11 Eylül 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu’ndan 128 milyar dolar hatırlatması: Her kuruşunu ödeyeceksiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Merkez Bankası rezervlerinden kaybolan 128 milyar doların unutulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Damadı ile birlikte iç etti devlet hazinesini. Yemin olsun Erdoğan, her kuruşunu birlikte ödeyeceksiniz geriye. Beyt-ül mal söz konusu, geri ödenmesi şarttır” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi. ”Unutmayacağım” etiketi ile paylaşımlarda bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Anadolu’yu Kataristan yaptığını, Tank Palet Fabrikası’nı Katar Ordusu’na peşkeş çektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, kaybolan 128 milyar doların her kuruşunu Erdoğan’a ödeteceklerini kaydetti.

DAMADI İLE İÇ ETTİ DEVLET HAZİNESİNİ

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

”Erdoğan “Bay Kemal 128 milyar dolar nerede diyordu, artık hiç sesleri çıkmıyor” demiş. Damadı ile birlikte iç etti devlet hazinesini. Yemin olsun Erdoğan, her kuruşunu birlikte ödeyeceksiniz geriye. Beyt-ül mal söz konusu, geri ödenmesi şarttır. Daha neleri unutmayacağım…

Ülkemizin mahallelerini emperyalistlere peşkeş çektin, milyonlarca sığınmacı ile devletin demografisini değiştirdin. Unutmayacağım!

ANADOLU’YU KATARİSTAN YAPTI

Anadolu’yu “Kataristan” yaptın. Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektin. Unutmayacağım!

Gideceği adres net olmasına rağmen, yakalanan tonlarca uyuşturucuya sesini çıkarmadın. Mafya önünde de süt dökmüş kediye döndün! Kara para baronlarını aklayanlardan birini AYM’ye üye, diğerini Adalet Bakan Yardımcısı yapıp ödüllendirdin. Unutmayacağım!

Halkımızın “Unutmayacağım” dediği daha çok şey var Erdoğan; benden söylemesi!”

 

 

Kılıçdaroğlu da sokak uyarısı yaptı: Hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan 128 milyar dolar hatırlatması: Her kuruşunu ödeyeceksiniz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kayıp yakınları AİHM önünde adalet çağrısı yaptı

1990’lı yıllardan günümüze beyaz Toros ve siyah Transporter ile kaybedilenlerin yakınları ve aktivistler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünden adalet çağrısı yaptı. Kayıp yakınları ölü ya da diri hiç bir haber alınamayan yakınlarının bulunmasını istedi.    

BOLD – Avrupa Adalet İnisiyatifi üyesi Mehmet Ali Uludağ’ın 8 Eylül’de Strasbourg’taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde başlattığı ve Avrupa’daki Alevi ve Kürt Dernekleri’nin de destek verdiği Cumartesi Anneleri ve son yıllarda gerçekleşen zorla kaybetmelere yönelik barışçıl eylem bugün aydın, gazeteci ve sanatçılar ile kayıp yakınlarının katıldığı adalet çağrısı ile son buldu.

KAYBOLAN YAKINLARINDAN HABER ALMAK İSTİYORLAR

Eylemin gerçekleştiği üç gün boyunca herhangi bir şiddet ya da polis müdahalesinin olmadığını belirten eylemcilerin amacı kamuoyundaki sessizliğe son vererek görmezden gelinen ve yok sayılan kayıpların bulunması için yetkililerin harekete geçmesini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Doksanlı yıllarda beyaz Toros ile özdeşleşen kaçırılma ve kaybetmelerin siyah Transporter’a evrildiğini, insanların şehrin kalabalık sokaklarından, evlerinin önünden ya da güvenlik güçlerine yakın yerlerden kaçırıldığını, ölü ya da diri hiçbir haber alınamayan yakınlarının bulunması için hiçbir girişim olmadığını belirten kayıp yakınları, pandemi bahanesiyle engellenen eylem ve gösteri haklarını kullanamadıklarını ve AİHM önünden gelen bu mühim çağrının acılarına ses olmasını istiyor.

AKTİVİSTLER TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

Türkiyeli aydınlar, gazeteciler ve aktivistlerin sessiz kalmayarak tüm dünyaya bir çağrı yapması için bir başlangıç eylemi gerçekleştirdiğini vurgulayan Mehmet Ali Uludağ, barışçıl eyleminin Cumartesi Anneleri ve diğer kayıp yakınlarının sessiz ve kimsesiz gözyaşlarına uzanan bir el olmayı ve duyarlılığın çoğalmasını umduğunu belirtti. 858 haftayı geride bırakan Cumartesi Anneleri ve son birkaç yılda kaybolanların yakınlarının ortak acıları ve çaresiz bekleyişlerinin son bulması için Barbaros Şansal, Eren Erdem, Erk Acarer, Veli Saçılık, Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Akın Birdal, Natali Avazyan, Ferhat Tunç ve Sezgin Tanrıkulu ile kayıp yakınlarının çağrı yaptı. Eylem alanından canlı yayına bağlanan inisiyatif üyeleri, Kürt ve Alevi Dernekleri temsilcilerinin çağrısının iletildiği programın moderatörlüğünü Seda Alçınar, Ayşegül Göç Dilber ve Hilal Nesin yaptı.

 

Kayıp yakınları AİHM önünde adalet çağrısı yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu da sokak uyarısı yaptı: Hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz

Organize suç örgütü lideri Sedet Peker’in “sokaklardan uzak durun” çağrısının ardından, sokaklarla ilgili bir çağrı da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler. Hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sokak uyarısı yaparak, “Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız” dedi.

SOKAĞA İNMENİZİ SAĞLAMAK İÇİN TAHRİK EDEBİLİRLER

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çeşme’deki Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında amaçlarının Türkiye’ye huzur ve demokrasiyi getirmek olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin 100. yılında güzel cumhuriyetimizi gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum, sabırla bekleyin. Sokağa inmenizi sağlamak için tahrik edebilirler, hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” dedi.

PEKER DE ART ARDA SOKAKLARDAN UZAK DURUN UYARISI YAPMIŞTI

Mayıs ayından itibaren sosyal medya üzerinden ifşaatlarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker de halkı sokaktan uzak durmaları konusunda uyardı. Birkaç videosunda sokaktan uzak durulması çağrısını yineleyen Peker’in bu açıklaması, ’15 Temmuz gibi bir tezgah planlanıyor ve Peker kendisini sevenleri bundan uzak tutmaya mı çalışıyor?’ sorularını akıllara getirdi. Peker 2019 seçimleri öncesinde ise silahlanma çağrısı yapıp, “Devletimiz ‘sokağa çıkın’ derse sokağa çıkarız” demişti.

 

Her 100 MHP’liden 36’sı ittifaktan memnun değil

Kılıçdaroğlu da sokak uyarısı yaptı: Hepimiz sakin olacağız, sandığı bekleyeceğiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Her 100 MHP’liden 36’sı ittifaktan memnun değil

Metropoll Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar, Cumhur ve Millet İttifakı’na yönelik dikkat çeken anket sonuçlarını paylaştı. Metropoll’ün araştırmasına göre MHP’li seçmenlerin yüzde 36’sı Cumhur İttifakından memnun değil.

BOLD – Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sencar, 24 Haziran’daki milletvekili seçiminde Cumhur İttifak’ına oy veren AKP ve MHP seçmenlerinin bugünkü tutumlarına dair yanıtları aktardı.

AKP’LİLERDE MEMNUNİYET DAHA FAZLA

Sonuçlarda, MHP’li seçmenlerin yüzde 64’ü AKP ile ittifaktan memnunken, her 100 MHP’liden 36’sı AKP’li birliktelikten rahatsız. AKP’li seçmenlerin ise memnuniyetinin yüzde 74 olduğu görüldü.

CHP’LİLER İYİ PARTİ’DEN ÇOK MEMNUN

Millet İttifakı seçmenlerinin de memnuniyet yanıtları dikkat çekti. CHP’li seçmenlerin yüzde 85’i İYİ Parti ile ittifaktan memnun olduğunu belirtti. İYİ Partili seçmenlerin de yüzde 75’inin ittifaktan memnun olduğu ifade edildi.

Saadet Partili seçmenlerin ise yüzde 52’si partisinin İYİ Parti ve CHP ile ittifakından yüzde 48’inin memnun olmadığı görüldü.

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı?

Her 100 MHP’liden 36’sı ittifaktan memnun değil yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Babacan’a göre Alman polisi de darbe yaptı!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili “A’dan Z’ye doğrudur” itirafı sonrası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın soruşturmaya “mini darbe” demesi tartışılıyor. Babacan’ın yolsuzluk operasyonuna ‘mini darbe’ derken Alman polisi, Almanya seçimlerinden 17 gün önce Maliye ve Adalet Bakanlıklarına baskın yaptı. Yani Babacan’a göre Alman polisi de darbeye teşebbüs etti.

BOLD ANALİZ – AKP’de 13 yıl bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Babacan’ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklamalarının yankıları sürüyor. O dönem dört bakanın yolsuzluk yaptığını söyleyen Babacan, “Malum arkadaşlar, Yüce Divan’a gitmemek için sağı solu tehdit ettiler” dedi.

BABACAN’DAN HEM ÖYLE HEM BÖYLE AÇIKLAMASI

Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilmesi için yapılan oylamada yurt dışında olduğunu belirten Babacan, katılsaydı Yüce Divan’a gitmelerine yönelik oy kullanacağını belirtti. Yolsuzluğu kabul ederken, operasyonu yapan polisleri ise darbe yapmakla suçladı.

SEÇİM ÖNCESİ YAPILMASI DARBE TEŞEBBÜSÜ

Babacan hem Karar TV yayınında hem de sosyal medya hesabından attığı mesajda “Bir kişinin gözaltına alınması için 17 defa rüşvet almasını beklemezsiniz. Hepsini paket ediyorsun, eşzamanlı memleketin gündemine düşürüyorsun ve bunu da yerel seçimlerden üç ay önce yapıyorsun. Bu, kesin bir darbe teşebbüsü.” açıklaması yaptı.

BABACAN’I ALMANYA YALANLADI

Babacan’ın tutarsız açıklamalarının üzerinden birkaç gün geçtiğinde Almanya’da flaş bir gelişme yaşandı. Almanya’da Osnabrück Savcılığı tarafından kara para aklama soruşturması kapsamında maliye ve adalet bakanlıklarına 9 Eylül’de baskın düzenlendi. Hem de Almanya Federal Seçimlerinden sadece 17 gün önce.

KARA PARA SORUŞTURMASI

Savcılar sabah saatlerinden itibaren polislerle birlikte başkent Berlin’de bulunan Maliye ve Adalet bakanlıkları binalarında Osnabrück Savcılığının 2020 yılından bu yana yürüttüğü kara para aklama soruşturması kapsamında arama yaptı.

BAŞBAKAN ADAYI SCHOLZ’U ETKİLEYECEK Mİ?

9 Eylül 2021 tarihinde yapılan operasyonda 26 Eylül 2021’de yapılacak seçimlerde SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz’ün görev yaptığı Maliye Bakanlığı’ndaki belgelere el koyuldu. Avrupa Birliği’nin lokomotif ülkesi Almanya’da bir başbakan adayının görev yaptığı bakanlığa yapılan operasyon Babacan’a göre darbe teşebbüsü oluyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 17-25 Aralık dosyalarının kendisine uzayacağı korkusuyla ortaya attığı ‘darbe’ yalanına 7 yıl sonra Babacan sarılıyor.

BABACAN’I İHANETLE SUÇLAYAN YANDAŞ MEDYADA SEVİNDİ

Babacan’ın bu açıklamasına AKP ve Saray’a yakın gazetecilere sarıldı. Babacan’ı daha önce ihanetle suçlayan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok “Ali Babacan neden doğruyu söyledi?” başlıklı yazısında gündeme getirdi. Babacan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı beklediği için böyle bir çıkış yaptığını ifade etti.

Erdoğan imzalı genelge: Dolar 2022’de 9,27 lira olacak

Babacan’a göre Alman polisi de darbe yaptı! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İdlib’te 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, arama-tarama faaliyeti sonrası yapılan saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını açıkladı. MSB’nin açıklamasında saldırının failleri hakkında bir ifade yer almaması dikkat çekti.

BOLD – Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, arama-tarama faaliyeti sonrası yapılan saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını açıkladı.

İNTİKAL HALİNDE İKEN SALDIRIYA UĞRADILAR

MSB’den yapılan açıklamada, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İKİ AY ÖNCE EVLENDİ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin Kayseri’deki ailesine acı haber ulaştı. Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin şehit olduğu haberini, Melikgazi İlçesi Tınaztepe Mahallesi Ayyıldız Apartmanı’nda yaşayan ailesine yetkililer verdi. Acı haberi alan baba Faruk ve anne Suzan Sınırtepe ile 3 kardeşi ve yaklaşık 2 ay önce evlendiği eşi Sevinç gözyaşı döktü. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. 4 kardeşten en büyüğü olan Mücahit Sınırtepe, bugün ikindi namazı sonrası Kalemkırdı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı?

İdlib’te 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Genelkurmay, mahkemeye bildirdi: 28 Şubatçı generallerin rütbeleri söküldü

28 Şubat davasında hüküm giyen ve aldıkları cezaların infazları gereği cezaevinde bulunan emekli generallerin rütbeleri de söküldü. Genelkurmay Başkanlığı, mahkemenin kararı doğrultusunda emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi için kuvvet komutanlıklarına talimat verdi. Komutanlıklar da emekli generallerin rütbelerini söktü.

BOLD – 28 Şubat davasında hüküm giyen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesine ilişkin idari işlem yapıldı. Genelkurmay Personel Başkanlığı, 28 Şubat davasında hüküm giyen 13 emekli generalin rütbelerinin sökülmesine ilişkin idari işlemin yapıldığını mahkemeye bildirdi.

RÜTBE SÖKME İŞLEMİ TAMAMLANDI

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında haklarında verilen müebbet hapis cezası kesinleşen 14 emekli generalin 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince rütbelerinin sökülmesi için 19 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığına yazı gönderdi. Genelkurmay Başkanlığı da mahkemenin kararı doğrultusunda gerekli çalışmanın yapılması için emekli generallerin bağlı bulunduğu kuvvet komutanlıklarına talimat verdi. Buna göre emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, emekli korgeneraller Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli tuğgeneral İdris Koralp’ın rütbesi söküldü. Genelkurmay Personel Başkanlığı, rütbesi sökülecek isimler arasında yer alan dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Korgeneral Hakkı Kılınç’a ilişkin yazıyı da İçişleri Bakanlığına yönlendirdi. Personel Başkanlığının mahkemeye gönderdiği yazıda rütbelerin sökülmesine ilişkin idari işlemin, sanıklar hakkındaki mahkumiyet kararına istinaden yapıldığı belirtildi.

TUTUKLANAN EMEKLİ GENERALLER CEZAEVİNDE

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da olduğu 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını onamıştı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti. 14 isim tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Muğla Cezaevi’nde olan Bir ve Doğan, aynı günün gecesinde, “atılı suçun niteliği ve cezaevi koşulları” gerekçesiyle İzmir’e, Buca F Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti. Avukat Aykanat Kaçmaz, ciddi sağlık sorunları olan isimlerin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi için başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

 

Erdoğan, rekor oy aldığı Kahramanmaraş’ta boş meydana konuştu

Genelkurmay, mahkemeye bildirdi: 28 Şubatçı generallerin rütbeleri söküldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan imzalı genelge: Dolar 2022’de 9,27 lira olacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı genelgeyle, doların 2022’de 9,27 lira olacağı resmen tescillendi. Orta Vadeli Program’daki (OVP) döviz tahmini olan yıllık ortalama 1 ABD doları, 9,2747 TL üzerinden hesaplanarak yeni yatırımlarda esas alınacak.

BOLD – AKP hükumeti, 2022-2024 Dönemi Yatırım Programı genelgesi Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımladı. Genelgeye göre 2022 yılı döviz kuru şimdiden 9 TL’nin üzerine çıkarıldı. Önce OVP’de şimdi de yeni kamu ihalelerinde dolar/TL paritesinin 9 seviyesinin üzerinde telaffuz edilmesi “TL’den kaçış” diye nitelenen dolarizasyonu da tetikleyecek. Vatandaş daha çok dolar alacak.

VATANDAŞIN BANKALARDAKİ DOLARI 238 MİLYAR TL

Dolarizasyon vatandaşın dolar alması anlamına geliyor. Merkez Bankası verilerine göre 3 Eylül 2021 tarihi itibarıyla bankalarda yerli şahıs ve şirketlere ait döviz mevduatı tutarı 238,2 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı.

KAMU İHALELERİ YİNE BEŞLİ ÇETE’YE Mİ GİDECEK ?

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, 2022-2024 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberine göre kuruluşların ödenek tekliflerini tavana uygun olacak şekilde dağıtırken mevcut projelerin tamamlanma süresini uzatmaması ve yeni teklif edilecek projelerde ihaleye çıkabilmek için gerekli ödeneği ayırması esas olacak.

Yatırım tekliflerine, mal veya hizmetlerin alımları-yapımları sırasında ve bunlarla birlikte rutin olarak yapılan vergi, resim, harç gibi mütemmim ödemeler de dahil edilecek.

Ancak projenin uygulanması sırasında oluşabileceği tahmin edilen fiyat farkı, kur farkı ve iş artışı, teklifte proje tutarına dahil edilmeyecek.

Yeni genelgeyle kamu ihalelerinin yine Beşli Çete olarak adlandırılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın müteahhitlere verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı?

Erdoğan imzalı genelge: Dolar 2022’de 9,27 lira olacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Market fiyatlarından yakınan Cem Küçük canlı yayında çark etti: Bütün dünyada sıkıntı var

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, marketlerde fiyatların ateş pahası olduğunu belirtip AKP hükumetinden “can yakan” fiyatlar konusunda çare bulmasını isteyen yazısından çark etti. Küçük, katıldığı programda yaşanan hayat pahalılığını, “Bütün dünyada sıkıntı var bir tek bizde mi var?” sözleriyle savundu.

BOLD – HaberTürk’te yayınlanan ‘Enine Boyuna’ programında, hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen ile Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük arasında ekonomi tartışması yaşandı. Beş gün önce market pahalılığından dert yanan Cem Küçük’ün yaşanan pahalılığın normal olmasını savunması dikkat çekti.

MİLLET NİYE AĞLIYOR?

HaberTürk’te Türkiye’deki yaşam şartlarının masaya yatırıldığı yayınlanan Enine Boyuna isimli programda, hukukçu Ersan Şen ile Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük arasında gergin anlar yaşandı. “Savunma sanayi alanında on binlerce kişi çalışıyor, bunu alkışla” diyen Cem Küçük’e, Ersan Şen “O zaman niye millet ağlıyor? Niye sayın Cumhurbaşkanı enflasyondan bahsediyor? Neden borç alıyorsun? Tasarruf yapmıyorsun çünkü, israftasın” diye konuştu. Buna karşı çıkan Küçük ise, pandemi ve birçok neden dolayısıyla dünyada ve Türkiye’de bazı zorluklar yaşanmasının normal olduğunu söyledi. Küçük, “Pandeminin getirdiği şartlar var. Bütün dünyada sıkıntı var bir tek bizde mi var” dedi.

 

 

ÇOCUĞUNU DOYURAMAYAN İNSANLAR ÖFKESİNİ İKTİDARA YÖNELTİR

Hafta içerisinde Türkiye gazetesindeki köşesinde hayat pahalılığından bahseden Cem Küçük, yazısında şu ifadelere yer vermişti: “Geçen hafta iki defa markete gittim. Her iki marketten de çıktığınızda, ‘Ben ne aldım ki?’ duygusu size hâkim oluyor. 200-300 TL veriyorsunuz, aldıklarınız 4 kişilik bir aileye belki 1 hafta bile yetmiyor. Demem o ki, marketler ateş pahası… Benim gibi az çok geliri olanlar bile böyle düşünüyorsa AK Parti’nin bu konu üzerinde düşünmesi lazım. Abartmadan söylüyorum, fiyatlar can yakıyor… Sofrasını kuramayan, çocuğunu doyuramayan insanlar öfkesini her demokraside iktidara yöneltir. Anadolu’da belki bu sert hissedilmiyor ama büyükşehirlerde sert dalga gibi insanı bunaltıyor. AK Parti ne yapıp edip hayat pahalılığını, özellikle marketlere bir çare bulmalı…”

 

Erdoğan, rekor oy aldığı Kahramanmaraş’ta boş meydana konuştu

Market fiyatlarından yakınan Cem Küçük canlı yayında çark etti: Bütün dünyada sıkıntı var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaştıkça seçmene duygusal mesajlar vermesiyle biliniyor. Dün de Kahramanmaraş’ta katıldığı bir etkinlikte, 20 yıl önce kendi okuduğu bir şiiri dinlerken Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan’ın hali “ufukta bir erken seçim mi var?” sorusunu akıllara getirdi.  

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’a ziyaretinde Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde, Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençlerle bir araya geldi. Sohbet programı sırasında Erdoğan’a kendisinin yıllar önce seslendirdiği Erdem Bayazıt’ın şiiri dinletildi. Annesi Tenzile Erdoğan’a hitaben okuduğu şiiri, yeniden dinleyen Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SEÇMENLE DUYGUSAL BAĞ KURMAYA ÇALIŞIYOR

Erdoğan’ın son görüntüsü, daha önce de yaklaşan seçimler öncesi verdiği duygusal görüntüleri akıllara getirdi. Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca her seçim öncesinde ‘gözyaşlarını tutamadığı’ anlardan bazıları ise şöyle:

  • Erdoğan 2004 yerel seçimleri öncesinde katıldığı toplu nikah töreninde “ağlama annem” adlı şarkının çalınması sonucu gözyaşlarını tutamadı.
  • 2007 genel seçimleri öncesinde Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında kürsüde İstiklal Marşı’nın sözlerini okuyup canlı yayında ağladı.
  • 2009 yerel seçimleri öncesinde “başbakan özel” başlıklı canlı televizyon programına katılan Erdoğan, önce okuduğu bir şiirin görüntüsünün ekrana gelmesi sonrası kendi okuduğu şiiri izlerken canlı yayında ağladı.
  • 2010 referandumu öncesinde AKP grup toplantısında 12 Eylül’de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun yazdığı son mektubu okuyan ağlayan Erdoğan, canlı yayınlanan bir televizyon programında Ahmet Kaya’nın “Şafak Türküsü” şarkısını dinleyip ağladı.
  • 2011 genel seçimleri öncesinde Erdoğan, grup toplantısında kürsüden gazete haberi okuyup ağladı.
  •  2014 yerel seçimleri öncesinde Mısır’da darbeye direnirken ölen Müslüman Kardeşler üyesi Esma adlı genç kızın mektubuna ağladı.
  • 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde katıldığı bir etkinlikte söylenen türküler üzerine canlı yayında ağladı.
  • 2015 7 Haziran seçimleri öncesinde 28 Şubat konulu bir toplantıda, canlı yayında kendisini izlerken ağladı. Ayrıca 2015 Mayıs ayında Arnavutluk’a yaptığı ziyaret sırasında bir okulda öğrencilerin okuduğu şiir sonrası canlı yayında ağladı.

 

 

 

Sedat Peker’den “yeni ifşalar yolda” paylaşımı

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, rekor oy aldığı Kahramanmaraş’ta boş meydana konuştu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir dizi açılış için gittiği Kahramanmaraş’ta yaptığı mitingde partililerin meydanı dolduramaması dikkat çekti. CHP’li Ali Öztunç, sosyal medya hesabından meydanın boş olduğunu gösteren fotoğraflar paylaşıp “Gerçek fotoğraflar bunlar” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta konuştuğu mitingin fotoğraflarını paylaştı. Milli İrade Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde gerçekleşen mitinge katılımın oldukça az olduğu görüldü.

KALABALIK GÖSTERMEYE ÇALIŞTIKLARINA İNANMAYIN

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kahramanmaraş’ta Milli İrade Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Toplam 1,7 milyar değerindeki 105 projenin açılışını yapan Erdoğan’ın son seçimde yüzde 58 oy aldığı şehirde yapılan mitingine katılım ise oldukça azdı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda katılımın yoğun olmamasıyla ilgili, “Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginin gerçek fotoğrafları bunlar. Televizyonların kamera oyunlarıyla kalabalık gösteremeye çalıştığına aldanmayın. Gerçek bu” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı, ise Erdoğan’ın konuştuğu platformdan paylaştığı fotoğraflarda miting meydanının kalabalık gösterilmesi dikkat çekti.

KAHRAMANMARAŞ AKP’NİN EN ÇOK OY ALDIĞI İLLERİN BAŞINDA GELİYOR

Kahramanmaraş AKP’nin en fazla oy aldığı illerin başında geliyor. En son 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AKP Kahramanmaraş’ta yüzde 58.4 oyla 8 milletvekilinden 6’sını almıştı. Aynı tarihte yapılan cumhurbaşkanlığı oylamasında ise sandığa gidenlerin yüzde 74.2’si AKP’nin adayı Tayyip Erdoğan için oy vermişti. AKP’nin daha önce yapılan seçimlerde Kahramanmaraş’ta aldığı oylar ise şöyle:

  • 1 Kasım 2015 seçimleri yüzde 71.8
  • 7 Haziran 2015 yüzde 60.79
  • 12 Haziran 2011 yüzde 69.57
  • 22 Temmuz 2007 yüzde 68
  • 3 Kasım 2002 yüzde 53

 

Sedat Peker’den “yeni ifşalar yolda” paylaşımı

Erdoğan, rekor oy aldığı Kahramanmaraş’ta boş meydana konuştu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

10 Eylül 2021 Cuma

Sedat Peker’den “yeni ifşalar yolda” paylaşımı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni ses kaydı ve WhatsApp yazışmalarını ifşa edeceğini belirterek, “Önceleri gaza geldim söylediğim hiçbir şey değer görmedi. Toplum bu ses kayıtlarını ve Whatsapp yazışmalarını okumaya hazır mı bilmiyorum?” dedi.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni ses kaydı ve WhatsApp yazışmalarını ifşa edeceğini söyledi. Daha önce yaptığı paylaşımların hak ettiği değeri görmediğini belirten Peker, yapacağı paylaşımlar arasında önemli davalara bakan mahkeme başkanlarının “sözcü milletvekilleri” ile yaptıkları görüşmelerin de kayıtlarının olacağını kaydetti.

HİÇBİRİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMEDİ

Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, yargı bürokrasisi içindeki ilişkileri deşifre edeceğini öne sürdü. Peker bu konuda yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Tüm insanlar tatildeyken sizin gazınıza geldim, planımın dışına çıkıp o kadar önemli dosyaları paylaştım. Hiçbiri hak ettiği değeri görmedi. Mezardan babam çıksa artık onun da gazına gelmem. Ben neyi ne zaman yayınlayacağımı biliyorum. Ancak toplumumuz bu ses kayıtlarını dinlemeye, WhatsApp yazışmalarını okumaya hazır mı, bunu gerçekten bilmiyorum.

KARARLARIN KİMİN İSTEĞİYLE ÇIKTIĞINI ÖĞRENECEKSİNİZ

Sizler Türkiye’nin en önemli davalarına mahkemeler karar veriyor diye biliyorsunuz ya, mahkeme başkanlarının sözcü milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerin ses kayıtlarını dinleyince kararların kimin isteğiyle çıktığını öğreneceksiniz. Şu an değil, çünkü bunları sizi eğlendirmek için paylaşmayacağım. Hedefe ulaşacağım.”

 

 

Bankalar kokuyu aldı, dolar yeni rekor kırdı

Sedat Peker’den “yeni ifşalar yolda” paylaşımı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bankalar kokuyu aldı, dolar yeni rekor kırdı

Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, Merkez Bankası’nın 23 Eylül’de politika faizini 75/125 baz puan indirebileceğine vurgu yaparak, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ihtimalinin artması sonrasında bankalardaki toplam döviz mevduat hesaplarının 1,9 milyar dolar artarak 238,2 milyar dolara çıktığına dikkat çekti. 

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, kişisel Youtube kanalında Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indiriminden önce döviz kurlarında kontrollü patlatma denemesinde ne ölçüde başarılı olacağının cevabını aradı. Dolar için geri çekilmede güvenli bölgesinin neresi olduğunu da yorumlayan Bozkurt, faiz indirimine karar verileceği 23 Eylül’e kadar neler olabileceğinin analizini yaptı.

KOLAY BİR ÇÖZÜM YOK

Bozkurt, videosunda şu açıklamalarda bulundu: “Olup bitenlerin özeti: 23 Eylül’de Merkez Bankası politika faizini 75/125 baz puan bile indirebilir. Fed’in 22 Eylül kararı sarsıcı olursa Para Politikası Kurulu ancak o vakit pas geçmeyi düşünebilir. “Faiz indir” baskısı sır değil. Yıl bitiyor ve indirim için 4 toplantı kaldı. Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu piyasaları makas değişikliğinden haberdar ederek, kur şokunu zamana yaymaya çalışacak. “Çekirdek operasyonu” kurları yükseltecek yükseltmesine de TCMB kontrollü bir patlatma peşinde. Kâğıt üstünde göründüğü kadar kolay bir çözüm yok.”

BANKALARDAKİ DÖVİZ MEVDUATLARI ARTTI

Bankalardaki döviz mevduatlarında yaşanan artışa da dikkat çeken Bozkurt, “Yerli şahıs ve şirketlerin toplam döviz mevduat hesapları 1,9 milyar dolar artarak 238,2 milyar dolara çıktı. Hane halkının payı: 1,4 milyar dolar. Hane halkının döviz mevduatı: 147,7 milyar dolar. Tüzel kişilerin döviz mevduatı: 90 milyar dolar” dedi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) politika faizini yüzde 0,25’te sabit tuttuğunu hatırlatan Bozkurt, “1,8 trilyon euro tutarındaki tahvil alımı ılımlı ve yavaş bir patikada azaltılacak. Altın ve gümüş için yukarı yönlü hareketleri destekleyecek bir karar. Sırada Amerikan Merkez Bankası (Fed) var” dedi.

 

 

AKP’liler de Erdoğan sonrasına hazırlanıyor: AKP’den kaç Erdoğan Bayraktar çıkacak?

Bankalar kokuyu aldı, dolar yeni rekor kırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP’liler de Erdoğan sonrasına hazırlanıyor: AKP’den kaç Erdoğan Bayraktar çıkacak?

Kamuoyu araştırmalarında oylarının hızla eridiği ortaya çıkan AKP içerisinden itiraflar da gelmeye başladı. 17-25 Aralık döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar önce soruşturma dosyasındaki her şeyin doğru olduğunu kabul etti, ardından da Yüce Divan’da yargılanmaya hazır olduğunu vurguladı. Gazeteci Adem Yavuz Arslan Youtube kanalında Bayraktar gibi AKP içerisinde konuşmak için sıraya giren kaç kişinin olduğunu yorumladı.   

BOLD –  Gazeteci Adem Yavuz Arslan Youtube kanalında art arda itiraflarda bulunan ve yargılanmaya hazır olduğunu belirten 17-25 Aralık döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ele aldı. Arslan, AKP’de Erdoğan Bayraktar gibi savcıya konuşmak için sıraya girenlerin kimler olduğunu açıkladı.

AKP’Lİ İSİMLER ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLANIYOR

Arslan, video ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Erdoğan rejimi ne yaparsa yapsın 17 Aralık dosyası önüne çıkıyor. Dönemin Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bu kez de gazeteci Fikret Bila’ya konuştu ve ‘tarafsız bir savcı arıyorum’ dedi.

Peki bu ne anlama geliyor ? AKP’de Erdoğan Bayraktar gibi savcıya konuşmak için sıraya giren başka kimler var?

Herkes gibi AKP’li isimler de ‘Erdoğan sonrasına’ hazırlanıyor.

Bu video da ayrıca Erdoğan’ın BM toplantısı sırasında karıştığı kavgaya dair ilk kez duyacağınız detayları anlatıyorum.

17 Aralık’tan aylar önce hangi AKP’li isimlerin bana gelip ne sorduğunu da anlatıyorum.”

 

 

İşkence devam ediyor: Temmuz’da 248 kişi işkence ve kötü muamele gördü

AKP’liler de Erdoğan sonrasına hazırlanıyor: AKP’den kaç Erdoğan Bayraktar çıkacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İşkence devam ediyor: Temmuz’da 248 kişi işkence ve kötü muamele gördü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun temmuz ayına ilişkin hak ihlali raporunda 263 kişinin düşünceleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Raporda, 211 kişinin yaşam hakkının ihlal edildiği, 248 kişinin ise işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığı kaydedildi.

BOLD – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hak ihlali raporunu yayınladı. Tanrıkulu’nun, Temmuz 2021 İnsan Hakları İhlalleri Raporu’na göre, bir ayda 988 kişi hak ihlaline uğradı. Rapora göre Temmuz ayında 263 kişi düşünceyi ifade özgürlüğü nedeniyle gözaltına alındı.

263 KİŞİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI

Rapora göre; 988 kişi hak ihlaline uğradı. 211 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 248 kişi işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldı. 263 kişi düşünceyi ifade özgürlüğü nedeniyle gözaltına alındı. Temmuz ayında toplam 211 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 146 işçi, iş cinayetleri sonucunda yaşamını yitirdi. 24 kadın öldürüldü. 15 mülteci yaşamını yitirdi.

CEZAEVLERİNDE ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Rapora göre; 248 kişiye işkence ve kötü muamele yapıldı. Kötü muameleye maruz kalanlar, cezaevlerinde, hastane ve adliyelerde fiziksel şiddete uğradıklarını söyledi. Buna göre; 67 kişinin fiziksel/psikolojik şiddete maruz kaldığı, isteği dışında başka cezaevine gönderildiği, sağlık hakkının engellendiği, beslenme, yatak, sıcak su, iletişim haklarının verilmediği belirlendi.

GEÇEN YIL İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ GÖZALTISI 20 KİŞİYDİ

Tanrıkulu’nun geçen yıl temmuz ayındaki hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporda 4’ü çocuk 170 kişi işkenceyle karşılaştı. Cezaevlerindeki 43 kişi işkence ve kötü muamele gördü. 3 gazeteci gözaltına alındı, 2 gazeteci hakkındaki davadan mahkum oldu, 3 gazeteciye soruşturma açıldı. 178 erişim engeli kararı verildi. Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanan 20 kişi gözaltına alındı, 6 kişi hakkında soruşturma açıldı, 1 kişi para cezasına mahkum oldu. 4 yerel yönetici görevden alındı, 34 siyasi tutuklandı, 3 siyasi hakkındaki davalardan mahkum oldu, 1 parti binası basıldı. 62 kişi eylem ve gösteri yürüyüşü nedeniyle hakkında açılan davalardan mahkum oldu.

 

 

 

 

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz?

 

İşkence devam ediyor: Temmuz’da 248 kişi işkence ve kötü muamele gördü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Biden aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Sabrımız tükeniyor

Koronavirüsün yeniden tırmanışa geçtiği ABD’de Başkan Joe Biden, aşı karşıtlarına tepki gösterdi. Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor” dedi. 

BOLD – Özel sektör çalışanlarına aşı ya da test zorunluluğu getiren ABD Başkanı Joe Biden, aşı olmayanları da aşılarını yaptırmaya davet etti. Koronavirüsün aşı olmayanların yaydığı bir salgına dönüştüğünü öne süren Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor. Daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

SALGIN EN FAZLA ABD’Yİ ETKİLEDİ

Aralık 2019’da Wuhan’da ortaya çıkan ve o günden bu yana dünya genelinde 4.5 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs etkisini sürdürüyor. Salgını bitirebilmek için aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ederken, aşı olmayı reddedenlerin sayısı da bir hayli fazla. 41.5 milyon vaka ve 674 binden fazla can kaybıyla virüsün en ağır şekilde vurduğu ABD’de günlük ölen sayısının 2 bini aşması sonrası aşıyla ilgili kritik bir karar alındı.

AŞI ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Bu yıl başında göreve geldiği ilk günden bu yana salgınla mücadele ve aşılamanın en büyük önceliği olduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, kritik bir karara imza attı. 80 milyonu aşkın özel sektör çalışanına aşı ya da test zorunluluğu getiren Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor. Salgın aşı olmayanların yaydığı bir salgına dönüştü. Daha neyi bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz?

Biden aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Sabrımız tükeniyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi her seçim öncesinde gündeme geliyor. Bir tarafta Tayyip Erdoğan’ın kendisinin yerine Gül’ü aday göstereceğini iddia edenler var. Diğer tarafta ise Millet İttifakı’nın çatı adayı olarak Erdoğan’a karşı seçim kazanabilecek tek kişinin Gül olduğunda ısrar edenler bulunuyor. Herkes adaylığını konuşurken Abdullah Gül, 2014 yılından bu yana sessizliğini koruyor.

BOLD ANALİZ – Türkiye’de Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül ismi hep siyasetin göbeğinde. Son olarak Gül’e çok yakın gazetecilerden Fehmi Koru Medyascope’den Ruşen Çakır’a yaptığı açıklamada “Abdullah Gül nitelikleri ve deneyimiyle Millet İttifakı için hâlâ düşünülebilecek bir isim” dedi. Yine Gül’den hariç herkes adaylığını konuşmaya başladı.

DIŞİŞLERİ ARŞİVİNDE DURAN GÜL KRİTERLERİ

Avrupa Birliği liderleri, Gül’ü Erdoğan’a göre daha demokrat ve insan hakları savunucusu olarak görüyor. Gül’ün Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Avrupa Birliği ile müzakerelerin altın çağını yaşadığı biliniyor. Yine Gül’ün AB liderleriyle daha sıkı diyalogları bulunuyor. İnsan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda örnek alınan Kopenhang Kriterlerini Ankara Kriterlerine dönüştürme gayretleri de Dışişleri Bakanlığı arşivlerinde duruyor.

ERDOĞAN’IN 17 ARALIK SONRASI ÇIKARDIĞI YASALARI NOTER GİBİ ONAYLADI

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası Erdoğan’ın tek adamlık rejiminin yolunu açan yasaları tek tek onaylayan Gül, Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşması sonrası yalnızlaştı. Erdoğan’ın bir zamanlar ‘kardeşim’ dediği 70 yaşındaki Gül, 2014 sonrası Erdoğan ve AKP’den uzaklaştırıldı. Erdoğan eliyle adeta siyaset dışı bırakılan Gül, her seçim öncesinde adı adaylıkla gündeme gelen bir figür haline geldi.

HAYRÜNNİSA GÜL’ÜN BAŞLATAMADIĞI İNTİFADA

Erdoğan’a yakın gazeteciler tarafından daha Cumhurbaşkanlığı koltuğunda otururken itibar suikastına uğrayan Gül, o zaman da sessiz kalmıştı. Gül’ün geride durmasına tepki gösteren eşi Hayrünnisa Gül ise ‘intifada’ başlatacağını açıklamıştı. Hayrünisa Gül, 19 Ağustos 2014 tarihinde Çankaya Köşkü’nde verilen Cumhurbaşkanlığı Veda Resepsiyonu’nda “Asıl intifadayı ben başlatacağım” demişti. Haksızlık ve iftiralara karşı baş kaldıracağını ve konuşacağını açıklayan Hayrünnisa Hanım da 7 yıldır sessizliğini koruyor.

PEKİ BUNDAN ŞEYİN HABERİ VAR MI?

Açıklama sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazeteci Fehmi Koru ile İngiltere’de öğrencilik yıllarındaki fotoğrafları da yeniden gündeme sokuldu. Herkes onu aday gösterirken Gül’den ses çıkmaması dikkat çekiyor. Bu tablo Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör olarak atandıktan sonra gece yarısı görevden alınan Melih Bulu’nun attığı “Peki bundan şeyin haberi var mı?” twitini akıllara getiriyor.

 

Erdoğan Bayraktar: 8 yıldır boğazımda bir düğüm var, Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İşsizlikte dev dalgalanma: Haziran’da 823 bin azalan işsiz sayısı bu ay 506 bin kişi arttı

Haziran’da işsizliğin 823 bin kişi azaldığını açıklayan TÜİK, bu ay ise 506 bin kişinin işsiz kaldığını duyurdu. 1 Temmuz itibariyle sona eren kısa çalışma ödeneği nedeniyle ekonomistler işten çıkarılanların sayısının daha fazla olmasını bekliyordu.

BOLD – Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,4 puanlık artış ile yüzde 12,0 seviyesinde gerçekleşti.

İŞSİZ SAYISI 4 MİLYON SINIRINA DAYANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik temmuz döneminde yüzde 12 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişi oldu. Geniş tanımlı işsizlik göstergesi olan mevsim etkisinden arındırılmış atıl işgücü oranı ise yüzde 23,6 seviyesine çıktı.

İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 40’A GERİLEDİ

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 23,1 seviyesinde gerçekleşti. Bu grupta istihdam oranı 0,3 puanlık azalışla yüzde 31,3 oldu. İşgücüne katılma oranı ise bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 40,7 seviyesinde gerçekleşti.

İŞGÜCÜ 631 BİN KİŞİ ARTTI

İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 125 bin kişi artarak 28 milyon 730 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puanlık artış ile yüzde 45,1 oldu. İşgücü 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 631 bin kişi artarak 32 milyon 632 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,9 puanlık artış ile yüzde 51,2 olarak gerçekleşti.

İŞSİZLİK GEÇEN AY 823 BİN KİŞİ AZALMIŞTI

TÜİK geçen ay açıkladığı Haziran ayı verilerinde işsizliğin yüzde 2.5 azalışla 10,6’a gerilediğini duyurmuştu. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 823 bin kişi azalarak 3 milyon 399 bine geriledi. Atıl işgücü oranı ise 2021 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 4,7 puan azalarak yüzde 22,4 oldu. Bu açıklama gelir desteği ödemelerinin durdurulduğu Temmuz ayı verilerinin açıklanacağı eylül ayı için hazırlık olarak yorumlanmıştı.

 

Erdoğan Bayraktar: 8 yıldır boğazımda bir düğüm var, Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum

İşsizlikte dev dalgalanma: Haziran’da 823 bin azalan işsiz sayısı bu ay 506 bin kişi arttı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Peker’in iddiasına göre yandaş medyanın yeni patronu BEA olacak

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye yakınlaşması sonrası iadesi gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ilginç bir iddiada bulundu. Peker, Birleşik Arap Emirliklerinden iş adamlarının Türkiye’de basın sektörüne yatırım yapmayı düşündüklerini öne sürdü.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medyadan ortaya attığı iddialarına bir yenisini ekledi. Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BEA) bazı iş adamlarının Türkiye’de basın sektörüne yatırım yapmayı düşündüğünü öne sürdü.

SİZİN ÇALIŞTIĞINIZ BASIN GRUPLARINI DA ALIRLARSA

Hakkında suç örgütü liderliğinden arama kararı bulunan Peker, yaptığı paylaşımlarında şunları söyledi: “Birleşik Arap Emirliklerine düşman diyen, bana da bu ülkeye geldiğim için hain diyen namusu maaşı kadar olan gazeteciler size iyi haberlerim var. Birleşik Arap Emirliklerinden bazı iş adamları Türkiye’de basın sektörüne de yatırım yapmayı düşünüyorlarmış. Sizin çalıştığınız basın gruplarını da satın alırlarsa artık onlara birer… verirsiniz Ne de olsa sizin namusunuz aldığınız maaş kadar öyle değil mi? Ses kaydı Whatsapp yazışması yayınlayıp yer, zaman bildirdiğim halde bu iddiaların doğru olduğunu nerden bileceğiz diyen namussuzlar siz değil miydiniz?”

 

BEA YETKİLİSİ ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı 19 Ağustos’ta kabul etti. Peker’in video çekmesini engelleyen kişi olarak da bilinen Nahyan’ın bu ziyareti Peker’in Türkiye’ye iadesi konusunu da gündeme getirdi. Görüşmede ana gündemin Sedat Peker’in iadesi olduğu iddia edilmiş, Peker’in iadesi karşılığında BAE’ye yatırım fırsatı verileceği öne sürülmüştü. Mayıs ayında başladığı video çekimlerine haziran ayında suikast riski olduğu, Türkiye’nin baskı yaptığını belirterek ara verdiğini açıklayan Peker, Twitter’da paylaşım yapmaması konusunda da ciddi olarak uyarıldığını ifade etmişti.

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

Peker’in iddiasına göre yandaş medyanın yeni patronu BEA olacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Bakan’ın açıklaması velileri korkuttu: Çocuklar Turkovac aşısına kobay mı olacak?

‘Okullarda tarama yapacağız’ açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya veliler sosyal medyada sert tepki gösterdi. AKP hükumetinin çocuklarını kobay olarak kullanacağı korkusuna kapılan vatandaşlar, endişelerini dile getirdi. Avrupa’da 12 yaş üzeri çocuklara Kovid-19 aşılaması için ailelerin izni isteniyor.

BOLD ANALİZ – Sağlık Bakanı Koca’nın Kovid-19 kapsamında çocuklara taramalar yapılacağını açıklaması sosyal medyanın bir numaralı konusu haline geldi. Koca dün düzenlediği basın toplantısında, “Pazartesiden itibaren illerimizde okullarımızda öğrencilerimizi de taramak istiyoruz. Rastgele taramayı yapıp belirtisi olmadan toplumda veya öğrencilerimizde salgının virüsün yaygınlığını görmek için yapacağız.” dedi.

TURKOVAC ÇOCUKLAR ÜZERİNDE DENENECEK KORKUSU

Halkta, Kovid-19 salgını sebebiyle geliştirilen aşıların Türkiye’deki çocuklarda test edileceği endişesi oluştu. fahrettinKocaistifa etiketiyle 50 bin mesaj atan veliler, Bakan Koca’ya Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Hasta Hakları Yönetmeliği’ni hatırlattı. Okul çağındaki çocuklardan alınacak örneklere göre aşı firmalarına bilgeler aktarılacağı iddia ediliyor. Türkiye’de geliştirilen Turkovac isimli Kovid-19 aşısının çocuklar üzerinde denemesinin yapılacağı korkusu yaşanıyor.

VELİLERİN RIZASI OLMADAN TARAMA YAPILAMAZ

Vatandaşlar Bakan Koca’ya Hasta Hakları Yönetmeliği hatırlattı. Hasta Hakları 35. maddede şu ifadeler yer alıyor: “Reşit ve mümeyyiz olmayanlara, kendilerine faydası olmadan, sırf tıbbi araştırma amacı güden tıbbi müdahaleler hiçbir surette tatbik edilemez. Faydaları bulunması şartı ile reşit ve mümeyyiz olmayanlar üzerinde tıbbi araştırma yapılması, velilerinin veya vasilerinin rızasına bağlıdır. Kanuni temsilci tarafından muvafakat verilmeyen hallerde, 24 üncü maddenin ikinci fıkrası hükmü uygulanır.”

Erdoğan Bayraktar: 8 yıldır boğazımda bir düğüm var, Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum

Bakan’ın açıklaması velileri korkuttu: Çocuklar Turkovac aşısına kobay mı olacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yahya da hapse girdi, down sendromlu ablası Elif annesiz, babasız ve kardeşsiz kaldı

Anne-babası tutuklu olan 5 yaşındaki Yahya Süleyman Sarıçelik, annesinin yanında hapse girdi. Hem annesinden hem babasından ayrı olan down sendromlu ablası Elif, böylece kardeşinden de mahrum kaldı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Bir çocuk daha hapse girdi. 4 yıldır babasından, 1 yıldır da annesinden ayrı kalan 5 yaşındaki Yahya Süleyman Sarıçelik, yemek yemediği ve sürekli ağladığı için dün sabah annesinin yanına götürüldü. Annesinden, babasından ve kardeşinden ayrılmak zorunda kalan 9 yaşındaki ablası Elif Sinem ise dede ve babaannesiyle birlikte kaldı.

Kapatılan kurumlarda görev yapan matematik öğretmeni Zekeriya Sarıçelik, Ağustos 2017’de tutuklanıp Eskişehir Cezaevine gönderildi. Türkçe öğretmeni Özlem Sarıçelik ise 2 Eylül 2020’de tutuklanıp aynı cezaevine konuldu. Bylock kullandıkları iddiasıyla ve tanık ifadelerine dayanılarak Zekeriya Sarıçelik’e 12 yıl, eşine 9 yıl hapis cezası verildi. İkisinin de dosyası Yargıtay tarafından onaylandı.

Bold Medya’ya ulaşan Sarıçelik ailesinin yakınları, “Yahya Süleyman günlerdir ağlayarak annemi istiyorum dediği ve son zamanlarda hiçbir şey yememeye başladığı için dün annesine götürdük. Cezaevine girdi. Dedesi ve babaannesi perişan durumdalar.” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sarıçelik ailesinin dramını geçen yıl dile getirmiş, anne-babası birlikte tutuklanan çocuklara bu yapılanların ne hukuki ne de insani olmadığını vurgulamıştı.

Yahya Süleyman Sarıçelik (5).

Anne ve babası tutuklu down sendromlu minik Elif her gece ağlıyor: Annem nerede!

Yahya da hapse girdi, down sendromlu ablası Elif annesiz, babasız ve kardeşsiz kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan Bayraktar: 8 yıldır boğazımda bir düğüm var, Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum

17-25 Aralık soruşturması dosyasındaki tapelerin A’dan Z’ye kadar hepsinin doğru olduğunu itiraf eden dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarafsız bir savcının yargılaması sonrası Yüce Divan’a gitmekten korkmayacağını söyledi. Bayraktar, ” 8 yıldır boğazımda bir düğüm var. Ne içersem içeyim bunu yutamıyorum, sindiremiyorum içime” dedi.

BOLD – 17-25 Aralık döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, açıklamaları ile gündemi sarsmaya devam ediyor. Daha önce 17-25 Aralık soruşturmalarındaki kendisine ait olan tüm bilgi ve belgeleri kabul eden Bayraktar, yeni yaptığı açıklama ile de Yüce Divan’da yargılanmaktan korkmadığını kaydetti.

“YÜCE DİVAN’A GİTMEKTEN KORKMAM”

Gazeteci Fikret Bila, Bayraktar’la yaptığı görüşmeyi Halk TV’de katıldığı programda açıkladı. Bila, “Sayın Bayraktar iki nokta üzerinde duruyor. Birincisi; ‘Benim para pulla işim yok. İmar işleri yapmışsam, yasaya aykırıysa mahkeme iptal eder’ diyor. Yani ‘ben rüşvet almadım. Para almadım. Aynı kefede bir insan değilim. Bu benim için çok önemli. Benim 8 yıldır boğazımda bir düğüm var. Ne içersem içeyim bunu yutamıyorum, sindiremiyorum içime’ diyor. O nedenle bir tarafsız savcı istiyor. ‘Mutlaka bu dosya incelensin, eğer gerek görürlerse Yüce Divan’a gitmekten de korkmam’ diyor. Yani bunu bir onur meselesi haline getirdiğini ifade etti” dedi.

DOSYAMDA NE VARSA A’DAN Z’YE KADAR DOĞRU

Geçtiğimiz haftalarda Diken’den Altan Sancar’a da açıklamalarda bulunan Bayraktar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hırsız çuvalının içine koyarak bakanlıktan attığını söylemiş, 17-25 Aralık soruşturmasındaki telefon kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Bende bir para yakalanmadı, öyle bir şey yok. Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğrudur” demişti.

ERDOĞAN’I İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası 25 Aralık günü NTV canlı yayınına katılıp istifa eden ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı da istifaya davet eden Bayraktar, “17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir. Fakat ‘rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız’ şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın onayıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum” demişti.

 

 

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

Erdoğan Bayraktar: 8 yıldır boğazımda bir düğüm var, Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

15 Temmuz’da Marmaris’e gelen gizemli korgeneral kimdi?

Gazeteci Cevheri Güven, 15 Temmuz’da Gökhan Sönmezateş ve timinden önce Marmaris’e gidip çatışmaya giren ve orada korumaları şehit edenlerle ilgili ilk kez göreceğiniz belgeler bu videoda.

BOLD – Gazeteci Cevheri Güven, kendisinden en çok istenen 15 Temmuz’un en gizemli noktalarından Marmaris’le ilgili yeni videosunu takipçileri ile paylaştı. Videoda 15 Temmuz’da Marmaris’te yaşananlarla ilgili ilk kez görülecek belgeler de yer alıyor.

F-16’LAR NEDEN VUR EMRİNE UYMADI?

Marmaris olayıyla ilgili gerçeklerin Türkiye’de çekilip yayınlanamayacağını savunan Güven, “Bu videoda 15 Temmuz’un Marmaris ayağıyla ilgili gerçekler var. Gökhan Sönmezateş ve timi, ondan önce Marmaris’e giden ilk timle ilgili ilk kez göreceğiniz inanılmaz belgeler, hem polise hem askere ateş eden gizemli silah, ertesi gün 16 Temmuz’da Gökhan Sönmezateş’in Marmaris’ten Ankara’ya gelip Hava Kuvvetleri Komutanlığını bağıra bağıra birbirine kattığı konuşma, tüm bu olaylarla Semih Terzi’nin ilgisi, vur emrine uymayan F16’lar, o gece orada bulunmaması gereken gizemli korgeneral, ve tonla bilgi belgeler ışığında bu videoda…” dedi.

 

 

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

15 Temmuz’da Marmaris’e gelen gizemli korgeneral kimdi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

9 Eylül 2021 Perşembe

Beş yılda yağdan dört kilo kaybettik

Ekim alanlarının daralması, kuraklık gibi etkenlerle üretimi azalan ayçiçek yağı pandemi döneminde fiyatı en çok artan temel gıda ürünlerinin başında yer aldı.  Son 5 yılda fiyatı 5 kat artan ayçiçek yağı üzerinden gıda fiyatlarındaki artışa yönelik halkın tepkisi artıyor. Sektör temsilcileri ise fiyat odaklı bir tartışma yerine Türkiye’nin üretimi artıracak önlemler alması hususuna dikkat çekiyor.

BOLD – Pandemi gündeminde ayçiçek yağında yüksek fiyat artışları yaşanmıştı. Fiyatlara yansıyan zam sonrası üretici bu yıl daha fazla ekim yapsa da ekilen ürünü kuraklık vurdu. Hanelerin temel ihtiyaçlarından ayçiçek yağı üzerinden gıda fiyatlarındaki artışa yönelik halkın tepkisi devam ediyor.

2016’dan bu yana ay çiçek yağ fiyatları yaklaşık 5 kat arttı. 5 yıl önce 27 TL olan 5’lik ayçiçek yağının 1 litre fiyatı 28 TL’den satılıyor.

FİYATTA AZALMA OLMAZ

Adana’da bu sene yaklaşık 650 bin dönüm ekilen yağlık ayçiçeğinde kuraklık nedeniyle düşük rekolte bekleniyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, rekoltenin fazla olmaması nedeniyle yağ fiyatlarında da bir azalma olmasını beklemediklerini söyledi.

VERİM DÜŞTÜ

Adana Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 10’nu karşılıyor. Geçen seneler dönüm başında 350 kilograma kadar verim alınan üründe bu sene en fazla 200-250 kilogram arasında verim alınması öngörülüyor. Bazı kırsal bölgelerde ise kuraklık nedeniyle biçerdöver girmeyecek yerlerin olduğu belirtiliyor.

SEKTÖRÜN ÖNERİLERİ

Üretim düşüklüğüne dikkat çeken sektör temsilcileri  ise fiyat odaklı bir tartışma yerine Türkiye’nin üretimi artıracak önlemler alması hususuna ağırlık veriyor. Bunun için atılacak ilk adım sulama yatırımlarının tamamlanması. Ayçiçeği tohumunda, ham yağda dışa bağımlı olan Türkiye, fiyatları kontrol edemiyor.

Yapılacak yanlış bir müdahale gelecek yıl için üretimi artırma beklentisi kötü yönde etkileyebilir. Temsilciler hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak bir politikanın uygulanmasını hayati derecede önemli görüyor. Destekleme primi, mazot ve diğer desteklerin artırılması sektöre rahatlık sağlayabilir.

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

Beş yılda yağdan dört kilo kaybettik yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Günün karesine efsane yorum: Faiz-enflasyon-dipçik ilişkisi

Taliban’ın açıkladığı kabine sonrası merkez bankasının başına getirildiği iddia edilen Hacı Muhammed İdris’in sosyal medyaya yansıyan fotoğrafı günün karesi oldu. Fotoğrafa gelen yorumlarda İdris’in yüksek faize dipçikle müdahale edebileceği esprileri yapıldı.

BOLD – Taliban, iktidarı ele geçirdiği Afganistan’ın geçici hükümetini açıkladı ve ülkenin bir ‘İslam Emirliği’ olduğunu ilan etti. Daha önce kapsayıcı bir hükumet kurulacağını açıklayan Taliban’ın kabinesindeki isimlerin tamamı örgüt yöneticilerinden oluştu. Başbakan ve İçişleri Bakanı ise ABD’nin arananlar listesinde. İçişleri Bakanlığı’na ABD’nin terör örgütü olarak tanımladığı Haqqani grubunun kurucusunun oğlu Sirajuddin Haqqani. ABD Dışişleri Bakanlığı, ‘durumu not ettiğini’ ifade etti.

AFGANİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Hacı Muhammed İdris ise cihatçı Taliban tarafından Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmişti. İdris’e ait olduğu öne sürülen görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Afganistan Merkez Bankası başkanlığına atanan Hacı Muhammed İdris’in dizüstü bilgisayar karşısında otururken masasındaki ağır otomatik silah ile poz verdiği görüldü.

Görüntüler, India Today haber kanalında da yer aldı. Hiçbir deneyimi ve resmi eğitimi olmamasına rağmen, Afganistan Merkez Bankasını yönetmek için Hacı Muhammed İdris seçilmesi tartışma konusu oldu.

FAİZE DİPÇİK DARBESİ

Öte yandan BirGün gazetesi ekonomi yazarı Hayri Kozanoğlu’nun İdris hakkındaki yorumu büyük beğeni topladı. Türk basının Merkez Bankası haberlerinde kullandığı söylemlere atıfta bulunan Kozanoğlu, “Yok merkez bankası başkanı faiz silahını çekti, yok rezervler azaldı merkezin cephanesi tükendi… Bırakın bu metaforları ;işte silah, işte cephane, işte merkez bankası başkanı!” dedi. Kozanoğlu’nun paylaşımına, İdris’in yüksek faize dipçikle müdahale edebileceği yorumları geldi.

Taliban geçici kabinesini açıkladı: Kapsayıcılıktan uzak, ikisi ABD’nin arananlar listesinde

Günün karesine efsane yorum: Faiz-enflasyon-dipçik ilişkisi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem…

Türkiye’de hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı artık yandaşların da kabul ettiği bir sorun. Yükse gıda fiyatları fahiş faturalardan bunalan vatandaşlar geçim için farklı yollar arıyor. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda bir işçinin parası karşılığı öğlen yemeğinden vazgeçmesi tartışma konusu oldu.

BOLD – Ekonomide uzun süredir Türkiye’nin yüzde 7 büyümesi konuşuluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü. Büyüme verisi böylece beklentilerin üzerinde geldi.

Büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi halkın refahını arttıracak ekonomi verilerinin iyileştiği anlamına gelmiyor. Halkın en büyük sorunlarının başında hala hayat pahalılığı ve işsizlik geliyor.

Konsensus ve Optimar araştırma şirketleri Eylül ayının başında son anket çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. İki araştırma da vatandaşın ekonomiye bakışı konusunda önemli bilgiler içeriyor.

Konsensus’un anketinde yüzde 40.2’yle işsizlik birinci sırada çıkarken onu yüzde 35.8’le hayat pahalılığı takip ediyor.

Optimar’ın anketinde ise yüzde 40.9’la ekonomi ilk sırada gelirken üçüncü sırada yer alan işsizliğin oranı 12.5 çıkıyor.

YANDAŞLAR DA KABUL EDİYOR

Konsensus ise “Ekonomiye güveniyor musunuz?” sorusuna yüzde 36 güveniyorum, yüzde 28 güvenmiyorum dedi. Ne güveniyorum ne güvenmiyorum diyenlerin oranı ise yüzde 36 çıktı.

Erdoğan ve AKP’ye yakın isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi incelediği anket sonuçlarını köşesine taşıyarak, “Birbirinden farklı sonuçlar var. Ama ortak bir şey ortaya çıkıyor. ‘Millet seçim değil, geçim derdinde’” dedi.

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR UNUTAMAM

Sosyal medyada bir paylaşım ise bugün çok konuşuldu. 55 bin beğeni alan paylaşıma 7 bin kez yeniden paylaşıldı. Anarko Otonimist adlı kullanıcının yaptığı paylaşım şöyle: “Çalıştığım iş yerinde biraz önce bir olaya şahit oldum. Ömrümün sonuna kadar unutabileceğimi sanmıyorum. İnsan kaynaklarına bir işçi geldi ve öğle yemeği yememesi durumunda, yemeğin parasını alıp alamayacağını sordu.”

Paylaşıma Uğur Yıldız adlı bir kullanıcıdan gelen yorum ise şu şekilde: Vardiya da akşam yemeğinde çıkan portakalı yemeyip cebine koyan, gece 12 de işten çıkınca eve götürüp gizlice kızının beslenme çantasına koyan işçilerle çalıştım, çalışıyorum ben.”

O BENİM YEMEK PARAM

Kendisine verilen yemek parasını hiç kullanamadığını söyleyen bir işçi de şu mesajı paylaştı: “Tam tersini söyleyeyim. Ben 500 TL ticket alıyorum. Bir defa bile oturup yemek yemedim. Kartı eşime veriyorum geçerli marketlerden alışveriş yapıyor. Ve o benim yemek param !!!”

MHP yine ‘gereğini’ yaptı: Bu sefer tören izlemeye gelen vatandaş nasibini aldı

 

İşçinin yürek burkan talebi: Öğlen yemeği yemesem… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

MHP yine ‘gereğini’ yaptı: Bu sefer tören izlemeye gelen vatandaş nasibini aldı

İzmir’in kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nde, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun korumaları ile töreni izlemek isteyen vatandaşlar arasında yer kavgası çıktı. Birçok siyasetçinin ortasında kaldığı arbede MHP’lilerin yürüyüşe devam etmesiyle son buldu. Türkiye’de Cumhur İttifakını eleştiren birçok siyasetçi ve gazeteci saldırıya uğradı. MHP, son yıllarda saldırıya uğrayan siyasetçi ve gazetecileri hedef göstermekle eleştiriliyor. MHP’li isimler en son şarkıcı Nihat Doğan’ı Twitter da ‘Gereğini yaparız’ diyerek tehdit etmişti.

BOLD – İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nde, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun korumaları ile bir vatandaş arasında ön sıra tartışması yaşandı.

İddiaya göre; MHP’li korumalar, Osmanağaoğlu’nu protokolün de olduğu ön sıraya geçirmek için bir yurttaşı omzundan çekti. Yurttaşın “Ne çekiyorsunuz kardeşim” diyerek karşılık vermesi üzerine gerginlik tırmandı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi birkaç dakika süren arbedenin içinde kaldı. Arbede, çok sinirlendiği objektiflere yansıyan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in teşkilat mensupları ve korumalara “Yürüyün lan, yürüyün” diye bağırıp ilerlemeye devam etmesiyle sona erdi.

CHP’Lİ VEKİL ÖN SIRAYA GETİRDİ

Kısa süre sonra ise CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, arka sıralarda kalan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun yanına giderek onu ön sıraya getirdi. CHP’li Serter, MHP’li Osmanağaoğlu ile birlikte “İzmir’in Yeniden Doğuşu Vatanın Kurtuluşu, 9 Eylül Kutlu Olsun” yazılı pankartı tutup ön sırada yürüdü.

BENİ BOĞMAKLA TEHDİT EDİYOR

Show TV’deki programında Kürtçe konuşan kişiyi yayından alan Didem Arslan Yılmaz’ı 28 Ağustosta sosyal medya hesabından eleştiren Nihat Doğan, MHP’li yöneticiler tarafından tehdit aldığını açıkladı.

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba, Nihat Doğan’ı “Türk düşmanı Nihat, fazla açılma boğarlar” sözüyle tehdit etti.

Nihat Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi etiketlediği paylaşımında, “İstanbul il başkan yardımcınız beni boğmakla ölümle tehdit ediyor. Her daim boğmak öldürmek tehdit etmekten başka hiç bir vasfı olmayan bu adam partinize yakışıyor mu ? Sayın Devlet Bahçeli” dedi.

Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdür yardımcısı tarafından da tehdit mesajı aldığını açıkladı.

TEHDİT ETMEZ GEREĞİNİ YAPAR

Nihat Doğan’a hakaret dolu bir tehdit mesajı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdür yardımcısı M. Bilal Aydın’dan geldi: “Ülkücü tehdit etmez, gerekirse eğer gereğini yapar embesil Nihat! Düğmene kim bastı bilmiyorum ama sürekli ‘Kürt’ kimliğini kullanıp ayrıştırıyorsun. ‘Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı!’ diyen liderin evlatlarının kesip attığı tırnak bile olamazsın.”

Türkiye’de gazeteci ve siyasilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Gazeteci Levent Gültekin, 20-25 kişinin saldırısına uğramasının yankıları sürüyor. Özdağ, Uğuroğlu ve Hatipoğlu saldırıların arka planını Independent Türkçe’ye yorumladı

CUMHUR İTTİFAKI ELEŞTİRENLER SALDIRIYA UĞRADI

Son yıllarda Cumhur İttifakı ve özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştiriler yapan gazeteci ve siyasetçilere yönelik onlarca saldırı gerçekleşti.

Levent Gültekin, Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve daha birçok kişi saldırıya uğradı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, ‘vatan haini’ diye bağıran 4 kişinin saldırısına uğradı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’daki evi kurşunlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde birileri tarafından dövülerek hastanelik edildi. Özdağ ile aynı gün Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı avukat Afşin Hatipoğlu saldırıların hedefi oldu.

Devlet Bahçeli ise sosyal medya hesabından eleştirilere verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı: “Kıytırık bir yer edinmek için muhalefet edenler, mıymıntı bir çıkar için yalan söyleyenler MHP’yi suçlamak, suçlu göstermek gayesiyle diktikleri nifak fidesinin boy atmasını bekliyorlar. Ancak dün başaramadılar, bugün de yapamayacaklar. Tarihi kervanımızı durduramayacaklar.”

KHK’lı öğretmen: Afyon TEM’de işkence gördüm, beni tahliye ettiler, eşimi tutukladılar

MHP yine ‘gereğini’ yaptı: Bu sefer tören izlemeye gelen vatandaş nasibini aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Vergi sıfırlama çare olmadı: Tarım ürünleri ithalatından yine vergi alınmayacak

Geçen yıl uygulamaya konulan ve 30 Nisan 2021 tarihine uzatılan buğday, arpa ve mısırda gümrük vergisi sıfırlama çare olmadı. AKP Hükumeti aldığı yeni kararla buğday, arpa, mısır başta olmak üzere birçok tarım ürününde gümrük vergisini yine sıfırladı.

BOLD – AKP Hükumeti, birçok tarım ürününde gümrük vergisin sıfırladı. Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girerken, ziraatçiler çiftçiyi desteklemek yerine verginin sıfırlanmasına tepki gösterdi.

1 OCAK TARİHİNE KADAR VERGİ ALINMAYACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bazı hububat ve bakliyat ürünlerinde gümrük vergisi oranları yılbaşına kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak. Karara gerekçe olarak ise dünya genelinde görülen Kovid-19 salgını nedeniyle hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi gösterildi. Karar göre buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ile kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve nohut için uygulanan gümrük vergisi oranları 1 Ocak 2022’ye kadar yüzde sıfır olarak belirlendi.

ALINAN KARAR ZAM OLARAK GERİ DÖNECEK

Hükumetin aldığı gümrük vergisi sıfırlama kararına ziraatçiler tepki gösterdi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Suiçmez, sıfır gümrük vergisinin çözüm olmadığını belirterek, sofrada zam furyası yaşanacağının altını çizdi. Suiçmez, “Buğday, makarna ve ekmek zammı olarak bize dönecek. Arkasından zamlar devam edecek. Sıfır vergisi çözüm değil. Geçen yıl da bu uygulama yapıldı ama çözüm olmadı” dedi.

ÇÖZÜM ÇİFTÇİLERİN DESTEKLENMESİ VE PLANLI ÜRETİM

Çözümün gelecek yılın hesaplanarak yapılması gerektiğini vurgulayan Suiçmez, çiftçilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Suiçmez, “2022 yılını düşünerek çiftçimize destekler arttırılmalı ve zamanında destek verilmeli. Gübre dahil girdilerin KDV’leri azaltılması gerekiyor. Aynı zamanda kredi faizlerini azaltması lazım. Bu koşulların şimdiden sağlanması, yerli üretimde devamlılığın sağlanması gerekiyor. Dışa bağımlı bir şekilde tarımda sorunları çözemeyiz” dedi.

BUGÜNE KADAR BİRÇOK TARIM ÜRÜNÜ İTHALATINDA VERGİ SIFIRLANDI

AKP Hükumeti’nin sıklıkla başvurduğu gümrük vergisi sıfırlamada bugüne kadar buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, mercimek, nohut, çay, kırmızı et, patates, soğan, kahve gibi birçok ürünün vergisi ya sıfırlandı ya da indirildi. Son olarak geçen yıl buğday, arpa ve mısırda yapılan gümrük vergisi sıfırlaması bu yıl 30 Nisan tarihine kadar uzatılmıştı. 23019 yılı kışında da soğan ve patateste meydana gelen fiyat artışları sonrası bu ürünler için gümrük vergisi sıfırlanmıştı.

KHK’lı öğretmen: Afyon TEM’de işkence gördüm, beni tahliye ettiler, eşimi tutukladılar

Vergi sıfırlama çare olmadı: Tarım ürünleri ithalatından yine vergi alınmayacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »