14 Ağustos 2021 Cumartesi

İran sınırını denetime giden Akar’a “Afganları karşılamaya mı gittin?” tepkisi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran sınır hattında havadan ve karadan inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bunu sosyal medyadan duyuran Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaşımının altına Türkiye sınırını geçen çok sayıda Afgan’ın bulunduğu video ve fotoğraflar eklenmesi dikkat çekti.

BOLD – Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve yeni Kara Kuvveleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile son günlerde gündemi meşgul eden Afgan göçmenlerin kullandığı İran hududundaki tedbirlere yönelik yerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Tedbirleri yerinde inceleyen, faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar’a sahadaki durumu sorduğu Mehmetçik, “Biz buradayken ne terörist ne yasa dışı göçmen yurdumuza girebilir” yanıtını verdi.

“BUNLAR DA KONYALI BİLİM ADAMLARI ZATEN”

Akar’ın yaptığı denetimlerle ilgili video bakanlık tarafından paylaşıldı. Akar’la ilgili paylaşımın altına “Afgan kardeşlerimizi karşılamaya mı gitti?”, “Çok süper denetliyorsunuz. Bunlar da Konyalı bilim adamları zaten” gibi çok sayıda eleştiri tweeti gelmesi dikkat çekti. İşte yapılan tepki paylaşımlarından bazıları…

  • Memleket yol geçen hanı olmuş sayın komutanım. Bu durum bizi hem üzüyor hem de endişeye sevk ediyor
  • Duvar çare değil ki! Ne yaparsanız yapın, ister 5m, ister 10m, ihtiyacınız olan bir merdiven. Onu da, çevreden bulacağınız ağaçlar ile derme çatma yapabilirsiniz. Zamanında mayın bile çözüm olmadı ki “mayın eşeği” tabiri kullanılır oldu.
  • Sınırdan geçen o kadar Afgan için soruşturma başlattı mi hudut birliklerine ?
  • Çok süper denetliyorsunuz.
    Bunlarda Konyalı bilim adamları zaten
  • Memlekete milyonlarcası dolmuş, Avrupa’nın huzuru için bizim huzurumuz kaçmış,6 milyar Euro göndersinler diye avuç açmışsınız,#suriyelilere 35 milyar $ para harcadık diyorsunuz, her felakette vatandaşa #iban atıyorsunuz.

 

 

 

 

 

Tutuklu kanser hastası Yusuf Özmen dün sabah acile kaldırıldı

 

İran sınırını denetime giden Akar’a “Afganları karşılamaya mı gittin?” tepkisi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın dağıttığı çaylar “hileli” çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başta afetzedeler olmak üzere ziyarete gittiği yerlerde halka fırlattığı 200 gramlık çaylar hileli çıktı. Yapılan tartıda çayların 180 gram geldiği görüldü. Gizli enflasyona yol açtığı için bu hileli uygulamaya para cezası veriliyor. 

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın halka otobüs üzerinden dağıttığı çayların gramajının eksik olduğu belirlendi. “Shrinkflasyon” olarak adlandırılan gramaj hilesi yapanlara Ticaret Bakanlığı 11 bin ile 114 bin TL arasında para cezası uyguluyor.

TARTILAN ÇAY 180 GRAM GELDİ

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın dağıttığı çaylarla ilgili paylaşımda bulundu. AK Parti logolu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu çayın paketinde 200 gram olduğu yazılırken hassas mutfak tartısında dağıtılan çayın 180 gram olduğu gözlemlendi. Bu fotoğrafı Twitter’da İbrahim Kahveci “Bu kadar olur ama…” notuyla paylaştı.

GRAMAJ HİLESİNİN ADI: SHRİNKFLASYON

Son yıllarda Türkiye’nin gündemine giren, halk arasında gramaj hilesi olarak bilinen “shrinkflation”da malların fiyatları değişmeden hacimleri, boyutları, adetleri veya ağırlığı küçültülüyor. Ürünün boyutunun, ağırlığının küçülmesi nedeniyle birim fiyatının artması gizli enflasyon olarak nitelendiriliyor.

EKMEK VE GIDA ÜRÜNLERİNDE SIKÇA KULLANILIYOR

Shrinkflation, ekmek başta olmak üzere gıda ve içecek ürünlerinde sık kullanılıyor. En fazla ürün boyutu değişikliği çikolata, şekerleme grubu, meyve suları, reçel, şurup, ekmek, et ürünleri, konserve, çay ve kahve poşetleri, patates cipsi, hayvan mamaları, tuvalet kâğıdı, diş macunu, bebek bezi, bulaşık deterjanı gibi ürünlerde görülüyor.

114 BİN LİRAYA KADAR CEZASI VAR

Son yıllarda artan gramaj hilesi sonrası Ticaret Bakanlığı geçen şubat ayında konuyla ilgili karar aldı. Gramaj hilesini “aldatıcı ticari uygulama” kapsamına alan bakanlık kararı ile artık gıdada gramajı azaltma yoluyla tüketicileri mağdur eden gizli zam uygulamalarına 11 bin liradan 114 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

 

Erdoğan’ın dağıttığı çaylar “hileli” çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Tutuklu kanser hastası Yusuf Özmen dün sabah acile kaldırıldı

Altı aydır Erzurum’da tutuklu bulunan Yusuf Özmen, dün sabah karantina hücresinde rahatsızlanınca acile kaldırıldı. 4. evre kanserle mücadele eden Özmen’e doktor anjiyo olması gerektiğini söyledi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

5 Mart 2021’den bu yana Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde kalan 4. evre yumurtalık kanseri Yusuf Özmen dün sabah kalp çarpıntısı şikayetiyle acile kaldırıldı. Doktor Özmen’e anjiyo olması gerektiğini söyledi. Testler yapıldıktan sonra tekrar cezaevine götürülen Özmen şu anda karantina hücresinde tek başına kalıyor. Anjiyonun ise ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Tümör akciğerine ve AORT damarının etrafına kadar sıçrayan Özmen, daha önce de cezaevinde kalmış ve bu süre içinde hastalığı 4. evreye kadar gelmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne cezaevinden kendisi başvuran Özmen’den AİHM’in kanser raporlarını tekrar istediği de öğrenildi.

Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Yusuf Özmen’e Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye-Aziziye Araştırma Hastanesi Şubat 2021’de yüzde 80 engelli raporu vermişti.

Haberin ayrıntıları hazırlanıyor.

4. evre kanser hastası Yusuf Özmen’i ikinci kez tutukladılar

Tutuklu kanser hastası Yusuf Özmen dün sabah acile kaldırıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Gülen Hareketi gönüllülerine yapılan insan hakkı ihlalleri rapor oldu

15 Temmuz’un ardından Gülen Hareketi mensuplarına yönelik insan hakkı ihlalleri Diplomasi ve Ekonomi Enstitüsü(İnstuttuDE) tarafından raporlaştırıldı. Raporda, Gülen Hareketi gönüllülerini hedef alan vahim ihlallere dikkat çekildi.

BOLD – 15 Temmuz sonrası mesleğinden ihraç edilen bir grup diplomat tarafından Brüksel’de kurulan InstituDE(Diplomasi ve Ekonomi Enstitüsü), Gülen Hareketi gönüllülerine yönelik sistematik hak ihlallerini rapora dönüştürdü.

“Türkiye’de İnsanlığa Karşı Suç Düzeyine Ulaşan İnsan Hakları İhlalleri: Gülen Grubu Dosyası” başlıklı raporda, Gülen Hareketi üyelerine yönelik ağır hak ihlallerine yer verildi. Rapordu, “Roma Statüsü’nde insanlığa karşı suçların unsurları, Gülen Grubunu hedef alan vahim ihlallerin yaygın ve sistematik oluşu, Gülen Grubu’nun mağduru olduğu insanlığa karşı suç türleri, beklenen yargılamaların Türkiye’deki cezasızlık kültürünü kıracağı gerçeği” gibi konular yer aldı.

Raporun tam metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://institude.org/report/human-rights-violations-in-turkey-rising-to-the-level-of-crimes-against-humanity-case-of-gulen-group

 

Gülen Hareketi gönüllülerine yapılan insan hakkı ihlalleri rapor oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Rize Valisi’nin 3.7 milyonluk arabası tepki çekti: Vali Audi A8’e bindiği sürece IBAN’a para yok

Vali ve belediye başkanları lüks makam arabalarına binerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangın ve sel felaketiyle ilgili yardım kampanyası başlatması tepki topladı. Gazeteci Cüneyt Özdemir “Bir kamu görevlisi Audi A8’e bindiği sürece ben IBAN’a hiçbir yardımda bulunmayacağım” dedi.

BOLD –Her felaketten sonra vatandaşa IBAN numarası veren AKP hükumetine tepkiler artıyor.

Antalya ve Marmaris’teki yangınlar sırasında söndürme uçağı yokken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 uçak ve 3 helikopterden oluşan hava filosu vatandaşın tepkisini çekmişti.

AKP’nin milletten para toplama alışkanlığı lüks araçlara ve birden çok maaşa takıldı. Birden çok maaş alan AKP’li eski bakan, milletvekili ve bürokrat sayısı her geçen gün artarken vatandaştan para istenmesi tepki çekiyor. Son olarak gazeteci Cüneyt Özdemir de, Rize Valisinin 3,7 milyon liralık Audi A8’e binmesine karşı vatandaşa IBAN verilmesine tepki gösterdi.

Cüneyt Özdemir “Bir kamu görevlisi Audi A8’e bindiği sürece ben IBAN’a hiçbir yardımda bulunmayacağım.” açıklaması yaptı.

Erdoğan Kastamonu’da Soylu’yu yanında görünce aniden yüzünü çevirdi

Rize Valisi’nin 3.7 milyonluk arabası tepki çekti: Vali Audi A8’e bindiği sürece IBAN’a para yok yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan Kastamonu’da Soylu’yu yanında görünce aniden yüzünü çevirdi

Sedat Peker’in açıklamalarının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan gerginliğin ardından Kastamonu’daki görüntü dikkat çekti. Erdoğan, Kastamonu’da konuşması sırasında yanında Soylu’yu görünce aniden yüzünü çevirdi.

BOLD – Kastamonu’daki sel felaketi için bölgeye giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında yanında fark ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ani tepki verdi. Soylu’dan yüzünü hızla çeviren Erdoğan’ın sol yanındaki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kolunu tutması görüntülere yansıdı.

BAHÇELİ VE PERİNÇEK SAHİP ÇIKINCA GÖREVDEN ALAMADI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından istifa etmediği için bakanlıktan alınacağı konuşulurken MHP lideri Devlet Bahçeli’nin iki kez, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bir kez sahip çıkması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevden alamayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soylu’ya ambargo uyguluyor. Kulislerde Erdoğan’ın güvenlikle ilgili brifingleri de Soylu yerine, başka devlet yöneticilerinden aldığı konuşuluyor. Erdoğan Saray’da yaptığı ve İçişleri Bakanı’nın katılması gereken birçok toplantıya Soylu’yu çağırmadı. Erdoğan ile Soylu arasındaki gerginlik Kastamonu’daki afetzedeleri ziyarete yansıdı.

İşte Erdoğan’ın yanında Soylu’yu fark etmesi sonrası hızla yüzünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çevirdiği ana ilişkin görüntü:

 

HES barajında çalışanlar yakınlarını aradı belediye vatandaşı uyarmadı: AKP eliyle felaket

Erdoğan Kastamonu’da Soylu’yu yanında görünce aniden yüzünü çevirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan Libya Başbakanı’ndan 5 milyar dinar istedi

Gazeteci Zeynep Gürcanlı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Libya’dan para istediğini yazdı. Gürcanlı, “Libya heyetinden sızan bilgiler, Erdoğan’ın Dibeybe’den acilen Türkiye için 5 milyar dinarlık bir kaynak çıkartmasını istediğini gösteriyor” dedi.

BOLD – Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, “Zor zamanlar, zor sorular” başlıklı bir yazısında, Erdoğan’ın geçen hafta Libya Geçici Hükümetinin Başbakanı Dibeybe ile görüştüğüne dikkat çekti.

ARAP BASININDA ÇIKAN HABERLER

İstanbul Vahdettin Köşkü’ndeki görüşmenin sürpriz isimlerinin ise, Libya ve Türkiye Merkez Bankası Başkanları olduğunu kaydeden Gürcanlı, “Libya heyetinden sızan bilgiler, Erdoğan’ın Dibeybe’den acilen Türkiye için 5 milyar dinarlık bir kaynak çıkartmasını istediğini gösteriyor. Bu meblağ, hem Türkiye’nin Libya’da yaptığı askeri masraflar, hem de Türk şirketlerinin Libya’dan ödenmeyen alacaklarının bir kısmının karşılanması için istenmiş Arap basınında çıkan haberlere göre” diye konuştu.

ANKARA’NIN MALİ SIKIŞIKLIĞI ARTIYOR

Gürcanlı, “Bir de buna aynı hafta içinde, Güney Kore ile yapılan ve Merkez Bankası rezervlerini -geçici de olsa artıya çıkaracak swap anlaşmasını ekleyin. Belli ki Ankara’da mali sıkışıklık kendisini iyiden iyiye hissettiriyor” bilgisi verdi.

AB mülteci geçişini önlemek için Yunanistan sınırında Zeplin uçuruyor

Erdoğan Libya Başbakanı’ndan 5 milyar dinar istedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Vaka sayısı aynı ölü sayısı farklı: Hükumet Kovid-19’dan ölenlerin sayısını düşük mü gösteriyor?

2019 Aralık ayından beri dünya genelinde 4 milyon 350 bin kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye’nin verileri tartışılmaya devam ediyor. AKP hükumeti, düşük vaka sayısı eleştirilince, geçen yıl kasım ayında bir günde vaka sayısını beş kat artırmak zorunda kaldı. Şimdi ise Türkiye’de Kovid-19’dan ölenlerin sayısı aynı vaka sayısına sahip ülkelerden üç kat daha az olması dikkat çekiyor.

BOLD ANALİZ – Türkiye’de son günlerde koronavirüs vakalarındaki artış dikkat çekiyor. Vakaların en çok görüldüğü ülkeler arasında yer almasına karşın vaka kaynaklı ölüm sayısında çok gerilerde olması Türkiye’nin açıkladığı koronavirüs verilerini tartışmalı hale getiriyor. Aynı vaka sayılarına sahip ülkelerdeki pandemi kaynaklı ölü sayısının Türkiye’nin açıkladığı sayının üç katı olması dikkat çekiyor.

KORONADAN ÖLEN SAYISI 52 BİN 703

Sağlık Bakanlığı dün son koronavirüs verilerini açıkladı. Dün Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 157 kişi vefat ederken 21 bin 372 yeni vaka tespit edildi. Toplamda 6 milyon vakanın görüldüğü Türkiye’de koronavirüsten ölenlerin sayısı ise 52 bin 703 kişiye çıktı. TÜİK ise haziran ayında açıklaması gereken 2020 yılına ait ölüm istatistiklerini hâlâ kamuoyu ile paylaşmadı. Gıda kaynaklı ölüm verilerini açıklayan hükumetin, verileri açıklamayarak Kovid-19 kaynaklı gerçek ölüm verilerini gizlediği öne sürülüyor. Türkiye Tabipler Birliği salgın kaynaklı ölümlerin açıklanan 52 bin sayısının en az üç katı olduğunu öne sürüyor.

ÖLEN KİŞİ SAYISI TÜRKİYE’NİN İKİ VEYA ÜÇ KATI

Türkiye ile benzer durumdaki ülkelerin verileri Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi verilerle çeliyor. Türkiye’de resmi olarak toplam 6 milyon vaka sayısına karşın 52 bin 703 kişi yaşamını yitirmiş durumda. 6.5 milyon vaka sayısının olduğu Rusya’da ölen sayısı 166 bin, 6.2 milyon vakanın bulunduğu İngiltere’de ölen kişi sayısı 131 bin, 6.4 milyon vakanın bulunduğu Fransa’da ölen kişi sayısı 113 bin.

VAKA SAYILARI AZ, ÖLEN KİŞİ SAYILARI FAZLA

Türkiye’den daha az vaka görülmesine karşın ölen kişi sayısının fazla olduğu çok sayıda ülke bulunuyor. Bu ülkeler sırasıyla 3 milyon vakanın olduğu Peru’da ölen kişi sayısı 197 bin, 4.4 milyon vakanın bulunduğu İtalya’da ölen kişi sayısı 128 bin, 4.8 milyon vakanın bulunduğu Kolombiya’da ölen kişi sayısı 123 bin, 3.8 milyon vakanın bulunduğu Endonezya’da ölen kişi sayısı 115 bin, 5 milyon vakanın bulunduğu Arjantin’de ölen kişi sayısı 109 bin, 4.3 milyon vaka sayısının bulunduğu İran’da ölen kişi sayısı 96 bin, 3.8 milyon vakanın bulunduğu Almanya’da ölen kişi saylısı 91 bin, 4.6 milyon vakanın bulunduğu İspanya’da ölen kişi sayısı 82 bin, 2.5 milyon vakanın bulunduğu Güney Afrika’da ölen kişi sayısı 76 bin, 2.8 milyon vakanın bulunduğu Polonya’da ölen kişi sayısı 75 bin, 2.3 milyon vakanın bulunduğu Ukrayna’da ölen kişi sayısı 56 bin.

VAKA SAYISI BİRDEN 5 KAT ARTTI

Geçen yıl kasım ayına kadar vaka sıyısını düşük göstermekle eleştirilen Türkiye, hasta ve vaka ayrımına giderek sayıyı birden 5 kat artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce 6 binlerde olarak açıklanan vaka sayısını birden 28 bin 351 olarak açıkladı. Buna gerekçe olarak da testi pozitif çıkanların da tabloya dahil edilmesi olarak açıklandı. Bu verilerle Türkiye, Avrupa’da en yüksek vaka sayısı bildiren ülke oldu. Türkiye şu an Rusya, Fransa ve İngiltere ile yaklaşık 6 milyon vaka sayısını geçen ülkeler arasında yer alıyor.

 

Orhan İnandı cezaevinden Ankara TEM’e götürüldü, işkenceyle ifadeye zorluyorlar

Vaka sayısı aynı ölü sayısı farklı: Hükumet Kovid-19’dan ölenlerin sayısını düşük mü gösteriyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

HES barajında çalışanlar yakınlarını aradı belediye vatandaşı uyarmadı: AKP eliyle felaket

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini yutan selden 1 saat önce Hidroelektrik Santralde (HES) çalışanların yakınlarını su taşkınıyla ilgili uyardığı ortaya çıktı. HES barajının patlamasından ilçe halkının haberdar edilmemesi ise ölümleri artırdı. Belediyenin elektrikler kesik olduğu için vatandaşları uyaramadığı belirtilirken, sel sularına kapılan vatandaşların cesetleri tomruklar arasından toplanıyor.

BOLD ANALİZ – 400’den fazla kişinin hayatını kaybettiğine dair iddiaların dolaştığı Kastamonu Bozkurt, selden çok HES’in, tomurukların ve erken uyarılmamanın kurbanı oldu. Sosyal medya üzerinde yayınlanan görüntüler ve görgü tanıklarının anlattıkları selden çok ihmalin Bozkurt ilçesini yuttuğunu ortaya koydu.

DERE KENARINA YAYILAN TOMRUKLAR

HES kapakları patlayınca barajda biriken su biran da ilçeye indi. Dere kenarına yapılan tomruk deposundaki tomruklar da köprüleri tıkadı. Felaketten kısa süre önceki anonslarla halk yanlış yönlendirildiği için evlere kapandı. Ancak ikinci katlara kadar çıkan sel suları vatandaşları yuttu.

HES’TE ÇALIŞANLAR YÖRE HALKINI UYARMIŞ

26 senedir Kastamonu Bozkurt’ta yaşayan Kübra Çelik yaşanan sel felaketinden kısa süre önce HES’te çalışanların, polisi ve yöre halkını arayarak insanları uyardığını söyledi. Ancak vatandaşın uyarılmadığını kaydeden Çelik, “İnsanlarımızın cesetleri Abana’nın sahilinde ağaçların kütüklerin arasında duruyorlar. 4 bin kişiden binimiz kayboldu bizim. Eşimiz dostumuz komşumuz herkes gitti.” diye konuştu.

TOMRUKLAR ARASINDAN CESETLER TOPLANIYOR

Metrekareye Bartın’a göre daha az yağış almasına rağmen Bozkurt ilçesinin yok olmasında HES’in etkisine dair AKP hükumeti net açıklama yapmıyor. Sel sularıyla Karadeniz’e sürüklenen cesetler tomruklar arasından toplanıyor.

 

 

Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var

HES barajında çalışanlar yakınlarını aradı belediye vatandaşı uyarmadı: AKP eliyle felaket yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AB mülteci geçişini önlemek için Yunanistan sınırında Zeplin uçuruyor

Afganistan’dan Türkiye’ye doğru olan mülteci akını Avrupa Birliği’ni endişelendirdi. AB’nın sınır koruma ajansı Frontex, yasa dışı geçişleri tespit edebilmek için Yunanistan-Türkiye sınırında ilk kez kullanılan bir sistemi denemeye başladı. Sınırda uçan Zeplinler, anlık görüntüleri polis merkezlerine aktarıyor.

BOLD – ABD ve Avrupa ülkelerinin Afganistan’dan çekilme kararı sonrası Taliban’dan kaçan Afganlar akın akın Türkiye giriş yapıyor.  Yüzbinlerce Afgan mültecinin kontrolsüz şekilde Türkiye’ye girmesi sonrası Avrupa Birliği kendini korumaya aldı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPAYA GEÇİŞE İZİN YOK

Mültecilerin Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişinden endişe duyan AB ülkeleri, sınır koruma ajansı Frontex ile yeni bir takip ve gözetleme sistemini hayata geçirdi. Zeplin olarak adlandırılan uçan balonla kaçak geçişlerin durdurulması amaçlanıyor.

DEDEAĞAÇ VE LİMNİ

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Dedeağaç ve Limni Adası’nda bulunan sistemde üzerine özel kameralar ve termal sensörler yerleştirilmiş bir balon uçuruluyor. Zeplin üzerindeki sistem sayesinde kaçak göçmenlerin karadan ve denizden sınıra yaklaşmadan çok daha önce tespit edilmesi amaçlanıyor.

60 KİLOMETRE ÇAPINDA GERÇEK ZAMANLI VERİ

Uydu ve haberleşme sistemlerinin desteğiyle balonun 60 kilometre çapındaki bir alanda gerçek zamanlı veriler sunabildiği belirtilirken, Frontex Sözcüsü Piotr Switalski açıklamalarda bulundu. Switalski, “Avrupa Birliği’ne mülteci akınını etkileyebilecek olan özellikle Afganistan ve Tunus’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sınır güvenliği ve denizlerdeki kontrol bu inovatif sistem sayesinde büyük ilerleme kaydedecek” ifadelerini kullandı.

400 FRONTEX YETKİLİSİ TÜRKİYE’DEN GEÇİŞLERİ İZLİYOR

Yunanistan’da göçmen kriziyle mücadele kapsamında 400’den fazla Frontex yetkilisi, onlarca araç, termal sistemler ve sekiz devriye botu görev yapıyor. Yunanistan ve Frontex, kaçak göçmenleri Türkiye’ye geri ittikleri görüntülerle uluslararası basında sık sık eleştirilerin hedefi oluyor.

Erdoğan rejiminin Maarif Vakfı Etiyopya’da Alman yatırımcıların işlettiği okulları gasp etti

AB mülteci geçişini önlemek için Yunanistan sınırında Zeplin uçuruyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP iktidarındaki afetlerde bin 600 kişi yaşamını yitirdi

AKP döneminde yaşanan afetlerde bin 600 kişinin yaşamını yitirdiğini, 902 bin kişinin mağdur olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, afetzedelere kredi ile konut satılacak olmasına tepki gösterdi. Budak, “İktidar felaketleri bile ranta çevirme arayışında” dedi.

BOLD – Uluslararası Acil Durum Veri Tabanı’nda yer alan bilgilere göre, AKP’nin iktidar olduğu son 20 yılda çoğunluğu sel ve deprem olarak yaşanan afetlerde, bin 600 kişi yaşamını yitirirken, 902 binden fazla kişi evini kaybederek mağdur oldu. Yaşanan bu felaketlerin ülkeye toplam faturası ise 5 milyar doları geçti.

AFETLERE MÜDAHALEDE AKP YETERSİZ KALDI

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, son günlerde yaşanan doğal afetlere müdahale etmekte yetersiz kalan AKP iktidarının ülkeyi yönettiği 20 yılda doğal afet yönetiminde bir arpa boyu yol alamadığını öne sürdü. 2002-2020 yılları arasında yaşanan doğal afetlerin bilançosunu ortaya koyan Budak, “Uluslararası Acil Durum Veri Tabanı’nda (EMDAT) yer alan bilgilere göre, son 20 yılda çoğunluğu sel ve deprem olarak yaşanan afetlerde, bin 600 insanımızı kaybettik. 900 binden fazla insanımız evini, barkını kaybederek mağdur oldu. Yaşanan bu felaketlerin ülkeye toplam faturası ise 5 milyar dolar” dedi.

GERÇEKLERİ GİZLEME ÇABASI NEDENİYLE VERİLER YAYIMLANMIYOR

Her yıl doğal afetlerde 80 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Budak, “İktidarın rant hırsının, almadığı önlemlerin bedelini canlarımızı kaybederek ödüyoruz. Bu iktidarın kendisi artık bir doğal felakete dönüştü” dedi. İktidarın gerçekleri gizleme çabası nedeniyle Türkiye’deki resmî kurumların veri yayımlamayı bile bıraktığına dile getiren Budak, “Her doğal afet sonrası iktidar, kendi başarısızlıklarının sonuçlarını afetlerin büyüklüğüne bağlıyor. Sürekli ezberlemişler gibi, “Böyle büyük felaket görmedik” diyerek almadıkları önlemlerin, doğaya verdikleri zararların faturasını hiç sıkılmadan doğaya kesiyorlar. Öngörünüz yoksa, bu felaketlerin geldiğini önceden fark edemiyorsanız, neden o koltuklarda oturuyorsunuz?” dedi.

TELEVİZYONLARA BASKI KURULUYOR

AKP iktidarının önlem almadığı gibi felaketlere hızlı müdahale de edemediğini belirten Budak, “Antalya yangını yanacak yer kalmadığı için söndü. Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde insanlar saatlerce devletin kendilerini kurtarmasını bekledi. Birçok insanımız erken müdahale edilmediği için canından oldu. Enerjilerini ve kaynaklarını felaketler yerine, kendi beceriksizlikleri görünmesin diye televizyonlara baskı kurmak için kullanıyorlar” dedi.

HER FELAKET SONRASI HALKA IBAN GÖNDERİLİYOR

AKP iktidarının her felaket sonrası halka IBAN numarası gönderdiğini belirten Budak, “Evleri yok olan insanlara kredi karşılığı ev vereceğinizi söylüyorsunuz. AKP iktidarının yaşattığı 20 yıllık tahribat, her doğal afetin faturasını çok daha fazla artırıyor. İktidar felaketleri bile ranta çevirme arayışında. Dün Resmi Gazete’de yayımladıkları kararla, AFAD dışındaki kamu kurumlarının, özellikle belediyelerimizin yardım toplama yetkilerini ellerinden aldılar. Türkiye’nin bu iş bilmez iktidarla kaybedecek tek bir günü dahi kalmamıştır. Ülkemize yapacakları en büyük iyilik bir an önce sandığı vatandaşımızın önüne getirmektir” dedi.

 

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı

AKP iktidarındaki afetlerde bin 600 kişi yaşamını yitirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var

Kastamonu’daki sel felaketinin bilançosu artıyor. AFAD, Kastamonu’da 34, Sinop’ta ise 6 kişi olmak üzere toplam can kaybının 40’a yükseldiğini açıkladı. CHP’li Engin Altay, AFAD’a yapılan kayıp başvurularının sayısının 329’u geçtiğini, denizden çıkarılan cesetlerin ise tanı konulması için İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda toplandığını belirtti.

BOLD – Kastamonu’da yaşanan sel can kaybı 40’a yükseldi. Muhalefet ise sayının yüzlerle ifade edildiğini, denizden çıkarılan cesetlerin İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda tutulduğunu öne sürerken, valilik ise muhalefeti yaptığı açıklama ile kınadı.

KASTAMONU’DA 34, SİNOP’TA 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin acı bilançosu artıyor. AFAD’dan yapılan açıklamada Kastamonu’da 34, Sinop’ta ise 6 kişi olmak üzere toplam can kaybı 40’a yükseldi. 9 kişinin tedavisi ise sürüyor. Paylaşımda Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’inin Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildiği kaydedildi. 18 hasta ise evlerine müşahede altın alındı. Sel felaketi nedeniyle devam eden arama kurtarma çalışmalarında 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev alıyor.

MUHALEFETE GÖRE ÖLENLERİN SAYISI 300’ÜN ÜZERİNDE

Saadet Partisi Bozkurt İlçe Başkanı Mustafa Çukurkol, sel felaketi nedeniyle henüz kimlikleri tespit edilememiş 250-300 civarında cansız beden toplandığına dair duyumlarının olduğunu belirtti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” diye konuştu. Altay, denizden çıkarılan cesetlerin İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda tanı konulana kadar toplandığını belirti.

VALİLİK SAYININ AZ OLDUĞU KONUSUNDA ISRARLI

Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede yaşamını yitirenlerin sayısı hakkında açıklama yaptı. “250-300 cansız beden çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği” iddiası yalanlandı, şu ana kadar 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz.”

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı

 

Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Orhan İnandı cezaevinden Ankara TEM’e götürüldü, işkenceyle ifadeye zorluyorlar

Kırgızistan’da 31 Mayıs’ta MİT tarafından kaçırılan ve Türkiye’de işkence gördükten sonra tutuklanan Orhan İnandı’nın Sincan Cezaevinden alınıp Ankara TEM’e götürüldüğü, ağır işkence ve baskıyla ifadeye zorlandığı öne sürüldü. İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, Ankara Barosu ve İnsan Hakları Derneği’nden yardım istedi.

BOLD – Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, sosyal medya hesabından eşine Ankara TEM’de işkenceyle ifadeye zorlandığını belirterek yardım istedi.

Reyhan İnandı, “Eşim Orhan İnandı’nın ani biçimde cezaevinden alınıp Ankara TEM’e götürüldüğü, ağır işkence ve baskıyla ifadeye zorlandığına dair kuvvetli duyumlar aldım.Yetkililere ulaşmaya çalışıyorum. Sağlığı ile ilgili endişe içerisindeyim. @ankarabarosu, @ihd_genelmerkez lütfen yardım edin” paylaşımı yaptı.

İşkence gören Orhan İnandı’nın kolunda 3 kırık var: İki aydır sağ kolunu kullanamıyor

Orhan İnandı cezaevinden Ankara TEM’e götürüldü, işkenceyle ifadeye zorluyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

13 Ağustos 2021 Cuma

Erdoğan rejiminin Maarif Vakfı Etiyopya’da Alman yatırımcıların işlettiği okulları gasp etti

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Alman yatırımcıların kurduğu Intellectual Schools okullarına Maarif Vakfı tarafından yasa dışı olarak el konuldu. Okulların çalışanları güvenli bir şekilde yurt dışına çıkarıldı. Eğitim kurumlarının gasp edilmesi üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

BOLD – Erdoğan rejiminin talebi doğrultusunda Etiyopya’da Alman yatırımcıların işlettiği Intellectual Schools olarak bilinen okullara kayyum olarak Maarif Vakfı atandı. Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’nın “Yurt Dışında Alman Okulu” statüsü için başvurduğu okullara Maarif Vakfı logosu asıldı.

Afrika Birliği’nin merkezi ve Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu’nun yanı sıra birçok diplomatik misyonun da bulunduğu Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Ocak 2017’den itibaren Alman yatırımcılar tarafından işletilen özel okula 10 Ağustos günü el konuldu. Okulların gasp edilmesi üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Die Welt gazetesi, Dışişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, Alman büyükelçiliğinin olay hakkında Etiyopya makamlarıyla görüştüğünü ve Alman özel yatırımlarını korumak için çaba gösterdiğini yazdı.

ULUSLARARASI TAHKİM SÜRECİ BAŞLATILDI

Maarif Vakfının el koymasının ardından okullarda görevli Türk öğretmen ve personel güvenli bir şekilde yurt dışına çıkarıldı. Almanya ve Etiyopya arasındaki güçlü ikili ticari anlaşmasından dolayı yatırımın devlet güvencesi altında olduğu belirtildi. Okulun sahibi Alman şirket, Maarif Vakfının eğitim kurumu gaspını Etiyopya yargısına taşırken Uluslararası Tahkim sürecini de başlattı.

ETİYOPYA HÜKUMETİNE MEKTUP

Berlin’den üç girişimci tarafından kurulan “STEM Education plc.” şirketinin, Etiyopya’da “Intellectual Schools” olarak bilinen ve halk arasında mükemmel bir üne sahip olan 5 yerde 11 eğitim kurumu bulunuyordu. Okullarda 56 ülkeden çok sayıda öğrenciye 15 yıldır eğitim veriliyordu. Genel Müdür Dr. Norbert Helmut Dinse, okulları ‘Etiyopya’daki tüm etnik köken, kültür ve dinlerden insanlar için mükemmel bir eğitim sunan proje’ olarak nitelendiriyordu. Genel Müdür Dinse, Etiyopya hükumetine bir mektup yazarak Maarif Vakfının okullara el koymasının yasa dışı olduğunu vurguladı. Dinse, okullardan sadece Oromia eyaletindeki binasının eğitim şirketine ait olduğunu, başkent Addis Ababa’daki şubeler ve kurumların kiralık olduğunu aktardı.

Erdoğan rejiminin Maarif Vakfı Etiyopya’da Alman yatırımcıların işlettiği okulları gasp etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

RTÜK yangın cezalarının ardından sel cezalarının sinyalini verdi

Muhalif kanallara yangın yayınları nedeniyle cezalar yağdıran RTÜK, sel yayınları konusunda da kanalları uyardı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı paylaşımda orman yangınlarında olduğu gibi afet bölgesinden yayın yapan tüm kuruluşları basın etik değerleri çerçevesinde hareket etmeye davet ederek dezenformasyondan kaçınmalarını istedi. 

BOLD – Orman yangınlarıyla ilgili yapılan haberler konusunda medya kuruluşlarını ‘daha temkinli’ olmaları için uyaran, sonra da TV kanallarına ceza yağdıran RTÜK’ten sel felaketi sonrası da bir açıklama geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sel haberleri konusunda medya kuruluşlarına “rica”da bulundu.

TIPKI ORMAN YANGINLARINDA OLDUĞU GİBİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Devletimiz bölgedeki tüm yaraların sarılması için teyakkuza geçerek tüm birimleriyle seferber oldu. Tıpkı orman yangınlarında olduğu gibi afet bölgesinden yayın yapan tüm kuruluşlarımıza basın etik değerleri çerçevesinde hareket etmeye davet ediyor, değerli medya kuruluşlarından doğru haber vermelerini ve dezenformasyondan kaçınmalarını rica ediyoruz” dedi.

TV’LERİ TEHDİT ETTİ İDDİASI

RTÜK üyesi CHP’li İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘özel hat’ üzerinden televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” mesajıyla tehdit ettiğini öne sürdü. Taşcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!! Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor.”

YANGIN HABERLERİ YAPANLARA CEZA YAĞDI

RTÜK, orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle 6 kanala, toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. Radyo Televizyon Üst kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın alınmadığı toplantıda yandaş olmayan kanallara yağdırdığı cezaları açıkladı. FOX, Habertürk gibi televizyon kanallarına verilen cezalara değinen Konuralp, “Muhabirinin ‘O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…’ ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi” dedi. Fatih Altaylı’nın sözleri nedeniyle Habertürk televizyonuna da ceza verildiğini belirten Okan Konuralp, “RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır! ” mesajını paylaştı.

 

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı

RTÜK yangın cezalarının ardından sel cezalarının sinyalini verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik yapılan bir operasyonda tutuklanıp cezaevinde dün ölen Mustafa Karslı ile ilgili paylaşımda bulundu. Karslı ile samimi bir ilişkisinin bulunmadığını belirten Peker, “İktidarın içinde bulunan birçok zalim için yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” dedi. 

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonlar kapsamında tutuklananlardan Mustafa Karslı’nın Maltepe Cezaevi’nde koronavirüs nedeniyle öldüğünü belirterek, kendisiyle samimiyeti olmayan Karslı’nın ölümünün omuzlarına fazlasıyla manevi bir yük bıraktığını kaydetti. Peker, “Ben inanıyorum ki yenilen kul hakları artık Gayretullah’a dokundu. Şu an iktidarın içinde bulunan birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

TUTUKLANANLARIN BÜYÜK KISMINI TANIMIYORUM

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Peker, Türkiye’de kendisine yönelik süren operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Operasyonda tutuklanan kişilerin büyük kısmını tanımadığını belirten Peker, cezaevinde hayatını kaybeden Mustafa Karslı ile de samimi bir ilişkisi olmadığını belirtti. Peker, birkaç saat içinde sel felaketi ve mülteci meselesine ilişkin görüşlerini paylaşacağını duyurdu.

Peker’in paylaşımları şöyle:

“1- Kıymetli dostlarım, sizlerin de bildiği üzere Türkiye’de hakkımda bir soruşturma devam ediyor. Bu komik dosya ile ilgili bazı insanlar şu anda cezaevinde. Birçoğunu hayatımda hiç görmedim. Bazılarını ise hayatımda 1-2 kez gördüm.

2- Onlardan bir tanesi Mustafa Karslı isminde bir arkadaştı. Benim alacağım olan (alacağım temlikle sabittir) şahıs bu arkadaşa gidiyor, kendisine 1 milyon TL veriyor alacağıma karşılık bana iletmesi için (Rahmetli Mustafa Karslı bu şahsın tanıdığıymış).

3- Mustafa Karslı’yla çok fazla samimiyetim olmadığı için bana ulaşamıyor ve 3-4 ay sonra parayı getirip bu şahsa iade ediyor. İktidardaki bazı şahıslarla sorun yaşadığımda 4 sene evvelki bu dosyayı açıp, ortada bir suç olmadığı halde Mustafa Karslı da dahil olmak üzere birçok…

HARAMİLER DEVLETİN NAMUSUNU KİRLETTİLER

4- …şahsı tutukluyorlar. Mustafa Karslı isimli arkadaş dün Maltepe Cezaevi’nde koronadan dolayı vefat etti. Kendisiyle çok fazla samimiyetliğim olmasa da bu olay omuzlarıma fazlasıyla manevi bir yük bıraktı. Devamlı diyorum ya “Bu haramiler devletin namusunu kirlettiler.”

5- Sırf bana olan kinleri yüzünden bu arkadaşımız cezaevinde yeterli sağlık bakımı olmadığı için vefat etti. Kutsal dinimizin bize öğrettiği ilk insan Adem Aleyhisselamdır. Adam olmak Adem’den gelir. İnsanlar çeşitli dinlere inanabilirler, farklı milletlere mensup olabilirler…

6- …ancak adam olmak ayrı bir şeydir. Ülkemizin birçok limanında tonlarca kokain yakalandı fakat bir kişi bile gözaltına alınmadı. Ses kayıtlarıyla, Whatsapp yazışmalarıyla, benim de bizzat içinde olduğum birçok suç anlattım ve hiç kimse gözaltına alınmadı.

7- Beni Yılın İşadamı seçenler, Dünya Türklük Hakanı ünvanı verenler, polis koruması sağlayanlar, Türkiye’nin birçok yerinde miting yapmama izin verenler aramız kötü oldu diye şahsımdan dolayı birçok kişiyi cezaevine attılar ve bunların bir tanesi dün vefat etti.

BİRÇOK ZALİM İÇİN YIKIM VAKTİ GELDİĞİNE TÜM KALBİMLE İNANIYORUM

8- Kutsal Kuran’ın İsra Suresi’nin 16. Ayetindeki “Bir yıkım gelecek, herkes yaptığıyla yüzleşecek” bölümü son aylarda en çok tekrarladığım şeydir. Yüce ALLAH’ımız kutsal kitabında hakikatin en üstünde kul hakkı vardır, Yüce ALLAH’ımız bana kul hakkıyla gelmeyin diyor.

9- Ben inanıyorum ki yenilen kul hakları artık Gayretullah’a dokundu. Şu an iktidarın içinde bulunan birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum. Ve yine Yüce ALLAH kutsal kitabında Sen zulüme elini kaldır, o eli tutacak benim diyor.

10- Mutlaka benim de birçok hatam var ancak benim hatalarım bunların yanında iğne ucu kadar kalır. Vallahi ilkin kin için kaldırdığım elimi, bu can bu bedende oldukça asla indirmeyeceğim. Kıymetli dostlarım Kastamonu Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi ve de ülkemizdeki…

11- …mülteci ve kaos çıkarma konusundaki düşüncelerimi de bir iki saat sonra paylaşacağım.”

 

 

Erdoğan’dan beklenmeyen hareketler: Şimdi de çay fırlatmadı

Peker’den “birçok zalim için o yıkımın geleceğine artık tüm kalbimle inanıyorum” paylaşımı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’dan beklenmeyen hareketler: Şimdi de çay fırlatmadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplumdan tepki çeken hareketlerini artık yapmamaya başlaması dikkat çekti. Erdoğan iki gün önce çıktığı tv programında ekonomiden bahsetmeyerek doların rekor kırmasının önüne geçerken, bugün de afetzedelere çay fırlatmadı.

BOLD – Çıktığı tv programlarında ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası dolara rekor kırdıran AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki gün önce çıktığı canlı yayında ekonomiden bahsetmedi. Afet bölgelerinde mağdur halka 200 gramlık paketlerde çay fırlatan Erdoğan, bu adetini Kastamonu’da tekrarlamadı.

AFETZEDELERE ÇAY FIRLATMADI

Rize’de selden etkilenen halka çay fırlatan, sonrasında Marmaris’te yangın bölgesine gidip halka otobüsten çay atan Erdoğan’ın, selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde çay fırlatıp fırlatmayacağı merak konusu oldu. Erdoğan’ın, Marmaris’teki çay atma olayı sonrası gelen tepkilerin ardından Kastamonu’da çay fırlatmaması dikkatlerden kaçmadı.

EKONOMİ KONUŞMADI, DOLAR YÜKSELMEDİ

Çıktığı canlı yayınlarda ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar nedeniyle döviz kurlarının yükselmesine neden olan AKP’li Cumhurbaşkanı iki gün önce çıktığı Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınında daha önce yaptığı gibi ekonomiden bahsetmedi. Erdoğan’ın açıklama yapmaması sonrası dolar kurunda yükselme yaşanmadı. Erdoğan geçen haftaki canlı yayında yaptığı açıklamalarla doları 30 kuruş yükseltirken, 2 Haziran’da yaptığı açıklama ile de doların 8.81 ile tüm zamanların rekorunu kırmasına yol açmıştı.

 

CHP ve Saadet’e göre Bozkurt’ta durum vahim: Sayı 300’ü geçiyor

Erdoğan’dan beklenmeyen hareketler: Şimdi de çay fırlatmadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

CHP ve Saadet’e göre Bozkurt’ta durum vahim: Sayı 300’ü geçiyor

Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde tablo giderek ağırlaşıyor. Resmi rakamlara göre Kastamonu’da hayatını kaybeden kişi sayısı 29 olarak açıklanırken, Saadet Partisi sadece Bozkurt ilçesinde denizden 300 ceset çıkarıldığını öne sürdü. CHP’li Altay ise kayıp başvurusu sayısının 329’a ulaştığını kaydetti.  

BOLD – AFAD, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da etkili olan yağış sonrası oluşan selde hayatını kaybedenlerin sayısının 31’e çıktığını açıkladı. Bölgeden gelen haberler ve siyasi parti temsilcilerinin açıkladığı veriler ise açıklanan sayının 10 katını aşıyor.

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI: DENİZDEN 250-300 CESET TOPLANDIĞI DUYUMUNU ALDIK

Saadet Partisi Bozkurt İlçe Başkanı Mustafa Çukurkol, denizden henüz kimlikleri tespit edilememiş 250-300 civarında ceset toplandığını öne sürdü. TV5’de yayınlanan “Haber Merkezi” programına katılan Çukurkol, “İlçede duyumlarımıza göre yaklaşık kimliği tespit edilemeyen 250-300 cesedin toplandığını, kimliğin tespit edilemediğini henüz dedikodu olarak duymaktayız. Resmî kaynaklar bunu doğrulayacaktır, önümüzdeki saatlerde. Bizim bilgimize ulaşan, İnebolu’da bir soğuk hava deposunda 250’ye yakın cesedin tutulduğunu bilgi aldık; ama bunun doğruluğunu teyit etmek lâzım” dedi. Onlarca aracın içindeki insanlarla birlikte sürüklendiğini belirten Çelikkol, selin ikinci, üçüncü kata kadar yükseldiği binalarda birçok odaya ulaşılamadığını kaydetti.

CHP’Lİ ALTAY: KAYIP BAŞVURULARI 329’A ULAŞTI

Bozkurt’ta bulunan CHP’li Engin Altay ise sel felaketinin en ağır vurduğu yerin Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi olduğunu belirterek, şu ana kadar sel felaketinde kaybolanların kaç kişi olduğunun netlik kazanmadığının altını çizdi. Sahillerden ceset toplandığını belirten Altay, “AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi. Sahillerden cesetler toplanıyor, bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” dedi.

 

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani’nin yeğeni Zorlu’nun iş jeti ile Dubai’ye kaçtı

CHP ve Saadet’e göre Bozkurt’ta durum vahim: Sayı 300’ü geçiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kastamonu’da bebeklerin cesetlerini poşetlerde taşıyorlar

Kastamonu’da HES barajının kapağının açılması sonrası Bozkurt’un da bulunduğu beş ilçe ve onlarca köyde yaşanan sel felaketinin boyutları büyüyor. Resmi açıklamaya göre Kastamonu’da ölü sayısı 25’i geçti. Sosyal medyada ise bebeklerin cesetlerinin poşette taşındığı iddia edildi.

BOLD – Batı Karadeniz’de şiddetli yağış sonrası kapağı açılan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki Tesla (Berke) Enerji’ye ait HES’in neden olduğu selin neden olduğu afetin boyutları gün geçtikçe büyüyor.

Bozkurt’taki sel felaketiyle ilgili sosyal medyada yayınlanan bir videoda ise su baskınında hayatını kaybeden beleklerin cesetlerinin poşete konulduğu belirtildi. Kübra Madenoğlu, paylaştığı videoda, “Bozkurt afet bölgesi olsun. Çok can kaybımız var” dedi.

Kastamonu’da bebeklerin cesetlerini poşetlerde taşıyorlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Afganistan’da hükumet çöküyor, AKP Kabil Havalimanı derdine düştü

Afganistan’da merkezi hükumet hızla çöküş yaşarken, Taliban 2 hafta içerisinde 15 vilayet merkezini ele geçirdi. Batılı ülkeler, art arda vatandaşlarına Afganistan’ı terk etme çağrısı yapıyor. ABD ve İngiltere elçilik personelini tahliye etmek için ek asker gönderme kararı aldı. Afganistan’ın kaosa sürüklendiği bu ortamda AKP yönetiminin Kabil Havalimanı ısrarı ise devam ediyor. Ankara ile Taliban’ın ‘yüz yüze diyalog’ kurması için Pakistan devreye girdi.

BOLD ANALİZ – ABD öncülüğündeki NATO askerlerinin çekilmesinin ardından Afgan hükumet güçleri Taliban’a karşı ciddi bir direniş sergileyemiyor. Mayıs ile Temmuz arasında kırsalda birçok ilçe merkezini ele geçiren Taliban güçleri, Ağustos ayında vilayet merkezlerini hedef almaya başladı. İki hafta içerisinde 34 vilayet merkezinin 15’i Taliban’ın eline geçti.

ABD, İngiltere ve Almanya, vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısı yaparken, ABD diplomatik personelini minimuma indirme kararı aldı. ABD ve İngiltere, elçilik personeli ve vatandaşlarını tahliye etmek için Afganistan’a takviye birlik göndermeye başladı.

ABD istihbaratının Afganistan’daki hükumete 3 ay ömür biçtiği bu ortamda, hiçbir NATO ülkesinin talip olmadığı Kabil Havalimanı’nı koruma ve işletme konusundaki AKP yönetiminin ısrarı ise artarak devam ediyor. Erdoğan, Taliban liderini Türkiye’de ağırlayabileceğini açıklarken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar örgüt üzerinde büyük etkisi olan Pakistan’da Taliban’la ‘yüz yüze diyalog’ için görüşmeler yürüttü.

15 VİLAYET MERKEZİ TALİBAN KONTROLÜNDE

Taliban, hazirandan itibaren onlarca ilçeyi ele geçirdikten sonra kuşatmaya aldığı vilayet merkezlerine yöneldi.

Afganistan-İran sınırındaki Nimruz vilayet merkezi Zaranc, Taliban’ın geçen hafta cuma günü ele geçirdiği ilk vilayet merkezi oldu.

Taliban, geçen hafta cuma gününden beri aralarında güney vilayetlerini Kabil’e bağlayan güzergah üzerinde bulunan tarihi kent Gazne’yi, ülkenin en büyük üçüncü kenti Herat’ı, stratejik öneme sahip Helmand vilayetinin merkezi Leşkergah’ı ve ülkenin en büyük ikinci kenti Kandahar vilayet merkezini ele geçirdi.

Örgüt, son olarak Afganistan’ın güneyi ve batısındaki Badgis, Gur ve Helmand vilayetlerinin merkezini ele geçirerek ülkedeki 34 vilayet merkezinin 15’ini kontrolü altına aldı. Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda.

Afganistan askerleri

Birçok bölgeden Afgan askerlerinin çatışmaya girmeden şehirleri Taliban’a terk ettiği haberleri geliyor. ABD istihbaratının daha önce 6 ay ile 12 ay arasında ömür biçtiği Kabil hükumeti konusunda yeni bir değerlendirmesi ortaya çıktı. Washington Post gazetesinde yer alan haberde Kabil’in 3 ay içerisinde Taliban’ın eline geçeceği öngörüsünde bulunuldu.

Çatışmaların son aylarda yoğunlaşması sivil kayıplarını ve göçleri de artırdı. Birlşemiş Milletler’e (BM) göre, 2021’in ilk yarısında 1659 sivil hayatını kaybederken, son bir ayda 1000’den fazla sivil hayatını kaybetti.

Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu, mayıs başından ağustosa kadar yaklaşık 1 milyon sivilin evlerinden olduğunu açıkladı. BM, 18 milyon Afgan’ın insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildiriyor.

ABD VE İNGİLTERE TAHLİYE İÇİN ASKER GÖNDERİYOR

Bu gelişmelerin ardından ABD, Kabil Büyükelçiliği’nden personelinin tahliyesi için ülkeye yaklaşık 3 bin, İngiltere de vatandaşlarının tahliyesi için 600 asker göndereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price gazetecilere verdiği demeçte, Büyükelçiliğin Afganistan’daki mevcudiyetinin güvenlik durumu nedeniyle azaltıldığını ve sadece bulunması zaruri kişilerin kalacağını söyledi. Fakat Kabil’deki Büyükelçiliğin mevcut konumunda açık kalacağını kaydetti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD güçlerinin bir veya iki gün içinde Kabil’de olacağını ve havaalanında konuşlanacağını söyledi. Kirby, Kabil’de halen 650 civarında ABD askeri bulunduğunu, söz konusu 3 bin askerlik takviyenin, tamamen tahliye amacıyla ülkeye gittiğini vurguladı.

Ülkeye gönderilecek olan İngiliz askeri personelin de İngiltere vatandaşlarının yanı sıra Afgan personel ve tercümanların tahliye edilebilmesi için koruma ve lojistik destek sağlayacağı belirtiliyor.

AFGANİSTAN’I TERK EDİN ÇAĞRILARI

Ülkedeki güvenlik durumu gittikçe kötüleşirken ABD, İngiltere ve Almanya vatandaşlarına art arda ülkeyi derhal terk edin çağrıları yapıyor.

ABD’nin Kabil Büyükelçiliği dün Amerikan vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısını yineledi. Elçiliğin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ABD vatandaşlarının derhal, bulabilecekleri ticari uçuşlarla Afganistan’ı terk etmeleri istendi.

Cuma günü İngiltere Dışişleri Bakanlığı tüm İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini tavsiye etmişti. Ülkede halen 4 bin İngiliz vatandaşının olduğu tahmin ediliyor.

Almanya da getiğimiz günlerde ülkedeki vatandaşlarına tarifeli seferlerle ülkeyi terk etme çağrısında bulunmuştu.

ABD, RUSYA VE ÇİN’NDEN ORTAK AÇIKLAMA

Bu arada ABD, Rusya, Çin ve diğer büyük güçler yaptıkları ortak açıklamada, Afganistan’da askeri güç kullanımı yoluyla dayatılan hiçbir hükümeti tanımayacaklarını duyurdular.

Katar’ın başkenti Doha’daki Taliban heyeti

Katar’ın başkenti Doha’da Taliban’la yapılan görüşmelerin ardından yayınlanan ortak açıklamada, Afganistan için acilen barış sürecinin hızlandırılması çağrısında bulunuldu.

Ayrı bir açıklama yayınlayan Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Taliban’ı, ülkenin askeri güçle ele geçirilmesi ve bir İslam Emirliği kurulması durumunda, uluslararası toplum tarafından yalnız bırakılacağı konusunda uyardı.

Alman hükümeti de daha önce yaptığı açıklamada, Taliban’ın ülkenin tamamında denetimi ele geçirmesi halinde, ülkeye yaptığı mali yardımı keseceği tehdidinde bulunmuştu.

AKP HÜKUMETİ KABİL HAVALİMANI ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Afgan hükumetinin adeta çöküş yaşadığı, askerlerin çatışmadan şehirleri Taliban’a terk ettiği ve batılı ülkelerin hızla çıkmaya çalıştığı Afganistan konusunda AKP hükumetinin Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağlama konusundaki ısrarı sürüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içinde yaptığı açıklamada, “Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Taliban lideriyle görüşebileceğini belirtirken; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hafta içerisinde Pakistan’ı ziyaret etti.

PAKİSTAN, ‘YÜZ YÜZE DİYALOG’ İÇİN DEVREDE

Pakistan Başbakanı İmran Han ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Taliban örgütünün, 1979-1989 arasındaki Sovyet işgali sırasında Pakistan’daki medreselerde okuyan Afgan mücahitleri örgütleyen Pakistan istihbaratı tarafından kurulduğu bilinmektedir. Ayrıca Pakistan istihbaratının örgüt üzerinde büyük bir etkisi olduğu değerlendirilmektedir.

Erdoğan’ın Taliban lideriyle görüşme isteği doğrultusunda Ankara ile Taliban arasında ‘yüz yüze’ diyalog kurulmasında arabuluculuk için Pakistan devreye girmiş durumda. İslamabad’da temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, “önümüzdeki günlerde konu şekillenecek” açıklamasını yaptı.

Akar ile görüşmesi sonrasında açıklama yapan Pakistan Başbakanı İmran Han, Taliban ile Ankara arasında doğrudan görüşmeyi kolaylaştırmak için çaba göstereceklerini duyurdu.

“Türkiye ve Taliban için en iyisi yüz yüze diyalog” diyen Han, böylelikle tarafların Kabil havalimanında güvenliğin neden sağlanması gerektiğini konuşabileceklerini kaydetti. Han, “Bu nedenle biz Taliban ile konuşacağız, Türkiye ile yüz yüze görüşme için onlar üzerindeki nüfuzumuzu kullanacağız” açıklamasını yaptı.

Bu arada İmran Han, Afganistan’da çatışmalara son verecek bir siyasi çözüm konusunda umutlu olmadığını da sözlerine ekledi. Taliban liderleri ile birkaç ay önce İslamabad’da yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Han, kendisine ‘Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani görevde olduğu sürece bir siyasi çözüm olmayacağını’ ve ‘müzakere masasına oturmayacaklarını’ kesin bir dille aktardıklarını söyledi.

TALİBAN, İKNA OLUR MU?

Şimdi dikkatler Taliban’ın Ankara’nın doğrudan görüşme girişimlerine vereceği yanıta çevrildi.

NATO birliklerinin çekilmesiyle Afganistan’da gücünü artıran ve kontrolü altındaki bölgeleri genişleten Taliban, Türkiye’nin başkent Kabil’deki Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenliğini üstlenme girişimine sert tepki göstermiş, Türk askerlerinin Afganistan’dan çekilmemesi durumunda onları “işgalci” sayacaklarını duyurmuştu.

ABD’de 27 Kongre üyesinden mektup: Ankara’ya SİHA için lisans vermeyin

Afganistan’da hükumet çöküyor, AKP Kabil Havalimanı derdine düştü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

‘YAŞ’ta liyakat yerine Erdoğan’a sadakat kuralı uygulandı’

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yüksek Askeri Şura kararlarına eleştirerek, “Yüksek Askeri Şura’da Tayyip Erdoğan’ın belirlediği, liyakat kuralının asgari seviyede, sadakat kuralının ise azami seviyede uygulandığı görülüyor” dedi.

BOLD – Eski MSB Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, YAŞ’taki terfilerde liyakat yerine Erdoğan’a sadakat kuralının uygulandığını belirtti. Yalım, “Akar ve Bakanlık, emekli askerlerin düşünceyi açıklama ve basın yolu ile yayma hürriyetini engellemeye çalışıyor ve Anayasa’nın 26. Maddesi’ni ihlal ediyor” dedi.

29 Temmuz’da açıklanan YAŞ kararlarıyla ilgili Korkusuz yazarı Ahmet Takan’a konuşan Ümit Yalım, Şura’da liyakat kuralı yerine sadakat kuralının azami seviyede uygulandığını söyledi.

Eski Kurmay Albay Ümit Yalım.

AKAR ANAYASAYI İHLAL EDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın emekli askerlerin düşüncelerini açıklamasından rahatsız olduğunu kaydeden Yalım, şunları söyledi: “Hulusi Akar ve Bakanlığın, Türk Boğazları’ndaki egemenlik haklarımızı ve Türkiye’nin toprak bütünlüğünü savunan, ormanlık askeri arazilerin imara açılması v.b. konuları eleştirerek basına açıklama yapan emekli askerlerden rahatsız olduğu anlaşılıyor. Akar ve Bakanlık, emekli askerlerin düşünceyi açıklama ve basın yolu ile yayma hürriyetini engellemeye çalışıyor ve Anayasa’nın 26. Maddesi’ni ihlal ediyor. Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı döneminde 4 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı savunulmadan Yunanistan’a teslim edildi. Basına açıklama yapan emekli askerlere ACK’nın 95. Maddesi’ndeki 6 ay 3 sene hapis cezasını hatırlatan Hulusi Akar’a biz de ACK’nın 54. maddesini hatırlatalım; TCK eski 125 yeni 302’nci maddesine göre, Devlet topraklarının bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koyanlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.”

LİYAKAT YERİNE ERDOĞAN’A SADAKAT AZAMİ SEVİYEDE UYGULANDI

Takan, Yalım’ın YAŞ kararlarıyla ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptığını ifade etti: “Yüksek Askeri Şura’da alınan kararlar incelendiğinde, Şura kararlarını Tayyip Erdoğan’ın belirlediği, liyakat kuralının asgari seviyede, sadakat kuralının ise azami seviyede uygulandığı görülüyor.”

TERFİLERDEKİ KRİTER

Yalım, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın, ‘Kanal İstanbul, askeri açıdan herhangi bir problem oluşturmayacaktır’ açıklaması yaparak Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi’ne destek verdiğini, bu nedenle görev süresinin 1 yıl uzatıldığını kaydetti. Birinci Ordu Komutanı Musa Avsever’in ise 2011-2012 yılları arasında, Ege Ordusu Kurmay Başkanı olarak görev yaptığını, o dönemde Türk Adası Kalolimnoz’a Yunan Askeri Üssü’nün inşa edildiğini anlatan Yalım, “Ekim 2011’de tamamlanan askeri üs, 9 Mart 2012’de açıldı. Sorumluluk alanındaki adaların işgaline ve Yunan Askeri Üssü’nün inşasına seyirci kalan Avsever, 2012’de Korg., 2016’da Org. rütbesine terfi ettirildi ve 2021 YAŞ Kararı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. 2019’dan beri Ege Ordusu Komutanlığı yapan Korg. Ali Sivri’nin döneminde 2 Türk Adası (Küçük Çuha, Limoniye) ve 1 Türk Kayalığı (Plati) Yunanistan tarafından işgal edildi. İşgal haberleri basında yayımlandı. Sorumluluk alanındaki işgallere seyirci kalan Ali Sivri, Orgeneralliğe terfi ettirildi. OYAK Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla, Total-M Oil’in 450 milyon dolara satın alınması kararına imza atan ve AKP yandaşı Demirören Şirketini nakit sıkıntısından kurtaran Korg. Selçuk Bayraktaroğlu, birinci sıradan Orgeneralliğe terfi ettirildi.”

Erdoğan çay dağıtmak için selin vurduğu Bozkurt’a gidiyor

‘YAŞ’ta liyakat yerine Erdoğan’a sadakat kuralı uygulandı’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan çay dağıtmak için selin vurduğu Bozkurt’a gidiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gidiyor. Daha önce Doğu Karadeniz’deki sel felaketi ile Antalya ve Muğla’daki yangın felaketlerini de yerinde inceleyen ve mağdur halka 200 gramlık paketlerde çay fırlatan Erdoğan’ın Bozkurt’da da halka çay atması bekleniyor. 

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gidecek. Erdoğan’ın burada halka çay dağıtması bekleniyor.

BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara’dan İstanbul’a geldi. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde etkili olan sel binaları yıktı, iş yerlerini su bastı, araçlar suya kapıldı. Erdoğan’ın bugün öğle saatlerinde sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gideceği öğrenildi. Burada incelemelerde bulunacak olan Erdoğan’ın, AFAD Koordinasyon toplantısına da katılması bekleniyor. Artvin ve Rize’deki sel felaketi ile Antalya ve Muğla’daki yangın felaketlerinde halka çay dağıtan Erdoğan’ın Kastamonu ziyaretinde de mağdur halka çay dağıtması bekleniyor.

FINANCIAL TIMES: DALGA GEÇİLİYOR

Erdoğan’ın mağdur halka çay fırlatması dış basında da yer aldı. İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Türkiye’deki orman yangınlarının olduğu bölgeye ziyaret yapan Erdoğan’ın vatandaşlara çay dağıtmasını haberleştirdi. Financial Times’taki haberde “Erdoğan, Türkiye’nin orman yangınlarına müdahale şekli nedeniyle baskı altında” başlıklı haberinde, “Ülkenin iklim felaketlerine karşı hazırlıksız olmasının eleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın felaket kurbanlarına çay dağıtılmasıyla dalga geçildi” ifadelerine yer verildi.

Saray yine halka el açtı

Erdoğan çay dağıtmak için selin vurduğu Bozkurt’a gidiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Aniden gelen sele böyle kapıldı

Kastamonu’daki sel felaketinin boyutları her geçen gün büyüyor. Sel anında çekilen görüntüler de felaketin boyutunu ortaya koyuyor. Sel anında evinin bahçesinde aracına binmeye çalışan bir kişiyi aniden gelen selin götürmesi sosyal medyada en çok izlenen videolardan biri oldu.

BOLD – Kastamonu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sel suları bütün binaların etrafını sararken, bir kişinin de sulara kapılarak gözden kaybolduğu görülüyor.

SELE KAPILAN KİŞİ DAHA SONRA KURTARILDI

Sümeyra Ergin Felek’in “Evimden olacaklardan habersiz kayıt alırken” notuyla paylaştığı görüntülerde sel sularının Bozkurt ilçesine geldiği ilk anlar yer alıyor. Yavaş yavaş ana caddeden ara sokakları kaplayan, sel sularına arabasında yakalanan bir kişinin arabasını terk ederek kaçmaya çalıştığı ve sel sularına kapıldığı anlar da görüntülerde yer aldı. O anların görüntüsünü evinden çeken Sümeyra Ergin Felek’in “Ağabey kaç, bırak arabayı kaç” diyerek kişiye seslendiği duyuluyor. Sele kapılan kişinin daha sonra kurtarıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Suriyeliler üzerinden kaos planı

Aniden gelen sele böyle kapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Saray yine halka el açtı

İçişleri Bakanlığı halka gönderdiği mesajlarda dolandırıcılara vurgu yapıp devletin para istemeyeceğine dikkat çekiyor. Bakanlığın bu uyarılarına karşın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yayımladığı kararla yangın ve sel afetlerinden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılmasını istedi. 

BOLD ANALİZ – AKP yönetimindeki Türkiye, bir felaketten başka bir felakete sürüklenmeye devam ediyor.  Geçen hafta orman yangınlarıyla boğuşan Türkiye’de bu hafta gündem Kastamonu’da barajın kapaklarının açılmasıyla oluşan büyük sel. Şu ana kadar 27 kişinin öldüğü selden 5 ilçe ve onlarca köy etkilendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise yangın ve selden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılması için Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nı görevlendirdi.

AFAD HESAP AÇIP IBAN PAYLAŞACAK

Türkiye’de yangın ve sel afetlerinden zarar görenler için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye’de yakın zamanda yaşanan yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası başlatılacak. Bu kapsamda koordinasyonu sağlamak üzere AFAD Başkanlığı görevlendirildi. Kampanya kapsamında açılacak özel hesaplar, AFAD Başkanlığınca duyurulacak.

SALGIN İÇİN DE PARA TOPLANMIŞTI

Başlatılan bu yardım kampanyası ilk değil. Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirlilere ilave destek sağlamaya yönelik “Biz Bize Yeteriz” isimli kampanya başlattı. Kampanya için kamu bankalarında açılan hesap numaralarını ve IBAN’larını paylaşan Erdoğan, isteyenlerin de SMS göndererek bağış yapabileceğini duyurmuştu. Diğer ülkeler halka karşılıksız yardım yaparken Erdoğan’ın halktan para istemesi büyük tepki çekmişti.

SOYLU: DEVLET PARA İSTEMEZ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaları sonrası görevden alınması gündeme gelen, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’in sahiplenmesiyle koltuğunu koruyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halka gönderdiği mesajlarla Saray’ı hedef aldı. Yıllardır İçişleri Bakanlığı tarafından halka gönderilen “Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayın” mesajına “Çünkü devlet para ve hesap numarası istemez” cümlesi eklendi.

Suriyeliler üzerinden kaos planı

Saray yine halka el açtı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »