEK ODAK NOKTASI DEAŞ OLMAMALI

Milliyet’in haberine göre Interpol ile ilişkilerde üç konuda iş birliği sergilenmediğini vurgulayan Kıran, şöyle konuştu: “Nedir bu üç konu? Öncelikle, kırmızı bülten ve iade taleplerimizin reddedilmesi, yine kırmızı bültenlerin silinmesi ve Kayıp ve Çalıntı Seyahat Belgeleri Sistemi’ne ülkemiz makamlarınca yapılan veri girişlerinin silinmesi. Bunlar devam eden problemler. Zirvede bunların kabul edilemeyeceği, Interpol’ün üzerine düşeni yapmadığı, Interpol’ün bir yargı makamı olmadığı ve suçla mücadeleyi kolaylaştırmayı amaçlayan bir örgüt olduğu, tek odak noktasının DAEŞ olmaması gerektiği, DAEŞ’e karşı en büyük mücadeleyi ülkemizin verdiği ve Interpol’ün bu tutumunun ülkemizin terörizmle mücadeledeki çabalarına zarar verdiğini ifade edeceğiz.”

15 TEMMUZ’LA İLGİLİ TALEPLERİ SİYASİ SUÇ DEYİP REDETTİ

İçişleri Bakanlığı Europol Daire Başkanı Lütfi Çiçek de, Interpol’un cemaat mensuplarının iadesini siyasi talep olarak gördüğü gerekçesiyle reddettiğini açıkladı. Çiçek, şunları söyledi: “Şu anda hâlihazırda 2 bin 212 kırmızı bülten yayında. Kırmızı bültenlerin çıkmasında hiçbir sorun yok aslında, ta ki suçlar asayiş, kaçakçılık ve benzeri suçlar olsun hiçbir sıkıntı yok 3 ila 6 gün içinde çıkıyor. Ancak konu FETÖ’ye geldiği zaman, Interpol Anayasası’nın 3. maddesi der ki; ‘Interpol her türlü askerî, siyasi, ırki ve dinî konuların dışındadır’. Interpol Genel Sekreterliği de, 15 Temmuz darbe girişiminin bir askeri suç, bir siyasi suç olduğu varsayımla, FETÖ için yaptığımız kırmızı bülten taleplerini reddetti. Yaklaşık 773 talep. Bu, FETÖ’ye ilgili rakam. PKK, DHKP-C ve TKP-ML gibi terör örgütleri kapsamında, hatta içlerinde sadece terör örgütü üyeliği değil, silahlı eylemi olanlardan bile 240 şahsı reddettikleri görülüyor.”

Orhan İnandı’yı bulana 1 milyon $

MİT eliyle haydutluğun sebebi: Interpol, Türkiye’nin 773 kırmızı bülten talebini reddetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı için 186 numaralı karar

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından kaçırıldığından şüphelenilen eğitimci Orhan İnandı’nın bulunması için çabalar devam ediyor. Kırgız Meclisi Uluslararası İlişkiler Savunma ve Güvenlik Komisyon Toplantısı 186 numaralı kararla konuyu dünya gündemine kaydetti.

BOLD – Kırgızistan vatandaşı da olan Orhan İnandı için Kırgızistan halkının ve milletvekillerinin girişimlerine bir yenisi eklendi. Uluslararası İlişkiler Savunma ve Güvenlik Komisyonu toplantısında alınan kararla İnandı’nın kaybolmasına ilişkin bilgi istendi.

Kayıtlara 186 numaralı karar olarak giren ifadeler şöyle: “MADDE 9. Kırgız Cumhuriyeti vatandaşı, Uluslararası Sapat Eğitim Kurumları kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnanda’nın kaybolması hakkında Kırgız Devleti güvenlik güçlerinden bilgi talebi.”

“Orhan İnandı’ya özgürlük” kampanyası

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı için 186 numaralı karar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TÜİK manipülasyonu ‘sehven’ deşifre etti

Türkiye İstatistik Kurumunun mayıs ayında iki farklı enflasyon rakamı açıklaması gündeme bomba gibi düştü. İşsizlik ve enflasyon rakamlarına güvenilmeyen TÜİK, kendi manipülasyonunu kendisi deşifre etti. Saray talimatlı enflasyonu düşürme ve faiz indirimi planı da ortaya saçıldı.

BOLD ANALİZ –  AKP Hükumetinin talebiyle istatistik açıkladığı için eleştirilen TÜİK, 3 Haziran 2021 tarihinde iki farklı enflasyon rakamı açıkladı. Mayıs ayında tüketici enflasyonunun (TÜFE) yüzde 1,4 arttığını açıkladı. Ardından kamuoyuna yapılan duyuruda ise yüzde 0,89 olarak duyuruldu. Vatandaşın enflasyonu yüzde 30’larda seyrederken TÜİK’in enflasyonu düşük gösterme gayreti tepkiye neden oldu.

SEHVEN AÇIKLAMASI

İki farklı enflasyon açıklanmasıyla AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faizi düşürmek için enflasyon indirimi talimatı da deşifre oldu. TÜİK’in enflasyon verilerinde önce yüksek sonra düşük rakam açıklamasına dair yazılı açıklama yaptı. Yüzde 1,4 oranının “sehven” açıklandığını duyuran Kurum, uzmanlar hakkında da idari işlem başlattığını duyurdu.

HATA DEĞİL MESAJ VERMEK AMAÇLI

Muhalefet partileri ve iktisatçılar iki farklı verinin kamuoyunun dikkatini çekmek maksadıyla bilerek sızdırıldığını iddia etti. T24 yazarı Barış Soydan Twitter hesabında, “TÜİK’in dün 2 ayrı enflasyon oranı açıklamasıyla ilgili kulaktan kulağa yayılan bir iddia: Hata değildi, açıktan konuşamayan uzmanlar dışarıya mesaj vermek istedi.” ifadelerini kullandı.

İNANDIRICILIĞI EN DÜŞÜK KURUM

Türkiye’de inandırıcılığı en düşük kurumların başında TÜİK’in geldiğini kaydeden Alaattin Aktaş, “TÜFE’de iki artış oranı birden gördük. Bir oran, mayıs ayında yüzde 0.89 artışa işaret ediyordu, diğer oran yüzde 1.44’e. Kaynak tabii ki aynıydı, TÜİK’ti. TÜFE’ye ilişkin haber bültenindeki oran yüzde 0.89’du. TÜİK’in merkezi dağıtım sisteminde ise mayıs artışı olarak yüzde 1.44’lük bir oran yer alıyordu. Aynı ay için, aynı endekste, aynı kurum nasıl olur da birbirinden farklı oranlar açıklayabilirdi ki!” diye konuştu.

TÜİK manipülasyonu ‘sehven’ deşifre etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Şike davasında cezayı Hidayet Karaca’ya kestiler: 1.406 yıl hapis!

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı futbolda şike davasında kumpas kurulduğu iddiasıyla aralarında polislerin olduğu 88 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya, 1.406 yıl hapis cezası verildi.

BOLD – İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde 2016 yılından beri devam eden Futbolda Şike davasında kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan davada karar açıklandı.

Mahkeme, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 1406 yıl hapis cezası verdi.

Dönemin İstanbul Emniyeti Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç 1972 yıl 10 ay, eski polis memuru Ahmet Kalender 588 yıl, eski polis memuru Lokman Yanık ise 161 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyeleri, dava için Silivri’ye geldi.

Hidayet Karaca, Tahşiye davası kapsamında 14 Aralık 2014 tarihinden itibaren Silivri Cezaevinde  tutuklu bulunuyor. Karaca’ya Tahşiye davasında 18 yıl, Ankara’daki Gülen Cemaati yöneticiliği iddiasıyla açılan Çatı Davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verilmişti.

Orhan İnandı’yı bulana 1 milyon $

Şike davasında cezayı Hidayet Karaca’ya kestiler: 1.406 yıl hapis! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

“Orhan İnandı’ya özgürlük” kampanyası

Eğitimci Orhan İnandı’nın Kırgızistan’da MİT tarafından kaçırılmasına tepkiler büyüyor. Amnesty, İnandı’nın özgürlüğüne kavuşması için change.org’da imza kampanyası başlattı.

BOLD – Amnesty’nin başlattığı imza kampanyasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Salı gününden bu yana yüzlerce kişinin kaçırılan Orhan İnandı için eylemler yaptığına dikkat çekiliyor. Eylemciler, Kırgız yetkililerin İnandı’yı bir an önce bulmalarını istiyor. İmza kampanyasının detaylarında şu bilgiler yer alıyor:

  • Kırgızistan’da faaliyet gösteren Türk-Kırgız Sapat okullarının kurucusu ve başkanı Orhan İnandı, Pazartesi akşamı Bişkek’te kayboldu ve Gülen Hareketi ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırıldığından korkuluyor.
  • Sapat (eski adıyla Sebat) eğitim kurumları ağı 1992’den beri Kırgızistan’da faaliyet gösteriyor. Sapat, 2017’den beri Kırgız Cumhuriyeti tarafından yönetiliyor. 1995’ten beri Kırgızistan’da görev yapan İnandı, 2001’den beri okulların başkanlığını yürütüyordu. 2010 yılında Kırgız Cumhuriyeti vatandaşı oldu.
  • İnandı’nın Türkiye tarafından kaçırıldığı iddiası, aralarında Sapat okullarından öğrenci ve velilerin de bulunduğu çok sayıda Kırgızca protesto edildi. İnandı’nın serbest bırakılması istendi. Göstericiler ilk olarak Salı günü İnandı’nın tutulduğuna inandıkları Bişkek’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Kırgızca ve Rusça “İnandı Bey nerede?” yazılı pankartlar taşıyorlardı. Bu arada protestocular, araçta İnandı olabileceğini düşünerek büyükelçiliğe ait siyah bir Mercedes’in kalabalığın arasından geçmesini engelledi. Araç büyükelçiliğe geri dönmek zorunda kaldı.
  • Çarşamba günü, bir grup protestocu Türkiye Büyükelçiliğinden cumhurbaşkanlığı sarayına yürüdü ve Kırgız Cumhurbaşkanı’nı kayıp eğitimcinin nerede olduğu konusunda açıklama yapmaya çağırdı.
  • Sapat Okulları Genel Müdürü Amir Sultanmuratov, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Kırgız yetkililerden İnandı’nın bulunmasını isterken, ona ülkedeki eğitim faaliyetlerine katkılarından dolayı övgüde bulundu.
  • İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, salı günü yaptığı basın açıklamasında, kocasının kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüğünden şüphelendiğini söyledi. “Güvenliğinden endişe ediyorum” dedi.
  • Bu arada Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde Salı günü yapılan açıklamaya göre, Milli Güvenlik Devlet Komitesi ve İçişleri Bakanlığına İnandı’nın bulunması için kapsamlı arama talimatı verdi.
  • Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarısız darbe girişiminden bu yana 600 binden fazla kişiyi kovuşturarak, 100 bin kişiyi tutuklayarak ve yabancı hükumetleri şüphelileri teslim etmeye çağırarak Gülen destekçileri olduğu iddia edilen kişilere baskı yaptı.
  • Darbe girişiminden bu yana Gülen Hareketi ile gerçek veya iddia edilen bağlantıları olan 30’a yakın kişi zorla kaybedildi.
  • En son MİT, İslam alimi Fethullah Gülen’in Kenya’da yaşayan yeğeni, öğretmen Selahaddin Gülen’i kaçırarak Türkiye’ye götürdü.
  • Türkiye’deki bazı zorla kaybetme mağdurları, polis nezaretinde bulunduktan sonra mahkemede konuştular ve devlet görevlileri tarafından sorguları sırasında maruz kaldıkları sistematik ve şiddetli işkenceyi anlattılar.

“Orhan İnandı’ya özgürlük” kampanyası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bankalar müşteri sırrını paylaşacak: Kim bu yetkili kurumlar?

Bankaların müşteri bilgilerini saklama yükümlülüğü değişti. Banka sırrı ya da müşteri sırrı niteliğindeki bilgiler yetkili kılınan mercilerle paylaşılabilecek.

BOLD – Sır niteliğindeki bilgilerin paylaşılması hakkındaki yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetmeliğinin 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girmesiyle müşteri bilgilerinin paylaşılmasında yeni döneme geçilecek.

MÜŞTERİ SIRRI ÜÇÜNCÜ KURUMLARLA PAYLAŞILACAK

Bankacılık faaliyetlerine özgü olarak bankalarla müşteri ilişkisi kurulduktan sonra oluşan gerçek ve tüzel kişilere ait veriler, müşteri sırrı hâline gelecek. Yönetmeliğe göre müşteri sırrı ve banka sırrı niteliğindeki bilgiler, sadece belirtilen amaçlarla sınırlı olmak ve ölçülülük ilkesine uygun olarak bu amaçların gerektirdiği kadar veriyi içermek kaydıyla paylaşılabilecek. Karşı tarafın bilgilerin içeriğine vakıf olup olmadığına bakılmaksızın sır kapsamındaki bilgilerin aktarılması da paylaşım olarak kabul edilecek.

VATANDAŞ BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAK SERBEST

Yönetmeliğe göre, banka ve finansal kuruluşların, gizlilik sözleşmesi yapılması ve sadece belirtilen amaçlar ile sınırlı kılınması koşuluyla banka sırrı ya da müşteri sırrı niteliğindeki bilgileri kendi aralarında doğrudan doğruya ya da Risk Merkezi veya en az beş banka ya da finansal kuruluş tarafından kurulacak şirketler vasıtasıyla paylaşımı da sır saklama yükümlülüğüne aykırılık teşkil etmeyecek.

PAYLAŞILABİLECEK BİLGİ VE BELGELER

Sır saklama yükümlülüğüne aykırılık teşkil etmeyecek durumlar arasında; konsolide finansal tablo hazırlama çalışmaları, risk yönetimi ve iç denetim uygulamaları, banka sermayesinin yüzde 10 ve daha fazlasını temsil eden payların satışı amacıyla yapılacak değerleme çalışmalarında bilgi ve belge verilmesi de yer alıyor.

BİLGİ PAYLAŞIM KOMİTESİ KURULACAK

Bankaların, ölçülülük ilkesini dikkate alarak müşteri sırrı ve banka sırrı niteliğindeki bilgilerin, paylaşımını koordine etmek ve gelen paylaşım taleplerinin uygunluğunu değerlendirerek bu değerlendirmeleri kayıt altına almakla sorumlu olan ve görev tanımları ile çalışma esasları banka yönetim kurulu tarafından onaylanan Bilgi Paylaşım Komitesi kurması zorunlu olacak. Sıfat ve görevleri dolayısıyla bankalara veya müşterilerine ait sırları öğrenenler, söz konusu sırları bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamayacaklar. Bu yükümlülük görevden ayrıldıktan sonra da devam edecek.

Bir gerçek veya tüzel kişi müşterinin, bankanın müşterisi olduğunu gösterir her türlü bilgi de müşteri sırrı kapsamında sayılacak. Müşteri ilişkisi kurulmamış olsa dahi, başka bir banka nezdinde bulunan müşteri sırrı niteliğindeki bilgilerin elde edilmesi ve öğrenilmesi de bu kapsamdaki yükümlülüğe tabi olacak.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210604-6.htm

 

Bankalar müşteri sırrını paylaşacak: Kim bu yetkili kurumlar? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP Latin Amerika anayasası için MHP ile iş birliği yapacak

AKP’nin 128 maddelik yeni anayasa taslağında bakanların Meclis’te milletvekillerinin sorularını yüz yüze cevap vermesiyle ilgili değişikliğin yer aldığı belirtiliyor. AKP’li kurmayların değerlendirmesinin ardından taslağın MHP’ye götürülmesi ve ortak bir metin hazırlanması planlanıyor.

BOLD – AKP’nin, ABD, Latin Amerika, Almanya, Hollanda gibi birçok ülkenin anayasasını inceleyerek hazırladığı 128 maddelik yeni anayasa taslak çalışmasının bazı detayları ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre, taslak çalışmada, bakanlarla Meclis’in ilişkisini güçlendirilmesi amacıyla, bakanların Meclis’te milletvekillerinin sorularını yüz yüze cevap vermesinin hedefleyen değişiklik olduğu kaydedildi.

Anayasa, hukuk, bilim, ekonomi alanında uzman ve akademisyenlerden oluşan 10 kişilik ekibin yer aldığı Bilim Kurulu ve AKP kurmaylarıyla değerlendirilen taslak çalışmanın, “Başlangıç”, “Temel Esaslar”, “İnsan Hakları” , “Yasama-Yürütme-Yargı” gibi bölümlerden oluştuğu belirtildi. Taslakta Anayasa’nın ilk 4 maddesinin korunacağı vurgulanıyor.

AKP’li kurmaylarla yapılan değerlendirmelerin sonlanmasının ardından taslağın MHP’ye götürülerek ortak bir metin oluşturulacağı ifade edildi.

AİHM’den ihraç hakim ve savcılarla ilgili emsal karar geliyor

AKP Latin Amerika anayasası için MHP ile iş birliği yapacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Orhan İnandı’yı bulana 1 milyon $

Kırgızistan’da kaçırılan Sapat Eğitim Kurumlarının eski Genel Müdürü Orhan İnandı’nın bulunması için eski mezunlar 1 milyon dolarlık ödül vaat etti. Kırgız aydınlar ise İnandı’nın bir an önce sağ salim bulunması için çağrı yaptı. 

BOLD – 1 Haziran günü evinin önünde kaçırılan Kırgızistan’daki Sapat Eğitim Kurumları’nın eski Genel Müdürü Orhan İnandı için düzenlenen protestolar ABD’ye taşındı. ABD’nin Chicago şehrinde yaşayan Sapat okullarından mezun öğrenciler, Orhan hocaları için protesto düzenledi. Kırgızistan’daki eski mezunlar, İnandı’nın bulunması için 1 milyon dolarlık ödül vaat etti.

BULANA 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL VERİLECEK

İnandı’nın bulunması için Kırgızistan’da Türkiye Büyükelçiliği binası başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, Parlamento binası ve Birleşmiş Milletler temsilciliğinin önündeki protestolar da devam ediyor. Mezunlar, Kırgız parlamentosu önündeki açıklamalarında, “Mezunlar olarak toplandık, bir karar aldık. Orhan beyi bulup getirene 1 milyon dolar ödül verilecek” ifadelerini kullandı.

AYTMATOV’UN OĞLU VE KIZ KARDEŞİNDEN İNANDI’YA DESTEK

Protesto gösterilerine katılan dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu ve eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Haskar Aytmatov, İnandı’nın Kırgızistan’a çok büyük yararı dokunduğunu belirterek, bulunması çağrısında bulundu. Aytmatov, “Çok güzel bir nesil yetişiyor. Bunda Sabat Eğitim Kurumlarının çok büyük katkısı var. Sabat Eğitim Kurumları buraya ilk geldiğinde onları kabul eden karşılayan Kırgız yetkililerin içinde olduğum için çok gururlu ve mutluyum. Onların bereketli işler yapmasına yardımcı olduğumdan dolayı mutluyum” dedi. Aytmatov’un kız kardeşi Roza Aytmatova da İnandı’nın bulunması için yapılan bir açık çağrıya imzasını koyarak destek verdi.

AYDINLARINDAN “HEPİMİZ İNANDI’YIZ” AÇIKLAMASI

Kırgızistan’ın en önemli vakıflarından biri olarak kabul edilen Tarih Vakfı adına Cumhurbaşkanı, Meclis ve Kırgız Toplum Meclisi Temsilcilerine yazılan bir mektuba ülkenin önde gelen profesörleri destek verdi. Açıklamada İnandı’nın kaçırılmasının kabul edilemez olduğu vurgulanarak, bu adımın ülkenin bağımsızlığına müdahale anlamına geldiği vurgulandı. Mektuba Cengiz Aytmatov’un kız kardeşi Roza Aytmatova, Profesör İşengül Bolcurova, Kırgızistan eski Milli Eğitim Bakanı Profesör Orozbek Moldaliyev, Profesör Asan Ormuşev, Profesör Taşmanbet Kenensariev, Profesör Kuban Mambetaliyev, Profesör, Eski Büyükelçi Tınçtıbek Çorotegin, Uluslararası Kırgız Tarih Toplum Derneği Başkanı Kıyas Moldokasımov ve Kırgız Tarih Vakfı Başkanı Tynchtykbek Chorotegin imza attı. Bu meselenin Kırgızistan’ın bağımsızlığı ile çok yakından ilgili olduğunu vurgulanan açıklamada, “O asla yalnız değildir. Biz de her birimiz – Orhan İnandıyız!” denildi.

“MOĞOLİSTAN KADAR OLAMIYOR MUYUZ?”

Orhan İnandı için Kırgızistan’da parlamentodaki milletvekilleri başta olmak üzere ülkenin önde gelen kanaat önderleri ardı ardına destek mesajları yayımlıyor. Eğitim Araştırmaları Merkezi veAnaliz Enstitü Merkezi Müdürü Rita Karasartova, “Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurumları Başkanı Orhan İnandı iki gün önce kaçırıldı ve hala kayıp. Eğitim kurumlarının öğretmenleri, velileri İnandı’nın bulunması için eylem yapıyorlar. Buna benzer bir mesele Moğolistan’da yaşandığında ‘Bu bizim iç işlerimize müdahaledir, kabul edilemez’ demişti. Biz, bağımsız bir ülkeyiz. Moğolistan kadar olamıyor muyuz?” dedi.

“DEVLET ONU SAĞSALİM BULMALI”

Eski Milletvekili Ravshan Djeyenbekov ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Orhan İnandı müthiş bir kişidir. Ülkemizin eğitim sistemine büyük katkıları olan bu adam eğitimli ve vatansever bir neslin yetiştirilmesinde öncülük etti. Orhan İnandı Kırgız vatandaşıdır ve tanıdığım en vatansever Kırgızlardan biridir. Hatta, Kırgızların en iyilerinden birisidir. Devlet onu sağsalim bulmak için her şeyi yapmalıdır.”

“İNANDI KIRGIZİSTAN EĞİTİM SİSTEMİNE ÖNCÜLÜK ETTİ”

Eski Milletvekili Ömürbek Abdırakman da “Kırgızistan’ın en iyi eğitim kurumları bu kişinin öncülüğünde açıldı. Küçük oğlum Sapat Eğitim Kurumları’na bağlı faaliyet gösteren Tokmok Lisesi’nde okudu. Oradan aldığı eğitim sayesinde Boston Üniversitesi’ni kazandı ve başarılı bir şekilde mezun oldu. Torunumu da bu okullarda okuttum ve mezun oldu. Şu anda New York’ta Columbia Üniversitesi’nde okuyor. Sapat Eğitim Kurumları’na bağlı okullarda okuyan öğrenciler dünyanın birçok yerinde önemli üniversitelerde okuyorlar. İnandı Kırgızistan’ın eğitim sistemine öncülük etti. Kırgızistan’ı çok sevdi ve Kırgız vatandaşı oldu. Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Umarım sağ, salim bulunur ve ülkemizin neslini yetiştirmeye, eğitim vermeye kaldığı yerde devam eder” dedi.

“KAÇIRILMASI ÜLKEMİZ İÇİN UTANÇ KAYNAĞI OLUR”

Reform Partisi de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemize büyük hizmetleri olan Orhan İnandı’nın bir an önce bulunması için güvenlik güçlerinin elindeki bütün imkanları seferber etmesi gerekiyor. Orhan İnanda’nın kaçırılma hadisesi, Kırgızistan’ın güvenli, insana değer veren ve vatandaşlarını koruyan ülke imajına gölge düşürüyor. Ayrıca Orhan İnanda’nın kaçırılma olayına başka ülke veya ülkelerin de karışma ihtimalinin araştırılması gerekmektedir. Orhan İnandı’nın yurtdışına kaçırılmasının engellenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu olay, bu ülkemiz için unutulmaz bir utanç kaynağı olacaktır.”

“İNANDI KIRGIZ CUMHURİYETİ VATANDAŞIDIR”

Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Emilbek Kaptagaev de “Orhan Bey, Kırgızistan’da eğitim seviyesinin yükseltilmesinde, çağdaş ve eğitimli gençlerin yetiştirilmesinde çok büyük işler yaptı. Biz kendisine karşı borçluyuz. Kaçırma sebebi şu ana kadar bilinmiyor. Ancak bu, Türk istihbarat teşkilatı tarafından ‘Gülenci’ bahanesiyle kaçırıldı ise, bu iki kardeş ülke ve halkı arasında onarılması güç zararlar verecektir. Birincisi, Sayın Orhan Kırgız Cumhuriyeti vatandaşıdır. İkincisi, egemen bir devletin topraklarında adam kaçırmak insanlık dışı bir davranıştır ve uluslararası ilişkilerde de yeri yoktur” dedi.

“YABANCILAR KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEYECEK”

Milletvekili Kanıbek İmanaliyev, “Orhan İnandı Bey, Kırgızistan için büyük işler yaptı. Onun bulunması hepimiz için büyük bir sorumluluktur” dedi. Devlet Televizyonu eski Genel Müdürü İlim Karıpbekov ise “Orhan Bey’in kaçırılmasında yetkililerin bir dahli yoksa, tüm çabalarını onu aramak için harcamalılar. Aksi takdirde ülkemizdeki tek bir yabancı bile kendini güvende hissetmeyecek. Bu olay gerek ülkede gerekse dünyada yankı uyandıracak ve ülkenin imajına büyük zarar verecektir. Aynı zamanda turizm ve ekonomi üzerinde olumsuz sonuçları olacaktır” dedi.

“BİŞKEK 1970’LERİN BEYRUT’UNA BENZER”

Delovoy Kırgızistan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kurmanbek Mambetov ise “2000’li yılların başında, eski Dışişleri Bakanı Muratbek İmanaliev, Bişkek’in 1970’lerdeki Beyrut’a benzediğini söyledi. O zaman kendisine: ‘O yıllarda Lübnan’ın başkentinde ne oldu?’ diye sordum. Bana: ‘Beyrut’ta tüm dünya istihbarat servisleri kendilerini evlerinde hissettiler’ dedi. Orhan İnandı’nın kaçırılması ile ilgili olaya bakınca o eski konuşmayı hatırladım” diye konuştu.

1.500 Kırgız BM yetkililerine seslendi

Orhan İnandı’yı bulana 1 milyon $ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Aytmatov’dan Orhan İnandı açıklaması: Bu asil dava uğruna…

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu, eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov, eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasına tepki gösterdi. “Bu öğretmenleri ülkemde ilk karşılayanlardanım. Verdiğim destekten ötürü gururluyum. Onlar bu asil dava uğruna kendilerini feda ettiler” dedi.

BOLD – Kırgızistan’da MİT tarafından kaçırılan Sapat okullarının eski müdürü Orhan İnandı’nın bulunması için ülkede düzenlenen gösterilere Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu, eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov da destek verdi. Askar Aytmatov, Gülen Hareketi’ne mensup öğretmenleri ülkesinde ilk karşılayanlardan olduğuna dikkat çekti. “Verdiğim destekten ötürü gururluyum. Onlar bu asil dava uğruna kendilerini feda ettiler” diye konuştu.

Aytmatov’dan Orhan İnandı açıklaması: Bu asil dava uğruna… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AİHM’den ihraç hakim ve savcılarla ilgili emsal karar geliyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 15 Temmuz sonrası mesleğinden ihraç edilerek tutuklanan 546 hakim ve savcının başvurularına ilişkin emsal kararını 10 Haziran Perşembe günü açıklayacak. AİHM’nin tutuklamalar ve adil yargılama hakkıyla ilgili ihlal kararı vermesi bekleniyor.

BOLD ÖZEL – AİHM, 15 Temmuz sonrası mesleğinden ihraç edilerek tutuklanan hakim ve savcıların hak ihlali başvurularıyla ilgili kararını önümüzdeki hafta açıklayacak.

AİHM, 2019’da eski Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan’ın başvurusunda gözaltına alınmasında terör örgütü üyeliği şüphesinin tutuklama için yeterli gerekçe oluşturmadığını, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5. Maddesi’nin ihlal edildiğine hükmetmişti. Kararda, Altan hakkındaki delillerin tutuklama sonrasında toplandığına dikkat çekilmişti. Türkiye’nin Altan’a 10 bin euro tazminat ödemesine karar verilmişti.

AİHM, Alparslan Altan’dan sonra 2020 yılında Kocaeli Vergi Mahkemesi üyesi Hakan Baş’ın tutuklanmasının yasal olmadığı ve makul bir şüpheye dayanmadığı gerekçeleriyle kişi özgürlüğü ve güvenliğinin ihlaline hükmetmişti. Mahkeme, Baş’a 10 bin euro tazminat ödenmesine hükmetmişti.

KARAR 10 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Alparslan Altan ve Hakan Baş kararlarının ardından mesleğinden ihraç edilip tutuklanan yüzlerce hakim ve savcının başvurusunun karara bağlanması bekleniyor. AİHM, geçtiğimiz aylarda 546 hakim ve savcının başvurusunda Türk hükumetinden savunma istemişti. AİHM’nin bu davalar arasında bulunan Muharrem Zeki Özcan, Selçuk Altun, Nuh Uzun ve diğer davalarda kararını 10 Haziran’da açıklayacağı belirtildi.

İHLAL ÇIKABİLECEK

AİHM hukukçusu Okan Taşdelen, başvurularla ilgili ihlal kararı çıkmasını beklediğini kaydetti. Sosyal medya hesabından davaları değerlendiren Taşdelen,  “Başvuruların emsal içtihat çerçevesinde ele alınacağı belirtildiğinden; haksız tutuklama, tutuklama için gerekçe yokluğu hususlarında ihlal çıkacağı kesin. Bununla birlikte, tutuklama taleplerinin hiç incelenmemesi veya geç incelenmesi gibi konularda da ihlal çıkabilecektir” dedi. Savcı Nuh Uzun’un özel yazışmalarının UYAP’a kaydedilmesiyle ilgili de bir karar verileceğini belirten Taşdelen, “Bu davalara da yerleşik içtihat çerçevesinde bakılacak ve muhtemelen ihlal çıkacak” ifadesini kullandı.

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor?

AİHM’den ihraç hakim ve savcılarla ilgili emsal karar geliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türk tipi başkanlığın faturası

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin resmi olarak başladığı 9 Temmuz 2018 tarihinde, dolar 4,5 TL, euro 5,3 liraydı. Bugün itibariyle dolar 8,70’in üstünde, euro ise 10,55’e kadar ulaştı.

BOLD – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018’de başkanlık sisteminin anahtarını “Bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözleriyle aldı. Erdoğan’ın iki yıl 10 aylık başkanlık serüveninde bugün ne faiz ne de enflasyon o günkü seviyelerin altında. Dolar ve avro ise neredeyse iki katı fiyatta.

FAİZ ARTTI

Diken’in haberine göre ‘Pastör Brunson’ krizinin yaşattığı 2018’deki kur şokunu dengelemek için o dönem yüzde 18 düzeyindeki politika faizi oranı yüzde 24’e yükseltilmişti. Sonrasında iktidarın düşük faiz isteğine uygun şekilde kademeli olarak düşürülerek, Mayıs 2020’de yüzde 8,25’e kadar getirildi. Ancak ağustos ayından itibaren faizler yine sert şekilde yükseldi ve son olarak yüzde 19 seviyesine kadar çıktı. Sonuç itibariyle cumhurbaşkanlığı sistemi başlangıcında yüzde 18 olan faizler bugün yüzde 19 düzeyinde.

ENFLASYON TIRMANDI

Enflasyon tarafında da benzer bir seyir söz konusu. Ağustos 2018’de o seneki kur şokunun da etkisiyle hızla yükselen enflasyon, Ekim 2019’a kadar baz etkisiyle bir miktar geriledikten sonra tekrar yükseliş trendine girdi ve nisan ayı itibariyle yüzde 17’nin üstüne çıktı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin başlangıcında enflasyon yüzde 15,85 seviyesindeydi.

4 MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİRDİ

Erdoğan ayrıca bu döneminde dört kere Merkez Bankası başkanı değiştirdi. Piyasa uzmanları tarafından ‘keyfi’ olarak nitelendirilen bu değişikliklerde faiz konusundaki görüş ayrılıkları etkili oldu.

Türk tipi başkanlığın faturası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Abdülhamit’in sonu geldi

TRT’de yayınlanan ve Osmanlı Padişahı Abdülhamit dönemi üzerinden günümüz Türkiyesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anlatıldığı Payitaht Abdülhamit dizisi bugün final yapıyor. 

BOLD – TRT 1 ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden olan Payitaht Abdülhamid’de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 5 yıldır izleyici karşısına çıkan dizi bugün final yapıyor.

YAPIMCIDAN “KONU TÜKENDİ” AÇIKLAMASI

Başrollerinde Bülent İnal ve Özlem Conker gibi isimlerin yer aldığı TRT’nin iddialı dizilerinden Payitaht Abdülhamid, ekranlardaki yolculuğunu sonlandırıyor. Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Şevki Es’in oturduğu Payitaht Abdülhamid dizisi final yapacağını açıkladı. Sultan Abdülhamid’in tahttaki son yıllarının konu olarak ele alındığı ve beş sezondur devam eden dizide sona gelindi. Yüksek reyting oranlarına sahip dizinin beklenmedik bir şekilde final yapmasına konunun tükendiği, bu nedenle final yapıldığı açıklandı.

ERDOĞAN: DİZİDEKİ OLAYLAR TEKRAR EDİYOR

Güncel siyasi polemiklerle ilgili replikleriyle dikkat çeken dizi için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da övgüyle bahsetti. Erdoğan, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumundan iki gün önce yapımı överek dizide geçen olayların tekrar ettiğini, sadece aktör ve dönemlerin farklı olduğunu söyledi. “Tarih öğrenmek için Payitaht izleyin” diyen Erdoğan, Payitaht Abdülhamid dizinin yurt dışına ihraç edilmesi gerektiğini kaydetti.

TORUNU: TAHTTAN İNDİRİLDİĞİ ZAMAN BUGÜNLERE BENZİYOR

Abdülhamid’in torunlarından Orhan Osmanoğlu, dizi ile ilgili yaptığı bir açıklamada, büyük dedesiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında benzerlik olduğunu öne sürdü. Osmanoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü: “Onu damadı, yanındaki paşaları anlayamadı. Tek başına olan bir insandı. Çok düşmanı vardı. Şairlerimiz, din adamlarımız anlamadı. Yalnız adamdı. Garibanın sultanıydı. Sahip çıkılmadı. 31 Mart vakasında ve tahttan indirildiği zaman bugünkü zamana benziyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başına gelenlere benziyor. Çok dikkat etmemiz lazım. Kimler düşmandı, iyi bakmamız lazım” dedi.

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor?

Abdülhamit’in sonu geldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

1.500 Kırgız BM yetkililerine seslendi

Eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasına tepkiler büyüyor. Reyhan İnandı, sosyal medyadan çağrı yaparken 1.500 kırgız BM binası önünde seslerini duyurmaya çalıştı.

BOLD – Kırgızistan’da kaçırılan eğitimci Orhan İnandı‘nın bulunması için eylemler devam ediyor. 1.500 Kırgız, BM binasının önünde toplandı. Yetkililere seslerini duyurup yardım çağrısı yaptı.

Sosyal medya üzerinden de protesto ve yardım çağrıları devam ediyor. Kaçırılan Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, herkesten destek bekliyor.

Kırgızistan’da Gülen Hareketi ile bağlantılı Sapat okullarının eski müdürü Orhan İnandı, başkent Bişkek’te kaçırıldı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Kırgız vatandaşı olan İnandı’nın bulunması için güvenlik güçlerine özel talimat verdi. İçişleri Bakanlığı da İnandı’yı bulmak için ülke genelinde arama çalışması başlattı.

Sapat okullarından öğrenci ve öğretmenler, Bişkek’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanarak olayı protesto etti. Eylemlere dünyanın dört bir yanından da destek geldi.

Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, işkence edilmesinden korktuğunu belirterek, onun Türkiye’ye götürülmesinin engellenmesini istedi.

İnandı, Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in MİT operasyonuyla Kenya’da kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüğünün açıklanmasından kısa süren sonra kaçırıldı..

1.500 Kırgız BM yetkililerine seslendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor?

Eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlunun yeni uyuşturucu rotasını belirlemek için Venezuela’ya gitmesinin yankıları sürerken Diyanet’ten ilginç bir hamle geldi. Diyanet gündemde kokain, eroin konuşulurken zararlı alışkanlık olarak sadece sigaradan bahsetti.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın oğlu ile ilgili yaptığı ifşaatların yankısı sürüyor. Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu işinde olmadığı ile ilgili art arda yapılan açıklamalar inandırıcı bulunmadı. Uyuşturucunun konuşulduğu bugünlerde Diyanet’in zararlı alışkanlık olarak sigarayı ön plana çıkarması Erkan Yıldırım olayını gölgeleme olarak algılandı.

İSLAM ZARARLI OLANLARI HARAM KILMIŞTIR

Diyanet’in “İslam zararlı alışkanlıkları yasaklar” başlığındaki hutbesinde uyuşturucunun anlatılacağını beklerken sigaranın ele alınması dikkat çekti. Hutbede, İslam’ın, can, mal, akıl, din ve neslin korunmasını emrettiğine vurgu yapılarak, “Sağlıklı ve huzurlu bir hayat için yararlı ve temiz şeyleri helâl, zararlı olanları da haram kılmıştır. İnsanın aklını ve bedenini tahrip eden zararlı alışkanlıklar da bu kapsamdadır” denildi.

SİGARA KULLANAN KENDİ SONUNU HAZIRLAMAKTA

Uyuşturucu yerine sigaranın anlatıldığı hutbede, “Günümüzde insanlığı kuşatan zararlı alışkanlıkların başında sigara gelmektedir. İçinde birçok zararlı maddeyi barındıran sigara, vücudu yavaş yavaş imha etmektedir. Sigara kullanan kişi aslında kendi eliyle sonunu hazırlamakta, soluduğumuz havayı zehirleyerek başta kendisi ve ailesi olmak üzere etrafındakilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Ne hazindir ki ülkemizde her yıl yüz binden fazla insanımız sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir” denildi.

SİGARA İÇMEK ALLAH’IN KOYDUĞU SINIRLARI İHLALDİR

Sigara içmenin Allah’ın koyduğu sınırları ihlal anlamı taşıdığı belirtilen hutbede, “Dolayısıyla bir Müslümanın pek çok zararı bünyesinde bulunduran sigarayı içmesi caiz değildir. Öte yandan, malımızı saçıp savurmak, sorumsuzca harcamak israftır. İsraf ise dinimizce haram kılınmıştır” denildi.

ERKAN YILDIRIM GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Sedat Peker’in uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasında bulunduğu Erkam Yıldırım gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili önce babası Binali Yıldırım’dan “Oğlum salgına karşı kullanılmak üzere maske götürdü” açıklaması yaptı. Ancak o günlerde Venezuela’da yaygın bir korona salgını olmadığı ortaya çıktı. Daha sonra o tarihte Venezuela’ya maske gitmediği gümrük kayıtlarında görülmedi. AKP Milletvekili de “Baklava da götürdük. Onu da mı söyleseydik” dedi, ancak uyuşturucu gündemden düşmedi.

‘MİT Tırları’ndan çıkan inanılmaz detaylar

Diyanet Erkan Yıldırım’ı gizlemek mi istiyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

3 Haziran 2021 Perşembe

Orhan İnandı için ABD’de protesto: ‘Kırgızlardan elini çek’

Kırgızistan’da kaçırıldığından bu yana her yerde aranan Orhan İnandı için Kırgız halkının başlattığı protesto gösterileri ABD’nin Chicago eyaletine sıçradı. İnandı’nın kurucusu olduğu Sabat Eğitim kurumlarından mezunlar  sloganlarla Türk elçilik binasına yürüdü.

BOLD – Eğitimci Orhan İnandı, önceki gün akşam saatlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki evinden çıkarken kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Kırgız polisine yapılan ihbarın ardından soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, Kırgızistan vatandaşı Orhan İnandı’yı ülke genelinde arama çalışması başlattı.

İnandı’nın arabası, 1 Haziran sabahı saat 04:20 sularında evinin önünde kapısı açık halde bulundu. İnandı’nın kaçırılma şeklinin, MİT’in daha önce Kosova, Malezya, Pakistan ve en son Kenya’da gerçekleştirdiği operasyonlarla benzerlik taşıdığı vurgulandı.

Kırgız vatandaşı da olan İnandı’nın kaçırılması Kırgızistan’da da siyasi krize neden olurken Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi ve İçişleri Bakanlığına Orhan İnandı’yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı verdi.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK

Twitter’de Orhan İnandı hakkındaki gelişmeleri anlık olarak paylaşılacağı ‘Orhan İnandı’nın Sesi’ isimli bir hesap açıldı.

Voice of Orhan İnandı isimli hesaptan Türkçe ve İngilizce olarak yapılan paylaşımda, “1 Haziran 2021 tarihinde Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı beyefendi ile ilgili güncel ve teyitli bilgilerin paylaşılacağı hesaptır” denildi.

PROTESTOLAR ABD’YE SIÇRADI

İnandı, Kırgızistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kazandığı yıldan bu yana ülkede faaliyet gösteren Sapat Eğitim Kurumlarının kurucusuydu. İnandı’yı benimseyen Kırgız halkı kaçırıldığı gündem beri Orhan İnandı için Türk elçiliği önünde eylem yapıyor.

Öte yandan İnandı için yapılan protestolar ABD’ye sıçradı. Chicago eyaletinde İnandı’nın kurucusu olduğu Sabat Eğitim kurumlarından mezun olanlar kaçırılan İnandı için bir araya geldi. ‘Erdoğan Kırgızlardan elini çek’, ‘Orhan İnandı’yı iade edin’ pankartları taşıyan kalabalık Türk elçilik binasına yürüdü.

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’yla ilgili gelişmeler sosyal medyadan anında paylaşılacak

Orhan İnandı için ABD’de protesto: ‘Kırgızlardan elini çek’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

‘MİT Tırları’ndan çıkan inanılmaz detaylar

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Sedat Peker’le yeniden konuşulmaya başlanan MİT Tırları davasının avukatlarından Ahmet Kaya ile dosyayı enine boyuna masaya yatırdı.

BOLD – Sedat Peker’in yeniden açtığı MİT Tırları doyasının yankıları sürüyor. Peker’in “Suriye’ye SADAT benim üzerimden arazi araçları, TIR’larla silah gönderiyordu. Silahlar El Nusra’ya teslim ediliyordu” açıklamalarının ardından 1 ve 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulan silah yüklü Tırlarla ilgili soruşturmayı yürüten asker ve savcılar yeniden gündeme geldi.

Gazeteci Adem Yavuz Arslan davanın avukatlarından ve ‘Tırlar-MİT VE Sırlar’ kitabının yazarı Ahmet Kaya ile dosyayı enine boyuna masaya yatırdı.

Erdoğan’ın zulme isyan ettiği videosunu bakın kim paylaştı: Mezarlığa postalayın!

‘MİT Tırları’ndan çıkan inanılmaz detaylar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın zulme isyan ettiği videosunu bakın kim paylaştı: Mezarlığa postalayın!

28 Şubat döneminde, TRT ekranlarından irtica bahanesiyle zulme maruz kaldıkları için geceleri gözyaşları döktüğünü anlatan Erdoğan’ın o videosu yeniden gündemde. Videoyu sosyal medyada paylaşanlardan biri de KHK ile işinden atıldıktan sonra kansere yakalanan ve geçen sene hayatını kaybeden bir annenin biricik kızı Aslı Betül.  Hukuk öğrencisi Aslı Betül, Mayıs ayı başında annesinin işe iade kararına “mezarlığa postalayın” diyerek isyan etmişti.

BOLD – 1990’lı yıllar Necmettin Erbakan liderliğindeki muhafazakar Refah Partisi ve tabanı için zor bir dönemdi.

1991 Erken Genel Seçimlerinde Refah Partisi, seçmen oylarının yüzde 16,90’ını alarak TBMM’ye 62 milletvekiliyle girdi. TBMM’de grup kuran dört partiden birisi oldu.

O tarihten itibaren Refah Partisi, ülkede artan irtica tartışmalarının göbeğinde yer aldı. Buna rağmen 1994 Yerel Seçimlerinde büyük bir sıçrama yapan parti, İstanbul ve Ankara belediyelerini alarak iki en büyük ildeki CHP hegemonyasına son verdi.

Tayyip Erdoğan’ın siyaset sahnesindeki yükseliş hızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimini kazanmasının ardından katlanarak artmaya devam etti.

Refah Partisi gelecek seçimler sonrası oluşan koalisyonların vazgeçilmez partisi olurken, ülke adım adım 28 Şubat postmodern darbesine doğru gidiyordu. 28 Şubat 1997 günü olağanüstü yapılan Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan kararlar, Başbakan Erbakan’ın istifasına Refahyol hükumetinin de dağılmasına neden oldu.

ZOR YILLAR

Hükumetin yıkılmasına rağmen Refah Partisi (RP) üzerindeki kara bulutlar dağılmadı. Aynı yıl Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın “Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri” gerekçesiyle açtığı kapatma davası 16 Ocak 1998’de sonuçlandı. İddiaları yerinde bulan Anayasa Mahkemesi RP’yi kapattı. Erbakan dahil partinin önemli birçok ismine siyaset yasak getirildi.

İstanbul’da CHP’yi hezimete uğratan İBB Başkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılanarak cezaevine girdi.

O yıllar muhafazakar seçmen için de zor yıllar oldu. Başörtüsü yasağı, zorunlu 8 yıllık eğitim ve imam hatiplerin orta öğrenimlerinin kapatılması, üniversiteye girişte uygulanmaya başlanan katsayı uygulaması… Bugün hala bazıları tartışılan konuların temelleri 1997 yılında atıldı.

KENDİ KENDİME AĞLAMAYA BAŞLADIM

TRT ekranlarına çıkan Tayip Erdoğan o günkü zulümleri şöyle anlattı: “Daha geçenlerde gece yarısı saat 2 civarıydı. Başımı iki elimin arasına aldım, düşündüm, düşündüm… Sonra kendi kendime ağlamaya başladı. ‘Biz ülkenin evladı değil miyiz’ Bu ülkede doğduk, bu ülkede büyüdük.”

NEREDEN NEREYE

Erdoğan’ın yıllar öncesine ait bu videosunu Aslı Ebru Yürükçü adlı bir hukuk fakültesi öğrencisi paylaştı. Yürükçü’nün geçen yıl kanserden kaybettiği annesi, Erdoğan’ın imzaladığı KHK ile işten atılan yüzbinlerce devlet memurundan biri. Daha da acısı Yürükçü’nün annesi Mayıs ayının başında görevine iade edildi. Kararı sosyal medyadan paylaşan Aslı Ebru: “Beklenen gün geldi ve annem bugün itibariyle işe iade edildi. Şimdi alın o belgeleri mezarlığa postalayın bizden de uzak durun artık” diyerek tepki gösterdi.

Zulüm adına bir şeylerin değiştiğini söylemek zor olsa da muhafazakarların acılarıyla 20 yıl boyunca tek başına iktidar olan Erdoğan için çok şey değişti. Dün mağdur olan Erdoğan bugün zalimliğiyle anılıyor.

Dün gördükleri zulüm yüzünden başını ellerinin arasına alarak kendi kendine ağlayan Erdoğan, bugün milyonlarca insana insanlık tarihinde eşi benzeri az görülen bir zulmü reva görüyor.

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı

Erdoğan’ın zulme isyan ettiği videosunu bakın kim paylaştı: Mezarlığa postalayın! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Beyaz Saray’dan Biden-Erdoğan açıklaması

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın gelecek hafta Brüksel’de düzenlenecek olan NATO zirvesindeki programını açıkladı. Açıklamaya göre, Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme 14 Haziran’da yapılacak.

BOLD – Beyaz Saray, Biden’ın 14 Haziran’daki NATO Zirvesi’ne katılmak için Belçika’nın Brüksel’e gideceği ve ikili ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere Erdoğan ile bir araya geleceğini duyurdu.

ERDOĞAN : İLİŞKİLERDEKİ GERİLİMİ SORACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT’de görüşmeye ilişkin beklentilerini sıralamıştı: “Türkiye-ABD ilişkisi neden gerilim safhasında?”, bunu soracağız. Sizden önce Demokratlarla çalıştık. Bush ve Obama ile de çalıştık. Ama bunlarla böyle bir gerilim yaşamadık. Ardından Cumhuriyetçi olarak Sayın Trump ile çalışma yaşadık. Hiçbir gerilimi onunla da yaşamadık. Tam aksine telefon diplomasisinde çok huzurluyduk, çok rahattık. Sayın Biden ile maalesef bu görüşme buluşma trafiğimiz rahat olmadı. Şimdi de NATO Zirvesi’nde biraraya geleceğiz. Bunları konuşacağız.”

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı

Beyaz Saray’dan Biden-Erdoğan açıklaması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı

AKP Gençlik Kolları’nın İBB’nin 392 lira ödediği baklavaya isyanı sosyal medyada mizah malzemesi olurken, AKP’lilerin uzun yıllar sonra bir yolsuzluğa başkaldırısı olması nedeniyle kimileri tarafından da anlamlı bulundu. Baklava eylemi gerçek bir yolsuzluk protestosu mu yoksa kaybedilen İstanbul sonrası başlayan İmamoğlu travmasının yansımaları mı?

BOLD – AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, beraberindeki partililerle birlikte Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde geçtiğimiz gün bir protesto gerçekleştirdi.

Protestonun amacı İBB’nin 392 liralık baklava alımını kamuoyuna duyurmak. İsraf vurgusu yapılan eylemde vatandaşlara baklava dağıtıldı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun protestoyu, “Şeffaf yönetim anlayışımız gereği kamuoyunun bilgisine sunarız: Bugün İBB önünde birkaç AK Partili arkadaş, 392 liraya alınan bir tepsi baklava için İBB’yi yolsuzlukla suçlamıştır. Tweet bu kadar” diyerek ti’ye aldı.

YILLAR SONRA BİR İLK

Kimileri tarafından sosyal medyada mizah malzemesi yapılan konu, AKP’lilerin uzun yıllar sonra bir yolsuzluğa başkaldırısı olması nedeniyle bazılarınca da anlamlı bulundu.

Eylemde İBB’yi, kilosu 392 liradan baklava alımı yaptığı gerekçesiyle eleştiren AKP’liler, burada “392 TL’yi tatlı tatlı yediler” yazılı bir pankart açarak yurttaşlara baklava dağıttı.

KAYYUMUN YEDİĞİ KADAYIFLAR

Eylem, AKP’lilerin samimiyet karnesi ve yolsuzluğa karşı duruşları gibi bir çok açıdan kritik edilebilir. Maalesef ülkede tek yolsuzluk İBB’nin dağıttığı pahalı baklava değil. Tabi ki AKP’lilerin de sorunu baklava değil. Sorun 2 yıldır atlatamadıkları Ekrem İmamoğlu travması. İmamoğlu’nun her hareketi hem sözü hem davranışı adım adım takip ediliyor. Hatta yürüyüşü bile soruşturmalara konu olabiliyor. Henüz hakkında milyon dolarlarla ölçülecek bir usulsüzlüğü bulunamayan İmamoğlu’nun aldırdığı baklavanın fiyatı da es geçilemeyecek kadar önemli AKP’liler için. Mesele kamu yararı olsa geçmiş dönem Diyarbakır kayyumunun yediği 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıfı, kahve fincanına ödediği 92 bin TL’yi de gündeme taşırlardı.

KİPTAŞ SKANDALI

Eylemin, İmamoğlu’nun AKP yönetimi döneminde yapılan milyon dolarlık arazi yolsuzluğu açıklaması ile aynı zamana denk gelmesi de trajikomik bir durum yarattı.

Ekrem İmamoğlu 2015 yılında KİPTAŞ’ın almaya karar verdiği arazinin İBB’den önce alınıp, 4 gün sonra İBB’ye yaklaşık 3 katına satıldığını açıklamıştı. Söz konusu şirketin Atmaca Gayrimenkul olduğu, KİPTAŞ’a da 49,5 milyon liraya aldığı söz konusu araziyi 4 gün sonra 130,5 milyona sattığı belirtildi.

SEÇİMİ KAYBEDİNCE LÜKS ARACI DA GİTTİ

Olayın bir başka boyutu da AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin. İBB’nin yeni yönetimi, Tomakin’in AKP yönetimi tarafından kendisine tahsis edilen lüks marka aracını elinden almıştı.

Sedat Peker’in anlattığı devlet imkanlarıyla yapılan ve Berat Albayrak’ın cebine giden Suriye’deki milyarlarca dolarlık gizli ticaret, Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarlık rezervi… Büyük yolsuzluklar dururken AKP’lilerin Erdoğan’ın kabusu haline gelen İmamoğlu’nun 392 liralık baklavalarına dikkat çekme çabaları havada kaldı.

Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’yla ilgili gelişmeler sosyal medyadan anında paylaşılacak

Ak Gençlik uyanıyor mu? Büyük baklava isyanı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »