21 Kasım 2020 Cumartesi

Fahrettin Koca: Risk grubundaki 5 milyon kişiye Çin aşısı ücretsiz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, risk grubunda bulunan ortalama 5 milyon kişinin Kovid-19’a karşı ücretsiz olarak aşılanacağını açıkladı. Uygulanacak olan aşı ise henüz testleri tamamlanamayan Çin aşısı olacak.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ortalama 5 milyon kişinin ücretsiz olarak aşılanacağını açıklaması büyük heyecan uyandırdı. Hürriyet Başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun sorularına cevap veren Bakan Koca risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanmasının ücretsiz olarak tamamlanacağını söyledi.

ÇİN AŞISI NE KADAR GÜVENLİ?

Aşının hangi tarihte ve hangi şartlarda uygulanacağı gibi bilgiler henüz netlik kazanmadı. Ancak aşının Çin aşısı olacağı belli oldu. Ancak Çin aşısında testlerin henüz tamamlanması tereddütleri beraberinde getirdi. Aşının farklı ülkelerdeki test çalışmaları devam ederken Brezilya geçtiğimiz haftalarda yaşanan ölüm olayı üzerine testleri durdurduğunu açıklamıştı.

ÇİN AŞISI KESİN

Köşesinde aşı çalışmaları hakkında bilgiler veren Müftüoğlu “Pek çok ülke gibi (mesela Japonya, İngiltere) bizde de aşının ücretsiz uygulanacağı düşüncesindeyim. Birkaç hafta önce Sağlık Bakanı’mız Dr. Fahrettin Koca ile yaptığım görüşmede de Sayın Bakan bana açık ve net olarak uygulamaya Çin aşısıyla başlanacağını, ilk iki ay içerisinde risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanmasının ücretsiz olarak tamamlanacağını açıklamıştı. Kanaatim o ki aşı bizde de ücretsiz yapılacak. Ama bilelim ki öncelik risk grubundakilerin olacak.” ifadesini kullandı.

Müftüoğlu’nun paylaştığı bilgilere göre Pfizer-BioNTech aşısından yıl sonuna kadar en fazla 20 milyon insana yetecek kadar aşı üretilmesi planlanıyor. Üretici firmalar gelecek yıl için de en fazla 600-650 milyon kişiye yetecek kadar aşıyı üretebilmeyi taahhüt ediyor. Amerika’nın 300, Avrupa Birliği’nin 200, İngiltere’nin 50, Kore ve Japonya’nın 100’er milyon doz aşı siparişi verdikleri ifade ediliyor.

medyabold
Devamını Oku »

Alacağını tahsil edemeyen Hazine ilk 10 ayda 244,5 milyar lira borçlandı

Pandemi ve ekonomik kriz hazineyi vurdu. Yarısı vergi 551 milyar liralık gelir tahsil edilemedi. Tahsil edilemeyen bu gelir nedeniyle Hazine ilk 10 ayda 244.5 milyar lira borçlanmaya gitti.

BOLD – Bütçe hedefleri tutturulamadı. Yılın ilk 10 ayıyla ilgili bütçe verileri, ekonomideki krize eklenen salgının gelir tahsilatı ile borçlanma üzerindeki büyük etkisini ortaya koydu.

Cumhuriyet’in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Ekim 2020 verilerine göre genel bütçe gelirlerinin tahakkuk tutarı 1.3 trilyon liraydı. Bunun ancak 805.5 milyar lirası tahsil edilebildi. 550.7 milyar lira gelir tahsil edilemedi. Bunun büyük bir bölümünü de vergi gelirleri oluşturdu. 898.8 milyar lira olan vergi gelirleri tahakkuk tutarından 655.3 milyar lirası tahsil edildi. 243.5 milyar lira vergi geliri tahsil edilemedi.

EN ÇOK GELİR KDV’DEN GELDİ

– Tahsil edilemeyen vergi gelirlerinin yarısı KDV (dahilde alınan)  ve ÖTV.  159.6 milyar lira olan KDV tahakkuk tutarından 104.9 milyar lirası tahsil edilemedi. 181.9 milyar liralık ÖTV’nin de 17.7 milyar lirası gelmedi.

– 60.5 milyar lira gelir vergisi (tahakkuk 186.8 milyar TL) , 30.2 milyar lira kurumlar vergisi (tahakkuk 109.1 milyar TL) tahsil edilemedi.

– Motorlu taşıtlar vergisinde 23.2 milyar lira tahahkuk, 15 milyar lira tahsilat oldu. Alkollü içkilerde 14.9 milyar lira tahakkuk, 13.2 milyar lira tahsilat, tütün ürünlerinde 52.4 milyar lira tahakkuk, 51.2 milyar tahsilat oldu.

– Vergi, resim ve harç gecikme cezalarından 44 milyar lira, 173.6 milyar lira olan vergi cezaları tahakkuk tutarından da 168.6 milyar lira tahsil edilemedi.

– Para cezalarında 268.7 milyar lira tahakkuktan tahsil edilen 12.9 milyar lirada kaldı. 255.7 milyar lira tahsil edilemedi.

NAKİT AÇIĞI HAZİNE’Yİ ZORLADI

Tahsil edilemeyen bu gelir nedeniyle borçlanma arttı. Hazine ilk 10 ayda 244.5 milyar lira borçlanmaya gitti. Bu borçlanma tutarının 151 milyar lirası nakit açığının finansmanında kullanıldı. Geri kalan 93.3 milyar lira Hazine nakit rezervine eklendi. Böylece net borçlanmadaki artış ile gelirlerdeki düşme dikkate alındığında, vergi ve ceza olarak ödenmeyen para, devlete borç olarak verildi. Bunun karşılığında da Hazine faiz ödedi.

medyabold
Devamını Oku »

Saray, Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesi için ne düşünüyor?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için tahliye çağırısına Saray’dan ilk cevap geldi. Tahliye için kapıları kapatmayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arınç’ın sözleri için ise “Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar” dedi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerine dair, “Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar” dedi.

TAHLİYE TARTIŞMASINA SARAY’DAN İLK YORUM

Bülent Arınç “Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” demişti. Arınç’ın sözlerine AKP içinden kimi isimler çok sert sözlerle tepki gösterirken, Saray’ın beklenen açıklaması sözcü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın “Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Onlar kendi görüşlerini ifade ediyorlar, Cumhurbaşkanımız da bunları dinliyor. Tüm bunların istişareleri yapıldıktan sonra politika haline gelmesi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle olan bir şey. Gerçekten çok dinleyen, istişare eden, not alan bir liderden bahsediyoruz” diye konuştu.

NTV’ye konuşan Kalın’ın sözleri, Kavala ve Demirtaş’ın tahliye edilebileceğinin sinyalleri olarak yorumlandı. Yargı reformuna işaret eden Kalın, “Bu iki isim üzerinden tartışmak istemem. Meseleyi sadece bu iki kişinin davasına indirgemek istemem. Bunlar zaten yargı reformu içerisinde konuşulan konular. Toplumdaki bazı hassasiyetleri de göz ardı etmemek lazım. Sn. Arınç bu şekilde konuştuğunda belki hukuki bir açıdan konuşuyor ama bunu yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değil” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN GEZİ’DEN BERAATE KARŞI ÇIKMIŞTI

Diğer yandan mahkeme daha önce Gezi Davası’nda Kavala’nın tahliyesine karar vermiş, hemen ardından yeni bir tutuklama kararı gelmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tutuklama kararına saygı duyulması gerektiğini belirtirken tahliye kararı için “Türkiye ayağı içerisindeydi, bir manevrayla dün O’nu beraat ettirmeye kalktılar” demişti.

medyabold
Devamını Oku »

İbrahim Kalın’dan Çakıcı’ya tepki: Mahkemeler gereğini yapacaktır

Alaattin Çakıcı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesiyle ilgili  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Kimsenin kimseyi bu şekilde tehdit etmesi kabul edilebilir değil. Umarım mahkemeler gereğini yapacaktır” dedi.

BOLD – Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiği mektuba tepkiler sürüyor. Yapılan tehdidin kabul edilebilir almadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, mahkemelerin gereğini yapacağını kaydetti.

BU ŞEKİLDE TEHDİT KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Katıldığı NTV canlı yayınında Çakıcı’nın tehdidi ile ilgili soruya İbrahim Kalın, “Savcılık soruşturma başlattı ve hukuki süreç ilerliyor. Türkiye’de kimsenin kimseyi bu şekilde tehdit etmesi kabul edilebilir değil. O sürecin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Umarım hukukun kuralları içerisinde ne gerekiyorsa mahkemeler gereğini yapacaktır. Sn. Bahçeli’nin Çakıcı ile eskiye giden bir dostluğu olması da onun belki bir vefa duygusuyla söylediği bir şey. Hukukun ortaya koyduğu normlarla bir çatışma olmaması gerekir” dedi.

Koronavirüste vefat sayısı 135’e çıktı

medyabold
Devamını Oku »

Bir anne-baba daha tutuklandı

Dört gün önce bir anne-babanın daha tutuklandığı ortaya çıktı. 10 ve 6 yaşında iki kız sahibi Som çifti Sakarya Ferizli Cezaevine gönderildi.

BOLD ÖZEL – Anne-babası tutuklu çocukların sayısı artmaya devam ediyor. Sakarya’da yaşayan Rümeysa-Ahmet Som, 17 Kasım 2020 salı günü tutuklanıp Sakarya Ferizli Cezaevine gönderildi. Karantinada kalan Som çiftinin Meryem (10) ve Emine Hafsa (6) adında iki kızı bulunuyor.

Cemaat soruşturmaları kapsamında pazartesi akşam üzeri evlerinde gözaltına alınan, salı günü saat 18.30’da tutuklanan Som çifti hakkındaki iddialar, dosyalarında gizlilik kararı olduğu için henüz bilinmiyor.

Aile yakınlarının Bold Medya’ya verdiği bilgiye göre kapatılan kitap ve kırtasiye mağazası NT’de müdür olarak görev yapan Ahmet Som (41) en son Aydın’da çalışıyordu. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan eşi Rümeysa Som (35) ise derneklerde görev almıştı.

GERGERLİOĞLU: “BİR AN DÜŞÜNÜN, NE HİSSETTİNİZ!”

Som çiftinin tutukluluğuna tepki gösteren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir an düşünün çocuklarınız anne, babasız kalmış!!! Ne hissettiniz? Rümeysa ve Ahmet Som Sakarya Erenler’de tutuklandılar ve şu an Ferizli Cezaevindeler. Küçüğü Emine Hafsa 6 yaşında büyüğü Meryem 10 yaşında. Çocuklar yaşlı anne annedeler.” dedi.

 

 

medyabold
Devamını Oku »

Komisyonda kabul edildi, koronavirüs artık meslek hastalığı sayılacak

Koronavirüsün sağlıkçılar için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi tüm partilerin ortak kararı ile kabul edilerek TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçti. Sağlıkçılar, kararın geçmiş dönemde ölen sağlıkçıları da kapsamını istiyor. 

BOLD – Koronavirüsün sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçti. Sağlıkçılar, teklifin bir an önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasını bekliyor.

GEÇMİŞ DÖNEMDE ÖLENLERİ DE KAPSAMALI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yayınladığı açıklamayla koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu. Komisyon Başkanı Recep Akdağ’ın ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söylediği belirtilen açıklamada, “Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız” denildi.

Müslüman aydınlar Amerika’da İslami eğitime destek için buluşuyor

medyabold
Devamını Oku »

Bakan Koca’dan İstanbul açıklaması: Artış kontrol altında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı salgından ölen sayısındaki artışa rağmen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da vaka artışının kontrol altına alındığını öne sürdü.

BOLD – Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun çalışmalar sonrası İstanbul’daki vaka artışının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Koca, İstabul’daki sağlık yöneticileriyle yapılan değerlendirme sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Artan test sayıları, filyasyon hızı, sağlık çalışanlarının yoğun emeği ve tedbirlere gösterilen uyumla daha iyi bir noktadayız. Artış kontrol altında. Süreç hepimize bağlı” ifadesini kullandı.

Koronavirüste vefat sayısı 135’e çıktı

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li eski başkan evini satın alan kişiyi vurdu

Balıkesir’in Kızıksa beldesinin AKP’li eski Belediye Başkanı Yüksel Zeki, icradan satılan evini alan kişiyi av tüfeğiyle vurdu. Sağ bacağından vurulan kişi hastanede tedavi altına alınırken, Başkan Zeki ise gözaltına alındı.

BOLD – Balıkesir’e bağlı Kızıksa beldesinin son belediye başkanı olan AKP’li Yüksel Zeki’nin icradan satışa çıkarılan evini satın alan Y.N.’yi av tüfeğiyle vurdu.

TELE1’de yer alan habere göre sağ bacağından vurulan ve Bandırma Devlet Hastanesine sevk edilen Y. N.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanırken, eski başkan Zeki ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

2009 yılındaki yerel seçimlerden Demokrat Parti’den Kızıksa Belde Başkan adayı olan Zeki, seçimleri kazanmasının ardından partisinden istifa ederek AKP’ye geçmişti. Zeki, Balıkesir’in büyükşehir olmasının ardından belde özelliğini kaybeden Kızıksa’nın son belediye başkanı olmuştu.

Müslüman aydınlar Amerika’da İslami eğitime destek için buluşuyor

medyabold
Devamını Oku »

İzmir Valisi Köşger, koronavirüse yakalandı

Dün PCR testi yaptıran İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı. Evde karantinaya giren Vali Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada genel durumunun iyi olduğunu bildirdi. 

BOLD – İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün PCR testi yaptırdığını, bugün sonucun pozitif olduğunu öğrendiğini belirtti. Bugün itibarıyla evde karantina ve tedavi sürecinin başladığını belirten Köşger, “Genel durumum iyidir. Şifayı verecek olan Allah’tan tüm hastalara şifa dileriz. Lütfen sağlığınıza dikkat edin, kurallara uyun” dedi.

Erdoğan’dan yeniden AB’ye dönüş mesajı: Kendimizi Avrupa’da görüyoruz

medyabold
Devamını Oku »

Turkey extends seismic survey work in disputed Mediterranean area to November 29

Turkey said it was extending the seismic survey work of its Oruc Reis ship in a disputed area of the eastern Mediterranean until Nov. 29, in a move that could add to tensions in the region.

NATO members Turkey and Greece are locked in a dispute over the extent of their continental shelves and conflicting claims to hydrocarbon resources in the eastern Mediterranean.

The row erupted in August when Turkey sent Oruc Reis into waters also claimed by Greece and Cyprus.

Along with two other ships, the Ataman and Cengiz Han, Oruc Reis will continue work in an area west of Cyprus, a Turkish naval maritime notice said on Saturday.

Ankara pulled the vessel out in September to allow for diplomacy with Greece but then sent it back to the area, prompting an angry reaction from Greece, France, and Germany.

The ship had been expected to finish its work by Nov. 23.

Reuters

Greek-Turkish tensions rise in crisis over eastern Mediterranean

The post Turkey extends seismic survey work in disputed Mediterranean area to November 29 appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2020/11/21/turkey-extends-seismic-survey-work-in-disputed-mediterranean-area-to-november-29/
Devamını Oku »

Müslüman aydınlar Amerika’da İslami eğitime destek için buluşuyor

Hıristiyan dünyasında yaşayan Müslüman kanaat önderleri canlı yayında Respect İslam Enstitüsü’ne destek için bir araya geliyor. Müslüman aydınlar İslamiyet’in kucaklayıcı yönünü anlatacak.

BOLD – Müslüman kanaat önderleri, 22 Kasım 2020’de Respect İslam Enstitüsüne destek için buluşacak.

Toplantıda, Müslümanların azınlık olarak yaşadıkları batı dünyasında nesilleri yetiştirmenin önemi anlatılacak. Müslümanların yaşadıkları topluma adapte ve entegre olmalarının, inançlarını ve öz değerlerini koruyarak varlıklarını sürdürebilmenin eğitimli olmaktan geçtiğini vurgulanacak.

Müslüman aydınlar geniş kitleleri medyadakinin aksine İslamiyet’in kucaklayıcı, güler yüzlü yorumu ile tanıştırabilmenin yolunun da eğitim kurumlarını güçlendirmekten geçtiğini ifade edecek.

Respect İslam Enstitüsü Tanıtım Direktörü Beytullah Çolak, programın İngilizce olacağını hatırlatarak, “Bu çevrimiçi Bağış Toplama Etkinliğimiz bir anlamda manevi ziyafet sofrası olacak. Oraya katılanlar, yaşadığımız asrın problemlerini iliklerine kadar hisseden uzmanların anlatımıyla eğitim davamızın önemini daha iyi kavrayıp gönüllerince maddi manevi destekte bulunacak ve yapılan hizmetlere ortak olacaklardır” dedi.

Toplantıya katılacak isimlerden bazıları şöyle: “CNN’in 2018’de en etkili 25 Müslüman Amerikalı arasında saydığı Hind Makki, İslam üzerine dünyaca ünlü akademisyen Dr. John Esposito, Afrikan Amerika’nın siyahi müslümanların Mısır Ezher’den ilk mezun olan temsilcisi Üstad Ubaydullah Evans, Latin kökenli Müslümanların temsilcisi İmam Daniel Hernandez, Amerika’da engellilerin Müslüman topluma entegresi için seminerler veren İmam Nadir Thabatah, milyonu aşkın cemaati olan merhum Warisuddin Muhammedin kızı Laila Muhammad, sosyal medya fenomeni ve akademisyen Dr. Craig Considine.”

Respect İslam Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen İslami Yüksek Öğretim Kurumlarından biri. 2015 yılından bu yana 11 programıyla 3000’den fazla öğrenciye hizmet verdi.

Amberin Zaman’ın annesi vefat etti: Annemi uğurlamak istiyordum

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’dan yeniden AB’ye dönüş mesajı: Kendimizi Avrupa’da görüyoruz

ABD Başkanlık seçimlerinin ardından demokrasi ve hukuk açıklaması yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB’ye de sıcak mesajlar gönderdi. “Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yoluyla bağlandığı partisinin Kütahya il kongresinde Avrupa Birliği’ne seslendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 10 Aralık’taki zirvede AB’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları konuşabileceği açıklamasından sonra konuşan Erdoğan, AB’ye olumlu mesajlar verdi. Erdoğan, “Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP’nin planlanan il kongrelerinin salgın dolayısıyla ertelendiğini açıklayan Erdoğan, tedbirlere uyulması çağrısı yaptı. Kovid-19 yasaklarıyla ilgili Erdoğan, “Adeta, bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz” dedi.

AB’ye de sıcak mesajlar veren Erdoğan, şunları kaydetti:

GELECEĞİMİZİ AVRUPA İLE BİRLİKTE TASAVVUR EDİYORUZ

“Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık. Amacımız ne içeride ne dışarıda kimseyle kavga etmek, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemek, meşru duruşunu bozmak değildir. Tam tersine dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha büyük işbirliği içinde olmak istiyoruz Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz.”

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yolsuzluk eleştirisi: Saatini 17.25’e ayarlamıştı şimdi susuyor!

medyabold
Devamını Oku »

Harbiyeli öğrenci Yusuf Kurt, köyünde toprağa verildi

Müebbetle yargılanan ve 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra kansere yakalandıktan sonra dün hayatını kaybeden Harbiyeli öğrenci Yusuf Kurt, Eskişehir’in Sarıbayır köyünde toprağa verildi.

BOLD – Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yusuf Kurt’un cenazesi Eskişehir’in Sarıbayır köyünde toprağa verildi.

15 Temmuz’dan sonra tutuklan ve müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu Öğrencisi Yusuf Kurt (25), bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede dün vefat etti.

Bugün Eskişehir’in Sarıbayır köyünde toprağa verilen Kurt’un cenazesine ailesi, yakınları ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen vatandaşlar katıldı.

Yusuf Kurt, 15 Temmuz gecesinde Hava Harp Okulu 2. sınıf öğrencisi iken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne götürülen öğrenciler arasındaydı.  İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Ocak 2020’deki karar duruşmasında askeri öğrenciler hakkında müebbet hapis cezası kararı vermiş ve tutuklama kararı çıkarmıştı. Yusuf Kurt, sağlık sorunlarından dolayı yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Kansere yakalanan Harbiyeli Yusuf Kurt, hayatını kaybetti

medyabold
Devamını Oku »

Limak-Cengiz-Kalyon’un girmediği Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi AKP’li isme verildi

Limak-Cengiz-Kalyon grubu elenince iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesini bu kez de AKP belediye başkan adayının şirketi kazandı. İhaleyi alan Kozuva şirketinin yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva’nın AKP Çerkezköy belediye başkanı adayı olduğu belirtildi.

BOLD –  Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın üstyapı ihalesinde en yüksek teklifi 147 tur sonunda 297 milyon 100 bin Avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi verdi.

Kozuva Şirketler Grubu bünyesindeki Çerkezköy merkezli iki firmanın yönetim kurulu başkanı Süleyman Kozuva, son seçimlerde AKP’den belediye başkan adayı olmuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre Çukurova Havaalanı için daha önce yapılan ihalede Limak-Kalyon-Cengiz Ortak Girişim Grubu elenmişti. İhaleden 12 gün sonra dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınırken, yeni Bakan Adil Karaismailoğlu’nun göreve gelmesinden 18 gün sonra yapılan ihale de iptal edildi.

Önce 26 Ekim’e sonra da 20 Kasım’a ertelenen ihale, dün Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. İhale öncesinde sabah saatlerinde TAV, kendilerinin de teklif vereceklerini duyurdu. Komisyon Başkanı DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül ihale öncesinde yaptığı açıklamada, 7 firmanın dosya satın aldığını ve bunların yer görme belgelerinin onaylandığını belirtti.

LİMAK-KALYON-CENGİZ İHALEYE GİRMEDİ

Daha önceki ihalede elenen Limak-Kalyon-Cengiz Ortak Girişim Grubu’nun yeni ihaleye girmemesi dikkat çekerken, birden fazla istekli olması nedeniyle açık artırma yapıldı. Akşam saatlerinde 147 tur süren pazarlık sonucunda en uygun teklifi 297 milyon 100 bin Avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin yaptığı açıklandı. İki firmanın havaalanı ve inşaat alanında etkin olan TAV, YDA, Rönesans, İçtaş gibi büyük firmaları geride bırakması dikkat çekti.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NİN SAHİBİ

İhaleyi kazanan iki firma da Çerkezköy kökenli. Favori İşletmecilik, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Somali Mogadişu Havaalanı’nın 20 yıl süreyle işletmesini almıştı. İhaleyi kazanan YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ise “çorap imalatı” yapıyor. İki şirket, Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Başakşehir Koleji de Kozuva Şirket Grubu bünyesinde bulunuyor. Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, son seçimlerde AKP’den Çerkezköy Belediye Başkan adayı olmuştu. Kozuva halen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görev yapıyor. İhale sonucu Bakan Adil Karaismailoğlu’nun onayının ardından resmiyet kazanacak.

Halkın kredi ve kart borçları arttı

medyabold
Devamını Oku »

Amberin Zaman’ın annesi vefat etti: Annemi uğurlamak istiyordum

Hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle yurtdışında yaşamak zorunda kalan Gazeteci Amberin Zaman’ın annesi Vasfiye Kalmuk, hayatını kaybetti. Annesinin Türkiye’deki cenazesine katılamayan Zaman, “Anneme sarılmak, koklamak ve uğurlamak istiyordum. Yaşattığınız zulümler, kararttığınız hayatlar, Allah sizleri affetsin. Kulların affetmesi çok zor” diye yazdı.

BOLD – Gazeteci Amberin Zaman, annesi Vasfiye Kalmuk’un vefat haberini sosyal medyadan duyurdu.

Yurtdışında olduğu için cenaze törenine katılamayacak olan Amberin Zaman, paylaştığı mesajında iktidara ve zulüm edenlere tepkisini gösterdi. Zaman, “Anneme sarılmak, koklamak ve uğurlamak istiyordum” dedi.

ALLAH BÜYÜK SİZLER İSE ZAVALLISINIZ

Zaman, şunları yazdı: “Sürekli Allah’ı ağızına alıp sürekli büyük günahlar işleyen sizler, bir gün vicdanınızla baş başa kalacaksınız. Kaldıysa vicdan tabii Allah sizleri ıslah etsin. Yasattığınız zulümler, kararttığınız hayatlar, Allah sizleri affetsin. Kulların affetmesi çok zor. Annemi kaybettim birkaç saat önce. Söyleyecek o kadar çok şey var ki. Benim mağduriyetim bir hiç yaşanan onca acı ve zulüm karşılığında. Allah Büyük. Sizler ise zavallısınız. Zavallı. Coğrafyamızın insanları, bir kez daha ne kadar içten ne kadar şefkatli olduğunuza tanık oldum.”

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yolsuzluk eleştirisi: Saatini 17.25’e ayarlamıştı şimdi susuyor!

 

medyabold
Devamını Oku »

Neşet Ertaş’ın eski kayıtları yeniden yayınlandı

Halk müziğinin en büyük isimlerinden Neşet Ertaş’ın makara bantlara kaydedilmiş eski eserleri, temizlenerek “Bozkırın Tezenesi” adıyla CD ve LP formatında yayınlandı.

BOLD– Kalan Müzik tarafından hazırlanan kayıtlar uzun bir temizlik aşamasından sonra müzikseverlere sunuldu. Albümlerde büyük ustanın eserlerin yapıldığı döneme ait fotoğrafları da bulunuyor.

28 TÜRKÜLÜK NEŞET ERTAŞ ALBÜMÜ

Neşet Ertaş’ın 1970’li ve 80’li yıllarda yaptığı 28 eserin yer aldığı albüm iki CD ve üç LP’den (long play-uzun çalar) oluşuyor. Kalan Müzik, orijinal makara bant kayıtlarından aktardığı eserler arasında farklı isimlerle anılanları orijinal isimleriyle adlandırarak sunuyor.

BOZKIRIN TEZENESİ VE YAŞAR KEMAL

Neşet Ertaş’ın “Bozkırın Tezenesi” unvanıyla anılması ise büyük romancımız Yaşar Kemal sayesinde olur. Karıştığı bir trafik kazası sonucu 3 ay hapiste yatan Neşet Ertaş’a usta yazar Yaşar Kemal, bir kitap gönderir. Yaşar Kemal, Ertaş için imzaladığı kitapta “Bozkırın Tezenesi’ne selam olsun, geçmiş olsun” ifadelerini kullanır. Usta sanatçı da bu ismi benimseyince “Bozkırın Tezenesi” olarak anılır.

medyabold
Devamını Oku »

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yolsuzluk eleştirisi: Saatini 17.25’e ayarlamıştı şimdi susuyor!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı koalisyon görüşmeleriyle ilgili önemli bir ayrıntıyı anlattı. “Bahçeli’ye koalisyon görüşmeleri için gittiğimde saatini 17.25’e ayarlamıştı. 17-25 Aralık dosyalarının açılmasını isteyen Bahçeli şimdi susuyor” dedi.

BOLD – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı koalisyon görüşmeleri sırasında 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili dikkat çekici bir bilgiyi paylaştı.

Kanal 42 televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Davutoğlu, “Bahçeli’ye koalisyon görüşmeleri için gittiğimde saatini 17.25’e ayarlamıştı. 17-25 Aralık dosyalarının açılmasını isteyen Bahçeli şimdi susuyor. Çünkü AK Parti ve MHP arasında gerçekten çok gizemli bir ittifak var” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

GİZEMLİ BİR İTTİFAK VAR

“Bahçeli’ye koalisyon görüşmeleri için gittiğimde saatini 17.25’e ayarlamıştı. MHP seçmeninin Bahçeli’ye ‘17-25, hükümete mi yoksa yolsuzluklara karşı mı yapılmış bir operasyondu’ diye sorması lazım. Cevap yolsuzluk ise Sayın Bahçeli’nin o günkü ve bugünkü yolsuzlukların hesabını bir yerde sorması gerekir. Görünmeyen, hangi anlaşmaların yapıldığını bilmediğimiz bir iktidar ile karşı karşıyayız. 17-25 Aralık dosyalarının açılmasını isteyen Bahçeli şimdi susuyor. Çünkü AK Parti ve MHP arasında gerçekten çok gizemli bir ittifak var. Kendisi nerede? Devlet itibarını korumak bu mudur? Bahçeli, 17/25 Aralık’ı yolsuzluğa karşı operasyon olarak görüyordu.”

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi: Cezaevindeki bin mahkumun 150’si Kovid-19 pozitif

medyabold
Devamını Oku »

Diyarbakır’da gözaltına alınan 24 avukatın 22’si serbest bırakıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başasvcılığının Demokratik Toplum Kongresi(DTK) soruşturması kapsamında gözaltına aldığı 101 kişi arasında bulunan 24 avukatın 22’si serbest bırakıldı.

BOLD – Diyarbakır Barosu,  DTK soruşturmasında gözaltına alınan 24 avukattan 22’sinin serbest bırakıldığını, 2’sinin ise gözaltında tutulmaya devam edildiğini açıkladı.

Dün sabaha karşı Demokratik Toplum Kongresi’nin bazı belgelerinde adları geçtiği iddiasıyla Diyarbakır başta olmak üzere farklı illerde 101 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, gözaltına alınanlar arasında yer alan 24 avukatın 22’sinin serbest bırakıldığını, 2 avukatın gözaltı sürecinin devam ettiği bilgisini verdi.

Diyarbakır Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Gözaltında tutulan 24 meslektaşımızdan 22’si ifadeleri alındıktan sonra saat 21:30’da serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 2 meslektaşımızın da derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

Bakanlığa süper lig ve film paketi alındı, faturasını devlet ödedi

medyabold
Devamını Oku »

Iraklı Kürt yazara Danimarka’da büyük ödül

Danimarka’da yaşayan Iraklı mülteci Kürt yazar Sara Omar ülkenin en prestijli edebiyat ödülü olan Altın Defne Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

BOLD– Danimarka’da 1949 yılından beri edebiyat alanındaki yazar ve eleştirmenlere verilen Altın Defne Ödülü bu yıl Kürt yazar Sara Omar’ın oldu. Ödül ilk kez Ortadoğu kökenli bir yazara veriliyor.

DANİMARKA’DA YILIN KADINI SEÇİLDİ

1990’lı yılların sonunda Irak’taki savaş sebebiyle mülteci olarak Danimarka’ya göç eden 34 yaşındaki Sara Omar, Altın Defne Ödülü’nü alan en genç yazar oldu.

Bu güne kadar üç kitap yazan Omar, Danca yayınlanan “Dode Vaskeren” (Gassal- Ölü Yıkama) adlı romanıyla da Elle Stil Ödülleri – Yılın Kadını ödülüne layık görülmüştü. “Dode Vaskeren” yayınlandığı yıl Danimarka’da en çok satan kitaplardan biri olmuştu.


Twitter hesabından “Altın Defne” ödülüyle ilgili bir açıklama yapan Sara Omar duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Altın Defne ödülünü aldım. Özel bir onur, alçakgönüllülükle kabul ediyorum. Ancak kadın ve çocuk hakları mücadelesi burada bitmiyor.”

medyabold
Devamını Oku »

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi: Cezaevindeki bin mahkumun 150’si Kovid-19 pozitif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Maltepe Cezaevinde bin mahkumdan 150’sinin koronavirüs olmasına rağmen bir arada kaldıklarını açıkladı. İlgezdi, gardiyanların mahkumlara ‘grip gibi bu hastalık geçer’ dediği iddiasında bulundu.

BOLD –  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerindeki koronavirüs vakalarıyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Maltepe Açık Cezaevinde Kovid-19 pozitif mahkumlar ile sağlıklı tutuklu ve hükümlülerin aynı yerde tutulduğunu belirten İlgezdi, “Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı Covid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada. Mahkûmların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, açık cezaevlerinde koronavirüs izinleri gerekçesiyle mahkûm sayısının azalması nedeniyle mevcut mahkûmlar günde 16-17 saat çalıştırılıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, mahkûm ve yakınlarından çok sayıda telefon aldığını belirterek “Bu resmen angaryadır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir” dedi.

GARDİYAN: GRİP GİBİ BU HASTALIK, GEÇER

Maltepe Açık Cezaevi’nde Kovid-19 pozitif mahkûmlar ile sağlıklı mahkûmların aynı yerde tutulduklarını kaydeden İlgezdi, “Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı Covid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada. Mahkûmların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor. Hatta bazı mahkûmlara gardiyanların ‘grip gibi bu hastalık geçer’ dediği iddiaları gündeme geliyor” değerlendirmesi yaptı.

İlgezdi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine de taşıdı.

750 milyon dolar çöpe gitti: Ankapark tahliye edilecek

medyabold
Devamını Oku »

Bakanlığa süper lig ve film paketi alındı, faturasını devlet ödedi

Sayıştay, bir bakanlıkta bakan, müsteşar ve danışman odalarındaki televizyonlar için “süper lig”, “film” ve “şampiyonlar” paketleri satın aldığını tespit etti. Bakanlık yetkilileri, “Görev ve yetki alanımızla ilgili, misafirlerimiz oluyor” savunması yapınca kamu zararı oluşmadığına karar verildi.

BOLD – Sayıştay denetçileri, bir bakanlıktaki denetimleri sırasında bakan ve müsteşar makam odaları ile danışman odalarındaki televizyonlara Beinsport’un müzik ve eğlence, süper lig, şampiyonlar ligi ve film paketinin satın alındığını tespit etti.

Birgün’ün haberine göre, Sayıştay denetçileri, bir bakanlıktaki denetimleri sırasında bakan ve müsteşar makam odaları ile danışman odalarındaki televizyonlara “sporsever, belgesel, çocuk, müzik ve eğlence, haber ve dünya paketleri” ile “süper lig”, “film” ve “şampiyonlar” paketleri satın alındığını ve bunların abonelik bedellerinin de bütçeden ödendiğini belirledi.

Bu tespit üzerine başlayan hesap yargılaması sonucunda ortaya çıkan kamu zararının sorumlulara ödettirilmesi kararı verildi. Ancak bir özel kalem müdürü, kararı temyiz edince yeniden yargılama yapıldı ve bu kez yapılan savunma kabul edilerek kamu zararı oluşmadığına, bedelin tahsil edilmesine gerek olmadığına hükmedildi.

Bütçe Kanununun bu tür harcamaları uydu haberleşme gideri olarak değerlendirdiği belirtilerek yargılama sorumlular lehine sonuçlandı.

750 milyon dolar çöpe gitti: Ankapark tahliye edilecek

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman arasında G-20 görüşmesi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada iki liderin diyalog kanallarını açık tutma konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin ele alındığı, bu yıl dönem başkanlığını Suudi Arabistan’ın yaptığı G-20 Liderler Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.

Erdoğan ve Kral Selman, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için diyalog kanallarının açık tutulması hususunda mutabık kaldığı vurgulandı.

İbrahim Uslu’dan “Bahçeli 2021’de erken seçim çağrısı yapar” iddiası

medyabold
Devamını Oku »

750 milyon dolar çöpe gitti: Ankapark tahliye edilecek

Melih Gökçek’in 750 milyon dolar harcayarak yaptığı çılgın projesi Ankapark’ın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin süreç tamamlanıyor. 10 yıllığına kiralayan şirket tarafından yalnızca yedi ay işletilen tematik park, Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilecek. Ankapark’ın mevcut haliyle işletilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

BOLD – Görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Melih Gökçek’in 750 milyon dolara yaptırdığı Ankapark için işletmeci şirkete tanınan süre doldu.

Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için Yenimahalle Kaymakamlığının tahliye işlemlerini yapacağı belirtildi.

Birgün’ün haberine göre, açılışı Mart 2019’da yapılan ve bugüne kadar yalnızca yedi ay açık tutulan Ankapark için işletmeci şirkete 30 Nisan’da, “90 günlük fesih ihtarı” çekildi. Şirketin belediyeye ödemesi gereken 26 milyon TL’yi ödememesi üzerine çekilen ihtarın süresi de önceki günlerde doldu. Şirketin yasal süre içinde tesisi boşaltmaması üzerine ABB yönetimi, tahliye için son ihtarnameyi gönderdi. Tahliyenin gerçekleşmemesi halinde 2885 Sayılı Kanun’un 75’inci maddesi gereğince tahliye işleminin, kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

Son dakika haberi: Ankapark kamuya döndü - Haberler

750 MİLYON DOLAR HARCANDI

Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin malı oldu.750 milyon dolar harcanan proje, AKP’li ABB tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce açılmıştı. Bir süre vatandaşlara ücretsiz hizmet veren tematik park, geçen dönem özel bir firmaya kiralanmıştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen, borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen ve sürekli hacizle karşı karşıya kalan Ankapark, bir süre sonra kapatılmıştı.

HALKA SORULACAK

Alınan bilgiye göre, Ankapark arazisinin nasıl değerlendirileceğine yönelik STK’lerin, üniversitelerin, meslek odalarının ve yurttaşların görüşlerine başvurulacak. Mevcut haliyle işletilmesi mümkün görünmeyen tesisteki büyük yapıların, yıkımı fazladan maliyet gerektireceği için olduğu gibi korunacağı belirtildi.

“Pelikanlar”a ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi

medyabold
Devamını Oku »

Kansere yakalanan Harbiyeli Yusuf Kurt, hayatını kaybetti

Cezaevinde kansere yakalanan ve bir süredir tedavi gören Hava Harp Okulu Öğrencisi 25 yaşındaki Yusuf Kurt, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

BOLD – 15 Temmuz davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Harbiye öğrencisi Yusuf Kurt, hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Kurt’un Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde defnedileceği belirtildi.

Harbiyeli Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, Yusuf Kurt’un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çetinkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yusufum uçtu gitti. Orada onu Murat’ım Ragıb’ım karşılar mı? Hoşgeldin kardeşim der mi? Canım oğlum dedim canımı veremedim. Mekanın cennet olsun yavruuummm. Eskişehir’e son vazifemi yapmak üzere yola çıkıyorum. Muhtemelen yarın öğlen yavrumu ugurlarız ebedi yuvasına” ifadesini kullandı.

Resim

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yusuf Kurt, 70’i eski Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılandığı davada müebbet hapis cezası almıştı. Yusuf Kurt, yargılandığı İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sağlık gerekçesiyle tutuklanmamıştı. Mahkemenin 3 Ocak 2020 tarihindeki karar duruşmasında sanıklar için müebbet kararı verilmiş ve öğrenciler hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yusuf Kurt’un sağlık sorunlarından dolayı ev hapsi ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

BU ZALİMLERİN GİTTİĞİNİ GÖRMEDEN ÖLMEK İSTEMİYORUM

Tutuklu Harbiyeli Furkan’ın annesi Melek Çetinkaya tedavi sürecinde Yusuf’u yalnız bırakmadı. Çetinkaya, Yusuf Kurt ile aralarında geçen bir konuşmayı dün sosyal medya hesabından paylaştı. Harbiyeli öğrencisi Kurt’un, “Melek abla; bu zalimlerin gittiğini görmeden ölmek istemiyorum demişti. Ne ölmesi Yusuf kızdırma beni daha düğün yapacağız baba olacaksın demiştim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

medyabold
Devamını Oku »

20 Kasım 2020 Cuma

Pelikan grubuna ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi. Pelikanlar olarak bilinen dernek birçok vergiden muaf tutulacak.

BOLD – Bosphorus Global olarak da bilinen ve AKP hükumetine sosyal medyada destek veren Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi.

Bosphorus Global’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “5. yılımıza ‘Kamu Yararına Dernek’ statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.

VERGİDEN MUAF TUTULACAK

5253 sayılı Dernekler Kanununa göre kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere en az yedi gerçek veya tüzel kişinin bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe dernek deniliyor. Bazı derneklere ise Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘kamu yararına dernek’ statüsü verilebiliyor. Bu nitelik sayesinde birçok vergi kolaylığı sağlanıyor.

İbrahim Uslu’dan “Bahçeli 2021’de erken seçim çağrısı yapar” iddiası

medyabold
Devamını Oku »

Enes Kanter evine döndü, yeni adresi; Portland

Tüm dünyada basketbolseverlerin yakından takip ettiği NBA’de sezonun yaklaşmasıyla birlikte takımlar arasında takaslar hız kazandı. NBA’deki başarılı temsilcimiz Enes Kanter, gerçekleşen 3’lü takasla, Portland Trail Blazers’a geri döndü.

MUHAMMET ALİ TOKSOY

BOLD- Bu sezon Boston Celtics forması giyen Enes Kanter, Memphis Grizzlies, Portland Trail Blazers ve Boston Celtics arasında gerçekleşen takas sonrasında, 2018-2019 sezonunda 23 maç forma giydiği takımı Portland Trail Blazers’a geri döndü. Gerçekleşen bu takasın ardından, Portland Enes kanter’i kadrosuna katarken, Mario Hezonjia ve Desmond Bane’de Memphis’in yolunu tuttu. Boston Celtics’de, Memphis’ten 1.tur draft hakkını aldı.

11 NUMARALI FORMAYI EMEKLİ EDİN

Enes Kanter gerçekleşen takasın ardından, Twitter hesabından Boston celtics’e teşekkür etti. Celtics organizasyonunda yer almanın kendisi için büyük bir lütuf olduğunu söyleyen temsilcimiz, bu takım, bu eyalet; saha içinde ve saha dışında, beni daha iyi bir oyuncu daha iyi bir insan yaptı. NBA yıldızımız twitini ’11 numaralı formayı emekli etmeyi unutmayın’ esprisiyle bitirdi.

“EVİM EVİM, GÜZEL EVİM”

Enes Kanter önümüzdeki sezon forma giyeceği eski takımına da sosyal medyadan mesaj göndermeyi ihmal etmedi. İlk olarak ev emojisi atan Kanter, sonrasında ise ‘Evim evim, güzel evim’ twitini paylaştı.

YARIM KALAN HİKÂYE DEVAM EDECEK

Enes Kanter, 2018-2019 sezonunun ikinci bölümünde New York Knicks’ten Portland Trail Blazers’a geçmiş, Yusuf Nurkiç’in sakatlanmasıyla ilk beşte maçlara çıkmaya başlamıştı. Nurkiç’in sakatlanmasıyla Play Off’larda hiç şans verilmeyen Portland Trail Blazers, ilk turda Westbrook’lu Oklahoma’yı, ikinci turda ise Jokic’li Denver Nuggets’ı eleyerek Batı Konferansı Finaline çıkarak otoriteleri şaşkına çevirmişti. Enes Kanter oruçlu çıktığı bu maçlarda harika performans sergilemiş, Oklahoma karşısında Steven Adams’a, Denver karşısında Jokic’e üstünlük sağlamıştı.

NBA TARİHİNİN İLK TÜRKÇE ANONSU

Enes Kanter, Portland’da 23 maç oynamış, 13 sayı ve 8.6 ribaund ortalamasıyla başarılı bir performans sergilemişti. Seyirciler ve arkadaşları tarafından çok sevilen Enes Kanter için takım organizasyonu, ilk beş çıktığı maçlarda Türkçe anons yapmıştı. NBA tarihinde ilk kez, maçların öncesinde yapılan seromonilerde bir oyuncu için Türkçe anons yapılmıştı.

medyabold
Devamını Oku »

“Pelikanlar”a ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi

Kamuoyunda “pelikanlar” olanak adlandırılan, Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne (Bosphorus Global) ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi. Dernek böylece birçok vergiden muaf tutulacak.

BOLD – Bosphorus Global olarak da bilinen ve sosyal medyada içerikler hazırlayan Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne ‘kamu yararına dernek’ statüsü verildi.

DERNEK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Dernek, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan açıklamada, “5. yılımıza ‘Kamu Yararına Dernek’ statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE VERİLEBİLİYOR

halktv.com.tr’de yer alan habere göre, bazı derneklere ise Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘kamu yararına dernek’ statüsü verilebiliyor. Bu nitelik sayesinde birçok vergi kolaylığı sağlanıyor. Başvuru değerlendirilirken ilgili bakanlıklar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görüşü alınıyor. Bu teklif daha sonra Cumhurbaşkanı Kararı ile kesinleşerek kamu yararına çalışan dernek statüsü verilebiliyor.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

medyabold
Devamını Oku »

Turistler sokağa çıkma yasağından muaf olacak

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağının detayları ile ilgili valiliklere yazı gönderdi. Bakanlığın açıklamasına göre sokağa çıkma yasağı turistler için geçerli olmayacak. Otel rezervasyonu olanlar da yasaktan muaf olacak. 

BOLD – İçişleri Bakanlığı’nın salgın önlemlerine ilişkin açıkladığı soru-cevaplara göre, turistler sokağa çıkma yasağından muaf olacak. Cumaya gitmek isteyen yaşlılar ve 20 yaş altı gençler de yasağa tabi olmayacak.

PAZARTESİ SABAH 05.00’TE SON BULACAK

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği yazıya göre, sokağa çıkma yasağı 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak ve 22 Kasım Pazar günü saat 10.00’da son bulacak. Pazar günü saat 20.00’de tekrardan başlayacak olan sokağa çıkma yasağı 23 Kasım Pazartesi sabah saat 05.00’de son bulacak.

REZERVASYONU OLANLAR DA YASAKTAN MUAF

Türkiye’de bulunan yabancı turistlerin hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları belirtilen yazıda, havalimanlarındaki mağazaların, faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığının 10.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenen iş yerleri kapsamında bulunmadığı kaydedildi. Otel rezervasyonu bulunanların rezervasyonu olduğunu belgelemesi halinde izin almaksızın özel araçlarıyla seyahat edebileceklerine dikkat çekildi.

YAŞLILARA CUMA NAMAZI İZNİ

Cuma namazı kılmak isteyenler için hıfzıssıhha kurullarınca 65 yaş ve üzeri yaşlıların sokağa çıkma saatinin cuma namazı bitimine kadar uzatılabileceği belirtilen açıklamada, 20 yaş altındaki gençlerin sokağa çıkış saatinin de cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabileceği belirtildi. Azınlık cemaatlerinin 65 yaş ve üzeri din adamlarının da kısıtlama öngörülen saatlerde dini vecibeleri yerine getirebilecekleri kaydedildi.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

medyabold
Devamını Oku »

Halkın kredi ve kart borçları arttı

Tüketici kredileri, geçen hafta 3 milyar 76 milyon lira artarak 673 milyar 605 milyon liraya çıktı. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 2,7 artarak 140 milyar 714 milyon liraya yükseldi.

BOLD – Bankacılık sektöründeki toplam mevduat, geçen hafta 190 milyar 120 milyon lira azaldı, tüketici kredileri ise 3 milyar lira arttı. Bankacılık sektörü toplam mevduatı, 3 trilyon 474 milyar 474 milyon lira, toplam tüketici kredileri tutarı 673 milyar lira oldu. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 2,7 artarak 140 milyar 714 milyon liraya çıktı.

SEKTÖR HACMİ 121 MİLYAR LİRA DÜŞTÜ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 13 Kasım ile biten haftada 121 milyar 576 milyon lira azalış gösterdi. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 3 trilyon 696 milyar 825 milyon liradan 3 trilyon 575 milyar 701 milyon liraya geriledi.

İHTİYAÇ KREDİLERİ 383 MİLYARI AŞTI

Verilere göre, tüketici kredileri tutarı, 13 Kasım ile biten haftada 3 milyar 76 milyon lira artarak 673 milyar 605 milyon liraya çıktı. Söz konusu kredilerin 279 milyar 453 milyon lirası konut, 11 milyar 90 milyon lirası taşıt ve 383 milyar 63 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu. Söz konusu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 13 milyar 631 milyon lira gerileyerek 592 milyar 530 milyon lira oldu.

KART BORCU 140 MİLYAR LİRA OLDU

Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 2,7 artarak 140 milyar 714 milyon liraya çıktı. Bireysel kredi kartı alacaklarının 62 milyar 424 milyon lirası taksitli, 78 milyar 289 milyon lirası taksitsiz oldu. Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 13 Kasım itibarıyla bir önceki haftaya göre 1 milyar 922 milyon lira azalarak 150 milyar 341 milyon liraya düştü. Söz konusu takipteki alacakların 112 milyar 303 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

 

medyabold
Devamını Oku »

Tüketici güven endeksi 80.1’e geriledi

Tüketici güven endeksi kasım ayında yüzde 2.2 azalarak 80.1 puan oldu. Hanenin maddi durumu endeksi ise yüzde 4.1 düşerek  66.6 olarak gerçekleşti. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi de yüzde 3.3 oranında azalarak 78.7 oldu.

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2.2 oranında azaldı. Ekim ayında 81.9 olan endeks, kasım ayında 80.1’e geriledi.

HANENİN MADDİ DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ekim ayında 69.4 iken, kasım ayında yüzde 4.1 oranında azalarak 66.6 olarak gerçekleşti. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi ekim ayında 79.5 iken, kasım ayında yüzde 0.6 oranında azalarak 79 oldu.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ DE AZALDI

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi ekim ayında 81.4 iken, kasım ayında yüzde 3.3 oranında azalarak 78.7 oldu. Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ekim ayında 97.4 iken, kasım ayında yüzde 1.2 oranında azalarak 96.2 oldu.

Türkiye’nin ‘bebek mahkum’ utancı

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu: Belli odaklar devleti yönlendiriyor

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP lideri Bahçeli’yi eleştirdi. “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Devleti belli odakların yönlendirdiğini açıkça gösteriyor” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ı makamında kabul etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya destek veren açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Böylesine vahim bir tablo, aslında Türkiye’deki devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin geçmişte yaşanan acı günlere götürülmek istendiğine dikkat çeken CHP lideri, demokrasi vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bütün bu kışkırtmalara rağmen kararlılıkla demokrasiyi, insan haklarını savunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla, inançla ifade etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Alaattin Çakıcı’nın tehdit tweeti silindi: Kuralları ihlal etti

medyabold
Devamını Oku »

Alaattin Çakıcı’nın tehdit tweeti silindi: Kuralları ihlal etti

Sosyal medya platformu Twitter, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiği tweeti sildi.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret dolu açıklamalarını paylaştığı tweetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

AKP hükumetinin sessizliğe gömüldüğü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de ‘dava arkadaşım’ diyerek sahip çıktığı Alaattin Çakıcı’nın, Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaretlerde bulunduğu paylaşımı Twitter tarafından silindi.  Çakıcı’nın hesabından 17 Kasım Çarşamba günü paylaşılan tehdit mektubunu erişime kapatan Twitter yönetimi, Çakıcı’nın hesabından yapılan paylaşımı tıklayanlar, “Bu tweet, Twitter kurallarını ihlal etti” mesajıyla karşılaşıyor.

Çakıcı’nın Twitter üzerinden “ÇAKICI’dan Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasına cevabı;” diyerek paylaştığı,  tehdit ve hakaretler savurduğu ikinci açıklaması ise erişime açık halde duruyor.

6 yıl önce 8 milyon liraya yenilenen Meclis Başkanlığı konutu tekrar tadilata alındı

medyabold
Devamını Oku »

Ali Babacan: Kaybolan yılları iade edemezsiniz bu kul hakkıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesiyle ilgili açıklamasını değerlendirdi. Babacan, “Kaybolan yılları siz insanlara iade edemezsiniz bu kul hakkıdır. Tüm yargı sisteminin tutuksuz yargılamanın esas olacağı bir sisteme geçmesi gerekir” dedi.

BOLD – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç’ın tutuklu yargılamalarla ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Babacan, “Buradan hükümete ve yargıya çağrımız; Tutuksuz yargılanma esas, tutuklu yargılanmanın istisna olacağı uygulamayı görmek istiyoruz. Kaybolan itibarı, özgürlük günlerini siz insanlara iade edemezsiniz, bu kul hakkıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı çalışmalıdır” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE EN YÜKSEK FAİZİ ÖDEYEN ÜLKE OLDU

Merkez Bankasının faiz artırımıyla ilgili Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Babacan, şöyle konuştu: “Sayın Erdoğan siz 2015’te dediniz ki vatanı satma yüksek faizle, yüksek enflasyonla ülkenin kaynaklarını heba etmekle olur dediniz. 2017’de enflasyonu doğuran ana sebep faiz dediniz. 2018’de faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur dediniz. Yine siz 2018’de Merkez’in faiz artırımının ardından o kurumun başkanını tehdit ettiniz…Yıllardır savunduğunuz tezinizin yanlış olduğunu anlayıp Merkez Bankası’na faiz artışı için izin verdiniz mi? Yoksa Merkez size rağmen mi bu kararı aldı? Dünkü karar sizin son yıllarda savunduğunuz tezinizi çürüten bir karar peki niçin ülkenin bu hale düşmesini beklediniz? Eksi faizlerin olduğu dünyada Türkiye neden en yüksek faizi ödeyen ülke durumuna düştü. Niçin ülkemizin yapılabilir kredi notunu tam 5 kademe aşağıya düşürdünüz? Bu milletin alın teriyle yıllardır biriktirdiği döviz rezervini iki yılda ne için ve ne uğruna heba ettiniz?”

Alaattin Çakıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesiyle ilgili de konuşan Babacan, “Bu açıkça bir suç. Bu kimsenin görmediği mahalle arkasında söylenen bir tehdit değil. Ama yargımız ne yapıyor biz bir adım atarsak başımıza bir iş gelir mi diye düşünüyor. İktidar ortağının bu suç örgütü liderine sahip çıkarken kullandığı ifadeler de çok önemli” dedi.

6 yıl önce 8 milyon liraya yenilenen Meclis Başkanlığı konutu tekrar tadilata alındı

medyabold
Devamını Oku »

Diyarbakır Barosu’ndan ‘Yargı Reformu’ tepkisi

Diyarbakır Barosu, Demokratik Toplum Kongresine yönelik soruşturma kapsamında 19’u avukat 101 kişi hakkında verilen gözaltı kararına tepki gösterdi. Baro yönetimi, “Yargı reformu, avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla başladı” açıklaması yaptı.

BOLD – Diyarbakır Barosu, Demokratik Toplum Kongresine (DTK) yönelik yürütülen soruşturması kapsamında 101 kişi hakkında verilen gözaltı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu’na üye 17 avukat ile Şırnak ve Adıyaman Barosunda görevli iki avukatın gözaltına alındığını belirten baro, avukatlara ve sivil toplum alanında çalışan hak örgütlerine yönelik uzun zamandan bu yana sistematik bir şekilde baskı, tehdit ve gözaltı operasyonlarının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yargı reformu, avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gözaltına alınmasıyla başladı” denildi.

Gözaltılarla hukukun ayaklar altına alındığı, yargının iktidarın emir ve talimatlarına göre hareket ederek avukatları baskı altına almaya çalıştığı belirtilen açıklamada, “Demokrasinin ve hukuk devleti olma iddiasının rafa kaldırılmasının yarattığı yıkımı ve felaketi görmeyen aklın, bu ülkenin bir arada barış içinde yaşama bağını ortadan kaldırmaya götüren yolun taşlarını döşediklerini bilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Kişi özgürlüğü ve güvenliği ile hukuk güvenliğini ortadan kaldıran ‘hukuk dışı’ operasyonlara son verilmesi istenen açıklamada, gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılması istendi.

Coğrafya Kader: Bu ne biçim kanun, bu ne biçim Müslümanlıktır!

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan faiz artışı sonrası konuştu: Acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız

Erdoğan, Merkez Bankasının faiz artırımının ardından bir kez daha acı reçeteden bahsetti. “Bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız” dedi. Yargıda reform paketini en kısa sürede Meclis’e getireceklerini söyledi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarında Merkez Bankasının faiz artırımıyla ilgili konuştu.

Erdoğan, “Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz. Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Türkiye’yi kur faiz sarmalından çıkarmak gerekiyor” dedi.

Yargıda reform yapacakları açıklamasında bulunan Erdoğan, “En kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları kaydetti:

YARGI PAKETİNİ MECLİS’E GETİRECEĞİZ

“Başlattığımız yeni anayasa çalışmasının neden akamete ulaştığı da aleniyet kazandı. Biz reformlara ara vermedik. Değişim iradesini hiç elden bırakmadık. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. En kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz. Yeni reformlar ve atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz.

ACI İLAÇLARI İÇMEMİZ GEREKİYOR

Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz. Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Türkiye’yi kur faiz sarmalından çıkarmak gerekiyor. Dünkü faiz artırımı kararını bu aşamada değerlendiriyoruz. Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede önce tek haneli rakamlara ardından orta vadeli hedeflerimizdeki seviyeye düşürerek faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmeye temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağına düşünüyorum.  Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve tüm dikkatimizi bu konuya vererek ülkemizi bu kronik sancıdan inşallah kurtaracağız.

EKONOMİ VE DEMOKRASİDE YÜKSELİŞ DÖNEMİ

Türkiye’ye güvenen herkesin kazanacağı bir iklim oluşturuyoruz. İş ve yatırım ortamını bekleyen seviyeye çıkaracağız. Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Türkiye’ye güvenen herkesin kazanacağı bir yatırım iklimi oluşturuyoruz. Biz Türkiye’nin gücüne, potansiyeline inanan herkesle bu yolda yürümeye hazırız. Küresel ekonomide yaşanan değişimi lehimize çeviren her adıma destek vereceğiz. Harekete geçen herkesin yanında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz.”

Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesini isteyen Arınç’a çifte tepki

medyabold
Devamını Oku »

Fenerbahçe’yi ele geçirmek: Şike’de kumpası kim kurdu?

Futbolda Şike Operasyonu’nu yürüten büronun amiri KHK’lı Başkomiser Soner Koç, mahkeme safahatında yaşanan tirajı komik olayları Adem Yavuz Arslan’ın Youtube kanalında anlattı.

BOLD – KHK’lı Başkomiser Soner Koç, toplam 19 maçla ilgili tutanak tuttuklarını açıkladı. Koç, “Bize kumpas suçlamasını yapan savcı 19 değil 30 maçta şike var diye tutanak tuttu ancak ben yine de 3 yıl tutuklu kaldım” dedi. Şike Operasyonu’da ilişkin çarpıcı detaylar bu videoda:

medyabold
Devamını Oku »

Coğrafya Kader: Bu ne biçim kanun, bu ne biçim Müslümanlıktır!

140journos, Tutuklu muhalif lider ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı belgeselle anlattı. “Coğrafya kader” isimli belgeselde Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, “Bu ne biçim kanundur! Bu ne biçim Müslümanlıktır” diyerek Tayyip Erdoğan’a isyan etti.

BOLD – Dijital medya platformu 140journos, tutuklu muhalif lider Selahattin Demirtaş’ın belgeselini çekti. Belgeselde Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş yaşadıklarını ve duygularını anlattı. Evladının tutukluluğu nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren Demirtaş, “Bu ne biçim kanundur! Bu ne biçim Müslümanlıktır. Vallahi hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Edirne Cezaevine yapılan ziyaret görüntülerinin yanı sıra Selahattin Demirtaş’ın, eşi Başak Demirtaş, kızları Delal ve Dılda Demirtaş ile yaptığı telefon görüşmesi de yer aldı. “Coğrafya kader” isimli belgeselde ayrıca, Başak Demirtaş tarafından çekilen, Selahattin Demirtaş’ın çocuklarıyla bir arada görüldüğü görüntüler de bulunuyor. 34 dakikalık belgeselin son bölümünde ise Selahattin Demirtaş’ın seslendirdiği bir türkü de ilk kez yayımlandı.

Belgesel, Demirtaş’ın Twitter hesabından da “Bir gün birlikte izleyebilmek dileğiyle…” ifadeleriyle paylaşıldı.

medyabold
Devamını Oku »

Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü cemevine polis baskın yaptı

Ölüm orucu eyleminin 217’nci gününde tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal’ın İstanbul Küçükarmutlu’da tedavi gördüğü cemevine özel harekat polisleri tarafından sabaha karşı baskın yapıldı. Polis baskınına tepki gösteren Ünsal, “Bağışıklık sistemim zayıf olmasına rağmen evin içine onlarca polis doldu. İbadet yapılan yerlere ayakkabılarıyla girdiler” dedi.

BOLD – Avukat Aytaç Ünsal, uzun namlulu özel harekat polislerinin tedavi gördüğü cemevine baskın düzenlediğini belirtti. Gazete Duvar’ın haberine göre Aytaç Ünsal, mahalledeki cemevine düzenlenen baskında da 5 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Ünsal, şunları söyledi: “Küçükarmutlu Mahallesi’nde tedavi gördüğüm ev, uzun namlulu silahlı özel harekat polisleri tarafından sabaha karşı kapısı kırılarak basıldı. Bağışıklık sistemimin zayıf olmasına rağmen evin içine onlarca polis doldu. Eşyalarımı elleriyle kirlettiler. Aynı anda cemevine de girerek insanları gözaltına aldılar. Benim gördüğüm 5 kişiydi ama daha fazla da olabilir. İbadet yapılan yerlere ayakkabılarıyla girdiler. Faşizmin Yargısının Reformu daha çok baskı ve şiddettir. Bizim ülkemizde yargı reformu bir devlet terörü demek. Biz boyun eğmeyeceğiz. Devlet terörüne son verilsin! Bu baskıya teröre teslim olmayacağız.”

Diyarbakır’da operasyon: 101 kişi hakkında gözaltı kararı

medyabold
Devamını Oku »

28 çocuğa işkence, 226 çocuğa tecavüz, 53 çocuk işçi ölümü

 CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla hazırladığı raporda çocuklara yapılan işkence ve cinsel istismar rakamları ortaya kondu. 2020 yılının ilk 10 ayında gözaltında ya da toplumsal olaylarda güvenlik güçleri tarafından en az 28 çocuğa işkence yapıldı. 226 çocuk cinsel istismara uğradı. 53 çocuk iş kazalarında hayatını kaybetti.

BOLD – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında “2020 Yılı Dünya Çocuk Hakları Raporu” hazırladı.

Raporda, UNİCEF verilerine göre dünyada aşırı yoksulluk sınırı içindeki 862 milyon insanın bulunduğu, bunların 385 milyonunun çocuk olduğu belirtildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’de kayıtlı yaklaşık 4 milyon mültecinin 1,7 milyonunun çocuk olduğu kaydedilen raporda, 1 milyon mülteci çocuğun okul çağında olduğu, bu çocukların yüzde 37’sinin okula gitmediğine dikkat çekildi.

Raporda, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) verilerine göre, 2013 yılından bugüne kadar en az 350 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi. Rapordaki tespitler şöyle:

YÜZ BİNLERCE ÇOCUĞUN EĞİTİM HAKKI ELİNDEN ALINDI

Hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte önce okulları kapatan ve ‘uzaktan eğitim’ uygulamasına geçen AKP Hükümeti, bilgisayarı, internet bağlantısı olmayan yüz binlerce çocuğun eğitim hakkını elinden almıştır.

8 MÜLTECİ ÇOCUK GÖÇ YOLUNDA ÖLDÜ

2020 yılının ilk on ayında (Ocak – Ekim) erkekler tarafından öldürülen çocuk sayısı ise 21’dir. Yıl içinde güvenlik güçlerinin silah kullandığı olaylarda 2 çocuk yaralanmış, 1 çocuk yaşamını yitirmiştir. En az 2 çocuk kara mayınları ya da sahipsiz bomba ve patlayıcılar nedeniyle yaralanmıştır. 2020 yılında 2 mülteci/göçmen çocuk ırkçı grupların ya da kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitirmiştir.  8 mülteci çocuk ise göç yolunda yaşamını yitirmiştir.

28 ÇOCUĞA İŞKENCE

İnsan hakları alanında çalışan örgütlerin verilerine göre, 2020 yılının ilk 10 ayında gözaltında ya da toplumsal olaylarda -en az- 28 çocuk, güvenlik güçlerinin işkencesine ya da kötü muamelesine maruz kalmıştır.

ÇOCUK İSTİSMARI

TÜİK verilerine göre 2014-2017 yılları arasında 7 bin 466’sı erkek 51 bin 818’i kız olmak üzere toplam 59 bin 284 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını göstermektedir. İHD İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Raporuna (2019) göre, son 16 yılda 18 yaşın altında 440 bin çocuk doğum yapmıştır. Raporda, cinsel suçların yüzde 46’nın çocuklara karşı işlendiği belirtilmektedir. ‘Erkek Şiddeti Çetelesi’ne göre, 2019 yılında279 çocuk, erkeklerin cinsel istismarına uğradı. 2020 yılının ilk on ayında cinsel istismara maruz kalan çocuk sayısı -en az- 226’dır.

53 ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

2020 yılının ilk 10 ayında iş cinayetlerinde 53 çocuk yaşamını yitirmiştir. 2019 yılında ise 29’u 14 yaş ve altında 67 çocuk ve genç işçi yaşamını yitirmiştir. TÜİK’in Nisan Ayında açıklanan 2019 verilerine göre, 720 bin dolayında çocuk ekonomik faaliyette çalışmaktadır.

ÇALIŞAN ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR

Çocuk İşgücü Araştırması 2019 Sonuçlarına göre, çalışan çocukların yüzde 79,7’i 15-17 yaş, yüzde 15,9’u 12-14 yaş, yüzde 4,4’ü ise 5-11 yaş grubundaki çocuklar oluşturmaktadır. Çalışan çocukların yüzde 70,6’ı erkek, yüzde 29,4’ü ise kız çocuklardan oluşmaktadır. Çalışan erkek çocukların yüzde 65,6’nın, kız çocukların ise yüzde 66’nın eğitime devam ettiği istatistiklerde belirtilmekte olup, bu durumda, çalışan erkek çocukların yüzde 34,4’nün, kız çocukların da yüzde 34’nün eğitimine devam edemediği ortaya çıkmıştır.”

Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesini isteyen Arınç’a çifte tepki

medyabold
Devamını Oku »

Haftada 5 gün yüz yüze eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarına ilişkin genelge yayınladı. Haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağı kaydedildi.

BOLD – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 şehre ‘Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim’ konulu genelge gönderildi. Genelgede Kovid-19 salgını sürecinde okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağı vurgulandı.

Salgın dönemlerinde okul öncesi eğitim kurumlarında yapılacak yüz yüze eğitime ilişkin hususlara açıklık getirildi. Daha önce 20 Kasım ile 4 Ocak arasında resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinliklerin, ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işleneceğine ilişkin karar alındığı hatırlatıldı.

“Ancak Bakanlığımız ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi.

Genelgede şunlara dikkat çekildi:

  • Okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve 1 etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacak.
  • Okulun fiziki imkanları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecek.
  • Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.
  • Çocukların ev ortamında da desteklenmesi amacıyla TRT EBA İlkokul kanalında her gün yayınlanan EBA Anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacak.
  • Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarının kayıtları silinmeyecek. Bu çocukların da EBA Anaokulu’nu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacak.
medyabold
Devamını Oku »

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne ‘cuma namazı’ için izin çıktı

İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı istisnası getirdi. Bakanlık cuma namazına denk gelen saatlerin kısıtlamaya dahil olmadığını duyurdu.

BOLD – İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin duyuru yaptı. Koronavirüs salgını yeni tedbirleri ile ilgili sıkça sorulan soruları cevaplayan Bakanlık’tan “65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için belirlenen sokağa çıkma kısıtlamasının uygulaması Cuma namazları açısından nasıl olacaktır” sorusu üzerine şu yanıt verildi:

“Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.”

İçişleri tarafından duyurulan bu ‘istisna’ sonrası akıllara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün 81 ilde okutulan Cuma hutbesinde yer alan çağrı geldi. Hutbede 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara namazlarını evde kılma çağrısı yapılmıştı.

İşte hutbenin o bölümü: “Tüm dünyada olduğu gibi toplum olarak bizler de salgın hastalıkla büyük bir mücadele içindeyiz. Maske, mesafe ve temizliğe riayet etmenin yanında sağlığımız için alınan tüm tedbirlere uymak hepimizin vazifesidir. Bu süreçte risk altında olan 65 yaş üstü muhterem büyüklerimizden ve kronik rahatsızlığı bulunan kardeşlerimizden namazlarını evlerinde kılmalarını istirham ediyoruz. Unutmayalım ki tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe hem bu çetin imtihanımızdan başarıyla çıkacak hem de mükâfata nail olacağız inşallah!”

medyabold
Devamını Oku »

Kavala ve Demirtaş’ın tahliyesini isteyen Arınç’a çifte tepki

Katıldığı programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Bülent Arınç’a, kavgalı olduğu eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AKP’li Mehmet Metiner tepki gösterdi. Gökçek, “Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin” diye veryansın etti. Metiner de bunun Cumhur İttifakı’na sabotaj olduğunu savundu.

BOLD – Habertürk TV’de dün katıldığı programda “Tayyip Bey adalet istiyor” diyerek Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğunun sona erdirilmesini isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a AKP içinden kavgalı olduğu isimlerden tepki geldi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Arınç’a sosyal medya hesabından “Bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin” tepkisi gösterdi.

Eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner ise, Arınç’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından, “Biden iyi. Demirtaş cici. Kitabını herkes okumalı güzellemesi. Kavala haksız yere içerde. Demirtaş da Kavala da bırakılmalı acilen. KHK facia. KHK’dan ihraç edilenler göreve. Bütün bunları kim mi söylüyor? Devlet katından birisi. Cumhur ittifakına sabotaj! Yazık!” ifadeleriyle cevap verdi.

MAHKEMELER, SAVCILAR ÖZGÜRLÜKÇÜ DÜŞÜNSÜNLER

Bülent Arınç, dün Habertürk TV’de katıldığı programda “Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım”, “Devran kitabını okudum, Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir. Ben Başbakan yardımcısı iken çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı, bunun da tahliyesi olabilir. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler” ifadelerini kullanmıştı.

medyabold
Devamını Oku »

6 yıl önce 8 milyon liraya yenilenen Meclis Başkanlığı konutu tekrar tadilata alındı

2014’te 8 milyon liraya sıfırdan yenilenen TBMM Başkanlığı konutu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a tahsis edilmesinin ardından yeniden tadilata alındı. Tadilatın israf olduğunu belirten CHP’li Ali Haydar Hakverdi,  “8 milyon liraya yaptırılan konutu beğenmediğiniz ve yeniden tadilat yaptırdığınız doğru mudur?” diye sordu.

BOLD – 2014’e 8 milyon liraya yenilenen Meclis Başkanlığı konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a tahsis edilmesinin ardından yeniden tadilata alındı.

Sözcü’nün haberine göre Meclis Başkanlığı Konutu 6 yıl aradan sonra yeniden yenileniyor. TBMM Başkanlık Divanı’nın 2012 yılında aldığı kararla projeleri hazırlanan ve 2013 yılında inşaatına başlanan yeni TBMM Başkanlık Konutu 2014’de tamamlandı.

TBMM Başkanlık Konutu ilk kez görüntülendi

5 KATLI KONUT

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu da boş kaldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çankaya Köşkü’ne komşu olan eski Başbakanlık konutuna taşındı. Şentop’un boşalttığı Meclis Başkanlık Konutu ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a tahsis edildi. 2014 yılında 8 milyon lira harcanarak sıfırdan yaptırılan konut, yeniden tadilata alındı. 1980 öncesi Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği olan bina yıkılarak, yerine 3 bin 879 metrekare arsa içerisinde yenisi yapıldı. Konut, üç bodrum, bir zemin ve üst kat olmak üzere toplam beş kattan oluşuyor.

İSRAF TOPLUM VİCDANINI YARALIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Meclis’e verdiği soru önergesinde Fuat Oktay’a, “TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek döneminde 8 milyon liraya yaptırılan konutu beğenmediğiniz ve yeniden tadilat yaptırdığınız doğru mudur? Bu tadilatın tutarı nedir?” diye sordu. Hakverdi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, acı reçeteden bahsederek, krizin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir. Bu reçete dar gelirli vatandaşa yazılacaktır. Kamudaki israf ise toplumun vicdanını yaralamaktadır” ifadesini kullandı.

Hakverdi’nin Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunlar kaydedildi:

KONUTU BEĞENMEDİNİZ Mİ?

“TBMM Başkanlık Konutu olarak kullanılan konutun tarafınıza tahsis edilmesini istediğiniz doğru mudur? Doğruysa hangi ihtiyaca karşılık bu talepte bulunulmuştur?

Cemil Çiçek döneminde 2014 yılında yapılan ve 8 milyona liraya mal olan, 750 metrekare oturum alanına ve yaklaşık 3 bin metrekare kullanım alanına sahip, üst katının cephesi ahşap lambri, diğer katları küfeki taşı ile kaplı, zemin kaplamalarında İznik çinisi bordürler, mermerler ve halı; tavanlarında ise ahşap oyma desenler kullanılan konutu beğenmediniz mi? Bugünlerde yeniden milyonlarca para harcayarak tadilat yaptırdığınız doğru mudur? Doğru ise bu tadilat ne kadar mal olmuştur?

TBMM Başkanının Başbakanlık konutuna geçtiği doğru mudur? Doğru ise ne zaman ve hangi ihtiyaca karşılık bu konuta geçmiştir? Başbakanlık konutuna geçerken herhangi bir tadilat yapıldı mı? Bu tadilatın tutarı nedir?”

Türkiye borcu en hızlı artan ülkeler arasında rekor kırdı

medyabold
Devamını Oku »

TBMM’de babadan oğla geçen saltanata ‘özel hayat’ savunması

Salgın nedeniyle işten çıkarılmalar artarken TBMM’de emekli olan bir yöneticinin yerine sınavsız olarak oğlunun atandığı ortaya çıktı. TBMM Başkanlığı, konuyla ilgili önergeye mevzuat kapsamında özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği gerekçesiyle yanıt vermedi.

BOLD –  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de yönetici olarak görev yapan bir kişinin emekli olmasının ardından yerine sınavsız olarak oğlunun atandığı iddialarını gündeme getirerek TBMM Başkanlığı’na konuyla ilgili soru önergesi verdi. Ancak TBMM Başkanlığı önergeyi yanıtsız bıraktı.

AÇIKTAN ATAMAYA ÖZEL HAYATININ GİZLİLİĞİ KILIFI

Tanal önergesinde, TBMM Genel Sekreterliği bünyesinde kaç kişinin çalıştığı, 2018-2019 yıllarında TBMM Genel Sekreterliği bünyesinde müşavir olarak istihdam edilirken herhangi bir nedenle görevinden ayrılanların olup olmadığını sorularını yöneltti. TBMM Başkanlığı söz konusu önergeyi mevzuat kapsamında özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği gerekçesiyle yanıt vermedi. Tanal bunun üzerine Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na başvurdu. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre kurulda yapılan değerlendirmede TBMM lehine karar çıkarken bir üye ise karşı oy verdi.

AÇIK VE ŞEFFAF OLMALI

Karşı oy yazısında başvuru sahibinin milletvekili olduğuna dikkat çekilerek, “Milletvekili görev yaptığı dönemlerde temsil ettiği vatandaşlara karşı açık ve şeffaf olmalıdır. 4982 sayılı yasa gereğince kurum ve kuruluşlar, ellerinde bulunan belgeleri demokratik yönetim anlayışıyla, eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkeleri doğrultusunda, kanunda yer alan istisnalar dışında, bilgi edinme hakkının kullanılmasına sunmak zorundadırlar. Başvuru sahibinin itirazının tümünün kabulü gerekirken taleplerinin özel hayatın gizliliği ve tavsiye mütalaa olarak değerlendirilmek suretiyle reddi yönünde oluşan Sayın çoğunluğa katılmıyorum” denildi.

Koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu: 18.34 dolardan satılacak

medyabold
Devamını Oku »