4 Eylül 2021 Cumartesi

Adalet Bakanı Gül’den beyaz Toros çıkışı: Statüko beyaz Torosları sever

15 Temmuz sonrasında panelvan araçlarla adam kaçırmalar arttı. Statükonun beyaz Toros’ları, faili meçhulleri sevdiğini belirten Adalet Bakanı Gül ise, “Ama biz statükoyu, beyaz Toros’ları, siyah Audi’leri, faili meçhulleri 2023’lere taşımak isteyen zihniyetle de mücadele edeceğiz” dedi.

BOLD – Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den ilginç beyaz Toros, siyah Audi çıkışı geldi. TRT’nin dizisinde de işlenen adam kaçırmaların 2023’e taşınmak istendiğini belirten Gül, bu zihniyetle mücadele edeceklerini söyledi.

MERHAMETSİZ ADALET OLMAZ

Aksaray’da Önder İmam Hatipliler Derneği’nce 18’inci İmam Hatipliler Kurultayı’ndan konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Bizi biz yapan değerlerin başında adaletin ve merhametin geldiği hepimizce malumdur. Bu iki değer, birbirini adeta tamamlar. Merhametsiz, adalet olmayacağı gibi adaletsiz merhamette olmaz. Adalet ve merhamet, yeri ve göğü ayakta tutan temel bir sütundur. Bugün dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlerin temel sebebinin de adaletin küresel anlamda da olmadığının bir sonucudur” dedi.

STATÜKO BEYAZ TOROSLARI SEVER

28 Şubat sürecini hatırlatıp millet iradesine vesayet ve darbe vuranlara adaletle cevap verdiklerini belirten Gül, “Birileri statükodan memnun olur. Neden? Statüko onların ekmek kapısıdır. Ama statükoyla da mücadele edeceğiz. Reformlarımızı bu milletin lehine değiştireceğiz. Statüko, beyaz Toros’ları sever. Statüko, faili meçhulleri sever. Ama biz statükoyu, beyaz Toros’ları, siyah Audi’leri, faili meçhulleri 2023’lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyetle de mücadele edeceğiz. Yeni anayasayı milletimizle yapacağız” diye konuştu.

15 TEMMUZ SONRASI 33 KİŞİ KAÇIRILDI

1990’larda Beyaz Toroslorla yapılan adam kaçırmalar 15 Temmuz sonrasında yerini panelvanlara bıraktı. İlan edilen OHAL ve sonrasında muhaliflere yönelik siyah panelvanlarla kaçırma olayları arttı. 15 Temmuz sonrası 33 kişi kaçırılırken bunlardan bazıları bir anda polis merkezinde ortaya çıktı. Yusuf Bilge Tunç, Hüseyin Galip Küçüközyiğit, Gülistan Doku, Mehmet Bal ve Hürmüz Diril’den hâlâ bir haber alınamıyor.

EN SON ALEV ŞAHİN KAÇIRILMAK İSTENDİ

Son olarak kaçırılmak istenen isim ise Düzce’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin oldu. Geçen ay kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, çevresini sardıkları Şahin’in siyah panelvan araca binmesini istedi. Şahin’in avukatını araması sonrası biri kadın 6 kişi geldikleri siyah panelvana binip hızla uzaklaştı.

AKP DÖNEMİNDEKİ FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILMADI

AKP dönemindeki insan hakları ihlalleriyle ilgili rapor hazırlayan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP döneminde 259 faili meçhul meydana geldiğini kaydetti. Bu faili meçhullerin hiç birinin aydınlatılmadığını vurgulayan Tanrıkulu, diğer insan hakları ihlalleri ile ilgili de şunları kaydetti: “2002 ile 2019 yılları arasında 59 nefret cinayeti işlendi. 2008 yılından itibaren verilerine ulaşılabilen şüpheli asker ölümleri sonucu 367 kişi yaşamını yitirdi. 2002 ile 2019 arasında 23 bin 959 kişi işkenceye ve kötü muameleye uğradı. En fazla işkence olayı 5 bin 671 ile iki genel seçimin yapıldığı, IŞİD’in bombalı saldırılarının gerçekleştiği 2015 senesinde yaşandı. 2002 ile 2019 arasında en az 721 gazeteci tutuklandı.”

 

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu?

 

Adalet Bakanı Gül’den beyaz Toros çıkışı: Statüko beyaz Torosları sever yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki çocuk öldü

Şırnak’ın İdil ilçesinde zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu, ağır yaralandı. İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Miroğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu dason yıllarda artan zırhlı araçların yol açtığı ölümleri Meclis’e taşıdı.  

BOLD – Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde son yıllarda artan zırhlı araçların yol açtığı ölümlere bir yenisi daha eklendi. Şırnak’ın İdil ilçesinde zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu adlı çocuk yaşamını yitirdi.

BİSİKLET SÜRERKEN ZIRHLI ARAÇ ÇARPTI

Turgut Özal Mahallesi’nde meydana gelen olaya göre Mihraç Miroğlu dün sokakta bisiklet sürerken bir zırhlı polis aracı çarptı. Olayın ardından Miroğlu, İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Miroğlu’nun cenazesi dün akşam saatlerinde ilçe mezarlığında toprağa verildi.

HDP TEPKİ GÖSTERDİ: ARTIK YETER

Mihraç Miroğlu’nun ölümü ile ilgili HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada duruma tepki gösterildi. Yapılan açıklamada, “Bugün İdil’de zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki #MihraçMiroğlu isimli çocuk katledildi. Kürt illerinde güvenlik güçlerinin, onların kullandıkları araçların karıştığı ölümler kaza değil katliamdır. Bu kaçıncı kaçıncı çocuk, kadın, yaşlı katliamı? Artık yeter” denildi.

GERGERLİOĞLU OLAYI MECLİS’E TAŞIDI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Şırnak İdil’de zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun ölümünü Meclis’e taşıdı. Gergerlioğlu, Miroğlu’nun ölümünün ardından yeniden tartışılan zırhlı araç çarpmalarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Mihraç Miroğlu’nun yaşamını yitirmesinin ardından, aracı kullanan polis memuru hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını soran Gergerloğlu, zırhlı araç ile yaşanan ölümlerin neredeyse tamamının Kürtlerin yoğunlukta yaşadıkları il ve ilçelerde yaşanmasının rastlantı olup olmadığını sordu.

12 YILDA 63’TEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin Raporuna göre; son 12 yılda en 63 zırhlı araç çarpması olayı meydana geldi. Bu vakalardan bazıları ise şöyle:

  • 7 Haziran 2016’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 yaşındaki Bünyamin Bayram adlı çocuk zırhlı aracın çarpması sonucu öldü.
  • 24 Temmuz 2016’da Van merkezde İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde kirpi tipi zırhlı aracın ezdiği 4 yaşındaki Taha Kılıç hayatını kaybetti.
  • Şırnak, Cizre’de 24 Ekim 2016’da zırhlı polis aracı 5 yaşındaki Hakan Sarak’a çarptı. Polis kaçtı, Sarak kan kaybından öldü.
  • 9 Şubat 2017’de Mardin Dargeçit’te 7 yaşındaki Berfin Dilek, zırhlı polis aracın çarpması sonucu öldü.
  • 4 Mayıs 2017’de Silopi’de zırhlı polis aracının bir eve çarpması sonucu Furkan ve Muhammed Yıldırım adındaki iki kardeş hayatını kaybetti.

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu?

Zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki çocuk öldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, kurdelayı erken kesen çocuğun kafasına vurdu

Açılışlarda bakan ve milletvekillerine kurdelayı erken kesme konusunda kızan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’deki törende kurdelayı erken kesen çocuğun kafasına vurarak tepki gösterdi. Erdoğan, “Niye kesiyon ya?” dedi.

BOLD – Tayyip Erdoğan, Rize’de Salarha Tüneli’nin açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın kurdelayı erken kesen  küçük bir çocuğun kafasına vurması dikkat çekti. Erdoğan’ın hareketi canlı yayında kaydedilirken, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Daha önce de kurdelayı erken kesen bakanlara kızan Erdoğan’ın, “Talimatı vermeden kestiniz” sözleri gündeme gelmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne Sedat Peker için takas teklifi

Erdoğan, kurdelayı erken kesen çocuğun kafasına vurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Birleşik Arap Emirlikleri’ne Sedat Peker için takas teklifi

AKP hükumetinin suç örgütü lideri Sedat Peker karşılığında iki Birleşik Arap Emirliği ajanını takas etmeyi teklif ettiği, BAE yönetiminin bu teklife olumlu baktığı ifade edildi. Sedat Peker, YouTube yayınlarıyla AKP Hükumetinin uyuşturucu, kara para aklama ve mala çökme olaylarını açıklamıştı.

BOLD – Habertürk yazarı Fatih Altaylı, iktidarın suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi karşılığında iki BAE ajanını iade etmeyi teklif ettiği iddiasını gündeme taşıdı.

İKİ AJAN KARŞILIĞINDA SEDAT PEKER

Altaylı, iktidara yakın bir ismi kaynak gösterdiği köşe yazısında “Dün, iktidara yakın ve kamu geçmişi bulunan bir isim aradı. Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye’nin yeniden başlayan ve hızla samimileşen ilişkilerinden söz etti ve şunu söyledi: “Türkiye Sedat Peker’i Emirliklerden getirmek için uğraşıyor. Bunun için de geçmişte Türkiye’de yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri ajanlarını koz olarak kullanmak istiyor. İki ajanın Emirliklere iadesi karşılığında Sedat Peker’in Türkiye’ye verilmesi teklifinde bulundular.” değerlendirmesi yaptı.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ VERMEZ

Kaynağına “Emirlikler ne yanıt verdi buna?” diye sorduğunu yazan Altaylı, “Şimdilik yanıt vermemişler. Ama Türkiye yanıtın olumlu olma olasılığını yüksek görüyormuş. Bana göre Türkiye’nin takas talebi doğru olabilir. Ama BAE’nin Peker’i bu kadar kolay vereceğini pek zannetmem.” tahmininde bulundu.

Erdoğan, 18 Ağustos’ta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan’ı kabul etti.

ERDOĞAN’IN BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİYLE TEMAS ÇABASI

Öte yandan, AKP Hükumeti ve yandaş yazarlar yıllardır 15 Temmuz gecesinde Birleşik Arap Emirliklerinin yer aldığını öne sürdü. Erdoğan’ın ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı El Nahyan ile görüşmesi sonrası AKP’nin ve yandaş yazarların görüşleri değişti. BAE yönetimi önce Peker’in video yayınlamasını kısıtladı, sonra tamamen yasakladı.

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu?

Birleşik Arap Emirlikleri’ne Sedat Peker için takas teklifi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kalbine zıpkın saplanan vatandaş korkuttu

İzmir’in Karaburun ilçesinde balık avı sırasında kalbine zıpkın saplanan kişi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesinde ameliyata alındı. Kalbindeki zıpkın çıkarılan vatandaş, hayati tehlikeyi atlattı.

BOLD – Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, arkadaşlarıyla balık avlamaya giden Oğuzhan Sonügür elindeki zıpkını kazara kalbine sapladı. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından kalp ve damar cerrahisi bölümünde ameliyata alındı.

ÇOK AZ RASTLANAN BİR OLAY

Ameliyatı yapan Doç. Dr. Tuğra Gençpınar, Sonügür’ün hastaneye getirildiğinde zıpkının göğüs kafesinden kalbine doğru girdiğini gördüklerini belirtti. Gençpınar, “Açık kalp ameliyatıyla zıpkını oradan çıkardık. Akciğeri delerek girdiği için göğüs cerrahisiyle akciğerde de onarım yapıldı. Meslek hayatımızda çok az rastlayacağımız bu zorlu ameliyatı başarıyla tamamlayarak kalpte ciddi bir onarım yaptık.” dedi.

13 milyon ağaç kesildi: 3’ncü köprü için 456 parsel ormanlık alan daha acele kamulaştırıldı

Kalbine zıpkın saplanan vatandaş korkuttu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu?

Erdoğan ve Bahçeli’nin anlaşarak seçim barajını yüzde 7’ye düşürme kararı almalarının yankıları sürüyor. Barajın yüzde 7’ye indirilmesi sonrası MHP’nin Cumhur İttifakından ayrılacağı iddiası ortaya atıldı. AKP ile ortak Anayasa hazırlayan, Seçim Kanunu’nu değiştirmek için kolları sıvayan MHP, ittifaktan ayrılır mı?

BOLD ANALİZ –  Gazeteci Fehmi Koru “Baraj yüzde 7 olarak tescillendi de bu konu neden MHP’yi ilgilendiriyor?” başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Yazıda “Siyaseti yakından izleyen bir gözlemcinin söylediği en kestirmeden şu: MHP, ‘Benden bu kadar’ deyip kendisini ittifak dışına atacak…” iddiasında bulundu.

ANKARA GAZETECİLERİ KISA VADEDE AYRILIK GÖRMÜYOR

Siyaseti yakından izleyen Ankara gazetecileri, bu iddianın altının boş olduğu görüşünde. 1 Kasım 2015 seçimlerinde başlayan ve 2018 yılında Cumhur İttifakı ile sonuçlanan AKP-MHP ortaklığı kısa vadede bozulacak gibi görünmüyor. Gerekçe olarak AKP ile seçime gidildiğinde MHP’nin baraj endişesi olmayacağını gösteriyor. MHP yüzde 7’nin altında kalsa bile ortağı AKP barajı geçtiği için MHP milletvekili çıkarabilecek.

ANAYASA ÇALIŞMASI VE SEÇİM KANUNU HAZIRLIĞI

Sık sık Devlet Bahçeli’nin evinde yapılan görüşmelerde Erdoğan’ın MHP ile yola devam etme isteğinde olduğu mesajını kamuoyuna verdiği kaydediliyor. Yine iki partinin güçlendirilmiş Türk tipi başkanlık için Anayasa değişikliği, dar ya da daraltılmış bölge seçim sistemi üzerinde ortak çalıştığı biliniyor. Afgan ve Suriyeli mülteciler hariç hemen her konuda ortak açıklamaya yapan Cumhur İttifakı ortaklarının en azından ilk seçime birlikte gireceği tahmin ediliyor.

BÜROKRASİDEKİ MHP KADROLARI DA BİRLİKTEN YANA

Bürokrasideki MHP kadrolarının da AKP ile birliktelikten yana olduklarına dair bilgiler Başkent kulislerinde konuşuluyor. Özellikle güvenlik bürokrasisindeki MHP kadroları AKP ile ayrılığın kendilerinin konumlarını kaybetme anlamına geldiğine dair MHP genel merkezine mesajlar iletiyor.

Bu durumda MHP’nin Cumhur İttifakından ayrılmasının çok büyük bir krizle olabileceği vurgulanıyor. 2023 Cumhurbaşkanı adayını da Tayyip Erdoğan olarak açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakından ayrılması zor görünüyor.

Eski Bakan Günay, oylamaya katılmayanlara dikkat çekti: Muhalefet fire vermeseydi Egemen Bağış Yüce Divan’a gidecekti

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Annesi vefat etti, babası cezaevinde: Gurbet elde bir Yusuf kaldı

15 Temmuz sonrası mesleğinden ihraç edilen, eşinin tutuklanmasının ardından 5 yaşındaki oğluyla yurtdışına çıkan hâkim Gülsüm Coşar(31)’ın mülteci olarak yaşadığı Almanya’da genç yaşta hayatını kaybetmesi yürekleri sızlattı. Annesini kaybeden 5 yaşındaki Yusuf’un tutuklu babası Aykut Coşar’a kavuşması için sosyal medyada tahliye çağrısı yapıldı.

BOLD – Genç hakime Gülsüm Coşar, mülteci olarak bulunduğu Almanya’da rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede 1 Eylül’de vefat etti. Coşar, geride 5 yaşında bir oğul ve cezaevinde bir eş bıraktı.

KHK İLE ATILDI, EŞİ CEZAEVİNDE

Gaziantep’te hakim olarak görev yapan Gülsüm Coşar, 31.8.2016 günü OHAL KHK’larında yer alan hükümlere dayanılarak HSYK tarafından ihraç edildi. Hakim Coşar’ın savcı olan eşi Aykut Coşar da aynı tarihte ihraç edildi. Savcı Aykut Coşar, daha sonra hakkında açılan davada tutuklandı. 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan savcı Aykut Coşar, halen Gaziantep cezaevinde bulunuyor.

GENÇ YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Hakim Gülsüm Coşar’a da benzer gerekçelerle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hakim Coşar, bu şekilde kendisinin de tutuklanma tehlikesi üzerine üzerine 5 yaşındaki oğlu Yusuf’u da yanına alarak yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Hakime Coşar, rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede 1 Eylül’de vefat etti. Coşar, ardında gurbette 5 yaşında bir oğul, Türkiye’de cezaevinde ise tutuklu bir eş bıraktı.

ANNE ÖLDÜ, BABA CEZAEVİNDE: BU ÇOCUK NE OLACAK?

Gülsüm Coşar’ın 5 yaşındaki oğlu Yusuf, hem annesinin vefatının acısını hem de babasından uzak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Yusuf’un bu durumu sosyal medyada pekçok kişinin vicdanını sızlattı. Hakime Coşar’ın vefatı nedeniyle yetim kalan Yusuf’un cezaevindeki babasına kavuşması için savcı Aykut Coşar’ın tahliye edilmesi çağrıları yapıldı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek, tutuklu baba Aykut Coşar’ın tahliye edilmesini istedi. Gergerlioğlu, “Almanya’da vefat eden, eski Hakime Gülsüm Coşar. Hakime hanımın 5 yaşında bir oğlu vardı. Anne öldü, baba c.evinde.!!! Bu çocuk ne olacak? Babasız mı kalacak?” dedi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Yusuf için baba, mutlak surette tahliye edilmeli, “Annem cennete gitti” diyen minik yüreğe daha fazla yük yüklenmemeli” ifadesini kullandı.  Hikmet Pınar isimli hesap ise, “Gurbette vefat eden Hakime Gülsüm COŞAR‘ın 5 yaşındaki masum oğlu Bülent Yusuf‘u, bari babasız bırakmayın” diyerek baba Aykut Coşar’ın tahliye edilmesini istedi.

İhraç hâkim genç yaşında gurbette yaşamını yitirdi

Annesi vefat etti, babası cezaevinde: Gurbet elde bir Yusuf kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Biden imzaladı: 11 Eylül saldırılarının belgeleri halka açılıyor

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül terör saldırılarıyla ilgili belgelerin halka açılmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı. Belgeler 6 ay içerisinde halka açılacak.

BOLD – ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül terör saldırılarıyla ilgili FBI’ın soruşturmalarına dayanan ve bugüne kadar gizli olan belgelerin halka açılmasını öngören başkanlık kararnamesine imza attı.

KARARNAMEYİ İMZALADI, ÇALIŞMA BAŞLATILACAK

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, imzaladığı kararname ile Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili federal kurumlara 11 Eylül saldırılarıyla ilgili belgelerin açıklanması için çalışma başlatma talimatı verdi. Seçim sürecinde halka bu yönde şeffaflık sözü verdiğini hatırlatan Biden, 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının 20. yıl dönümünde bu sözünü yerine getirdiğini belirtti.

ADIM ATMADIĞI İÇİN ELEŞTİRİLİYORDU

Biden, FBI’ın 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yapmış olduğu soruşturmaları kapsayan ve bugüne dek gizli olan belgelerin 6 ay içinde kamuoyuna açılması yönünde talimat verdiğini kaydetti. Amerikan kamuoyunda Biden’ın 11 Eylül kurbanlarına yönelik herhangi bir adım atmadığı gerekçesiyle son dönemde eleştiriler yükseliyordu.

3 BİN KİŞİ SALDIRILARDA HAYATINI KAYBETTİ

ABD’de 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarında 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler’e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak, başkent Washington’da Pentagon’u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16’lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü ve yaklaşık 3 bin kişi saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti.

 

13 milyon ağaç kesildi: 3’ncü köprü için 456 parsel ormanlık alan daha acele kamulaştırıldı

Biden imzaladı: 11 Eylül saldırılarının belgeleri halka açılıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, demiryollarının ihalesini alan şirketin sahibini TCDD’nin başına atadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkanlığına Ulaştırma Bakanlığı’ndan 2020’de TCDD’nin yolcu taşıma ihalesini kazanan Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik’i atadı. 

BOLD – TCDD Genel Müdürü Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle görevden alınan TCDD Genel Müdürlüğü’ne Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik getirildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, SPK Başkanvekili Taha Meli Arvas’ı da bir yılını doldurmadan görevden aldı.

Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik(sol başta)

TCDD’NİN BAŞINA SUN GRUP BAŞKANI ATANDI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun, Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına 20 Eylül 2019’da getirilen Ali İhsan Uygun’dan boşalan göreve Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik getirildi. Atik’in sahibi olduğu Sun Group, 28 Aralık 2020’de Ulaştırma Bakanlığı’ndan demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan şirket olmuştu.

ESKİ SABAH YAZARI 1 YILINI DOLDURMADAN SPK’DAKİ GÖREVNDEN ALINDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Taha Meli Arvas’ı görevden aldı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Taha Meli Arvas görevden alındı. Ekim 2020’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Talat Ulussever’in yerine SPK başkan vekili olarak atanan Taha Meli Arvas görevde bir yılını dolduramadı. Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Arvas, Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştı.

 

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

Erdoğan, demiryollarının ihalesini alan şirketin sahibini TCDD’nin başına atadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Eski Bakan Günay, oylamaya katılmayanlara dikkat çekti: Muhalefet fire vermeseydi Egemen Bağış Yüce Divan’a gidecekti

Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarıyla yeniden gündeme gelen 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında eski bakan Ertuğrul Günay, Yüce Divan oylamasında fire veren muhalefet vekillerine dikkat çekti. Günay, AKP’li bazı vekillerin oylamaya katılmadığını, bazılarının da Yüce Divan yönünde oy kullandığını kaydetti.

BOLD – Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında TBMM’de yapılan Yüce Divan oylamasına bazı muhalefet milletvekillerinin katılmadığını açıkladı. Günay 3 muhalefet partisinin de fire verdiğini bunun tutanaklarda görülebileceğini kaydetti.

‘ERDOĞAN KOMİSYON BAŞKANINI ARADI, TOPLANTI ERTELENDİ’

Halk TV yayınına katılan Günay, “Komisyonun eğilimi vardı. Fakat bir erteleme oldu. O erteleme tam kararın komisyonda çıkacağı gün. O zaman başbakandı sanırım, Erdoğan komisyon başkanını aradı, komisyon başkanı bembeyaz bir yüzle gelip toplantıyı erteledi. O bir hafta içinde yeni birtakım girişimler oldu. Ali Bey (Ali Babacan) ‘sağı solu tehdit ettiler’ derken sanıyorum bunu söylemiş olabilir” dedi.

MUHALEFET PARTİLERİ FİRE VERDİ

Bakanların Yüce Divan’a sevk edilmesiyle ilgili TBMM’de yapılan oylamada hem iktidarın hem de muhalefetin fire verdiğini belirten Günay, “Benim gördüğüm iki taraf da fire verdi oylamada. Komisyonun Yüce Divan’a sevk etmesi ya da etmemesi konusunda Genel Kurul’da oylama yapılırken Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir grup yukarının iradesine rağmen gitmeleri doğrultusunda oy verdi. Ama muhalefetin 3 partisi de fire verdi, gitmesinler diye oy verdi: Tutanaklara bakarsanız görürsünüz” dedi.

BAĞIŞ ÇOK AZ FARKLA YARGILANMAKTAN KURTULDU

Meclis’te Egemen Bağış için yapılan Yüce Divan oylamasında 517 oy kullanıldı. TBMM’de muhalif vekil sayısı 223 idi. Ancak muhalefetten 215 milletvekili salonda hazır bulundu. Bu oyların 255’i ret, 245’i kabul, 7’si çekimser, 6’sı boş ve 4’ü geçersiz olarak açıklandı. Böylece TBMM’deki üçüncü oylamada, ilkinde olduğu gibi salondaki vekil sayısı yeniden 517 oldu. Bağış için yapılan oylamada fire sayısı 48 olarak not edildi.

ÇAĞLAYAN’DA FİRE SAYISI 38 OLDU

Zafer Çağlayan hakkındaki TBMM’deki ilk oylama sonucunda, 517 oy kullanıldı ve bunun 264’ü ‘ret’, 242’si ‘kabul’, 7 çekimser, bir boş ve 3 geçersiz oy olduğu açıklandı. AKP’den en az 27 milletvekili Yüce Divan’a gidilmesi gerektiği yönünde oy kullanmış oldu. Dönemin AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise fire sayısını 38 oy olarak açıkladı.

MUAMMER GÜLER’DE AKP’NİN FİRESİ 48’E ÇIKTI

TBMM’de ikinci oylama, Muammer Güler hakkında yapıldı. Bu oylamada, 513 oy kullanıldı ve bunun 241’i kabul, 258’si ret, 6 çekimser, 4 boş ve 4 geçersiz oy olduğu açıklandı. Bu ikinci oylamada, oy kullanımında 4 kişi eksilmesi dikkat çekti. Bu oylamada AKP’de toplam fire sayısı 48’i buldu.

BAYRAKTAR’DA AKP’NİN FİRESİ AZALDI

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar için yapılan Yüce Divan oylamasında ise, 515 oy kullanıldı. Bunun 219’u kabul, 288’i ret, 3 çekimser, 3 boş ve 2 geçersiz çıktı. TBMM’deki Bayraktar için yapılan oylamada AKP’nin fire sayısı 14’e düştü. Böylece AKP içerisinde Yüce Divan’a gönderilmemesi yönünde en çok desteklenen kişi Bayraktar oldu.

 

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

Eski Bakan Günay, oylamaya katılmayanlara dikkat çekti: Muhalefet fire vermeseydi Egemen Bağış Yüce Divan’a gidecekti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Merkel, selzedelere 30 milyar Euro bütçe ayırdı: Erdoğan, IBAN verdi

“Almanya bizi kıskanıyor” diyerek miting meydanlarında oy toplayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Almanya’dan kötü haber geldi. Almanya Başbakanı Merkel, sel felaketinin yaşandığı Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin yaralarının sarılması için 30 milyar Euro bütçe ayrıldığını duyurdu. Erdoğan hükumeti ise selzedeler yardım için halka IBAN vermişti.

BOLD ANALİZ – 26 Eylül Pazar günü yapılacak seçimler sonunda görevi bırakacak olan Almanya Başbakanı Merkel, Temmuz ayında sel felaketinin yaşandığı Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahr vadisini ziyaret etti.

Ziyareti sırasında Ahr vadisinde incelemelerde bulunan Merkel, 133 kişinin hayatını kaybettiği bölgedeki yaraların sarılacağını söyledi. Bölgenin yeniden ayağa kalkması için 30 milyar Euroluk bir bütçenin ayrıldığını açıklayan Merkel, bütçenin yetmemesi halinde ise daha fazla para aktarılacağını kaydetti. Peki bu para Türk Lirası olarak ne kadar ediyor?

Almanya Başbakanı Merkel, 170’e yakın kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret etti.

TÜRKİYE BÜTÇESİNİN 4’TE BİRİNİ SELZEDELERE AKTARDI

Erdoğan’ın ortaya attığı ve AKP’li seçmenin inandığı ‘Almanya bizi kıskanıyor’ sözü Merkel’in bu açıklamasıyla alt üst oldu. Türkiye’nin 2021 bütçesi 1 trilyon 101 milyar TL olarak belirlendi. Almanya’nın sel bölgesine yapacağı yardımın bugünkü Euro kuruyla karşılığı ise 296 milyar 13 milyon liraya ulaşıyor. Türkiye bütçesinin dörtte birine ulaşan yardımı Almanya sadece sel bölgesine veriyor.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selde 78 kişi hayatını kaybetti.

DEPREMDE, SELDE, YANGINDA HALKA IBAN VERİYOR

Merkel, sel felaketine uğrayan bölgeler için kararlaştırılan 30 milyar Euroluk 300 milyar liraya yakın yardımın önümüzdeki hafta federal mecliste onaylanacağını da açıkladı. Türk tipi başkanlık sistemiyle Türkiye’yi yöneten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise depremde, selde, yangında halka IBAN vererek yardım topluyor. Son olarak Kastamonu Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde de vatandaşlara IBAN numarası dağıtıldı. Halk ödediği vergiden ayrı olarak bir de Erdoğan’ın verdiği IBAN’a para yatırmak zorunda kalıyor.

CENGİZ HOLDİNG’E DESTEK VE TEŞVİK YAĞIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beşli Çete olarak adlandırdığı yandaş müteahhitlere ise AKP Hükumeti ihale ve destek yağdırıyor. Daha dün yayımlanan Resmi Gazetedeki Cumhurbaşkanı kararı ile Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e fabrika arazisi, personel maaşı desteği, enerji desteği, SSK primi desteği, sıfır vergi desteği gibi teşvikler açıklandı.

 

Merkel, selzedelere 30 milyar Euro bütçe ayırdı: Erdoğan, IBAN verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, Rize’de protesto edildi

Memleketi Rize’de geniş güvenlik önlemleri içerisinde İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri açılış törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrası bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’den ayrılırken İkizdere’de bir grup tarafından protesto edildi. Cengiz İnşaat’ın taş ocağına karşı çıkan eylemciler, “Direne direne biz kazanacağız. Biz halkız, biz kazanacağız” dedi.

NE KADAR KOMÜNİST VARSA ALIP GETİRİYORLAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni için memleketi Rize’ye geldi. Erdoğan’ın Rize’deki açılış töreninde yaptığı konuşma hemşehrilerinin tepkisini çekti. İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüler ile ilgili Erdoğan, “İkizdere’de lojistik tesislerini yapıyoruz, bunlar Ankara’dan geliyorlar, durdurmak için gayret sarfediyorlar. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar. Siz bizim önümüzü kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri, yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez” dedi.

DİRENE DİRENE BİZ KAZANACAĞIZ

Erdoğan, “Bu malum Millet İttifakı diye zillet ittifakı var ya, ben inanıyorum ki bunlara en büyük dersi Rize, hemşerilerim verecektir” dedi. İkizdereliler Erdoğan’ı gece yarısı konvoyu geçerken protesto etti. Protestoya katılanlara jandarma müdahale etti. Eylemciler “Direne direne biz kazanacağız. Biz halkız, biz kazanacağız” dedi.

 

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

Erdoğan, Rize’de protesto edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

13 milyon ağaç kesildi: 3’ncü köprü için 456 parsel ormanlık alan daha acele kamulaştırıldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu için 456 parsel daha Cumhurbaşkanı Kararı’yla kamulaştırıldı. Bugüne kadar 13 milyon ağacın kesildiği otoyol için kamulaştırma kararı verilen bölgelerin önemli bir bölümü de ormanlardan oluşuyor.

BOLD – İstanbul’un en yoğun ormanları üzerinde bulunan ve 13 milyon ağacın kesildiği Kuzey Marmara Otoyolu için yeni kamulaştırma kararı çıktı. 3. köprü güzergahında yine milyonlarca ağacın kesileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, “Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki ekli kroki ile listede güzergahı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından  acele kamulaştırılmasına karar verilmiştir” denildi.

ÖMERLİ, HADIMKÖY, SAZLIBOSNA, İKİTELLİ, KAYABAŞI…

Kararında ekinde yer alan ve kamulaştırılacağı açıklanan listede önemli bir bölümü yine ormanlık alanda yer alan tam 456 parsel arazi yer alıyor. Ömerli, Hadımköy, Sazlıbosna, Firuzköy, Ispartakule, Hoşdere, İkitelli, Kayabaşı, Şahintepe, Şamlar, Karaağaç, Bahsayış ve Nakkaş’taki kamulaştırılacak alanlara ait parsel numaraları kararda tek tek sıralandı.

Merkez Bankası kaç baz puan faiz indirecek?

 

13 milyon ağaç kesildi: 3’ncü köprü için 456 parsel ormanlık alan daha acele kamulaştırıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Çetin Doğan, Erdoğan’a cevap verdi: Af dilemesi gerekenler onlardır, bizler değiliz

28 Şubat davasında müebbet hapis cezalarını Yargıtay’ın onaması sonrası cezaevine giren 28 Şubat dönemi generallerinden Çetin Doğan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmeleriyle ile konuştu. Doğan, “Af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz” dedi.

BOLD – 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan ve cezasının kesinleşmesi nedeniyle tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, kendileri ile ilgili af tartışmalarına ilişkin avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla açıklama yaptı. “Bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır” diyen Doğan, bu nedenle af dilemesi gerekenlerin de onlar olduğunu öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, 28 Şubat davasında tutuklanan emekli askerlerin yaşları nedeniyle ‘affetmesi’ çağrısı yapılmıştı. Erdoğan, bu çağrılara “Yargı kararını verdi. Bu karar sonrasında bizim kapımızı çalan olmadı” yanıtını vermişti. Çetin Doğan, Erdoğan’ın afla ilgili demecine hükümlü olduğu İzmir Kırıklar Cezaevinden avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla cevap verdi.

AF DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ

Avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter’dan yaptığı paylaşımla “Af değil, adalet istiyoruz!” Hayatını her an cezaevinde kaybetme riski yaşayan bir kişinin bu duruşu, umalım ki insanları biraz olsun akla ve vicdana sevk eder” sözleriyle müvekkili Çetin Doğan’ın ‘af tartışması’na dair açıklamalarını paylaştı.

AF DİLEMESİ GEREKEN ONLAR, BİZ DEĞİLİZ

Yargılanmaları ve af tartışmaları konusunda Doğan, şu ifadeleri kullandı:

28 Şubat Davası’nda evet suçlular var. Ancak bu suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı. Davaya bakanlar, davaya ruhsat verenler, hukuksuz süreci başlatanlar, bu hukuksuz sürece destek olanlar, bu adaletsizliğe kesintisiz güç kaynağı sağlayanlar asıl suçlulardır. Bu sebeple, özür dilemesi gereken, af dilemesi gereken de onlardır. Bizler değiliz.

Bizler Nemrut Mustafa Paşa’nın yaptığına benzer bir yargılamaya muhatap olduk. Bu davada verilen hükümler, verenlerin kendi ailelerine ve çocuklarına bıraktıkları mirastır. Ben ise sevenlerime iyi bir miras bırakıyorum.

SADECE ADALETİN TECELLİSİ BEKLENTİSİ İÇİNDEYİZ

Yargılandığımız davanın seyri, Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar ve duruşma savcısının görevden alınması ile değişti. Hukuksuz delillerle başlayan ama özel yetkili mahkemeler kapatıldıktan sonra daha adil bir görüntü veren yargılamada, bu kişilerin görevden alınması, hakkımızda verilecek cezanın da ön hazırlığıydı. Tüm bu süreç boyunca ve halihazırda bizler, sadece ve sadece adaletin tecellisi beklentisi içindeyiz.

DOĞAN, AKP’Yİ DEVİRMEK İÇ İN PLANLAR YAPMAKLA SUÇLANIYOR

Çetin Doğan, 1. Ordu Komutanlığı sırasında düzenlediği seminerlerde iktidardaki AKP hükumeti yerine “Milli Mutabakat Hükumeti kurmak”, somut yer ve isim belirtilmek suretiyle İstanbul büyükşehir ve diğer il, ilçe belediye başkanlıklarına atamalar yapmak, gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleştirmek, MİT Başkanlığı dahil bürokrasinin üst kademelerine atamalarda bulunmak, MGK aracılığıyla hükumeti uyarmak, doğrudan hükumeti cebren ıskata yönelen içerikte konuşmak ve bunlara ilişkin planlar hazırlamakla suçlanıyor.

 

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

 

Çetin Doğan, Erdoğan’a cevap verdi: Af dilemesi gerekenler onlardır, bizler değiliz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

3 Eylül 2021 Cuma

Merkez Bankası kaç baz puan faiz indirecek?

Kendi kişisel Youtube kanalında gündemi yorumlayan ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, enflasyonun yükselmesi sonrasında reel faizin hükmünün kalmadığına dikkat çekerek, artık bugünden itibaren Merkez Bankası’nın ne kadar faiz indireceğinin konuşulacağının altını çizdi.

BOLD – Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustosta yüzde 19,25’e çıktı. Merkez Bankası’nın “reel faiz” sözünün hükmü kalmadı. 23 Eylül’de nasıl bir karar alınacak? Faiz indirimi işareti verildiğine göre dolar/TL paritesi ne olacak? Dolar için 8,28 TL havada yakıt ikmaliydi. Altın ons 1829 dolar kritik eşiğini geçti. Gümüş de yükseliyor.

KAVCIOĞLU SESSİZ KALDI

İki gün önce bankacılarla bir araya gelen Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, eski dili tamamen değiştirdi ve verilen sözleri de geri çekti. Enflasyonda belirgin düşüş bekliyorlar ve orta vadeli hedeflere yönelmiş durumdalar. “Beklenen ve gerçekleşen enflasyonun üzerinde politika faizi belirleyecek misiniz?” sorusuna mukabil “evet” ya da “hayır” demeyi reddetti.

ELEKTRİK ZAMMI YOLDA

BOTAŞ, 1 Eylül’den itibaren sanayi tarifesine yüzde 15, doğalgaz santrallerine uygulayacağı tarifeye de yüzde 15 zam yaptı. Ekimde elektrik zammı göründü. Meskenlerin tükettiği doğalgaza da zam gelecek. Bugünden itibaren TCMB faizi indirip indirmeyeceğini değil, kaç baz puan indireceğini müzakere edecek.

 

 

Toplumsal yangınlara gönderme yapan “Yangın Var” yayında!

Merkez Bankası kaç baz puan faiz indirecek? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Nihat Hatipoğlu’nun “sizi zehirliyorlar” dediği gençler: Dinden soğutan din adamları

İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Saray’a yakın Sabah gazetesindeki köşesinde gençleri deizm konusunda “Sizi de zehirlemek istiyorlar” diye uyardı. Gençler ise sosyal medyadan verdikleri cevapta kendilerini dinden soğutanın din adamları olduğuna dikkat çekti.  

BOLD –  İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, gençlere seslenerek “Deistliğin sonu hüsrandır. Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar” diye uyarıda bulundu. Gençler de Hatipoğlu’na tepki göstererek, kendilerini dinden soğutanların din adamları olduğunu belirtti.

DEİSTLİĞİN SONU HÜSRANDIR

İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesindeki köşesinde gençlere seslendi. “Deistliğin sonu hüsrandır” başlıklı yazısında Hatipoğlu,  “Gençler, sözde Allah’a inandığını söyleyerek “Yüce yaratıcı var ama peygamber ve din yok” diyen kişilerin büyüsüne kapılmayın. Sizler bir yaratıcının var olmasına rağmen insanlığa bir görev veya mesaj iletilmeyeceğine inanıyor musunuz? Bu zihniyet sahipleri, heves ve hevalarına uyacak bir ilah arayışlarındadır. Onlar, Allah’a inanıyor değiller. Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar” dedi.

DİNDEN SOĞUTAN DİN ADAMLARA

Sosyal medyada haberin yayınlandığı paylaşımın altına ise çok sayıda tepki twete eklenmesi dikkat çekti. Bu paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

  • Aaa ciddi mi program başı 500 bin alıp, peygamber efendimizin yediği içtiği ile konuşup yalan-hırsızlık rüşvet hakkında kelam etmeyenler dine düşman edenlerden bahsefiyor. Kim bu düşman edenler
  • Hocam aşağıda eleştiri yazanların mealen ortak görüşü : Siz ve sizin gibiler olmaz ise kimse dinden soğumaz düşman olmaz . Aksine açıktan dine saldırı dindarları güçlü kırar birleştirir . Ama tahribat içten geldiğinde söyleyecek laf kalmıyor
  • Ahahaha..bizzat kendileri dinden soğuttu milleti..
  • Zaten dinden soğutan din adamları

 

  • Dine düşman eden kendisi. Fakir peygamber anlatıp bütün sermayeyi toplayan o.
  • Nihat bey dini istismar ettiğiniz için cami çıkışında yardımlar %400 oranında azaldı. Çünkü şeffaflık ve güven yok.
  • Onlar siz ve sizin gibiler maalesef
  • Yine din sömürüsü. insanlar bu tipler yüzünden, dinden uzaklaşıyor.
NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 1955 yılında Diyarbakır’da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da ilkokulu tamamladı. 1975’de Uşak İmam-Hatip Lisesi’ni ve Uşak Lisesi’ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında ‘Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü’ adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında doçent, 2012 yılında da profesör oldu. 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur’an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. 10 Mart 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından YÖK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu, aynı zamanda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütüyor. Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babası.

 

Toplumsal yangınlara gönderme yapan “Yangın Var” yayında!

Nihat Hatipoğlu’nun “sizi zehirliyorlar” dediği gençler: Dinden soğutan din adamları yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Toplumsal yangınlara gönderme yapan “Yangın Var” yayında!

Ümit Nağmeleri son günlerde gündemi meşgul eden yangınlar ve adaletsizlik konularına dikkat çeken bir video yayınladı. Son dönemdeki yangınlarla beraber, sosyal ve adaletsizlik konularındaki toplumsal yangınlara da gönderme yapan şarkıyı Almanya’da yaşayan genç sanatçı Fatih seslendirdi. 

BOLD – Ümit Nağmeleri son günlerde gündemi meşgul eden yangınlar ve adaletsizlik konularına dikkat çeken bir video yayınladı. Video klibinde Almanya’da yaşayan genç sanatçı Fatih, “Yangın var” şarkısını söyledi.

Şarkı, son dönemdeki yangınlarla beraber, sosyal ve adaletsizlik konularında da çıkan toplumsal yangınlara gönderme yapıyor. Yer yer rap ezgileriyle zenginleştirilmiş “Yangın Var” şarkısında şair merhum Mehmet Akif Ersoy ve Fethullah Gülen Hocaefendi gibi isimlerin şiir ve yazılarından alıntılara yer verilmesi dikkat çekti. Yangın Var şarkısı için hazırlanan müzik klibini Ümit Nağmeleri Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

 

 

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

Toplumsal yangınlara gönderme yapan “Yangın Var” yayında! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu

Ağrı Patnos Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğlu Mithat Talha’ya, “Lorenzo’nun Yağı” filmine konu olan ALD teşhisi konuldu. Doktor, Esra Güllüce’ye oğlunun “İki yıl, belki biraz daha fazla” yaşayacağını söyledi. Düzce’de yaşayan Esra Güllüce yetkililerden, durumdan henüz haberi olmayan eşinin oğluna yakın bir şehre nakledilmesini istedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Ağrı Patnos Cezaevinde kalan KHK’lı doktor Ethem Güllüce’nin 9 yaşındaki oğlu Mithat Talha Güllüce’ye, yüzde yüz tedavisi olmayan sinir sistemi hastalığı Adrenolökodistrofi (ALD) teşhisi konuldu. 1992 yapımı Lorenzo’nun Yağı filmine konu olan ALD hastalığı, filmden sonra geniş kitlelerce tanınmış ve izleyenleri çok etkilemişti.

“HER ŞEY ÜST ÜSTE GELDİ”

Eşine verilen cezanın da birkaç gün önce onaylandığını ifade eden Güllüce, “Yüreğim yangın yeri gibi. Her şey üst üste geldi. Ev sahibi evden çıkarmak istiyor. Eşimin cezasını onaylamışlar, daha yeni öğrendik, şimdi oğlumun hastalığı… (ağlıyor)” ifadelerini kullandı. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında yargılanan Ethem Güllüce, tanık ifadeleri, dernek üyeliği ve Bylock kullandığı iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“ÇOK HIZLI İLERLEYEN BİR HASTALIK”

ALD hastalarına ilik naklinin yapıldığı Antalya Medikal Park Hastanesi’nden oğlu için 6 Eylül Pazartesi günü randevu aldığını söyleyen Esra Güllüce, “Çok hızlı ilerleyen bir hastalık olduğu için hemen bir yol bulmamız gerekiyor. Doktorlar çok umutsuz konuştular. Çok tedirgin oldum. Aynı hastalıkla mücadele eden başka ailelerle görüştüm. Bu hastalıkta 10 yaş sınırmış. 10 yaşından sonra tedavisi yok. Oğlum 9 yaşında. Hemen ilik nakli olması gerekiyor. Antalya Medikal Park Hastanesi’ne götürmemi söylediler. Bir de İtalya’da bir tedavisi var ama o çok maliyetli.” dedi.

“DOKTOR ÇOK UMUTSUZ KONUŞTU, YIKTILAR BENİ”

8 ve 9 yaşındaki iki oğluyla birlikte Düzce’de yaşayan Esra Güllüce birkaç gün önce annesini ziyarete İstanbul’a gitti. Oğlunu kusma şikayetiyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Tetkiklerden sonra kesin teşhis dün konuldu. Eşine henüz haber vermediklerini söyleyen Esra Güllüce şöyle devam etti:

“Bu hastalık mutlaka fiziksel bir sinyal verirmiş. Görme, konuşma bozukluğu, yürümede sıkıntı gibi ama oğlumda hiçbiri olmadı. Sadece renk koyuluğu var. Ailemiz esmer olduğu için doğrusu hiç dikkatimi çekmedi. Kan aldılar, sonucu iki ay sonra çıkacak. Nereden kaynaklandığını şu an bilmiyoruz. Buradaki doktor ‘İki yıl, belki daha yaşar oğlunuz’ deyince ben yıkıldım. Tıbben de yüzde yüz tedavisi yok. Allah muhafaza, durup çocuğumun ölümünü mü izleyeceğim? Yaşayan bilir diyorlar ya, gerçekten öyleymiş.”

“EŞİMİN NAKLEDİLMESİNİ İSTİYORUZ, BU KONUDA SESİMİ DUYURUN”

Eşinin uzun zamandır sevk için dilekçe verdiğini söyleyen Esra Güllüce, “Bugüne kadar nakil  yapmadılar. Biz Düzce’de, eşim ta Iğdır’da. 6 ayda bir ziyarete gidebiliyorduk. Pandemi nedeniyle çocuklarım 1,5 yıldır babalarını görmedi. Nakiller yeni açılmış. Eşim 20 ay daha cezaevinde kalacak. Düzce’ye en yakın yerleri yazmış. Eskişehir ve Çorum. Oğlumun tedavisi Antalya’da olursa Antalya’ya olabilir. Naklinin oğlumuzun yanına yapılması için acilen başvuruda bulunacağız. Çünkü ailedeki herkese test yapılıyormuş. Oğlumuzu görmesi de önemli. Doktorun söylediğine göre hastalık çok hızlı ilerliyor. Bu konuda herkesin sesimi duyurmasını rica ediyorum.” dedi.

ÜÇ KEZ GÖZALTINA ALINDILAR, KARI-KOCA HAPİS YATTILAR

Güllüce ailesi, Iğdır Patnos Cezaevinde açık görüş günü.

Güllüce ailesi de 15 Temmuz’dan sonra hukuksuzluğa maruz kalan binlerce aileden biri. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun olan Ethem Güllüce, 2011 yılında Iğdır’a atandı. Kısa bir süre sonra eşiyle evlendiler. İki erkek çocukları dünyayı geldi. 15 Temmuz’dan sonra 1 Eylül 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Ethem Güllüce, Mayıs 2017’de Düzce’de bir piliç bayiinde iş bulunca ailesiyle birlikte bu şehre yerleşti.

TEHDİT EDİLDİ, PSİKOLOJİK BASKI GÖRDÜ, HÜCREYE KONULDU

Ancak kısa bir süre sonra bütün hayatları yeniden darmadağın edildi. Önce 22 Eylül 2017’de kendisi gözaltına alındı. İki hafta sonra eşini aldılar. Dosyaları Iğdır’da açıldığı için Düzce’den Iğdır’a götürüldüler. Ethem Güllüce 9 Kasım 2017’de tutuklandı. O günden beri hapiste. Eşini ise bir ay sonra serbest bıraktılar.

O günlerde de çok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Esra Güllüce, “Psikolojik baskı ve tehdit yapıldı. Hücreye koydular. Konuş konuş, isim ver, isim ver… Kimin ismini vereyim ben Allah aşkına. Ben bir şey bilmiyorum ki.” dedi.

Makine teknikeri ve ilahiyat mezunu olan Esra Güllüce de Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında yargılandı ancak Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesi beraatine karar verdi. Karara savcı itiraz ettiği için dosyası şu anda Yargıtay’da bulunuyor.

Yargılanma sürecindeki trajikomik bir olaya da dikkat çeken Güllüce, “Okuduğum bütün okulları sordular. Söyledim. Savcı katibe dedi ki ‘Yaz oraya. Bu yapıyla bağlantılı okullarda okumamış.’ Dedim ki, ben 5,5 yaşında okula başladım. Eskaza ilkokulda kolejlerden birine gitmiş olsaydım bu suç olacaktı, öyle mi dedim.'” diye konuştu.

NEDEN TUTUKLU?

Güllüce eşinin neden tutuklu olduğunu ise şöyle açıkladı: “Eşimin hakkında tanıklık edenler arasında meslektaşları da var. Aralarında çocuk doktoru var, cerrah var. Eşimi asıl üzen meslektaşları. Sosyal hayatta herkesin yaşadığı olayları anlatan tanık ifadeleri nedeniyle 10 yıl verdiler. Yargıtay bu cezayı bozdu, savcı 8 yıl 9 aya düşürdü. Tanık ifadelerinden bazılarını okudum. Biri diyor ki, ‘Maç yaptığımız sırada benden kurban istedi.’ Öteki diyor ki, ‘Biz çocuk görmesi gibi vesilelerle bir araya geldiğimizde biz normal konulardan konuşurken o dini konulardan bahsetmek istiyordu.’ gibi ifadeler. Şimdi kendilerine sormak istiyorum acaba vicdanları rahat mı?”

CHP milletvekilinin ziyaret ettiği 8 aylık hamile Arzu Nur Özkan tahliye oldu

4 yıldır tutuklu olan KHK’lı veteriner Ethem Güllüce’nin oğluna ölümcül ALD teşhisi konuldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bakanlık şart koydu, asgari ücretli aylık 600 lira test parası ödeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile genelge gönderdi. Buna göre Kovid-19 aşısı olmayan işçilere haftada bir kez PCR testi zorunluluğu getirildi. 2 bin 825 lira asgari ücret alan bir işçi aylık 600 TL test parası ödeyecek.

BOLD – Kapalı alanlarda PCR testinin ardından çalışanlara da test şartı getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gönderilen genelgede işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi konusuna açıklık getirildi. İşçiler hastanelerde 150 lira olan PCR testinden ayda dört tane yaptırdığında 600 lira ödemek zorunda kalacak.

KOVİD-19’A YAKALANANLAR SONUÇLARINA KATLANIR TEHDİDİ

Patronların Kovid-19 aşısı yapılmayan işçileri yazılı olarak bilgilendirmeleri istenen genelgede, “Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.” uyarısı yapıldı.

İŞÇİLER TEST YAPTIRMAK ZORUNDA

Genelgede, “COVID-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır.” maddesi yer aldı.

 

Bakanlık şart koydu, asgari ücretli aylık 600 lira test parası ödeyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yeni Zelanda’da terör saldırısı: 6 kişiyi bıçaklayan saldırganı polis öldürdü

Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde bir süpermarkette bıçaklı saldırı düzenlendi. Polis, altı kişiyi bıçaklayan saldırganı vurarak öldürdü. Yaralılardan üçünün durumlarının ağır olduğu açıklandı. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern saldırıyı ‘terör saldırısı’ diye nitelendirdi.

BOLD – Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde bir süpermarkette bu sabah bıçaklı saldırı düzenlendi. Zanlının altı kişiyi yaraladığı, olay yerine gelen polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern saldırıyı “terör saldırısı” diye nitelendirdi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern saldırıda yaralanan altı kişiden üçünün durumunun ağır olduğunu söyleyerek, “Bugün olanlar alçakça, nefret dolu ve yanlıştı” dedi.

Başbakan ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdiği saldırının IŞİD ideolojisinden ilham alınarak düzenlendiğini belirtti.

Polis zanlının süpermarketteki saldırının ardından 60 saniye içinde öldürüldüğünü belirtti. Zanlının bıçağı bir dükkandan satın aldığı duyuruldu.

Yetkililer Sri Lanka vatandaşı olan zanlının 2011 yılından bu yana Yeni Zelanda’da yaşadığını, 2016 yılından bu yana ise yetkili biriminlerin gözetiminde olduğu bilgisini verdi. Polis, zanlının tek başına olduğunu söyleyerek kamuoyu için şu an bir tehlikenin bulunmadığını ifade etti.

Yeni Zelanda’da tarihin en ağır terör saldırısı 2019 Mart ayında düzenlenmişti. Christchurch’te iki camiye saldırı düzenleyen zanlı etrafa da gelişigüzel ateş açmıştı. Saldırıda 51 kişi yaşamını yitirmiş, 40’dan fazla insan da yaralanmıştı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Saldırının yerel saatle Cuma öğleden sonra New Lynn ilçesindeki LynnMall adlı AVM’de bulunan Countdown süpermarketinde düzenlendiği açıklandı.

Saldırganın bıçak reyonunda sergilenen bir bıçağı alıp etrafındakilere saldırmaya başladığı belirtildi.

Sosyal medyada yayımlanan bazı videolarda, insanlar panik içinde süpermarketten kaçarken görülüyor.

SALDIRGAN HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Mahkeme kararları nedeniyle adı açıklanamayan saldırgan Ekim 2011’de Yeni Zelanda’ya yerleşti.

Saldırganın ideolojisi nedeniyle birden fazla kurum tarafından sürekli olarak gözetim ve takip altında olduğu, bir terör şüphesi listesinde de yer aldığı belirtildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırganın bugüne kadar gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olabilecek bir suç işlemediğini söyledi.

Öte yandan bu kadar sıkı gözetim altındaki bir kişinin altı kişiyi yaralayana kadar nasıl durdurulamadığı da ülkede tartışılıyor.

Polis yetkilisi Andrew Coster, “Gerçek şu ki, birini 7/24 izleseniz bile her an yanı başında olmanız mümkün değil. Görevliler en kısa sürede müdahale ederek daha fazla kişinin yaralanmasının önüne geçti” dedi.

Coster, saldırganın takip edilmeye karşı dikkatli biri olduğunu, bu yüzden görevlilerin daha uzaktan takip etmek zorunda kaldığını da ekledi.

Süpermarketin de içinde bulunduğu alışveriş merkezi saldırı sonrası kapatıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Ida Kasırgası ABD’nin 6 eyaletini vurdu: 45 ölü

Yeni Zelanda’da terör saldırısı: 6 kişiyi bıçaklayan saldırganı polis öldürdü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Lahey’den AİHM’e pedal çevirecekler

Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini gündeme getiren Koşulsuz Adalet Hareketi, ‘Umut İçin Pedal Çevir’ kampanyası başlattı. Üyeler, 23 Eylül 2021’de Uluslararası Ceza Mahkemesi (Lahey) önünden başlayarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önüne (Strazburg) kadar yaklaşık 850 km pedal çevirecekler.

BOLD – Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı farkındalık oluşturmak için ‘’Hareket Geç!’’ sloganıyla 41 haftadır Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde nöbet tutan Koşulsuz Adalet Hareketi yeni bir yönteme başvuruyor.

MAĞDURLAR ADINA 10 ŞEHRE FİDAN DİKİLECEK

Bisikletlere binip pedal çevirecek olan üyeler, 15 farklı şehirden geçecek.  ‘’Koşulsuz Adalet Maratonu’’ adı verilen etkinlikte 10 farklı şehirde Türkiye’de insan hakkı ihlaline maruz kalmış ve simgeleşmiş isimler anısına bir tohum dikelecek.

Koşulsuz Adalet Hareketi’den yapılan yazılı açıklamada, “Maraton güzergahımızda bulunan tüm gönüllülerimize şehirlerinden geçtiğimiz günlerde bisikletlerini alıp ‘’Umut İçin Pedal Çevir!’’ diyerek bize katılmaları çağrısında bulunuyoruz!” çağrısında bulundu.

Lahey’den AİHM’e pedal çevirecekler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

CHP milletvekilinin ziyaret ettiği 8 aylık hamile Arzu Nur Özkan tahliye oldu

2 aylık hamileyken tutuklanan anaokulu öğretmeni Arzu Nur Özkan tahliye oldu. Hamileliğinin 6 ayını hapiste geçiren Özkan, cezaevinde birçok hak ihlaline maruz kalmıştı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine Özkan’ı üç gün önce ziyaret etmişti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL – 9 Mart 2021’den bu yana cezaevinde olan 8 aylık hamile tutuklu Arzu Nur Özkan bugün tahliye oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özkan’ın babası Hanifi Kılıç’ı 30 Ağustos’ta telefonla aramış, kızı hakkında bilgi almış ve bir gün sonra CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da cezaevinde ziyaret gitmişti.

BABASI: “DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Bold Medya’ya konuşan Arzu Nur Özkan’ın babası Hanifi Kılıç, “Kızımı almaya Kayseri’deki dayısı gidiyor. Biz de Bursa’dan yola çıkacağız. Kızım için kurban adamıştım, önce adağımı yerine getireceğim. Destek olan herkese, başta CHP Genel Başkanı @kilicdarogluk ve CHP Kayseri Milletvekili @DrCetinArik olmak üzere çok teşekkür ederim.” dedi.

2 aylık hamileyken eşiyle birlikte Edirne’de tutuklanan Arzu Nur Özkan, 6 aydır Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Bold Medya, Özkan’ın cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerini, haftalık telefon görüşündeki kendi ses kaydını yayınlayarak gündeme getirmişti.

16 SAAT KELEPÇEYLE YOLCULUK YAPTI, FARELERLE YAŞADI

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na bu ay içinde bir mektup yazan Arzu Nur Özkan, 16 saat kelepçeyle yolculuk yaptığını, sadece erkek tuvaleti olan bir odada 15 gün yerde yattığını, böcekler ve farelerle yaşamak zorunda kaldığını, düşük tehlikesi geçirdiğini ve tansiyonu 20’lere çıktığını için kaç kez acile kaldırıldığını anlatmıştı.  “Öyle şeyler yaşıyorum ki, anlatmıyorum hiç” diyen Özkan’a doktor doğum için 13 Ekim tarihini verdi. Ancak yaşadığı stres, yüksek tansiyon nedeniyle bebeğin suyu azaldığı için eylül ayı sonunda erken doğum yapması bekleniyor.

EŞİ ÇORUM’DA TUTUKLU

Geçen yıl 25 Temmuz’da evlenen Arzu Nur Özkan ve eşi Cihan Özkan 9 Mart’ta Edirne’de gözaltına alındı. Bir gün sonra tutuklanıp Edirne Cezaevine konuldular. O dönemde 2 aylık hamile olan Arzu Nur Özkan 2 Nisan’da Kayseri Bünyan Cezaevine, eşi de mayıs ayında Çorum Sungurlu T Tipi Cezaevine sevk edildi.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuklanan anaokulu öğretmeni Arzu Nur Özkan (33), KHK ile kapatılan Bursa Özel İlkbahar İlkokulu’nda çalıştığı için, Bank Asya hesabı olduğu için ve bir tanığın beyanlarına dayanılarak 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, polis ifadesini mahkemede düzelten, yanlış olduğunu belirten tanığın söylediklerini dikkate almadı. Tanığın ilk ifadesine göre cezayı veren mahkeme Yargıtay’ın emsal kararlarını da görmezden geldi. Özkan’ın dosyası şu anda İstinaf Mahkemesi’nde bulunuyor.

Adliyede katip olarak çalışırken ihraç edilen Cihan Özkan ise örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası Yargıtay’da bulunuyor. Daha önce Bursa H Tipi Cezaevinde 18 ay kalan Cihan Özkan, şu anda Çorum’da tutuklu.

Kemal Kılıçdaroğlu, hamile tutuklu Arzu Nur Özkan’ın babasını aradı

CHP Kayseri Milletvekili Arık, hamile tutuklu Arzu Nur Özkan’ı ziyaret etti

CHP milletvekilinin ziyaret ettiği 8 aylık hamile Arzu Nur Özkan tahliye oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

“KHK’lıların hakları aynen iade edilmeli”

KHK’lıların haklarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ardından bir açıklama da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi. KHK’lılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Babacan, bu kişilerin KHK öncesi haklarının aynen iade edilmesi gerektiğini kaydetti. 

BOLD – Son aylarda artan erken seçim çağrıları sonrası partilerin vaatleri de bir bir açığa çıkıyor. CHP Lideri Kemal Klııçdaroğlu’nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da KHK’lıların haklarını iade edeceklerini açıkladı.

KHK’LILARLA İLGİLİ GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPIYORUZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol’un gündeme ilişkin sorularını cevapladı. KHK’lılarla ilgili soruya da yanıt veren Babacan, “Savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilen veya yargı süreci çalıştırılıp beraat eden vatandaşlarımızın KHK öncesi hakları aynen iade edilmelidir. KHK’lılarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: KHK’LARLA GÖREVDEN ALINANLARI İADE EDECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçen hafta yaptığı açıklamada KHK’lılarla ilgili önemli bir vaatte bulundu. Bir süredir KHK’lıların sorunlarını dinleyen ve temsilcileriyle görüşen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda KHK’lıları işlerine iade edeceği sözü verdi. Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz; o KHK ile görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi göreve iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın. Siyaset kurumu kimsenin aşı ile işi ile uğraşmaz” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: KHK’LILARIN MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİ ÖNCELİĞİMİZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu KHK’lılarla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, masum insanların ciddi hiçbir delil olmadan cezalandırılmasına seyirci kalamayacaklarının altını çizerek, “Kanun Hükmünde Kararname mağdurları başta olmak üzere ülkemizde mağdur edilen her kesimin mağduriyetlerinin giderilmesi öncelikli meselemizdir” dedi.

 

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı

“KHK’lıların hakları aynen iade edilmeli” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Nagehan Alçı’ya ‘moral bozma’ tepkisi

Eğitim Uzmanı Cihat Şener, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar için “moral bozucu” nitelemesi yapan Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya tepki göstererek, canlı yayından ayrılmak istedi.

BOLD – Habertürk’te canlı yayına katılan Eğitim Uzmanı Cihat Şener, okulların açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken Nagehan Alçı’nın araya girmesine tepki gösterdi. Şener, “Kanal sizin nasıl olsa, dikkatimi dağıtmayın. Muharrem bey beni yayından alın” dedi.

GEÇEN SENE NEDEN ÖNLEMLERİ ALMADINIZ?

Habertürk’te canlı yayına katılan Eğitim Uzmanı Cihat Şener, 6 Eylül’de açılacak okullarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Geçen sene neredeydiniz? Niye geçen sene önlemeler almadınız da bir Milli Eğitim Bakanı değiştirdik?” diye sordu. Cihan Şener konuşurken araya giren Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise okulların açılmasıyla ilgili “moral bozması” gerekçesiyle Şener’i üzülerek dinlediğini söyledi. Eğitim Uzmanı Şener ise bu sözler üzerine, “Müsaade ederseniz sözümü kesmemeniz mümkün mü acaba? Kanal sizin nasıl olsa, dikkatimi dağıtmayın. Muharrem bey beni yayından alınız” diye tepki gösterdi.

 

 

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı

Nagehan Alçı’ya ‘moral bozma’ tepkisi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, Mehmet Cengiz’e yeni destekler yağdırdı: Fabrika arazisi, sıfır vergi…

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cengiz Holding’e yeni teşvik ve destek kararları yayınladı. Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır şirketi tarafından Samsun’da kurulacak katot bakır ve kimyasal gübre üretim tesisine gümrük vergisi, KDV muafiyeti başta olmak üzere birçok destek verildi.

BOLD ANALİZ – “Milletin a… koyacağız” ses kaydıyla vatandaşın tepkisini çeken Mehmet Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini almayı sürdürüyor. Dünya Bankası araştırmasına göre devletten en çok ihale alan Cengiz Holding’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni teşvik ve destekler verildi.

1,6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Resmi Gazetede bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Samsun’da kurulacak katot bakır ve kimyasal gübre üretim tesisinin tevsi ve ürün çeşitlendirme yatırımına, proje bazlı devlet desteği sağlanacak. Sabit yatırım tutarı 1.6 milyar TL olarak belirlenen projenin 4 yılda tamamlanması ve 300 ilave, 20 de nitelikli personel istihdamı yaratması öngörülüyor.

Alınan karara göre tevsi ve ürün çeşitlendirme yatırım süresi sonunda, işletmenin yıllık 15 bin ton katot bakır, 250 bin ton da DAP gübresi ek üretim kapasitesine ulaşması planlanıyor.

ESNAFA GELİNCE YOK CENGİZ’E GELİNCE ÇOK

Resmi Gazete’nin yayımlanan kararın ek kısmında ise proje kapsamında verilecek yardımlar kalem kalem sıralandı. Kovid-19 salgınında esnafa yeterli destek vermeyen AKP Hükumeti Cengiz’e yardım yağdırdı. Mehmet Cengiz’e verilen yardımlar saymakla bitirilemedi.

İşte o yardımlar:

  • Gümrük vergisi muafiyeti
  • KDV istisna ve iadesi
  • Yüzde 100 vergi indirimi
  • Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl süreli SGK işveren primi desteği
  • 10 yıl süreli gelir vergisi stopaj desteği
  • Azami 20 milyon TL tutarında ve 5 yıl süreli nitelikli personel desteği
  • 75 milyon TL ile sınırlı 10 yıla kadar enerji tüketim harcamalarının yüzde 50 oranında enerji desteği
  • Yatırım yeri tahsisi

Erdoğan, Mehmet Cengiz’e yeni destekler yağdırdı: Fabrika arazisi, sıfır vergi… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ida Kasırgası ABD’nin 6 eyaletini vurdu: 45 ölü

Tropikal Ida Fırtınası sebebiyle kuvvetli sağanak yağış ve su baskınlarının yaşandığı 6 ABD eyaletinde en az 45 kişi hayatını kaybetti. ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan sel felaketi için “İklim krizinin burada olduğunun kanıtıdır” yorumunu yaptı.

BOLD – ABD’nin kuzeydoğusunda etkisini gösteren Ida Kasırgası’nın neden olduğu şiddetli yağış ve sel sonucu en az 45 kişi öldü. Ülkenin güneyinde Louisiana eyaletinden sonra kuzeydoğu yakasında da etkili olan Ida Kasırgası, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland ve Connecticut eyaletlerinde şiddetli yağışa yol açtı.

New Jersey Valisi Phil Murphy eyalette en az 23 kişinin öldüğünü, bu kişilerin çoğunun arabalarında mahsur kalan kişiler olduğunu söyledi.

New York’ta aralarında 2 yaşında bir çocuk da dahil olmak üzere ölü sayısı en az 14 olarak açıklandı. Yetkililer 11 kişinin bodrum katlarında boğularak öldüğünü bildirdi.

Pennsylvania’da 5 kişi, Connecticut eyaletinde ise 1 kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Maryland ve Virginia’da da ölümler bildirildi.

BIDEN: İKLİM KRİZİNİN KANITI

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan sel felaketi için “İklim krizinin burada olduğunun kanıtıdır” yorumunu yaptı.

Ülke genelinde iklim dolaylı bir yıkımla karşı karşıya olduklarını belirten Biden, “Bununla mücadele etmek bir ölüm kalım meselesi” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, doğru tahminleri vermedikleri gerekçesiyle hava durumu uzmanlarını eleştirdi.

De Blasio, “İnsanlara işlerin çok daha kötü olacağını iletmeye başlamamız gerekiyor” dedi.

New York Valisi Kathy Hochul ise “Dün gece saat 20.50 ile 21.50 aralığında, göğün yarılıp, Niagara Şelalesi’nin de New York sokaklarına akacağını bilmiyorduk” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan pek çok videoda New York metrosunun da sular altında kaldığı görüldü. Kentte metro hatlarının pek çoğu kapatıldı.

Trenler, uçaklar ve otobüslerde çok sayıda yolcu saatlerce mahsur kaldı.

Kasırga nedeniyle on binlerce haneye elektrik verilemiyor.

Ida kasırgası nedeniyle New York ve New Jersey’de acil durum ilan edildi.

ABD’yi ayağa kaldıran görüntü: Taliban ABD Kara Şahin’i ile böyle tur attı

Ida Kasırgası ABD’nin 6 eyaletini vurdu: 45 ölü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TÜİK Erdoğan’ı dinlemedi, enflasyon faizi geçti

Katıldığı televizyon programında “Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Ağustosta düşecek” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dediği çıkmadı. TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayında enflasyon, beklentilerin de üzerinde çıkarak aylık yüzde 1.12, yıllık yüzde 19.25 arttı.  

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyatları aylık yüzde 1.12, yıllık yüzde 19.25 arttı. Gıda fiyatlarındaki artış ise yıllık yüzde 29 oldu. TÜİK’in açıkladığı bu rakamla birlikte enflasyon reel faizin üzerine çıkmış oldu.

YILLIK GIDA ENFLASYONU YÜZDE 29

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar yüzde 29,00 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 22,91 ile ev eşyası ve yüzde 21,76 ile ulaştırma oldu. Haberleşmede artış yüzde 4,79, giyim ve ayakkabıda yüzde 7,47 ve eğitimde artış yüzde 10,75 ile eğitim oldu. Ağustos ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, yüzde 3,18 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 2,27 ile lokanta ve oteller ve yüzde 1,38 ile ev eşyası oldu.

307 MADDENİN FİYATI ARTTI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ÜFE, 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,77, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,52 artış gösterdi. Ağustos 2021’de, endekste kapsanan 415 maddeden, 59 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 49 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 307 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

ERDOĞAN SİNYAL VERDİ AMA İNDİRİM YAPILMADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ay katıldığı canlı yayında “Enflasyon noktasında da bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz. Faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz, bize yüksek enflasyonu getirecektir. Bunun sinyalini de ben belli yerlere vermiş oluyorum” ifadelerini kullanmıştı.

FAİZ İNDİRİMİ ZORA GİRDİ

Merkez Bankası’nın faiz indirebilmesi için Ağustos ayı enflasyon rakamlarının reel faiz olarak bilinen yüzde 19’un altında kalması gerekirken TÜİK yıllık enflasyon oranının 19.25’e yükseldiğini açıkladı. Son açıklanan bu enflasyon rakamlarıyla enflasyon reel faizin üzerine çıkmış oldu. Açıklanan veriler sonrası Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapması zora girdi.

 

 

 

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı

 

TÜİK Erdoğan’ı dinlemedi, enflasyon faizi geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »