4 Aralık 2021 Cumartesi

Cavit Çağlar, “Türkiye Rusya savaşını ben engelledim” dedi, detay vermekten kaçındı

Daha önce Türkiye ile Rusya arasında uçak krizini çözerek 15 Temmuz’un farklı bir şekilde gelişmesine katkı sunduğunu açıklayan Cavit Çağlar’dan ilginç bir açıklama daha geldi. Çağlar, Türkiye-Rusya savaşını kendisinin engellediğini öne sürdü.

BOLD – Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizine ilişkin Cavit Çağlar’dan ilginç bir açıklama daha geldi. Olası bir savaşı kendisinin engellediğini iddia eden Çağlar, detay vermekten kaçındı.

RUSYA-TÜRKİYE ARASINDA ARABULUCULUK YAPTI

Rusya’ya ait SU-24 uçağı, Türk F-16’ları tarafından 24 Kasım 2015’te Suriye sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldü. Ankara-Moskova hattında çıkan krize arabuluculuk yapan eski devlet bakanı Cavit Çağlar, bu konuda Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuştu. Çağlar, kriz süresince AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söylediklerini birbirlerine ilettiklerini ifade etti.

DETAY VERMEKTEN KAÇINDI

Çağlar, “(Hulusi Akar ile) iyi bir dostluğumuz var. O albayken, İsmail Hakkı Karadayı’nın özel kalem müdürü idi. Ta o günden beri bir dostluğumuz vardı. O bana ‘Durum çok kötü, her an kapışabiliriz’ dedi. Ben de ‘Çözeriz’ dedim. ‘Nasıl çözeceksin?’ dedi. Sonra Rusya’ya gittim. Neyse, daha fazla girmek istemiyorum o konulara. Hulusi Akar eski bir dostum benim. Rusya’da da çok dostum var. Ben dostluğa çok önem veririm” dedi.

15 TEMMUZ’UN AKIBETİ ÇOK FARKLI OLABİLİRDİ

15 Temmuz gecesi ile ilgili Rusya’nın rolü hala tartışılırken, Çağlar bu konuda Saray’a yakın gazeteci Nagehan Alçı’ya 8 Kasım 2017’de şu açıklamayı yapmıştı: “Putin ve Sayın Cumhurbaşkanı’mız olmasaydı uçak krizi aşılamazdı ve 15 Temmuz’un akıbeti çok farklı olabilirdi:”

PUTİN, DOSTLUK NİŞANI VERDİ

İki ülke arasındaki ilişkiler 24 Kasım 2015’te Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesiyle kopma noktasına gelmiş, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo sonucu ticaret ve turizm alanlarında sıkıntılı bir döneme girilmişti. Bu süreçte Türkiye ile Rusya arasında arabuluculuk yapan Çağlar’a 2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin dostluk nişanı vermişti.

Gazeteci Gültekin: İktidar yüzde 21’lik oyu yüzde 51 yaparsa muhalefet ne yapacak

Cavit Çağlar, “Türkiye Rusya savaşını ben engelledim” dedi, detay vermekten kaçındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Gazeteci Gültekin: İktidar yüzde 21’lik oyu yüzde 51 yaparsa muhalefet ne yapacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Gazeteci Levent Gültekin, yüzde 52’lik enflasyonu yüzde 21 yapan iktidarın, yüzde 21’lik oyu yüzde 51 yapması halinde muhalefetin nasıl bir yol izleyeceğini sordu. 

BOLD – Gazeteci Levent Gültekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapıları kapatan TÜİK’i eleştirerek, “Asıl soru TÜİK’in kapısını açmayan devlet, yarın YSK’nın kapısını açar mı?” dedi.

YSK KAPIYI AÇMAZSA?

Halk TV’de Murat Sabuncu ile yaptığı ‘İki Yorum’ programında Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gidişi ve kapılan açılmaması yorumlandı. Enflasyon rakamlarının memur, işçi ve emeklinin maaşlarına yansıdığını belirten Gültekin, “Milyonlarca insanın emeğini çalan, yüzde 52’lik enflasyonu yüzde 21 yapan iktidar, yüzde 21’lik oyu yüzde 51 yaparsa ve muhalefet de YSK’nın kapısına giderse ve o kapı açılmazsa ne yapacağız?” diye sordu.

 

ABD istihbaratı: Rusya 175 bin askerle saldıracak

Gazeteci Gültekin: İktidar yüzde 21’lik oyu yüzde 51 yaparsa muhalefet ne yapacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Liderlerin ‘kalabalık’ tartışması başladı

Seçimler gelmeden miting meydanlarında toplanan  kalabalıklarla ilgili polemik başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitinginde fazla kalabalık toplayamadığını söyledi. CHP’liler ise miting görüntüleriyle cevap verdi.

BOLD – MilletinSesi sloganıyla meydanlara inen Kılıçdaroğlu’nun ilk mitingi Mersin’de gerçekleştirildi. Konuşmasından önce sahneyi esnaf, atanamayan öğretmen ve çiftçiye bırakan Kılıçdaroğlu, ardından kendisi konuştu. Türkiye’den değişim rüzgarlarının estiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Saray ve şürekası duysun, rüşvet alanların, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenlerin, onların uçaklarına binenleri, devletin kadroları içinde asla yaşatmayacağım. Hepsinin görevine son vereceğiz.” dedi.

CHP’liler 200 bin kişi topladıklarına dair açıklamalar yapınca Siir’te açılış törenine katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de kendisi kadar kalabalık toplayamadığını söyledi. Mitinge katılan sayısının elinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Topladığın kalabalık ortada. Rakamlar elimizde” dedi.

Liderlerin ‘kalabalık’ tartışması başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yardım bahanesiyle Haluk Levent’i de dolandırdılar

Ahbap Derneği ile ihtiyaç sahiplerine yardıma koşan sanatçı Haluk Levent’i dolandırdılar. Yasin isminde bir kişinin yardım vaadinde bulunduğunu anlatan Haluk Levent, “Şimdi Yasin ortada yok. Kandırmış hepimizi. 150 bin ödeme bekleyen çocuklar perişan.” dedi.

BOLD – Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan Haluk Levent, “Melis’in fizik tedavisine ömür boyu destek olacaktı. Ben de ona canlı yayında şarkı yazmıştım. İkinci hafta bir yardımda daha bulundu. Şimdi Yasin ortada yok. Kandırmış hepimizi. 150 bin ödeme bekleyen çocuklar perişan. Kandırmış hepimizi” diye yazdı.

YAHU YASİN BULA BULA BİZİ Mİ BULDUN?

Yasin’e tepki gösteren Levent, “Bu twiti atmamak için 1 hafta bekledim. “Belki başına bela gelmiştir zora düşmüştür” diye. Fakat ekibimize verdiği cevaplardan anladık ki bu paralar çocuklara gönderilmeyecek. Ankarada verdiği adres sahte. Yahu Yasin! TV’ye canlı bağlanma hevesin var da bula bula bizi mi buldun?” dedi.

BAŞKA BİR YARDIMSEVER DEVREYE GİRDİ

Mağdur olan çocuklar için Ahbap aracılığıyla birçok aileye destek olan Can K. isimli yardımseverin devreye girdiğini kaydeden “Abi ailelerin tüm sıkıntılarını Pazartesi günü çözüyorum 150 bin TL’yi ailelerin hesabına yatırıyorum ” dedi. Cansın Can! Çok çok teşekkür ediyoruz.” paylaşımı yaptı.

Yardım bahanesiyle Haluk Levent’i de dolandırdılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

ABD istihbaratı: Rusya 175 bin askerle saldıracak

Washington Post gazetesi ABD İstihbaratı raporu yayınladı. Rapora göre Rusya 175 bin askerle Ukrayna’ya harekat yapacak. Haberden sonra ABD Başkan Joe Biden’ın birkaç gün içerisinde Putin ile telefonda görüşeceği açıklandı.

BOLD – ABD medyasında yer alan haberlere göre ABD istihbarat yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’ya 2022’de askeri saldırı planladığı konusunda uyarı yaptı. Washington Post gazetesi, ABD yönetiminden adı açıklanmayan bir yetkilinin bunun tahminen 175 bin Rus askeri personelini kapsayacağını söylediğini yazdı.

RUSYA’DAN İDDİALARA CEVAP

Gazeteye sızdırılan istihbarat belgesinde, Rus kuvvetlerinin konuşlandığı 4 yerin konumu da yer aldı. Ukrayna sınırındaki Rus asker sayısının 94 bin olduğu, bu sayının zaman içinde 175 bine çıkabileceği belirtildi. Belgede ayrıca, Rus birliklerinin sürekli sınıra gidip geldiği ve bunun hedef şaşırtma amacı taşıdığı öne sürüldü.

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Başkan Yardımcısı Konstantin Kosachev ise Rus medyasına yaptığı açıklamada, saldırı planlandığı yönündeki iddiaları reddederek, “Saldırı için herhangi bir hazırlık yapılmamaktadır” dedi.

 

ABD istihbaratı: Rusya 175 bin askerle saldıracak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Üç çocuk çaldıkları otomobille 900 km yol gitti

Ordu’da, yaşları 15, 13 ve 12 olan üç çocuk, galeriden çaldıkları otomobille İstanbul’a kadar gitti. Arabayla 900 kilometre yolculuk yapan çocuklar polisin plaka takibinde yakalanabildi.

BOLD – Ordu’da, yaşları 15, 13 ve 12 olan 3 çocuk, 28 Kasım’da galeriden otomobil çaldı. İlk olarak iş yeri önündeki aracı çalan çocuklar, 8 kilometre gezdikten sonra tekrar galeriye gelip aracı yol kenarına bıraktı. Ardından iş yeri önündeki başka otomobili alarak uzaklaşan çocukların galeriye girmesi ve araçları çalıştırdığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

3 KİŞİLİK POLİS EKİBİ KURULDU

Çocuklar otomobili alarak, 900 kilometre mesafe yol kat edip İstanbul’a geldi. Ordu emniyeti tarafından görevli 3 kişilik özel ekip, yaşı küçük 3 çocuğa yönelik çalışma başlattı. Çocukların kullandıkları otomobilin kural ihlali yaparak İstanbul’a kadar geldiği tespit edildi. Plaka Takip Sistemine (PTS) yakalanan 3 çocuğun çaldıkları otomobille 30 Kasım’da Mahmutbey gişeler Basınekspres yolunda oldukları belirlendi.

ÇOCUKLARIN SUÇ KAYDI ÇIKTI

İstanbul ve Ordu emniyet müdürlüklerinin yaptığı çalışma sonucu S.Ö., A.T. ve E.K., Zeytinburnu’nda bir adreste yakalanırken, galeriden çaldıkları otomobil ise Bağcılar’da bulundu.

Gözaltına alınan 15 yaşındaki çocuğun 8 suç kaydı, 12 yaşındaki çocuğun 21 suç kaydı, 13 yaşındaki çocuğun ise 68 suç kaydı olduğu ortaya çıktı

 

Üç çocuk çaldıkları otomobille 900 km yol gitti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türkeş’in eşi: Saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış izlenimi var

Alparslan Türkeş’i anmak için Ankara’da düzenlenen programa yapılan saldırı konusunda Türkeş’in eşi Seval Türkeş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçladı. Türkeş, “Bu saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var” dedi.

BOLD – Suç örgütü liderleriyle fotoğrafları çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı şimdi de MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’i anmaya yapılan saldırıda gündeme geldi. Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Ankara’daki anma törenine yönelik saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu’yu suçladı.

YAPILANLAR BÜYÜK BİR SUÇ

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Ankara’da düzenlenen anma törenine MHP Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde yapıldığı ileri sürülen saldırıyla ilgili konuştu. Halk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkeş, saldırının provokasyon olduğunu değerlendirerek, “Üzücü oldu bu bizim açımızdan, çünkü Mansur Yavaş Bey Türkeş Bey’in de sevdiği değerli bir arkadaşımız. Bu vakıfla uzaktan yakından bir ilgisi yok. İnsanların bir araya gelerek anma yapması hoş bir şey ama organize bir çete gibi buraya saldırıp cehenneme çevirmek ve toplumda infiale sebep olmak büyük bir suçtur” dedi.

SONUCUNU TAKİP EDİYORUZ

Olayın basit bir olay olmadığını belirten Türkeş, “Eğer bu takipsiz bırakıldığı takdirde daha başka şeyler olabilir. Sorumlular çok dikkatli olmaları gerekir. MHP de yönetimi ve sayın başkan bu konuyu bence önemseyip ele alması beklenmektedir. Kamuoyu da biz de bekliyoruz” dedi.

ÇATIŞMA ORTAMI OLUŞTURMAK AMAÇLANDI

“Davetlilerden rahatsız olmuş olabilirler mi? Konuklar neye göre davet edildi?” sorusuna Türkeş, “Türkeş’e saygısı, sevgisi olanlar davet edildiler. Bu Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunun bir parçası olarak ben değerlendiriyorum. Bunu yapan siyaset zemininden uzaklaştırarak, çatışma ortamına sürüklemeyi hedeflemektir. Burada çatışma ortamı yaratmak amaçlanmıştır. Şükrediyoruz ki ölüm olmadı” dedi.

Ankara'da Alparslan Türkeş'i anma etkinliğine saldırı

SALDIRI İÇİŞLERİ BAKANI’NIN HİMAYESİNDE YAPILMIŞ İZLENİMİ VAR

Saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret eden Türkeş, “Bu saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli’nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor” dedi.

TÜRKEŞ’İN OĞLU DA SOYLU’YU İŞARET ETMİŞTİ

Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş ise İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Polis koruyor, kolluyor, gözetliyor. Biri bile kimseyi gözaltına almıyor. Hükumetin, Emniyet’in, İçişleri Bakanı’nın koruyup kollaması ile gözetimi altında yapılan bir saldırı olduğu çok net” dedi. Saldırının Bahçeli’nin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ileri süren Türkeş, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’u orada görenler olduğunu kaydetmişti.

BAHÇELİ DE YAVAŞ’I SUÇLAMIŞTI

MHP’nin kurucusu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü için geçen hafta pazar günü düzenlenen, eski MHP Genel Başkanı Muhittin Çolak, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ile eski MHP Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşmacı olarak katıldığı anma törenini MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un aralarında olduğu 50 kişi basmıştı. Bahçeli, söz konusu saldırıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı suçlamıştı.

 

El bombası silah ve uyuşturucuyla yakalandı dediği saatte çıktı: Soylu ile fotoğrafları gündem oldu

Türkeş’in eşi: Saldırı İçişleri Bakanı’nın himayesinde yapılmış izlenimi var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sorunların giderek arttığı cezaevlerinden Meclis’e şikayet yağdı

Başta çıplak arama olmak üzere birçok insan hakları ihlalinin yaşandığı cezaevlerinden şikayetler çığ gibi artıyor. Son üç yılda Meclis’e gelen şikayet dilekçelerinin büyük kısmı cezaevlerinden.

BOLD – Ülkeyi üstü açık bir cezaevine dönüştüren ve yeni cezaevleri yapmaya devam eden AKP Türkiye’sinde insan hakları ihlalleri giderek artıyor. Son üç yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu’na 9 binden fazla hak ihlali başvurusu yapıldı. Bu dilekçelerin 6 bin 761’inin cezaevlerinden yapılması dikkat çekti.

BİN 928 KİŞİ ADİL YARGILANMADIĞINDAN ŞİKAYETÇİ

Erdoğan rejiminde hak ihlallerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Haklarını aramak isteyenler ise TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na dilekçe yağdırıyor. Komisyona Ekim 2018’den bugüne kadar yapılan başvuruların sayısı 9 bin 30’a ulaştı. Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre en fazla başvuru 6 bin 761 ile cezaevlerinden yapıldı. Adil yargılama hakkının ihlal edildiğini savunanların sayısı ise bin 928 oldu. 858 kişi yasal düzenleme yapılması, 288 kişi ise yerinde inceleme talebiyle komisyona başvuruda bulundu.

KOMİSYONDAN YARDIM TALEP ETTİLER

Komisyona memur sorunları hakkında 132, yardım talebi için 116, işçi sorunları için 98, sosyal güvenlik işlemlerinden şikayet için de 57 başvuru yapıldı. Engelli sorunları nedeniyle 41 başvurunun yapıldığı kuruma, yurt dışında yaşayanlardan da 40 dilekçe geldi. Komisyona “Girişimde bulunun” talebini içeren 32 başvuru ulaşırken üniversite ve YÖK kaynaklı sorunlar için 31, gayrimenkul sorunları için 30 başvuru yapıldı.

KAYIP YAKINLARI DA KOMİSYONUN KAPISINI ÇALDI

Tüm itirazlara rağmen AKP’nin yasal altyapı sağladığı ve kamuya girişte büyük sorunlara yol açan güvenlik soruşturması kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi için 25 kişi komisyonun kapısını çaldı. 23 yabancının başvurduğu komisyona, terör kaynaklı sorunlar için 22, askerlikle ilgili sorunlar için 20, kayıp vakaları için 16, memuriyet sınavları hakkında 11, yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla ilgili sorunlar için yedi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başvuru yardım talebi için bir başvuru yapıldı.

Cinsel saldırı suçundan 10 yıl ceza ancak tutuklama yok: Musa Orhan davasında karar çıktı

 

 

Sorunların giderek arttığı cezaevlerinden Meclis’e şikayet yağdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın aklına 19 yıl sonra geldi: Artık ürünlerde Made in Türkiye yazacak

Tarihi dizilerle halkın milliyetçilik damarına seslenen Erdoğan Rejimi, yine böyle bir uygulamaya imza attı. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre artık “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi kullanılacak. 

BOLD – İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak “Made in Turkey” ibaresi yerine “Made in Türkiye” kullanılmasıyla ilgili genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlan Resmi Gazete’de yayımlandı.

TARİHE VURGU YAPILDI

İhraç ürünlerinde her türlü faaliyet ve yazışmalarda “Türkiye” ibaresinin kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı. Artık ürünlerde “Made in Türkiye” ibaresi kullanılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, binlerce yıllık devlet geleneğinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirerek milletin kültür ve değerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettiği belirtildi.

ÇATI MARKA OLARAK KABUL EDİLDİ

Yurt içi ve dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterildiği ifade edilen genelgede “Türkiye” markasının ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edildiği vurgulandı.

MADE İN TURKEY İBARESİ KULLANILMAYACAK

Genelgede şunlar kaydedildi:

“Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz ‘Türkiye’ ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin ‘Türkiye’ markası altında temsili hedeflenmektedir.

RESMİ YAZIŞMALARDA DA TÜRKİYE İBARESİNE DİKKAT EDİLECEK

Bu çerçevede, ‘Türkiye’ markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda ‘Turkey’, ‘Turkei’, ‘Turquie’ vb. ibareler yerine ‘Türkiye’ ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.”

 

Diyanet TV’nin Mehmet Akif dizisi çalıntı çıktı

Erdoğan’ın aklına 19 yıl sonra geldi: Artık ürünlerde Made in Türkiye yazacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Mahir Ünal’a memleketinde açılış yoku

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta açılış şoku yaşadı. Açılışa kimsenin gelmemesine tepki gösteren Ünal’a katılımcılar, son aylarda art arda  gelen zamlardan şikayetçi oldu.  

BOLD – AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını yaptı. Ünal, açılışa az sayıda Elbistanlı’nın katılmasına tepki gösterdi.

AÇILIŞA HALK RAĞBET GÖSTERMEDİ

Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, AKP’li Ünal’ın katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Ünal, açılışa az sayıda kişinin gelmesine tepki göstererek, “Zaten kimse gelmemiş ki bir siz gelmişsiniz. Demek ki bu Elbistanlılar herhalde bu hastanenin açılışına pek mutlu olmadılar. Hava soğuk diye mi gelmediler Ahmet başkan?” diye konuştu.

HALK ZAMLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Açılışa katılan bir kişi Ünal’a, “Sayın Bakan’ım geleceğimiz kalmadı. Gübreye yüzde 500 zam” diye seslendi. Ünal ise “Hepsini çözeceğiz, bak hepsini, sakin. Bugüne kadar bütün bu sorunları, bugüne kadar… Konuşmamı bitireyim konuşacağız. Kaç yaşındasın amcam” diye cevap verdi.

 

Diyanet TV’nin Mehmet Akif dizisi çalıntı çıktı

Mahir Ünal’a memleketinde açılış yoku yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

3 Aralık 2021 Cuma

100 bin dolar sınırında “vergi” bombası!

MGK’nın ekonomi vurgusuna dikkat çeken Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, 100 bin dolar ve daha fazla döviz mevduatına sahip 600 bin gerçek ve tüzel kişilerden tek seferlik bir vergi alınabileceği uyarısında bulundu.

BOLD – Youtube kanalında gündemi yorumlayan Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, 100 bin ve üzeri döviz mevduatı olanlardan vergi alınabileceğine dikkat çekti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun “Döviz mevduatlarının TL enstrümanlara geçişini teşvik etmek için yakında düzenleme yapacağız” dediğini hatırlatan Bozkurt, euro, sterlin ve altında yeni eşikleri de açıkladı. İşte piyasalarla ilgili Bozkurt’un yorumları…

 

 

Diyanet TV’nin Mehmet Akif dizisi çalıntı çıktı

100 bin dolar sınırında “vergi” bombası! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Diyanet TV’nin Mehmet Akif dizisi çalıntı çıktı

Gazeteci Nedim Hazar’ın 2009 yılında hazırladığı “Safahat’tan Öyküler” isimli projenin TRT Diyanet için çekildiği ortaya çıktı. Gazeteci Hazar, kendisinden izinsiz projesinin çekilmesine tepki gösterdi.

BOLD – Gazeteci Nedim Hazar, 28 bölümlük Ramazan ayında yayınlanmak üzere sunduğu “Safahattan Öyküler” adlı projenin kendisinden izinsiz TRT Diyanet için çekildiği ortaya çıktı. 28 bölüm yerine Hazar’ın hazırladığı ilk 13 bölümün çekilmesi ise dikkat çekti.

HIRSIZLIK HER KADEMENİZE İŞLEMİŞ

Sosyal medya hesabında Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Fatih Bayhan’ın 20 Ocak tarihli paylaşımını alıntılayan Hazar, “Bunu yeni gördüm. 7 yıl önceki çalışmamı çalıp, utanmadan, sıkılmadan “Çalışmamız” diyebilecek kadar cesur bir arkadaşmış. Hırsızlık her kademenize işlemiş” dedi.

13 BÖLÜM HAZIRLANDIĞI İÇİN 13 BÖLÜM ÇEKİLMİŞ

Daha sonra projesinin 7 yıl önce değil 2009 yılında hazırladığı ile ilgili paylaşım yapan Hazar, “O kadar kabız hırsızlar ki, o dönem proje teklifleri 13 bölüm hazırlandığı için sadece 13 çekebilmişler. Oysa proje 28 bölümlük Ramazan ayı projesiydi. Allahınızdan bulun!” diye tepki gösterdi.

DİYANET TV’DE GÖSTERİLDİ

Mehmet Akif Ersoy’un eseri Safahat’tan uyarlanan hikayeler, Hazar’ın hazırladığı şekilde 13 bölüm olarak TRT Diyanet için çekildi. Dizi, İstiklal Marşı’nın kabülünün 100. yılı olan geçen Mart ayında “Safahat’tan Öyküler” ismiyle Diyanet TV ekranlarında yayınlandı. Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın yönetmeni Fatih Bayhan’ın projeyi sahiplenip, “3 yıllık bir emeğin ürünüdür. Sıkı bir senaryo dönemi geçirdik” demesi dikkat çekti.

 

Feyzioğlu’nun seçim müziği de Erdoğan’ınki gibi çalıntı çıktı

 

Diyanet TV’nin Mehmet Akif dizisi çalıntı çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Feyzioğlu’nun seçim müziği de Erdoğan’ınki gibi çalıntı çıktı

Kovid–19 salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen TBB Genel Kurulu, hafta sonu Ankara’da yapılacak. Mevcut başkan Metin Feyzioğlu’nun seçim müziği, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014 seçimlerinde kullandığı müzik gibi çalıntı çıktı. 

BOLD – Sanatçı Suavi, 4–5 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılacak Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu’nda aday olan mevcut başkan Metin Feyzioğlu’nun kendisine ait bir müziği izinsiz kullanmasına tepki gösterdi.

AKP TARAFINDAN TBB GENEL KURULU BİR YIL ERTELENMİŞTİ

AKP’nin “lebalep” dolu salonlarda kongrelerini yapmasına karşın Saray’a yakın Metin Feyzioğlu’nun başkanı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin salgından dolayı bir yıl ertelenen genel kurulu hafta sonu yapılacak. Baroların art arda destek açıklaması yaptığı Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan seçilmeye daha yakın görülürken, Saray’ın adayı Feyzioğlu’nun durumunu Anadolu barolarının tavrı belirleyecek.

DERHAL SONLANDIRIN, YAPTIĞINIZ KORSANLIK

Seçimlerde aday olan Saray’a yakınlığı ile bilinen mevcut başkan Feyzioğlu’nun Sanatçı Suavi’nin bir eserini izinsiz seçim müziği olarak kullandığı ortaya çıktı. Bu duruma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Suavi,
“Sn. Metin Feyzioğlu.
Siz bir avukatsınız ve Türkiye Barolar Birliği seçimleri için kampanya şarkısı olarak “Tükenme” adlı eserimizi kullanmışsınız.

Bunu hangi hak, hukuk ve yetkiyle yaptığınızı merak ediyorum ve derhal sonlandırmanızı istiyorum.
Çünkü bu korsanlıktır” dedi.

ERDOĞAN’IN SEÇİM ŞARKISI DA ÇALINTI ÇIKMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılındaki yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı ‘Dombıra’ isimli şarkının izinsiz kullanıldığı ortaya çıkmıştı. ‘Dombıra’nın ‘asıl sahibi‘ Arslanbek Sultanbekov, sözleri değiştirilip Erdoğan’a uyarlanan şarkısının izinsiz kullanılması nedeniyle dava açacağını duyurmuştu. Uğur Işılak tarafından sözleri değiştirilen şarkı için daha sonra Arslanbek Sultanbekov’dan izin alınmıştı. Sultanbekov adına site yöneticileri tarafından yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“Arslanbek Sultanbekov ‘Dombıra’ adlı eserini hiçbir siyasi partinin seçim müziği olarak kullanmasını istememiştir.

Yapılan çalışmalar Arslanbek Sultanbekov’un izni dışındadır. Konu hakkında söz konusu eseri uyarlayan kişi ile görüşülecek ve hukuki süreç başlatılacaktır. “

 

 

İhraç savcı İbrahim Gündüz ve eşi Nurdan Gündüz Ege Denizi’nde hayatını kaybetti

Feyzioğlu’nun seçim müziği de Erdoğan’ınki gibi çalıntı çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İhraç hakim: Yeter artık, Meriç’te boğulmak istemiyoruz

İhraç hakim Sevil Yılmaz, ihraç savcı İbrahim Gündüz ve eşi Nurdan Gündüz’ün Yunanistan’a geçmek isterken boğularak ölmelerine tepki göstererek, “Kim ne yapıyorsa yapsın artık. Meriç’te boğulmak istemiyoruz” dedi. 

BOLD – Osmaniye T Tipi Cezaevinde 15 ay hapis yatan KHK’lı savcı İbrahim Gündüz (36) ve eşi KHK’lı katip Nurdan Gündüz, Türkiye’deki hak ihlallerine maruz kalmamak için Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalışırken boğularak can verdi. Gündüz’ün yaşamını yitirmesine ihraç meslektaşlarından tepki geldi.

UYDURUK GEREKÇELERLE İHRAÇ EDİLDİK

Gündüz gibi kendisi de 15 Temmuz sonrası KHK ile meslekten atılan hakim Sevil Yılmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda ihraç hakim ve savcılara yapılanlara tepki gösterdi. Dünyanın hiç bir hukuk düzeninde kabul görmemiş uyduruk gerekçelerle ihraç edilmiş eski bir hakim olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün eski bir cumhuriyet savcısı arkadaşımın eşiyle birlikte Meriç’ten geçerken boğularak öldüğü haberini aldım. Çok üzgünüm” dedi.

MERİÇ’TEN GEÇERKEN ARTIK BOĞULMAK İSTEMİYORUZ

İhraç edilmelerinin üzerinden yaklaşık 5.5 yıl geçtiğini hatırlatan Yılmaz, “5.5 yıldır elimizi üzerimizden çekmediniz. Bizler hakimiz. Kimimiz pazarcılık yapıyor, kimimiz temizliğe gidiyor. Kimimiz inşaatlarda çalışıp ölüyor. Kimimiz de Meriç’ten geçerken boğularak can veriyor. Bizler hakimiz, bizlere mesleğimizi geri verin. Bizlere anayasal haklarımızı, yaşam haklarımızı geri verin. Kim ne yapacaksa yapsın artık. Biz Meriç’ten geçerken artık boğulmak istemiyoruz. Biz yaşamak istiyoruz” dedi.

 

 

https://www.boldmedya.com/2021/12/03/ihrac-savci-ibrahim-gunduz-ve-esi-nurdan-gunduz-ege-denizinde-hayatini-kaybetti/

İhraç hakim: Yeter artık, Meriç’te boğulmak istemiyoruz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Cinsel saldırı suçundan 10 yıl ceza ancak tutuklama yok: Musa Orhan davasında karar çıktı

18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduktan sonra ölümüne neden olduğu suçlamasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Orhan’a 10 yıl hapis cezası verdi. Orhan’ın tutuklama talebi ise mahkemece reddedildi.

BOLD – Siirt’te 18 yaşındaki İpek Er’i ‘nitelikli cinsel saldırıya maruz bırakarak intihara sürüklemek’ suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a 10 yıl hapis cezası verildi.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Musa Orhan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’nden (SEGBİS) katıldı. Orhan’ın avukatı ile İpek Er’in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

Savcının önceki duruşmadaki mütalaasını tekrar ettiği duruşmada, avukatların mütalaaya ilişkin beyanları alındı. Orhan’ın avukatı, beraat talebinde bulundu. İstinat edilen suçları reddeden Orhan da, beraatini istedi.

CİNSEL SALDIRIDAN SUÇLU BULUNDU

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklama talebini reddederek, cinsel saldırı suçundan Orhan’a 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Orhan hakkında adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini de açıkladı.

Bu arada, duruşmada, avukat tarafından İpek Er’in yazdığı mektubun okunması sırasında maktulün anne ve babası fenalaştı.

Uzman Çavuş Musa Orhan’a 10 yıl hapis cezası verilirken, hakkındaki tutuklama talebi ise reddedildi.

NE OLMUŞTU?

Batman’da 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan İpek Er, 18 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti. Genç kadın intihar mektubunda Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlatmıştı. Bunun üzerine tutuklanan Orhan, 25 Ağustos’ta tahliye edilmişti.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eylül ayında görülen son duruşmada, mahkeme sanığın tutuklanması taleplerini reddetmişti.

5 yaşındaki Mahir annesiyle birlikte hapse girdi

Cinsel saldırı suçundan 10 yıl ceza ancak tutuklama yok: Musa Orhan davasında karar çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ekonomiye bir kötü haber de Fitch’ten: Türkiye’nin görünümünü ‘negatif’e çevirdi

Doların yükselişiyle ekonomide büyük kriz yaşayan Türk ekonomisine Fitch Ratings de olumsuz not verdi. Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB- olarak teyit ederken görünümü ‘durağan’dan ‘negatif’e çevirdi.

BOLD – Döviz kurlarındaki artış nedeniyle zor günler geçiren Türkiye’ye bir kötü haber de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten geldi. Fitch Ratings, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB- olarak teyit ederken görünümü ‘durağan’dan ‘negatif’e çevirdi.

Fitch Ratings, yaptığı değerlendirmede ‘erken’ olarak nitelendirdiği parasal gevşemenin yurtiçi güvende bozulmaya neden olduğunu belirtti.

FAİZ İNDİRİMİNE VURGU

Fitch raporunda “Merkez Bankası’nın erken parasal gevşeme döngüsü ve daha fazla faiz indirimi veya 2023 seçimleri öncesi ek ekonomik teşvikler yurtiçi güvende erozyona yol açıyor. Bu durum lirada, gün içinde benzeri görülmemiş oynaklık dahil, keskin bir düşüş ve artan enflasyon olarak kendisini gösteriyor” değerlendirmesi yapıldı.

Fitch Ratings, “erken” olarak nitelendirdiği parasal gevşemenin yurtiçi güvende bozulmaya neden olduğunu belirterek, Türkiye’nin kredi notunun görünümünü “negatif”e indirdi. Türkiye’nin kredi notunun da “BB-” olarak teyit edildiği belirtildi.

Fitch analisti Erich Arispe Morales, söz konusu erozyonun zayıflayan liraya yansıdığını belirtirken bunun finansman baskılarını artırabilecek makroekonomik ve finansal istikrar riskleri yarattığına dikkat çekti.

Fitch, Türkiye’nin notunu BB- ile yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altında belirlemişti. Bu not seviyesinde Brezilya ve Güney Afrika da bulunuyor.

BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YÜKSELTTİ

Kuruluş, Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,2’den yüzde 10,5’e çıkardı.

Türkiye’nin Kovid-19 salgınının etkili olmaya başladığı 2020’de gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 1,8 arttığı anımsatılan açıklamada, ülke ekonomisinin 2021’de ise yüzde 10,5 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı. Fitch, eylül ayında yayımlanan Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

Açıklamada, ülke ekonomisine ilişkin 2022 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 3,5’ten yüzde 3,6’ya yükseltildiği kaydedildi.

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin, emsallerine göre güçlü olduğuna işaret edilen açıklamada, ancak ülkede kişi başına düşen milli gelirin dolar bazında 2013’ten bu yana düşüş eğiliminde olduğu ifade edildi.

IMF Başkanı uyardı: Bazı ülkelerde ekonomik çöküş görebiliriz

Ekonomiye bir kötü haber de Fitch’ten: Türkiye’nin görünümünü ‘negatif’e çevirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

S-400’ün faturası kabarıyor: ABD, Yunanistan’a 1200 zırhlı araç hibe edecek

Türkiye’nin Rusya’ya yaklaşması ve bu ülkeden S-400 alımının Türkiye’ye faturası gittikçe ağırlaşıyor. Türkiye’ye silah alımlarında büyük zorluklar çıkarmaya başlayan ABD, Ege ve Balkanlar’da Yunanistan’ı stratejik ortak ve üs konumuna getirmeye başladı. Washington, ayrıca Atina’ya yaklaşık 1 milyar dolar değerinde bin 200 adet zırhlı araç hibe edecek.

BOLD ANALİZ – 2. Dünya Savaşı’nın sona ermesinden beri Ege’de denge siyaseti izleyen ABD, bu siyaseti son yıllarda terk etmeye başladı. Bu kararında Türkiye’nin Rusya’ya yaklaşarak bu ülkeden S-400 alımı ve NATO içerisinde ‘yaramaz çocuk’ konumuna gelmesi de etkili.

ABD Ordusu, başta Dedeağaç olmak üzere Türkiye’nin ‘burnunun dibinde’ denilebilecek Batı Trakya’daki askeri havaalanlarını ve limanları ‘stratejik askeri üs’ olarak kullanmaya başladı. ABD, Girit’teki Suda Deniz Üssü’ne de büyük önem veriyor.

NATO’nun dev askeri tatbikatı ‘Defender Europe 2021’ için bahar aylarında Dedeağaç’a yüzlerce tank ve binlerce askeri araç getiren ABD Ordusu, bu kez de ‘Atlantic Resolve’ operasyonu için Dedeağaç’a yine binlerce askeri araç, tank ve helikopter yığdı. ABD, kullandığı hava ve deniz üslerinin modernizasyonuna da milyonlarca dolar yatırım yapıyor.

Ayrıca Atina’ya 1 milyar dolar değerinde 1 200 adet M1117 zırhlı araç hibe eden ABD, Yunan Ordusu ile askeri tatbikatları da son zamanlarda iyice sıklaştırdı.

‘DEFENDER EUROPE 2021’ TATBİKATI

NATO’nun, ABD, Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa ülkelerinin katılımıyla Baltık ülkelerinde gerçekleştirdiği ‘Defender Europe 2021’ tatbikatı bahar ve yaz aylarında icra edildi. ABD, tatbikat kapsamında bölgeye son yıllarda yaptığı en büyük yığınağını gerçekleştirdi.

Tatbikat kapsamında Batı Trakya’daki Dedeağaç’a ABD ordusuna ait 110 adet Black Hawk genel maksat helikopteri, 25 adet Apache tipi saldırı helikopteri, 10 adet Chinook ağır nakliye helikopteri ve 400’ü tank bin 800’den fazla askeri araç getirildi.

Tatbikat, doğrudan ABD’den Avrupa’ya konuşlandırılan 20 bin asker ile 1995 yılından beri ABD merkezli kuvvetlerin Avrupa’ya en büyük konuşlandırılması olarak tanımlandı.

Dedeağaç Limanına gelen Amerikan ordusuna ait birlikler, Yunan ordusuyla da ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirdi.

‘ATLANTİC RESOLVE’ OPERASYONU

Moskova’ya bağlı güçlerin 2014’te Ukrayna’nın Donbas bölgesini işgal etmesinin ardından, ABD, NATO’nun doğu kanadını güçlendirmek ve caydırıcılığını arttırmak için bölgeye ek askeri birlikler gönderildi. ABD askeri birlikleri rotasyon kapsamında bölgeye konuşlandırılıyor; stratejik intikal ve lojistik faaliyetleri icra ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde dev Amerikan kargo gemisi ARC Independence yüzlerce askeri aracı ve helikopteri Dedeağaç Limanı’na getirdi.

Ancak 2020 yılına kadar Baltık üzerinden yapılan faaliyetler son dönemde Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde, Türkiye’nin Edirne sınırına 40 kilometre mesafedeki Dedeağaç’ta yoğunlaşmaya başladı.

Rotasyona tabi tutulan ve Doğu Avrupa ile Balkanlar’da görev yapacak Amerikan askeri birlikleri, ABD’den Dedeağaç Limanı’na ve buradan da ilgili ülkelere gönderiliyor. Bu yıl rotasyona tabi tutulan birlik sayısının geçtiğimiz yıllardan daha fazla olduğu; toplamda 120 helikopter ile aralarında tank, zırhlı araç ve obüslerin de bulunduğu yaklaşık 1 000 askeri aracın 20 Aralık’a kadar Dedeağaç Limanı’na geleceği açıklandı.

ERDOĞAN DEDEAĞAÇ İÇİN ‘CİDDİ MANADA RAHATSIZ EDİCİ’ DEDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi dönüşü yaptığı açıklamada 30 Ekim’de Roma’da ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı görüşmede ABD’nin Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’nı kullanarak yaptığı askeri sevkiyat konusunu gündeme getirdiğini belirtmiş, “Dedik ki; bu Dedeağaç olayı nedir? Burada böyle bir üssün kurulması bizi, halkımızı ciddi manada rahatsız ediyor” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, 11 Kasım’da konuyla ilgili bir soru üzerine ise “Aslında sadece Dedeağaç bir üs değil, Yunanistan’ın kendisi şu anda ABD’nin bir üssü durumuna gelmiştir.” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın “Ciddi manada rahatsız edici” açıklamasına karşın Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Büyük bir yığınaklanma söz konusu değil, endişe edilecek bir durum yok” mesajı vermişti.

ABD, YUNAN ORDUSUNA 1 200 ZIRHLI ARAÇ HİBE ETTİ

ABD, Yunanistan’la imzaladığı askeri işbirliği anlaşması kapsamında Atina’ya 1 200 adet M1117 zırhlı askeri güvenlik aracı hibe etme kararı aldı. Zırhlı araçların ilk 44 adedi geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a ulaştı.

Yunan Ordusu’na teslim edilen 44 adet M1117 askeri güvenlik aracının devir teslim törenine Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da katıldı.

Zırhlı araçların 400 adedinin tesliminin gelecek yıl Şubat ayında tamamlanacağı belirtildi. ABD’nin Atina’ya teslim edeceği toplam 1 200 adet zırhlı aracın değerinin 9700 milyon dolar olduğu belirtildi.

Zırhlı araçların savaş alanlarında kullanılmamış ve mükemmel durumda oldukları, ABD’deki depolarda tutulan ihtiyaç fazlası askeri araçlar olduğu belirtildi.

 

1999 yılında kullanıma giren M1117 zırhlı güvenlik araçları ABD Ordusu tarafından da halen kullanılıyor.

Yüzde 60 eğimli arazide yol alabilen ve 1,5 metrelik engelleri aşabilen zırhlı araçların Ege’deki adalar için ideal olduğu ve Yunan Ordusu’nun harekat kabiliyetini ciddi biçimde artırabileceği belirtiliyor.

ABD-YUNANİSTAN ASKERİ YAKINLAŞMASI

ABD ve Yunanistan, 2019 yılı ekim ayında Savunma İşbirliği Anlaşması’nı genişleterek stratejik savunma ve güvenlik iş birliği alanlarında çalışma kararı almıştı. İki ülke arasındaki işbirliği anlaşması 2020 yılı Ocak ayında Yunanistan Parlamentosu’nda kabul edildi.

Bu anlaşmanın kritik noktalarından birisi, Batı Trakya’daki Dedeağaç şehrinde bulunan askeri üssün ABD’ye tahsis edilmesiydi. Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç Limanı’nın, Amerikan güçleri tarafından kullanılması kapsamında, limanı 2010 yılından bu yana engelleyen batık bir mavnanın çıkarılması için ABD 2,3 milyon dolar mali yardım taahhüdünde bulunmuştu.

ABD ve Yunanistan tarafından gerçekleştirilen ortak tatbikatlar da son zamanlarda iyice artı

Ayrıca Yunanistan, bu anlaşma ile Larissa, Stefanovikio ve Dedeağaç’taki askeri üs ve tesislerin ABD ve NATO ile daha geniş kapsamlı şekilde kullanımına izin verdi.

ABD, bu kapsamda Larissa Hava Üssü’ne 33,5 milyon dolar yatırım yapacak. İki büyük hangar ve destek binaları inşa edilecek. Böylece üs ABD’nin Avrupa’da değişik görevler için askeri uçaklar bulundurduğu kalıcı ve önemli bir hava üssü konumuna gelecek.

Anlaşma çerçevesinde Girit adasının Suda Körfezi’nde yer alan Amerikan deniz üssündeki altyapı ve diğer imkanların ortak kullanımı da karara bağlandı.

Ayrıca Washington, Larissa’daki (Yenişehir) hava üssüne 14 milyon dolar, Marathi adasındaki üsse ise 6 milyon euro yatırım yapmayı kabul etti.

TRAKYA’DA KONUŞLU TSK’NIN TANK SAYISINDAN FAZLA

Pusula Güvenlik Araştırmaları Topluluğu (PUGAT) yazarı Ömer Dinç de ABD’nin sınırımıza yalnızca 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeağaç bölgesine yaptığı yığınağın ‘neredeyse Yunan ordusunun envanterinde bulunan miktardaki kadar askeri malzeme’ içeridiğini belirtti.

Dinç, şöyle devam etti: “Mesela yakın zamanda 400 tank getirdiler. Konuyla ilgili olarak basında yer alan haberlerin devamında, bir kısmının diğer üslere kaydırıldığı yazılsa da sayı belirtilmiyor. 400 tank, herhalde Trakya’da konuşlu bulunan TSK’ya ait tank sayısından hem daha fazla hem de daha modern. 400 tankla kalmadılar aynı zamanda taarruz helikopterleri ve diğer zırhlı araçları da Dedeağaç’a getirdiler. Bu gelenlerin envanterini yayınlamayacaklar, ama bunların içerisinde nehir geçiş harekâtında kullanılan araçların olmadığını düşünmek hata olur. Zira Yunanistan’ın her bir yanı nehir! Mesela, Türkiye ile doğal sınırı oluşturan Meriç Nehri.”

Dinç, gelen askeri malzemeden daha önemlisinin de iki ülkenin gerçekleştirdiği ortak tatbikatlar olduğunu belirtti: “Ne kadar silah, araç ve gereç getirdikleri bir nebze önemli olsa da ondan daha önemlisi Yunanistan ile müşterek gerçekleştirilen tatbikatların sıklığı. Son bir yılda, NATO şemsiyesi altında o kadar çok tatbikat yaptılar ki, “Yahu yeter, yorulmadınız mı?” diye sorası geliyor insanın. Tatbikat; ortak veya en koordineli bir şekilde hareket edebilmek için yapılır, ama şimdiye kadar yaptıklarına bakılırsa, neredeyse “yekvücut” oldular.”

Yunan askerleri, AB için çalışan tercümanı dövdükten sonra Türk tarafına bıraktı

S-400’ün faturası kabarıyor: ABD, Yunanistan’a 1200 zırhlı araç hibe edecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İhraç savcı İbrahim Gündüz ve eşi Ege Denizi’nde hayatını kaybetti

KHK’lı savcı İbrahim Gündüz ve eşi dün gece Kos Adası yakınlarında teknenin alabora olmasını sonucu vefat etti.

BOLD – Bir aile daha Ege Denizi’nde yaşamını yitirdi. Türkiye’deki hak ihlallerine maruz kalmamak için dün gece Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalışan KHK’lı savcı İbrahim Gündüz ve katip olan eşi, bindikleri teknenin alabora olması sonucunda hayatını kaybetti.

Tekneden bulunan diğer 3 kişiyi Yunan Sahil Güvenlik’i kurtarıp Kos Adası’na çıkardı. İbrahim Gündüz ve eşinin ada hastanesine kaldırıldıktan sonra vefat ettiği öğrenildi. Gündüz çiftinin yeni evlendiği öğrenildi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ

Yunan medyasındaki haberlere göre olay dün gece Kos adasının kuzeydoğusunda meydana geldi. İçinde kaptan dahil 5 kişiyi taşıyan sürat teknesinin alabora olması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi ise sağ kurtarıldı.

Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan ilk bilgilere göre olay Perşembe gecesi saat 01.00 ile 02.00 arasında meydana geldi. Biri kaçakçı 3 erkek kurtarılırken, bir erkek ve bir kadın ölü olarak denizden çıkarıldı.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre ölen kişiler Kos’taki bir hastaneye götürüldü. Olayın meydana geldiği deniz alanının yüksek dalgalara sahip olduğu bilgisi de haberlerde yer aldı.

Olayda KHK’lı hakimler M.Ç. ve İ.T.A. ile kaçakçının Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince sağ kurtarıldığı belirtildi.

Ayrıntılar hazırlanıyor. 

İhraç savcı İbrahim Gündüz ve eşi Ege Denizi’nde hayatını kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sosyal medyaya girişi yasaklandı: Sedat Peker ev hapsinde

Gazeteci Erk Acarer, bir süredir sosyal medyadan paylaşım yapmayan Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde ev hapsine alındığını söyledi. Acarer, “Ev hapsinde olduğunu biliyoruz. İletişim kaynaklarının da kesilmesi ile ağır bir tecrit gibi.  Türkiye’ye iadesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

BOLD – Bir süredir haber alınamayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in durumuyla ilgili paylaşım yapan gazeteci Erk Acarer, Peker’in ev hapsine alındığını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayında yaptığı görüşme ve anlaşmaların ardından Sedat Peker’in sosyal medyadaki paylaşımları kesildi. Peker’in bir haftadır sosyal medyada paylaşım yapmaması üzerine tutuklandığı ve Türkiye’ye iade edileceği iddiaları gündeme geldi. Gazeteci Erk Acarer, Peker’in durumuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. Acarer, “Bildiğimiz kadarı ile bir adaya götürülmedi ama deyim yerindeyse ada ayağına getirildi. Ev hapsinde olduğunu biliyoruz. İletişim kaynaklarının da kesilmesi ile ağır bir tecrit gibi. Aktarılanlar kendisi ve ailesinin durumunun iyi olduğu yönünde. Türkiye’ye iadesi gibi bir durum da söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Peker’in iletişim kanallarının kesilmesinin en fazla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun işine yaradığını söyleyen Acarer, şu paylaşımları yaptı: “Bu durum en çok kimin işine yaradı dersiniz? Yeniden göz önünde olmasına baktığımızda bile anlaşılıyor. Elbette, Soylu’nun! Şimdi bir yandan Erdoğan’a övgüler dizerek yakınlaşmaya çalışıyor, bir yandan da icraatlarını anlatıyor. Soylu’nun suçlularla mücadelesine ilişkin yepyeni ve çarpıcı bilgiler verelim. ‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında pasaportları iptal edilen 370 kişi vardı. İçişleri gerçekten çok titiz çalışmış!!

CİHAN EKŞİOĞLU’YLA BAĞLANTILI İSİMLER

Şöyle ki Peker Balkanlardayken, orada geçici bir süre kendisine yemek hizmeti veren restoran sahibi Fikret Aydoğdu isimli işletmeciye bile yurtdışı yasağı konuşmuş. Fakat çarpıcı ve çelişkili durumlar var. Aydoğdu ile Makedonya’ya özel uçak ile giden kişiler ayıklanıp, iktidara yakın oldukları için pasaport yasakları kaldırılmış. Bu 2 isim iş insanları Alparslan Arslanca ve Nuri Ensari! Nuri Ensari’nin yasağının kaldırılma hikayesi ilginç. Cihan Ekşioğlu’na değinmeden anlatılmaz. Konu ile bağlantılı. Kimdi Ekşioğlu? Kısaca Soylu’nun kasası olduğu iddia edilen kişi. İddialar gündeme geldiğinde, Ekşioğlu’nun pasaportu da iptal edilmişti, yurtdışı çıkışına yasak getirildi. Fakat… Edindiğimiz bilgilere göre bu yasak kaldırıldı. Ama bu Ekşioğlu’na yetmedi.

İŞTE SUÇLA MÜCADELE

Yakın arkadaşı, Nuri Ensari’nin de yurtdışı yasağının kaldırılması konusunda aracı oldu. Bakanlık onun ricası ile Ensarioğlu’nun çıkış yasağını da kaldırdı. Tekrar edelim Peker’i uçakla ziyaret edenlerdendi. Soylu ve Ekşioğlu’nun eskisi gibi yakın olduğu da aktarılanlar arasında! İşte suç ile mücadele! İşte yeni Türkiye!”

Sedat Peker nereye gidebilir?

Sosyal medyaya girişi yasaklandı: Sedat Peker ev hapsinde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Instagram’dan istifa eden Damat Albayrak adamlarıyla geri döndü

128 milyar dolar tartışmasının ardından sosyal medya üzerinden istifa eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, kendine yakın bürokratlarla geri döndü. Ekonominin en kilit kurumlarında bulunan Albayrak’ın adamları, Nureddin Nebati’nin bakan olmasıyla kabinedeki koltuk sayısını üçe yükseltti.

BOLD ANALİZ – “Ben dolara bakmıyorum”, “Dolarla mı maaş alıyorsun?” sözleriyle tarihe geçen damat Berat Albayrak etkisinin geri dönüşünde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan etkili oldu. Peki, “Albayrak’ın kendisi yok ama gölgesi ekonominin başında” dedirten isimler kimler?

Ahmet Davutoğlu’nu AKP Genel Başkanlık  koltuğundan indiren Berat Albayrak ve Binali Yıldırım’ın kabinedeki etkisi hızla arttı. Yıldırım, AKP Genel Başkanvekilliğine getirildi, aynı zamanda Türk Dünyası Aksakallısı ilan edildi.

KIRILMA NOKTASI “BERAT BEY BAŞARILI” SÖZÜ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası devlet krizine dönen damat Berat Albayrak’tan aylarca haber alınamadı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dövüldüğü, aralarının bozuk olduğu bile yazıldı. 22 Şubat 2021 tarihinde ise Erdoğan, Albayrak’a zeytin dalı uzattı. Albayrak hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Erdoğan, “Karadeniz’deki doğalgaz keşfini yapan, sondaj gemilerimizin alınmasından madenciliğe kadar ülkemizin pek çok kazanımında Berat Bey’in imzası var. Bunu başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar. En büyük talihsizliği damat sıfatının bu alanlardaki birikimi, gayretinin önüne geçirilmiş olmasıdır.” dedi.

ALBAYRAK’IN İZİNİ ELVAN VE AĞBAL SİLEMEDİ

Bu söz sonrası bürokratlar yeniden Albayrak’a göre pozisyon almaya başladı. Albayrak sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine gelen Lütfi Elvan, kendi politikalarını uygulayamadı. Albayrak, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati üzerinden bakanlığı yönetmeyi sürdürdü. Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Naci Ağbal da piyasa gerçekleri doğrultusunda adımlar attı. Ancak kısa sürede görevden alındı.

İLK ADIM MERKEZ BANKASINDA

Erdoğan kabinesindeki bakanlar ‘affını’ isteyerek ayrılırken Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasını 6 Kasım 2020 tarihinde Instagram’dan duyurdu. Albayrak’ın gidişi sonrası kendisine yakın isim Murat Uysal, 7 Kasım 2020 tarihinde Merkez Bankası Başkanlığı’ndan alınıp yerine Naci Ağbal getirildi. Ağbay, piyasanın taleplerine göre hareket edip faizleri yüzde 19’a yükseltince Erdoğan kellesini aldı. Yerine de Albayrak’a yakın Şahap Kavcıoğlu getirildi.

KABİNEDE ÜÇ KOLTUK KAPTI

Siyasete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak giriş yapan Albayrak’ın hala Enerji Bakanlığı’nı yönettiği biliniyor. Son iki değişiklikle de kabinede Albayrak’a yakın isimlerin sayısı üçe yükseldi. Devlet Planlama Teşkilatı kökenli deneyimli bürokrat Lütfi Elvan, Albayrak’ın koltuğunda 1 yıl durabildi. Yerine Albayrak’a yakın Nureddin Nebati getirildi. Ticaret Bakanlığı’nda da Albayrak’ın adamı olarak bilinen Mehmet Muş bulunuyor. Nebati değişikliği sonrası ekonomi yönetiminde Albayrak dönemi yeniden başlamış oldu.

TÜRKİYE VARLIK FONU VE BORSA İSTANBUL

Türkiye ekonomisinin dümenini bırakmak istemeyen Albayrak’ın kilit kurumları da adamları bulunuyor. Albayrak’ın doktora tezini yazan Erişah Arıcan’a hem Türkiye Varlık Fonu hem de Borsa İstanbul’un yönetiminde koltuk verildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Rekabet Kurumu’ndaki üst düzey bürokratların yanı sıra alt kadrolar da Albayrak döneminde atanan isimler bulunuyor.

Erdoğan’a bakan olacağına simit sat onurunla yaşa!

Instagram’dan istifa eden Damat Albayrak adamlarıyla geri döndü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

84 yaşındaki Nusret Muğla’ya soğuk eziyeti: ‘Kaloriferler yanmıyor, battaniyeyle oturuyoruz’

25 gündür karantina hücresinde kalan 84 yaşındaki Nusret Muğla, bu sabah ailesine telefonda “Kaloriferler yanmıyor. Battaniyeye sarılıp oturuyoruz. Kahvaltıda çay bile vermediler.” dedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Kalp, tansiyon, romatizma, prostat, böbrek sorunları, beyinde denge bozukluğu olmasına ve günde 14 ilaç kullanmasına rağmen 11 ay önce tutuklanıp Manisa T Tipi Cezaevine gönderilen 84 yaşındaki hasta ve yaşlı mahpus Nusret Muğla, cezaevinde zor günler geçiriyor.

Ayakları ve karnı şiştiği için doktora götürülen ve 25 gündür karantinadan çıkamayan Muğla’ya doktor böbreklerinin yüzde 40 çalıştığını ve şişliklerinin de kalp yetmezliğinden kaynaklandığını söyledi.

Bu sabah ailesiyle haftalık telefon görüşmesi yapan Muğla, kaloriferlerin yanmadığını, battaniyeyle oturduklarını, çay verilmediği için sıcak bir şey bile içemediklerini ifade etti.

ÇAY BİLE VERMEDİLER

Nusret Muğla’nın oğlu Mustafa Said Muğla babasının söylediklerini Bold Medya’ya şöyle aktardı: “Babam 25 gündür karantinada. İki kişiler. Kış gelmesine rağmen koğuş içi sıcaklığının yeterli olmadığından bahsetti. Kaloriferler yanmıyormuş, battaniyeye sarılarak oturuyorlarmış. Kahvaltıda çay bile vermemişler. Karantinada hep bu sorun var.”

BÜLENT ARINÇ’IN LİSE ARKADAŞI

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 84 yaşındaki Nusret Muğla, cezası Yargıtay tarafından onaylandığı için 6 Ocak 2021’de tutuklanıp Manisa T Tipi Cezaevine konuldu. Muğla daha önce de aynı cezaevinde 7 ay kalmıştı. Eylül 2016’da Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde 31 gün gözaltına kaldıktan sonra tutuklanan Muğla, o dönemde kalp rahatsızlığı geçirmiş ve İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesinde anjiyo olmuştu.

Uzun yıllar Manisa’da ayakkabıcılık yapan Nusret Muğla, Bank Asya’ya para yatırdığı, Manisa’daki Feza Derneği’ne üye olduğu ve Nevbahar adlı grup kurdukları için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hapse girmeden önce Bold Medya’ya konuşan Nusret Muğla, “Bülent Arınç’ı liseden beri tanırım. Yakın ilişkilerimiz vardı. Ailece tanışıyorduk. Ben siyasete girmedim, çok teklif ettiler, düşünmedim. Çok bahsetmek istemiyorum aslında. Kimseyi incitmek istemiyorum. Rabbim hayırlısını versin kızım. Dua edin. Allah’tan gelen her şeye razıyım. Mühim değil benim için.” demişti.

2016’da gözaltına alınan ve 31 gün nezarette kalan Nusret Muğla, emniyete böyle götürülmüştü.

Bülent Arınç’ın 84 yaşındaki arkadaşı Nusret Muğla tutuklandı

84 yaşındaki Nusret Muğla’ya soğuk eziyeti: ‘Kaloriferler yanmıyor, battaniyeyle oturuyoruz’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK’e baskın: Çelik kapıyla engellendi

Bürokratlara “Erdoğan ailesinin değil bu devletin memuru olun” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon ve işsizlik verileriyle oynayan TÜİK’e alınmadı. Randevu talebi kabul edilmeyen Kılıçdaroğlu’nun kurum binasına girmesine de izin verilmedi. 

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) randevu istediğini ancak verilmediğini belirterek, “Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” dedi. Kılıçdaroğlu, belirttiği saatte gitmesine karşın içeri alınmadı.

RANDEVU TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’yla yaptığı görüşmelerin bir benzerini bu kez açıkladığı tartışmalı verilerle gündemden olan Türkiye İstatistik Kurumu yetkilileriyle yapmak üzere randevu istedi ancak olumsuz yanıt verildi.

GELİYORUM, HABERİNİZ OLSUN

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK’e saat 11:00’de ziyarete gideceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu mesajında “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun @tuikbilgi.” dedi.

KILIÇDARĞLU İÇERİ ALINMADI

Belirttiği saatte gitmesine karşın Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete TÜİK’in kapıları randevuları olmadığı gerekçesiyle açılmadı. TÜİK’e sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazılı olan metni okuduk.  Biz kendi internet sitelerinde yer alan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Bu tablo, Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur” dedi.

AÇIKLANAN RAKAMLAR GÜVEN VERMİYOR

Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına dair açıklamaların ana muhalefet partisine yapılmak istenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Türkiye’nin geldiği nokta açısından önemlidir. Burası, enflasyon oranlarını açıklıyor. Bakınız bugün sabah açıklanan aylık enflasyon 3.51, yıllık enflasyon 20.21. Bu rakamlar güven vermiyor” dedi.

TÜİK RAKAMLARI KÜÇÜLTÜYOR

Memur, emekli, işçi için siyaset yaptığını belirten Kılıçdroğlu, “Eğer TÜİK, rakamları küçültüyor, bu rakamları doğru diye paylaşıyorsa memura, işçiye, emekliye ‘Daha az vereceğim’ anlamına geliyor. Böyle bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti neden yapıyorum? İşçinin, memurun, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o. Memurun, işçinin, emeklinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim” dedi.

HALKIN GELİRLERİYLE OYNAYANLAR SUÇLUDUR

TÜİK’in bir devlet kurumu olmaktan çıkıp bir saray kurumu haline dönüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Burası artık bir devlet kurumu değildir. Şu binada oturanlar unutmasınlar, oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergi ile yapıldı. Aldığınız aylıklar işçinin, memurun, emeklinin ödediği vergilerle aldığınız aylıklardır. Eğer, devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkı yanıltıyorlarsa, halkın geliriyle oynuyor, talimatla görev yapıyorlarsa kendileri suçludur” dedi.

Sanayicinin işi zor: Doğalgaza iki ayda yüzde 68 zam

Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK’e baskın: Çelik kapıyla engellendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Eski Bakan Güldal Akşit, koronavirüsten hayatını kaybetti

Eski Turizm ve Devlet Bakanı Güldal Akşit, koronavirüsten hayatını kaybetti. Akşit, bir süredir AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlığını yürütüyordu.

BOLD – Eski Turizm ve Devlet Bakanı, Güldal Akşit koronavirüs nedeniyle 61 yaşında hayatını kaybetti. Akşit, bir süredir koronavirüs tedavisi görüyordu.

Akşit’in vefat haberini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaştı. Soylu, “Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal Ablamıza Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

GÜLDAL AKŞİT

Güldal Akşit 23 Ocak 1960’da Malatya’da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. Polisan Holding AŞ’de Başhukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet ve Malatya Platformu üyeliklerinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22. Dönem İstanbul Milletvekilliği, 58. Hükümet’te Turizm Bakanı, 59. Hükümet’te Turizm Bakanı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Bir süredir AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yürüten Akşit, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı da yapmıştı.

Erdoğan’a bakan olacağına simit sat onurunla yaşa!

Eski Bakan Güldal Akşit, koronavirüsten hayatını kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Merkel, askeri törenle uğurlandı: Veda için seçtiği ‘punk’ şarkı şaşırttı

Almanya Başbakanı Angela Merkel için Perşembe akşamı geleneksel askeri veda töreni düzenlendi. 16 yıl Almanya Başbakanlığı yapan Merkel’in tören için seçtiği müzik eserleri şaşırttı. Seçtiği şarkılardaki sözler ‘Merkel ne mesaj vermek istiyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

BOLD – Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimlerin ardından 16 yıllık Başbakanlık görevini yeni koalisyon hükümeti kurulana dek sürdürecek olan Merkel için perşembe akşamı başkent Berlin’de Alman ordusu Bundeswehr tarafından geleneksel uğurlama seramonisi gerçekleştirildi.

Almanca “Grosser Zapfenstreich” olarak adlandırılan seramoni, ülkenin en yüksek derecedeki askeri töreni anlamına geliyor. Alman ordusu bu töreni görevine veda eden Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Savunma Bakanları için düzenliyor. Törende ellerinde meşaleler taşıyan üniformalı, savaş miğferli askerler, komandolar ve özel hareket birlikleri adeta bir saat hassasiyetinde işleyen koreografi eşliğinde gösteri gerçekleştiriyor.

BİR İLAHİ, İKİ ŞARKI SEÇTİ

Geçmişi 16’ncı yüzyıla dayanan askeri uğurlama töreninin bir özelliği de uğurlanacak olan devlet görevlisinin seramoni sırasında askeri bando tarafından çalınacak müzik eserlerini önceden belirleyebilmesi.

Angela Merkel’in seramonide çalınmasını istediği “istek parçalar” da bu bağlamda askeri yetkililere iletildi. Ancak Başbakanın istek parçalarının neler olduğu duyanların yüzlerinde bir tebessüm oluşturdu.

67 yaşındaki siyasetçi bir ilahi ve 2 de şarkı seçti. 16 yıl boyunca başbakanlık görevini yürüten deneyimli siyasetçinin seçtiği şarkılar ise dikkat çekti.

TATMİN OLAMIYORUM, HALA KAZANMAK İSTİYORUM

Merkel ekümenik bir ilahi olan “Großer Gott, wir loben Dich” (Büyük Tanrı, seni övüyoruz) adlı eserin yanı sıra, 2002’de vefat eden ünlü şarkıcı ve aktrist Hildegard Knef‘ten de “Für mich solls rote Rosen regnen” (Benim için kırmızı güller yağsın) parçasının çalınmasını istedi.

Başbakan, Knef’in “16 yaşında, sessizce dedim ki / istiyorum, her şeyi ya da hiçbir şeyi” dizeleriyle başlayan şarkıyla kendi yaşamına göndermede mi bulunmak istedi?

Merkel yaşamında elde ettiği birçok başarının ardından 16 yıl boyunca Almanya’nın en güçlü kadını olmayı başardı. Ülkenin ilk kadın başbakanıydı, tüm dünyada saygı ve takdir gördü.

Ve o şarkı şöyle devam ediyor:

“Tatmin olamıyorum

Hala kazanmak istiyorum

Ya her şeyi, ya hiçbir şeyi.

Benim için kırmızı güller yağmalı

Yeni mucizelerle karşılaşmalıyım

Eski halimden uzaklaşıp, yenilenmeliyim.

Beklenenden fazlasına ulaşmalıyım.

İstiyorum, istiyorum.”

Angela Merkel siyasetten emekli olacak. Ancak seçtiği şarkının satırları arasına bakılırsa, 67 yaşındaki deneyimli siyasetçinin henüz arzu ve hayalleri bitmiş değil.

KLASİK MÜZİK HAYRANI MERKEL, PUNK MÜZİĞİ SEÇTİ

Angela Merkel’in seçtiği diğer şarkı da oldukça fazla mesajlar içeriyor. Merkel, Alman punk müzik şarkıcısı Nina Hagen’in “Du hast den Farbfilm vergessen” (Renkli filmi unuttun) şarkısını tercih etti.

Kendi deyimiyle “genelde klasik müzik seven” Merkel bir müzik tutkunu olarak biliniyor.

Merkel gibi bir Doğu Almanyalı olan Nina Hagen, şarkısında sosyalist Doğu Almanya’ya gönderme yaparak, “Artık kimse bize inanmayacak, burası ne kadar güzeldi, haha, haha” diyor.

Nina Hagen de Angela Merkel gibi Doğu Almanya kökenli. Hagen’in 1974’te seslendirdiği bu şarkı da Merkel’in gençlik yıllarına damgasını vurmuş olmalı. O dönemde Doğu Almanya vatandaşlarının neredeyse yarısı bu şarkıyı ezbere bilirdi.

Şarkının şu dizesi ise, “Burada ne kadar güzel olduğuna kimse inanmıyor, ha ha” oldukça dikkat çekici.

30 yıl önce Angela Merkel, o zamanlar Kadın ve Gençlik Bakanı olarak bir televizyon programında Nina Hagen ile karşılaşmıştı.

Programda Merkel ile Hagen, uyuşturucu bağımlılığı üzerine tartışmış, bunun üzerine Hagen Merkel’e “Sizin yalanlarınızdan, ikiyüzlülüğünüzden bıktım” diye çıkışmıştı. Anlaşılan Angela Merkel onu affetmiş.

MERKEL’DEN YENİ HÜKUMETE TAVSİYELER

Angela Merkel törende yaptığı kısa konuşmada, yeni Alman hükümetine ve başbakanı Olaf Scholz’a başarılar diledi.

“Eğer mutsuzluğa, kıskançlığa ve umutsuzluğa kapılmazsak geleceği iyi yapabileceğimize yürekten inanıyorum.” dEDİ.

IMF Başkanı uyardı: Bazı ülkelerde ekonomik çöküş görebiliriz

Merkel, askeri törenle uğurlandı: Veda için seçtiği ‘punk’ şarkı şaşırttı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TÜİK’in enflasyon rakamındaki büyük fark: Yüzde 37

Bağımsız kuruluşların enflasyonun yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirtmesine karşın TÜİK, Kasım ayı enflasyonunu yüzde 21.31 olarak açıkladı. Bu oran bile son üç yılın en yüksek enflasyonu oldu. Bağımsız akademisyenlerin kurduğu ENAGrup ise enflasyonu yüzde 58.65 olarak açıkladı. 

BOLD – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre tüketici fiyatları Kasım’da yıllık yüzde 21,31 arttı. Bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAGrup ise yıllık enflasyonun yüzde 58.65 olduğunu açıkladı.

SON ÜÇ YILIN ZİRVESİNDE

Tüketici fiyatları Kasım’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31 arttı. Bu oran tüketici enflasyonunda Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Tüketici fiyatlarındaki aylık artış yüzde 3,51 olurken, yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 17,62’ye yükseldi.

ÜRETİCİ ZARARINA SATMAYA DEVAM ETTİ

TÜİK’in verilerinde üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki makas rekor seviyeye çıktı. Üretici enflasyonundaki artış ivmesi de devam etti. Buna göre üretici fiyat endeksi Kasım’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,62 arttı. Aylık bazda artış ise yüzde 9,99 oldu. Bu rakamların ardından tüketici fiyat endeksiyle üretici fiyat endekslerindeki yıllık artış hızları arasındaki fark da rekor seviyeye yükseldi. TÜİK’e göre üretici artan maliyetleri kendi sırtlanıp halk daha uygun fiyatlarla sattı.

İTO’YA GÖRE ENFLASYON YÜZDE 24.05, TÜRK-İŞ’E GÖRE YÜZDE 26.82

Enflasyon açısından öncü gösterge olarak değerlendirilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) perakende ve toptan fiyat endeksleri ile Türk-İş gıda fiyatları endeksi Kasım ayında yükselişe işaret etmişti. İTO verilerine göre perakende fiyatlardaki artış hızı 18 yılın zirvesine çıkmıştı. İstanbul’da perakende fiyatlar Kasım’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,05 artış kaydetti. Türk-İş’in verilerine göre Ankara’da gıda fiyatları Kasım’da aylık yüzde 3,18, yıllık yüzde 26,82 arttı.

ENAGRUP: YILLIK ENFLASYON YÜZDE 58.65

Bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAGrup ise Tüketici Fiyat Endeksi’nin Kasım ayında yüzde 9.91 arttığını açıkladı. ENAGrup’a göre E-TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı ise yüzde 58.65 oldu.

Ekonomi eğitimi olamayan hazine bakanı bir tek sizi uçurur

TÜİK’in enflasyon rakamındaki büyük fark: Yüzde 37 yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

5 yaşındaki Mahir annesiyle birlikte hapse girdi

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında üç yıldır tutuklu olan Züfer Kul’un eşi Emine Kul da tutuklandı. Üç çocuğu bulunan Emine Kul, 5 yaşındaki oğlu Mahir ile birlikte Şakran Cezaevine gönderildi.

BOLD – Anne-baba tutukluluklar devam ediyor. 5, 11 ve 14 yaşında üç çocuğu bulunan Emine Kul, 24 Kasım 2021’de tutuklanıp İzmir Şakran Cezaevine gönderildi. En küçük oğlu ile birlikte hapse gönderilen Emine Kul’un eşi Züfer Kul’un da 2018 yılından bu yana hapiste olduğu öğrenildi.

“TUTUKSUZ YARGILANMALI”

İzmir 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Emine Kul’un tutuklandığını Twitter hesabından duyuran HDP milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Üç çocuklu bir anne daha cezaevine girdi. Geride çocukları Mahir, Esma ve Zehra kaldı. Emine hanım tutuksuz yargılanmalı.” dedi.

Babası tutuklu olan kalp hastası, otizmli Ömer Faruk hayatını kaybetti

5 yaşındaki Mahir annesiyle birlikte hapse girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »