6 Nisan 2019 Cumartesi

AKP, kaybettiği belediyelerde milyarlarca liralık borç bıraktı

AKP’nin yönettiği ve seçimde kaybettiği belediyelerin milyarlarca liralık borcu olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’nün aktardığına göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Zeydan Karalar, belediyenin 4.2 milyar lira borcu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“4.2 milyarın üzerinde borç var, bu borcu ödeyecek gelir yok. Şu anda belediye iş yaptırır bir belediye olmaktan çıkmış. Gelir, gider dengesi oturmuş durumda değil, açık verir bütçe durumunda. Bu bütçe ne iş yaptırır, ne de borç öder durumunda.”

EN BÜYÜK BORÇ İSTANBUL’UN

İstanbul’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu da borçlu bir belediye bekliyor. 2018 yılını 21.9 milyarlık borç ile kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2019 bütçesi geçtiğimiz yıl kasım ayında belirlendi. Buna göre İBB’nin bütçesi 23.8 milyar lira oldu. 2.5 milyarlık İETT ve 8 milyar 501 milyon liralık İSKİ bütçeleri ile İBB’nin 2019 yılı toplam bütçesi 34 milyar 801 milyon liraya çıktı. İBB bütçesini denkleştirmek için 3 milyar 200 milyon liralık net borçlanma öngörülüyor. Borçlanma yoluyla elde edilen kaynağın büyük bölümünün raylı sistem yatırımları için kullanılması planlanıyor. 2019 gider bütçesi içinde faiz giderinin de 1 milyar 114 milyon 507 bin lira olacağı tahmin ediliyor. İBB’ye bağlı 28 iştirak şirketinin toplam cirosu da 24 milyar lira civarında.

İBB’nin 2018 yılı gelir toplamı 18 milyar 424 milyon 947 bin lira, borç stoku 20 milyar 214 milyon 619 bin lira. İBB’nin yurt içi ve yurt dışı bankalara, bağlı ortaklıklara, kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber iştiraklerine olan toplam borcu ise 21 milyar 922 milyon 536 bin 951 TL.

ANKARA’NIN BORCU 4.5 MİLYAR LİRA

25 yıl aradan sonra Ankara’yı kazanan CHP’li Mansur Yavaş, belediyeyi AKP’den 4.5 milyarlık borçla devralacak. 8 ay öncesi rakamlara göre 4.5 milyar lira borcu bulunan Ankara Büyükşehir’in, Hazine’ye 1.25 milyar lira borcu var. Kısa ve uzun vadeli banka borcu ise 2 milyar lira. Belediyenin 3’üncü şahıslara 1.3 milyar lira borcu bulunurken, faiz giderlerinin de 142 milyon lira olduğu bildirildi. .

TUNCELİ’DE MAZBTAYI ALDI BORÇLA KARŞILAŞTI

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı olarak girdiği yerel seçimi kazanarak Tunceli Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, önceki gün mazbatasını borçlarıyla birlikte devraldı. Daha önce kayyum ile yönetilen Tunceli Belediyesi’nin 68 milyon lira borcu çıktı. Buna karşılık belediyenin kasasında 266 bin lira bulunuyor. Kayyumun 12 Mart 2019 tarihinde Munzur Üniversitesi Kampüsü içerisinde 1 milyon 211 bin 861 lira harcama ile golf sahası yapımı için ihale açtığı da ortaya çıktı. İhaleyi alan Golftek Peyzaj şirketinin golf sahasını sözleşme gereği mayıs ayını sonunda teslim etmesi gerekiyor.

kronos
Devamını Oku »

Bakan açıkladı: Avrasya Tüneli’ne dolar kuru ayarlı zam geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dolar kurunda yüzde 5 artış olursa geçiş ücretlerinin yeniden belirlenebileceğini açıkladı.

Cumhuriyet‘in haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk’un Avrasya Tüneli geçiş ücretleriyle ilgili soru önergesini yanıtladı.

Soru önergesinde, 1 Şubat’tan itibaren Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretlerinin otomobiller için 32.10 lira, minibüsler için ise 48.10 lira olarak uygulanacağının duyurulduğuna, ancak daha sonra gelen tepkiler üzerine yeni ücret tablosunun “sehven” denilerek kaldırıldığına dikkat çeken Koncuk, bu ücretlerde yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu. Artış açıklamasının, işletmeci şirket tarafından sehven ve kısa süreli yapıldığını hatırlatan Bakan Turhan, bu duyuruya istinaden herhangi bir zam yapılmadığını da vurguladı.

Turhan şöyle devam etti:

“Ancak, mevcut sözleşme hükümlerine göre, işletme yılı içerisinde dolar alış kurunda yüzde 5 oranında artışın söz konusu olması halinde yıl içerisinde geçiş ücretleri tekrar belirlenebilecektir.”

kronos
Devamını Oku »

AKP, İstanbul’daki kalesinde de umduğunu bulamadı

31 Mart Yerel Seçimleri soncuna AKP tarafından YSK’ya yapılan itirazlar sonucu İstanbul’un bazı ilçelerinde geçersiz oylar, bazı ilçelerinde iste tüm oylar baştan sayılıyor.

AKP’nin yerel ve genel seçimlerde yüksek oy aldığı yerlerden olan Başakşehir ilçesinde de oylar baştan sayıldı. Sayımı biten Başakşehir’de ortaya çıkan sonuç AKP açısından iç açıcı değil.

Oy sayımı tekrar yapılan Başakşehir seçim sonuçları hakkında bir açıklama geldi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından açıklanan sonuçlara göre AKP Başakşehir ilçesinden beklediğini bulamadı.

Özgür Karabat Twitter hesabı üzeriden Başakşehir ilçesindeki seçim sonuçları verilerini paylaştı. Karabat; Başakşehir’de toplam 779 sandıktan 622’sinin yeniden sayıldığını paylaşırken AKP’ye 132, CHP’ye 91 oy eklendiğini belirtti.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaştığı görselde İstanbul’daki geçersiz oyların %57.5’inin sayımı bittiğini duyurdu. İmamoğlu aradaki farkın kendi lehlerine 17.719 olduğunu kaydetti.

kronos
Devamını Oku »

Kurdish protestors sentenced to prison by French court

A French court in Strasbourg has sentenced 17 young Kurdish demonstrators to prison on charges of vandalizing the Council of Europe (CE) building and attacking police officers when protesting CE’s silence against the isolation of Abdullah Ocalan, the jailed leader of the outlawed Kurdish Workers’ Party (PKK), reported Euronews Turkey on Friday.

On February 25, a group of Kurds staged a protest in front of the CE building and called for CE’s Committee for the Prevention of Torture (CPT) to take action against the isolation of Ocalan. Later the protest turned violent with three police officers injured and 43 demonstrators detained.

The court has given one-year prison sentence to three protestors, for organizing the protest, demolition and using violence. Other 14 were given sentences ranging between one and six months imprisonment. The court further charged the protestors for paying half of the damages to the CE, which claimed 296,000 €, according to the pro-Kurdish ANF news. All protestors were released after the trial.

Leyla Guven, a lawmaker of the pro-Kurdish People’s Democratic Party (HDP), initiated a partial and indefinite hunger strike on November 7, 2018, demanding an end to what she calls the aggravated isolation regime imposed on Ocalan.

Notably, after March 1, participation in the strike has been spreading among Kurdish inmates at Turkish prisons, with seven strikers ending their lives so far in protest of the isolation.

Serving his life sentence since 1999, Ocalan has been held mostly in solitary confinement in Imrali, an island prison in the Marmara Sea. He has not been allowed to see his lawyers since 2011, his family members since 2014, and HDP lawmakers since April 2015.

PKK designated a terrorist organization by Turkey, took up arms for Kurdish self-rule in Turkey’s largely Kurdish southeast in 1984, leading to a decades-long insurgency.

The CPT, with its full title the Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment, is a CE body, providing a non-judicial preventative mechanism to protect persons in need.

Prisoner Commits Suicide Amid Increasing Hunger Strikes to Protest PKK Leader’s Isolation

The post Kurdish protestors sentenced to prison by French court appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/07/kurdish-protestors-sentenced-to-prison-by-french-court/
Devamını Oku »

Kayseri, Sivas’ı 15 dakikada farklı yendi

Devamını Oku »

Drogba: Geri döndüğüm için çok mutluyum

Süper Lig’in 27. haftasında Yeni Malatyaspor’u kendi sahasında 3-0 mağlup eden Galatasaray’ın çok önemli bir misafiri vardı. Sarı-Kırmızılı ekibin efsane isimlerinden Didier Drogba, maçtan önce sahaya çıkarak tribünleri selamladı. Kendisine yoğun bir sevgi gösterisinde ve tezahüratta bulunan tribünlere üçlü çektiren Drogba’ya maç öncesinde Başkan Mustafa Cengiz tarafından plaket verildi. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü yıldız, Türk Telekom Stadyumu’na geri dönmenin güzel olduğunu belirtti. Drogba, “Buraya geri dönmek çok özel. Buradaki insanları yaklaşık 5 yıldır göremiyordum. Buraya geri döndüğüm için çok mutluyum.” dedi.

“KADIKÖY’DE İYİ BİR SONUÇ ALMALIYIZ”

Fenerbahçe derbisini de yorumlayan Didier Drogba, “Kulüp için çok önemli bir maç. Deplasman maçı, bir derbi. Oraya gidip iyi bir sonuç almalıyız, şampiyonluk umudunun sürmesi için. Bugün iyi bir performans sergiledik ve iyi bir galibiyet aldık.” şeklinde konuştu.

Fatih Terim ile maçtan önce sohbet ettiğini dile getiren eski yıldız futbolcu, “Hocama, ‘Bana 1 yıllık kontrat verin, tekrar dönüp bedava oynarım’ dedim (gülerek).” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY HER ZAMAN BÜYÜK OLACAK”

Drogba, son olarak Galatasaray’ın geleceğiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Galatasaray yeni bir kulüp değil, bir tarihi var. Bu tarihin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Galatasaray gelecekte de her zaman olduğu gibi büyük olacak, büyümeye devam edecek. Taraftarlar bu kulübü daha büyük yapıyor. Galatasaray’ın geleceği güzel olacaktır.”

kronos
Devamını Oku »

Terim: Futbolumuzla izleyenlere zevk verdik

Devamını Oku »

Bayern, Dortmund’u sahadan sildi

Bundesliga’nın 28. haftasında Allianz Arena’da, lider Borussia Dortmund’u ağırlayan Bayern Münih, rakibini 5-0 yenerek zirveyi ele geçirdi.

Bayern geçen hafta kaptırdığı liderlik koltuğuna yeniden yerleşti.

Geçtiğimiz hafta Freiburg deplasmanında 1-1 berabere kalarak puan bırakan Bayern Münih, Borussia Dortmund’un, Wolfsburg’u yenmesiyle liderliği en büyük rakibine kaptırmıştı.

BAYEN İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Bitime 6 hafta kala Niko Kovac’ın öğrencileri, Borussia Dortmund kalesine 5 gol bırakarak şampiyonluk fitilini yeniden ateşledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Bayern Münih’in 4-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Gol perdesini eski bir Borussia Dortmund futbolcusu olan Mats Hummels, 10. Dakikada açtı. 17. Dakikada yine eski bir Dortmund oyuncusu olan Robert Lewandowski, skoru 2-0’a getirdi.

41’de Javi Martinez’in, 43’de Serge Gnabry’nin golüyle ilk yarıyı 4-0 önde kapatan Bayern Münih, herkesin aklına “Geçen sene 6-0 biten Dortmund maçının tekrarı mı geliyor?” sorusunu getirdi.

Bayern Münih, Dortmund’u 5-0’la geçerken liderlik koltuğuna yeniden oturdu.

LEWANDOWSKİ SKORU BELİRLEDİ

İkinci yarıda uzun bir süre gol sesi çıkmayan karşılaşmada sahneye son kez çıkan isim, yine Lewandowski oldu ve 89. Dakikada maçın skorunu belirledi: 5-0

Robert Lewandowski, bu gece Bundesliga’daki 248. maçına çıktı. Attığı 2 gol ile 201. golüne ulaştı ve Gerd Müller’den (234 maç) sonra bunu en hızlı başaran isim oldu.

Bu sonuçla beraber puanını 64’e yükselten Bayern Münih, 63 puanda kalan Dortmund’un üzerine yükseldi ve zirveye yerleşti.

BAYERN’DEN MESAJ: TAHT İÇİN

Bu maça adeta şampiyonluk maçıymış gibi hazırlanan Bayern Münih, maç öncesi sosyal medya hesaplarından dünyaca ünlü televizyon dizisi Game of Thrones konseptli görseller paylaşmıştı. Dizideki kraliyet tahtının üzerine kendi futbolcularını yerleştiren Bayern Münih, görsele şu açıklamayı ekledi: “Taht için”

medyabold
Devamını Oku »

Cim Bom’a Diagne morali

Devamını Oku »

Yatsınlar, uyusunlar bir şey varsa çözeriz

Şampiyonluk yarışında Malatyaspor’u 3-0’la geçen Galatasaray’da yüzler gülüyor. Gözünü haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisine çeviren Aslan da tek sıkıntı Marcao ve Luyindama.

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada takımın oynadığı oyundan memnun olduğunu söyledi. Diagne ile Belhanda’nın penaltı tartışmasının ise sorun olmayacağını ifade etti.

HEM İSTEDİK HEM ALMAYI BİLDİK

Konuşmasına Galatasaray’ın oynadığı iyi oyuna değinerek başlayan Terim, “İstemeyi bildiğimizde almayı da bilebilirsek tadına doyum olmuyor o zaman. Bugünkü maçı öyle düşünmek lazım, hem istedik hem almayı bildik” dedi.

Malatyaspor karşısında oynanan kupa maçıyla bu maçı kıyaslayan tecrübeli çalıştırıcı “Kupa maçında özellikle son bölgede başarılı olamadık ama bugün oyuncularım gerek defansta gerek hücumda çok iyi işler yaptı. Oyunu domine ettiler ve zevk verdiler.

Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Daha fazla olabilirdi ama mühim olan 3 puandı” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, maç öncesi eski öğrencisi Drogba ile tribünleri selamladı.

MARCAO VE LUYİNDAMA’YA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Fenerbahçe deribisi öncesi Marcao ve Luyindama’nın cezalı duruma düşmesi üzerine takımının durumundan bahseden Fatih Terim, şunları söyledi: “Galatasaray’ın en iyi yerlerinden birinin eksik olmasını kimse istemez. Hem Marcao hem Luyindama çok önemli iki oyuncumuz. 4 günde ikisini de kaybettik. Yapacak bir şey yok. Sonuçta onlar olmayacak.

İsterdik ki onlarla oynayalım ama onlarsız da en iyi şekilde oynayacağız. Galatasaray’daki her oyuncu önemlidir. Her oyuncu böyle zamanlarda çıkar oynar. Gönül isterdi ki oynasınlar ama bahaneye yer yok” cümlelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ GOL GELSEYDİ 3 OYUNCU DEĞİŞTİRECEKTİM

Sınırdaki oyuncuları neden oyundan alamadığını anlatan başarılı teknik direktör, “Bu kadar iyi giden bir oyunda 2-0’ı yeterli bulmadığım için değiştirmedim.

Açıkçası Henry 3. golü atabilse hem Henry’yi hem Marcao’yu hem de Linnes’i aynı anda oyundan çıkaracaktım ama atamadı, olsun” dedi.

DİAGNE GOL ATTIĞI SÜRECE BAŞARILI

Fatih Terim Diagne ve Belhanda arasında yaşanan penaltı tartışmasını açıkladı. Diagne’nin gol atmasının önemine değinen Terim, ‘Sonuç itibarıyla Diagne gol atacak. Diagne gol attığı sürece başarılıdır. Gol attıkça daha morallenecek, o morali bulunca daha güvenli davranacak. Bugün baktığımızda gol kralı. Bizde daha iyi işler yapacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Diagne ile Belhanda penaltı atma konusunda bir anlaşmazlık yaşadı.

 YATSINLAR UYUSUNLAR BİR ŞEY VARSA ÇÖZERİZ

Belhanda ile Diagne arasında sorun olmayacağına inanan Fatih Terim, “Belhanda ile Diagne’nin arasındaki olay bizim dışımızda gelişen bir şeydi. Belhanda atmak istedi herhalde ama Diagne’nin işiydi. Maç sonu bir problem yoktu.

Bizde böyle problemler olmaz. Bir yatsınlar, uyusunlar sonra bir şey varsa çözeriz” ifadeleriyle yaşanan olayı anlattı.

Galatasaray, Süper Lig’in 28. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaşacak.

medyabold
Devamını Oku »

‘Fener ol’a 300 bin katılım, 15 milyon lira destek

Fenerbahçe, ‘Fener Ol’ kampanyasında toplanan tutarın 15 milyon lirayı aştığını açıkladı. Sarı-Lacivertli kulüp, katılımın 300 bini geçtiğini belirtilirken kampanya hakkında ‘hayal kırıklığı’ şeklinde haberlere de tepki göstdi.

SARI-LACİVERTLİ KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 4 Nisan tarihinde, Kulübümüzün ekonomik özgürlüğü için en önemli adımlardan biri olan ve milyonlarca taraftarımızın katılımını hedefleyen kitlesel destek kampanyamız “Fener Ol” için yola çıktık.

Tüm bu çerçevede; 7’den 70’e milyonlarca taraftarımızın katılımı ve desteğini hedefleyen, kitlesel bir Fenerbahçelilik hareketi olan Fener Ol kampanyamızda amaç, toplanacak tutar olduğu kadar rakamsal olarak da rekor sayıda taraftarımızın katılımını sağlamaktı.

300 BİN GÖNÜLLÜ KATILIM

10 bin TL’nin üzerindeki kurumsal ve bireysel destekler dâhil edilmeden, gönüllü kitlemizin katkısı sonucu, toplanan tutarın 15 milyon TL’yi aşmış olduğunu, 300 binden fazla taraftarımızın kampanyamıza katıldığını gurur duyarak belirtmek isteriz.

Bu tablo, kampanyamızın tabanımıza nasıl bir hızla yayıldığını, gönüllü kitlemizin Fener Ol’u nasıl sahiplendiğini göstermiş; hedeflerimize ulaşma yolunda bize çok büyük güç vermiş inanç ve motivasyon kaynağı olmuştur….

HAYAL KIRIKLIĞI HABERİNE TEPKİ

Bu bağlamda kenetlenmemizi küçümseyecek, atılan adımları itibarsızlaştırmaya, kampanyanın başarılı olmasını istemeyip zarar vermeye çalışacak ‘zihniyete’ dikkat edin demiş, bu yaklaşımın önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini söylemiştik.

Bugün, bazı gazetelerde hiç sürpriz olmayan şekilde; “Fener Ol’da Hayal Kırıklığı” manşetleriyle yer alan, şu ana kadar kampanyada sadece 5 milyon TL toplandığını iddia eden haberler de tam olarak beklediğimiz haberler idi.

HABERLER SERVİS EDİLMEYE BAŞLADI

Camiamızın inancı ve şevkini kırmak için oluşturulmaya çalışılan gerçek dışı bu haberler, kampanyamızın başarısı için omuz omuza vermemizin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Önemle hatırlatırız ki bu haberler henüz kampanyamız başlamadan, geçtiğimiz hafta itibariyle servis edilmeye başlanmıştı.

Bu zihniyet ve yaklaşımın, kampanyamızın başarısını engellemek adına tamamen gerçek dışı olumsuz haber yapmak için teyakkuzda olacaklarını zaten biliyorduk ancak biraz olsun inandırıcı olmak adına “en azından bir süre daha” bekleyeceklerini düşünmüştük.

BU ZİHNİYETİ DETAYLARIYLA AÇIKLAYACAĞIZ

Kampanyamıza yapılan bu saldırıdaki esas hedef; başkanımız ve yönetim kurulumuzu başarısız göstermeye çalışarak, taraftarlarımızla oluşturduğumuz güçlü bağları, birlik ve beraberliği zayıflatmak, tahrip etmek ve hatta koparmaya çalışmaktır.

Başkanımızı ve yönetimimizi hedef alan bu zihniyetin, neden bu şekilde hareket ettiklerini önümüzdeki günlerde tercihen olmasa da mecburen detaylarıyla açıklayacağız.

Bu vesileyle büyük taraftarımızın bu zihniyete gereken cevabı en iyi şekilde vereceğine sonsuz inancımızı yineliyor; camiamızın Fener Ol kampanyasını desteklemeye devam edeceklerini biliyoruz.

 

medyabold
Devamını Oku »

Galatasaray Diagne’nin penaltılarıyla coştu

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Türkiye Kupası’nda karşılaştığı ve 0-0 berabere kaldığı Malatyaspor’u bu sefer ligde 3-0 yenmeyi başardı.

Sarı-Kırmızılı takımın eleştirilen forveti Diagne ikisi penaltıdan olmak üzere 3 gol atarak hat trick yaptı. Fenerbahçe derbisi öncesi moral bulan Aslan, Başakşehir’e de yakın takipte olduğunu hissettirdi.

ASLAN OYUNA HIZLI GİRDİ

Galatasaray ilk dakikadan itibaren taraftarının da desteği ile Malatyaspor’u kendi yarı alanına hapsetti. Diagne’yi ileride merkeze koyan Galatasaray, Mariano ve Onyekuru ile kanatları etkili kullandı. Feghouli’nin göbekten desteği oyunu tamemen Sarı-Kırmızılı takım lehine çevirdi.

İlk 20 dakikalık bölümde Galatasaray topa yüzde 80 oranında sahip olurken Diagne’nin iki pozisyonu dışında bu üstünlüğü tabelaya yansıtamadı.

Galatasaray’da Onyekuru ve Linnes kanatları etkili kullandı. Linnes ilk golde penaltıyı yaptıran isimdi.

TEMPO 25’TEN SORA ÇOK YÜKSELDİ

Malatyaspor topu kullanmakta zorluk çekince Galatasaray daha kolay hücumü çıkmaya başladı. Özellikle 25’ten sonra tek kaleye döndü.

Emre Akbaba’nın gol girişimi sonrasında Sarı-Kırmızılı takım golün sinyalini vermeye başladı.Galatasaray’da Diagne’nin bir kafa vuruşu ve birde ön direkte topu kaleye gönderdiği iki kritik pozisyon var. Malatya’da ise hiç bir etkinlik yok.

GALATASARAY OYNADI MALATYA İZLEDİ

Galatasaray ilk 20 dakikalık bölümde yüzde 80 yüzde 20 topa sahip olma oranını yakaladı.25. dakikada Diagne topu ceza sahası içinde Emre Akbaba’ya bıraktı. Müsait durumda bulunan Emre’nin vuruşu savunmadan kornere çıktı.

Malatya 31. dakikada ilk keç organize olarak Galatasaray kalesine geldi. Sağ kanattan Donald’ın taşıdığı topu Kamara sola bıraktı. Ceza sahasına giren Adem Büyük iyi bir vuruş yapamayınca top kaleci Muslera’da kaldı.

DİAGNE POZİSYONA GİRDİ KALEYİ BULAMADI

Karşılaşmada ilk yarım saatlik bölum geçildikten sonra Linnes’in de hücuma destek vermesi ile Sarı-Kırmızılı takım üst üste pozisyon bulmaya başladı.

Önce Diagne iki fırsatı değerlendiremedi. Onyekuru’nun vuruşunu ise Farnolle kutardı. Golün işaretini veren Aslan 34’te Feghouli ile fileleri buldu. Linnes’in çizgiye inerek çıkardığı topu Feghouli filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi devreye girince pozisyonun başlanğıcının ofsayt olduğu görüldü.

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR’dan gelen uyarı ile golü iptel etti. Hakem Uğurlu çizgiye gelerek Fatih Terim’e golü ofsayttan dolayı iptal ettiğini anlattı.

LİNNES PENALTI KAZANDIRDI, DİAGNE ATTI

Feghouli’nin golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi tampoyu düşürdü. Ancak Galatasaray bu süreci çabuk atlattı. 6 dakikalık Uzatma bölümü oynanırken Linnes ceza sahası içine girerken Murat Yıldırım tarafından düşürüldü. Hakem direk penaltı noktasini gösterdi.

Atışı kullanan Diagne Galatasaray’daki 3’üncü penaltı golünü attı. İlk yarıda ev sahibi takımın lehine 1-0 bitti.

Diagne ikisi penaltıdan olmak üzere Galatasaray’ın üç golünü de atan isim oldu.

DİAGNE YİNE SAHNEDE

Galatasaray ilk yarıda bıraktığı tempoyla ikinci yarıya başladı. Golü bulmakta bu sefer gecikmedi. 50. dakikada Linnes’in yaptığı ortayı Emre Akbaba kafayla kaleye gönderdi. Diagne’ye çarparak yön değiştire top filelere gitti. Galatasaray skoru 2-0 yaptı.

ONYEKURU BOŞ KALEYE ATAMADI

Galatasaray 3’üncü gole Onyekuru ile çok yaklaştı. Mariano kenardan taşıdığı topu ceza sahasına ortaladı. Kalecinin boşa çıkması ile Onyekuru arkada direkte boş durumda kaldı. Kafayla topu yere çarptırarak kaleye gönderen golcü oyuncunun vuruşu auta gitti.

DİAGNE’DEN BİR PENALTI GOLÜ DAHA

Galatasaray durumu 2-0’a getirdikten sonra tempoyu düşürdü. 86’da Linnes’in çıkardığı topa kale sahası içinde Diagne vurdu. Top Robin Yalçın’ın eline çarptı. VAR incelemesi sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi.

BELHANDA KULLANMAK İSTEDİ

Penaltı atışını ilk olarakBelhanda kullanmak istedi. Topun başına geçen Belhanda’nın yanına gelen Diagne atışı kullanacağını söyledi. Belhanda istemese de geri çekildi. Diagne atışı kullanarak skoru 89’da 3-0 yaptı.

Sarı-Kırmızılı takım, şampiyonluk yolunda önemli bir engelli 3-0’la geçerek Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Aslan puanını 55’e çıkardı. Malatya ise 37’de kaldı.

 

medyabold
Devamını Oku »

Islamist daily’s contribution to political history with “election-coup” term draws rebuff

Turkey’s ruling AK Party (AKP) is yet to concede the March 31 local election results six days after it concluded in an overwhelming defeat for the party in big cities Ankara and Istanbul.

While the Turkish government stops at nothing to close the gap between its candidate and elected mayors of Republican People’s Party (CHP) through recounting votes, pro-government media don’t hesitate to call the ballot race a “coup,” a move “to topple the government.”

Unlike many cities where the opposition parties asked for a recount of ballots, the country’s election authority has accepted AKP’s appeal to recount the votes in Ankara and Istanbul.

CHP spokesperson announced on Saturday that Istanbul’s mayor-elect Ekrem Imamoglu is ahead of AKP’s candidate Binali Yildirim with 17 919 votes after 49 percent of the ballots were recounted.

Unofficial results of the state-run Anadolu Agency reveal that Imamoglu with 48.79% over Yildirim who has 48.51% of the vote share.

AKP eyes a late victory in Ankara too, with arbitration by the Supreme Electoral Council (YSK) saying that initial vote count results in every district of Ankara had not met their “expectation.”

For pro-AKP media, this expectation also includes the cancellation of the March 31 election in Istanbul and re-voting in order to ensure Turkey’s biggest city does not change hands after a 25 years-long rule by an Islamist candidate.

Ibrahim Karagul, the chief editor of the pro-government Islamist daily Yeni Safak labeled the local elections as a “coup,” plotted to topple the Turkish president in an article on Tuesday, drawing a backlash across social media for the past few days.

Another columnist of the Islamist daily took it even a step further, by contributing to Turkish political history with an unprecedented and self-proclaimed paradoxical term: Election coup.

Selcuk Turkyilmaz, a writer of Yeni Safak, wrote down the following statements on April 4 referring to the March 31 elections:

“The entire plot is based on wearing down Erdogan and stopping Turkey. We are witnessing an extensive intervention similar to the one during the process that led to the July 15 coup attempt. We are witnessing a different form of Dec. 17-25 judicial coup in the ballot boxes.”

Blame was laid on FETO, an abbreviation formed up by the government to designate the Gulen Movement as a terrorist organization following the July 15 coup, and Kurdistan Worker’s Party (PKK) which has waged an insurgency in southeastern Turkey.

Turkyilmaz stated that the coup carried out through ballot boxes is the result of a “blinding”, adding that this was another consensus on evil by reorganizing of the structured “terrorist” organizations more powerfully this time.

Many raised their eyebrows on the idea of “coup through ballot boxes” and let their opinion out on Twitter, accusing AKP of rejecting to bear the consequences of a “democratic” race, when it loses.

 

Media supporting government claims coup against AKP

The post Islamist daily’s contribution to political history with “election-coup” term draws rebuff appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/06/islamist-dailys-contribution-to-political-history-with-election-coup-term-draws-rebuff/
Devamını Oku »

Bürokratik diktatörlük | Can Bahadır Yüce

Kimin kazandığından çok kimin kaybettiğiyle ilgilendiğim yerel seçimlerin ardından kopan gürültüde bir iddia çok dikkat çekiciydi: Söylenti doğruysa, büyükşehirleri sandıkta kaybeden parti belediye binalarından belge kaçırıyor, temizlik yapıyordu.

Otoriter rejimlerin tarihine meraklı olanlar benzer sahneleri hatırlayacaktır: Doğu Alman rejimi yıkılınca ülkenin istihbarat birimi Stasi’nin fişleme belgeleri ortalığa saçılmıştı. Bazı Stasi memurları iki Almanya’nın birleşmesinden günler sonra bile belge yok etmeye çalışıyordu (ellerindeki birkaç köhne kâğıt imha makinesiyle pek başarılı olamadılar.)

Almanlar, Stasi belgelerini ifşa etmekte sakınca görmediler (örneğin Rusya’da böyle bir şey olmadı, KGB dosyaları yeni sisteme aktarıldı). Aksine belgeleri açığa çıkarmak Almanlar için bir anlamda geçmişle yüzleşmek anlamına geliyordu. Bunda Nazi döneminin etkisi de vardı: Almanya, Nazi döneminin günahlarını unutma hatasına bir daha düşmemek ve bu kez karanlık geçmişle gerçekten yüzleşmek için Stasi dosyalarını sistematik olarak halka açtı. (Uç uca eklendiğinde fişleme dosyaları 160 km.’den uzundu.)

Florian Henckel von Donnersmarck’ın unutulmaz filmi Başkalarının Hayatı tam da o dönemi anlatır. Oscar ödüllü filmi geçenlerde (Netflix’e geldiği için) yeniden izlerken hiç eskimediğini gördüm.

Başkalarının Hayatı bir Stasi subayının bir yazarın evini gözetlemesi, başka insanların hayatını keşfedişi hakkında bir film. 1984 yılında (Orwell’e bir selam), Doğu Berlin’deyiz. İstihbarat subayı Gerd Wiesler emir gereği yaptığı izlemenin aslında ‘devlet’ için değil, bazı bürokratların kişisel çıkarı için olduğunun zamanla farkına varıyor. Gittikçe yazarın dünyasını, kendisininkinden daha zengin bir hayatın varlığını keşfediyor. (Filmin en dokunaklı sahnelerinden birinde, yazarın evinden Brecht’in şiir kitabını çalıp o dünyaya kapı aralıyor.) Wiesler, elinden geldiğince yazarı ve sevgilisini bürokrasinin kötücüllüğünden korumaya çalışıyor. Bunu baskıcı rejim yıkıldıktan sonra yazar, kendi fişleme dosyalarını incelerken öğreniyor. Yıllar sonra “İyi Bir Adam İçin Sonata” adlı bir kitap yazıp kod adı “HGW XX/7” olan Wiesler’e ithaf ediyor. Final sahnesinde eski Stasi memurunu kitabı satın alırken görüyoruz. Son diyalog şu: “-Kitabı paketlememizi ister misiniz? – Hayır, bu benim için.”

Film boğazda acı bir yutkunma bıraksa da onca kötülüğün içinde bir istihbarat subayını melekleştirmek gibi etik sorunları var. Hepsi bir yana, Başkalarının Hayatı bürokratik diktatörlüklerin neye benzediğini anlattığı için unutulmayacak bir film.

“Bürokratik diktatörlük” terimine ilk kez A. J. Ayer’ın bir mektubunda rastlamıştım (Stalin Rusyasını tarif ediyordu).

Diktatörlük sözcüğüyle yan yana değilken bile bürokrasi hoş şeyleri hatırlatmaz. İlk çağrışımı ürkütücüdür: Devlet dairesi. O kasvetli çağrışımın temsilleri edebiyatta da sıkça görülmüştür. Little Dorrit romanında Charles Dickens “Bütün Hükümet Bilimi Hakkında” diye bir başlık açmış, bürokrasiyi yerden yere vurmuştu. Romancı, İngiliz Hazine Bakanlığı’nı “Dolaylama Bürosu” diye adlandırıyor ve bürokraside işlerin nasıl yürümediğini iğneleyici bir dille anlatıyordu. Dickens’a göre her yeni hükümetin ilk işi “işlerin nasıl yürümediğini” keşfetmektir.

Edebiyat tarihinin en güçlü bürokrasi eleştirisi olan Dava’da ise Kafka, neyle suçlandığını bile bilmeyen Joseph K.’nın çaresizliğinde her şeyi özetlemişti.

Bürokrasiyi yeren yazarlara (Tolstoy, Dostoyevski, Balzac, Flaubert, Kafka, Lawrence, Saramago…) bakınca bürokrasinin karşıtının edebiyat olduğunu söyleyen Tim Parks’a hak vermeli miyiz? Belki bir tür rekabetten de söz edilebilir: Balzac, İnsanlık Komedyası’nda nüfus müdürlüğüyle yarıştığını söylermiş. Türk edebiyatında bürokrasi üzerine bir çalışma yapılmış mıdır, bilmiyorum. Reşat Nuri’nin romanlarındaki küçük memur tiplerini o gözle okumak ilginç olurdu.

Bürokrasi devletlerin toplumu kontrol etme ve şekillendirme aygıtıdır. İktidarlar bürokrasi sayesinde fişler, kodlar, düzenler, kaydeder, inceler, soruşturur, onaylar, değer biçer ve yönetir. Siyasi tasarılar ancak bürokrasi sayesinde hayata geçer.

Gelgelelim, bürokrasiler niteliksiz insanların yükselmesi için de en elverişli sistemlerdir. Hayek, bürokrasiyi kusursuz ‘kakistokrasi’ye (ülkenin en niteliksiz kişilerce yönetilmesine) uygun sistem olarak tanımlamıştı.

Bürokratik işleyişte bir mekaniklik, robotlaştırıcı bir taraf da vardır (bkz. Stanford Deneyi). Dahası, bürokrasinin sadistçe davranışları normalleştirdiğini, hatta cesaretlendirdiğini biliyoruz. Bürokratik diktatörlükler sıradan insanları kötülük çarkının birer dişlisi haline getirir—“kötülüğün sıradanlığı” derken bunu anlatıyordu Hannah Arendt. Çünkü bürokrasi kişisel sorumluluk duygusunun yerine sistemin konforunu koyar. Masum bir öğretmene ‘hainler mezarlığı’nı reva gören ya da zulümden kaçarken Ege’de boğulan mültecilere bir cenaze aracı vermeyen kötücül bürokratlar, sırtlarını o işleyişe dayamanın konforuyla o kadar ileri gidebildiler. Baskıcı rejimlerde küçük bürokratlar suça ortaklık ettiklerini anladığında genellikle iş işten geçmiş olur.

Birer derebeyliğe dönüşen yerel yönetimlerin el değiştirmesinin ardından ülkeye elbette demokrasi gelmeyecek—gazeteciler, öğrenciler, siyasetçiler, bebekler ve anneleri hapisteyken bunu iddia etmek gülünç olur. Stasi-sonrası döneme benzer sahneler de görmeyebiliriz (Türkiye’de devlet, koşulları kendine uyarlamakta mahirdir). Yine de belediyelerde belge yakıldığı iddiaları doğruysa bir dönem kapanıyor demektir. Çünkü çöken bürokrasilerin altında daima sahipleri kalır.



CAN BAHADIR YÜCE
Yazının Kaynağı: CAN BAHADIR YÜCE – kronos news https://kronos21.news/tr/burokratik-diktatorluk/
Devamını Oku »

İzmir Kitap Fuarı 24. kez açıldı

İzmir Kitap Fuarı açıldı. Bu yıl 24’üncü kez düzenlenen fuarda 115 kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

13 NİSAN’DA KAPANACAK
İzmir Kitap Fuarı, bu yıl 24’üncü kez açıldı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle organize edilen fuarda 115 kültür etkinliği düzenlenecek. Kültürpark’ta 13 Nisan’a kadar açık kalacak olan İzmir Kitap Fuarı saat 11- 19 arasında ziyaret edilecek.

Fuar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, fuarın onur konuğu Hidayet Karakuş, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün katımıyla açıldı.

Fuardaki etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

medyabold
Devamını Oku »

Turkish Super League title race resumes after the election

The Turkish football Super League kicked off after a two-week break brought about by the local election and the Fifa international calendar.

The league’s week 27 resumed with Trabzonspor’s 4-1 win over Antalyaspor on Friday night.

The runner-up Galatasaray takes on Evkur Yeni Malatyaspor on Saturday and the leader Medipol Başakşehir face Atiker Konyaspor on Sunday.

With only seven weeks left in the 2018-2019 season, Super League outfits will race for the league cup, compete to join European cups and try to remain in the Super League as seven teams faced the axe to the second leauge.

Medipol Basaksehir has advantage in the title race

Başakşehir sits comfortably atop the Super league table with 58 points but runner-up Galatasaray are close on its tail with a six point difference.  Galatasaray who drew Yeni Malatyaspor 0-0 on Tuesday in the first leg of the Turkish Cup football semi-finals earlier this week, will host fifth-placed rivals today for a chance to increase their points.

The Lions boast a record of 15 wins and only four defeats in the Süper League this season, along with seven draws.

Leaders Basaksehir’s host Konyaspor tomorrow in a crucial game for the orange-navy blue team in which they have to increase their points. Basaksehir will play Beşiktaş, the third-placed Black Eagles on week 28. Runners-up Galatasaray with 52 points is aiming to get three points from today’s game against Malatyaspor before the Fenerbahce derby.

Despite its veteran coach Fatih Terim’s tireless effort for success, the team faces some management challenges related to the incumbent chair Mustafa Cengiz.

The lion’s Congolese defender Christian Luyindama will not play as he was red carded in a recent Turkish Cup game and Brazilian international Marcao is banned for two games due to his previous yellow cards and he will likely be absent.

Nigerian star Henry Onyekuru will also miss the game due to his previous bookings.

Turkey’s famous team Fenerbahce, thirteen-placed in the league, hovers near the drop zone. They will face MKE Ankaragücü on Sunday.

WEEK 27 MATCHES

Friday:

Trabzonspor – Antalyaspor

Saturday:

Demir Grup Sivasspor – İstikbal Mobilya Kayserispor

Aytemiz Alanyaspor – Bursaspor

Galatasaray – Evkur Yeni Malatyaspor

Sunday:

Kasımpaşa – B.B. Erzurumspor

MKE Ankaragücü – Fenerbahçe

Medipol Başakşehir – Atiker Konyaspor

Monday:

Çaykur Rizespor – Beşiktaş

The post Turkish Super League title race resumes after the election appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/06/turkish-super-league-title-race-resumes-after-the-election/
Devamını Oku »

MHP’li başkan, kendisine oy vermeyen esnafa pazardan yer vermedi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Belediye Başkanı Necati Selçuk, rakibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Emrah Eroğlu’na oy veren manav esnafına pazarda yer vermedi.

Belediyenin zabıta ekipleri engel olması üzerine duruma tepki gösteren bir manav, domateslerini yere dökerek “Alın bedava bedava” diye bağırdı.

31 Mart Yerel Seçiminde Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde seçimi kazanan MHP’li Necati Selçuk muhalefete oy veren manavlara pazarda yer vermedi.

Sabah saatlerinde pazar yerinde belediyenin zabıta ekipleri tarafından yer verilmeyen manav esnafı, duruma tepki gösterdi. Olaya sessiz kalan diğer esnafa sitem eden vatandaş, “Niye sessiz kalıyorsunuz. Burada bizim rızkımızla oynuyorlar. Bugün bana yapılan yarın size de yapılır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Tahsin Akdeniz, MHP’li belediye başkanının, kendisine oy vermeyen pazarcılara tezgâh vermediğini açıklayarak, “Kazandın, kabul de ettik. Hayırlı uğurlu olsun, itiraz yok. Ama kimsenin rızkıyla oynamayın” dedi.

medyabold
Devamını Oku »

Kırklareli’nde 112 oy farkla yeniden başkan seçildi

Kırklareli’nde Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Derya Bulut’un seçim sonuçlarına itirazı sonucu oylar yeniden sayıldı. Bağımsız olarak seçime giren Mehmet Siyam Kesimoğlu, oyların yeniden sayımı sonucu 112 farkla yeniden başkanlığı kazandı.

Kırklareli’nde belediye başkanlığı seçimini 248 oy farkla bağımsız aday Mehmet Kesimoğlu kazandı. Ancak AKP ve MHP’nin itirazı sonucu, Kırklareli belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Oyların sayımı sonunda bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu, seçimi 112 farkla kazandı.

Kesimoğlu, CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime katılmıştı.

AKP’li Mehmet Metiner: Hiç bu kadar kötü bir seçim görmedim

medyabold
Devamını Oku »

Adriano Beşiktaş’la yeni kontrat için görüşüyor

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Adriano Correia, Siyah-Beyazlı yönetimle yeni kontrat için görüşme halinde olduklarını söyledi.

Beşiktaş ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Brezilyalı futbolcu Adriano Correia, Şampiyonlar Ligi’ni hedeflediklerini açıkladı. Cadena SER’e konuşan 34 yaşındaki futbolcu İspanya’daki günlerini, vatandaşı Neymar’ın durumunu ve geleceğini değerlendirdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’Nİ HEDEFLİYORUZ

İspanya’da çok güzel tecrübeler edindiğini söyleyen yıldız isim, “lA Liga’dan ayrıldıktan sonra gelişmekte olan bir ligde kendimi denedim. Beşiktaş’taki ilk yılımda şampiyonluk yaşadım.

Şu anda da Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek için ligi ikinci sırada bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Adriano, Barcelona’nın ardından Beşiktaş’ta da şampiyonluk yaşadı.

BARCELONA DÖNÜM NOKTASI

Sevilla’da önemli başarılar elde ettiğinin altını çizen Adriano, Barcelona’ya transferinin kariyerindeki en önemli anlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Kazandığım kupalar, en iyi oyuncularla birlikte oynamak ve onlardan bir şeyler öğrenmek harikaydı.” dedi.

GÖNLÜ SEVİLLA’DAN YANA

Barcelona ve Sevilla’nın gelecekte La Liga şampiyonluğu için yarışması durumunda Sevilla’yı destekleyeceğini belirtirken, “En iyi olan kazansın isterim ama Barça şimdiye dek La Liga’da pek çok zafer yaşadı.

Nitekim bu sene bunlara bir yenisi daha eklenecek. Dolayısıyla böyle bir durumda Sevilla’nın mutlu sona ulaşmasını isterim” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in güvendiği isimlerden birisi olan tecrübeli oyuncu yeni kontrat için yönetimle görüşüyor.

YENİ KONTRAT İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

Vatandaşı Neymar’ın şu anda iyileşmekte olduğunu kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, ‘Neymar, henüz genç bir futbolcu. PSG’ye gidişine üzülsem de kendisi adına en doğru karar neyse onu almıştır diye düşünüyorum. Ona hem kariyerinde hem de aile yaşamında başarılar diliyorum.” sözlerini kullandı.

Tecrübeli oyuncu, geleceğiyle ilgili olarak ise şunları kaydetti: “İspanya’ya dönmeyi isterim ancak şu ana dek hiçbir İspanyol kulübünden teklif almadım. Barça’dayken Monchi ile görüşmüştük ama o dönemde transfer gerçekleşmemişti.

Şu anda kendimi iyi hissediyorum ve geleceğimle ilgili neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bir yandan da Beşiktaş ile kontrat yenilemek için görüşme halindeyim” diyerek

medyabold
Devamını Oku »

Kaçakçılıktan tutuklu muhtar adayı, seçimi kazanınca tahliye edildi

İzmir’in Ödemiş ilçesinin kırsal Çamyayla Mahallesi muhtar adayı olduğu sırada ‘tarihi eser kaçakçılığı’ suçlamasıyla tutuklanan Ali Uysal, 3 adayın yer aldığı seçim yarışından başarıyla çıktı. Ali Uysal, avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi. Avukat Ruhi Ilgaz, müvekkilinin suç vasfının değişme ihtimali olmasından dolayı tahliye edildiğini, pazartesi günü mazbatasını alıp göreve başlayabileceğini söyledi.

Çamyayla Mahallesi’nin muhtarı Ali Uysal, 31 Mart’taki yerel seçimler için tekrar aday oldu. Uysal, geçen 10 Mart’ta, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘tarihi eser kaçakçılığı’ operasyonu kapsamında tutuklandı. Cezaevinde bulunan Ali Uysal, 3 adayın yarıştığı Çamyayla Mahallesi’ndeki muhtarlık seçiminde 126 oy alıp bir dönem daha muhtarlığa seçildi. Diğer adaylar Mehmet Kılınç’a sandıktan 108, Hayati Dağlı’ya ise 75 oy çıktı.

TAHLİYE EDİLDİ

Seçim süreci devam ederken hakkında iddianame hazırlanan Ali Uysal için 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Seçimin hemen ardından Ali Uysal’nın tutukluluğunun kaldırılması için mahkemeye başvuruldu. İtirazı değerlendiren Ödemiş 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Ali Uysal hakkındaki suç vasfının değişme ihtimaline karşı, tahliyesine karar verdi. Avukat Ruhi Ilgaz, müvekkilinin tahliye edilmesinden sonra pazartesi günü mazbatasını alıp göreve başlayabileceğini söyledi.

 

kronos
Devamını Oku »

Tunceli Valisi 60 milyon TL borcu izah etti: Yöre insanımıza harcadık

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, yeni Belediye Başkanı TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun belediyenin borçları konusundaki sözleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Tuncay Sonel, “Kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma çabasını kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya çalışmaktadır. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldık. Kayyum öncesi belediyenin tüm kaynaklarının şehirde yaşayanlara değil teröre gittiği ortada iken, kaynaklar yöre insanımızın huzurlu bir kentte yaşamaları için kullanılmıştır” açıklamasında bulundu.

Vali Tuncay Sonel, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilerek göreve başlayan TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun belediyenin borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Sonel, yaptığı yazılı açıklamada, önceki belediyenin tüm kaynakları teröre aktardığını öne sürerek, yönetime geldikleri andan itibaren bu kaynakları vatandaşlara hizmet için harcadıklarını savundu ve şunları kaydetti:

“5 Nisan 2019 tarihinde Tunceli Belediye Başkanlığı görevine başlayan ve daha ilk günden kayyum dönemini hedef alan zihniyet bilmelidir ki; kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma çabasını kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya çalışmaktadır. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldık. Şu an Tunceli’yi huzur şehri olmanın yanı sıra, herkesin imrendiği bir şehir haline getirdik. Tunceli’nin çehresi değişti. Kayyum öncesi 29 milyon TL borç var iken, bu borcu görev yaptığımız dönem içinde 16 milyon TL’ye düşürdük. Ayrıca bu borcu düşürürken görev yaptığımız süre içerisinde 31,7 milyon TL kredi ile 625 milyon TL tutarında yıllardır konuşulan ama yapılmayan projeleri hayata geçirdik. Dönem içerisinde yaptığımız yeni yatırımlar ile 12 milyon TL kira geliri sağlanırken, bunun yanı sıra 6 milyon TL değerinde de yeni araç filosunu şehrimize kazandırdık. Verdiğimiz rakamlar ve örnekler gösteriyor ki kayyum öncesi belediyenin tüm kaynakları şehirde yaşayanlara değil teröre gittiği ortada iken, kaynaklar yöre insanımızın huzurlu bir kentte yaşamaları için kullanılmıştır. Şehirde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler için önemlidir. Daha ilk günden çamur atılmasını kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz.”

 

kronos
Devamını Oku »

Ekrem İmamoğlu, geçersiz oyların sayımına ilişkin son durumu paylaştı

AKP’nin itirazı üzerine İstanbul’un tüm ilçelerindeki geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, yeniden sayım işlemleri devam ederken son durumu açıkladı.

İstanbul’daki geçersiz oyların %57,5’inin sayımının bittiğini belirten İmamoğlu, aradaki farkın yeniden 17 binin üzerine çıktığını kaydetti.

 

medyabold
Devamını Oku »

Fenerbahçe’de gözler 621 milyon euro borç bırakan Aziz Yıldırım’da

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, UEFA’nın istediği Finansal Fair Play (FFP) şartlarını yerine getirmek tüm imkanları seferber ediyor.

Başkan seçildiği dönemde, ‘Kim ne veriyorsa, bir fazlası’ diyen Başkan Koç, kulübe 50 milyon dolarlık hibe, 50 milyon dolarlık kredi ve sponsorluk anlaşmalarıyla 140 milyon dolar katkı sağladı.

‘Fener ol’ kampanyası ile borç yükünün altından camia olarak kalkmayı hedefleyen Ali Koç, ayrım yapmadan ‘Fenerbahçeliyim’ diyen herkese çağrıda bulundu.

Fenerbahçe’nin 20 yıl başkanlığını yapan Aziz Yıldırım, seçim döneminde 150 milyon lira vaat etmişti.

AZİZ YILDIRIM KAMPANYAYA DESTEK VERECEK Mİ?

Camia içinde en çok konuşulan konulardan birisi de 20 yıl Sarı-Lacivertli takımın başkanlığını yapan Aziz Yıldırım’ın kampanyaya vereceği destek.

Ali Koç ile girdiği yarışta Aziz Yıldırım Kulübe sponsorluklarla birlikte 150 milyon lira (Seçimlerin yapıldığı dönem kuru ile 27 milyon euro) vereceğini açıklamıştı. Şimdi taraftarlar 621 milyon euro’luk borçta Yıldırım’ın da payı olduğunu düşünerek kampanyaya ciddi bir destekte bulunmasını bekliyor.

Aziz Yıldırım’ın yardım konusuna sıcak baktığı ancak herhangi bir rakam telaffuz etmediği belirtiliyor. Sarı-Lacivertli kulübün 31 Mayıs’a kadar 60 milyon euroluk bir rakamı bulması gerekiyor.

FENERBAHÇELİ ZENGİNLERE ÇAĞRI

Başkan Ali Koç ve yönetimi Fenerbahçeli zenginlerin de elini taşın altına koymasını istiyor. Mehmet Ali Aydınlar, Nihat Özdemir, Murat Ülker, Ferit Şahenk, Tahir Kıran, Mehmet Cengiz, Servet Yardımcı gibi isimler den Sarı-Lacivertli kulübün tarihine geçecek şekilde katkı sağlaması bekleniyor. Sadettin Saran 1 milyon lira ile kampanyaya destek verdi.

 

 

 

 

medyabold
Devamını Oku »

Ministry orders disciplinary action against lawyer of jailed pro-Kurdish leader

Turkey’s Ministry of Justice has demanded disciplinary measures be taken against the lawyer Selahattin Demirtas for sharing a photo of the jailed former co-chair of the pro-Kurdish Peoples’ Democratic Party (HDP) on social media.

Ramazan Demir, a lawyer representing Demirtas said on Thursday that disciplinary charges have been opened against him by the Istanbul Bar Association. Demirtas has been in jail since November 2016 on terrorism-related charges.

“Because of this photo, the Istanbul Bar Association has launched a disciplinary proceeding against me on order of the Ministry of Justice,” Demir said tweeting a photo of Demirtas on his official account on Friday.

“Do not have a happy Lawyers’ Day,” Demir added, addressing the bar association, to show his reaction against the incident taking place on Lawyers’ Day, which is marked every year across Turkey on April 5.

Demir stated that the Bakırkoy Chief Public Prosecutor’s Office has also launched an investigation against him with the permission of the Justice Ministry for posting a photo of Demirtas on his Twitter account.

“I would be offended if they didn’t,” Demir reacted cynically to the prosecutor’s office. The photo, posted by Demir on January 12, 2018, shows Demirtas on the witness stand during a court hearing.

In May 2016, the Turkish parliament lifted the immunity of 55 HDP member lawmakers.

Following parliament’s decision, the attempted coup of July 2016, which claimed the lives of 250 people, gave the ruling AK Party government the pretext to crack down on what it deemed as “terrorist organizations.”

Fourteen HDP MPs were detained on various dates in the aftermath, including the co-chair Demirtas.

Prosecution demands a 142-year prison term for Demirtas on charges of administrating a terrorist organization, making propaganda for the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) and exalting crimes and criminals.

PKK, an insurgent group seeking self-rule in the predominantly Kurdish southeast, is deemed a terrorist organization by Ankara.

Case between Ankara and Demirtas drags on as ECHR refers it to its Grand Chamber at request of both parties

The post Ministry orders disciplinary action against lawyer of jailed pro-Kurdish leader appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/06/ministry-orders-disciplinary-action-against-lawyer-of-jailed-pro-kurdish-leader/
Devamını Oku »

God knows if I will be president – Istanbul mayor-elect Imamoglu

Istanbul’s elected mayor-elect Ekrem Imamoglu has told the BBC in an interview that he has not ruled out the idea of being Turkey’s next president.

The opposition Republican People’s Party (CHP) has according to unofficial results won the race for the Turkish commercial capital’s mayorship.

According to the initial 31 March election results, Imamoglu took the lead in Istanbul but he has not been officially recognized as mayor yet as his rival the AK Party (AKP), has appealed the election results before the Supreme Electoral Council (YSK).

Despite indications that Imamoglu could be the new mayor of Istanbul according to YSK results, AKP has been putting up victory posters across Istanbul with President Recep Tayyip Erdogan and AKP’s mayoral candidate Binali Yildirim thanking Istanbul for the win.

Imamoglu told BBC that he considers this “impolite” behavior.”

“We have the results from the electoral board, and we know who is in the lead,” said  Imamoglu.

Erdogan’s AKP submitted objections to election results in all districts of Istanbul, claiming the results had been impacted by invalid votes and voting irregularities.

Imamoglu disagrees with AKP calling the invalid votes “the biggest stain in Turkish democratic history.”

“Up until yesterday, the government and the ruling party were claiming that Turkey had the most credible voting system and they were giving it the highest praise. One million people were on duty at polling stations that night,” BBC quoted Imamoglu as saying.

“If there was any suspicious activity, they would record it and make a written report – that’s the official procedure hereNow the only explanation I have is that they are making excuses for their failure.”

In response to BBC’s question on whether the March 31 local election was the beginning of the end of Erdogan’s hold on power, Imamoglu commented that everything – parties, governments, life itself – has an end.

“Erdogan has finished his 17th year in power. There are problems and things we don’t like, but it’s a political success. Of course, there will be an end to it one day,” said Imamoglu.

BBC asked Imamoglu whether he envisages himself as the next president of Turkey.

“God knows,” Imamoglu said with a chuckle.

New mayor would lack mandate over shaping Istanbul’s budget: Erdogan

 

The post God knows if I will be president – Istanbul mayor-elect Imamoglu appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/06/god-knows-if-i-will-be-president-istanbul-mayor-elect-imamoglu/
Devamını Oku »

İmamoğlu hakkındaki suç duyurusunun arkasından AKP il başkanının yanında çalışan avukat çıktı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için Anıtkabir ziyareti hakkında Samsun’da suç duyurusunda bulunan Avukat Elif Özge Çankaya’nın, eski AKP Samsun İl Başkanı Adem Güney’in yanında çalıştığı ortaya çıktı.

İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyareti sırasında defteri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imzalaması hakkında “kamu görevini usulsüz üstlenmek” suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesini Samsun Adliyesi’ne götüren isim avukat Elif Özge Çankaya’ydı.

AKP ESKİ İL BAŞKANININ YANINDA ÇALIŞIYOR

Edinilen bilgiye göre 2015’te mezun olan Elif Özge Çankaya halen eski AKP Samsun İl Başkanı olan Adem Güney’in yayında çalışıyor. Adem Güney 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı da olmuştu. Türkiye genelinde avukatlar arasında en çok vergi veren 50 avukat arasına girmeyi başaran Samsun vergi rekortmenlerinden Avukat Adem Güney, yaptığı işlerde elde ettiği başarıyı çalışanlarıyla birlikte yakaladığını belirterek başarının bir ekip işi olduğunu söylemişti.

BARO LEVHASINDA ADRESLERİ AYNI

Güney’in avukatlığının yanı sıra birçok şirketi bulunuyor. AKP’den vekillik başvurusu yaparken MÜSİAD üyesi olduğunu açıklamıştı. Samsun Barosu levhalarından incelendiğinde Elif Özge Çankaya ile Adem Güney’in aynı adreste avukatlık yaptığı görülüyor. İkisinin de adresi İstasyon Mahallesi Semla Sokak No:3/11 İlkadım olarak görülüyor.

Ekrem İmamoğlu’na “Oğlum” diye hitap eden Erkan Tan’a tepkiler büyüyor

medyabold
Devamını Oku »

Sezai Temelli: Muş’takinin aynısı İstanbul’da yapılmak isteniyor

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli, Muş’ta, Malazgirt’te, Vianşehir’de ve Tatvan’da haklarının iktidar tarafından gasp edildiğini belirtti. Şimdi aynı şeyin İstanbul’da yapılma istendiğine dikkat çekti. Temelli, İstanbul’da da oylarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, İstanbul’da seçim sonuçlarının kesinleştirilmemesinin, AKP’nin iktidar sarhoşluğu ve iktidarı bırakmama yaklaşımını gösterdiğini belirttiler.

MAZBATALAR TESLİM EDİLMELİYDİ

Sezai Temelli, “Uyardık, ilkeli, duyarlı anayasa ve yasalara uygun bir tavır sergilemeliydi. Yapması gereken şuydu. Kazananla kaybeden aday arasındaki fark geçersiz oylardan fazlaysa mazbataları bir an önce teslim etmeliydi. Eğer bu fark fazla ise itirazların hepsini kabul edebilirdi. Çifte standart yerine bir anayasa standartı ile hareket edebilirdi ve bu Türkiye’yi bu tür tartışmalardan kurtaracaktı” dedi.

İKTİDAR YİNE HALKIN İRADESİNİ YOK SAYIYOR

Temelli şunları dile getirdi: “Bugün dönüp baktığımızda geçersiz oyları saymak yerine bazı yerlerde tüm oylar yeniden sayılıyor, aslında halkın iradesini yok sayan, iktidarın alıştığımız tutumuyla karşı karşıyayız. Ama sonuçları ortadadır. Muş’ta Malazgirt’te, Viranşehir ve Tatvan’da hakkımız gasp edilmektedir. Ama daha açık olanı tabii ki Şırnaktır. Hakkımız gasp edilmektedir. Aynı şey batıda İstanbul’da hayata geçirilmek isteniyor. Aritmetik ortada, gereğini yapmak YSK’nin elinde.”

AKP’NİN HER İTİRAZI KABUL EDİLİRKEN BİZİMKİLER EDİLMİYOR

Pervin Buldan ise, “Başta Muş olmak üzere birçok yerde HDP kazanmasına rağmen bu seçimlerin HDP’nin elinden alındığını bariz bir şekilde görüyoruz. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar kabul edilirken HDP’nin itirazlarının kabul edilmemesi ciddi bir çifte standardın uygulandığını ve HDP’ye karşı oyunların oynandığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN İKTİDARI BIRAKMAMA YAKLAŞIMI

Her yerde oylarına sahip çıkacaklarını belirten Buldan şöyle konuştu: “Biz her yerde oylarımıza sahip çıkacağız. Muş’ta nasıl oylarımızı sahip çıkıyorsak İstanbul’da da sahip çıkacağız. Bugün İstanbul’da hâlâ sayımların devam etmesi ve bu seçimlerin sonuçlanmaması AKP’nin iktidar sarhoşluğu ve iktidarı bırakmama yaklaşımını bize gösteriyor. YSK’nin bir an önce devreye girmesi ve hukuki olmayan yaklaşıma müdahale etmesi gerektiğini belirtmek isterim.”

PATRON YSK DEĞİL HALKTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “patron YSK’dir” sözünü de eleştiren Buldan, “Patron halktır, halk kararını vermiştir. Seçimini yapmıştır, kimi seçtiğine karar vermiştir. Burada yapılması gereken şey şudur; YSK bu sonuçları kabul etmek zorundadır ve ardından sonuçları kesinleştirip mazbataları belediye başkanlarına ve eşbaşkanlara vermek zorundadır. Bir an önce YSK bu görevini bugün itibariyle yerine getirmelidir. Hukuki ve etik olarak yapması gereken de budur. Bir an önce seçim sonuçları açıklanmalıdır. Özellikle HDP’nin yaptığı itirazların derhal kabul edilmesi gerekir. Çünkü biz biliyoruz ki itiraz ettiğimiz yerde biz kazanmışız. Bu itirazların kabul edilmemesi iktidarın HDP’ye yaklaşımını gösteriyor” diye konuştu.

HDP’nin yeni seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarına soruşturma

medyabold
Devamını Oku »

CHP’li Öztrak: Bakanların ellerinin oy çuvalları içinde ne işi var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçimlere müdahalenin açık hale getirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek “Atanmış ama partili olan Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, “Sandık başında düşülen herhangi bir şerh yoktur. Bu kadar adamın gözü önünde? Benim AKP Genel Başkanı Erdoğan’a tavsiyem, bunlarla uğraşacağına bu adamların görevlerine son vermesidir. İktidar şerh düşülmemesine rağmen sandıkların tekrar sayılmasını istemiştir. Bu hukuki değildir. Oy çuvallarının mühürleri sökülmüştür. Oyların namusu müdahaleye açık hale gelmiştir” dedi.

BAKANLARA DOLMABAHÇE’DE HANGİ TALİMATLAR VERİLDİ

Öztrak şunları dile getirdi: “Atanmış ama partili olan Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır? Bu nasıl bir seçim sürecidir? Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katıldığı toplantıya hangi bakanlar katılmıştır? Bu bakanlara orada hangi talimatlar verilmiştir? Anlaşılan seçim kaybedilince bu durum için planlanmış bir senaryo seçim akşamından itibaren yürürlüğe konmuştur.”

OYLARI ÇALAMAYINCA MİLLET İRADESİNİ ÇALMAK İSTİYORLAR

Öztrak, “Sayın Binali Yıldırım önce kaybettiği seçimi kazandığını ilan etmiş, ardından İstanbul’a afişler asılmıştır. Sonra bakanlar ve YSK devreye sokulmuştur. Amaç, oyları çalamayınca milletin iradesini çalmaktır. Seçimden önce en güvenilir seçimler bizde diyenler, sandıklardan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu çıkınca seçimlerde şaibe var demeleri traji komiktir. Milletimizin iradesine masa başında müdahale etmenin önü açılmaya çalışılmaktardır. Sivil darbe sürecinin sandığa uzanmasına izin vermeyeceğiz. Oy namustur dokundurtmayacağız. Kazandığımız seçimi de çaldırmayacağız.” dedi.

ÖZTRAK SON VERİLERİ DE PAYLAŞTI

Öztrak, İstanbul’da devam eden oy sayımına ilişkin son verileri de paylaştı: “12.30 itibarıyla güncellenmiş verileri sizlerle paylaşıyorum. Bizim örgütlerimizin takip ettiği verilere göre, İstanbul’da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209’unda, kabaca yüzde 49’unda sayım işlemi bitmiştir. YSK’nın son verilerine göre Sayın Binali Yıldırım’ın aldığı oy 4 miyon 153 bin 582’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkı ile öndedir. Ortaya çıkan veriler normal koşullarda bu farkın kapanamayacağını göstermektedir.”

AKP-MHP, belediye başkanlarının yetkilerini Meclis’lere devredecek

medyabold
Devamını Oku »

Ruling AKP appeals local election results in Ankara again, this time before provincial electoral board

Secretary-General of the ruling Justice and Development Party (AKP), Fatih Sahin, told
reporters on Thursday that the results of the vote recount – after their objection to the
initial vote count results in every district of Ankara – had not met their expectations and they would, therefore, appeal again on Friday, this time before the provincial election board.

During a press release at AKP’s Ankara Provincial Office, Sahin said, following Sunday’s tight
election results in Ankara, that AKP demanded a recount of the Ankara metropolitan mayorship before all 25 district election boards. However, only 12 district boards ruled in favor and recounted previously annulled votes, with 1,805 extra votes being allocated to AKP’s candidate, Mehmet Ozhaseki, and 666 for Mansur Yavas, candidate for the opposition Republican People’s Party (CHP).

Sahin argued that 1,139 extra votes in favor “did not meet their expectations”, and that they
will, therefore, appeal the election results before the provincial board to make the district
boards in every district of the capital recount invalid votes, and correct voting irregularities.

The secretary-general vowed that they will be in pursuit of the results and will further, apply to the Supreme Electoral Council (YSK) if the provincial board rejects their appeal.

On Friday, Hakan Han Ozcan, AKP Ankara Provincial Officer, announced that they had submitted their objection to the provincial board, demanding the recount of all ballot boxes, totaling 12,180 in Ankara.

On the CHP side, Rifki Guvener, CHP Ankara Provincial Officer, declared Yavas’ victory
after the decisions of the district boards on Friday, stating that Yavas had won by 124,489 votes over the AKP candidate.

Commenting on the recount of votes in Ankara, Guvener said they have found Thursday’s
declaration of AKP’s secretary general disrespectful to the national will. “The secretary of the ruling party did not like the result of the appeal. He says that they will appeal again since the
initial results did not meet their expectations. These are desperate words,” Guvener said.

On Monday, before AKP’s first appeal at district boards, the AKP secretary general stated that they would make “significant progress” as a result of their appeals, and the recount would show that the AKP candidate won.

Similarly, Turkish President Tayyip Erdogan declared on Monday that he was looking for shifting the outcome of local elections in Ankara in AKP’s favor by appealing.

Ankara was considered one of the main battlegrounds of the March 31 elections, as it has been uninterruptedly ruled by the governing AKP for 25 years.

The state-run news agency, Anadolu, says CHP’s Yavas received 50.93 percent of the votes in
Sunday’s local elections, while AKP’s Ozhaseki got 47.12 percent.

Opposition secures Ankara mayor’s office after vote recount

The post Ruling AKP appeals local election results in Ankara again, this time before provincial electoral board appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/04/06/ruling-akp-appeals-local-election-results-in-ankara-again-this-time-before-provincial-electoral-board/
Devamını Oku »

Ekrem İmamoğlu’na “Oğlum” diye hitap eden Erkan Tan’a tepkiler büyüyor

YSK’nın resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na, AKP’nin yandaş medyası A Haber Sunucusu Erkan Tan, “Daha başkan olmadım oğlum sen” diye hitap etti.

“Ver mehteri” sözleri ile tanınan Erkan Tan, A Haber’de sunduğu programda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu “belgede sahtecilikle” suçladı.

Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da Anıtkabir ziyareti esnasında Onur Defteri’ni “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak imzalamasını eleştiren Erkan Tan, gazetecilik tarihinin en seviyesiz üslubu ile “Evrakta sahtecilik yapıyor be. Daha değilsin ki Ekremcim, daha başkan olmadın oğlum” dedi.

Erkan Tan’ın seviyesiz üslubuna sosyal medyadan tepki yağmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’na “Daha Başkan olmadın oğlum” diyen A Haber sunucusu Erkan Tan’ın daha önce katıldığı bir programda nasıl bir habercilik yaptığına dair anlattıkları, amacının habercilik değil kutuplaştırmak olduğunu deşifre ediyor.

Mehter ile canlı yayın sunan Erkan Tan, katıldığı programda “Basıyorum kutuplaşma cümlelerini… Tahrik edici, bölücü cümleler, konuklar, içerik… maaşını oradan kazanıyorsun” ifadesi gazetecilik mesleğini yapan birisi için utanç verici olarak yorumlandı.

A Haber’in AK Parti Belgeseli’nde fon müziği olarak İsrail Marşı kullanıldı

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın seçim öncesi ektiği nefret tohumları, İstanbul’da filizlenmeye başladı

Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması AKP içi gerilimi yükseltti. Birbirlerini hain olarak görmeye başladılar. İşte birkaç örnek..

BOLD-HABER ANALİZ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aşkım, sevdam” dediği İstanbul’u kaybetmiş gözüküyor.

Erdoğan’ın İstanbul’u kolay kolay vermeyeceğini herkes biliyor. Geçersiz oyların tekrar sayımı gibi İstanbul’da seçimlerin tekrar yapılması noktasında tüm yolları deneyeceği herkesin malumudur.

Peki ya Erdoğan ve AKP teşkilatları İstanbul’da ne yapıyor diye sorduğumuzda karşımıza çok da yabancı olmadığımız bir durum çıkıyor.

AKP’ye oy vermeyenleri “Terörist” ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce ektiği nefret tohumları, aileleri parçalamaya ve sokaktaki kutuplaşmayı filizlendiriyor.

15 Temmuz’dan sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen nefret ve kindarlığın bir benzerinin AKP’ye oy vermeyen muhafazakâr seçmene uygulanmaya başlandı.

Whatsapp grupları üzerinden nefret dilini fısıldayan AKP’liler, İstanbul’un kaybedilmesinde Ekrem İmamoğlu’na oy veren eski AKP’li seçmenlerin neden olduğu vurgulanıyor.

Özellikle muhafazakâr yaşantıya sahip insanların İmamoğlu’nu desteklemesini hazmedemeyen AKP’liler, kırk yıllık komşusuna “Hain” gözüyle bakmaya başladı.

Whatsapp gruplarından Yasin, Fetih süreleri dağıtan AKP teşkilatı, mahalleli kadınların bir araya gelerek kuran okuduğu sohbet gruplarını dahi karıştırdı.

İstanbul’da AKP’nin oy deposu olarak nitelendirilen bir ilçede yaşan vatandaş annesinin şahit olduğu olayı şöyle anlatıyor; “Bizim mahallenin kadınları her hafta bir kişinin evinde Kuran-ı Kerim okumak amacıyla bir araya gelirdi. Seçimlerden sonraki Perşembe günü bir araya gelen kadınlar arasında AKP teşkilatında görevli kadınlarda varmış. İmamoğlu’na hakarete varan hatta beddua şekline dönüşen söylemler üzerine annem, ‘Bu konuyu burada konuşmayalım. Kim kazanırsa kazansın Allah hayırlısı olana nasip etsin’ der. Bu söz üzerine anneme karşı tavır almaya başlamışlar. Artık sokakta ve pazarda karşılaşsalar da yollarını değiştiriyorlar.” diyor.

Ekonomik sıkıntılar ve iktidar partisinin son zamanlardaki tutumları nedeniyle yerel seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceğini açık bir şekilde ifade bir esnaf ise komşusu olan AKP’li esnaflar tarafından “Hain” gözüyle bakılmaya başlandı.

“Artık selama mı dahi almıyorlar” diyen esnaf, AKP’nin seçimlerdeki yenilgiyi vatandaşa fatura ettiğini söylüyor.

Ailecek MHP’li bir aile ise Ekrem İmamoğlu’nu destekledikleri gerekçesiyle bazı akrabaları tarafından ötekileştirildiklerini ve bir haftadır o akrabalarının kendileri ile konuşmadığını ifade ediyor.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında kendisine oy vermeyenleri terörist, ateist benzeri ifadelerle nitelemesi, İstanbul’un kaybı sonrası tabanında yükselen gerilimin ve muhalefleri hain gören bakış açısının ana nedeni.

AKP’li Mehmet Metiner: Hiç bu kadar kötü bir seçim görmedim

medyabold
Devamını Oku »

AKP-MHP, belediye başkanlarının yetkilerini Meclis’lere devredecek

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, muhalefetten seçilen belediye başkanlarıyla ilgili çok konuşulacak bir tahminde bulundu. Çölaşan, “Çıkarılan yasalarla başkanların bir sürü yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. Bu Meclislerin yetkileri genişletilecek.” dedi.

Çölaşan, “İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’U KAYBETMEK PANİKLETTİ

Çölaşan yazısında, “Özellikle İstanbul’u kaybetmek AKP’de panik yaşanmasına neden oldu. Öyle ya, İstanbul Büyükşehir onların en büyük ‘Hazinesi’ idi. Sonsuz para kaynağı, elinde sonsuz güç vardı. Mekanizma tıkır tıkır çalışıyor, İstanbul peşkeş çekiliyor, yağmalanıyor, yandaş kişiler, cemaatler, kuruluşlar, müteahhitler ve vakıflar bu peşkeşten, bu sonsuz yağmadan paylarına düşeni fazlasıyla alıyordu” dedi.

İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLMUŞ BİR YSK

Çölaşan şunları dile getirdi: “Şimdi ellerinde bir tek koz var! Çeşitli gerekçeler üreterek İstanbul seçimlerinin tümüyle iptal edilmesini ve yenilenmesini sağlamak! Dün bunu da yaptılar. Ellerinde devlet gücü var. Ellerinde iktidarın arka bahçesi olarak görev yapan bir Yüksek Seçim Kurulu var. İktidarın emrindeki memurlardan oluşan il ve ilçe seçim kurulları var. Daha ne olsun yani!”

KİRLİ BELGELERİ YOK ETMEK İÇİN ZAMAN KAZANIYORLAR

Çölaşan, İstanbul’daki geciktirmenin temel amacının Büyükşehir’deki bazı kirli belgelerin ve dosyaların temizlenip yok edilmesine yönelik olduğunu belirterek, “İtirazlarla zaman kazanma peşindeler. YSK, İstanbul’u CHP’ye verebilir. O takdirde en önemli bilgi ve belgeler zaten yok edilmiş olacaktır. YSK seçimlerinin yenilenmesine de karar verebilir. Her şey beklenir. O takdirde İstanbul Büyükşehir bugünkü AKP kadrolarının elinde yeni seçime kadar kalır. Ancak Türkiye gerilir, büyük olaylar bile çıkabilir. Onca gerilime karşın, yenilenen seçimi kimin kazanacağı ise hiç belli olmaz!” dedi.

İKTİDAR MUHALEFETE İŞ YAPTIRMAYACAK

İstanbul, Ankara ve muhalefetin kazandığı diğer yerlerde başkanlara mazbataları verilse bile esas sorunların o aşamadan sonra başlayacağını vurgulayan Çölaşan, “İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak. Üzerlerine müfettişler salınacak, yargı el koyacak ve her biri hakkında soruşturmalar başlatılacak. Belki bazıları tutuklanacak” ifadelerini kullandı.

YASALARLA ELLERİNİ KOLLARINI BAĞLAYACAK

Çölaşan şunları dile getirdi: “Bence iktidarın AKP-MHP ikilisi Meclis açıldıktan hemen sonra yasa tasarıları getirip muhalefetteki başkanların elini kolunu bir kez daha bağlamaya çalışacak. Yine İstanbul’dan örnek vereyim. Belediye Meclisinde AKP çoğunluğu elde etmiş durumda. Çıkarılan yasalarla başkanların bir sürü yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. Bu Meclislerin yetkileri genişletilecek. Başkanları ekonomik, malî ve siyasi yetkileri budanacak. Yani o başkanlar seçilseler, en önemli işleri yapmaya çalışsalar bile ‘Topal ördek’ durumuna düşürülecek. Bu deyimi Recep Bey kullandı ve bunu ağzından kaçırmadı, özellikle ve bilerek söyledi.”

Murat Belge: Erdoğan değişecekse, yumuşayarak değil, sertleşerek değişir

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li Mehmet Metiner: Hiç bu kadar kötü bir seçim görmedim

Mehmet Metiner, “Seçimlerden birinci parti olarak çıktık” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine “Hiç bu kadar kötü bir seçim görmedim” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Metiner, Star Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde AKP’nin neden yerel seçimlerde başarısız olduğunu yazdı.

HESAPÇILAR BAŞA GEÇMİŞ

“Sahada gördüklerim yürek dağlayıcıydı” diye söze başlayan Metiner, “Kaç seçime girdim çıktım hiç bu kadar kötüsünü görmedim. Reis’in “metal yorgunluğu” dediği eksiklik bir başka şeye dönüşmüş. Adını koymak istemiyorum lakin hesabilik başat hale gelmiş” dedi.

HALKA SIRT ÇERVRİLMİŞ

AKP içerisindeki hasbi olarak tanımladığı kişilerin küstürüldüğünü vurgulayan Metiner, “Hesabi olanlar hasbileri küstürmüş. Kimsesizler ihmal edilmiş. Halka sırt çevrilmiş” sözleri ile sitem etti.

AKP teşkilatlarında seçim süreci boyunca “Nasıl olsa Reis meydanlara iner, kitle oy verir anlayışına yaslanan kibir ve rehavet…” yaşandığını belirten Mehmet Metiner, “Çok sayıda küskün hasbiler, ihmal edilmiş bir halk, kibir abideleri gibi halka tepeden bakan vekiller, belediye başkanları ve teşkilatlar…” sözleri ile öz eleştiride bulundu.

KURUMLAR AKRABA KADROLARI HALİNE GELMİŞ

AKP’li belediyelerde akraba kadrolaşmasına değinen Metiner, “Bir ilde ve ilçede kurum amirleri bir vekilin, bir belediye başkanının veya teşkilat başkanının yakınlarıyla doldurulmuşsa, AK Parti adına hasbilikle çalışanlar tepki duymazlar mı, halk buna bakıp gönül koymaz mı? O yüzden vaktimizin büyük bölümünü dağıtılan ve küstürülen sahayı toparlamakla geçirdik.” dedi.

“Şimdi muhasebe vaktidir” diyen Metiner, “İhanetçiler bu kez de ödüllendirilirse ihanetin zemini güçlenir ve artık sahayı tutamaz hale geliriz.” uyarısında bulundu.

AKP’nin kurucularından Yaşar Yakış: Bilal Erdoğan’ın yönettiği vakıflar belediye kaynakları ile ayakta duruyor

medyabold
Devamını Oku »

Wifi 6 teknolojisi geliyor: 4K Telekonferans dahi mümkün

Yeni Nesil Kablosuz Ağa WiFi 6 adı verilecek. Bir önceki sürüme göre dört kat daha hızlı olacak Wifi 6’yı destekleyen cihazlarla bugüne dek olmayanlar mümkün olacak.

WiFi teknolojisinin en son sürümü 802.11ax için WiFi 6 ismi kullanılacak.

WİFİ 6 NEDİR

Bugüne dek kullanılan Wifi teknolojilerine isim verilmiyordu. Wifi 6 ile birlikte ilk kez bu teknoloji de tıpkı 4G ve 5G gibi aşamalı olacak.

Cihazınızda 802.11ax ya da Wi-Fi 6 yazısı varsa bu teknolojiyi kullanabileceksiniz.

DAHA UZUN PİL SÜRESİ HEDEFİ

Yeni bir “hedef uyanma süresi (target wake time TWT)” özelliği, akıllı telefonunuzun, dizüstü bilgisayarınızın veya diğer Wi-Fi özellikli cihazların daha uzun pil ömrüne sahip olmasını sağlıyor.

Erişim noktası bir cihazla konuşurken (akıllı telefonunuz gibi), cihaza Wi-Fi telsizinin ne zaman uyuyacağını ve tam olarak ne zaman uyanacağını ve bir sonraki iletimi almak için ne zaman uyanacağını söyleyebilir. Bu, Wi-Fi radyonun uyku modunda daha fazla zaman geçireceği anlamına gelir. Bu da daha uzun pil ömrü demektir.

KALABALIK ALAN PERFORMANSI YÜKSELTİLDİ

Wi-Fi ağının yoğun olarak kullanıldığı, otel, okul, iş yeri, hava alanı, AVM, stadyum, cafe gibi yerlerde yavaş wi-fi bağlantısını görmüşsünüzdür. 802.11ax olarak da bilinen yeni Wi-Fi 6, bu konuda yardımcı olacak birçok yeni teknolojiyi içeriyor. Intel trompetleri ile Wi-Fi 6, çok sayıda bağlı cihaza sahip sıkışık alanlarda her kullanıcının ortalama hızını “en az dört kez” artıracak.

DÖRT KAT HIZ

Wi-Fi 6, Wi-Fi 5’in veri iletim hızının ve eş zamanlı erişim kapasitesinin dört katına sahiptir. Gecikme süresini ise %60’dan fazla düşürür. Ultra yüksek bant genişliği, ultra yoğun erişim ve ultra düşük gecikme gerektiren senaryoları kolayca yönetir.

4K VİDEO KONFERANS

İstediğiniz yerde, istediğiniz zaman – 4K ultra-HD video konferans yapabilme olanağı geliyor. Birden fazla kullanıcının katıldığı bir 4K video konferansta, her bir kullanıcı 40 Mbit/s stabil bant genişliğine ihtiyaç duyar. Wi-Fi 6 (802.11ax) tarafından kullanılan 1024-QAM teknolojisi, ağın genel bant genişliğini iyileştirir ve her kullanıcı için ultra-HD video deneyimi sağlar.

Turkcell ve Superonline’da internete erişim sorunları yaşanıyor

medyabold
Devamını Oku »