12 Aralık 2021 Pazar

Barınamıyoruz eylemi için Ankara’ya gelen öğrenciler kente alınmadı: 90’dan fazla gözaltı var

Üniversite öğrencilerinin Ankara’da yapmayı planladığı ‘Barınamıyoruz’ eylemi öncesi kente girişleri engellendi. İstanbul’dan Ankara’ya gelen ve Ankara’nın çeşitli noktalarında 90’a yakın öğrenci gözaltına alındı.

BOLD – Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversite öğrencileri, yüksek ev kiraları ve yurt sorununa tepki göstermek için bir araya geldi. Öğrenciler Meclis’te bütçe görüşmelerinin devam ettiği günde seslerini duyurabilmek için Ankara Ulus Meydanı’nda ‘Barınamıyoruz’ eylemi organize etti.

Ankara Valiliği’nin, ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin 12 Aralık’ta saat 12.00’de düzenleyeceği eylemin “uygun” görülmediğini açıklamasının ardından sabah saatlerinde çok sayıda öğrenci otobüslerle bulundukları kentlerden Ankara’ya doğru yola çıktı. Sabah saatlerinde Ankara girişinde durdurulan öğrencilere polis tarafından kente giriş yapamayacakları söylendi ve Başkent’e girişleri engellendi.

Sosyal medya hesapları üzerinden polise tepki gösteren öğrenciler, “Milyonlarca genç aç, yoksul, borçlu, barınamıyor ve bu gençlerin Ankara şehrine girişi hukuksuz, asılsız bir Ankara Valiliği talimatıyla engelleniyor! Biz bu ülkenin gençleri değil miyiz? #GençlereYoluAç” ifadelerini kaydetti.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’den Ankara’ya gelen öğrencilerden 4’ü polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul’dan Ankara’ya gelen 10’un üzerinde öğrencinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada Üniversite öğrencilerinin gözaltına alınma anlarını görüntüleyen Nebiye Arı, Hilal Işık ve Yağmur Kaya da polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde de ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler bir araya geldi. Öğrencileri burada da gözaltına alan polis, pankartlara da müdahale etti.

‘Barınamıyoruz’ eyleminin yapılması planlanan Ulus Meydanı’nın çevresi polis ekiplerinin araçlarıyla çevrildi. Bölgede çok sayıda polis bekleyişini sürdürürken birden fazla kişinin meydana girişine izin verilmedi.

Barınamıyoruz Hareketi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ankara’ya gelen ve şehrin çeşitli noktalarında gösteriye katılmak isteyenlerden gözaltına alınanların sayısının 90’ı aştığını duyurdu.

Sokağın nabzını tutan YouTuber’lara gözdağı: Üçü bu sabah gözaltına alındı

Barınamıyoruz eylemi için Ankara’ya gelen öğrenciler kente alınmadı: 90’dan fazla gözaltı var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder