2 Ekim 2021 Cumartesi

Adalet Bakanı’nın hocasından Özdoğan tepkisi: Yazıklar olsun

Türkiye’nin en önemli idare hukukçularından, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de eski hocası olan Prof. Dr. Metin Günday, kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın yeniden cezaevine gönderilmesine tepki göstererek, “Adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlanmış mı oluyorsunuz? Yazıklar olsun!” dedi.

BOLD – Kanser hastası Ayşe Özdoğan, infaz erteleme talebi reddedilerek cezaevine gönderildi. Bu duruma hukukçulardan sert tepki geldi. Türkiye’nin en önemli idare hukukçularından Metin Günday “Yazıklar olsun” derken, Avukat Murat Akkoç ise “Ayşe Özdoğan’ı öldürmek için cezaevine koydunuz” dedi.

ADALETİ SAĞLAMIŞ MI OLUYORSUNUZ?

Ayşe Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türkiye’nin en önemli idare hukukçularından, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de eski hocası olan Prof. Dr. Metin Günday, “4. evre kanser hastası olan Ayşe Özdoğan’ı, infaz erteleme talebi de reddedildikten sonra, cezaevine göndermekle adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlanmış mı oluyorsunuz? Yazıklar olsun!” dedi.

BU HUKUKSUZLUĞA İMZA ATANLAR KARŞILIĞINI BULACAK

Avukat Av. Nurullah Albayrak ise yaptığı paylaşımda
“Ne hukukçularınız gerçek hukukçu
Ne mahkeme kararınız karar
Ne insanlarınız gerçek insan
Ne vicdanınız vicdan
Ne de adaletiniz gerçek bir adalet…
Tek gerçek,
Bu tür hukuksuzluklara imza atanların elbet yaptıklarının karşılığını bulacak olması…” dedi.

ÖLDÜRMEK İÇİN CEZAEVİNE KOYDUNUZ

Avukat Murat Akkoç da Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine sert tepki göstererek,
“Ayşe Özdoğan’ı öldürmek için cezaevine koydunuz

Bilerek, isteyerek kanser hastası Ayşe Özdoğan ölsün diye infaz ertelemesini yapmadınız @abdulhamitgul

Yeminine sadık bir avukat bu topraklarda yaşadıkça bu katliamın hesabını soracağından şüphe yoktur” dedi.

 

Gergerlioğlu’ndan Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki: Toplum vicdanı bu yanlışı durdurmalı

Adalet Bakanı’nın hocasından Özdoğan tepkisi: Yazıklar olsun yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Gergerlioğlu’ndan Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki: Toplum vicdanı bu yanlışı durdurmalı

Aylardır infazının ertelenmesi için hastane kapılarında bekletilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın cezaevine konulmasına siyasilerden tepki geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu hal kabul edilmez, edilemez! Toplum vicdanı yanlışı durdurmalı” derken, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da “Özdoğan’ın cezaevinde tutulması işkenceden başka birşey değildir” dedi. 

BOLD – Aylardır infazının ertelenmesi için hastane kapılarında bekletilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın cezasının ertelenmesi talebi reddedildi. Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp ABD kurulunun hayatını yalnız idame ettiremeyeceği ve hayati tehlikesinin olduğu yönündeki raporuna rağmen polisler, Özdoğan’ı cezaevine götürdü.

BU HASTANIN YERİ CEZAEVİ DEĞİL

Özdoğan’ın cezaevine konulmasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi. “#AyşeÖzdoğanTutuklanmasın” etiketi kısa sürede 130 binin üzerinde etkileşim alırken, Özdoğan’ın tutuklanmasına siyasilerden de tepki geldi. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla

“4. evre kanser bir kadın zindana atılıyor!!!

Bu nasıl ülke..!?

Vicdansızlık yapmayın, bu hastanın yeri hastane, cezaevi değil

Adli Tıp kurumu iyice siyasi bir kurum oldu” diye tepki gösterdi.

TOPLUM BU YANLIŞI DURDURMALI

Ayşe Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesininkabul edilemez bir hal olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu,

“Ayşe Özdoğan cezaevinde!

Evet böyle, ama hiçbirimizin vicdanı bunu kabul etmiyor.

Ailesi ile de görüştüm. Tekrar sağlık kurulu başvurusu yapmalı, çıkana kadar uğraşmalıyız.

Bu hal kabul edilmez, edilemez!

Toplum vicdanı yanlışı durdurmalı” dedi.

HAYATİ TEHLİKESİ OLDUĞUNA DAİR RAPOR VAR

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da Ayşe Özdaoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki göstererek, “Maruz kaldığı ağır bir hastalık nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyeceği değerlendirilen hükümlülerin iyileşinceye kadar infazının ertelemesi mümkün olduğu kadar vicdani bir zorunluluktur. 23.12.2019 tarihli Akdeniz Üniv. Adli Tıp ABD kurul raporuna göre, hükümlü Ayşe Özdoğan’ın hayatını yalnız idame ettiremeyeceği ve hayati tehlikesinin olduğu tespit edilmiştir.

CEZAEVİNDE TUTULMASI İŞKENCEDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

Bu rapora göre, Ayşe Özdoğan’ın cezaevinde tutulması işkenceden başka birşey değildir.
Ayşe Özdoğan zateb işlediği herhangi bir suça göre değil, varsayılan mensubiyetine göre yargılandı. Dosyasında suç teşkil eden bir eylem yok.

Ülkemizde hukuk düzeni felç bir halde. Görevi adalet dağıtmak olsa da adaletsizliklerin bekçisi konumunda” dedi

 

 

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

Gergerlioğlu’ndan Özdoğan’ın cezaevine gönderilmesine tepki: Toplum vicdanı bu yanlışı durdurmalı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan Rabia’yı bıraktı, Mısır ile ilişkiler hızlandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır ile ilişkileri düzeltmek için Rabia işaretini bıraktı. Yıllardır miting meydanlarında oy topladığı Rabia işaretini bırakan Erdoğan, Türkiye’deki İhvanı Müslimin mensuplarını da Sisi yönetimine teslim etme sözü verdi.

BOLD – Mısır’daki darbenin ardından 2013’ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde yürütülen Türkiye Mısır ilişkileri hızlandı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin gelişme gösterdiğini söyledi. Şukri, “Devam etmesini umduğumuz gelişmeler var” dedi

DEVAM ETMESİNİ UMDUĞUMUZ GELİŞMELER VAR

MBC Mısır televizyon kanalında Amr Edib’in programına telefonla bağlanan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ikinci tur görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şukri, Türkiye ve Mısır arasındaki istikşafi istişarelerin ikinci turunda ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığını ve bir değerlendirme yapıldığını kaydetti. Şukri, Mısır’ın Türkiye ile “normal ilişkiler kurmak için bir formül arayışında” olduğunu söyledi.

RABİA TARİH OLDU, ŞEHİT ESMA UNUTULDU

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Sisi’nin yaptığı darbe sonrası Mısır halkına seslenmişti. Erdoğan, Mısırlılardan Rabia Meydanını bırakmamalarını istedi. Rabia Meydanı’nda öldürülen Esma için canlı yayında ağlayan Erdoğan, Türkiye’deki seçim meydanlarında Rabia işaretleri yaptı. Ayrıca birçok şehrin meydanlarına Rabia Meydanı adı verildi.

Mısır ile ilişkilerin yeniden kurulması talimatı veren Erdoğan, Rabia yapmayı bıraktı. Şehit Esma’yı unuttu. Sırada Türkiye’deki Müslüman Kardeşler mensubu kişilerin iadesi var.

 

Erdoğan Rabia’yı bıraktı, Mısır ile ilişkiler hızlandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu’ndan yeni KHK açıklaması: Tamamını bir haftada iade edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan KHK’lılarla ilgili yeni açıklama geldi. Daha önce “teröre bulaşmama” şartı getiren Kılıçdaroğlu, yeni açıklamasında KHK ile ihraç edilenlerin bir hafta içinde tamamını görevlerine iade edeceklerini kaydetti.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilenler, hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz” dedi.

İKTİDAR BARONLAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Bolu’da ‘CHP TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin baskıyla yöneltildiğini belirterek, ““Adaletle değil baskıyla Türkiye’yi yöneten bir anlayışla karşı karşıyayız. Bir uyuşturucu bataklığı var. Daha acı olan ise uyuşturucu baronları ile siyasal iktidarın işbirliği. Böyle bir tabloyu Türkiye hiç yaşamamıştı. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

KHK’LARIN TAMAMINI GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİZ

KHK ile görevlerine son verilenlerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Her sorunu çözeceğiz. Sorunların çözümünün merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi var. Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenler hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile bir hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. İlk seçimde inşallah iktidarız ve beraber bu mücadeleyi yapacağız” diye konuştu.

İNSANLAR KORKU ENDİŞELERİNİ AŞTI

Milyonlarca kişinin açlık sınırının altında bir gelirle geçinmeye çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Artık insanlar korku endişelerini de aşmış durumdalar. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. İşsizliğe bakıyorsunuz rekor seviyede. Akademik dünya artık Türkiye’de derin yoksulluk araştırması yapıyor. Faturalarını ödeyemeyen milyonlar var. 2014’den bu yana kişi başına düşen milli gelir sistematik olarak düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir tablo hiç olmadı. Daha ağır, ciddi tablolar çıkacak önümüze. İğneden ipliğe her şeye zam geleceğini herkes biliyor artık. Bu zamların sorumlusu kim?” diye sordu.

TÜRKİYE FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

Türkye’nin freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz uçuruma savrulmasına izin vermeyeceğiz halkımızla beraber çözeceğiz. Aldığımız her kararın tarafları ile konuşacağız. Buradan elektrik şirketlerine de iki sözüm var. Zam hazırlığı yapıyorlar. Onları uyarmak bizim ortak görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yarın iktidar olduğumuzda bunun hesabını soracağız” dedi.

 

 

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

 

Kılıçdaroğlu’ndan yeni KHK açıklaması: Tamamını bir haftada iade edeceğiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

15 Temmuz’un büyük sırrı: Erdoğan o uçağa bindi mi?

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 15 Temmuz’la ilgili bir ayrıntıyı daha ortaya çıkardı. Arslan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten İstanbul’a geldiğini öne sürdüğü o uçağa hiç binmediğini belirten Arslan, ifadelerle radar kayıtlarının örtüşmediğinin altını çizdi. 

BOLD – Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 15 Temmuz gecesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten İstanbul’a yaptığı uçak yolculuğu ile ilgili ifadeler ve radar kayıtlarının örtüşmediğinin altını çizerek, “Erdoğan gerçekte o uçağa hiç binmemiş olabilir” dedi.

Kişisel Youtube kanalında “15 Temmuz’un büyük sırrı: Erdoğan o uçağa bindi mi?” başlıklı bir video yayınlayan Arslan, “15 Temmuz darbe girişimi iddiasının en kritik ayağı olan Marmaris’te yaşananlara farklı bir cepheden bakınca ortaya yeni bir durum ortaya çıkıyor. Erdoğan’ın anlattığı ‘kahramanlık hikayesi’ ile ifadeler ve radar kayıtları örtüşmüyor. Erdoğan gerçekte o uçağa hiç binmemiş olabilir” dedi. İşte detaylar…

 

 

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

15 Temmuz’un büyük sırrı: Erdoğan o uçağa bindi mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bakan Koca atama sözünü tutmadı, sağlıkçılar ayağa kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama bekleyen sağlıkçılara verdiği sözü tutmadı. Sağlıkçılar, 22 Temmuz 2021’de 2-3 ay içinde atama yapılacağını açıklayan Koca’ya tepki gösterdi.

BOLD – Sağlık Bakanı Koca’ya atama tepkisi veren sağlıkçılar, SözSenettir3AyBittiSnKoca etiketi açtı. Kovid-19 salgını başından bu yana verdiği sözleri tutmayan Koca’ya bu kez verdiği sözün arkasında durması çağrısı yapıldı.

200 BİN MESAJ ATILDI

Sağlık Bakanı Koca bir programda sağlıkçılara “2-3 ay içinde geniş birçok programı içeren atama yapıyor olacağız. Ben bunu arttırmanın gayreti içerisindeyim.” vaadinde bulunmuştu. Sağlıkçılar Koca’nın vaadinin yer aldığı bu videoyu ekleyerek 200 bine yakın mesaj attı.

BAE, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi

Bakan Koca atama sözünü tutmadı, sağlıkçılar ayağa kalktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor

Aylardır infazının ertelenmesi için hastane kapılarında bekletilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın cezasının ertelenmesi talebi reddedildi. Kardeşi Emine Erdem’in paylaşımına göre yaklaşık 10 polis Ayşe Özdoğan’ı almak için eve geldi. Ailenin itirazını dinlemeyen polisler, Özdoğan’ı cezaevine götürdü.

BOLD – Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay hapis cezası verilen ve cezası 14 Haziran’da Yargıtay tarafından onaylanan Ayşe Özdoğan’ın infaz erteleme talebi reddedildi.

Ayşe Özdoğan’ın ablası Emine Erdem, sosyal medya hesabından kardeşinin infaz erteleme talebinin reddedildiğini,  polislerin kardeşini cezaevine götürmeye geldiğini belirtti. Erdem, “Şimdiye kadar kimseye demedim . Şimdi diyorum. ALLAH BELANIZI VERSİN” dedi.

 

23 Kasım 2019 yılında tıpta çok nadir görülen maksiler sinüs kanseri teşhisi konulan Ayşe Özdoğan, cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın isteği üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 4. evre kanser olduğuna dair yeniden rapor aldı. Oysa Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Başkanlığı 25 Aralık 2019 yılında kanser olduğuna dair bir rapor düzenlemişti.

Bu raporla 15 gün kaldığı Antalya L Tipi Cezaevinden o dönemde tahliye olan Ayşe Özdoğan, savcılığın 3 ay önceki talebini yerine getirerek testler ve muayeneler için tekrar uğraştı. Tetkikler sonucunda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Özdoğan’a yeniden ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verildi. Ancak savcılık bu raporu yeterli görmeyerek İstanbul Adli Tıp’tan da bir rapor istedi.

Antalya’dan İstanbul’a seyahat edecek durumda olmayan Özdoğan’dan İstanbul Adli Tıp mevcut raporları istedi. Özdoğan’ın İstanbul’dan beklediği cevap dün geldi. Buna göre İstanbul Adli Tıp, tetkikleri eksik bulduğunu söyleyerek tüm testlerin ve muayenelerin baştan yapılmasını istedi. Özdoğan şimdi tekrar Antalya’da rapor için yeniden aynı süreci yaşamak zorunda.

Bu eziyete artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Ayşe Özdoğan, “Neden bu kadar eziyet ediliyor?” diye sordu. Sol üst çenesi, dişleri, elmacık kemiği, tükürük bezleri alınan ve önünde dört ameliyat daha bulunan Özdoğan bu haliyle hapse girmek istemiyor.

İstanbul Adli Tıp 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’dan yeniden rapor istedi

İnfaz erteleme talebi reddedildi: Kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevine götürülüyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü, Erdoğan’ın Saadet planını altüst etti

Saadet Partisi’ni AKP’ye katmak için çabalayan Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saadet’in oylarını alma planını suya düşürdü. Anketlerde yüzde 50,1’i bulamadığı için ittifakı genişletmeye çalışan Erdoğan’ın Saadet’ten gelecek yüzde 2,7 oy oranını nasıl telafi edeceği merak konusu.

BOLD ANALİZ – SP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, zatürreye bağlı hayatını kaybetti. Ömrünün sonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakınlarına kamuda iş verilen Asiltürk, Saadet Partisi’ni anahtar teslim AKP’ye teslim etmek için çalıştı. Asiltürk’ün var gücüyle yaptığı ittifak görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

ERDOĞAN’IN SAADETTEKİ TEK KONTAĞIYDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi seçmeninin Cumhur İttifakı’na oy vermesi için önce gizli ardından açıktan pazarlıklar yürüttü. Erdoğan’ın Saadet kanadında muhatap aldığı tek isim Milli Görüş’ün ağır toplarından Asiltürk idi.  O kadar ki Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması açıklamasını bile Erdoğan’dan önce Asiltürk yaptı.

KARAMOLLAOĞLU’NUN ELİ RAHATLADI

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı desteklemeyen Saadet Partisi’ni AKP’ye dahil etmek için var gücüyle çalışan Asiltürk, Millet İttifakı ile aynı safta yer alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu da hedef almıştı. Partide liderlik değişimi için deklarasyon yayınlayan Asiltürk, Saadet Partisi’nin önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı desteklemesi yönünde çalışmalar yürüttü. Asiltürk’ün ölümünden sonra ‘Temel Dede’nin parti üzerindeki etkisinin artması bekleniyor.

KARAMOLLAOĞLU MİLLET İTTİFAKINA YAKIN

Karamollaoğlu ile Erdoğan’ın ittifak görüşmesi yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak Asiltürk’ün hayatını kaybettiği gün Karamollaoğlu Millet İttifakı ortağı İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüştü. Belirlenecek Cumhurbaşkanı adayının kriterleri konusunda iki isim bir kez daha anlaştıklarını duyurdu. Akşener’e Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçip Başbakanlığa aday olduğu için teşekkür eden Karamollaoğlu’nun açıklamaları Millet İttifakı’na destek vereceği yönünde yorumlanıyor.

KARAMOLLAOĞLU’NUN ŞARTLARI ERDOĞAN’A TERS

Erdoğan’ın yeni bir hamleyle karşısına çıkması halinde ise Karamollaoğlu’nun talebi Cumhurbaşkanlığı adaylığı olacak. Karamollaoğlu, Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda: “Diyelim ki şartlar değişti, AKP sizi razı etti, birdenbire Cumhur İttifakı’na girme kararı almanız mümkün mü?” sorusuna “Beni cumhurbaşkanı adayı ilan ederlerse olabilir. Ben bu konuya girmem de derlerse ki “Abi gel seni cumhurbaşkanı adayı yapalım”, o zaman kavgasız dövüşsüz gireriz. Veya “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim. Dediğim gibi, bunlardan birisinin olması lazım.”

Putin ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Erdoğan ise “Başkanlık sisteminden vazgeçilmeyecek. Parlamenter sisteme dönülmeyecek” diyerek noktayı koymuştu.

Erdoğan’ın yeni çılgın projesi: Ali Erbaş’ın dualarıyla uzay yolculuğu

Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü, Erdoğan’ın Saadet planını altüst etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Cezaevlerinde mahpusların yüzde 91’i aşılandı: Açık görüş yasağı ne zaman kalkacak?

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların yüzde 91’inin birinci doz aşıyı yaptırdığını, ikinci doz aşı yaptıranların oranının ise yüzde 80 olduğunu açıkladı. Mahpusların büyük çoğunluğunun aşılanması, koronavirüs nedeniyle getirilen açık görüş yasağının ne zaman kaldırılacağı sorusunu gündeme getirdi. Avukat Levent Mazılıgüney, “Tutuklu ve hükümlüler yüzde 90 oranında aşılanmış durumdayken açık görüş yasağının mantıklı bir izahı yok” dedi.

BOLD –  Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, hükümlü ve tutukluların yüzde 91’inin birinci doz aşıyı yaptırdığını, ikinci doz aşı yaptıranların ise yüzde 80 olduğunu açıkladı. Açıklamada, 14 Mart 2020’den bu yana 18 hükümlünün Kovid-19’dan vefat ettiği bildirildi.

Cezaevlerinde Mart 2020’den itibaren Kovid-19 pandemisi gerekçe gösterilerek açık görüş yaptırılmıyor. Mahpus yakınları 1,5 yıldır ailelerine sarılamıyor.

Adalet Bakanlığı, dün Kovid-19 pandemisi nedeniyle cezaevlerinde alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, aşılama oranlarına yer verilerek, “2021 yılı ekim ayında hükümlü ve tutuklulara her defasında 2 yakını ile 2 kez ziyaret yaptırılması kararı alınmıştır.” denildi. Bakanlığın açıklamasında, ziyaret hakkının açık mı kapalı görüş mü olacağına dair bir bilgi paylaşılmaması nedeniyle, görüşlerin kapalı yapılmaya devam edileceği şeklinde yorumlandı.

AÇIK GÖRÜŞ YASAĞININ İZAHI YOK

Avukat Levent Mazılıgüney, tutuklu ve hükümlülerin büyük çoğunluğunun aşılandığını belirterek, açık görüş yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Öteki Hareketi’nin sosyal medya hesabına açıklama yapan Mazılıgüney, şunları belirtti: “Hemen yanı başımızdaki İran pandemi koşulları nedeniyle cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin yaşam hakları devlete emanettir diyerek, yaşam haklarının korunması için onbinlerce tutukluyu serbest bıraktı. Zira tutukluluk bir tedbirdir. Tutuksuz yargılama esastır. İran gibi bir ülke bunu uygulamışken Türkiye infaz düzenlemesiyle gerçek suçluları dışarı bırakıp siyasi suç isnat edilenleri ise bırakmadı. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin çok büyük çoğunluğu yüzde 90 oranında aşılanmış durumda. Aşı karşıtları bile herhangi bir tedbir alınmaksızın rahatlıkla miting yaparken, otobüsler, metrobüs tıklım tıklım doluyken, siyasi partiler her türlü toplantıyı yaparken cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle açık görüş yapamamalarının mantıklı bir izahı yoktur. Bu görüşmelere gerekli tedbirleri alarak sağlamak cezaevi idarecilerinin sorumluluğundadır. Aksi durum özel hayata saygı hakkının ihlali olacaktır.”

Adalet Bakanlığının açıklamasında, 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle 369 açık ceza infaz kurumundaki 88 bin 767 hükümlüye Kovid-19 izni verildiği ifade edildi.

851 KİŞİDE KOVİD TESPİT EDİLDİ

Cezaevlerinde koronavirüse yakalanan tutuklu ve hükümlülere ilişkin de bilgi verilen açıklamada, 369 ceza infaz kurumundan 115’inde pozitif vakanın bulunduğu, 851 kişide Kovid-19’un tespit edildiği, hastanede tedavi altına alınan 70 hükümlü ve tutukludan birinin yoğun bakımda olduğu kaydedildi. 781 hükümlü ve tutuklunun tedavilerine cezaevinde devam edildiği, bu kişilerin herhangi bir semptomunun bulunmadığı, sağlık durumlarının iyi olduğu savunuldu.

18 HÜKÜMLÜ KORONAVİRÜSTEN VEFAT ETTİ

Açıklamada, 18 hükümlünün Kovid-19’dan vefat ettiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:”Koronavirüs salgınından etkilenen hükümlü/tutukluların yakınlarına, sağlık durumları ile ilgili bilgilendirme Sağlık Bakanlığı ve ceza infaz kurumları müdürlükleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Yine Cumhuriyet Başsavcılıklardan alınan bilgilere göre, Kovid-19 salgınının ülkemizde etkili olduğu 14 Mart 2020’den bu yana hayatlarını kaybeden 27 hükümlü/tutuklunun kronik rahatsızlıkları nedeniyle salgın öncesinde veya salgın sırasında hastanelerde tedavi edildikleri, 18 hükümlünün Kovid-19 virüsüne bağlı olarak bağışıklık sistemlerinde gelişen komplikasyonlar sebebi ile vefat ettiği tespit edilmiştir.”

KHK’lıyı KGÇ koduyla fişledikten 3 yıl sonra ihraç ettiler

Cezaevlerinde mahpusların yüzde 91’i aşılandı: Açık görüş yasağı ne zaman kalkacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın yeni çılgın projesi: Ali Erbaş’ın dualarıyla uzay yolculuğu

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni bir çılgın proje açıklayacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dualarıyla yapılacak törende açıklanacak çılgın projenin adının ise Ruslarla uzaya gitmek olduğunu yazdı.

BOLD- Yeni Çağ Gazetesi yazarı Uğuroğlu, Rusya dönüşü Erdoğan yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan’ın “Sayın Putin, uzayla ilgili Türkiye ile beraber çalışmaya var. Uzayla ilgili atılabilecek adımlarla ilgili de heyetlerimizi, ekiplerimizi çalıştıracağız. Yani uzay çalışmalarında da çok daha ileri boyutta bir teklif var.” dediğini hatırlatan Uğuroğlu, bu projenin Saray’da da açıklanacağını belirtti.

TÜRKİYE’NİN SINIRINDA TERÖR DEVLETİ KURULUYOR

Erdoğan’ın çılgın olarak duyurduğu projeyi eleştiren Uğuroğlu, “Suriye’nin kuzeyinde sınırımızın yanı başında “Terör Devleti” kuruluyor ama kimin umurunda? Daha düne kadar Erdoğan, “Türkiye’de 4 milyon sığınmacı var” derken Amerika dönüşü yüzde 25 arttırarak, “5 milyon sığınmacı var” dedi ama kimin umurunda? Dış Güç (!) Merkez Bankası bir puancık faiz düşürdü dolar 9 lira oldu ama kimin umurunda?” diye yazdı.

RUSLARLA UZAYA GİDİYORUZ YA FAKİR FUKARANIN SORUNLARI ÇÖZÜLÜR

Türkiye’deki ekonomik krize ve yoksulluğa dikkat çeken Uğuroğlu, “1 Ekim’de doğal gaz ve elektrik zamlandı ama kimin umurunda? Ruslarla uzaya gidiyoruz ya işte fakir fukaranın, asgari ücretlinin, işsizin, emeklinin EYT’linin, 3600 ek gösterge bekleyenlerin sorunlarını çözecek çılgın proje budur” ifadeleri kullandı.

ALİ ERBAŞ’IN DUALARIYLA UZAYA

Uğuroğlu, “Bu çılgın proje çok yakında Saray’da düzenlenecek ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dualarıyla başlayacak bir büyük törenle açıklanacakmış…Peşinen söyleyeyim: Kurdele kesme törenine çocukları alıp da erken kesen çocuğu sakın dövmeyin” değerlendirmesi yaptı.

 

Erdoğan’ın yeni çılgın projesi: Ali Erbaş’ın dualarıyla uzay yolculuğu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Cadı avında son nokta: Antalya’da 2 aylık hamile kadın tutuklandı

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında Antalya’da 30 Eylül’de tutuklanan 23 kişi arasında 2 aylık hamile bir anne ile kalp hastası Firdevs Taşkın’ın bulunduğu öğrenildi. 2 çocuk annesi Nurgül Sazlık’ın ise bir ay önce ölen eşi Adem Sazlık’a yöneltilen suçlamalardan dolayı tutuklandığı belirtildi. Tutuklanan bazı kadınlara ise taziye evinde dağıtılan pişi bile soruldu.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

Antalya merkezli 7 ilde yapılan operasyonlar kapsamında 30 Eylül’de tutuklanan 23 kişi arasında 2 aylık hamile bir kadın bulunuyor. 4 ve 6 yaşlarında iki çocuğu daha olan hamile kadının şu anda karantina koğuşunda olduğu öğrenildi.

GÖZALTINDA KALP HASTASI OLDU

Tutuklananlar arasında kalp hastası Firdevs Taşkın da var. 2016 yılında gözaltına alınan, aynı zamanda eşi de tutuklanan 4 çocuk annesi Firdevs Taşkın yaşadıklarına dayanamayınca o dönemde kalbine pil takıldı. İlk mahkemede 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuksuz yargılanan Firdevs Taşkın’ın dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

Evhanımı Firdevs Taşkın’ın eşi Ahmet Taşkın, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 45 aydır cezaevinde olan KHK’lı öğretmen Ahmet Taşkın eşiyle aynı cezaevinde kalıyor. Taşkın çiftinin yaşları 8 ile 18 arasında 4 çocuğu bulunuyor.

Firdevs Taşkın.

GÖZALTI SÜRESİ İKİ KEZ KANUNA AYKIRI OLARAK UZATILDI

2 aylık hamile kadın ve Firdevs Taşkın’ın da aralarında bulunduğu soruşturma Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 17 Eylül’de gerçekleştirildi. Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. 20 kişi de örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle ek ifade vermek üzere Antalya Emniyeti’ne çağrıldı.

29 Eylül’de ifadeleri alınmaya başlanan 23 kişi sulh ceza hakimliğince tutuklanıp 30 Eylül’de Antalya L Tipi Cezaevine gönderildi. Hakkında işlem yapılan yaklaşık 50 kişinin iddianamesinin hazırlanmasının en az 6 ay süreceği belirtiliyor. OHAL kalktığından beri bir savcının iki kez gözaltı sürecini uzatarak kanuna aykırı işlem yaptığı belirtildi.

7 KADIN CEZAEVİNE BİRLİKTE GİDİP GELDİKLERİ İÇİN TUTUKLANDI

Teknik ve fiziki takip sonucu yapılan operasyonda 13 kişi Suriye ülkesine ait sim kartı taşıdığı için, 3 kişi birlikte seyahat ettikleri gerekçesiyle, 7 kadın da şehir merkezine 30 km uzaklıktaki Antalya L Tipi Cezaevine birlikte gidip gelirken tanışıp görüştükleri için aralarında örgüt bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandı.

EŞİNİN YASINI TUTAMADAN TUTUKLANDI, CENAZEDE DAĞITILAN PİŞİ BİLE SORULDU

17 Ağustos’ta vefat eden mühendis Adem Sazlık’ın eşi Nurgül Sazlık 29 Eylül’de tutuklandı. Babaları ölen, anneleri tutuklanan 12 ve 15 yaşındaki kızlarına anneanneleri bakıyor.

Tutuklanan kadınlar arasında bulunan KHK’lı öğretmen Nurgül Sazlık’ın bir ay önce vefat eden eşi Adem Sazlık’a yöneltilen suçlamalardan dolayı tutuklandığı öğrenildi. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 1,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Adem Sazlık (46) tutuksuz yargılanıyordu, dosyası Yargıtay aşamasındaydı.

Eşinin yasını tutamadan hapse konulan Nurgül Sazlık ile hastanede yolunda karşılaşan ve taziyede dağıtılan pişi hakkında konuşan bir kadın ise, Antalya Emniyeti’ne ek ifadeye çağrıldı. Kadına ‘ne yediniz, ne içtiniz’ diye pişiye kadar varan sorular bile soruldu. Cenazeye gelen diğer kadınlar ise taziyeye gittikleri için sorgulandı.

Operasyon kapsamında alınan diğer kadınlara ise doğum günü, kandil gibi dini günlerde çekilen fotoğrafları ve neden bir araya geldikleri soruldu.

55 AY HAPİS YATMIŞTI

Gözaltına alınanların kimi 4 yıl hapis yattıktan sonra yeni tahliye edilmiş kimi dosyası Yargıtay sürecinden olan insanlardan oluşuyor. Tutuklanan isimler arasında yer alan Ali İhsan Akbulut, 55 ay hapis yattıktan sonra yeni tahliye edilmişti. Takip edilen Akbulut, birisiyle görüştüğü ve telefonu aynı yerde sinyal verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

KHK’lı biyoloji öğretmeni Erkan Akıllı Meriç’te hayatını kaybetti

Cadı avında son nokta: Antalya’da 2 aylık hamile kadın tutuklandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’a otomotivde ÖTV’yi üç kat artırma yetkisi

Meclis’in yeni dönem açılışında AKP Hükumetinin ilk işi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yeni yetkiler veren yasal düzenleme getirmek oldu. 64 maddelik vergi düzenlemesiyle Erdoğan’a tütün ve otomotivde ÖTV oranlarını üç katına kadar artırma yetkisi verilecek.

BOLD – AKP, yeni yasama yılının açılışını vergi torbasıyla yaptı. Cumhurbaşkanına tütün ve otomotivde ÖTV oranlarını üç katına kadar artırma yetkisi de veriliyor. Gerekçe olarak “tütünle mücadelede etkinliğin artırılması ve otomotiv sektöründe oluşabilecek fiyat dalgalanmaları” gösterildi.

YOUTUBERLARDAN YÜZDE 15 VERGİ

“YouTuber” olarak isimlendirilen sosyal medya üzerinden gelir elde edenler ile mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerden yüzde 15 oranında vergi alınacak. ATV ve UTV olarak adlandırılan araçlar da otomobillerle aynı kapsamda vergilendirilecek.

64 MADDELİK ‘TORBA’

Tatil sonrası Meclis’in açıldığı gün 64 maddelik “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM’ye sunuldu. Teklifte yer alan temel düzenlemeler özetle şöyle:

– 850 bin civarındaki küçük esnafın kazançları, gelir vergisinden istisna olacak.

– İnternette sosyal medya üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi paylaşım yapan sosyal içerik üreticilerinin (YouTuber) elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin bu uygulamalardan elde ettikleri kazançların belirli bir tutara kadar olan kısmı gelir vergisinden istisna olacak. Elde ettikleri hasılatlar üzerinden vergilendirilecekler. Ancak bu istisnadan yararlanabilmek için bankada hesap açılması ve tüm hasılatın bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şartı aranacak. Bankalar, hesaplara aktarılan hasılat tutarı üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi tevkifatı yapacak. Bu tutar devlete aktarılacak.

YETKİ ÜÇE KATLANDI

– Cumhurbaşkanının ÖTV oranlarını belirleme yetkisi yeniden düzenlenecek. Cumhurbaşkanı bazı mallara ilişkin oranlarda daha fazla artış yapabilecek. Asgari maktu vergiyi sigara, puro gibi tütün mamullerinde üç katına kadar artırabilecek. Araçlarda ÖTV oranları ile oranlara esas ÖTV matrahlarının alt ve üst sınırlarında da üç katına kadar artış yapabilecek. Cumhurbaşkanı, binek otomobiller ile insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar için de farklı matrah grupları oluşturabilecek, matrah grupları ve motor gücüne göre farklı oranlar belirleyebilecek. Traktörler, ATV (her türlü arazide kullanılan araç), UTV (çok amaçlı hizmet aracı) ve motorlu karavanlar da otomobillerin bulunduğu listeye dahil edildi.

Yandaş medyadan doğalgaz zammına karşı tasarruf tavsiyesi: Güneşten olabildiğince faydalanın

Erdoğan’a otomotivde ÖTV’yi üç kat artırma yetkisi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

KHK’lıyı KGÇ koduyla fişledikten 3 yıl sonra ihraç ettiler

AKP Hükumetinin muhalif kesimlere yönelik hukuksuz işlemlerinden biri daha ortaya çıktı. 2018 yılında ele geçirilen dijital materyalde bir memurun, Kamu Görevinden Çıkarılan (KGÇ) koduyla fişlendiği, aynı memurun 2021 yılında KHK ile ihraç edildiği belirlendi.

BOLD – AKP’nin, Gülen Hareketine yönelik önceden hazırlanan listelerle operasyonlar ve ihraçlar yaptığına dair belgelere bir yenisi eklendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma dosyasında yaşanan skandalı Avukat Gizay Dulkadir’in paylaştı.  Dulkadir, bir müvekkili daha ihraç edilmeden listelere ihraç edilen olarak yazıldığını duyurdu. Avukatın bu mesajının altına benzer fişlemelerle memuriyetten ihraç edilenler paylaşımlar yaptı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DOSYASI

İnsan hakkı ihlallerine maruz kalanların avukatlığını yapan Dulkadir, hukuksuzluğu sosyal medya hesabından şöyle paylaştı: “Bugün, İst CBS tarafından 2018 yılında yakalanan bir şüpheliden ele geçirilen dijital materyalde Müvekkilin fişlendiğine ilişkin bir evrak dosyaya girdi. Müvekkil KGÇ şeklinde kodlanmış yani kamu görevinden çıkarılan. Peki, ne zaman ihraç edilmişti dersiniz? 2021! Twit bu kadar.”

BEA, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi

 

KHK’lıyı KGÇ koduyla fişledikten 3 yıl sonra ihraç ettiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yandaş medyadan doğalgaz zammına karşı tasarruf tavsiyesi: Güneşten olabildiğince faydalanın

AKP hükumeti, doların rekor kırmasının ardından doğalgaza ardı ardına zam yaparken, hükumete yakın medyada ise enerji tasarrufu konusundaki yayınlarını artırdı. Yandaş medya, vatandaşa perdeleri açıp güneşten olabildiğince yararlanmayı önerdi.

BOLD – Kış gelmeden kabaran doğal gaz faturalarına çözüm Saray’a yakın medyadan geldi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yeni Akit gazetesi doğal gazı tasarruflu kullanıp faturaları düşürmenin yollarının anlatıldığı haberlerini yoğunlaştırdı.

BANYO VE MUTFAĞIN PETEKLERİNİ KISIN

Yandaş medyanın halka doğal gazı tasarruflu kullanma ile ilgili önerdiği yöntemlerden bazıları ise şöyle:

– Isıyı içeride tutmak için çift camlı pencereler kullanın.
– Sürekli kullanılmayan banyo, mutfak gibi bölümlerin ısısını, oturma odasına göre daha düşük tutun.
– Dış cephe yalıtımı ile yüzde 50’ye varan ısı tasarrufu sağlayın.
– Kaloriferlerin arkasına yalıtım levhası koyarak sıcaklığı odaya yansıtın.
– Isı kaybını engellemek için kombi tesisatında olabildiğince düz borular kullanın.
– Odaların balkon kapılarında ve camlarında, sıcaklık kaybını önleyecek sünger ve benzeri yalıtım malzemesi kullanın.

GÜNDÜZ PERDELERİ AÇIK TUTUN

– Gündüz saatlerinde güneşten olabildiğince yararlanmak için perdeleri açık tutun, geceleri ısı kaybını önlemek için perdeleri kapatın.
– Kalorifer peteğinin önüne ya da üzerine, sıcaklığı dağıtmasını önleyecek objeler koymayın, çamaşır asmayın.
-Verimli çalışan yeni kombi modellerini tercih edin, her yıl kombi bakımını yaptırın.
– Evden uzun süreli ayrılırken kombiyi kapatın, kısa süreli dışarı çıkarken evi yeniden ısıtmamak için düşük ayarda çalıştırın.
– Ev ısınınca kombiyi düşük ayarda tutun, odaları düşük harcamayla belli bir sıcaklıkta tutun.

YEMEKLERİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRİN

– Yoğuşmalı kombi kullanımıyla verimli ısınma sağlayın.
– Eski bacaları değiştirerek kombinin verimliliğini artırın.
– Saat ayarlı kombi kullanarak, kombiyi işten dönüş ve benzeri saatlerde aktif olacak şekilde ayarlayın.
– Isınmada kullanılan peteklerde tıkanıklık olmadığından, peteklerin her odada aynı şekilde ısındığından emin olun.
– Doğal gazlı ocaklarda, yemeği kısa sürede pişiren düdüklü tencere ve benzeri gereçleri kullanın.

 

Erdoğan’ın Dışişleri’nden bile gizlediği neydi?

Yandaş medyadan doğalgaz zammına karşı tasarruf tavsiyesi: Güneşten olabildiğince faydalanın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Uygur Türkleri, Çin’i ABD’de protesto etti

Uygur Türklerine karşı insan hakları ihlallerini artıran Çin yönetimi, ABD’de protesto edildi. Uygur Türkleri, ABD yönetimi hem de uluslararası kamuoyuna Çin’e karşı seslerini yükseltme çağrısı yaptı.

BOLD – Çin Ulusal Günü’nde Washington’da gösteri düzenleyen Uygur Türkleri, Pekin yönetiminin politikalarını protesto etti. Yüzlerce Uygur Türkü, dünyaya Uygur Türkleri’ne yardım edilmesi çağrısında bulundu.

PROTESTOYA VEKİLLER DE KATILDI

“Soykırıma hayır”, “Şimdi adalet” ve “Uygurların sesini duyun” şeklinde sloganlar atan Uygur Türkleri, ABD yönetimi hem de uluslararası kamuoyuna Çin’e karşı seslerini yükseltme çağrısı yaptı. Çin hükumeti karşıtı sloganlar atan göstericilere ABD’nin farklı Müslüman örgütleri de destek verdi. Gösteriye katılan ABD Kongre Üyesi Vicky Hartzler, Amerikan şirketlerinin tedarik zinciri ağından Uygur bölgesini çıkarması gerektiğini belirtti. Bir diğer vekil Tom Suozzi de tüm gücüyle Uygur Türklerini desteklediğini vurguladı.

SOYKIRIMA TÜM DEVLETLER KARŞI DURMALI

ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu Üyesi Nury Turkel, “Çin’in soykırım uygulamalarına tüm uluslararası toplumun karşı durması gerektiğini” ifade etti. Uygur Türkü aktivist Rabia Kadir ise ABD yönetimi ve Kongresine seslenerek Uygur Türklerine destek olmaları çağrısında bulundu.

KAMPLARDA EN AZ 1 MİLYON KİŞİ TUTULUYOR

Çin’de son yıllardaki Uygur Türklerinin kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller, uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor. “Yeniden eğitim kampları” şeklinde tanımlanan yerlerde Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre en az 1 milyon kişinin tutuluyor. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve ne kadarının sosyal hayata döndüğüne ilişkin bilgi vermeyen Pekin yönetimi, BM yetkililerinin bölgeye girişlerine izin vermiyor.

ULUSLAR ARASI TEPKİLER ARTIYOR

BM İnsan Hakları Konseyine üye 22 ülke, Temmuz 2019’da, Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara yönelik muamelesini eleştiren ve kitlesel gözaltıların durdurulması çağrısında bulunan mektubu imzaladı. Birçok ülke Uygur bölgesinde imal edildiği belirlenen ürünleri almaktan vazgeçerken, ABD başta olmak üzere birçok ülke Uygur Türklerine yapılanlar nedeniyle Çin’e karşı yaptırım uyguluyor.

 

Erdoğan’ın Dışişleri’nden bile gizlediği neydi?

Uygur Türkleri, Çin’i ABD’de protesto etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

BEA, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya TBMM’nin açıldığı 1 Ekim’de “güzel bir hediye” hazırladığını söyleyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, dün bir açıklama yapmadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la “helalleşme” videosunu da dört aydır çekmeyen Peker’e Birleşik Arap Emirlikleri’nin paylaşım yaparsa elektronik iletişimden uzaklaştırılacağı uyarısı yapıldığı öne sürüldü.

BOLD – Mayıs ayından beri AKP iktidarının yolsuzluk, usulsüzlükleri ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 1 Ekim’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yapacağını açıkladığı paylaşımı yapmadı.

Gün boyu tweet atmayan Peker’in bu tavrı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti. Peker, Haziran ayı başında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili yapacağını açıkladığı “helalleşme” videosunu da aradan geçen 4 aya karşın hâlâ çekemedi.

BEA’DAN YENİ KISITLAMA İDDİASI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1 Ekim’de açıklayacağı bilgilere kısıtlama getirdiği, Peker’i başka bir hesap üzerinden dahi paylaşım yapmaması konusunda uyardığı öne sürüldü. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Dubai yönetimi bu sefer de Sedat Peker’in başka bir kişinin hesabından da tweet atmasını kısıtladığını söyledi. Saymaz, Peker’e “Ülkede güvenlik protokolleri nedeniyle siyasi paylaşımlar yapmaması”, eğer paylaşım yaparsa “kendisinin elektronik iletişimden uzak bir yere konulacağı”nın söylendiğini iddia etti.

SOYLU İÇİN “1 EKİM’DE HEDİYEM OLACAK” DEMİŞTİ

Peker, 16 Eylül tarihinde yaptığı paylaşımda 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir “hediyesi” olacağını söylemişti. Peker, paylaşımında “Benim en sevdiğim hastam Süslü Sülüman, son günlerdeki tavırların doktorun olarak beni çok mutlu etti. Bu yüzden 1 Ekim meclis açılışında sana çok güzel bir hediye hazırladım. Şimdi huzur içinde tatilini yap” demişti.

DEĞİL PAYLAŞIM, İSTERSE VİDEODA ÇEKEBİLİR

Sedat Peker, video ve paylaşımları ile ilgili Birleşik Arap Emirlikleri’nin getirdiği kısıtlamaları öne sürse de Gazeteci Cevheri Güven, Peker’in video çekebileceğini ve buna BAE’nin bir şey demeyeceğini belirtti. Yaptığı son videolardan birinde Peker’le ilgili açıklama yapan Güven, Peker’in BEA’de olduğunu ve kaldığı yeri bildiğini belirtti. BEA’nın ülkelerinde sorun yaşayan organize suç örgütü liderleri ve oligarklar için özel ayrıcalıklar sunduğunu belirten Güven, Peker’in de bu nedenle BEA’yı tercih ettiğini kaydetti. Peker’in video çekimi konusunda bir engel bulunmadığını aktaran Güven, video çekmesinin kendi güvenliği açısından daha etkili olacağının altını çizdi. Güven, Peker’e bir şey olması halinde diğer mafya ve oligarklar açısından BEA’nın itibarının zedeleneceğini belirterek, BEA’nın Peker’e bir şey olmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

HELALLEŞME VİDEOSUNU HÂLÂ ÇEKMEDİ

Mayıs ayı başında video çekmeye başlayan Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak “helalleşme olacak” dediği videoyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı. Ama aradan geçen üç aya yakın bir süreye rağmen ne video ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

“HİÇBİR ÜLKE ALAMAZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı Ağustos ayında kabul etti. Görüşme sonrası kamuoyunda Peker’in iadesi gündeme geldi. Peker ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “”Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturum hakkım var. Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” dedi.

PEKER’E SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ

Başta helalleşme videosu olmak üzere Soylu için hazırladığı “hediye”yi de paylaşmayan Peker’e sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Peker’in “susturulduğunu” öne süren paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

 

 

Sedat Peker isterse video çekebilir

 

BEA, Sedat Peker’in sesini kıstı: 1 Ekim’de Soylu’ya ‘hediye’ veremedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

1 Ekim 2021 Cuma

Erdoğan’ın Dışişleri’nden bile gizlediği neydi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türk tercüman olmaksızın başbaşa görüştü. Muhalefetin de tepkisini çeken bu görüşmede Erdoğan’ın Dışişleri’nden bile gizlediği neydi? Gazeteciler Ahmet Nesin, Ergun Babahan ve Erkam Tufan Aytav bu sorunun yanıtını aradı. 

BOLD – Türkiye hareketli bir haftayı daha geride bıraktı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türk tercüman olmaksızın başbaşa görüştü. Peki bu görüşme neden gizli yapıldı? Gazeteciler Ahmet Nesin, Ergun Babahan ve Erkam Tufan Aytav bu soru ve aşağıdaki diğer sorular eşliğinde haftayı yorumladı. İşte detaylar….

Sedat Peker ulusalcı flörtünün nedeni ne?
Erdoğan, Putin görüşmesinin arka planı?
Görüşme neden gizli yapıldı?
Erdoğan Soçi’de hangi tavizleri verdi?
Erdoğan Suriye’de sona mı geldi?
Oğuzhan Asiltürk vefat etti, Erdoğan için Asiltürk kimdi?

 

Altından ne çıkacak?

Erdoğan’ın Dışişleri’nden bile gizlediği neydi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Altından ne çıkacak?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan S-400 dışında denizaltı, savaş uçağı, gemi alacağını söylemesi ABD ile Türkiye arasında yeni sorunlara yol açacak. Bu durum dövizde yeni rekorlara yol açar mı? Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, kanalında bu durumu yorumladı.

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Soçi Zirvesi’nden dönüş yolunda yeni S-400 bataryasının yanı sıra denizaltı ve roket alımını telaffuz etmesi Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında ipleri daha da gereceğine dikkat çekerek, dövizde yeni rekorların kapıda beklediğini söyledi.

UNICREDIT: DOLAR 10.40’A KADAR YÜKSELEBİLİR

“Faiz indirimi devam edecek mi?” diye soran Bozkurt, “İtalya’nın önde gelen bankalarından UniCredit doların 10,40 TL’ye kadar yükselebileceğine işaret etti. Dolar 9 TL duvarını da yıkacak. 8,95 TL üzerinde kâr satışlarını 8,82 TL üzerinde tutunuyor. 9 TL üzerinde daha kontrollü bir yükseliş dönemi olacak” dedi.

ALTIN FİYATLARINDA NE ETKİLİ?

Altın fiyatlarına da dikkat çeken Bozkurt, “Altından ne çıkacak? Altının ons (31,10 gram) fiyatı 1.720 eşiğinden yukarı döndü. Şimdi ne olacak? Bir günde ikinci 2’nci büyük bir geri dönüşü engelleyen aylık altın grafiği net bir uzun vadeli fincan ve kulp formasyonu yolunda ilerliyor. Henüz kulp kısa. Ancak 1.700-1.800 dolar arasındaki fiziksel talebin seyri belirleyici olacak” dedi.

GÜMÜŞTE UZUN VADELİ DİRENÇ KAÇ DOLAR OLACAK?

Gümüş fiyatları ile de ilgili analiz yapan Bozkurt, “Gümüş bir yıl süren bayrak/flama şeklini konsolide etmeye devam ediyor. Destek 21,50-22 dolar seviyesinde. 27,5 dolar geçilirse uzun vadeli direnç 30 dolar. 28 dolar üzerine atabilseydi direk boyu kadar bir yükseliş mümkündü. Çip krizi, stagflasyon, Evergrande ve delta varyantının artçıları…” dedi.

 

 

Yurtta yağma var: Öğrenci yurtlarını Ülkü Ocağına, jandarmaya, müftülüğe verdiler

Altından ne çıkacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yurtta yağma var: Öğrenci yurtlarını Ülkü Ocağına, jandarmaya, müftülüğe verdiler

Üniversitelerin örgün öğrenime başlamasıyla bir anda barınma sorunuyla yüzleşen öğrenciler, daha derslere giremeden protestolara başlamak zorunda kaldı. Yurt bulamayan ve fahiş kira bedelleri ile karşı karşıya kalan öğrencilerin durumu ’15 Temmuz sonrası kapatılan onlarca yurdun akıbeti ne oldu?’ sorusunu akıllara getirdi.

BOLD – Geçen sene pandemi yüzünden uzaktan eğitim alan üniversite öğrencileri, yüz yüze eğitim için okullarına dönünce barınma derdine düştü. “Barınamıyoruz Hareketi” başlatan üniversiteliler şehirlerin park ve bahçelerini mesken tuttu. İstanbullu bazı öğrencilerde vapurları eylem alanına dönüştürdü.

Açılacak üniversiteler öncesinde barınacak yer bulamayıp eylem yapan üniversitelileri terörist ilan eden Erdoğan, öğrencilerin eylemini “Gezi Parkı’nın başka versiyonu” diyerek suçladı.

Yurt yetersizliği ve yüksek kira bedelleri yüzünden muhalefet öğrencilere hak verirken, Erdoğan başta olmak üzere iktidar kanadı ise öğrencileri suçlayıp açılan yurtlarla övünüyor.

KYK YURDU YETERSİZ

Ancak yapılan ve hali hazırda var olan yurtların ihtiyacı karşılaması imkansız. Sadece bu sene 815 bin 365 öğrenci üniversiteye yerleşti. Toplamda 8 milyonu aşan yükseköğretim öğrencisi var. Bunların 3.8 milyonu örgün eğitimde okuyor. Bu öğrenciler için Kredili Yurtlar Kurumunda (KYK) sadece 700 bin kişilik yurt bulunuyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) ait yurt sayısı 773. 2020’de toplam 678 bin 763 öğrenciye hizmet veren bu yurtlar, toplam öğrencilerin sadece yüzde 8’inin barınma ihtiyacını karşılayabilir.

KAPATILAN YURTLARA NE OLDU

Yurt genelinde yurt sıkıntısı yaşanırken, AKP 15 Temmuz sonrası Gülen Hareketine ait olduğu iddiasıyla bir çok yurdun kapısına kilit vurdu. Çok sayıda yurtta da amaçlarının dışında kullanılıyor.

  • İzmir’deki Mevlana Yurdu Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapıldı.
  • Erimez Üniversite yurdu Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü oldu.
  • Gediz Üniversite yurdu ise 15 Temmuz gecesi yağmalanarak talan edildi.
  • Bahçelievler Hafız Ali yurdu boş
  • Güven yurdu ise bir tarikata tahsis edildi
  • Aytimur Öğrenci yurdu yıkıldı
  • Fatih Öğrenci yurdu boş
  • Burç ve Tahir Mutlu yurtları KYK yurdu oldu.
YURT JANDARMA KARAKOLU YAPILDI

Bunun yanı sıra Balıkesir’de 4 yurt belediye, valilik ve müftülüğe ek hizmet binası olarak tahsis edildi. İzmir Torbalı’da bir yurt jandarma binası yapılırken, Taç Yıldız yurdu boş duruyor.

Manisa’daki Kahramanlar yurdu bölgedeki bir imam hatip lisesine devredilirken, yurdun hala faaliyete geçirilmeden boş bekletilmesi dikkat çekti. Kenteki diğer iki yurt, Üftade ve Işık yurtları ise belediye ve müftülüğe tahsis edildi.

KIZ YURDU ÜLKÜ OCAKLARINA VERİLDİ

Kapasiteleri 100-400 arası olan İstanbul ve Ankara’daki çok sayıda öğrenci öğrenci yurdu da eğitim dışı kullanılıyor. Ulus Tozal erkek öğrenci yurdu Adalet Bakanlığına,  Lötüs Erkek öğrenci yurdu gençlik bakanlığına Ülkü Ulusoy öğrenci yurdu ise Ülkü Ocakları Gençlik Başkanlığına devredildi.

Kayseri’de kapatılan İlkbahar yurdu ise 96 öğrenciye hizmet veriyordu.

New York’ta milyar dolarlık binamız sokakta yatan üniversiteli öğrencilerimiz var

Yurtta yağma var: Öğrenci yurtlarını Ülkü Ocağına, jandarmaya, müftülüğe verdiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sanatçı Güvenç Dağüstün Altın Kelebek’ten çekildi: Yandaş basının organizasyonunda olamam!

Altın Kelebek’te ‘En İyi Erkek Şarkıcı’ ödülüne aday gösterilen opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, “Hürriyet’in durduğu yer ortadadır” diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

BOLD – Opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, sosyal medya hesabından Altın Kelebek’te ‘En İyi Erkek Şarkıcı’ ödülüne aday gösterildiğini ancak yandaş basının herhangi bir organizasyonunda yer almayacağını belirterek adaylıktan çekildi.

Geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Dağüstün, organizasyonun Hürriyet gazetesi tarafından düzenlendiğini hatırlattı. Dağüstün, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Panten Altın Kelebek ödüllerine ‘En İyi Erkek Şarkıcı’ dalında aday gösterildiğimi öğrenmiş bulunmaktayım. Öncelikle bu teveccühü gösteren kişi ya da kişilere çok teşekkür ederim. Bilindiği gibi Altın Kelebek ödülleri 1972 yılından beri Hürriyet Kelebek tardından verilmektedir. Günümüze baktığımızda iste Hürriyet Gazetesi’nin durduğu yer ortadadır.

YANDAŞ BASINININ ORGANİZSAYONUNDA OLMAM MÜMKÜN DEĞİL

Yandaş basının herhangi bir organizasyonun kıyısında köşesinde bile olmam benim için mümkün değildir. Sevenlerimin yaptığım işleri, konserlerimi takip etmelerinin benim için en büyük ödül olduğunu hatırlatır, bu duyurunun söz konusu adaylıktan çekildiğim olarak kayda geçmesini rica ederim.”

Güvenç Dağüstün, geçtiğimiz ağustos ayında verdiği konserin ardından kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğramıştı.

Almanya’da infaz listesi, silah ve 200 mermiyle yakalanan kişi MİT ajanı çıktı

Sanatçı Güvenç Dağüstün Altın Kelebek’ten çekildi: Yandaş basının organizasyonunda olamam! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Almanya’da infaz listesi, silah ve 200 mermiyle yakalanan kişi MİT ajanı çıktı

Alman polisinin iki hafta önce Düsseldorf’ta bir otele yaptığı baskında tabanca, mühimmat ve Gülen Hareketi üyelerinin isimlerini içeren bir liste ile yakaladığı kişinin MİT ajanı olduğu ortaya çıktı. Alman polisinin, Ali D. isimli şahsın cep telefonundaki mesajları incelemesi sonucunda şahsın MİT’e çalıştığını tespit ettiği öğrenildi.

BOLD – Alman polisinin iki hafta önce Düsseldorf’ta bir otelde tabanca ve mühimmat ile yakaladığı Türkiye vatandaşının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ajanı olduğuna ilişkin delillere ulaşıldı.

Alman Der Spiegel dergisinde yayımlanan haberde, 40 yaşındaki kişinin “Ali D.” olduğu ve cep telefonundaki mesajların analizinden MİT’e çalıştığının tespit edildiği belirtildi.

Haberde bu bulgu üzerine soruşturmayı casusluk ve terör konularına bakan Federal Başsavcı Peter Frank’ın devraldığı, gözaltına alınan şahsın tabanca ve 200 mermi ile Gülen Hareketi üyelerinin isimlerinin yer aldığı belgelerin ele geçirildiği vurgulandı.

Haberde şu detaylar aktarıldı: “Federal Savcılık, 40 yaşındaki Ali D’nin Köln bölgesinde yaşayan Gülen hareketinin destekçileri hakkında Türk gizli servisi MİT’e iletmek için bilgi topladığını varsayıyor. 17 Eylül’de polis özel harekât ekibi, bir otel görevlisinin otelde kalan bir kişi üzerinde silah olduğuna dair bir ihbarda bulunması üzerine Düsseldorf’un Oberbilk semtindeki “the niu Tab” otelinde saatlerce arama yaptı. Çevredeki sokaklar yoğun bir şekilde kordon altına alındı. Binaya zırhlı bir araç yanaştırıldı.”

200 MERMİ VE GÜLEN DESTEKÇİLERİNİN İSİM LİSTESİ ÇIKTI

Ali D.’nin gözaltında olduğu, polisin otele yapılan baskın sırasında tabanca, 200 mermi ve Gülen Hareketinin destekçilerinin isimlerinin ve kişisel bilgilerin de yer aldığı belgeler bulduğuna dikkat çekildi. Listede ismi yer alan kişilerin olası riskler konusunda polis tarafından bilgilendirildiği kaydedildi

Der Spiegel’in haberinde soruşturmayı ilk olarak Düsseldorf Cumhuriyet Savcılığının, silah yasasının ihlali suçlamasıyla yürüttüğü, fakat casusluk suçlaması sebebiyle artık soruşturmayı Federal Başsavcılığın devraldığı ifade edildi.

Erdoğan rejiminin uzun koluna Almanya’da baskın: Üzerinden infaz listesi çıktı

Almanya’da infaz listesi, silah ve 200 mermiyle yakalanan kişi MİT ajanı çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TBMM’ye sevk edilen Paris İklim Anlaşması havayı nasıl değiştirecek?

Milli Güvenlik Kurulu’nda da ele alınan Paris İklim Anlaşması TBMM’ye gönderildi. Peki 191 ülkenin dahil olduğu ve Türkiye’nin de kabul edeceği Paris İklim Anlaşması neler getirecek? 

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2.5 aylık tatilin ardından bugün yasama çalışmalarına yeniden başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Paris İklim Anlaşması’nı TBMM’ye gönderdi. Anlaşmanın kısa sürede kabul edilip yürürlüğe girmesi bekleniyor.

MGK’DA DA GÜNDEME GELDİ

Paris İklim Anlaşması dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) da gündeme geldi. MGK sonrası yayımlanan bildiride Paris İklim Anlaşması ile ilgili “İklim değişikliği tehdidine karşı küresel düzeyde ortak mücadele planlarının hayata geçirilmesinin zorunluluğuna işaret edilerek Türkiye’nin, her uluslararası meselede olduğu gibi bu konuda da üzerine düşenleri yapacağı belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI NEDİR?

Paris İklim Anlaşması, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) kapsamında, iklim değişikliğinin azaltılması, adaptasyonu ve finansmanı hakkında 2015 yılında imzalanan, 2016 yılında yürürlüğe giren bir anlaşma. 191 ülke tarafından onaylanan anlaşmayı onaylamayan devletler arasında Eritre, İran, Irak, Libya, Yemen ve Türkiye yer alıyor.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI’NIN AMACI NE?

Paris İklim Anlaşması, sera gazı emisyonlarının tavan yaptığına ve yüzyılın ikinci yarsında iklim sorununun çözülmesi gerektiğini dikkat çekerek, mümkün olan en kısa sürede uygulanması gereken küresel bir eylem planı ortaya koyuyor. Anlaşma uzun vadeli küresel sıcaklık artışını 2 derece ile sınırlı tutmayı amaçlıyor. Bunu sağlamak için emisyonların mümkün olan en kısa sürede azaltılması ve 21. yüzyılın ikinci yarısına kadar salınan ve tutulan sera gazlarının dengelenmesi hedefleniyor.

SERA GAZI EMİSYONU YÜZDE 40 AZALTILACAK

Paris İklim Anlaşması’nın 2030 yılı hedefleri arasında Avrupa Birliği’nin de kabul ettiği yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini en az yüzde 27 artırmanın yanı sıra sera gazı emisyonunu en az yüzde 40 oranında azaltmak bulunuyor.

Saray’ın Kabil Havalimanı ısrarı

TBMM’ye sevk edilen Paris İklim Anlaşması havayı nasıl değiştirecek? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Avrupa Birliği Türkiye’yi Ortadoğu ligine indirdi

Türkiye, Avrupa Birliği’nde küme düştü. Daha önce AB Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktörlüğü (NEAR) bölümünde yer alan Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika birimine gönderildi.

BOLD – AKP Hükumetinin insan hakları ihlalleri ve hukuksuzlukları Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde kritik bir kırılmaya daha neden oldu. Türkiye, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Direktörlüğü (NEAR) bölümünden Ortadoğu ve Kuzey Afrika birimine kaydırıldı.

Konuyu köşesine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Jale Özgentürk, birimin adı daha önce Ortadoğu ve Kuzey Afrika idi ve yeni adı ‘Güney Komşuları ve Türkiye’ olarak değiştirildi. Yani Türkiye de bu ülkelerin yanına alındı.

TÜRKİYE BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLDÜ

“Bu değişikliğe neden gerek duyuldu” sorusuna Avrupa Birliği yetkililerinin “Bu bir iç iş” yanıtını verdiğine işaret eden Özgentürk, “Bu ‘lig değişikliğinin’ Türkiye gündeminde ise önemli bir yansıması olmadı. Devlet katında ise hiç olmadı desem yeri… Oysa bu adım, Türkiye’nin artık sadece kağıt üzerinde kalan Avrupa Birliği üyeliğinin olumsuz gidişatında bir başka kritik kırılmaya işaret ediyor. Bürokratik ve sembolik gibi görünse de anlamı büyük olabilir” ifadelerini kullandı.

AB KARMA TOPLANTISINI AKP VE MHP ENGELLİYOR

Son gelişmeyi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç ise “Uzun yıllardır Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle TBMM üyelerinin bir araya yılda birkaç kez gelerek Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdiği Karma Parlamento Komisyonu toplantılarının yapılması da AKP ve MHP tarafından engelleniyor. Sebebi çok açık, AKP ve küçük ortağı, Türkiye’nin AB ilişkilerinin açık bir tartışma, fikir alışverişi ve ortaklık platformu olmasından korkuyor.” değerlendirmesi yaptı.

Avrupa Birliği Türkiye’yi Ortadoğu ligine indirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Saray’ın Kabil Havalimanı ısrarı

Afganistan’ın yönetimini eline geçiren Taliban’ın istememesine karşın Kabil Uluslararası Havalimanı’nın güvenliği ve işletmesine talip olan Erdoğan yönetimi, bu konuda ısrarını sürdürüyor. Dün yapılan MGK toplantısında Kabil Havalimanı’nın işletmesi ana gündemlerden biri oldu. 

BOLD ANALİZ – Milli Güvenlik Kurulu (MGK) AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da yapıldı. Toplantı ardından yayımlanan bildiride Afganistan Havalimanı’nın işletilmesi ısrarı dikkat çekti.

KABİL HAVALİMANI’NIN İŞLETİLMESİ ELE ALINDI

MGK bildirisinde Afganistan’da yaşanan son gelişmeler neticesinde ortaya çıkan durum değerlendirilerek, “Türkiye’nin dost ve kardeş Afganistan halkının ülkelerinde müreffeh ve huzurlu bir hayata kavuşmasına yönelik Kabil Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi de dahil olmak üzere desteğini sürdüreceği vurgulanmış, uluslararası topluma insani krizlerin aşılmasında birlikte hareket etme ve samimiyetle sorumluluk üstlenme çağrısında bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

TALİBAN TÜRK ASKERİNİ DE İSTEMİYOR

AKP’nin uyuşturucu merkezi olma ile gündeme gelen Kabil Havalimanı’nı işletme konusundaki ısrarına karşın Taliban, Afganistan’da Türk askeri dahil yabancı asker istemediklerini bir kez daha tekrarladı. Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, “Kabil Havaalanı’ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak” dedi.

KABİL HAVALİMANI NEDEN ÖNEMLİ?

Geçen aylarda Güney Amerika ülkelerinde Saray’a yakın iş insanlarının özel uçaklarına uyuşturucu taşıdıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı. Operasyonlarda tonlarca eroin ele geçirildi. AKP’nin işletmesinde ısrar ettiği Kabil Havaalanı ise uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılıyor. AKP’nin Kabil Havalimanı takıntısını eleştiren İyi Partili Lütfü Türkkan, özel uçakların Kabil Havalimanı’na uyuşturucu kaçakçılığı için inip kalktığını öne sürerek, “Bizdeki yolcu garantili havalimanları gibi, Kabil Havalimanı uyuşturucu garantili bir havalimanı… Havalimanı’nın Taliban’ın elinde kullanım amacı zaten belli. Amaç turizm ya da ihracat değil. Amaç uyuşturucu. Durum ortadayken, böyle bir havaalanının kullanılması ve işletilmesi başka sorunları da beraberinde getirir” dedi.

Ankara yönetimi halkına Fransız kaldı: Türkiye’de gaza zam, Fransa’da halka destek

Saray’ın Kabil Havalimanı ısrarı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

500 TL’lik banknotlar gelebilir

Döviz kurundaki yükselişe dikkat çeken Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Türkiye’nin en yüksek tutarlı banknotu olan 200 liranın artık 22 dolar ettiğini söyledi. Oğuz, Merkez Bankasının 500 TL’lik banknotlar basabileceğini aktardı.

BOLD – Dramatik bir şekilde yüzde 19,25’e tırmanan enflasyonun yeni zirvelere doğru hazırlandığını kaydeden Oğuz, “Var olan banknotlar yetersiz kalabilir, 500 TL’lik banknotlar yeniden gündeme gelmeye başlayabilir. Dolar kurundaki tırmanışa bakıldığında bunun hiç de uzak bir ihtimal olmadığı ortada” diye yazdı.

HALKIN ELİNDE EN ÇOK 100 TL VAR

Halkın elinde en çok 100 TL’lik banknot bulunduğunu kaydeden Oğuz, “Rakamlara hâkim olmayanlar piyasada en çok 5 ila 10 TL’lik banknot olduğunu sanır. Oysa 5 TL 324 milyon adet, 10 TL 294 milyon adet var. 20 TL ise 262 milyon adet. Bunların her birinin toplam içerisindeki oranı %10 ila %12’yi geçmiyor. TCMB’nin Ağustos 2021 verilerine göre Tedavüldeki 100 TL’lik banknotların sayısı 1 milyar 90 milyon adet. 428 milyon adet 50 TL’lik bulunuyor. 200 TL’lik banknot miktarı 383 milyon adet ve toplamın yüzde 14’ünü oluşturuyor.” dedi.

200 TL 22 DOLAR EDİYOR

Türkiye’nin en yüksek tutarlı banknotu olan 200 TL’nin eridiğini kaydeden Oğuz, “200 TL ancak 22 dolar ediyor. Dolar kurunun hızlı tırmanışı lirayı adeta eritmiş durumda. Bu kadar ucuzlamışken bile talep görmemesi ise ilginç. Lira varlıklar bununla hangi ölçekte rekabet edebilir?” diye sordu.

500 TL’lik banknotlar gelebilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ankara Büyükşehir Belediyesi KHK’lıya gıda yardımını iptal etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KHK’lı Emniyet personelinin eşine yapılan gıda yardımını iptal etti. Konuyu gündeme getiren HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yardımın iptal edilmesine tepki gösterdi.

BOLD – AKP iktidarının KHK’lılara yaptığı ayrımcılığa Mansur Yavaş’ın başkanı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi de ortak oldu. Belediye, KHK’lı bir Emniyet mensubunun eşine verilen 500 TL’lik gıda yardımını iptal etti.

KHK’lı polis memuru yaşadığı ayrımcılığı HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na iletti. Gergerlioğlu ise, KHK’lının mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. KHK’lı mesajında, “Eski emniyet personeli işsizim 2 çocuğum var. Malatyalıyım işsiz kalınca eşimin memleketi Ankara’ya geldim. Büyükşehire başvurduk geçen kış yakacak yardımı yaptılar, Ankara kart verip 500 TL gıda yardımı yaptılar. Dün eşime mesaj geldi iptal olduğuna dair” dedi.

ALO 153: İHRAÇLARA YARDIM YAPMAYACAĞIZ

Sosyal medyada KHK’lılar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir emniyet personeline yapılan yardımın kesilmesine tepki gösterdi. Bazı KHK’lılar Mansur Yavaş’ın yönettiği belediyenin böyle bir şey yapmayacağını savundu. Bir KHK’lı ise, “Ben başvurdum ihraç olduğun için yapmayacağız dedi 153 yetkilisi” paylaşımı yaptı.

Nimet Erdem isimli sosyal medya kullanıcısı ise yardımın kesilmesine tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş’ı etiketleyen  Erdem, “Hayır renginizi söyleyin de bilelim oyumuz paradan çok daha değerli vergilerimiz mağdura gitmeyecekse açık açık söyleyin” dedi.

AKP’NİN PATİKASINI TAKİP ETME

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise, “Bu doğruysa yaziklar olsun Mansur Yavaş. Senin karakterine yakışan insan gibi yaklaşmak… AKP’nin patikasını takip etmek değil” ifadelerini kullandı.

KHK’lı biyoloji öğretmeni Erkan Akıllı Meriç’te hayatını kaybetti

Ankara Büyükşehir Belediyesi KHK’lıya gıda yardımını iptal etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sayaçları okumayan yandaş firmalar zamlı tarifeyle cep dolduruyor

Saray’a yakın firmalara verilen doğalgaz ve elektrik dağıtımı halkı mağdur etmeye devam ediyor. Otomatiğe bağlanan zamlar nedeniyle ayın son haftasında okunması gereken sayaçlar gelecek ayın ilk haftasına ertelenirken, aboneler zamsız olması gereken faturayı yeni fiyat üzerinden ödemek zorunda kalıyor.  

BOLD ANALİZ – Son aylarda doğalgaza yapılan zam halkı iki kat daha mağdur etmeye devam ediyor. Doğalgaz dağıtım hizmetini Saray’a yakın firmalar veriyor. Doğalgaz dağıtım firmaları ay sonunda okumaları gereken sayaçları artık ay başına erteledi. Milyonlarca abone geçen ay kullandıkları daha uygun fiyatlı doğalgaz için şimdi zamlı fiyattan ödeme yapıyor.

DOĞALGAZA YÜZDE 15 ZAM GELDİ

Doğalgaza yine zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin ( BOTAŞ) internet sitesinde ekim ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre doğalgaza zam yüzde 15 zam geldi. Sanayi aboneleri için geçerli olacak doğalgaz tarifesi 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.

ZAM YAPILMAYAN AY YOK GİBİ

Konut doğalgaz tarifesi, 1 Ocak 2021’den itibaren 2021 yılı haziran ayına kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise meskenler için yüzde 12, elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 oranında zamlanmıştı. Doğal gazda eylül ayı için mesken tarifesi sabit kalırken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapıldı. Bu ay da doğalgaza yüzde 15 zam yapıldı.

FATURALANDIRMA NASIL YAPILIYOR?

Aylık doğal gaz tüketimi doğrultusunda fatura oluşturulması için dağıtım firmaları tarafından kurulan mobil ekipler, dönemsel olarak okuma gruplarına göre sayaçları okuyor. Mahallelere göre okuma grupları dönemlere ayrılırken, ayın son haftasında okunması gereken sayaçlar artık ayın ilk haftasından itibaren okunuyor. Bu şekilde milyonlarca abone geçen ay kullandıkları zamsız doğalgaz için yeni fiyattan ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Zaman onları hep haklı çıkardı

Sayaçları okumayan yandaş firmalar zamlı tarifeyle cep dolduruyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ankara yönetimi halkına Fransız kaldı: Türkiye’de gaza zam, Fransa’da halka destek

Karadeniz’de doğalgaz müjdesi veren AKP Hükumeti bu yıl doğalgaza yüzde 19 zam yaptı. Doğalgaz fiyatına yüzde 12.6 zam gelen Fransa’da ise, zamdan olumsuz etkilenecek 5.8 milyon haneye 100’er euro hibe desteği verilecek.

BOLD – AKP Hükumeti 2021 yılı başından bu yana doğalgaza 7 kez zam yaptı. Uluslararası piyasalarda doğalgaz ucuz olmasına rağmen yapılan zam oranı yüzde 19’a ulaştı. Karadeniz’de doğalgaz müjdesi açıkladıkça zam yapan AKP’nin zamlarıyla geçen yıl 300 lira fatura ödeyen vatandaş bu yıl 447 lira ödemek zorunda kalacak.

300 TL DOĞALGAZ FATURASI ÖDEYENLER BU YIL 357 LİRA ÖDEYECEK

AKP Hükumeti, Azerbaycan, İran ve Rusya’dan alınan doğalgaz fiyatlarında düşüş olunca vatandaşa indirim olarak yansıtmadı. Geçen yıl 300 TL fatura ödeyen vatandaşlar şimdiye kadar uygulanan zamlar yüzünden bu yıl 357 lira ödeyecek. Aylık fatura bedeli 57 lira artmış olacak. Kombilerin yandığı 6 ay boyunca vatandaşlar geçen yıla göre en az 342 lira fazla ödeyecek.

FRANSA’DA DOĞALGAZA YÜZDE 12 ZAM GELDİ

Uluslar arası piyasalarda artış rekorları kıran doğalgaz fiyatları hemen hemen bütün ülkelerde kışa doğru yüzde 35 zamlanacak. Fransa’da da doğalgaz fiyatına bugün itibarıyla yüzde 12.6 zam yapıldı. Fransa Başbakanı Jean Castex söz konusu zammın önceden planlandığını, Nisan ayına kadar ise fiyat artışlarını engelleyeceklerini duyurdu.

5.8 MİLYON EVE 100 EURO DOĞALGA DESTEĞİ VERİLECEK

Fransız hükümeti bunun yanında enerji faturalarının artmasından olumsuz etkilenen vatandaşların yardım etmeye karar verdi. Fransa Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre zamlardan etkilenen 5.8 milyon haneye tek seferliğine 100 euro’luk hibe desteği verilecek.

Açıklamaya göre ödemeler aralık ayında başvuruya gerek olmadan otomatik olarak yapılacak.

Ankara yönetimi halkına Fransız kaldı: Türkiye’de gaza zam, Fransa’da halka destek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »