12 Aralık 2021 Pazar

Soylu’dan suçlama var işlem yok! ‘İBB’nin kadrolu teröristleri’ de yalanlandı

Hakkındaki suç iddialarını saldırgan tavırlarıyla savuşturmaya çalışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’deki kadrolu terörist iddiaları da İBB yönetimi tarafından yalanlandı. Muhalefetin ‘Suçişleri Bakanı’ dediği Soylu, eleştirilerin hedefi olduğu dönemlerde hırçın çıkışlarıyla biliniyor. Sedat Peker’in iddiaları sonrası, Erdoğan’dan aradığını desteği bir türlü bulamayan Soylu, partidaşlarını bile ifşa etmekten geri durmadı. Soylu’nun iddiaları sonrası İçişlerinin hiçbir işlem yapmaması ise dikkat çekti.

BOLD – Meclis Genel Kurulu’nda 8 Aralık’ta yaptığı konuşmasında Türkiye’de terörist sayısının 160’ın altına düştüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yine aynı gün İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nde (İBB) toplamda 557 ‘terör örgütü üyesi’ olduğunu iddia etti.

Bütçe görüşmelerinde söz alan Soylu, “Türkiye terörle mücadele ediyor. Terörist sayısı 160’ın altına düştü. 2 bin 80 kişi teslim oldu” ifadelerini kullandı.

Soylu, aynı gün İBB’de yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirterek, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, ikisinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

Soylu’nun söz konusu iddiaları karşısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş” dedi. İmamoğlu’na göre Soylu’nun sağlıkçılar tarafından analiz edilmesi gerekiyor.

NE OPERASYON VAR NE DE SORUŞTURMA

İddiaların İBB içerisinde araştırıldığını aktartan Murat Ongun ise, “8 Aralık’ta İçişleri Bakanı, İBB’de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğunu iddia etti. 4 gün geçti 557 kişiyle ilgili ne bir operasyon ne bir soruşturma yapıldı. Medyaya yansıtılan 6 kişinin de adli kaydı temiz çıktı. Ulusal güvenlik için soruyoruz; kim bu 557 kişi?” dedi.

SALDIRGAN SOYLU

Suç iddiaları sonrası TBMM Genel Kurul’da milletvekillerini tehdit eden Süleyman Soylu, Meclis’te uzun süre de konuşulacak kavganın fitilini ateşledi. Soylu’nun bu saldırgan tavrı yeni değil.

Sedat Peker videolarının ardından Süleyman Soylu’nun görevden alınmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Peker’in ortaya attığı iddialar için “Kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Biz de siyasi olarak bugüne kadar çetelerle mücadele ede ede geldik” açıklaması da parti içerisindeki rahatsızlığı gözler önüne serdi. Beklenen olmadı.

Süleyman Soylu, muhalefetin hedefi olduğu dönemde saldırgan kişiliğiyle tanınıyor. Hakkındaki iddialar sonrası canlı yayınlara çıkan Soylu, önce aradığı desteği bulamazken, yaptığı aykırı çıkışlarla istediğini geç de olsa aldı.

Sedat Peker’in kendisi hakkındaki iddialarının ardından Soylu, AKP’de mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi olduğunu itiraf etmişti. Soylu’nun kendi ifşa ettiği suça yönelik hiçbir işlem yapmaması ise muhalefetin tepkisini çekiyor.

Soylu’nun kendi partisinin üyelerini hedefe koymasının ardından önce Devlet Bahçeli sonra da Tayyip Erdoğan’dan ‘yedirmeyiz’ açıklamaları geldi.

Mizah dergilerinin ağlattığı ülkedir Türkiye

Soylu’dan suçlama var işlem yok! ‘İBB’nin kadrolu teröristleri’ de yalanlandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder