10 Ağustos 2019 Cumartesi

Bayram günü: 864 bebek kreşte değil cezaevinde!

BOLD – Bugün Kurban Bayramı. İyi bayramlar, güzel dilekler, hapisteki dostlarına vefa yazısı yazanlar, sevdikleri çin tweet atanların günü…

Hapisteki 864 bebek, hamile kadınlar, düşük tehlikesi olan hamile kadınlar, 457’si ölümcül 1333 ağır hasta büyük bir kesimin umurunda değil.

Daha dün bir çocuğun boynu büküldü. Samsun’da tutuklanan Fatma Güleç ve kızı Evfa’ya bir daha bayram belki de hiç gelmeyecek. Evfa da muhtemelen kısa bir süre sonra annesizliğe dayanamayıp demir parmaklıklar ardına gidecek.

Evfa Güleç.

Cezaevinde bebeği karnında ölen ve kürtaj yapıldıktan sonra tekrar cezaevine gönderilen Hanife Çifti, ilk hamileliğini yaşayan 4 aylık hamile Güzin Mızrak, daha önce 2 kez düşük yapmasına, üstelik tüp bebek tedavisiyle hamile kalmış olmasına rağmen hala tutuklu bulunan 3 aylık hamile Zeynep Şakrak, yüzde 70 düşük tehlikesine rağmen birkaç gün önce tutuklanan Fatma Zehra Gül cezaevinde tutuklu bulunan hamile kadınlardan ya da düşük yapanlardan saece birkaçı…

4 çocuk Annesi Bahar Altun, down sendromlu kızı Ebru (3) ile dört aydır Trabzon Cezaevinde. Annesiyle birlikte Sincan Kadın Cezaevinde kalan Tunahan Tay’a otizm teşhisi konuldu. 60 günlükken annesi Nurhan Erdal Bahadır ile Mersin Cezaevine giren kalp hastası Muaz bebek, 8 aydır parmaklıkların ardında yaşam savaşı veriyor. Aynı cezaevinde annesi Derya Gül ile kalan Yağız ve Yavuz kardeşler, Melahat Bişkin ve oğlu 5,5 yaşındaki Murat Eymen ve Fatma Urunga’nın kızı 2,5 yaşındaki Betül de var. Burası kreş değil, yurt değil, cezaevi!

Hasta, hem de tutuklu olan bebeklerin durumu ise daha vahim. Annesi Hülya Usanmaz ile 9 aydır Mardin Cezaevinde kalan ve doğuştan hemanjiom (Damar tümörü) hastalığı bulunan Avşin bebeğin durumu ise artık kritik. Tedavisi yapılamadığı için ilaçlarını da alamayan Avşin’in yüzündeki yaraların boğazına kadar ilerledi ve bu nedenle yemek yiyemiyor.

Karaciğer nakli yapıldıktan sonra tekrar cezaevine gönderilen Şerif Ağu, yumurtalıkta başlayan kanser artık karaciğerine sıçrayan Yusuf Özmen, kronik spastik kolon hastalığı olan ve ‘ben ölüyorum’ diyerek yardım çağrısında bulunan Hüseyin Kara, koğuşta bayıldığı zaman soğanla ayıltılan epilepsi hastası Hatice Erol, milyonda bir görülen ve tiroid kanserine dönüşen Men2A adlı kalıtsal bir hastalığı olan, üstelik ve oğlu ve eşiyle Sivas Cezaevinde bulunan Raziye Işık… Hangisini sayalım. Cezaevleri benzer birçok vaka ile dolu.

Evet bugün Kurban Bayramı… Kaç bayram böyle geçti. Kimbilir kaç bayram daha böyle geçecek.

 

medyabold
Devamını Oku »

Lekima Tayfunu Çin’de 18 can aldı: 1 milyon kişi tahliye edildi

Lekima Tayfunu, Çin’in güneydoğu kıyılarını vurmaya başladı. Bölgede 18 kişi hayatını kaybetti, bir milyon kişi tahliye edildi. Tayfunun tetiklediği bir toprak kayması sonucu da 16 kişi kayboldu.

BOLD – Lekima Tayfunu, Tayvan ve Çin’in finans başkenti Şangay arasındaki Wenling’te etkili olmaya başladı. Başta “süper tayfun” kategorisinde değerlendirilen Lekima, karaya ulaşmadan önce biraz güç kaybetti. Ancak tayfunun hızı hala saatte 187 kilometreyi buluyor. Bölgede 18 kişi hayatını kaybetti, bir milyon kişi tahliye edildi. Tayfunun tetiklediği bir toprak kayması sonucu da 16 kişi kayboldu.

Toprak kaymasının, tayfunun karaya vurduğu yerin yakınlarındaki Wenzhou’da gerçekleşti. Tayfunun, yavaş yavaş kuzeye, Zheijiang bölgesine doğru ilerlemesi ve 20 milyondan fazla nüfusa sahip olan Şangay’a ulaşması bekleniyor.

DEPREMİN ARDINDAN GELEN TAYFUN TOPRAK KAYMASI RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Kurtarma görevlileri, yollarda sel suları nedeniyle mahsur kalan sürücüleri kurtarmak için uğraşırken, ağaçların devrildiği ve elektrik kesintilerinin yaşandığı kaydediliyor. Şangay, fırtınayı karşılamaya hazırlanırken, yetkililer binden fazla uçak ve tren seferini iptal etti. Tayfunun Şangay’a ulaşana dek biraz daha zayıflaması bekleniyor. Sel riskinin ise sürdüğü bildiriliyor.

Şangay’dan 250 bin kişinin, Zhejiang bölgesindeki diğer yerlerden de 800 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı. Bölgede 2,7 milyon hanenin de elektriksiz kaldığı bildiriliyor. 6 büyüklüğündeki bir depremin hemen ardından gelen tayfunun, toprak kayması riskini de artırdığı kaydediliyor.

Çobanlarla çiftçiler çatıştı: 44 ölü

medyabold
Devamını Oku »

Çobanlarla çiftçiler çatıştı: 44 ölü

Afrika ülkesi Çad’da çobanlarla çiftçiler arasında çıkan silahlı çatışmada 44 kişi yaşamını yitirdi.

BOLD – Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi, ülkenin doğusundaki Ouaddai kentinde çobanlar ile çiftçilerin silahlı çatışmaya girdiğini açıkladı.

“Kötü anlara tanık oluyoruz, etnik çatışmalar endişe verici ulusal bir mesele haline geldi” diyen Debi, etnik çatışmaları sona erdirmek için kapsamlı toplumsal bir diyalog süreci başlatılacağını belirtti.

Debi, saldırı bilgisi ulaşır ulaşmaz güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettiğini ve saldırganların olay mahalline gelen güvenlik güçlerine de ateş ettiğini kaydetti.

Hastane kaynakları, çatışmalarda 44 kişinin öldüğünü duyurdu.

Nijerya’da kaçırılan 10 Türk serbest bırakıldı

medyabold
Devamını Oku »

AKP’nin Suriyeli avı tam gaz sürüyor

AKP’nin Suriyelileri sınır dışı etme uygulaması tam gaz sürüyor. Sadece bir ayda tek bir sınır kapısından 6 bin 160 Suriyeli sınır dışı edildi.

BOLD – Independent Türkçe’den Çağla Üren, Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifinin hazırladığı “Sınır Dışıların İki Haftası” adlı raporun detaylarını inisiyatifin üyelerinden Eyüp Özer ile konuştu. 8 Ağustos’ta yayımlanan rapora göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 24 Temmuz’da “İstanbul’daki kayıtsız göçmenlerin geri gönderilmesi için çalışma başlattıklarını” duyurmasından bu yana çok sayıda göçmen sınır dışı edildi. Bunların bir kısmına da zorla “gönüllü geri dönüş belgesi” imzalatıldı.

EVDEN ÇIKMAYA KORKUYORLAR

Artan güvenlik kontrolleri nedeniyle İstanbul’da yaşayan Suriyeliler evden çıkmaya korkar hale geldi. Söz konusu kontrollerin İçişleri Bakanlığının valilikle birlikte yürüttüğü bir operasyon olduğunu vurgulayan Özer, sadece Temmuz ayında Bab al Hawa sınır kapısından 6 bin 160 Suriyelinin sınır dışı edildiğini söyledi. Özer, bu rakamın Haziran 2019’da 4 bin 370 olarak kaydedildiği belirtti.

Raporda ayrıca, “Sadece Suriye Dernekleri Platformu bu ay içinde kendilerine sınır dışı edilmiş 3 bin kişinin başvurduğunu bildirirken, İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu ise kendilerine iletilen sınır dışı vakalarının Haziran 2019 ayına oranla yaklaşık 3,5 kat artış gösterdiğini açıklamıştır” ifadeleri yer aldı.

“Türkler ve Kürtler 27 yıldır kaybediyor”

medyabold
Devamını Oku »

Melih Gökçek’e ‘vergi’ soruşturması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Deniz Demir, Mansur Yavaş’ın başvurusu üzerine Melih Gökçek hakkında ‘vergi’ soruşturması başlatıldığını duyurdu.

BOLD – Deniz Demir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başvurusu üzerine Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldığını Twitter hesabından duyurdu. Demir, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim döneminde kendisinin gizli olması gereken vergi kayıtlarını bir şekilde vergi idaresinden elde ederek paylaşan Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gökçek hakkında soruşturma başlattı” dedi.

Fethullah Gülen’in avukatlarından Meclisteki 4 partiye çağrı

medyabold
Devamını Oku »

Akar’dan komşulara Kıbrıs tehdidi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs’ta son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili komşuları uyardı: “Akıllarını başlarına toplamaları, olaya objektif bakmaları lazım.”

BOLD – Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle birlikte KKTC’de komandoların eğitimini denetledi. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı’nda iki saat süren bir toplantı yapan Akar ve komutanlar, Ada’da son dönemdeki gelişmeleri ele aldı.

Paşaköy’deki 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında açıklama yapan Akar, Türkiye’ye ait sondaj gemilerinin çalışmalarını sürdürdüğünü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının da bu gemilerin faaliyetlerini desteklediğini anlattı. Akar, “Gerektiğinde hakkımızı alır, herhangi bir oldubittiye müsaade etmeyiz, dedikçe de tehdit gibi algılanıyor. Dolayısıyla komşularımızın akıllarını başlarına toplamaları, olaya objektif bakmaları lazım” şeklinde konuştu.

“UYGUN HAREKET ETMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Akar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine uygun hareket etmelerini beklediklerini aktardı. “Yunanistan’da kurulan yeni hükümetin olaylara daha objektif yaklaşmasını, geçmişten ders çıkararak bakmalarını, olayları çözümsüz hale getirmeyi değil çöze çöze gitmeyi bir ilke olarak kabul etmelerini bekliyoruz” dedi.

Cumartesi Anneleri 750. haftada gazeteci Ferhat Tepe için buluştu

medyabold
Devamını Oku »

Cumartesi Anneleri 750. haftada gazeteci Ferhat Tepe için buluştu

Cumartesi Anneleri 750. hafta buluşmasını 26 yıl önce kaybedilen gazeteci Ferhat Tepe için gerçekleştirdi. Bayram arifesindeki buluşmaya Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe’nin sözleri damga vurdu.

BOLD – Yapılan basın açıklamasında “Ferhat Tepe dosyasında cezasızlığa son, adalet istiyoruz” çağrısı yapıldı. Gazetecilerin dün de bugün de ağır bedeller ödediklerinin altı çizildi. 90’lı yılların insan hakları ihlallerini haberleştiren Tepe’nin 28 Temmuz 1993’te Bitlis şehir merkezinde sivil polis olduğu bilinen silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldığı vurgulandı.

HENÜZ 19 YAŞINDAYDI

Anne Zübeyde Tepe, kaçırıldığında evladının henüz 19 yaşında olduğunu söyledi. Oğlunun bulunması için cumhurbaşkanlığı dahil üst düzey tüm kurumlara başvurular yaptıklarını aktardı. O günden bugüne kadar devletin hiçbir yargılama yapmadığını anlatan acılı anne, “Tam 20 yıl sonra bize sadece davanın düştüğünü bildirdiler. Oğlumun katillerini 26 yıldır koruyorsunuz” dedi. Tepe, oğlunun kaybedilmesi olayıyla ilgili şüphelilerin isimlerini de açıkladı.

İşte o açıklama:

Fethullah Gülen’in avukatlarından Meclisteki 4 partiye çağrı

medyabold
Devamını Oku »

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Venezuela yaptırımlarına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, ABD hükümetinin Venezuela’ya yönelik yeni yaptırım kararlarına tepki gösterdi. Açıklamada, yeni yaptırımların ekonomik zorluklarla boğuşan Venezuela halkına zarar verebileceği ve Venezuela’da siyasi bir çözüm bulunması yönündeki girişimleri olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

BOLD – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Washington’un Venezuela hükümetine yönelik yeni yaptırımlarını içeren ABD Başkanlık Emrine tepki gösterdi.

DIŞİŞLERİ: YAPTIRIMLARI DOĞRU BULMUYORUZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Venezuela iktidar ve muhalefet temsilcileri arasında, Norveç Hükümetinin kolaylaştırıcılığında Barbados’ta sürdürülen, Türkiye’nin de desteklediği görüşmelerin devam ettiği bir dönemde ABD tarafından Venezuela’ya yönelik kapsamlı yaptırım içeren “Başkanlık Emrinin” çıktığı hatırlatıldı.

Hami Aksoy, bu dönemde başkanlık emrinin çıkmış olmasını “doğru bulmuyoruz” dedi.

Aksoy, “Söz konusu kararın halihazırda ekonomik zorluklarla boğuşan Venezuela halkına zarar vermesinden ve Venezuela’da siyasi bir çözüm bulunması yönündeki girişimleri olumsuz etkilemesinden endişe duyuyoruz” dedi.

Sözcü Aksoy, Venezuela’daki sorunlara kalıcı çözüm bulunmasını teminen tüm tarafların siyasi diyalog sürecine destek sağlamaya devam etmelerinin gerektiğini belirtti.

ABD, HAFTA BAŞINDA VENEZUELA’YA YÖNELİK YENİ YAPTIRIMLARI DEVREYE SOKTU

ABD Başkanı Donald Trump, hafta başında imzaladığı başkanlık emri ile Venezuela devletinin ABD’deki bütün varlıklarını dondurdu ve Caracas yönetimi ile iş yapılmasını yasakladı.

Peru’nun başkenti Lima’da ABD’nin öncülüğünde düzenlenen Venezuela konulu toplantıda konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yaptırımları delen ve Nicolas Maduro hükümetine destek veren Rusya, Çin veya “her kim olursa olsun” cezalandırılacağını belirtti.

TÜRKİYE, YENİ BİR ZARRAB MESELESİ İLE KARŞILAŞABİLİR

Venezuela’daki iktidar finansal problemleri aşmak için ülkenin altın rezervlerinin büyük bölümünü sattı. Venezuela’nın sattığı altının büyük kısmını Türkiye aldı.

Washington’un yeni yaptırımları Venezuela’yı ABD’nin düşman kabul ettiği Küba, İran, Kuzey Kore ve Suriye ile aynı kategoride buluşturdu.

Yaptırımlardan Venezuela ile ciddi altın ticareti bulunan Türkiye’nin nasıl etkileneceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Ancak yeni bir Zarrab ve İran yaptırımları benzeri bir dava ile karşılaşması muhtemel görünüyor.

Özellikle batı basınında son aylarda Türkiye’nin Venezuela ile altın ticareti ve Maduro hükumetinin gıda programını yürüten bir şirketin Türkiye bağlantılarına ilişkin çok sayıda haber çıktı.

Türkiye ayrıca Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu hala ülkenin meşru lideri olarak görüyor.

Erdoğan ve Maduro arasında oldukça yakın bir ikili ilişki var. Erdoğan, Maduro’ya desteğini her platformda dile getiriyor.

ABD, bazı Latin Amerika ve Avrupa ülkeleri, Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido’yu ülkenin meşru lideri olarak tanıyor ve seçimlerin bir an önce yenilenmesini istiyor.

Venezuela’ya destek veren ülkelere ABD’den tehdit

medyabold
Devamını Oku »

Fethullah Gülen’in avukatlarından Meclisteki 4 partiye çağrı

ABD’den Hizmet Hareketi lideri Fethullah Gülen’in iadesini isteyen AKP, CHP, MHP ve İP’e, Gülen’in avukatları çağrıda bulundu: “Biz de darbe olayının araştırılmasını istiyoruz!”

BOLD – TBMM’de grubu bulunan 4 parti dün ortak bir açıklama yaparak ABD’ye çağrı yaptı. AKP, CHP, MHP ve İP, Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini istedi. Bu açıklamanın ardından Fethullah Gülen’in avukatları bir açıklama yaptı. Açıklamada “Biz de uluslararası bir komisyon tarafından darbe olayının araştırılması, insanların kaçırılmasına, işkenceye maruz bırakılmasına, cezaevlerinde ölüme gönderilmesine son verilmesi ve adaletin yeniden tesisi için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

İşte o açıklama:

Bu bayram da cezaevlerinde bebek kokusu var…

medyabold
Devamını Oku »

Başkan çıldırdı…

31 Mart’ta seçildikten sonra ilk olarak 187 emekçiyi kovan İzmir Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar, şimdi de kendi yaptığı borçları ödemek için belediyenin gayrimenkullerini satışa çıkardı.

BOLD – MHP’li Serkan Acar, İzmir’in Aliağa ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçildi. İleri Haber’de yer alan bilgilere göre ilk olarak 200’e yakın işçinin görev yerini değiştirdi. Hemen ardından da 187 işçinin iş akitlerine son verdi. Gelen tepkiler üzerine ise “Ben yetkiyi halktan aldım, istediğimi işten çıkartırım, istediğimi alırım” dedi.

SATILIK CAMİ, ZEYTİNLİK, PLAJ…

Acar, önceki başkanlık döneminden kalma borçlarını ödemek için Aliağa Belediyesinin gayrimenkullerini satışa çıkardı. Belediyeye ait Aliağa Belediyesi Petrol AŞ, Aliağa Belediyesi Jeotermal AŞ. ve Aliağa Belediyesi Personel LTD. ŞTİ’ye ait vergi ve sigorta borçlarına mahsup edilmek üzere, yine belediyeye ait 59 adet gayrimenkulu Hazine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na devretti. Borçlarına karşılık devredilen gayrimenkullerin arasında camiler, plajlar, zeytinlikler, kreş ve sağlık alanları gibi yerler bulunuyor.

Serkan Acar, 3 Temmuz’da gerçekleşen belediye meclis toplantısında toplamda 180 milyon liralık borçlanma yetkisi almıştı.

İstanbul Büyükşehir’de ‘ganimetçi’ Ömer Akbayrak krizi

medyabold
Devamını Oku »

Bu hafta altın kazandırdı, döviz ve borsa kaybettirdi

Altının yüzde 2.59 değer kazandığı 5-9 Ağustos haftasında dolar/TL yüzde 1.47, euro/TL yüzde 0.63, borsa ise yüzde 0.28 değer kaybetti.

BOLD – Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2.59 artışla 264,90 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,56 kazançla 1.765,00 lira oldu. Geçen hafta 420,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı bu hafta 431,00 liraya çıktı.

ABD Doları yüzde 1.47 değer kaybederek 5.4970 liraya, avro ise yüzde 0.63 azalarak 6.1520 liraya geriledi.

BIST 100 endeksi en yüksek 100.177,60, en düşük 97.722,73 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 0.28 azalışla 99.405,03 puandan tamamladı.

Yatırım fonları yüzde 0.20, bireysel emeklilik fonları yüzde 0.44 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en fazla kazandıran yüzde 4.12 ile kıymetli madenler fonları oldu.

Borsa artık öğle tatiline girmeyecek

medyabold
Devamını Oku »

Devlet Bahçeli’den bayramlık mesaj

Kutuplaştırıcı ve nefret içeren açıklamalarıyla sık sık muhalif kesimleri hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’na özel mesaj yayınladı.

BOLD – Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yayınladığı bayram mesajında, “Kurbanlarımızı keseceğiz, ama geleceğimizi kurban etmeyeceğiz” dedi. “Milli beka ve huzurumuzu asla kurban vermeyeceğiz. Bağımsızlığımıza leke sürdürmeyeceğiz, Türk milletinin hak ve çıkarlarını cesaret ve inanmışlıkla savunacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaşımının devamında kucaklaşma mesajı da veren bahçeli şunları aktardı: “Küslüklerin yaygınlaşması, dargınlıkların yoğunlaşması, gönüller arasına mesafe ve engellerin koyulması hiç kimseye bir şey kazandırmayacak, bilakis kaybettirecektir. Birbirimize sırt çevirmek, birbirimizden kopmak vebaldir, tarihi bir yanlıştır.”

ENGİN HİSSİYAT

İşte Devlet Bahçeli’nin mesajı:

Pek çok sorun ve sıkıntının var olduğu bir zaman diliminde Kurban Bayramı’na vasıl olmanın, bayramlaşma coşkusunun ruhen, kalben, ahlaken yaşandığı müstesna bir döneme ulaşmanın derin ve engin hissiyatını yaşıyoruz. Kurban Bayramı Cenab-ı Allah’a manen yaklaşmanın mübarek bir fırsatıdır. Bu vesileyle yapılacak Kurban ibadetinin kabulünü içtenlikle niyaz ediyorum. Bayramın birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmesini diliyorum.

Unutmayalım ki, küslüklerin yaygınlaşması, dargınlıkların yoğunlaşması, gönüller arasına mesafe ve engellerin koyulması hiç kimseye bir şey kazandırmayacak, bilakis kaybettirecektir. Kucaklaşmak varken birbirimize sırt çevirmek, birbirimizden kopmak vebaldir, tarihi bir yanlıştır.

HER GÜZEL EVLADININ…

Nerede yaşarsa yaşasın milletimizin her güzel evladının Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Ağır krizler altında umut ve huzur arayan gönül ve kültür coğrafyalarımızda varlık mücadelesi veren kardeşlerime en iyi dileklerimi sunuyor, bayramlarını tebrik ediyorum.

Haç faraziyesini yerine getiren kardeşlerime gönül dolusu selamlarımı iletiyor, ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum. Gönüller bayram yerine dönsün, hasret ve ayrılıklar dilerim ki son bulsun, büyükler saygıyla hatırlansın, küçükler sevgiyle kucaklansın.

Bayram canlılıktır, kaynaşmadır, muhabbettir, sıkılı yumrukların açılıp soğuklukların giderilmesidir. Rabbim’den niyazım her günümüzün bayram olması, her anımızın esenlik ve selametle perçinlemesidir.

GÜZEL BİR BAYRAM DİLEĞİ

Kurbanlarımızı keseceğiz, ama geleceğimizi kurban etmeyeceğiz. Milli beka ve huzurumuzu asla kurban vermeyeceğiz. Bağımsızlığımıza leke sürdürmeyeceğiz, Türk milletinin hak ve çıkarlarını cesaret ve inanmışlıkla savunacağız.

Vatanımızın her muhterem insanına ve hafızamızda vatan olarak taşıdığımız her coğrafyadaki kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini yürekten diliyorum.”

“Türkler ve Kürtler 27 yıldır kaybediyor”

medyabold
Devamını Oku »

“Türkler ve Kürtler 27 yıldır kaybediyor”

AKP’nin bir dönem kırmızı halıyla karşıladığı şimdilerde ise terör suçundan arananlar listesine eklediği PYD Sözcüsü Salih Müslim, Kürt sorununun çözümü için Özal dönemini işaret etti.

BOLD – Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan PYD Sözcüsü Salih Müslim, Kürt ve Türk halkları arasındaki düşmanlığın her zaman Türk devletine zarar verdiğini vurguladı. Müslim, “Kürtlerin tanınmasına dönük bir anlaşma olduğu vakit, Türkiye’nin de sorunları çözülür, Kürt sorunu da çözülür. Gerçekten de savaştaki ısrar bir kenara bırakılırsa Kürt sorunu da çözülür” diye konuştu.

Salih Müslim, şu değerlendirmeleri yaptı: “Turgut Özal döneminden bu yana 27 yıldır Türkler ve Kürtler kaybediyor. Eğer o dönem çözüm adımları kabul edilseydi, 27 yıl savaşla geçmezdi. Turgut Özal’ın cesaret ve planı vardı ancak Türk devleti bunun önün geçti. Kürt sorununun çözümü için masada diyalog esastır” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN ÇÖZÜME HAZIR

Abdullah Öcalan’ın  7 Ağustos’ta avukatlarıyla yaptığı görüşmede “çözüm ve barışa” dair verdiği mesajı değerlendirdi. “Çözümün yolu İmralı’dan geçer” diye konuştu. Müslim, avukatların İmralı’ya gidişinin olumlu ve çok değerli olduğunu söyledi. Öcalan’ın “Çözüme hazırım” sözlerine de atıfta bulunan Müslim, şunları kaydetti:

“Bu mesajla çözüm yolunun İmralı’dan geçtiği açıkça görülmektedir. Anlaşmayla tüm sorunların çözüm mesajı veriliyor. 2013 yılındaki 10 maddelik Dolmabahçe Mutabakat metni de hatırlatılıyor. Dolmabahçe’deki maddelerin tartışılması ve geliştirilmesi mesajı da veriliyor.”

Kürt sorununun Ortadoğu sorunuyla bağlantılı olduğuna vurgu yapan Müslim, bu sorunun çözülmesini engelleyenin Türk devleti olduğunu savundu. Öcalan’ın muhatap alınmasını isteyen Müslim, “Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu’daki hiçbir sorun da çözülmez” dedi.

KIRMIZI HALIDAN KIRMIZI LİSTEYE

İçişleri Bakanlığı terör suçundan arananlar listesinde 2018’in başında yapılan değişiklikle Salih Müslim de dahil edildi. Kırmızı listeye eklenen Salih Müslim için 4 milyon lira ödül konuldu. Müslim çözüm sürecinin devam ettiği 2013-2014 yılları arasında AKP tarafından birçok kez Ankara’ya davet edilmiş, dönemin Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT müsteşarıyla birçok defa resmi konuk sıfatıyla ağırlanmıştı. Müslim daha sonra yaptığı açıklamada bu ziyaretleri, “Devletin en üst düzey yetkilileriyle görüşüyoruz, bize sözler veriyorlar ancak arkamızdan da terörist diyorlar” diyerek özetlemişti.

İstanbul Büyükşehir’de ‘ganimetçi’ Ömer Akbayrak krizi

 

 

medyabold
Devamını Oku »

İstanbul Büyükşehir’de ‘ganimetçi’ Ömer Akbayrak krizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ekrem İmamoğlu’nun atadığı AKP’li İSBAK ve İETT genel müdürleriyle ilgili tartışmalar sürerken yeni bir kriz patlak verdi.

BOLD – 16 Nisan 2017’deki Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” diyen Ömer Akbayrak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Cihan Güner, sosyal medya hesabından şöyle yazdı: “İBB çalışanı Ömer Akbayrak, referandum öncesi, ’17 Nisan günü savaşı kazanınca, hayır’cıların karıları ve kızları ganimet olarak evet’çilere helaldir’ demişti. Akbayrak halen İBB’de Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışıyor ve halen karımıza – kızımıza sövüyor muhtemelen!”

BAŞKAN BU KONUDA NE DERSİNİZ?

Gazeteci Barış Özgür de bu konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sordu. “Sayın İmamoğlu bu konu hakkında ne dersiniz? Bu da mı liyakat” dedi.

Akbayrak’ın AKP’li yönetim tarafından açılan ‘göstermelik’ bir soruşturma geçirdiği öğrenildi. Paylaşımından önce Haller Müdürlüğünde çalışan Ömer Akbayrak, soruşturmadan sonra Mezarlıklar Müdürlüğüne geçti.

TARTIŞMALI İSİMLER

Mehmet Bahaddin Yetkin, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında CHP’lileri sürekli alkol tüketen insanlar olarak tanımlamıştı. İmamoğlu’nun İSBAK Genel Müdürlüğü görevini vermesi üzerine İstanbulluların tepkisini çeken Yetkin istifa etmek zorunda kaldı.

Yetkin gibi tartışmalı bir diğer isim de İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış… Bağış, CHP’nin Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu bir isim. Buna karşın Ekrem İmamoğlu döneminde de koltuğunu korumayı başardı.

medyabold
Devamını Oku »

İcralık katil: Evini satın alan kadını vurdu

Arzu Ertan, Muğla’nın Bodrum ilçesinde icradan bir ev satın aldı. Evden çıkmak istemeyen eski sahibi Fikret B, pompalı tüfekle Ertan’ı öldürdü.

BOLD – Bodrum Bahçelievler Mahallesinde oturan Fikret B. (51) borçları yüzünden icralık oldu. Evi de dört ay önce icradan satıldı. Evin yeni sahibi Arzu Ertan, dairenin boşaltılmasını talep etti. Ancak Fikret B. evden çıkmak istemeyince Ertan, yüz yüze görüşmek istedi. Görüşme sırasında ikili arasında çıkan tartışma büyüyünce olanlar oldu.

KAYIPLARA KARIŞTI

Fikret B, pompalı tüfeğiyle Arzu Ertan’ı vurdu. Genç kadın, kanlar içinde yere yığılırken Fikret B. kayıplara karıştı. Silah sesini duyan komşular, durumu polise bildirdi. Ağır yaralı Ertan, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Fikret B. bir süre sonra cinayet işlediği tüfekle teslim olurken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Erkek şiddetinden kurtulmak istedi ama vahşice öldürüldü

medyabold
Devamını Oku »

Kahve içmek migren hastalarına iyi gelmiyormuş

Harvard’da migren hastalarının ne kadar kafein tüketmesi gerektiğine ilişkin bir araştırma yapıldı. Sonuçlar, sanıldığının aksine fazla kafeinin baş ağrısını tetiklediğini ortaya koydu.

BOLD – Kafein, popüler olarak bir baş ağrısı sırasında tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Baş ağrısına yönelik bazı reçetesiz ağrı kesiciler, bu nedenle kafeinle karıştırılıyor.

Bununla birlikte yeni yayınlanan çalışma, kafeinin özellikle popüler uyarıcılara toleransı düşük olan insanlar için nihayetinde işleri daha da kötüleştirebileceğini ortaya koyuyor.

Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu tarafından yürütülen çalışmada epidemiyoloji uzmanı Elizabeth Mostofsky, 3 popüler kafeinli içecek olan kahve, çay ve kola içmenin gün içerisinde migren yaşama riskini artırdığını söylüyor.

Canan Karatay’a göre insanların koyun olma sebebi

Çalışma, 16 büyük kadın ve erkeklerin bulunduğu 98 katılımcıyla yapıldı. Bu 98 katılımcının hepsi migren hastasıydı. Araştırma ekibi, migren hastalarının günde yalnızca bir veya iki kafeinli içecek içtikleri zamanlarda migrene yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ama kafein tüketiminin artmasıyla beraber bu riskin arttığını ve hastaların migrene daha fazla maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Çalışma sırasında fazla kafein tüketen bireylerin daha fazla migrene yakalanmaları durumundan sonra kafein tüketimini azalttığı gözlemlendi. Herhangi bir şekilde baş ağrısı çekmeyen bireyler ise kafein tüketimlerine olduğu gibi devam ettiler.

Bu durum, her iki yönde de ani ve sert değişimlerden kaçınmak için kişilerin kafein tüketimini kontrol altına aldıklarını gösteriyor.

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi gerçek oluyor: Yaşlanmayı tersine çeviren bir yöntem geliştirildi

medyabold
Devamını Oku »

Erkek şiddetinden kurtulmak istedi ama vahşice öldürüldü

Ankara’da Fatma Hülya Yıldız, kendisine şiddet uygulayan eşine boşanma davası açtı, uzaklaştırma kararı çıkarttı. Ancak bu sabah, kafasına poşet geçirilerek öldürülmüş halde bulundu.

BOLD – Kadın cinayetlerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Ankara Keçiören’de iki çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız (48), boşanmak istediği eşi Mehmet Nevzat Yıldız (56) tarafından öldürüldü. PTT’de çalışan Fatma Hülya Yıldız işe gitmeyince arkadaşları polise bildirdi. Çilingir yardımıyla eve giren polis, Yıldız’ın cansız bedeni ile karşılaştı.

Kafasına poşet geçirilen Yıldız’ın başının sağ tarafında sert bir cisim darbesi ve sağ boyun kısmında kesici alet yarası tespit edildi. Yıldız’ın bir süre önce eşinin kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı, mahkemenin koruma kararı verdiği öğrenildi.

Bu bayram da cezaevlerinde bebek kokusu var…

medyabold
Devamını Oku »

Borsa artık öğle tatiline girmeyecek

Borsa İstanbul’da 13:00-14:00 saatleri arasında uygulanan “gün ortası tek fiyat” ve gün ortası “ara” bölümlerinin kaldırılması kararlaştırıldı.

BOLD – Borsa İstanbul’un dünya borsaları ile uyum sağlaması ve etkileşimin artırılması amacıyla pay piyasasında sürekli işlem yöntemiyle işlem gören kıymetlerde halihazırda 13:00-14:00 saatleri arasında uygulanan “gün ortası tek fiyat” ve gün ortası “ara” bölümlerinin kaldırılmasına karar verildi.

Bu kıymetlerin 10:00-18:00 saatleri arasında kesintisiz sürekli işlem yöntemiyle işlem görmesi kararlaştırıldı.

Vatandaş düşüş dinlemiyor, elindeki doları tutmaya devam ediyor

medyabold
Devamını Oku »

Demirtas salutes those demanding release of Turkey’s political prisoners

Selahattin Demirtas, the imprisoned former co-chair of the pro-Kurdish People’s Democratic Party (HDP) has welcomed a recently launched social media campaign calling for the release of Turkey’s political prisoners, including himself.

His supporters who call themselves “the Free Demirtas Initiative,” on Tuesday launched a social media campaign where users demanded the release of Demirtas and other HDP members currently in jail by posting photos of themselves with the hashtags “#freeDemirtas” and “#FreeThemAll”.

After visiting him in jail on Friday, his wife Basak Demirtas conveyed a message of his through a video posted on her Twitter account.

In the video, she states that he is in very good health and that his morale is also very good. She added: “He extended his greetings and thanks to all those who demanded freedom for political prisoners.”

Demirtas has been in prison since November 4, 2016, and is blamed for making propaganda for the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK) as well as other terror-related offenses.

The PKK, an armed militant group that has waged an insurgency in mainly Kurdish-populated southeastern Turkey since the 1980s, is regarded by the Turkish government as a terrorist organization.

His arrest came after the withdrawal of the immunity of 112 Members of Parliament in 2016, by the Turkish parliament’s general assembly over more than 500 dossiers.

The former pro-Kurdish HDP co-leader, who has already spent three years in prison, faces a sentence of 142 years in the event that he is convicted on the rest of the charges.

In December 2018, a Turkish court approved his sentence of four years and eight months in jail due to “making propaganda for an armed terrorist organization.”

Although the European Court of Human Rights (ECHR) ruled in July 2019 that his conviction over a speech he gave in 2005 violated the right to free speech, Turkish courts have not heeded the ECHR verdict.

Days after the ECHR ruling, a Turkish court decided that his detention should be continued.

Demirtas’ case’s next hearing at the ECHR will be held on September 18.

Jailed PKK leader says he can end Turkey’s Kurdish conflict in one week

The post Demirtas salutes those demanding release of Turkey’s political prisoners appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/08/10/demirtas-salutes-those-demanding-release-of-turkeys-political-prisoners/
Devamını Oku »

9 Ağustos 2019 Cuma

Bu bayram da cezaevlerinde bebek kokusu var…

Türkiye’de milyonlar, Kurban Bayramı hazırlığı yapıyor. Bir tarafta heyecan ve mutluluk yaşanırken diğer tarafta acılar katlanarak büyüyor. Sayısı 900’e yaklaşan cezaevindeki bebekler, bayramı demir parmaklıkların arkasında kutluyor.

BOLD – Cezaevindeki bebeklerin sayısı her geçen gün artıyor. 10 aylık Damla bebek, 2 Ağustos’ta tutuklanan annesi Arzu Akçakaya ile birlikte Antep L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Merve Şimşek’in minik oğlu dün demir parmaklıklar ardına konuldu. Resmi verilere göre 864 olarak açıklanan cezaevindeki bebek sayısı 900’e dayandı. 600 annenin çocuğunun 3 yaşın altında olduğu belirtiliyor. Çoğunluğu OHAL kapsamındaki işlemler nedeniyle 10 binin üzerinde kadın delilsiz şekilde cezaevinde tutuluyor.

ÇOCUKLAR EVDE BÜYÜSÜN

Sosyal medyada masum bebeklerin hapse atılmalarına tepkiler hızla büyürken Change.org’da “Cezaevindeki anneler elektronik kelepçe ile ev hapsine alınsın, çocuklar evde büyüsün” kampanyası başlatıldı.

Muammer Bilgiç’in Adalet Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dikkatini çekmek için başlattığı kampanya, bayram öncesi 1000 imzayı aştı.

BAKANLIKLARA ÇAĞRI

Kampanyada, çocukların “Ev Tipi” denilen cezaevlerinde kaldıkları belirtilerek Bu konuda Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının harekete geçmesi isteniyor. Bir düzenleme ile cezaevindeki annelerin elektronik kelepçeyle ev hapsine alınmaları talep ediliyor.

 

medyabold
Devamını Oku »

Demirören Medya CEO’su Mehmet Soysal görevden alındı

Demirören Medya Grubu’nda DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet ve CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar’ın ardından Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal’ın da görevden alındığı iddia edildi.

BOLD – MedyaRadar’da yayımlanan haberde “Soysal’ın isminin yarın yayınlanacak gazetelerdeki künyeden çıkartıldığı ve Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarı olarak devam edeceğini” ileri sürüldü. Haberde, Soysal’a yakın isimlerden Bülent Ayanoğlu’nun da izne çıkarıldığı hatırlatıldı.

PELİKANCILAR MI AKTİF OLACAK?

Eski milliyet.com.tr genel yayın yönetmeni Serkut Bozkurt da Mehmet Soysal’ın gazete ile yollarının ayrıldığını ifade ederek, Soysal’ın yerine Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak’a yakın bir ismin getirileceğini öne sürdü. Artı TV yayınına konuk olan Bozkurt, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Demirören Grubu CEO’su Mehmet Soysal, İhlas Haber Ajansı kökenli, Işık Cemaati olarak da bilinen yerden geliyor. Türkiye gazetesinin eski yöneticisi. Soysal’ın adı yarın artık künyede yok. Soysal’ın tasfiye ettiler. Soysal’ın yerine Serhat Albayrak’a yakın isimler Demirören Grubu’nda aktif olarak. Yani Pelikancılar Demirören Grubu’nda aktif olursa şaşırmamak gerekiyor ama Mehmet Soysal dönemi bitti.”

MEHMET SOYSAL KİMDİR?

Mehmet Soysal, 1964 tarihinde Elazığ‘da doğdu. Üniversitede Kamu Yönetimi ve Sinema-Televizyon eğitimi aldı. Daha sonra ABD‘de California eyaletinde kurulu bulunan uzaktan eğitim faaliyetlerini sürdürmekte özel bir üniversite olan Preston University‘de Siyaset Bilimi eğitimine devam etti.

Soysal, 1983 yılında Türkiye Gazetesi‘nde gazeteciliğe başladı. Meslek hayatını 1992 yılından itibaren TGRT TV’de devam ettirdi. 3 ayrı kitap yazdı ve çeşitli belgeseller hazırladı.

2010 yılındaki Beşiktaş Kongresi’nde başkanlığa yeniden seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde Mehmet Soysal, Beşiktaş’ın yeni yönetim kurulu üyesi oldu. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı.

1999 ile 2010 yılları arasında TGRT ve TGRT Haber‘de 12 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.

2014 – 2016 yılları arasında iki yıl boyunca Vatan gazetesinde çalıştı. 12 Mart 2016 tarihinden itibaren Milliyet‘te köşe yazıları yazmaya başladı.

22 Nisan 2016 tarihinde Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

 

KHK TV kuruldu

medyabold
Devamını Oku »

CHP’nin dava açtığı İETT Genel Müdürü hala görevde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) istifa eden İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin gibi tartışmalı bir diğer isim de İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış…

BOLD – Bağış, CHP’nin Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu bir isim. Buna karşın Ekrem İmamoğlu döneminde de koltuğunu korumayı başardı.

Oda TV’nin haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı, geçen yıl İBB ile ilgili Sayıştay raporlarında yer alan usulsüzlüklere ilişkin İstanbul Adliyesi’ne giderek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

BİRÇAK İSME DAVA AÇILDI

CHP’nin suç duyurusunda eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, eski İETT Genel Müdürü Arif Emecan ile ilgili birim yöneticileri hakkında 5237 Sayılı TCK 257. maddesi kapsamında “görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açılması talep edilmişti.

CHP’nin “görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle savcılığa başvurduğu isimlerden biri de İmamoğlu’nun görevine devam etmesine izin verdiği mevcut İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış olmuştu.

Tepkilere dayanamayan İSBAK genel müdürü istifasını verdi

medyabold
Devamını Oku »

Tepkilere dayanamayan İSBAK genel müdürü istifasını verdi

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) iştiraki olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ’nin (İSBAK) genel müdürlüğüne getirdiği Mehmet Bahaddin Yetkin, CHP hakkındaki eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle istifa etti.

BOLD – Bahaddin Yetkin’in istifasıyla ilgili İBB’den açıklama yapıldı. Açıklamada, Yetkin’in dilekçesi mesai saatinden sonra kendilerine ulaştığı için, istifasının 10 Ağustos Cumartesi gününden itibaren işleme konulup geçerli olacağı belirtildi.

KAMUOYU TARAFINDAN TARTIŞILDI

İBB’nin açıklaması şöyle:

8 Ağustos Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren İBB iştirakimiz olan İSBAK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin’in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beğenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı.

Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu ‘Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu’ değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin’in Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu.

“PARTİZANLIK YAPILMAYACAK”

Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık ‘Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylığın atamasında bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Bu vesile ile akşam saatlerinde Bahaddin Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de İSBAK A.Ş’deki tüm görevlerinden 10 Ağustos 2019 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiştir.

İstifa, İBB başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından kabul edilmiştir. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır.

Kaçırılan 4 kişi dünya yargı tarihinde görülmemiş uygulamayla tutuklandı

medyabold
Devamını Oku »

TRT Çocuk kanalında Kaz Dağları paniği

Devamını Oku »

“Türkiye Suriye’de bataklığa düştü”

YAŞ kararıyla rütbe bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle emekli edilen eski Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Türkiye’nin Suriye’de bataklığa düştüğünü söyledi.

BOLD – ABD ile güvenli bölge anlaşmasını değerlendiren Şener, “Kapalı kapılar ardında TSK’nin kara harekâtını engellemeyi başardılar. Güvenli bölge açıklaması ve ortak harekât toplumun tansiyonunu düşürmeye yönelik bir açıklama. Türkiye orada bir bataklığa düşmüş durumda. Rusya da bizi işgalci görüyor. Bu işlerin düzelmesi zor” dedi.

‘MÜNBİÇ’İ HİÇ GÖRMEDİM’

Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı” ve “Fırat Kalkanı” operasyonlarında görev yapan Şener, çözümün askeri müdahalede olduğunu savunarak “ABD, bu anlaşmayla Rusya’ya bölgede ben de varım mesajı verdi. Türkiye’nin orada askeri operasyon yapma yetkisi yok. Oyalama taktiği ile karargah kurup iş yapıyormuş gibi davranacaklar. Bu anlaşma Türkiye’nin değil, ABD’nin çıkarına oldu. Bekle gör politikası uygulanacak. Ortak harekât ve devriyeden bahsediliyor. Ben Fırat’ın batısında PKK/PYD’nin elinde tek olan Münbiç’te Amerikalılarla devriye yaptım. Bir gün Münbiç’e girmedik. Dostlar alışverişte görsün devriyesi oldu. Şimdi 30-40 km. derinlikten bahsediliyor. Tamamen hayal” diye konuştu.

‘RUSYA BİZİ İŞGALCİ GÖRÜYOR’

Cumhuriyet’e konuşan, Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmaya Rusya’nın nasıl bir cevap vereceğini kestirmenin güç olduğunu da belirten Erdal Şener, şunları söyledi: “Rusya da Suriye de büyük kazanımlar sağladı. Mevcut rejimden deniz ve hava üssü alarak yıllardır hayalini kurduğu sıcak denizlere indi. Rusya, Türkiye’yi ABD ve diğer koalisyon ülkeleri gibi işgalci görüyor. Rus muhatabım korgeneral bunu birkaç kez bizlere söyledi. ABD’nin tampon bölgesine ne yanıt vereceklerini kestirmek zor. Türkiye orada bir bataklığa düşmüş durumda. Güvenli bölgede 3-4 milyon kişi yaşıyor ve hepsi Türkiye’ye güveniyor. Türkiye yarın ben çıkıyorum derse o insanlar bizden önce Türkiye’ye, gelir. Bu sorunlardan kurtulmanın yolu mevcut rejim ile bir araya gelerek bir anayasa çerçevesinde anlaşmak olmalı. Yapılacak anayasada uluslararası arenada garanti altına alınıp, insanların orada kalması sağlanmalı. Aksi halde bizim oradan çıkmamız mümkün değil. Mevcut dış politika ve basiretsiz adamların bilinçaltındaki düşüncelerle bu işlerin düzelmesi zor.”

Suriye yönetimi, Türkiye ve ABD’nin “güvenli bölge” anlaşmasına tepki gösterdi

medyabold
Devamını Oku »

“ABD ve Türkiye’nin Müşterek Harekat Merkezi kurması YPG’yi garanti altına almak demek”

Türkiye ile ABD arasında Suriye sınır hattına ilişkin anlaşmayı yorumlayan Tahiroğlu’na göre; ABD Türkiye’yi askeri operasyon yapamaz hale getirdi.

BOLD – ABD’nin, Türkiye ile “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda mutabakata varması, AKP Hükumeti tarafından iç kamuoyuna YPG’yi bitiren hamle olarak sunuldu. Araştırmacı ve yazar Merve Tahiroğlu’na göre ise bu anlaşma, YPG’yi Türkiye’den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı koruma altına alması anlamına geliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’de ‘Güvenli Bölge’ kurulmasına dair görüşmelerin tamamlandığını, ortak harekat merkezi kurulmasına karar verdiklerini açıklamıştı.

Demokrasileri Savunma Vakfında araştırmacı ve yazar Merve Tahiroğlu Rûdaw TV’nin haber bültenine katılarak ABD ile Türkiye’nin Rojava’da kurulacak Güvenli Bölge’ye ilişkin mutabakatını değerlendirdi.

OPERASYONU SINIRLI HALE GETİRMEK İSTİYOR

ABD’nin Rojava’ya yönelik olası bir Türk operasyonunu sınırlı hale getirmek istediğini belirten Tahiroğlu şöyle devam etti:

Bölgenin hem kim tarafından yönetileceği, Amerika ile Türkiye tarafından üçüncü bir güç sorusu bağlamında hem de ne kadar derin olacağım ne kadar büyük olacağını. Türkiye’nin tabii ki istediği şey bütün sınırı kontrol altında tutabilmek, Türkiye’nin yapmak istediği şey bütün Suriye sınırının tamamını güvenli bölge koridoruna ya da bağış koridoruna vs dönüştürebilmek fakat Amerikalıların her zaman direttiği çok daha sınırlı bir operasyon olması ve sınırlı bir bölge olması.”

“GÜVENLİ BÖLGE TÜRKİYE’NİN ASKERİ OPERASYON YAPAMAMASI DEMEK”

Amerika’nın, Türklerle yaptığı söz konusu anlaşmayla YPG’yi Türkiye’den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı koruma altına aldığını söyleyen Merve Tahiroğlu, “ Güvenli bölge aslında Türkiye’nin bir askeri operasyonu yapmaması demek, Güvenli bölge demek Amerika ile Türkiye’nin ortaklaşa bir çözüm üretmeye çalışması demek. Bu da Amerika’nın YPG’yi daha doğrusu Suriye Demokratik Güçleri’ne Türkiye’den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı koruma altına aldığını gösteriyor. Zaten Amerikalıların bu şekilde bir sorumluluğu var sonuçta yıllardır burada Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte YPG’yle Kürtlerle birlikte IŞİD’e karşı büyük bir savaş yürütülüyor. Ve IŞİD’i özellikle ortadan kaldırma çabalarının hala daha son safhalarındayız fakat sonuna gelmiş değiliz. Dolayısıyla Amerika’nın bu şekilde bir sorumluluğun var birlikte çalıştığı Suriyeli Kürtlere karşı ve bunu yerine getirdiğini düşünüyorum en azından Türkiye ile olan müzakerelerde Amerika bu konudaki tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuş gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Işid tecavüzlerinden doğan çocuklar ve Ezidi kadınların annelik savaşı

medyabold
Devamını Oku »

Sakal modası Gillette’i 8 milyar dolar zarara uğrattı

Erkekler arasında son dönemde yayılan sakal modasının, tıraş bıçağı markası Gillette’i 8 milyar dolar zarara uğrattığı öğrenildi.

BOLD Son yıllarda gençler arasında hızla yayılan sakal modası, dünya devi olan bir tıraş bıçağı markasını büyük zarara uğrattı. Dünyanın en büyük tüketim şirketlerinden Procter & Gamble’a (P&G) ait olan Gillette markasının gençlerin jiletten vazgeçerek sakal bırakmasından dolayı 8 milyar dolar kaybettiği ortaya çıktı.

118 yıllık markayı markasını 2005’te 57 milyar dolara satın alan P&G yetkilisi Jon Moeller, “Sakal tıraşlarına rağbetin azalması doğal olarak tıraş bıçakları ve jiletleri de olumsuz etkiledi” dedi.

5 GENÇTEN 4’Ü SAKALLI

Dünyaca ünlü markadaki dev kaybı değerlendiren ABD basınında ise, “Jake Gyllenhaal, Drake ve daha birçok ünlünün artık kirli sakalı var. Gençler ayrıca iş yerinde ciddi gözükmek için de sakal bırakıyor. Artık dünya genelinde neredeyse her 5 gençten 4’ü sakal bırakıyor. Bebek yüzlü Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt modası artık geçti yani” yorumlarına yer verildi.

 

KHK TV kuruldu

medyabold
Devamını Oku »

“Suriyeli bu dükkana girerse dayak yer” afişi asan esnafa ceza

Vitrinine “İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekânda dayak yer” yazılı afiş asan esnafa ceza verildi.

BOLD – Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Denizli’ye giderek esnaf İ.O.’nun ifadesini aldı. Esnaf, savunmasında Suriyeliler hakkında basında çıkan olumsuz haberler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, afişi asarken de alkollü olduğunu öne sürdü.

İ.O.’nun cezası ‘ayrımcılık yasağı’ kapsamında kesildi. TİHEK, esnafa ilk olarak 1000 lira para cezası verdi ancak esnafın ‘pişmanlığı ve ekonomik durumu’ nedeniyle ceza ‘uyarı’ya çevrildi.

TİHEK’in kararında bir kişinin ırkı nedeniyle kamuya açık hizmetlere erişiminin engellenemeyeceği kaydedildi.

Öte yandan esnafın Denizli 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan açılan davasının sürdüğü bildirildi.

Denizli depremi sırasında korkutan görüntü

 

medyabold
Devamını Oku »

Yargıda kes-yapıştır dönemi: PKK üyeliğinden ceza verilen sanığa ByLock gerekçesi

Van’da bir mahkeme, PKK üyeliğinden yargılanan sanığa verdiği cezanın gerekçesinde Bylock’la ilgili delillere yer verdi. Karar, yargılamaların hukuksuzluğunu bir kez daha ortaya koydu.

BOLD PKK örgüt üyeliği’ iddiası ile hakkında soruşturma başlatılan, savcılık tarafından iddianame hazırlanan ve yargılaması da bu gerekçe ile yapılan gazeteci İdris Yılmaz’a verilen hapis cezasının gerekçeli kararından ByLock çıktı.

Artı Gerçek’in haberine göre, gazeteci İdris Yılmaz Van Erciş ilçesinde evine yapılan baskınla gözaltına alınarak tutuklandı. Yılmaz cezaevinde tutulduktan uzun bir süre sonra hakkında ‘PKK örgüt üyeliği’ iddiası ile iddianame hazırlandı. Savunmaları tutanaklara eksik geçirilen, savunmasına müdahale edilen, kamera kaydı, telefon kaydı ve tanık dinletilmesi talepleri karşılanmayan İdris Yılmaz’a yargılandığı davanın 2’inci duruşmasında örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

GEREKÇELİ KARARDA BYLOCK İDDİASI

Cezanın gerekçeli kararı ise kısa bir süre içinde hazırlandı ve İdris Yılmaz’a tebliğ edildi. ‘PKK örgüt üyeliği’ ile yargılanan Yılmaz gerekçeli kararda kendisine isnat edilen suçtan farklı kararla karşılaştı. Kararda, ‘ByLock tespit raporu, bank Asya hesap bilgileri’ gibi ifadeleri yer aldı. Kararın sehven yapılmış olabileceğini düşünen Yılmaz bir üst mahkemeye itiraz etti.

‘YARGIÇLAR DOSYAYI İNCELEMEDEN KARAR ALMIŞLAR’

Avukat Savaş Avcı üst mahkemenin de aynı kararı tekrardan yazdığını söyledi. Avcı, “FETÖ üyeliği delilleri ile gerekçe oluşturmuşlar. Oysa ki İdris Yılmaz PKK örgüt üyeliğinden yargılanmaktadır. Dolayısıyla buradan da yargılamayı yapan yargıçların dosyayı hiç incelemeden tutukluluk devam kararı aldıkları anlaşılmaktadır” dedi.

İSTİNAF’TAN BOZMA KARARI

Yılmaz’ın dosyası sonrasında istinaf mahkemesine gitti. Bu süreçte bu kez Yılmaz hakkında başka bir soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Hapis cezasını değerlendiren Erzurum İstinaf Mahkemesi, ‘Suç vasfının yeniden değerlendirilmesi ve yeni soruşturma ile birlikte bir karar kurulması’ gerekçesiyle cezayı bozarak yerel mahkemeye gönderdi. Yeni açılan dava ve önceki dava Van 5’in Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirildi. Bu birleştirmenin ardından ilk duruşma bugün görüldü. Yeniden yargılamanın ilk duruşmasında hiçbir tanık duruşmaya gelmedi. Yılmaz’ın SEGBİS ile savunmasını yaptığı duruşma 27.09.2019 tarihine ertelendi.

KHK TV kuruldu

medyabold
Devamını Oku »

ABD’nin ülkeye sokmadığı Volkswagen’ler Türkiye’ye gümrüksüz girecek

Dizel motorların yazılımlarıyla oynayıp düşük karbonmonoksit değerleri gösterdiği için ABD’nin ceza kestiği Alman otomotiv devi Volkswagen, çareyi Türkiye’de buldu.

BOLD – Volkswagen’ın, yasaklanan yüz binlerce aracını Türkiye’ye gümrüksüz getireceği belirtildi. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre Volkswagen yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştükten sonra “Türkiye’ye yatırım eğilimine” girdi. Önceki gün de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Volkswagen’e, kimsenin pek bir anlam veremediği özel teşvik geldi.

7 Ağustos 2019 tarihli kararname ile açılan özel teşvike göre, 100 bin adet kapasiteli yeni bir otomobil fabrikası kuran veya yatırımını en az 100 bin artıran yatırımcılara verilen destekler devam edecek. Bu desteklere daha önce girdiği belirtilen A, B, C segmentli araçların dışında, silindir hacmi 1600 cc’nin altındaki otomobiller de girecek. Bunlar gümrük vergisi ödemeden ithal edilebilecek.

YÜZDE 60 VERGİ ALINIYOR

Yeni teşvik kararnamesi, 2012’de Hyundai için getirilmiş olan yasanın genişletilmiş hali… Buna göre getirilecek otomobil sayısı, teşvik belgesinde yer alan toplam otomobil sayısının yüzde 15’ini aşamayacak. Yani yüz bin otomobil üretilmesi halinde en az 15 bin otomobil, ABD’den gümrük vergisi ödemeksizin Türkiye’ye sokulacak. ABD’den Türkiye’ye otomobil ithalatından şu anda yüzde 60 vergi alınıyor. Güney Amerika ülkelerinden yapılan ithalatta da bundan daha az olsa da vergi alınıyor.

MİLYARLARCA DOLARI KURTARMA PLANI

Bu teşvikle, Volkswagen sıfır gümrüklü Türkiye’ye araba sokacak ve bunları iç piyasada satacak. Volkswagen de, Kuzey ve Güney Amerika’daki otomobilleri çöpe atma zorunluluğundan kurtulacak. Böylece milyarlarca dolarını kurtaracak.

Gümrüksüz otomobil getirip Türkiye’de satma işlemi, yatırımın yüzde 20’sinin ödenmesinden itibaren başlayacak ve bitene kadar devam edecek. Böylece Volkswagen, ABD’deki ve Güney Amerika’daki stoklarını getirip Türkiye’de eritecek. Çevreyi kirleten ve halen ABD’deki bantlarda üretimi süren araçlar, Türkiye’de yollara çıkacak.

DİZEL SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Amerika’daki dizel soruşturmaları nedeniyle yaklaşık 25 milyar dolar zarara uğrayan Volkswagen grubuyla ilgili bu ülkede soruşturmalar sürüyor. Şu anda da bazı yöneticiler için ceza davaları gündemde.

Volkswagen ABD’de sattığı VW ve Audi marka araçlardan 382 binini geri almak zorunda kalmıştı. Şimdi bu araçlarla, halen dizel motorları bitirmek için bantta olan yeni üretim araçların Türkiye’ye gönderilmesinin kapısı açılmış oldu. Yeni teşviklerle VW fabrikayı İzmir’e kurarsa, bu dizellerin birçoğu ile halen banttan çıkmakta olanlar Türkiye’ye gümrüksüz girecek.

MASAK Başkanı görevden alındı

medyabold
Devamını Oku »

Bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor

Türkiye’nin Kurban Bayramı’na hazırlandığı haftada bayrama iki gün kala 6 yeni film vizyona girecek.

BOLD– Bu hafta Türkye’deki sinemalarda 2’si yerli altı yeni film gösterime girecek. Gişeyi zorlayacak yeni bir yapımın olmadığı haftayı bir önceki haftanın galibi Hobs&Shaw’ın lider bitirmesi bekleniyor. İşte bu haftanın yeni filmleri…

SİCCİN 6

Alper Mestçi’nin altıncı kez yönetmen koltuğuna oturduğu film; ailevi sorunlarla uğraşırken tuhaf olaylar yaşamaya başlayan Yaşar, karanlık geçmişiyle yüzleşen psikolojik sorunları olan Efsun ve onun mistik bazı yeteneklere sahip babası Orhan etrafında gelişen bir korku hikayesi…

KONUŞAN HAYVANLAR

Ailesinin çalıştığı hayvan koruma parkında büyüyen Can, diğer insanlardan farklı olarak hayvanların konuşmalarını duyabilmektedir. Can, bu yeteneğini hayvanları parkın hırslı sahibi Şaheste Hanım ve onun planından korumak için kullanmaya karar verir.

DORA VE KAYIP ALTIN ŞEHRİ

Her zaman bir kaşif olan Dora, ebeveynlerini kurtarmak için çıktığı canlı bir macerada, kendini bir anda Boots (en yakın arkadaşı olan bir maymun), Diego (Jeff Wahlberg), gizemli bir orman sakini (Eugenio Derbez) ve bir grup gence öncülük ederken bulur ve kayıp altın şehrin arkasındaki imkansız gizemi çözer.

KANLI EFSANE

Her 30 yılda bir insanların kaybolduğu bir kasabaya nişanlısıyla birlikte giden genç bir gazeteci sabah uyandığında nişanlısını bulamaz. Sevdiği kadını kurtarmak için zamana ve şeytani güçlere karşı mücadele etmek zorundadır.

AYIN KARANLIK YÜZÜ: HİTLER’İN ÇOCUKLARI

Iron Sky’ın yeni filminde Hitler ve Nazilerle mücadele bu kez Ay’da devam etmektedir.

SADIK BİR ADAM

Bir çiftin ilişkisi; kadının adamı, adamın en yakın arkadaşı için terk etmesi ve arkadaşı ölünce de adama geri dönmesiyle komplike bir hal alır. Louis Garrel’in hem oynayıp hem yönettiği filmde 90’ların popüler ismi Laetitia Casta ve Johnny Depp’in kızı Lily-Rose Depp rol alıyor.

medyabold
Devamını Oku »

MASAK Başkanı görevden alındı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Osman Dereli görevden alındı. Dereli’nin yerine Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt atandı.

BOLD – Son günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bünyesinde ve teşkilat yapısında değişiklikler yapılırken dün Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun başında bulunan Osman Dereli de görevden alındı. Sözcü’de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları da Dereli’nin görevden alındığını doğruladı.

OSMAN DERELİ KİMDİR?

Osman Dereli, 1974 yılında Ankara’da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Dereli, 2006 -2008 arasında ABD’de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1997 YILINDA MALİYE’YE GİRDİ

Maliye Bakanlığında Hesap Uzman Yardımcısı olarak 1997 yılında göreve başlayan Dereli, 2008-2012 arasında Gelir İdaresi Başkanlığında Grup Başkanı olarak çalıştı. Dereli, 25 Eylül 2012’den bu yana Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Dereli Mart 2016 itibariyle MASAK başkanı olmuştu.

Merkez Bankası’nda deprem: Kurumun beyni yokedildi

medyabold
Devamını Oku »

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı. Atanan öğretmenler 2 Eylül’de göreve başlayacak. İşte sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama sayfası…

BOLD – Milli Eğitim Bakanlığınca atamaları yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için tercihler 30 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında yapıldı. Atama sonuçları bugün saat 10.00’dan itibaren erişime açıldı.

Sözleşmeli öğretmen ataması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törenle bugün gerçekleştirildi. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları https://personel.meb.gov.tr/ adresi üzerinden duyurulacak, adaylar sonuçları http://atama.meb.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

Atanan öğretmenler 2 Eylül’de göreve başlayacak.

KHK TV kuruldu

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li eski başkan yardımcısından Kavakçı tepkisi: Yıllarca bunlara hizmet etmişiz

AKP’den istifa eden eski Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, büyükşehir belediyesinden maaş aldığı ortaya çıkan AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’a tepki gösterdi.

BOLD – Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu 2017’de Melih Gökçek hakkında attığı bir tweetin ardından görevinden ve partisinden istifa eden Muharrem Kaşıtoğlu, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın belediyeden maaş aldığı iddialarına ilişkin paylaşımda bulundu.

ALLAH’IM AFFET

Kaşıtoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Birileri anormal zengin olmuş, birileri 3’er 5’er maaş almış, birileri hiç işe gitmeden yatan maaşları çekmiş ve biz de yıllarca teşkilatlarda bunlara (bilmeden) hizmet etmişiz. Allah’ım affet! Tüm bunlar ortaya çıktıktan sonra bile görmeyen gözlere feraset lütfet!” ifadelerini kullandı.

medyabold
Devamını Oku »

Kardeşimi Arayan Babamı Dövdüler

Kardeşim Hava Harp Okulu öğrencisi 3. sınıf öğrencisiydi ve 3. sınıfı başarılı bir şekilde bitirdi. 4. sınıfa geçti ama her sene olduğu gibi bu yazın da eğitimleri vardı. Onun için yazın 20 gün kadar bizimle vakit geçirdikten sonra paraşüt eğitimi için okuluna gönderdik. Aradan 10 gün geçti ve 15 Temmuz denen darbe girişimi oldu. O gün kardeşime ulaşamadık, ertesi gün kardeşim kendisi aradı ‘Ben iyiyim, merak etmeyin, bizi o gece güvenli bir yere aldılar problem yok’ dedi. Biz kardeşimizi en yakın zamanda okulu ve komutanları evlerine gönderir diye beklerken bir gün bir telefon; CMK avukatı aradı “Oğlunuz Ankara’da adliyeye sevk edildi” diye haber geldi. Babam apar topar Ankara’ya gitti. İki gün kardeşimi arayıp durdu ama bir türlü bulamadı, kardeşimi göremedi. Ve en son dayanamamış ve adliyenin önünde bayılmış ve belli ki hırpalanmış çünkü dizleri ve yüzünde morluklar vardı. Avukat babamın haline acıyıp bir şekilde adliyeye girip kardeşimi telefonla görüştürmüş. Daha sonra adliyeden sebebi bile belli olmadan kardeşim ve sınıf arkadaşlarından 94 kişiyi (hepsi öğrenci) tutuklanması kararı çıkmış. Neden tutuklandığını bile bilmiyoruz. Bir öğrenci daha doğru düzgün ne silah kullanmasını bilir ne de daha pilotluk eğitimi almadığı için uçak kullanmasını. Bunlar mı darbe yaptı ki bu çocukları tutukladılar? Kardeşimi görmeye 2 haftada bir İzmir’den Ankara’ya gidiyoruz. Ama ne kalacak yer var ne de gidip gelecek araç. Babamın maddi durumu da sıkıntıda. Ama gitmesek kardeşim üzülecek diye her hafta gidiyoruz. Kardeşimle geçen görüşte konuştuğumda anladığım kadarıyla daha ne bir hâkim ne de bir savcı ile görüşmüşler, ifadeye dahi çağrılmamışlar. Belli ki şu anda kendi keyfi için iktidar insanların hürriyet özgürlüklerine el koyuyor ve adaleti askıya alıyor. Umuyorum ki bir gün Türkiye’ ye de adalet gelir ve öğrencinin bir darbe yapamayacağını anlayacak insanlar karar mercilerinde olur.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/09/kardesimi-arayan-babami-dovduler/
Devamını Oku »

Babam Hasta, Yaşlı Ve Suçsuz

Babam Bornova’ da esnaf emeklisidir. Yıllarca devletine ve vatanına bağlı olarak yaşamakta. Biz evlatlarını da bu milli şuur içerisinde büyüttü. Dükkânın bulunduğu semtte küçük bir dernek vardı. Fakat bu dernekte bulunan insanların gönülleri büyük, sevgileri büyük; insanlık adına, toplum adına ne yapabilirim nasıl faydalı olabilirim derdindelerdi. Babam bu derneğe üyedir. Bir gün evimize misafir geldiği gece, kapı zili çaldı. Kapıyı açtık ve gelenler babamı sordular ve kendisi bizimle birlikte karakola kadar gelmeli dediler. Nedeni ise babam hakkında suçlama varmış. Babam memur beylerle beraber karakola gitti. Biz de arkadan ailecek karakola gittik. 3 hafta kadar gözaltında tuttular. Ama ne ile suçlandığını bilmiyoruz ve memurlar da bir şey diyemiyorlardı. Babamın rahatsızlığı vardı ve bu süre zarfında soğuktan dolayı iyice hasta oldu. Birkaç hastaneye götürdüler ve ciddi rahatsızlıkları oldu. Hastaneye gidip geldikten sonra babamı geçtiğimiz gün mahkemeye çıkardılar. Hâkim bey tutuklusunuz deyince her şey âdeta benim ve ailemin üzerine geldi. Hiçbir gerekçe ve somut bir delil gösterilmeden haksızca tutuklandı. Bizlerde dışarıda ailecek perişan olduk. Babam soğuk duvarların arasında; amcalarım, dayımlar, teyzemler, eşim, çocuklarım hepimiz perişan bir şekildeyiz ve bizlere babamdan başka bakacak kol kanat gerecek kimse yok.  Bu süreci ve zamanı en iyi şekilde atlatmayı arzuluyorum.

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/09/babam-hasta-yasli-ve-sucsuz/
Devamını Oku »

Emekli Olmama Bir Ay Kalmıştı

İzmir’in bir ilçesinde camide imamlık yapıyordum. Bir gecede bir kararla ihraç edildiğimi öğrendim. Beş kız babasıyım. Biri daha yedi yaşında. Bir gün ilçedeki evimize biz evde yokken baskın yapılmış bir cani bir terörist gibi evimizi basmışlar. Eve gittiğimde etraf dağınıktı hemen karakola gittim. Beni hemen sorguya aldılar, gerçi hiçbir şey de sormadılar, soracak bir şeyleri dahi yoktu. 3 gün öylece beklettiler. Emekliliğime bir yıl kala görevden ihraç edildim. Emeklilik hakkımı da aldılar. Yaşım elli küsur ve yapabileceğim bir meslek de yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Ciddi maddi ve psikolojik sıkıntı yaşadım. Çareyi bir pazar arabası bulup pazarda meyve sebze satayım dedim ve başladım bir şeyler satmaya. Çok ciddi manada çocuklarım da mağdur oldular ve bunun hesabını soracağımız bir merci de yok maalesef. Bu zulmü yapanları gerçek adaletin karşısına çıkmasını istiyoruz.

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/08/09/emekli-olmama-bir-ay-kalmisti/
Devamını Oku »

Turkey’s opposition to hold international conference on Syria

The leader of Turkey’s main opposition Republican People’s Party (CHP) announced that the CHP will organize an international conference on Syria, the daily Haberturk newspaper reported on Thursday.

Kemal Kilicdaroglu, the CHP’s chairman said the Syrian Democratic Forces (SDF), a key player in the US-led international coalition in its fight against Islamic State (ISIS), would not be invited to the conference, but that, adding that representatives from the Syrian government of President Bashar al-Assad would be invited.

The SDF’s central command structure is formed by the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG), which Turkey regards as a terrorist group due to its affiliation with the outlawed Kurdistan Worker’s Party (PKK), a rebellious group which has waged a decades-long insurgency in Turkey.

“Since they [the ruling Justice and Development Party (AKP)] have not organized [such a conference], we as CHP will do so. In the autumn, we will bring the matter of Syria to the table, inviting all the important international actors, except for those having links to terrorist organizations” said the CHP leader.

Kilicdaroglu said officials from the al-Assad regime would be at the same table with the regime’s dissidents in the conference which would be similar to the Geneva Conference.

In the Geneva Conference, held in 1954, the world’s powers, including the US, the Soviet Union, the People’s Republic of China, France, and Great Britain, came together in an effort to resolve several problems in Asia, including the war between the French and Vietnamese nationalists in Indochina.

The CHP leader also touched on the AKP’s policy regarding Syria, calling on it to meet with al-Assad without any prejudice.

He said Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan should leave his “current ground towards the Syrian regime” and talk to al-Assad.

“We are talking about Turkey’s interests, not Erdogan’s. In international politics, there is no place for vendettas,” said Kilicdaroglu.

A civil war broke out in 2011 in Syria between the al-Assad forces and anti-government rebels.

Moscow supports the al-Assad regime, while Ankara has been backing the rebels, notably the former Al-Qaeda affiliate Hayat Tahrir al-Sham (HTS) which controls a region home to some 3 million residents, including most of Idlib and parts of Hama, Aleppo, and Latakia.

Turkey, US reach agree on joint operations center to create Syria safe zone 

The post Turkey’s opposition to hold international conference on Syria appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/08/09/turkeys-opposition-to-hold-international-conference-on-syria/
Devamını Oku »

KHK TV kuruldu

KHK mağdurları birleşip televizyon kanalı kurdu. Prof. Dr. Haluk Savaş’ın başında olduğu TV, ihraç edilenlerin sesi olacak.

BOLD ÖZEL – OHAL’den sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ( KHK) ile işlerinden ihraç edilenler bir araya gelip televizyon kurdu. Sosyal medya platformaları ve Youtube’da yayın yapacak olan KHK TV’nin Genel Yayın Yönetmeni, kendisi de bir KHK’lı olan Prof. Dr. Haluk Savaş. Yayın kurulunda ise bir öğretmen, bir uçak mühendisi, TRT ve AA’dan çıkarılan iki gazeteci ve kızıyla birlikte çektiği video ile gündeme gelen hakim Sevil Yılmaz bulunuyor.

İhraç edilenlerin sesi olmayı amaçlayan KHK TV ilk yayınında inşaat mühendisi Özgür Karagedik’in hikayesine yer verdi.

GEZİCİ, TERÖRİST DİYE FİŞLEMİŞLER

679 sayılı kararname ile 6 Ocak 2017’de İŞKUR’dan ihraç edilen Özgür Karagedik, çalıştığı il müdürlüğünde nasıl fişlendiğini anlatarak sözlerine başlıyor:

“Atıldığım sırada çalıştığım il müdürlüğünde KESK üyesi tek kamu personeliydim. Genel müdürlük Gezici olduğumu söyledi. Fetöcü, terörist destekçisi Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin haberlerini, Gırgır, Penguen, Leman gibi dergilerin karikatürlerini niye paylaştığımı sordular. Bu şekilde benim terörist olduğumu, Gezici olduğumu anlamışlar. Fişlemişler, güzel fişlemişler.”

15 TEMMUZ MUHALİFLERİ İHRAÇ İÇİN BİR FIRSAT OLDU

Darbeden yaklaşık bir yıl önce 2015 yılı yazında AK Parti il başkanlığındaki bir listede adının olduğunu öğrenen Karagedik, “15 Temmuz kontrollü bir darbe miydi, değil miydi bilmiyorum. Yargılamaları hala devam ediyor. Fakat AKP’nin özellikle muhalifleri, özellikle KESK’leri ihraç etmek için çok güzel fırsat yakaladığını düşünüyorum” ifadelerini kullanıyor.

CHP’Lİ BR AİLEYİZ

Özgür Karagedik anne babasının CHP’li olduğunu söyleyerek ailesinin kökenini de anlatıyor:

“CHP’li bir aileyiz. Annem babam CHP üyesi. Siyasi gerekçelerle ihraç edildiğimi düşüyorum. Dönüşümün de siyasi yollarla olacağını düşünüyorum. İnşaat mühendisliği yapabiliyorum diye düşünyordum. Şansa bakın sektörü krize girdi. Şu dönem ihraç edilmek kötüymüş, kriz döneminde ihraç edilmek daha kötüymüş.”

‘AKP BENİ TERÖRİST YAPTI’ DEMEKTEN KORKMAYIN!

Özgür Karagedik KHK’lılar olarak korkmadan nasıl mücadele edeceklerini ise şöyle ifade ediyor:

“Nasıl mücadele edeceğiz? Bir defa korkmayacağız. Çünkü ne yaptığımızı biliyorum, niye bunların başımıza geldiğini biliyorum. Bunlar bizim başımıza muhalif olduğumuz için geldi. Bunlar bizi susturmak için yapılıyor. Susmamamız lazım, sokağa çıkmamız lazım. Ne iş yapıyorsunuz diye sorduklarında ‘vatan hainiyim, teröristim, çünkü AKP beni terörist yaptı, adımı Resmi Gazete’de yayınladı’ deyin. Utanmayın bundan. Siz suçlu değilsiniz. Masumsunuz hepiniz.”

SESİMİ DUYURMAK İÇİN GAZETE KURDUM

İnşaat sektörü krize girdiği için mesleğini yapamadığını belirten Karagedik, Umut adlı gazeteyi kurarak sesini daha fazla insana duyurmayı amaçladığını söylüyor:

“Düşüncelerimi daha fazla insana ulaştırabilmek için mesleğim dışında bir iş yapmaya karar verdim. Bunun için de sanırım en uygun meslek gazetecilikti. Herkes gazeteci oldu diye bazı arkadaşlarımız kızıyor ama ne yapalım elimizden bu geliyor şimdilik. Yılın en uzun günü 21 Haziran 2019’da ilk sayımıza başladık. 21 Haziran’da her şey çok güzel olacak dedik. Her şey çok güzel oldu. Bundan sonra daha da güzel olacak.”

KHK TV’nin yayın kurulunda bulunan hakim Sevil Yılmaz’ın sosyal medyada yayınladığı aşağıdaki video çok ses getirmişti.

medyabold
Devamını Oku »