15 Aralık 2021 Çarşamba

Muhalefet, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de anlaştı

Muhalefetteki 6 siyasi parti, Ekim ayı başından bu yana yazım çalışmalarını sürdürdüğü ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışmasını dünkü son toplantıda tamamladı. Parlamenter sistem önerisi, son düzeltmelerin ardından rapor haline getirilerek liderlere sunulacak.

BOLD – CHP,  İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nden temsilciler ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ konusunda anlaştı. Ayrıca 6 partinin temsilcileri 5 ana başlık ve 75 konu başlığı üzerinde de uzlaşma sağladı.

Yapılan son toplantıda, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kaldırılması ve Siyasi Etik Yasası çıkarılması konusunda da uzlaşmaya varıldı.

Yasama, yürütme, yargı, kamu yönetimi, demokratik sistemin temel esasları ana başlıklarından oluşan parlamenter sistem önerisi, son düzeltmelerin ardından rapor haline getirilerek liderlere sunulacak.

Liderlerin önerileri doğrultusunda yapılacak son düzenlemenin ardından, yeni yılda parlamenter sistem önerilerinin kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Ancak açıklamanın 6 siyasi partinin genel başkanının ortak toplantısı ile mi yoksa komisyon üyeleri tarafından mı kamuoyuna yapılacağı henüz netleşmedi.

AKP’deki Brütüslere dikkat! Fena hançerleyebilirler

Muhalefet, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de anlaştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder