20 Nisan 2019 Cumartesi

Biz Hep Barıştan Yana Olduk

Merhaba. İsmim A.K. İzmir merkezde ikamet ediyorum. 14 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığında din görevlisi olarak çalışmaktayım. Eşim özel bir hastanede hemşire idi. Şu anki mevcut hükümetle aynı fikirde olmadığı için eşimin çalıştığı hastaneye önce kayyım atandı, sonrada kapatıldı. İzmir’in en nezih en başarılı hastanesiydi hâlbuki. Eşim işsiz kaldı. Hiçbir hakkını vermediler.
2. olarak 2016 Eylül ayında beni çalıştığım kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığından açığa aldılar, daha sonrada ihraç ettiler. Sebep olarak; görev yaptığım camide namaz kılmak için gelen fanatik bir hükumet yanlısı amcanın beni şikâyet etmesini gösterdiler. Ettiği şikâyette eşimin özel hastanede çalışmasıymış. Biz bu işten hiç bir şey anlamadık, böyle bir saçmalık olabilir mi? Eşim ve ben hiçbir zaman teröre ve terör örgütlerine destek olmadık. Her zaman barıştan yana olduk. Eşim ve ben ikimizde aynı köydeniz. İkimizin de ailesi bizi çok büyük zorluklarla okuttular. Hiçbir suçumuz günahımız olmadan ikimizde işimizden olduk.
3 çocuğumuz var. Şu an çok ciddi geçim sıkıntısı çekiyoruz. Çevremizde bizim durumumuzda çok aile var. Hükumet kendi düşüncesinde olmayan memurları görevlerinden ihraç ediyor. Türkiye’deki bu hukuksuzluğa umarım birileri dur der. Bu konuda sizden yardım bekliyoruz.

İyi günler…



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/biz-hep-baristan-yana-olduk/
Devamını Oku »

Gelinimi Sorguya Almışlar

Oğlum, İzmir’in bir ilçesinde esnaflık yapıyor. 20 Ağustos günü eşimin işlerine yardımcı olmak için köyümüze gelmişti.
21 Ağustos sabahı Tire’deki oğlumun evine polisler sabah vakti baskın yapmış ve oğlumu bulamayınca eşini gözaltına almışlar. 2 tane çocuğunu da anne ve babası başlarında olmadan öylece evde bırakıp gitmişler.
Oğlum eşinin haberini alınca direk yola çıktı. Gelinimi sorguya almışlar baskı kurmuşlar. Torunlarımızı MEB’e bağlı özel okula göndermeleri suçmuş. Oğlumu çocuklarını özel okula gönderdiği için teröre yardım ve yataklık yaptığı ve iktidar bir bankayı terör destekçisi ilân ettiği için gözaltına alınmış.
Şuan Menemen Cezaevi’nde ve çok kötü şartlarda kalıyor. Avukat tutmak istedik en az isteyen 100 bin TL istiyorlar. Hukuk işlemez olmuş ve piyasadaki avına yatmış kurt avukatlar fahiş rakamlar söylüyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Oğlumun işyeri 5 aydır kapalı. Eşi ve 2 torunumuzun geçimini devam ettirmesi çok zor. Bir hiç uğruna burada ceza görmekte ve halen daha ne mahkeme günü ne de iddianame belli değil.
Ailecek çok zor durumdayız. Bir an evvel gereğinin yapılmasını ve suçlu suçsuz kimse ortaya çıkmasını istiyoruz. Eğer ki mahkeme olursa oğlumun suçsuz olduğu anlaşılacaktır. Bu mektup sesimizi duyurmamıza vesile olursa çok memnun olurum.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/gelinimi-sorguya-almislar/
Devamını Oku »

İsyan

İsyan

Rana GÜL

Küllenen yüreğimde közden dağlar var
Göçmen kuşun kanadında ölüm haberin
Gökyüzüne mavi diyen gözlerinin nesi var
Güldürmeyen bir hayata neden ağlayayım.

Küçüğüm ben anlayamam anlatamam da
Büyüsem de okuyamam cilvesi bu kaderin
Unutamam gülüşünü yâr bakışını yanımda
Güldürmeyen bir hayata neden ağlayayım.

Veda etsem gülüşüne hücrelerde surlarda
İnanmam ki kanunlara vicdansız satırlarda
Bedenleri mahpuslarda oy ümitleri firarda
Güldürmeyen bir hayata neden ağlayayım.

Mızraklanır bu sinem dara düşmüşüm dara
Ne menem bir hastalık içim dışım hep yara
Ya kahrından ölürsün yada dünyan kapkara
Güldürmeyen bir hayata neden ağlayayım.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/isyan/
Devamını Oku »

Annem Pastanelerde Çalışıyor

Biz 3 kardeşiz. Ben tıp okuyorum. Kız kardeşim lise son sınıfta. Abim ise evli ve memur. Hayatımız gayet güzel devam ediyordu.
17 Aralık sonrası babamı tutukladılar. Ne yapacağımızı şaşırdık kendimize gelemedik. Günler aylar yıllar geçti babam hala cezaevinde.
Sonra abimi de işinden ihraç ettiler ve tutukladılar. 1 yaşında bir kızı var. Annem, kardeşim, ben, yengem ve 1 yaşındaki yeğenim ile bir başımıza ortada kaldık. Yeğenim babasını aylardır görmedi, belki de yüzünü unuttu. Hepimiz bir evde birbirimize teselli olmaya çalışıyoruz.
Annem de arada pastanelerde çalışıyor onun sayesinde geçimimizi sağlıyoruz. Yengem ise psikolojik olarak tamamen iflas etmiş durumda. 2 sefer hastaneye kaldırdık ve tedavi görmeye başladı. Derdimizi anlatacağımız, bize çözüm sunacak bir merci maalesef yok. Türkiye’de hukuk tamamen askıya alınmış.
Bizden olmayan ölsün mantığı ile hareket eden bir hukuk sistemi var. İktidardan yana değilsen senin yaşama hakkın yok diyor. Bir an evvel bu durumumuza yardım bekliyoruz. Elimizden gelenler bunlar umarım bizim için iyi sonucu olur. İyi günler.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/annem-pastanelerde-calisiyor/
Devamını Oku »

Sıkıntı

Yasin ASLIYANIK

Sıkıntı

Kalbimin boğazında sıkı pençe
Göğsümde soluk üfler
Yüreğimde kırçıl sisler
Dağlarımdan ovalara iner

Ruhuma çarpar hırçın dalgalar
İçimde ki mehtabı alır
İrkildi elemin lavları
Yanmaz mı hüzne soyunmuş parçalar

Suçsuz tasanın gergin ipleri
Çalar sırlarımın açlığını
Toprağa savrulan ateşin külleri
Salar gecelerin ızdırabını
Çiçeklerimin koynuna

Yorgun ruhumda gamsız cefa
Çividi vicdanımda sarhoş duman
Yükselir mi karanlığı tırmanan sefa?
Ufkun kıvrımından hangi zaman?
Bezgin acılarıma

Savrulur günlerime azgın rüzgar
Çeker günahlarımın saçını
Kasılan aynada lekeler var
Gördüm damla sularda birkaçını

Gelir istenmeden acıtan haber
Zannetme ki sebepsiz
İner yüklü çağrılarla beraber
Sanmam ki
Tıklayan akisli ses sahipsiz

Ümitsiz olma, bir bilen var
Zorun arkasında kolay var

14 ŞUBAT 2017



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/sikinti/
Devamını Oku »

Tutuklu Eşim Cezaevinde Bebeğimiz İçin Mama Bulamıyor

Eşim, İzmir ilinde memur olarak çalışıyordu. 15 Ağustos’ta bir sabah vakti evimizden gözaltına alındı. 8 gün gözaltında tutuldu. 9. gün ifadesi alınıp mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. İsmini dahi duymadığımız bir sosyal haberleşme programı kullandığı iddia ediyorlar. İfadesinde de söylediği gibi hiçbir şekilde programı ne yükledi ne kullandı. Ama mahkeme tarafından kabul edilmedi. Tutuklandı ve 6 aylık bebeğimizle cezaevine götürüldü.

Bulunduğu cezaevinde yangın, kavga, kötü söylemler hiç eksik olmamış. En büyük sorunumuzda 6 aylık bebeğimize yedirecek mama bulamamış. Bebeğimize hapishanede verilen yemeklerden yedirmeye çalışmış lakin 5 ayda en az 10 kere hasta olmuş.
Bebeğimizin vücut sistemi resmen çökmüş. Hastanede 2 gün yattıktan sonra ancak mama takviyesi yapmayı akıl ettiler. 4 yaşında çocuğumuza da ben dışarda bakmaya çalışıyorum. Ama çocuğum annesiz kalmaktan psikolojisi bozuldu.
Türk vatandaşı olarak bu ülkede yaşananlardan utanıyoruz. Kendi ülkemizde hiçbir kimseye zararımız olmamış bir tane sabıkamız olmadığı halde terörist muamelesi görüyoruz. Hukuk alt üst olmuş. Derdimizi anlatacak hiçbir merciden yanıt alamıyoruz. Avukatımız itiraz dilekçesi vermesine rağmen hiçbir şekilde yanıt alamıyoruz.
Eşim ne ile suçlanıyor, ne suçu işlemiş, kastettikleri yapıdaki yeri nedir, daha bunlara cevap verememiş bir hukukta yargılanıyor. Eşim suçsuz ve bir an evvel bu yerden kurtulmak istiyor. Türkiye’de hukuk işlemez hale geldiği için son olarak bu mektubu yazmaya karar verdik ve gereğinin bir an evvel yapılmasını rica ediyoruz.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/tutuklu-esim-cezaevinde-bebegimiz-icin-mama-bulamiyor/
Devamını Oku »

Beraet

Veysel Aliosmanoğlu

Beraet

İşte gelmiş burda leyle-i mubareki Beraet
Ya Rab ümmeti Muhammedi tebri et
Bizimle olanları tüm günahlardan beri et
Ölmüş vicdanları ve kalplerimizi diri et

Hem aç rahmet kapılarını biz naçar ümmete
Tut kaldır elimizden düşürme bizi zillete
Sen muinimiz ol, hacet yok başka devlete
Aç kapılarını, kavuştur tutsakları hürriyyete

Kurtar zalim ve münafık elinden bekleyenleri
Musallat etme bizlere merhamet etmeyenleri

Ya topla tesbih gibi dağılmış şu sürülerini
Ya da gönder müjdelenmiş gönlü dirilerini
Allahım! Kurtar mahzun ve kederli birilerini
Ver beratımızı Allahım kurtar bekleyenlerini



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/beraet/
Devamını Oku »

Tutuklu Hamile Kadına Kelepçeli Doğum!

 

Zulüm sürecinin en gaddarca muamelelerinin kadınlara özellikle hamilelere ve lohusa annelere yapılması ‘insanım’ diyenlerin vicdanlarını titretiyor.

Savaş halinde bile hamilelere dokunulmasına ne modern hukuk sistemlerinde ne de İslam fıkhında izin verilmediği herkesçe biliniyor. Hizmet Hareketine yönelik ‘kıyım soruşturmalarında’ kadınlara ve hamilelere yönelik yapılan ağır eziyetler, bu soruşturmaları yürütenlerin zalimliklerini açıkça ortaya koyuyor.

Temel insan haklarının, anne ve bebeğin yaşam haklarının telafisi mümkün olmayacak biçimde ihlal edildiği birçok vaka rapor ediliyor. Bu kapsamda hamile olan tutuklu bir kadına yapılan insanlık dışı muameleler yürekleri sızlattı.

Kayseri’deki cezaevinde tutuklu olan hamile Rabia Bıyıklı’ya iki gün boyunca suni sancı verildiği, “kaçma ihtimali olduğu” gerekçesiyle kelepçelerinin açılmadığı öğrenildi. Doğum sancısı çeken ve sedye üzerinde bekletilen Bıyıklı’nın kaçma ihtimali gerekçesiyle kelepçelerinin çözülmemesi vicdanların köreldiği ve zulümde gelinen noktayı gözler önüne seriyor.

Ayrıca Rabia Hanım’ın elleri kelepçeli olarak gerçekleştirdiği doğum sonrası henüz dikişleri bile alınmadan Elazığ’dan Kayseri’ye nakledildiği belirtildi.

https://t.co/oiv6FMuHAB



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/tutuklu-hamile-kadina-kelepceli-dogum/
Devamını Oku »

Niğde Cezaevindeki Mahkumlar Tuzlu Fıstıktan Baharat Yaptılar

Dikta rejiminin baskıcı uygulamaları günbegün artarak devam etmekte. Nefret operasyonlarının ardı arkası kesilmek şöyle dursun, derdest edilen masum insanlar, tıkıldıkları cezaevlerinde de rahat bırakılmıyor, en temel haklarından mahrum bırakılıyor.

Niğde Cezaevinde tutsak edilen mahkumlar, yönetimin kendilerine yönelik akıl dışı uygulamalarına karşı geliştirdikleri yöntem ile hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Cezaevi idaresi tarafından tutuklulara verilen yemeklerin çok tuzsuz olduğu ve
3 hafta hiçbir şekilde mahkumlara tuz verilmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkumlar kantinden aldıkları tuzlu fıstıkların kabuklarını ezerek kendilerine baharat yaptıkları öğrenildi.

Cezaevi yönetiminin mahkumlara tuzu bile çok görmelerindeki neden anlaşılmış değil. İdarenin bu soruna çözüm bulması bekleniyor.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/nigde-cezaevindeki-mahkumlar-tuzlu-fistiktan-baharat-yaptilar/
Devamını Oku »

Bir Bebeğin Daha Cezaevinde Doğmasına İzin Vermeyin

 

15 Temmuz bahane edilerek yapılan hukuk katliamları sonucu yaşatılan zulüm dalgası anne ve bebekler başta olmak üzere toplumun her kesimini derinden etkiliyor. Kadına şiddetin bir boyutunu oluşturan hukuksuz uygulamalara tepki günden güne büyüyor. Tüm tepkilere rağmen geri adım atmayan irade her geçen gün yaptıkları zulümlere bir yenisini daha ekliyor.

Silivri Cezaevi’nde tutsak olan Beyza Demir’e yapılanlar zulmün ve hukuksuzluğun hangi boyuta ulaştığını gösteriyor. 7 yıl 3 ay hapis cezası verilen Demir’in 8,5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Doğumuna az bir süre kalan ve hala cezaevinde tutulan Beyza Hanım’ın doğacak bebeğinin hastane kontrolleri de sağlıklı yaptırılmıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ile istinaf mahkemesi arasında dosyası gidip gelen Beyza Hanım’ın bebeğini dünyaya getirdikten sonra tekrardan cezaevine gönderilecek olması anne ve yakınlarını düşündürüyor.
Sağlıksız ve yetersiz koşullarda yeni doğacak bebeğin yaşayamayacağı için annenin tahliye edilmesi gerekiyor. Bu bir istek değil kanunun gereği.

Beyza Demir’in kendi gibi eşi de Silivri cezaevinde tutuklu bulunuyor. Eşine de aynı mahkemenin 7 yıl 3 ay hapis cezası verdiği öğrenildi. Beyza Hanım hem eşinden ve hamilelik sürecinde onun ilgisinden uzak hem de bebeğinin sağlık durumu ile yeterince ilgilenilmemesinin verdiği psikoloji ile bunalıma girmiş durumda.

Hamilelik sürecinde cezaevinde zaten sıkıntılı günler geçiren Demir’in bir an önce tahliye edilerek, bir bebeğin daha demir parmaklıklar ardında büyümesine izin vermeyin.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/bir-bebegin-daha-cezaevinde-dogmasina-izin-vermeyin/
Devamını Oku »

Görme engelli gazeteci Arat’tan ‘hukuksuzluk var’ çığlığı

Görme engelli gazeteci Cüneyt Arat, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) tarafından onanan 8 yıl 10 ay 15 günlük hapis cezasının infazı için bulunduğu cezaevinden kamuoyuna açık mesaj gönderdi.

19 Mart 2019 tarihinde Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben yazdığı dilekçenin cezaevi yönetimi tarafından gönderilmediğini söyleyen Arat, bu dilekçeyi iki haftadır kurum revirine ve diş doktoruna çıkarılmadığı için yazdığını kaydetti.

Arat, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha sonra, kalbimin çok hızlı atması sebebi ile kurum doktoru beni Tarsus Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümüne sevketti. Sevenlerimden dua beklerim.

Ayrıca, Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren’e, Uluslararası Af Örgütüne ve aileme yazdığım toplamda 6 mektubum”cezaevi disiplin kurulunca engellendi. Bu mektuplar ya imha edildi veya sümen altı edildi. Sizlerden ricam sesimiz olmanız. Bu hukuksuzluğu duyurmanız.”

Bir cesur yürek: Cüneyt Arat

kronos
Devamını Oku »

Galatasaray, Kayseri’yi puansız gönderdi

Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak lider Başakşehir’in Beşiktaş’a yenilmesini iyi değerlendiremeyen Galatasaray, geriye düştüğü mücadelede Kayserispor’u 3-1 mağlup ederek maç fazlasıyla puan farkını ikiye düşürdü.

Maça mutlak galibiyet parolasıyla giren Galatasaray, ilk tehlikeyi 7. dakikada yarattı ancak Feghouli’ye defans isin vermedi.

KAYSERİSPOR ÖNE GEÇTİ, CEVAP GECİKMEDİ

15.dakikada konuk ekip, Ndiaye’nin büyük hatasında öne geçti. Hızlı gelişen Kayserispor atağında sağ kanatta topla buluşan Lopes, ceza sahasının sağına doğru derinlemesine pasını gönderdi. Chery ile hareketlenen Ndiaye, rakibinden önce topa müdahale etmesine rağmen dengesini kaybetti ve tehlikeyi uzaklaştıramadı. Topu alan ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Chery, daha uygun durumdaki Kravets’i gördü. Bu oyuncu, penaltı noktası yakınından yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Kravets böylece ligin 2. yarısında 3 büyüklere gol atmış oldu.

Bu gole Galatasaray’ın cevabı çok çabuk oldu. 16. dakikada Fernando’nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Lung topu sektirdi. Pozisyonu iyi takip eden Diagne, altıpasta topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen Senegalli golcü, bu sezon 27. golüne ulaştı.

DİAGNE’DEN BU SEZON 11. PENALTI GOLÜ

Golden sonra Galatasaray’ın baskısını artırması bekleniyordu ama konuk takım ilk yarının kalan bölümünde 3 net fırsatı kullanamadı. Bu pozisyonlardan sonra gol için bastıran Galatasaray, 39. dakikada penaltı kazandı. Marcao’nun ceza sahası dışından sert şutunda hakem Arda Kardeşler, Kayserisporlu Lopes’in topa ceza sahası içinde elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Arda Kardeşler, 30. dakikada bir sarı kartı olan Lopes’i ikinci sarı karttan oyun dışında bıraktı. 42. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, sert bir vuruşla topu kaleci Lung’un solundan ağlara yolladı. Diagne böylece hem gol sayısını 28’e çıkardı hem de bu sezon 11. penaltı golünü kaydetti.

NAGATOMO, 5 YIL SONRA GOL ATTI

Maçın 45+4. dakikasında Galatasaray bir gol daha buldu. Sağ bek Mariano’nun sağdan ortasında arka direğe hareketlenen sol bek Nagatomo, altıpas gerisinde kafayla topu ağlara gönderdi. Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü atan Japon yıldız, son golünü 2014’te Inter formasıyla kaydetmişti.

İkinci yarıda Galatasaray, Ndiaye ile çok önemli bir fırsatı kullanamazken; konuk Kayserispor’un da bir topu direkten döndü. Oyunun büyük bölümünü rölantide götüren Galatasaray, maçı 3-1 kazandı ve puanını 59’a çıkarıp lider Başakşehir’i takibini sürdürdü.

GALATASARAY – KAYSERİSPOR: 3-1

STAT: Türk Telekom Stadı

HAKEM: Arda Kardeşler

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Emre Akbaba, Diagne

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Kana Biyik, Levent, Kucher, Sapunaru, Hasan Hüseyin, Deniz, Chery, Umut, Kravets

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

kronos
Devamını Oku »

Devrik diktatör El Beşir’in evinde çuval çuval euro ve dolar bulundu

Sudan’da savcılar, ülkenin devrik lideri Ömer El Beşir’in evinde, 130 milyon doları aşkın nakit para bulunduğunu ve El Beşir’in kara para aklama suçlamasından da soruşturulacağını açıkladı.

Aylarca süren protesto eylemlerinin ardından devrilen ve ev hapsine alınan El Beşir yüksek güvenlikli Kobar Hapishanesi’ne bulunuyor.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre, Reuters Haber Ajansına konuşan bir Sudanlı yetkili, El Beşir’in evinde 351 bin ABD doları, 6 milyon euro ve 105 milyon ABD dolarına denk gelen beş milyar Sudan Lirası dolu çuvallar bulunduğunu açıkladı.

Sudan Ordusu, 11 Nisan’da El Beşir’i devirmiş, ancak eylemciler sivil yönetime dönülene dek sokaklarda kalacaklarını söylemişti.

El Beşir, Darfur bölgesinde işlenen savaş suçları iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından aranıyor.

kronos
Devamını Oku »

İdari kararla KHK’lıların seçme ve seçilme hakkı elinden alınamaz

AKP, İstanbul’da seçimin iptali için YSK’ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sundu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını tespit ettiklerini söyledi. Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK’ye ilettiklerini kaydetti.

CHP: HUKUKİ DEĞİL

AKP’nin İstanbul seçiminin iptali için YSK’ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sunmasını değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ”KHK ile attığınız kişileri seçimi kaybettikten sonra oy kullanamaz denmesi hukuki değil. Kendileri de biliyor” dedi.

BAVUL DOLUSU İDDİA VE İFTİRA…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

İstanbul’daki seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. AKP’nin İstanbul için başvuruda bulunduğu iptal başvurusuna değinen Kaftancıoğlu, “AKP 3 gün önce YSK’ya iptal için dilekçe verdi. Milli iradeye bu kez bavullarla müdahale edildi. Dilekçede yazdıkları tek şey düzeltilmiş olan maddi hatalardı. Onun dışında iddia ve iftiralar vardı. Bunu çok net şekilde söylüyorum, bunlar seçime dönük usulsüzlüklerdi. Bunlar usulsüzlük ve kanunsuzluğu tamamen karıştırıyorlar.

YSK’nın bu maddeyle iptal etmesi için şartlar lazım ancak bu şartlar bulunmuyor. YSK bu konuda vereceği kararı ancak kendisi bilebilir. 5 sene sonra seçim olacak ve biz seçimleri bitirdik, 17 günlük gecikmeyle mazbatamızı aldık. Artık 5 sene sonra yapılacak olan yeni seçimde vatandaşın kararına bakılmalı.

KHK’LILARIN AKRABALARI OY KULLANAMAZ DEMEK VAHİM

Daha önce KHK’lilerin akrabaları bile oy kullanamaz denmişti. Çok vahim bir durum. Kimlerin oy kullanamayacağı madde 8’de açıkça belirtiliyor. KHK ile atılanların oy kullanamaması gibi bir durum yok. Akıllarına estiği gibi farazi şeylerle başvurular yapıyorlar, bu mümkün olmaz. KHK ile attığınız kişileri seçimi kaybettikten sonra oy kullanamaz denmesi hukuki değil. Kendileri de biliyor. Kaybettiklerini görünce hukuksuz bir şekilde geçersiz oyları saydırdılar. Bununla da yetinmediler, tüm oylar sayılsın diye dilekçeler verdiler.”

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE DE OY KULLANDIM’

KHK ile ihraç edilen kamu hukuku doktoru Cenk Yiğiter yaptığı paylaşımda kendini ihbar ettiğini söyleyerek şunları yazdı: “İhbar ediyorum: KHK’lıyım. 16 Nisan referandumunda oy kullandım. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerinde de oy kullandım. Referandum da seçim de mundar olmuştur. Gereği yapılsın.”

kronos
Devamını Oku »

“Emre’nin tekmesi adamı öldürebilir”

Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Galatasaray – Kayserispor maçının 19. dakikasında yaşanan pozisyon tartışmalara neden oldu.

Orta saha mücadelesinde Emre Akbaba, rakibine yaptığı tehlikeli hareket sebebiyle Hakem Arda Kardeşler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Pozisyonun ardından Kayserispor oyuncuları oyuncunun yüzüne müdahale olduğu gerekçesiyle kısa süreli itirazda bulunurken, pozisyonun kırmızı kart olması gerektiği yönünde tepki gösterdi.

Emre Akbaba Kayserispor oyuncusu Lopes’e de kırmızı kart gösterdi.

HAKEM KARDEŞLER VAR’A DA GİTMEDİ

Maçın hakemi Arda Kardeşler sarı kart kararını değiştirmedi ve VAR odasında görevli Serkan Tokat da herhangi bir uyarıda bulunmayınca mücadele kaldığı yerden devam etti.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, pozisyonla ilgili “Emre Akbaba’nın pozisyonu en azından VAR’lıktı. Benim ibrem kırmızı kart. Bence hata yapıldı. Emre ayağını indirebilir miydi, çok uzadı, devam etti.” ifadelerini kullandı.

ERMAN TOROĞLU: “ADAMI BİLE ÖLDÜREBİLİR”

Eski hakemlerden Erman Toroğlu da pozisyon için “Galatasaraylı Emre Akbaba’yı atmayan hakeme dünyada lanet okurlar. Ayıp ama ya. Arkadaş; Emre ayağını kaldırdı, bir hareket yaptı, harekete devam etti. Adamın boğazına bastı tabanını. Şah damarına gelse, oturttursa adamı bile öldürebilir. İnanamadım.” dedi.

beIN SPORT YORUMCULARI DA ‘KIRMIZI’ DEDİ

Yayıncı kuruluşa yorum yapan Metin Tekin’de aydınlanmak istediğini belirterek, “Fatih Terim, maç sonu röportajda, ‘Hakem aleyhimize kararlar verebilirdi’ demişti. Bence Emre Akbaba pozisyonuna gönderme yapıyor. Emre Akbaba’nın pozisyonunda kırmızı kart verilirdi. Hakem atladı diyelim.

VAR sistemi var. Bir sağlama yapılabilir. Buna sarı kart verirseniz, Luyindama atıldı. Omzuna gelmişti. Fenerbahçe-Galatasaray maçında da VAR’a neden çağrılmadı. Aydınlatılmak istiyorum. Objektif bakalım.” değerlendirmesini yaptı.

Hakem Arda Kardeşler pozisyona çok yakın bir noktada bulunuyordu.

medyabold
Devamını Oku »

Terim, hakem aleyhimize de karar verebilirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor’u 3-1 yendikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına “Şehit ailelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yararlılara da geçmiş olsun. Şehit ailelerien sabırlar diliyorum.” diyerek başlayan Terim, maç içinde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Umut Bulut’a da geçmiş olsun dileklerin iletti.

DERBİDE BAŞIMIZA GELENLERDEN SONRA

Fenerbahçe derbisindeki hakem kararlarına gönderme yapan Fatih Terim “Biraz aydınlatmak istiyorum. 3 puan bizim için çok önemliydi. Oyunumuz buna müsaitti. Sıkıntıya da düşebilirdik. Çünkü derbide başımıza gelenlerden sonra çocukların bir çoğunun kafa olarak dönmesi kolay olmadı. Kafalarındaki birçok şeyden sonra maçlara dönmek kolay değil. Oradan yara ve zarar alarak çıktık.

Baya zor günler geçirdik. 11’e 11’de, 11’e 10 da çok pozisyonlara girdik. Çok net pozisyonlar yakaladık. Gol pozisyonu da verdik. 11’e 10 oynamak ayrı bir senaryo gerektiriyor. Çok fazla başımıza gelen hadise değil. Geçen hafta bir de sezon başında Kayserispor maçı.

Oyunun kopması için bir gol daha atmamız lazımdı ama atamadık. 3 puan bu kadar sıkıntı zamandan sonra kolay değil. Hak ettik, kazandık ve çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ile Hikmet Karaman maçtan önce bir araya geldi.

HAKEM ALEYHİMİZE KARAR VEREBİLİRDİ

Hakem Arda Kardeşler’in Galatasaray aleyhine de kararlar verebileceği yönünde pozisyonlar olduğunu söyleyen Fatih Terim, “Hakem aleyhimize karar verebilirdi. Oyun %80 bizim kontrolümüzdeydi. Beni memnun eden takımın vazgeçmemesiydi. Bu bizim için toparlanma maçıydı. Şimdi kupa ve lig maçlarına hazırlanacağız. Kayserispor’u da tebrik ederim.” dedi.

UİLENBERG DEDİ Mİ DEMEDİ Mİ EMİN DEĞİLİM

MHK eğitim danışmanı Jaap Uilenberg’in “İyi bir maç yönetti” şeklinde gazetelerde yer alan röportajın hatırlatılması üzerine Fatih Terim, “Ben de okuyorum, dinliyorum ama Jaap Uilenberg, dedi mi, demedi mi çok emin değilim. Yalanladı mı? Geç bile kaldı. Bazı olayları meşru hale getirmek için bazı yerlerin harekete geçtiği ilk defa olmuyor.

MHK Başkanı veya Jaap Uilenberg şu ana kadar bir açıklama yapmalı. MHK’nin açıklamasında biz suçlu gibiyiz. İnsan bir hata varsa onu söyler. Özür var mı? Her şey ortada kaldı. Jaap Uilenberg böyle dedi, demedi bilmiyorum ama değil Jaap Uilenberg, bu konuda kim varsa, kim ne derse desin pozisyon ortada.

Bazı görevlerde kim bulunursa bulunsun, onun dediği olay ortadayken önemli değildir. O zaman benim gibi sahanın her yerinde 30 yıl emek vermiş insanların dediğinin üstünde kimse söz söyleyemez. Konu uzun, kim, neden yapıyor, bunları herkes konuştu. Ancak Jaap Uilenberg yalanladıysa memnun oldum. Çünkü kendi üzerinde kalmıştı, ne gördüyse, onu söyleyecek.” açıklamasın yaptı.

Fatih Terim, Sinan Gümüş’ün kadro sakatlığı nedeniyle kadroda olmadığını söyledi.

EMRE AKBABA KIRMIZI KART

Kayserispor Başkanı Erol Bedir’in Emre Akbaba’nın kırmızı kart görmesi gerektiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Terim “Erol Bedir’in söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Ben bir şey söylerken, sadece kendim için değil herkes için söylüyorum. Verebilirdi. Geçen hafta söyledim, bundan herkes söyleyecek diye, başladı işte. Bir başkasının hakkı gasp edilerek, hak kazanmak istemeyiz. Bize de olsa versinler.

Başkalarının neden verilmediğinin hesabını yapacak değilim. Beni kendi takımım ilgilendirir. Adaletin iki takıma olmasını istiyorum. Bize de verdiler, vermeye devam edecekler, versinler. İsterseniz sezon başından bu yana söylediklerime bakalım. Herkesin hakkını araması doğaldır, arayabilirler.” yanıtını verdi.

SİNAN GÜMÜŞ KADRO DIŞI MI?

“Sinan Gümüş kadro dışı mı bırakıldı?” şeklindeki soruya yanıt veren Fatih Terim “Sinan Gümüş’ün sakatlığı vardı, onun için kadroda değil. Gereğini zaman içerisinde hep berabere görürüz.” şeklinde düşüncesini belirtti.

medyabold
Devamını Oku »

AKP, seçimlerin iptali için KHK’lıların oy kullanmasını gerekçe gösterdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 31 Mart seçimlerinde yaşadığı hezimetin sebebini hukuksuz gerekçelerle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç olan vatandaşlara bağladı.

Geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerinden istedikleri oy oranına ulaşamayan AKP, İstanbul seçiminin iptali için YSK’ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptıkları olağanüstü itiraza ilişkin, KHK ile kamudan çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe sunduklarını bildirdi.

AKP’li Yavuz, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını tespit ettiklerini söyledi.

Mahkeme kararı ile kısıtlı olduğu tespit edilen 424 kişiyi daha belirlediklerini ifade eden Ali İhsan Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK’ye ilettiklerini kaydetti.

AKP, İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz dilekçesini 16 Nisan’da YSK’ye sunmuştu.

Olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemiş, talep YSK tarafından kabul edilmişti.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ: KHK İLE ATIN SONRA OY KULLANAMAZ DİYİN

AKP’nin ek dilekçesi ile ilgili katıldığı televizyon programında değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Daha önce KHK’lilerin akrabaları bile oy kullanamaz denmişti. Çok vahim bir durum. Kimlerin oy kullanamayacağı madde 8’de açıkça belirtiliyor. KHK ile atılanların oy kullanamaması gibi bir durum yok. Akıllarına estiği gibi farazi şeylerle başvurular yapıyorlar, bu mümkün olmaz. KHK ile attığınız kişileri seçimi kaybettikten sonra oy kullanamaz denmesi hukuki değil. Kendileri de biliyor. Kaybettiklerini görünce hukuksuz bir şekilde geçersiz oyları saydırdılar. Bununla da yetinmediler, tüm oylar sayılsın diye dilekçeler verdiler.” dedi.

AKP’nin 44 sayfadan oluşan itiraz dilekçesinde, seçimin iptali ve yenilenmesine ilişkin gerekçeler arasında, sandık başkanı ve sandık kurulu üyelerinin kamu görevlisi olması gerektiğinin yasal zorunluluk olduğu anımsatmıştı. 31 bin 280 sandık başkanından, 6 bin 539’unun kamu görevlisi olmayanlar, yine bu sandıklarda görev yapan sandık kurulu üyesinin de 13 bin 84’ünün kamu görevlisi olmayanlar arasından seçildiği belirtilmişti. Bu rakamın toplamının da 19 bin 623 olduğu kaydedilmişti.

İktidar partisi KHK’lıların seçme haklarının da ellerinden alınmasını önerdi

medyabold
Devamını Oku »

Dün Gebze, bugün Kızıltepe: Anneler yerlerde sürüklendi

Mardin Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri, polis şiddetine maruz kaldı. Dün Gebze’de yaşanan şiddetin ardından bugün de Kızıltepe’de anneler polislerce yerde sürüklendi, 5 kişi gözaltına alındı.

Barış Anneleri’nin yapacağı açıklamaya HDP ve DBP’li yöneticiler ile HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın da destek vermek üzere katıldı. Ancak yapılacak açıklama öncesi her iki partinin bulunduğu binanın önünü ablukaya alan polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtip, dağılmalarını istedi. Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler polisler tarafından zorla alındı. Bu duruma tepki gösteren annelerin sesleri de, yine TOMA’dan siren sesi çalınarak bastırılmaya çalışıldı.

Polisler müdahaleleri sırasında yere düşen Barış Annesi Hevlet Öncü’yü yerde sürükledi. HDP İlçe Eşbaşkanı Şirin Öbek yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralandı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmuz Sun ise tazyikli suya maruz kalması sonucu yüzünde kanama oluştu.
5 kişi gözaltına alındı.

kronos
Devamını Oku »

Galatasaray ilk yarıda işi bitirdi

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Galatasaray, Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takım Diagne’nin iki ve Nagatomo’nun golleri ile rakibini 3-1 mağlup etti. Konuk takımın golünü Kravets kaydetti.

Aslan bu galibiyetle puanını 59’a çıkartırken Kayserispor 36 puanda kaldı.

Geçen hafta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak iki puan bırakan Galatasaray, Kayseri karşısında oyuna tempolu başladı. Konuk ekip ise geride bekleyerek, kontra aradı. İlk 10 dakikalık bölümünde Feghouli’nin şutu dışında ciddi bir etkinlik yaşanmadı.

KAYSERİ HIZLI ÇIKTI, GOLÜ BULDU

Konuk ekip aradığı fırsatı 15’inci dakikada buldu. Ndiaye’nin hatasıyla başlayan atak sonrası topu önünde bulan Chery, ceza sahası içinde önünü boşalttı. Arakada boş kalan Kravets, Muslera’nın da pozisyon hatasıyla topu boş kaleye gönderdi. Bu golle konuk takım 1-0 öne geçti.

Galatasaray, Kayserispor’un Karevetz ile bulduğu gole bir dakika sonra Diagne ile cevap verdi.

GALATASARAY ERKEN CEVAP VERDİ

Geriye düşen Galatasaray, Kayseri’nin golüne çabuk cevap verdi. Başlama vuruşundan hemen sonra Diagne tribünleri ayağa kaldırdı. 16’ıncı dakikada Fernando’nun ceza sahası dışından yaptığı ser vuruş kaleci Lung’tan döndü. Topu takip eden Mbaye Diagne, ayak içiyle topu kalenin boş tarafına bıraktı. Skor 1-1 olarak dengelendi.

EMRE’NİN HAREKETİ TARTIŞILDI

Karşılaşmanın 19’uncu dakikasında Kayseri oyuncunun kafayla çıktığı topa Emre Akbaba ayağıyla çıkarak tehlikeli harekete neden oldu. Rakibine de müdahale eden Akbaba’ya hakem Arda Kardeşler sarı kart gösterdi. Pozisyon’a VAR incelemesi de yapılmadı. Ancak sosyal medya üzerinden kırmızı kart tartışması gündem oldu.

Diagne ilk golün ardından kazanılan penaltı atışını da gole çevirerek skoru 2-1 yaptı.

KIRMIZI KART VE PENALTI

Karşılaşmanın 38’inci dakikasında hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Ceza sahası dışından Fernando’nun şutunu Tiago Lopes eliyle kesti. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Tiago Lopes’e de ikinci sarıdan kırmızı kartı gösterdi.

VAR incelemesinde elle oynamanın ceza sahası içinde mi dışında mı olduğu bakıldı. Penaltıyı VAR’da onayladı. Atışı kullanan Diagne 42’de skoru 2-1’e getirdi.

NAGATOMO KAFAYLA FİLELERİ SARSTI

İlk yarının uzatma bölümü oynanırken Galatasaray bir gol daha buldu. Mairano’nun ortasına arka direkten bindirme yapan Nagatomo direk kafayla topu filelere gönderdi. Bu golle skor 3-1’e geldi. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.

GALATASARAY 4’Ü BULAMADI

Maçın ikinci yarısında eksik olan Kayserispor karşısında oyunun tamamen hakimi olan Galatasaray farkı arttırmakta beceriksiz davrandı.

75’te Belhanda’nın mükemmel pasında ceza sahasında topla buluşan Feghouli, Diagne’ye pasını aktardı. Golcü oyuncu topu boş ağlarla buluşturdu ama hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Diagne’nin vuruşu gol olarak değer kazanmadı.

Maçın kalan bölümünde ev sahibi Sarı-Kırmızılı takım fırsatları değerlendiremedi. Mücadele ilk yarıda atılan gollerle 3-1 sona erdi.

 

medyabold
Devamını Oku »

Bu kez City sevindi, Tottenham üzüldü

Hafta içinde efsane bir maç sonunda Tottenham’a Şampiyonlar Ligi’nde elenen Manchester City bu sefer hata yapmadı. Tottenham’ı ligde ağırlayan City, zorlanmasına karşın rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Maça hızlı bir başlayan Guardiola’nın öğrencileri, 5. dakikada Philip Foden’ın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Tottenham, Eriksen ve Son ile çok net pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Ederson’u geçemedi. Manchester City’de sakatlıktan yeni dönen Belçikalı yıldız Kevin De Bruyne, 38. dakikada yeniden sakatlanarak yerini Fernandinho’ya bıraktı. İlk yarı 1-0 tamamlandı.

TOTTENHAM, NET POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİ

İkinci yarıda Tottenham oyunu dengelerken; zaman zaman Manchester City kalesinde pozisyonlar da yakaladı. Son ve Lucas Moura, bu pozisyonlarda son dokunuşları yapamadı. Tottenham gol için bastırırken; ikinci golü bir türlü bulamayan City’de Guardiola maçın sonlarına doğru defansif hamleler yaparak skoru korumayı başardı ve City sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.
Bu galibiyetin ardından Manchester City puanını 86 yaptı ve 85 puanlı Liverpool’un bir adım önüne geçti.

Yarın kümede kalma savaşı veren Cardiff City’ye konuk olacak olan Liverpool, sahadan 3 puanla ayrıldığı takdirde maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturacak.

kronos
Devamını Oku »

Trabzonspor durdurulamıyor

Şubat ayında Galatasaray’a deplasmanda, Alanyaspor’a kendi evinde yenilen, Türkiye Kupası’nda ise 1. Lig ekibi Ümraniyespor’a elenen Trabzonspor, arka arkaya gelen kötü sonuçların ardından 22 Şubat’ta Göztepe’yi İzmir’de 3-1 yenerek yeni bir döneme girmişti. Göztepe maçından bu yana oynadığı maçlarda sadece Kasımpaşa ile beraber kalan ve diğer karşılaşmaların tamamını kazanan Bordo-Mavililer, galibiyet serisine Yeni Malatyaspor ile devam etti. Ömer Şişmanoğlu’nun golüyle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, Nwakaeme ve Rodallega’nın golleriyle kazanarak son 7 haftadaki 6. galibiyetini elde etti.

İLK GOL YENİ MALATYA’DAN

Maça etkili başlayan taraf Trabzonspor olsa da golü bulan taraf Yeni Malatyaspor oldu. 22. dakikada Pereira’nın ortasında kafayı vuran Ömer Şişmanoğlu, konuk ekibi deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ömer Şişmanoğlu’nun Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takımın Trabzonspor (11 maç 8 gol) olduğunu hemen hatırlatalım.

Trabzonspor’un aradığı gol ise 31. dakikada Nwakaeme’den geldi. Abdülkadir Parmak’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Nijeryalı oyuncu, sağ ayağının içiyle topu uzak köşeye göndererek kaleci Ertaç’ı mağlup etti: 1-1.
Devreye 1-1’lik eşitlikle giren Trabzonspor, ikinci yarıya da hızlı başladı. Bu arada Yeni Malatyaspor’da 76. dakikada Mustafa Akbaş ikinci sarı kartı görünce konuk ekip kalan dakikaları 10 kişi oynadı.

Karadeniz ekibinin aradığı galibiyet golü ise 79. dakikada Rodallega’dan geldi. Maçın yıldızı Nwakaeme’nin harika ortasına aynı güzellikte kafayı vuran Kolombiyalı yıldız, Trabzonspor’a galibiyeti getirdi. Trabzonspor’un bu sezon Süper Lig’de evinde attığı gollerin yüzde 45’i Rodallega (9) – Nwakaeme (6) ikilisinden geldi.

Bu sonuçla üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor 52 puana yükselirken; Süper Lig’deki son 11 maçında sadece bir galibiyeti olan Yeni Malatyaspor, bu dönemdeki 7. mağlubiyetine uğrayarak 38 puanda kaldı.

TRABZONSPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK

Yeni Malatyaspor’u konuk eden Trabzonspor’da, ilk 11’de 2 değişiklik yapıldı. Teknik direktör Ünal Karaman, geçen hafta 1-0 kazandıkları Bursaspor maçı 11’inden yedek kulübesine çektiği Olcay Şahan’ın yerine sağ kanatta Abdülkadir Ömür’e, savunmanın solunda ise Arjantinli futbolcu Luis Ibanez’in yerine Çek oyuncu Filip Novak’a görev verdi.

Trabzonspor’da son olarak ligin 26. haftasında oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyen ve ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle Antalyaspor ile Bursaspor mücadelelerinde kadroda yer almayan sol bek Filip Novak, 2 hafta sonra takıma döndü.

Bordo-Mavili ekipte son olarak 17 Şubat’ta oynanan Alanyaspor müsabakasında ilk 11’de sahaya çıkan, daha sonraki süreçte yaşadığı sakatlığın ardından tedavisinin tamamlanmasıyla Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında yedek kulübesinden oyuna dahil olan genç oyuncu Abdülkadir Ömür ise 62 gün sonra ilk 11’de forma şansı buldu.

kronos
Devamını Oku »

Antalya, Akhisar’ın umutlarını tüketti

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 2012-13 sezonunda yükseldiği Süper Lig’de aralıksız mücadele eden ve bir ilçe takımından beklenenin üzerinde performans göstererek Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Akhisarspor, bu sezon kötü günler yaşıyor. Kümede kalma savaşı veren Yeşil-Siyahlılar, Süper Lig’in 29. haftasında Antalyaspor’u ağırladı. Rakibine mağlup olmaktan kurtulamayan Akhisarspor’un kümede kalma umutları biraz daha azaldı.

MEVLÜT ERDİNÇ, ANTALYA PLAKASINI TAKTI

Antalyaspor’a bu zorlu maçta galibiyeti getiren isim, son haftaların formda ismi Mevlüt Erdinç oldu. Mevlüt, Antalya’nın plaka numarası olan 7. dakikada attığı golle takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Golcü futbolcu, 40. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak bu sezon attığı sol sayısını 7’ye yükseltti. Akhisarspor’un tek golü ise 58. dakikada Helder Barbosa’dan geldi. Antalyaspor kalecisi Boffin’in kritik kurtarışlar yaparak galibiyette en az Mevlüt Erdinç kadar pay sahibi olduğu maç, 2-1 sona erdi.
Bu sonucun ardından puanını 41’e yükselten Antalyaspor, 5. sıraya tırmanırken, 24 puanda kalan Akhisarspor son sıradan kurtulamadı.

AKHİSARSPOR-ANTALYASPOR: 1-2

STAT: Spor Toto Akhisar
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Asım Yusuf Öz
AKHİSARSPOR: Lukac, Lopes, Caner Osmanpaşa, Cocalic (Dk. 28 Vrsajevic), Kadir Keleş (Dk. 46 Barbosa), Aykut Çeviker (Dk. 76 Bokila), Serginho, Güray Vural, Sissoko, Manu, Cikalleshi
ANTALYASPOR: Boffin, Nazim Sangare, Celustka, Bahadır Öztürk, Cissokho, Hakan Özmert, Charles Fernando, Serdar Özkan (Dk. 78 Zeki Yıldırım), Doğukan Sinik (Dk. 84 Armel Drole), Fredy (Dk. 66 Yekta Kurtuluş), Mevlut Erdinç
GOLLER: Dk. 7 ve Dk. 40 Mevlüt Erdinç (Antalyaspor), Dk. 58 Barbosa (Akhisarspor)
SARI KARTLAR: Dk. 9 Sissoko, Dk. 70 Serginho (Akhisarspor) Dk. 23 Hakan Özmert, Dk. 45+2 Nazim Sangare (Antalyaspor)

kronos
Devamını Oku »

İsveç’te Türk taksici gündem oldu: Kredi kartını unutan müşterisine kendi kartını verdi

İsveç’teki Türk taksici Ömer Temel, cüzdanını ve banka kartlarını evde unutan İsveçli müşterisine havalimanında kredi kartını verdiği için ülkede kahraman oldu.

Ülkenin en büyük gazetesi Dagens Nyheter olayı manşetten okurlarına duyurdu. Sosyal medyada çok konuşulan Temel, “Bizim milletimiz için bu tür iyilikler normal karşılanıyor. İsveç’te ise anormal ve hayretler içinde karşılanıyor” dedi.

Olayın İsveç’te yankı bulmasına şaşırdığını dile getiren Temel, “Perşembe sabahı saat 06.00’da Christer Östlund isimli İsveçli müşteriyi havalimanına götürmek için aldım. Havalimanına yaklaştığımızda müşteri panikledi, cüzdanını ve banka kartlarını evde unuttuğunu söyledi. İki günlüğüne yurt dışı gezisi varmış. Taksi ücretini sonra ödeyebileceğini söyledim ve gittiği ülkede harcama yapması için banka kartımı teklif ettim. Teklifim karşısında dondu kaldı. İnanamadı. ‘Gerçekten ilk defa taksisine binen birine güvenerek kartını ve şifresini veriyor musun?’ diye sordu. Şaşkınlık içinde tekrar tekrar sordu” diye konuştu.

İki gün sonra müşterisinin kendisini alması için telefon ettiğini söyleyen Temel, “Havalimanında karşıladığımda ‘Hiç kimse böyle bir şey yapmaz. Hele hele bir İsveçli asla bunu yapmaz. Sen nasıl böyle bir şey yaptın?’ diye tekrar tekrar sorular sordu. ‘Biz Türklerin kültüründe var, biz yardım etmeyi severiz. Bizim için bu olaylar normal’ cevabını verdim” ifadelerini kullandı.

Müşterisinin kendisine bu iyilik karşısında 30 bin kron (18 bin 800 TL) para teklif ettiğini aktaran Temel, “Gezi esnasında 4 bin 500 kron ( 2 bin 816 TL) para harcamış. Paramı iade ettikten sonra iyiliğin karşılığı olarak 30 bin kron da para teklif etti. Kabul etmedim” dedi. Bir bankada müdür olarak çalışan Christer Östlund ise “Almanya ve Fransa’ya iki günlük iş gezimi Ömer kurtardı. Hala dünyada böyle insanlar varmış. Dünyayı Ömer gibiler kurtaracak.” diye konuştu.

Christer Östlund sosyal medya hesabı facebook’tan Ömer Temel ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı. “Kurtarıcı meleğim” notu ile mesaj paylaşan Christer Östlund, “Ömer, benim gibi bir aptala kredi kartı ve pin kodu ödünç verdi. Sonsuza kadar minnettarım. uçakta DN ‘dan bir gazetecinin yanına oturdum. Benim hikâyemi sevdi ve DN’de bir şeyler yazacak. Teşekkür ederim Ömer, beni insanlığa yeniden inandırdın. Umarım hak ettiğin ilgiyi DN üzerinden alırısın” dedi.

 

medyabold
Devamını Oku »

World politics and the swing of a pendulum

World politics tend to have a pendulum pattern; moving from an ideological extreme left through the middle, then the extreme right. At each stage, particular countries experience roughly a decade or two before starting a swing to the other extreme. Currently, the pendulum swings to the right with nationalistic xenophobia on the rise. The current swing clears out remnants of the onetime popular left that had styled itself as progressive or revolutionary.The left rose to power by presenting itself as the defender of the poor masses suffering at the hands of uncaring local capitalist operators egged on by imperialists. In turn, the right did its best to create social discontent and shortages of needed commodities. In either swing of the pendulum, the people are caught in the middle.When ideologues come to power, whether with the left or right pendulum swing, they come across the reality of governance and international power play.

Perceptions of national and self interests force them to adjust ideals to fit the situation on the ground. In the United States, President Donald Trump represents the pendulum swing to the right the way President Barack Obama represented the swing to the left; both had to come to terms with the reality of governance and international dealings.

Become burdens

Trump talked tough on North Korea, insulting Kim Jung-Un as ‘rocket man’ only to turn around in search of his Nixon moment and met Kim twice. Ecuador gave asylum to WikiLeaks founder Julian Assange in 2012 partly as an ideological anti-imperialist stance, but when Assange implicated government officials, President Lenin Moreno withdrew the diplomatic protection; the British police then arrested him and the United States immediately asked for extradition.Perceptions also change with regard to national liberators. It happened in Zimbabwe, in Nicaragua, Algeria, and now in Sudan. At times, the liberators overstay their value and become burdens.Used to assorted luxuries that become entitlements, insulted by growing class divisions due to perceived rampant corruption, and propelled by real and artificial shortages, the masses turn on the rulers they previously revered.A socio-economic upheaval environment creeps in as the ruling clique amasses wealth in the midst of hunger pains or empty supermarket shelves. The inability of the ruler to see suffering becomes the reason for upheaval. The ruling clique then turns on itself. The people appointed and trusted by the president to be defense and security ministers take over power and arrange for the president to step aside. They did it in Algeria and now Sudan.

Second decade

In the 1980s and 1990s the dominance of the right came under serious challenge in Africa and Latin America from revolutionary leaders who grabbed power and appeared fresh and capable of handling crises. In Africa these new leaders included Omar Bashir in Sudan riding on Islamic wave and Abdelaziz Bouteflika in Algeria using revolutionary credentials. Latin Americans elected Hugo Chavez in Venezuela, Nestor de Kirchner in Argentina, and Lula da Silva in Brazil.They appeared to work magic, temporarily turn the economies around, and assert economic and geopolitical independence. In the second decade of the 21st Century, however, the pendulum swung to the right as leaders appeared to deliver less than before. External imperially connected forces, in calculated geopolitical confrontations, helped to erode their touch with the people by making life difficult for the masses.The externally induced erosion is part of global power play. Irrespective of the supposed ideological orientation of the rulers in imperial power centers as the United States, perceived national interests determine the approach to targeted countries.Whether it was George W. Bush, Barack Obama, or Donald Trump, they adopted similar methods, often very destructive, of forcing countries into submission.Bush went into Iraq because he wanted to, Obama went into Syria and Libya because it looked good, and Trump aspires to venture into Venezuela and overthrow Nicolas Maduro and become a liberator. In each target country, however, the manufactured socio-economic environment had made them ripe for upheaval.

In Venezuela Bush, Obama, and Trump had the same focus; to destabilize Caracas into submission. Trump has to deal with the reality of Russian and Chinese interest in Venezuelan stability.The coups in Algeria and Sudan are part of the pendulum swing. Will the coup makers go Zimbabwe way; dignified coup, or the Egyptian way to humiliate?

Prof. Munene teaches History and International Relations at USIU.



from Politurco.com| Informs and Inspires by Facts and Analyses http://www.politurco.com/world-politics-and-the-swing-of-a-pendulum.html
Devamını Oku »

Trabzonspor seriyi bozmadı, emin adımlarla yola devam ediyor

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Trabzonspor evinde Yeni Malatyaspor’u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 5’e çıkardı.

Karadeniz ekibi 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanmayı başarırken gollerini Anthony Nwakaeme ve Hugo Rodallega attı. Konuk Sarı-Siyahlı takımın tek golü ise Ömer Şişmanoğlu’dan geldi.

TRABZON 52 PUANA ULAŞTI

Trabzonspor 2-1’lik skorun ardından ligde üst üste beşinci galibiyetini alarak 52 puana yükseldi. Lig’de Beşiktaş’ın ardından 4’üncü basamakta yer alan Karadeniz ekibi istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Malatyaspor ise bu yenilgiyle 38 puanda kaldı.

Trabzonspor’da Nwakaeme, takımına bir gol kazandırırken galibiyet golünün de pasını verdi.

İLK GOL MALATYA’DAN GELDİ

Karşılaşmanın ilk golü konuk Yeni Malatyaspor’dan geldi. Kontra atağa çıkan Sarı-Siyahlı takımda Pereira sağ taç çizgisinin önünden topu ortaladı. Penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Ömer Şişmanoğlu iki Trabzonsporlu oyuncunun arasından yaptığı kafa vuruşuyla skoru 1-0 yaptı.

Ömer Şişmanoğlu Trabzonspor’a karşı oynadığı 11’inci maçında 8’inci golünü atmış oldu.

KARADENİZ EKİBİ ERKEN CEVAP VERDİ

Trabzospor golden sonra toparlanarak beraberlik için yüklendi. 31’de Abdulkadir’den gelen pas ile Nwakaeme ceza alanına girdi. Vuruş açısını bulan golcü oyuncu yerden sert bir vuruşla skora 1-1’lik dengeyi getirdi. Başka gol olmayınca ilk 45 dakika bu skorla tamamlandı.

Trabzonspor’da Ekuban, Bordo-Mavili takımın galibiyetine katsı sağladı.

KIRMIZI KART MALATYA’YI ZORA SOKTU

Karşılaşmanın ikinci yarısında dengede giden oyunu Mustafa Akbaş’ın kırmızı kartı değiştirdi. 76’da hızlı çıkmak isteyen Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür’ü faulle durduran Mustafa Akbaş ikinci sarı karttan kırmızıyla oyun dışı kaldı. Konuk ekip bu dakikadan sonra 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

TRABZON FIRSATI KAÇIRMADI

Rakibinin 10 kişi kalmasını fırsata çeviren Bordo-Mavili takım, 79’da öne geçti. İlk golü kaydeden Nwakaeme’nin yaptığı ortayı arka direkte iyi takip eden Rodallega skoru 2-1’e getirdi. Karadeniz ekibi kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyarak üst üste 5’inci maçını kazandı.

MAÇ KADROSU

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Sosa, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür (Dk. 89 Olcay Şahan), Yusuf Yazıcı (Dk. 66 Rodallega), Nwakaeme, Ekuban (Dk. 90+3 Amiri)

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Seth, Murat Akça, Mustafa Akbaş, Bülent Cevahir, Robin Yalçın, Donald, Pereira (Dk. 86 Guilherme), Aleksic, Adem Büyük (Dk. 75 Kamara), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 64 Bifouma)

Goller: Dk. 22 Ömer Şişmanoğlu (Yeni Malatyaspor), Dk. 31 Nwakaeme, Dk. 79 Rodallega (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 76 Mustafa Akbaş (Yeni Malatyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 45 Ömer Şişmanoğlu (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 60 Novak, Dk. 90+4 Pereira (Trabzonspor)

Stat: Medical Park

Hakemler: Zorbay Küçük, Kemal Yılmaz, İbrahim Çağlar Uyarcan

medyabold
Devamını Oku »

Tokalaşmayan Erdoğan, İmamoğlu’na ‘hayırlı olsun’ da demedi

Bir cenaze töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elini sıkmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mazbata için de hayırlı olsun demediği ortaya çıktı.

Odatv’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini uğurlamak için makam aracı önünde bekleyen Ekrem İmamoğlu ile burada tokalaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hayırlı olsun dedi mi size?”sorusuna, “Kendisi öyle bir cümle kullanmadı. Sadece kandilini kutladığımda iade-i kutlama yaptı” yanıtını verdi.

kronos
Devamını Oku »

Turkish court halts Imamoglu’s order to copy municipality databases

A Turkish court has accepted a complaint of the ruling party officials and halted an order from Istanbul’s new mayor to copy the databases in the municipality and its associated companies in a bid to investigate corruption allegations, Turkish media outlets reported on Friday.

Ekrem Imamoglu, Istanbul’s mayor-elect of the main opposition Republican People’s Party (CHP), received his official mandate on Wednesday, 17 days after the March 31 local election, as the ruling Justice and Development Party (AKP) appealed the results, causing long-run vote recounts.

On his first day as mayor, Imamoglu gave an order to copy the databases of the Istanbul Metropolitan Municipality (IBB) and its affiliated companies. Accordingly, a group of five, including three experts outside the IBB, was created for the task.

Charitable foundations close to Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan and his family allegedly received some 847 million lira ($145million) in the past year and a half prior to the recent local government elections, according to a report by Deutsche Welle.
According to a news report by the Deutsche Welle (DW) Turkish service on Friday, the Istanbul Metropolitan Municipality transferred 847 million lira in the past one and a half years to the foundations.

The Istanbul 4th Administrative Court has halted the copying task due to an appeal by the ruling AKP members, who are reportedly Omer Faruk Kalayci, vice-president of AKP Istanbul Province and Yuksel Akyol, head of the IBB Public Works Commission.

In its ruling, the court has demanded the new administration of IBB should explain the reasons behind the copying act.

Speaking in a televised interview with A Haber, a pro-government news channel, AKP lawmaker Abdullah Guler claimed late on Thursday that Imamoglu had committed a crime by ordering to copy the databases, an act that may lead to a sentence of between two and four years in jail.

For Guler, the copying move may pave the way for terrorist organizations to gain access to sensitive IBB data.

“Even if Imamoglu has the mandate, we are talking here about someone whose mandate is still in question,” AKP lawmaker said, referring to the appeal submitted by AKP to the Supreme Electoral Council (YSK) for the re-run of Istanbul elections.

Guler also questioned Imamoglu’s good faith, as he ordered copying, instead of carrying out an investigation. Guler labeled Imamoglu’s directive of serving personal, political, and commercial purposes.

On the other end, the IBB released a written statement, saying that the information copied would be kept secret inside the municipality.

“This is only an order, in accordance with the law, that aims to keep the memory of Istanbul inside the institution. The information has been archived in a bid to transfer it to the future reliably. [I regret to inform, however] we have archived due to some findings, not speculations,” Imamoglu told reporters on Friday.

After the court ruling, the IBB published a statement, declaring that the IBB administration had not yet been officially informed about the court’s decision to stop the execution.

“We will do the necessary, whenever the official notification reaches,” said the statement.

Baris Yarkadas, a former CHP lawmaker and journalist, criticized the court ruling to halt copying.

“What is that panic for? What is that fuss for? If only you [the court] had stopped the ones who committed crimes, instead of halting Imamoglu’s order [of copying the IBB databases],” said Yarkadas.

According to a Haberturk report, Imamoglu had also asked the IBB’s affiliated companies on Thursday to hand over the records, documenting their activities between March 31 and April 18, including financial statements, budget charts, registered and unregistered real estates.

Erdogan family-linked foundations get $145million from Istanbul: Report 

The post Turkish court halts Imamoglu’s order to copy municipality databases appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/20/turkish-court-halts-imamoglus-order-to-copy-municipality-databases/
Devamını Oku »

French president declares support to Syrian Kurds in fight against ISIS

French President Emmanuel Macron hosted on Friday a delegation of the Syrian Democratic Forces (SDF), assuring them of French support for the SDF’s continuing fight against remaining Islamic State (ISIS) jihadists in Syria, France 24 reported. Macron’s reception of the SDF delegation has angered Turkey.

Backed by the US, the Kurdish-dominated SDF has played a crucial role in fighting against ISIS.

However, despite the ISIS’s defeat, the SDF finds the jihadist group still a threat, continuing its attacks in northern Syria, Baghouz, the territory that stretches between the two countries of Syria and Iraq.

ISIS, or Daesh with its Arabic acronym, declared a self-proclaimed “caliphate” in 2014, collapsing since then when it controlled large parts of Syria and Iraq.

Speaking to the SDF representatives at Elysée Palace, Macron declared also financial support to be allocated to “respond to the humanitarian needs and the socio-economic stabilization of civilian populations in Syria.”

On April 1, French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian promised one million euros in humanitarian aid for camps, notably Al-Hol camp, housing thousands of displaced people, including women and children, who lived in ISIS-held regions.

“European capitals are all keeping a careful eye on the IS[IS] prisoners held by the SDF after the defeat of the jihadists, given many are dual nationals,” France 24 quoted the French president as saying.

Besides all, Macron underlined the importance of “the security of Turkey and a de-escalation along the Syrian-Turkish border” to France.

In response to the meeting between Macron and the SDF, Turkey condemned France in a statement on Friday, since the SDF is dominated by fighters from the Peoples’ Protection Units (YPG), which Ankara views as the Syrian extension of the outlawed Kurdistan Workers Party (PKK). PKK has waged a 35-year-run war against Turkey for a self-ruling Kurdish state in the south-eastern region of the country.

“This attempt [Macron’s reception of the SDF delegation] that aims to provide pseudo-legitimacy to the extensions of the terrorist organization is an utterly wrong step which does not comply with the spirit of alliance,” said Hami Aksoy, spokesperson of the Turkish Foreign Affairs Ministry.

The SDF, key ally of the Western coalition in defeating ISIS with its fighting forces on the ground, fears to be alone in the region with Turkey and ISIS, after the surprise withdrawal announcement by the US President Donald Trump in January.

US envoy declares that the battle against ISIS is about to end, but no time frame for withdrawal from Syria

The post French president declares support to Syrian Kurds in fight against ISIS appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/20/french-president-declares-support-to-syrian-kurds-in-fight-against-isis/
Devamını Oku »

Turkey’s year-end inflation forecast rises to 16, 23 percent

The Central Bank of the Republic of Turkey (CBRT) ‘Survey of Expectation’ in April shows that the year-end inflation forecast increased from 15.64 percent to 16.23 percent. The dollar expectation was 6,20 percent instead of 6,06 percent.

The Central Bank announced the April expectation survey, which was answered by 68 participants consisting of the real sector and financial sector representatives and professionals displays that Turkey’s Consumer Price Index (CPI) estimation rose to 1.61 percent from 1.54 percent of the previous survey. CPI expectation for May was 1.11 percent and 1.12 percent, respectively and June expectation recorded 0.88 percent.

CBRT’s latest survey finds out that the current year-end CPI expectation was 15.64 percent in the previous survey period and rose to 16.23 percent during this survey period.

CPI expectation in the previous survey period was 15.24 percent and increased to 15.38 percent in this survey period. The CPI expectation after 24 months was 11,80 percent and 12,06 percent, respectively during the same survey periods.

Growth forecasts reduced 50 percent

CBRT’s USD/Turkish Lira exchange rate predictions jumped from 6.06 percent of the previous survey of expectation to 6.20 percent in the April survey. The account deficit fell to 17.6 billion Dollars in the April chart, from 21.4 Dollar of the previous survey.

Gross Domestic Product (GDP) growth estimation for 2019 was 1.2 percent in the previous survey period and down to 0.6 percent in this survey period. Growth expectation for the year 2020 was 3.2 percent and 2.9 percent in the same survey periods, respectively.

The Turkish economy contracted 3% in the fourth quarter of 2018 after a Turkish currency crisis devalued the lira nearly 30% against the US dollar over the past year. Turkey’s corporate sector has borrowed more than $300 billion or 40 percent of GDP and the unemployment rate surged to 14.7 percent.

Many local and foreign economists comment that Turkey faces deep economic crisis and have to go to the IMF for financial assistance. Ankara’s tension with the USA over the Russian S-400 missile order and ruling Justice and Development Party’s objections to Istanbul election result are important factors that put Lira under pressure.

The real inflation is 43 percent in Turkey, not 20 percent, says university Professor

The post Turkey’s year-end inflation forecast rises to 16, 23 percent appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/20/turkeys-year-end-inflation-forecast-rises-to-16-23-percent/
Devamını Oku »

’15 Temmuz TSK’ya kurulan, meçhullerle bezeli bir kumpastır’

Genelkurmay Çatı Davası’nda savunma yapan eski tümgeneral Ömer Faruk Harmancık, ’15 Temmuz TSK’ya kurulan, meçhullerle bezeli bir kumpastır. TSK’nın düne göre daha güçlü olduğunu söylemek, akıl tutulmasıdır’ dedi.

Harmancık, dönemin Donanma Komutanı Veysel Kösele’yi derdest ettirdiği suçlamasına karşı ise  “Böyle bir talimatım olmadığı gibi böyle bir olaydan da haberim olmadı. O gün Kösele de İstanbul’da. Bir lastik botla Marmara Denizi’nin ortasındaki fırkateyne gidiyor. Kendi iradesi ile gemiye giden birisini derdest etmekle suçlanıyorum. Orada askeri hatlarla ve cep telefonuyla her yerle irtibat kuruyor. Kimse ona engel olmuyor. Tv seyrediyor, eşiyle görüşüyor, ama ‘Ben derdest edildim’ diyor, sonra da ben suçlanıp, yargılanıyorum.” savunmasını yaptı.

“YAYINLANMIŞ ŞEYLERİ NEDEN İMZALATMAYA ÇALIŞAYIM”

Odatv’de yer alan habere göre Harmancık, “Yapay zeka makinası olsaydı” dedikten sonra Hulusi Akar,  Bülent Bostanoğlu ile Abidin Ünal’ın 15 Temmuz’a ilişkin söylem ve eylemlerine ilişkin 200 civarında soru sorup, sonuç olarak makinanın üç isim için de, “15 Temmuz’dan haberi var” cevabını verdiğini iddia etti. Harmancık, “Adil, bağımsız, tarafsız yapay zeka, buradakiler dışında herkesin 15 Temmuz’dan haberi olduğunu söylüyor” dedi.

Ömer Faruk Harmancık, yapay zeka makinası sunumumun Hulusi Akar’la ilgili bölümünün yarısında ara verip, şunları anlattı:

“Hayalen o akşama gidelim. Saat 00.40’ta odasına gidiyorum. Eğer bir şeyler imzalatmak istemişsem, bu ya sıkıyönetim bildirisi, ya TRT’de okunan bildiri ya da dosyada olmayan, görmediğimiz, bilmediğimiz bir şey olmalı. Sıkıyönetim bildirisi saat 22.21’de, TRT bildirisi 00.13’te yayınlanmış. Yayınlanmış şeyleri neden imzalatmaya çalışayım. Örgütsek, Cemil (Turhan) arar, ‘Biz imzalattık, yayınladık’ der. Hulusi Akar, olmayan bir şeyi olmuş gibi, kahramanlıkmış gibi söylüyor. Doğru söylemiyor. Yalan söylüyor. İmzalatmak istediğimi söylediği şey ikisi de değil, üçüncü kağıt ise o nerede? ‘Olamayan, hayali bir kağıdı bana imzalatmaya çalıştılar’ diyor.”

Harmancık’ın bu sözlerinin ardından şu diyaloglar yaşandı:

Başkan Dik: İkiniz tek miydiniz?

Harmancık: Bir yığın adam vardı.

Başkan Dik: Kimler?

Harmancık: İsmi geçen herkes. Onlar dışında başkaları da girip çıkıyordu. Girenin, çıkanın haddi yoktu.

Harmancık, savunmasının son bölümünde de özetle şunları söyledi:

15 Temmuz TSK’ya kurulan, meçhullerle bezeli bir kumpastır. TSK’nın düne göre daha güçlü olduğunu söylemek, akıl tutulmasıdır. Olsa olsa mezarlıktan geçerken ıslık çalmaktır. Sizden tahliye, beraat adli kontrol istemiyorum. Sadece adil yargılama hakkımı istiyorum.

 

kronos
Devamını Oku »

Halefleri, seleflerinin tartışmalı lüks makam araçlarını satılığa çıkardı

Kocaeli’de 31 Mart seçimlerinde 13 ilçe belediyesini kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP) 12’sinde belediye başkanları değişti. 

Eski başkanların tepki çeken lüks makam araçları yeni gelen isimler tarafından otoparka çekildi. Audi cip, Mercedes VİP minibüs, Volvo lüks sedan araçlar şu günlerde satılmayı bekliyor.

AKP, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Kocaeli’de önemli bir değişiklik yapmış, 13 belediye başkanından 12’sini yeniden aday göstermemişti. Seçimlerde sadece bir ilçeyi, İzmit’i CHP’ye kaptıran AKP diğer bütün başkanlıkları yeniden kazandı.

AKP’nin yeni başkanları önceki dönemlerden kalan makam araçlarını kullanımdan kaldırdı. Skoda, Fiat, Renault gibi göreve mütevazi makam araçlarını tercih eden yeni başkanların bir kısmı seçim öncesinde “lüks makam aracı kullanmayacağım” vaadinde de bulunmuştu.

Başkanların kullanımdan kaldırdığı araçlar şöyle;

Büyükşehir – Audi Q8

Kartepe – Volvo S90

Başiskele – BMW X3

Gebze – Mercedes Sprinter VİP minibüs

Kandıra – Volkswagen Tiguan

Çayırova – Mercedes Vito

Yavaş: İlk işim makam arabalarını azaltmak olacak

medyabold
Devamını Oku »

Game of Thrones final sezonu ‘soundtrack’inden ilk şarkı paylaşıldı

Beklenen gün geldi çatı ve Game of Thrones’un final sezonu başladı. Dizinin bin bir türlü olayın ardından üstüne devasa bir savaşla noktalanacak son sezonu için geçtiğimiz hafta açıklanan yıldız isimlerle dolu soundtrack albümünden ilk şarkı yayınlandı.

SZA, The Weeknd ve Travis Scott

POWER İS POWER

Playtuşu’nun haberine göre HBO ve Columbia Records’ın ortaklığıyla hayata geçen ve diziden ilham alan For the Throne isimli soundtrack’ten dinleme şansını yakaladığımız ilk şarkı Matt Bellamy’nin Pray isimli şarkıyı çaldığı canlı performans kaydıydı. Yayınlanan ilk resmi şarkı Power is Power, SZA, The Weeknd ve Travis Scott üçlüsünden geldi.

Bu üçlünün yanında The National, A$AP Rocky, Lil Peep, Maren Morris, Joey Bada$$, Mumford & Sons, ROSALÍA, Muse’dan Matthew Bellamy ve Ty Dolla $ign gibi isimlerin yer alacağı albüm yer alacak.

Tamamı 26 Nisan’da yayınlanacak albümden paylaşılan ilk şarkı olan Power is Power’ı buradan dinleyebilirsiniz.

medyabold
Devamını Oku »

Cumartesi Anneleri: Annelerden elinizi çekin

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına konuşan Maside Ocak “ Gebze’de şiddet gören annelerin ne yaşadığını en iyi biz biliriz. Evlatlarının yaşaması için oradaydılar. Annelerin üzerinden çekin elinizi. Anneler ki yaşamı doğurandır, annelerden uzak durun” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da Gebze’de yaşananları gündeme getirerek “Annelerimize yapılanları gördük. Bunu yaptıran yetkililer büyük bir alçaklığa imza attılar” diye konuştu.

kronos
Devamını Oku »

Gülse Birsel duyurdu: Jet Sosyete 2 Mayıs’ta final yapıyor

TV8 ekranlarında yayınlanan Jet Sosyete dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel, dizinin akıbetiyle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Gülse Birsel imzalı komedi dizisi Jet Sosyete, iki hafta 2 Mayıs’ta ekrana gelecek olan 39. bölümüyle final yapacak. Daha önce Jet Sosyete’nin artık televizyonda yayınlanmayacağını açıklayan Gülse Birsel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni sezon için bilgi verdi.

Birsel televizyonda 120 dakika yayınlanan dizinin, yeni sezonda 45 dakika olacağını duyurdu. Jet Sosyete’nin son bölümünde yakaladığı başarılı reyting sonucunu paylaşayan Birsel, “Reytinglerle bizi ikna etmeye çalışma televizyon dünyası. Yeni sezonda başka platforma gidiyoruz biz, çiçek gibi 45 dakika yapacağız. (Televizyon finalimiz 2 Mayıs’ta, 2 bölüm kaldı yani)” notunu yazdı.

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, başrollerini Çağlar Çorumlu, Derya Karadaş, Cengiz Bozkurt, Gülse Birsel, Sarp Apak, Bartu Küçükçağlayan, Hasibe Eren ve Ayşenil Şamlıoğlu’nun paylaştığı Jet Sosyete dizisi 2 Mayıs’ta ekrana gelecek olan 39. bölümüyle final yapacak. Dizi Eylül ayından itibaren dijital bir platformda yayınlanmaya devam edecek.

Gülse Birsel: Bu iş artık yapılabilir değil

medyabold
Devamını Oku »

‘Seçim tekrarı’ konusunda AKP’de görüş ayrılığı

AKP, İstanbul’da çeşitli usulsüzlük ve hile iddialarıyla seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu, ancak parti içinde seçimin yenilenip yenilenmemesi konusunda farklı görüşler dile getiriliyor.

‘İMAMOĞLU YÜZDE 60 ALIR’ ENDİŞESİ

Emine Kaplan’ın Cumhuriyet‘te yer alan kulis haberine göre; parti içindeki bazı gruplar, sandığa gitmeyen AKP seçmeninin yeni bir seçimde partiye oy vereceği hesabı yaparak İstanbul’un kazanılabileceğini düşünürken, bazıları da böyle bir olasılığın Ekrem İmamoğlu’nu daha da büyütebileceği ve yüzde 60-65’lere dayanan bir oyla seçilebileceği uyarısı yapıyor. YSK’ye yapılan başvuruda yer alan bilgi ve belgelerle ilgili olarak da tam bir görüş birliği bulunmayan partide, iddiaların iptal için yeterli olmadığını dile getiren çok sayıda partili olduğu belirtiliyor.

3 AYRI GÖRÜŞ VAR…

YSK’ye sunulan itiraz başvurusuyla ilgili 3 ayrı görüş dile getiriliyor. İtiraz başvurusunda yer alan bilgilere dikkat çeken bazı partililer, usulsüz seçmen kaydı, sandık kurulu başkanları ve memur üyelerin kamu görevlileri dışından belirlenmesi, seçmen olamayacak kişilerin seçmen listelerinde yer alması gibi nedenlerle seçimin iptal edilmesi gerektiği, bunların da organize bir usulsüzlük olduğunu savunuyor.

İkinci görüş ise özellikle seçmen listelerindeki usulsüzlük iddialarının seçimden önce yapılması gerektiği, YSK’nin ilan ettiği tarihlerde itiraz edilmediği için listelerin kesinleştiği, YSK’nin bu nedenle partinin başvurusunu reddedeceği yönünde.

Bu iki görüşün dışında ise YSK’ye sunulan belge ve bilgilerin doğru olabileceği, ancak aradaki farkın kapanmasını sağlayacak somut bir durum olmadığı için seçimin yenilenmesi kararının çıkmasının çok zor olduğu üçüncü görüş olarak dile getiriliyor.

‘OLASI BİR İPTAL KARARINA KARŞI HAZIRLIK MI?’

YSK’nin ne yönde karar vereceği hem Cumhur İttfakı hem de Millet İttifakı cephesinde merakla beklenirken, önceki yıllarda kısa bir süre kala ‘idari izin’ kararı alan hükümetin Ramazan Bayramı tatiline daha 1.5 ay olmasına karşın tatilin süresini 9 güne çıkarması ‘olası bir iptal kararına karşı hazırlık mı’ sorusunu gündeme getirdi. İptal kararı çıkması durumunda İstanbul seçiminin 9 günlük tatilin 2. günü olan 2 Haziran’da yapılması gündeme gelecek. Özellikle Ekrem İmamoğlu’na oy veren seçmenin şimdiden tatil planı yaparak sandığa gitmemesini sağlamanın amaçlanmış olabileceği kaydediliyor.

YÜZDE 60 KORKUSU

Parti kulislerinde, en fazla tartışılan konu ise İstanbul’da seçimin yenilenmesi durumunda ortaya çıkacak olası tablonun ne olacağı etrafında toplanıyor. Bazı gruplar, seçimin yenilenmesi durumunda kazanılacağı hesabı yapıyor. Parti içinde İstanbul’da seçimin yenilenmesinin riskli olduğunu düşünenler de bulunuyor.

Bu görüşü savunanlar, “Süreç gereksiz yere çok uzatıldı. Önce geçersiz oyların sayımı, ardından bazı ilçelerde bütün oyların sayılması, tüm oyların sayımı için yapılan başvuru, en son da olağanüstü itirazla seçimin iptal edilmesi başvurusu. Gereksiz mazbata tartışmalarıyla Ekrem İmamoğlu mağdur hale getirildi. Seçim yenilenirse belki bizim seçmenimiz sandığa gider Binali Yıldırım’a oy verebilir. Ama Cumhur İttfakı’na karşı da tüm partilerin Ekrem İmamoğlu’nun etrafında toplanması gibi bir durum ortaya çıkar. İstanbul’u kazanacağız derken İmamoğlu farkı artırarak yüzde 60-65’lerle seçimi kazanır. Böyle bir tablo partiye çok daha büyük zarar verir” yorumunu yapıyor.

kronos
Devamını Oku »

Sarı Yelekliler’de 23’üncü hafta

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Sarı Yeleklilerin yarın, yani 23’üncü haftada yapacakları gösterilerde Notre Dame ve çevresine girmelerini yasakladı.

ÖNLEMLER SERTLEŞMEYE BAŞLAMIŞTI 

Fransa’da artan yakıt fiyatlarına ve vergilere tepki olarak başlayan Sarı Yelekliler gösterileri 23’üncü haftasına girmek üzere. Daha önce Cumhurbaşkanı Macron’un ve İçişleri Bakanlığı’nın eylemlerde şiddet olaylarına karşı aldıkları önlemler sertleşmeye başlamıştı.

NOTRE DAME ÇEVRESİNDE EYLEM YASAĞI 

Yerel medya, İçişleri Bakanı Christophe Castaner’ın bugün yapılacak olan gösterilerde, daha önce yaşanan şiddet olaylarının tekrarlanmaması adına Notre Dame çevresine göstericilerin girmesini yasakladığını duyurdu. Yasaklanmanın sebebinin ise, Notre Dame yangınının ardından alınan ‘güvenlik önlemleri’ olduğu belirtildi. Yasaklamanın, Notre Dame ve çevresinde tüm gün geçerli olacağı belirtildi.

kronos
Devamını Oku »

Cezaevinde tutuklu bebek sayısı 743+1 oldu: 8 aylık Ömer Asaf, annesiyle birlikte cezaevine girdi

Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra binlerce insanın hukuksuz gerekçelerle gözaltına alındığı ve tutuklandığı süreçte en büyük acımasızlık çocuklara yapılıyor.

743 bebeğin annesi ile birlikte cezaevinde tutuklu bulunduğu sürece 8 aylık Ömer Asaf bebekte eklendi. 2 yıldan fazla açıkta bekleyen anne Öğretmen Fatma Erden, 2 ay önce görevine iade edilmişti. Polisin davet üzerine ifade vermeye gittiğinde tutuklandı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN-BOLD ÖZEL

Kütahya’da yaşayan Fatma Erden ve 8 aylık oğlu Ömer Asaf 17 Nisan’da tutuklanarak Kütahya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Baba Necip Erden tutuklanma nedenini ve olayın nasıl geliştiğini Bold Medya’ya anlattı:

“17 Nisan Perşembe günü evimize bir tebligat geldi. İfade vermeye çağrıyorlardı. 14.30’da mahkemeye gittik. Bir kişi daha vardı ifadeye gelen. Onu bekledik biraz. 16.10 gibi ifadesi alınmaya başladı, 17.30’de tutukladılar. Tutuklanma nedeni eşimle aynı okulda çalışan iki öğretmen kendi aralarında konuşuyorlar, bizim eve oturmaya geleceklerini ve adresimizi yazmışlar. 2015 yılının ekim ayında olmuş bu konuşma. Bunu suç saydılar.”

15 Temmuz’da sonra Valilik kararı ile açığa alınan Fatma Erden 30 ay bekletildikten sonra iki ay önce görevine geri dönmüştü. Köprüören Tek Termik Ortaokulu’nda Teknoloj ve Tasarım Öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Kendisinin de 13 Şubat 2017’de Bylock iddiasıyla tutuklandığını ifade eden matematik öğretmeni Necip Erden, “İçerik bulamadıkları için 18 Ekim 2017’de tahliye edildim. 31 Ocak 2018’de de 6 yıl 3 ay hapis cezasına verildi. Dosyam Yargıtay’da. Şu an çocuğumuzun içeride olması en büyük sıkıntımız.”

Tutukluluğa itiraz için Tavşanlı Sulh Ceza Mahkemesi’ne eşi ve kendi iki ayrı dilekçe veren Fatma Erden’in ilk mahkemesi 16 Mayıs’ta görülecek.

“BEN SENİN ADINI YAŞADIĞIM ADALETSİZLİĞE DERMAN OL DİYE ÖMER KOYDUM!”

“Biz oğlumu parke üzerinde bile emetletmezken şu anda betonun üzerinde emeklemek zorunda. Hepimizin günahı olabilir ama 8 aylık bir çocuğun suçu ne! Oğluma adil olsun diye Ömer, iyi bir yönetici olsun diye Asaf adını verdim. Şu an oğlum adaletsizliği iliklerine kadar yaşıyor!” diyen Necip Erden oğluna ve annesine yazıp postaladığı ilk mektubu Bold Medya ile paylaştı:

Ömerime…

Adaletten adı olup adaletsizlikle yargılanan 8 aylık Ömerime… Hiç suçu olmayan, safa, pak, temiz olan Ömerime… Ayrı düşmekte varmış oğlum, o kısacık yaşantıda ayrı kalmak da…

Ben senin adını yaşadığım adaletsizliğe derman ol diye ÖMER, Hz. Süleyman’ın hükmettiği her şeye vezir olan iyi bir yönetici olasın diye ASAF koydum. Ömer Asafım…

Gün gelip baban ve daha nicelerinin yaşadığı bu adaletsizliği giderecek bir yönetici ola diye be oğlum… Ama o büyük isminle şimdi parmaklıklar arkasında küçük yüreğinle adaletsizliği her nefesinden hissediyorsun.

Annenle senin parke üzerinde emeklemene kıyamazken şimdi beton üstünde emeklemek zorundasın be oğlum.

Oğlum kıyamam, bilirim annen senin meleğin, sana halı da olur kilim de. O melek seni yere kondurmaz oğlum.

Yarim razıyım müebbet yatmaya, yeter ki siz çıkın, siz kalmayın yaricim. Koca dünya 8,5 ay yattığım o küçücük koğuştan daha da dar. Nefesim olun, tez vakitte gelmeniz dileğiyle.

Bekliyorum sizi babam…

Bekliyorum.

Necip Erden: Benim oğlum bu kalemi adı gibi var olabilmek için, adalet için tutacaktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kadri Gürsel: Bahçeli’nin örtülü hedefi Erdoğan’dır

Gazeteci Kadri Gürsel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Oy oranımız yüzde 18.81’dir. 18.81, 1881’dir. O da Atatürk’ün doğumudur” sözlerini Twitter’dan değerlendirdi. Gürsel, “Bahçeli’nin 18,81 varsayımından Atatürk’ün doğum yılına uzanan numerolojinin örtülü hedefi Erdoğan’dır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya kampında yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaparken “Oy oranımız yüzde 18.81’dir. 18.81, 1881’dir. O da Atatürk’ün doğumudur” ifadesini kullanmıştı. Gazeteci Kadri Gürsel, Bahçeli’nin 1881 hesabının hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia ettti. Twitter’dan bir paylaşım yapan Gürsel şunları kaydetti:

“Bahçeli, AKP’ye ‘yüzde 33’e düştünüz’ demiş oluyor. Hesap basit, Cumhur’un yüzde 52’sinden Bahçeli’nin yüzde 18,81’ini çıkarınca 33,19 kalıyor. Bahçeli’nin 18,81 varsayımından Atatürk’ün doğum yılına uzanan numerolojinin örtülü hedefi Erdoğan’dır. Çok ilginç!”

kronos
Devamını Oku »

Presidential aide says Turkey is partner of F-35 technology, not just client

Turkish Presidential Spokesman Ibrahim Kalin has said that Turkey is not just a client of United States’ F-35 fighter aircraft, but also a partner of its technology, state-run Anadolu Agency (AA) reported on Thursday.

“Turkey is and will continue to be, a partner of the F-35 technology. We are not just a client or buyer of the F-35s,” Kalin told the press after a Cabinet meeting in the capital of Ankara on Thursday.

In 2017, Turkey signed an S-400 air defense system deal with Russia, which led to ongoing friction between Turkey and the US, as the latter expressed strong disapproval of the deal.

Acting Pentagon spokesman, Charles Summer, said in March that Turkey will face grave consequences if it does not reverse its decision to buy the S-400 missile defense system from Russia.

However, Turkish President Erdogan has shown determination to push ahead with the S-400 purchase plan and refused an offer by the US to purchase the Patriot air defense missiles.

In an attempt to make Ankara cancel its S-400 purchase, US froze the delivery of F-35 fighter jet equipment to Turkey two weeks ago.

On Monday, Turkish Defense Minister Hulusi Akar announced during a US-Turkey conference in Washington that they have received a renewed offer for the Patriot. “This offer is now on the table; we are studying it carefully,” Akar said.

Akar also commented on repercussions Ankara is said to face for buying the Russian S-400 system under a sanctions law known as Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CATSAA).

“Turkey’s purchase of the Russian S-400 missile system should not trigger US sanctions because Ankara remains committed to the NATO alliance,” Akar underlined.

The US and other NATO member countries that are part of the F-35 program have said that Turkey’s plan to buy the S-400s would compromise the security of the F-35 aircraft.

Kalin also commented on the safe zone that the US and Turkey will work on together to establish in Syria next to the Turkish border.

“Turkey expects the US pullout from Syria to continue and a safe zone to be established under Turkey’s control,” he said.

Special Representative for Syria Engagement and the Special Envoy for the Global Coalition to Defeat ISIL, James Jeffrey, stated on Monday that the safe zone will be created without the presence of the People’s Protection Units (YPG).

Turkey deems YPG, a Kurdish militia that forms the central command structure of US-backed Syrian Democratic Forces (SDF), a terrorist group due to its affiliation with the outlawed Kurdistan Worker’s Party (PKK), a rebellious group which has waged a decades-long insurgency in Turkey.

The two NATO allies have been at odds with each other regarding a series of diplomatic rows that involve Turkey’s demands that the US extradite Muslim cleric, Fethullah Gulen, differences over Middle East policy and the war in Syria, and sanctions on Iran.

US freezes delivery of F-35 equipment to protest Turkey’s planned S-400 purchase

The post Presidential aide says Turkey is partner of F-35 technology, not just client appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/20/presidential-aide-says-turkey-is-partner-of-f-35-technology-not-just-client/
Devamını Oku »

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a: Demiri siz kızdırdınız, siz soğutun

Saadet Partisi, İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda konuşan SAADET lideri Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı “Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemi” açıklamasına yanıt verdi:

‘MİLLETİ İKİYE BÖLEN SİZLERSİNİZ’

“Sayın Cumhurbaşkanı biz değil, siz demiri soğutun. Seçim süreci boyunca milleti ikiye bölen sizlersiniz. Bunun sorumlusu kimin kullandığı dildi? Seçim sürecinde kimin söylemleri Türkiye’yi bu hale getirdi? Bunu hatırlayın. Çok güzel söz demiri soğutalım ancak lafla peynir gemisi yürümez. İnşallah bu sözün gereğini de yerine getirirsiniz.”

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

NASIL OLUR DIŞARIDAN GELEN SOĞAN PATATESE MUHTAÇ OLURUZ?

 Ekonomide, sağlıkta, eğitimde her alanda uyardık bu arkadaşları ancak gerekeni yapmadılar. Açık söylüyorum; yolsuzluk ve israfı ortadan kaldırmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Çuvalın altı delik çünkü. Öbür taraftan üretim olmadan güçlü ekonomi olamaz. Biz Singapur değiliz, biz Monaco değiliz. Sadece turizmle ayakta kalamayız. Resmi işsizlik 5 milyonu buldu. Gayri resmi işsizlik 8 milyonu buldu. Türkiye patates, soğanı nasıl ithal eder ya? Kendi kendine yeten Türkiye nasıl oldu da dışarıdan gelen soğan ve patatese muhtaç olur? Tarih bunu yazacak.

‘YÜZ BİNLERCE ÖĞRETMEN BOŞTA AMA ALINMIYOR’ 

Eğitimde ne müfredat belli ne de sınav sistemi. Yüz binlerce öğretmen boşta bekliyor. Öğretmen açığı da var ama alamıyor. Ardahan’da, Iğdır’da Şırnak’ta öğrenci yok ama üniversitesi var. 200’ün üzerinde üniversite var ülkede. Hâlâ okul açar gibi üniversite açılıyor. Böyle bir eğitim sistemi olmaz, olamaz. Allah rızası için artık kendinize gelin.

‘SEÇİMDEN SONRA ŞİKAYET İŞE YARAMAZ’

1969’dan beri birçok seçim yaşadım. Bu kadar baskı, gerginlik, iktidarın devletin bütün birimlerini; askeri, emniyeti, yargıyı, valileri, kaymakamları seferber ettiği, adalet mefhumun rafa kaldırıldığı başka bir seçim hatırlamıyorum. İki şey beni rahatlattı. Birincisi. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Seçimden sonra iş yok, para yok, çocuğumu okutamıyorum vs. şikayetler işe yaramaz. Demokrasi böyle bir şey. İkincisi ise ‘Allah Teâlâ bir kavme, bir topluma ihsan ettiği nimeti durup dururken değiştirecek değildir. Ta onlar
kendilerindekini değiştirinceye kadar.’ O zaman bizim ne yapmamız lazım? Gece gündüz demeden çalışmalı ve doğruları dillendirmeliyiz. Bizim yolumuz belli; şimdi biz insanları nasıl düzeltiriz, müspet bir yola nasıl sevk edeceğiz? Bizim görevimiz, gayemiz bu.

‘KONGRELERİMİZİ YAPARAK YENİLENECEĞİZ’

Şimdi önce zamanı gelen il kongrelerimizi tamamlayacağız. İnşallah Ekim ayında ise Büyük Kongre’mizi yapacağız. Bu kongrelerle yenileneceğiz. Ve kolları sıvayıp yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.

kronos
Devamını Oku »