30 Ekim 2021 Cumartesi

Frankfurt’ta Ayşe Özdoğan maskeleriyle özgürlük yürüyüşü yapıldı

 

Türkiye’de cezaevlerinde tutuklu olan yüzlerce tutuklu hasta için Frankfurt’ta eylem yapıldı. 4. evre kanser olan Özdoğan ve hasta tutuklulara özgürlük talep edildi.

BOLD – Türkiye cezaevlerinde yaklaşık bin 600 ağır hasta tutsak var. İnfaz edilmeden önce tedavi edilmeleri gerekiyor. Çünkü sağlık durumları cezaevinde kalamayacak kadar kötü. Çoğunun cezaevinde kalamaz raporu var.

DEMİR PARMAKLIKLAR ARKASINDA

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bir araya gelen aktivistler hasta tutukluların derhal tahliye edilmesini istedi. KHK’lı tutuklulara ve hasta tutsaklara destek için genç yaşlı gurbetçiler Ayşe Özdoğan’ın sesi oldu.

AYŞE ÖZDOĞAN MASKELERİYLE

İnfaz Yasası’nın öngördüğü tüm şartları taşımasına rağmen cezaevine atılan Ayşe Özdoğan için maskeler takıldı. Özdoğan’ın ameliyatlı yüzüyle Türkiye’deki mağduriyetler anlatıldı. Frankfurt caddelerinde ölümü bekleyen Ayşe Özdağan için özgürlük talep edildi.

CUMHURBAŞKANINA VERİLEN AF YETKİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası adil yargılanma, adil cezalandırma ve hukuki güvenlik gibi haklardan önce “yaşama hakkını tanır. Bu hak en geniş alanı kapsar ve Cumhurbaşkanına “af yetkisi” dahi vererek ağır hastalık halinde bir mahkûmu cezaevinde tutmayı önler. Buna rağmen AKP yargısı Ayşe Özdoğan’ı hapse atarak ölüme terk etti.

 

Frankfurt’ta Ayşe Özdoğan maskeleriyle özgürlük yürüyüşü yapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yılmaz Özdil, Zarrab’ı ortaya çıkaran Adem Yavuz’u övmek zorunda kaldı

Muhalif medyanın en önemli isimlerinden Yılmaz Özdil, Gülen Hareketine yakın gazetecileri övmek zorunda kaldı. Gazetecileri AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diliyle yaftalayan Özdil, “Türkiye’ye haberi F.t.’culuktan Türkiye’den kaçmış gazeteciler veriyor. Bir basın için bundan daha büyük utanç verici bir şey olabilir mi?” dedi.

BOLD – Nokta TV yayınına katılan Özdil, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘hayırsever işadamı Reza’ dediği Zarrab’ın ABD’deki yeni işi, yeni isminin ortaya çıktığını hatırlattı.

VATANDAŞ CEMAATÇİ GAZETECİLERİ TAKİP EDİYOR

Gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın ismini kullanmadan Halkbank Davası’nda tanık olan Reza Zarrab’ı Gülen Hareketine mensup gazetecinin ortaya çıkardığını söyledi. Erdoğan’ın ağzıyla konuşan Özdil, “Bunu ortaya kim çıkardı. F.t. cu oldukları için yurtdışına çıkan gazeteciler bunu ortaya çıkardı. Türk basını ne işe yarar ya? Türk basını deyip ben muhalifim objektif gazeteciyim deyip bu işleri takip etmesen Halkbank davasının takibini cemaatçi gazeteciler yaparsa vatandaşlar F.t den gazetecileri takip etmeye başlıyor.

TÜRK BASINI İÇİN UTANÇ VERİCİ

Spikerin “Öyle baya da iyi takip ediliyorlar yani” sözlerini de değerlendiren Özdil, “Haberi bunlar veriyor. Türkiye’ye haberi F.t culuktan Türkiye’den kaçmış gazeteciler veriyor. Bir basın için bundan daha büyük utanç verici bir şey olabilir mi?” dedi.

Zarrab’ı ortaya çıkaran gazeteci Adem Yavuz Arslan, Özdil’e tepki gösterdi.

 

Yılmaz Özdil, Zarrab’ı ortaya çıkaran Adem Yavuz’u övmek zorunda kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türkiye’de aşılama durdu, sokağa çıkma yasakları gündemde

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19 virüsü vaka sayılarının günlük 25- 30 bin aralığında seyrettiğini belirterek, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloları gündeme gelme durumu söz konusu olabilir” dedi.

BOLD – İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Şener, son dönemde Türkiye’de artan vaka sayılarını değerlendirdi.

Prof. Dr. Şener, günlük 60 bin, 70 bin vaka sayları görüldüğü takdirde yeniden kapanmanın, okulların kapanması gibi tabloların gündeme gelme durumunun söz konusu olabileceğine dikkat çekti.

AŞILANMA DURDU, GERİYE GİTMEYE BAŞLADI

Kovid-19 salgınında vakaların 25- 30 binli rakamlarda sabit kaldığı gibi bir görüntü oluştuğunu belirten Şener, “Bu sabit tablo pikler halinde karşımıza çıkmayacak gibi düşünmeyelim. Ne yazık ki, Türkiye’nin geneline baktığınızda aslında aşılanma neredeyse durdu. Aşılama hızımız iyice geriye doğru gitmeye başladı. Özellikle hasta grubu itibariyle baktığımızda 3’üncü dozunu olmaya gitmiyorlar.” diye konuştu.

 

Türkiye’de aşılama durdu, sokağa çıkma yasakları gündemde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan ile Topbaş köprüleri attı mı: BİM’den cezaya sert tepki

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu Mustafa Latif Topbaş’ın sahibi olduğu BİM’e rekor ceza kesildi. Rekabet Kurumu’nun 958 milyon TL’lik tarihi ceza kestiği BİM’den sert tepki geldi. ‘Siyasi yönlendirme’ olduğuna işaret eden BİM, “‘Fahiş fiyat’ iddialarını indirim market zincirleriyle ilişkilendirmek amacıyla” cezaların verildiğini öne sürdü. Erdoğan, Urla villaları ses kaydı yayınlanan ve İzmir Valisi’ni görevden aldırdığı iddia edilen Topbaş ile köprüleri attı mı?

BOLD ANALİZ – Rekabet Kurumu’nun kartel oluşturdukları iddiasıyla ceza kestiği beş zincir marketin en büyüğü olan BİM’den açıklama geldi. 2020 mali yılı gayri safi gelirinin yüzde 1,8’ine denk gelen 958 milyon TL’lik ceza kesilen BİM, kararı yargıya taşıyacağını duyurdu.

Beş zincir markete ve bir yağ şirketine kesilen cezaları “tarihte görülmemiş ağır cezalar” olarak değerlendiren BİM, “siyasi yönlendirme” olduğuna işaret etti.

SİYASİ YÖNLENDİRMEYLE CEZA KESİLDİ

“‘Fahiş fiyat’ iddialarını indirim market zincirleriyle ilişkilendirmek amacıyla verilen cezalar, siyasi yönlendirmelerden bağımsız, tarafsız ve düzenleyici bir rol üstlenmesi gereken Rekabet Kurumu adına kötü bir emsal teşkil edecek, uluslararası itibarına gölge düşürecektir.” denildi.

‘PAHALILIĞIN SORUMLUSU OLARAK GÖSTERİLDİK’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına atıf yapılan açıklamada, “BİM düşük kar marjı ve düşük fiyat politikasıyla son 25 yılda Türkiye’de enflasyonun düşmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Buna rağmen ‘pahalılığın sorumlusu’ olarak gösterilmesi ve kartel iddiasıyla tarihte görülmedik büyüklükte bir ceza verilmesi, ülkemizde yatırım ortamının ve serbest piyasanın gelişimine hizmet etmeyen, haksız ve adaletsiz bir karardır. Bu nedenledir ki, BİM sonuna kadar haklarını savunacak, kapsamlı bir şekilde kararı yargıya taşıyacaktır. Bağımsız ve adil yargımızın uğradığımız haksızlığa sessiz kalmayacağını ümit etmekteyiz.” ifadeleri kullanıldı.

HALKI MEMNUN ETMEK İÇİN DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Oyları azalan Erdoğan’ın vatandaşı memnun etmek için zamlardan marketleri sorumlu tuttuğu tahmin edildi. Erdoğan ile Topbaş’ın danışıklı dövüş şeklinde bu süreci yönettikleri iddia edildi. Rekabet Kurulu’nun hazırladığı zayıf dosyanın seçim sonrası mahkemelerden döneceği ve cezaların iptal edileceği kaydedildi.

ERDOĞAN İLE TOPBAŞ’IN SES KAYDI

17-25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından BİM’in sahibi Mustafa Latif Topbaş ile Erdoğan’ın ses kaydı kamuoyuna yansımıştı. Başbakan Erdoğan’ın İzmir Urla’daki Zeytineli köyünde doğal sit alanına yazlık yaptırdığı iddia edilmiş, konuyla ilgili Başbakan Erdoğan ve Mustafa Latif Topbaş arasında 5 Ocak 2014’te geçtiği ileri sürülen konuşmalar internete sızdırılmıştı. Villalara karşı çıkan İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın Topbaş’ın isteğiyle Diyarbakır’a sürüldüğü iddia edilmişti.

 

Erdoğan ile Topbaş köprüleri attı mı: BİM’den cezaya sert tepki yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan ‘Seçim kaybetsek de yokum’ demişti: EYT’lilere paket hazırlanıyor

Seçim anketlerinde oyları hızla eriyen AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kaybetme korkusu sardı. Erdoğan’ın talimatıyla düşük gelirlere yönelik paket hazırlığı başladı. Pakette Erdoğan’ın iki yıl önce “Seçim kaybetsek de yokum” diyerek nokta koyduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da bulunuyor.

BOLD ANALİZ – Türkiye’de sayıları 6 milyona yaklaşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) her seçim öncesi gündeme geliyor. Prim gün sayısını doldurmalarına rağmen emekli maaşı almak için yaşı bekleyen vatandaşlara muhalefet emeklilik vaat ediyor. Daha önce EYT’lilerin emekli maaşına bağlanmasına karşı çıkan AKP’de seçim kaybetme endişesiyle paket hazırlığına başladı.

İKİ YIL ÖNCE YOKUM DEDİ, ŞİMDİ PAKET TALİMATI VERDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’daki bir açılış programında EYT’lilerle ilgili konuya son noktayı koymuştu. Erdoğan “Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Milletimizin zararına olan bir şeye yok. Seçim kaybetsek de yokum” demişti. Erdoğan bir U dönüşüne daha hazırlandığı ortaya çıktı.

ANKETLERDEKİ OY KAYBI GERİ ADIM ATTIRDI

Seçim kaybetmeyi göze alamayan AKP’li Erdoğan, verdiği sözden geri adım atmak zorunda kaldı. Seçim anketlerinde oyları 10 puan gerileyen Erdoğan, parti yönetimi ve bakanlara emekli maaşından asgari ücrete, EYT’lilere ara formül arayışından çiftçinin desteklenmesine kadar 5 kritik çalışma yapmasını istedi. Paket önce Kabine’ye sunulacak ardından bütçe planlarına uygun olması durumunda hayata geçirilmesi için gerekli adımlar atılacak.

YENİ YILA KADAR HAZIR

Memurlara 3600 ek gösterge çalışmasına başlayan AKP’nin yeni paketi seçimler öncesine yetiştirilecek. Marketten pazara, gıdadan faturalara kadar her gün gelen zamların altında ezilen vatandaşın oyunu kazanmak için hazırlanan paket yeni yıla kadar bitirilecek.

3 YIL ERKEN EMEKLİĞİN ÖNÜ AÇILACAK

İlk ön çalışmanın, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Çalışma Bakanlığı’nda yapılıyor. Sigorta prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için gerekli yaş süresini bekleyenler için, bir düzenleme tartışılıyor. Bekleme süresini 2-3 yıl düşürmeyi amaçlayan plana göre, prim gün sayısını tamamlayanlar veya şu anda emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 yıllık bir avantaj sağlanacak. Çalışmayla ilgili olarak maliyet analizi yapılacağı, kaç kişinin yararlanacağı ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler hazırlanacağı ifade ediliyor.

MALİYET 113 MİLYAR TL

Umut Partisi ismiyle siyasi parti bile kuran EYT’lilerin sayısı 5 milyon 954 bin 225 kişi. Çalışma Bakanlığı daha önce erken yaşta emekliliğin maliyetini hesaplamıştı. Maliyet kriterleri olarak emekli olacak kişinin ödemeyeceği prim, sağlık hizmeti ve emekli olması öngörülen toplam süre baz alındı. Bu kapsamda 10 ayrı analiz yapıldı. Bu kapsamda erken emekliliğin bütçeye yıllık maliyeti en az 113 milyar lira olarak belirlendi.

 

Erdoğan ‘Seçim kaybetsek de yokum’ demişti: EYT’lilere paket hazırlanıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

“Ekonomiyi canlandırıp erken seçime hazırlanıyorlar”

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, faiz indirimini ve ekonomide atılan adımları erken seçim hazırlıkları olarak yorumladı. Yılmaz, “Zannedersem 2017-2018’de olduğu gibi ekonomiyi canlandırıp bir erken seçime hazırlanıyorlar” dedi.

BOLD – Uzun yıllar Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, 200 baz faiz indirimine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

2022 İLKBAHARINDA SEÇİM OLABİLİR

AKP ve MHP liderlerinin ‘Seçim zamanında yapılacak’ açıklamalarının atılan adımlarla tezat  oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, “Merkez Bankası’nın ve kamu bankalarının faiz indirmesi ve kredi genişlemesine gitme niyeti seçim açısından düşünüldüğünde seçimin çok daha yakın olduğunu gösteriyor. Belki de önümüzdeki ilkbaharda seçim olabilir” diye konuştu.

2022 SEÇİM BÜTÇESİ

Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Yılmaz, “2022 bütçesi TBMM’ye sunuldu. Hükümet 1.7 trilyon dolarlık harcama ve 1.3 trilyon dolarlık gelir öngörüyor. Bütçe açığı var. Bütçenin önemli bir kısmı; memurların maaşı, sosyal güvenlik giderleri, faiz giderleri, artı cari transferler. Cari transfer nedir; okulların, hastanelerin, diğer kamuya ait malların bakımı, onarımı. Yani burada bir alan ayırıp da kalanıyla ben fakir fukaraya destek vereyim veya ihracatı desteklemek için bir yardımda bulunayım diyecek hali yok. 84 milyon yurttaş şu andaki bütçenin içine sığamıyor! Bütçenin ancak yüzde 7’si yatırıma gidiyor. Bu kadar yatırımla orta gelir tuzağından çıkamayız.” değerlendirmesi yaptı.

 MİLLET İTTİFAKINDA ÇATLAK YOK

Yılmaz, Millet İttifakı ortaklarının tezkereye farklı oylar vermesiyle kulislerde başlayan çatlak oluştuğu yönündeki iddialara, “Ne İYİ Parti ne de Millet İttifakı içinde çatlak yok, merak etmesinler. Partiler ve insanlar farklı görüşe sahip olabilir, son derece demokratik bir durum. O çatlak, istedikleri bir şey ama yok!” diye yanıt verdi.

 

“Ekonomiyi canlandırıp erken seçime hazırlanıyorlar” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan teşkilatına seçimlere hazırlanın talimatı verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatına seçimlere hazırlanın talimatı verdi. Erdoğan, ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de il ziyaretlerine yoğunlaşacağını açıkladı.

BOLD – Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında genel başkan yardımcıları Erkan Kandemir ve Vedat Demiröz sunum yaptı.

ÇALIŞMALARINIZI HIZLANDIRIN

Saha çalışmaları ilk kez anlatılırken Erdoğan’ın bu toplantıda teşkilatına, “2023 seçimlerine hazırlanın. Çalışmalarınızı hızlandırın. Sürekli sahada olun, yaptıklarımızı iyi anlatın. Tam gaz devam ediyoruz” talimatı verdiği öğrenildi.

ÇİFÇTİLER VE MUHTARLARLA ÖZEL PROGRAM

Hürriyet’in haberine göre, Erdoğan’ın verdiği bu talimat kapsamda il ziyaretlerinin yoğunlaşacağı, bu ziyaretlerde çiftçilerden muhtarlara, her kesimden vatandaşlarla bölgeye ve şehre özel programlarda buluşacağı belirtildi.

 

 

Erdoğan teşkilatına seçimlere hazırlanın talimatı verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

29 Ekim 2021 Cuma

RTÜK, bina fiyatına tuvalet yeniletiyor

RTÜK’ün hizmet binasındaki tuvalet ve duşlar için yaptığı masraf tepki çekti. Hizmet binasında bulunan 25 tuvalet ile 3 duşun yenilenmesi için ihale düzenleyen RTÜK, bu yenileme için 1 milyon 39 bin lira ödeyecek.

BOLD – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Merkez Hizmet Binası’nda bulunan 25 tuvalet ile 3 duşun yenilenmesi için ihale düzenledi. Talha Ekmen’in aldığı yenileme işi için RTÜK 1 milyon 39 bin TL ödeyecek.

TUVALETLER 2 AYDA YENİLENECEK

Başkanlığını Ebubekir Şahin’in yaptığı RTÜK’ün tuvalet ve duş yenileme harcaması dikkatleri çekti. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, RTÜK 8 Ekim tarihinde “RTÜK Bilkent Hizmet Binası Tuvaletleri Yenilenmesi” adı altında bir ihale düzenledi. BirGün’de yer alan habere göre, bu ihaleyle Çankaya Bilkent’te bulunan RTÜK’ün Merkez Hizmet Binası’nda bulunan 25 tuvalet ile 3 duşun yenileneceği açıklandı. İhaleyi, 1 milyon 39 bin TL teklif veren Talha Ekmen’in aldığı açıklanırken tuvalet ve duşların 60 gün içerisinde yenilenmesi istendi.

 

4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek

RTÜK, bina fiyatına tuvalet yeniletiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın satılmayan kitabı orta okul öğrencilerine dağıtıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen ay satışa sunulan kitabı, fazla talep olmayınca fiyatı 40 liradan 14 liraya kadar düşürüldü. Satılmadığı için AKP teşkilatlarında üyelere ücretsiz verilen kitaplar şimdi de orta okul öğrencilerine dağıtıldı.

BOLD – Yoğunluktan kitap okumadığını birçok söyleşinde dile getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yazdığı ancak satılmadığı için fiyatı 40 liradan 14 liraya kadar düşürülen kitap AKP teşkilatlarının ardından okullarda da dağıtılmaya başlandı.

ETKİNLİKTE ERDOĞAN’IN KİTABINI OKUDULAR

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Şehit Mustafa Avcu İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Daha Adil Dünya Mümkün’ kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Şehit Mustafa Avcu İmam Hatip Ortaokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Okul müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu ve çeşitli etkinlikler düzenledi. ‘Kitap Okuma Etkinliği’ kapsamında tüm öğrencilere Erdoğan’ın ‘Daha Adil Dünya Mümkün’ kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

SATILMAYINCA FİYATI 40 LİRADAN 14 LİRAYA DÜŞTÜ

Geçen ay piyasaya çıkan Erdoğan’ın “Daha adil bir dünya mümkün” isimli kitabı satılmayınca indirime girdi. 216 sayfadan oluşan kitabın basımını Turkuvaz Kitap yaptı. Kitap ciltli ve ciltsiz olarak iki ayrı biçimde satışa sunulmuş, ciltli kitabın fiyatı 60 lira, ciltsiz olarak satış fiyatı ise 40 lira olarak belirlenmişti. Ciltsiz kitabın fiyatı önce 28 liraya, sonra da 14 liraya düşürüldü ancak indirime rağmen kitap beklenen ilgiyi görmedi.

 

4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek

Erdoğan’ın satılmayan kitabı orta okul öğrencilerine dağıtıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek

Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, Merkez Bankası’nın 200 baz puan faiz indiriminin ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın kredilerde 200 baz puan indirime gittiğine dikkat çekerek, “Üç kamu bankasını özel bankalardan Garanti BBVA takip etti. Devamı gelecek… ” dedi.

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, bankaların döviz hesapları ile ilgili fırsatçılık yaptıklarına vurgu yaparak dövizi güncel kurun altında bozduklarına dikkat çekti. Turhan, konut kredilerinde dört bankanın faiz indirimine gittiğini belirterek, diğer bankların da bunları takip edeceğini kaydetti.

BANKALAR FIRSATÇILIK YAPIYOR

Turhan’ın Youtube kanalında ekonomi piyasaları ile ilgili yaptığı yorumlar şöyle:
“Bankalar “hafta sonu” veya “vade sonu” derken resmi tatilden önce kur ve faizi kendilerine yontuyor. Mesai saati bitmediği hâlde Ziraat Bankası, 11,13 TL iken euroyu 10,55 TL’den bozdu.
Başka bir fırsatçılık vakası: “Birkaç gün önce Norveç’ten 2.000 Norveç Kronu transfer edildi. Aracı banka parayı Yapı Kredi hesabıma gönderdi, fakat para aniden iade edildi. Hem ben hem de Norveçli arkadaşım şaşa kaldık.”

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE ŞİKAYET EDİN

İtiraz edin, banka mağduriyetinizi gidermezse illerde valilikler ya da kaymakamlıklar bünyesinde Ticaret Müdürlüklerine bağlı Tüketici Hakem Heyeti’ne dilekçe ile müracaat edin.

Herhangi bir harç ya da ücret alınmıyor. İlçelerde kaymakamlıklar bünyesinde itiraz dilekçesi verilebilir. Sonuç alınamazsa Tüketici Mahkemesi’ne gidilebilir.

DÖRT BANKA FAİZ İNDİRDİ, DEVAMI GELECEK

Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmişti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 26 Ekim’den itibaren kredilerde 200 baz puan indirime gitti.Üç kamu bankasını özel bankalardan Garanti BBVA takip etti. Devamı gelecek…

Konut kredisi faizi 100 baz puan inerse konut fiyatı ne kadar artar? Konut fiyatı artışına rağmen kredi için geri ödeme tutarı nasıl azalıyor?

Hükûmet konut kredilerini indirerek hem döviz talebini kısacak hem de inşaat sektörünü ihya edecek. Seçim ekonomisinde başka sürprizler de var. Kredi teşviki sadece başlangıç. Barınma maksatlı ev almak isteyenler için maliyetler daha da düşecek.”

 

 

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor?

4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

2 bin 745 hakim ve savcıyı ihraç ettiren Serdar Coşkun hakkında başvuru yağmuru

15 Temmuz’dan sonra hazırladığı tutanakla birçok hakim ve savcının ihraç edilmesine sebep olan dönemin Ankara savcısı Serdar Coşkun hakkında uluslararası bir rapor hazırlanıyor.

BOLD – İhraç hakim, savcı, akademisyen ve avukatlar tarafından Almanya’nın Köln şehrinde kurulan CrossBorderJurists (Sınır Aşan Hukukçular) Derneği, 15 Temmuz’dan sonra yapılan hukuksuzluklarda imzası bulunan dönemin savcı ve hakimleri hakkında uluslararası mücadele başlattı.

ULUSLARARASI BAŞVURULARA DAYANAK OLUŞTURACAK

16 Temmuz 2016’nın sabah saatlerinde düzenlediği tutanakla 2 bin 745 hakim ve savcının tutuklanmasını isteyen, dönemin Ankara savcısı Serdar Coşkun hakkında da bir rapor hazırlayacaklarını duyuran dernek, tutanaktaki çelişkilerle ilgili Coşkun’a cevaplaması için sorular yöneltti.

Uzman hukukçular tarafından hazırlanan rapor, Avrupa ve Amerika’da insan hakları alanında mücadele eden kişi ve kurumlarla periyodik olarak paylaşacak ve hak ihlalleri konusunda uluslararası kurumlara yapılacak başvurularda dayanak teşkil edecek.

MEYDANA GELMEMİŞ OLAYLARA TUTANAKTA YER VERİLDİ

Dernek bünyesinde oluşturulan Hukuksuzlukları Araştırma ve Analiz Kurulu (HAAK), kendisine yapılan başvurular çerçevesinde hukuksuz olduğu belirtilen kararları ve bu kararlarda imzası bulunan hakim ve savcıları tespit edip, disiplin ve cezai sorumluluklarına dair görüş belirten kararlar yayınlıyor.

HAAK Komisyonu, 15 Temmuz soruşturmalarına dayanak teşkil eden ve sahteliği konusunda önemli verilerin ortaya çıktığı, 16 Temmuz 2016 tarih ve 01.00 saat ibareli tutanağı düzenleyen Serdar Coşkun hakkında birçok başvuru aldıklarını duyurdu.

Söz konusu tutanak tutulduğu tarih itibariyle, daha meydana gelmemiş olayların dahi tutanakta yer verilmiş olması dikkatleri üzerine çekmişti. Dernek açıklamasında Serdar Coşkun’un imzalayarak 16 Temmuz 2016 tarihinde, sabah saatlerinde 2.745 hakim ve savcının tutuklanmasını istediği tutanak ile ilgili bir değerlendirmede bulunacağını belirti. Coşkun tutanakta ihraç edilen hakim ve savcılar ile Yargıtay, Danıştay ve Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin tutuklanmasını emrediyordu.

TUTANAK 15 TEMMUZ SORUŞTURMALARINA DAYANAK OLDU

HAAK’tan yapılan açıklamada, “15 Temmuz soruşturmalarına dayanak teşkil eden tutanağı hazırlayan ve hakim-savcılarla ilgili soruşturma başlatıp tutuklama talimatı veren eski Ankara savcısı, halen Yargıtay üyesi Serdar Coşkun hakkında Derneğimiz HAAK Komisyonu birçok başvuru aldı. HAAK Komisyonu, vahim iddiaların yer aldığı bu başvurular hakkında değerlendirmede bulunmadan önce, Sn. Coşkun’un da görüşlerinin alınmasını gerekli görmüştür. Bu çerçeve hazırlanan sorular Coşkun’a iletilmek üzere kişisel ve Yargıtay Başkanlığı mail hesaplarına iletilmiştir. Belirlenen süre içerisinde cevap vermediği taktirde Sn. Coşkun hakkındaki iddialar ile ilgili olarak HAAK, elindeki belgeler çerçevesinde değerlendirmelerde bulunacak ve sonucunu kamuoyu ile paylaşacaktır.” denildi.

5 BİN HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLDİ

15 Temmuz’dan sonra 5.000 hakim ve savcı ihraç edildi. Bazıları emeklilik veya zorla emeklilik suretiyle Anayasa’ya aykırı şekilde ihraç edildi. İhraç edilen hukukçular, meslektaşları tarafından terör örgütü üyeliğiyle itham edildi ve darbeye teşebbüsten dolayı tutuklandı, yargılandı. Bugün hala birçok yargı mensubu Türkiye’de hapiste bulunuyor.

Hiçbir delil olmadan meslektaşlarını fişleyen, ihraç eden, tutuklayan ve ağır cezalara çarptıran yargı sisteminin, Türkiye’de yaşayan tüm insanların hak ve özgürlükleri açısından tehdit oluşturduğunu düşünen CrossBorderJurists (Sınır Aşan Hukukçular) Derneği, faaliyetleri ile ülkedeki tehlikenin bu yönüne dikkat çekmek istediklerini belirtiyor.

Yargı sisteminin bağımsızlığını kurumsal olarak yitirdiğini, bireysel olarak ise hakim ve savcıların, iktidarın düşmanlaştırdığı kişi ve kurumlara karşı tarafsız davranmadıklarını dile getiren dernek, ülkede “düşman ceza hukuku”nun yürürlükte olduğuna dikkat çekiyor.

BUGÜNE KADAR VERİLEN KARARLAR

HAAK’ın verdiği ilk karar ihraç Cumhuriyet savcısı Hasan Dursun’un tutuklanması sürecinde verilen kararlar ile bu kararlarda imzası bulunan hakim ve savcılar hakkındaydı. İkinci karar ise albay Hüseyin Demirtaş’ın gözaltına alınması ve hakkında adli kontrol kararı verilmesine ilişkindi.

Her iki karar sonrasında HAAK, bu işlemlerde görev alan hakim ve savcıların ağır hukuk ihlalleri yaptığını, bu eylemleri neticesinde bu kişiler hakkında disiplin soruşturması yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yine bu yargı mensuplarının insanlığa karşı suç faili olarak soruşturulması gerektiğine dikkat çekti.

HAKK’ın verdiği üçüncü karar ise hakim ve savcıların ihracına karar veren Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ile, bu karara karşı itirazı reddeden Danıştay üyeleri hakkında oldu. İhraç hakim Süleyman Bozoğlu’nun başvurusunu değerlendiren Kurul, bu süreçte görev alan yargı mensuplarının da sorumluluklarına dikkat çekti.

 

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor?

2 bin 745 hakim ve savcıyı ihraç ettiren Serdar Coşkun hakkında başvuru yağmuru yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yeni Şafak’ın Ayşe Özdoğan haberi yalan çıktı

Yeni Şafak gazetesinin Ayşe Özdoğan ile ilgili yayınladığı “Tedaviyi reddediyor” haberi yalan çıktı. Ayşe Özdoğan’ın ablası Emine Erdem Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında olayın doğrusunu anlattı.

BOLD – Hükumet kontrolündeki Yeni Şafak gazetesi, 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’la ilgili yalan habere imza attı. Yeni Şafak, cezaevinde tutuklu bulunan Özdoğan’ın tedaviyi reddettiği iddiasında bulundu.

Kardeşiyle bugün telefonda görüştüğünü söyleyen Emine Erdem, Ayşe Özdoğan’ın çarşamba günü apar topar hastaneye götürüldüğünü ve konsey kararına göre tedaviye başlanacağını belirtti. Bu süreçte herhangi bir tedavi yapılmayacağı için hastanenin mahkum koğuşunda tek başına kalmak istemeyen Özdoğan, Antalya L Tipi Cezaevine geri götürüldü.

KONSEY TOPLANIP KARAR VERECEK

Yeni Şafak ve benzeri yayın organlarında çıkan haberlerin yalan olduğunu söyleyen Emine Erdem, “Kardeşimle bu sabah telefonda görüştük. Çarşamba sabahı kendisine Anayasa Mahkemesi’nin kararı tebliğ edilmeden, hiçbir açıklama yapılmadan, yanına kıyafet alması bile söylenmeden, üstündeki kıyafetlerle apar topar hastaneye götürülmüş. Burada kendisinde yok denilen nüksün arttığı ve uygulanacak olan tedavinin tespiti için hastanede konseyin toplanacağı, konsey kararına göre tedavinin belirleneceği, bu süreçte de hastanede kendisine hiçbir tedavinin yapılmayacağı belirtilmiştir. Ayşe Özdoğan tek başına hayatını devam ettiremediği için mahkum koğuşunda bu süreçte yatmayı kabul etmemiştir. Tedaviyi reddettiğine dair haberler yalandır.” dedi.

Erdem İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Anayasa Mahkemesi’ne de çağrıda bulunarak kardeşinin hayatını daha fazla tehlikeye atmadan acilen en doğru kararı verilmesini rica etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Antalya L Tipi Cezaevinde tutuklu olan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın infaz ertelemesine yönelik tedbir talebini 19 Ekim’de verdiği kararla reddetti. AYM red gerekçesini, Özdoğan tutuklandıktan sonra yeniden başlatılan infaz erteleme prosedürünün halen daha devam etmesine dayandırdı.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ayşe Özdoğan’ın cezası Yargıtay tarafından 18 Şubat 2021’de onaylandı, karar UYAP’a geçtiğimiz haziran ayında konuldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Özdoğan’a 1 Ekim 2021’de metastaz ve nüks olmadığı için ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

2 Ekim’de tutuklanıp Denizli T Tipi Cezaevine gönderilen Özdoğan 8 Ekim’de Antalya L Tipi Cezaevine sevk edildi. Nisan 2019’da eşiyle birlikte gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Ayşe Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da maksiler sinüs kanseri teşhisi konuldu. Bir oğlu bulunan Özdoğan’ın eşi de aynı cezaevinde tutuklu. Babası Alzheimer hastası olan Özdoğan’ın annesi de geçen ay yumurtalık kanserine yakalandı.

Anayasa Mahkemesi Ayşe Özdoğan’ın tahliye talebini oybirliğiyle reddetti

Yeni Şafak’ın Ayşe Özdoğan haberi yalan çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Mustafa Şentop, Berberoğlu’na ‘pardon’ dedi: Yargıtay kararı hukuka aykırıydı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Yargıtay kararını yanlış bulduğunu açıkladı.

BOLD – AKP’lilerin kendi dönemlerindeki yargı kararlarına ilişkin eleştirilerine bir yenisi eklendi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğini düşüren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şimdi o kararı eleştirdi.

FEZLEKELERLE İLGİLİ KONUŞTU

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan Şentop, Meclis’e gelen milletvekili fezlekelerinden bazılarının iade edilmesi konusunda da “Fezleke geldiğinde Meclis Başkanının bunu suç işlenmiş mi, işlenmemiş mi, deliller zayıf mı, değil mi bunu inceleme yetkisi yok. Yetki, karma komisyonda. Komisyon isterse dönem sonuna erteler. Genel Kurula gelir” dedi.

YARGITAY KARARINI YANLIŞ BULUYORUM AMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 2 yıl önce alınan Enis Berberoğlu davasındaki kararı şöyle değerlendirdi: “TBMM Başkanı, kendisine gelen, milletvekili seçilmeye engel nitelikte bir suçtan dolayı hükmün kesin hüküm olduğunu tespit ettikten sonra bunu TBMM Genel Kurulu’na bildirmek zorundadır. Berberoğlu’nun yargılanmasında pek çok hukuka aykırılıklar yapılmıştır. Meclis Başkanı olarak Yargıtay’ın kararını yanlış buluyorum ama kesin hüküm.”

MİT TIRLARININ DURDURULMASI VE BERBEROĞLU DAVASI

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP’li Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları görüntülerini Gazeteci Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada, “gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onamıştı. Yargıtay’ın kararı üzerine Berberoğlu’nun milletvekilliği 4 Haziran 2020’de düşürüldü. Anayasa Mahkemesi, 17 Eylül 2020’de aldığı kararla, Enis Berberoğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal” edildiğine hükmetti. Berberoğlu, 11 Şubat 2021’de mahkeme kararıyla yeniden milletvekili oldu. Berberoğlu, yargılandığı davada 18 ay hapis yatmıştı.

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor?

Mustafa Şentop, Berberoğlu’na ‘pardon’ dedi: Yargıtay kararı hukuka aykırıydı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Diyanet, 29 Ekim hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı

Bugün 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü. Diyanet, bu haftaki cuma namazı hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı. 29 Ekim’e ise çok küçük bir paragraf ayrılması dikkat çekti. 

BOLD – Diyanet 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü bir ay gecikmeli kutladı. Diyanet işleri Başkanlığı, 29 Ekim’in yıl dönümünde cuma hutbesini yaşlılara ayırdı. Önceki hutbeleri bir gün önceden sitesine koyan Diyanet, bu hutbeyi gecikmeli olarak cuma saatine yakın bir zamanda yayınlaması dikkat çekti.

GEÇMİŞLE GELECEĞİ BAĞLAYAN KÖPRÜLER

“Yaşlılarımıza vefa, rahmet ve mağfiret vesilemizdir” başlıklı hutbede yaşlıların geçmişle geleceği birbirine bağlayan en değerli köprüler olarak nitelendirildi. Yaşlıların Allah’ın dualarına icabet ettiği, ihsan ve ikramına mazhar kıldığı kimseler olduğu belirtilen hutbede, “Bizler, Rabbimize olan sevgimizi, Peygamberimize olan muhabbetimizi onlardan öğrendik. Milli ve manevi değerlerimizi, örf ve âdetlerimizi onlar bize aktardı. Yuvalarımızın dayanağı, bereket kaynağımız hep onlar oldu” denildi.

GÖNÜLLERİNİ ALIN, ÖF BİLE DEMEYİN

Yaşlıların yalnız bırakılmamalarının öğütlendği hutbede, “Rahmet ve bereket vesilesi olan büyüklerimizi, fedâkar ve cefâkâr anne babalarımızı yaşlandıklarında yalnız bırakmamaktır. Ömürlerinin en hassas döneminde yanı başlarında olmak, ihtiyaçlarına koşmaktır. Onlara gönül alıcı söz söylemek, “öf!” bile dememektir. Şefkat ve merhametle muamele etmek, hayır dualarına mazhar olmaktır. Zira yaşlılara hürmet, Cenâb-ı Hakk’ın rızasına sebeptir” denildi.

HÜRMETTE KUSUR ETMEYİN

Büyüklere hürmette kusur etmemeyi öneren Diyanet, hutbede şu ifadelere yer verdi: “Hal ve hatırlarını soralım, her türlü hizmetlerine seve seve koşalım. Yaşlılarımıza hürmetin, hanelerimize huzur, ömrümüze bereket katacağını unutmayalım.”

ATATÜRK’ÜN ADI ANILMADI

Hutbede 29 Ekim’e küçük bir paragraf ayrılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adının anılmaması dikkat çekti. 29 Ekim’le ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı

Diyanet, 29 Ekim hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor?

Gazeteci Emin Çapa, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yurt dışında iş yapan, CEO’luk görevinde bulunmuş bir ismi göstereceğini öne sürdü. Coca Cola’nın eski CEO’su Muhtar Kent ve Ekonomist Özgür Demirtaş’ın isimlerinin konuşulması, “2. Ekmeleddin İhsanoğlu vakası mı yaşanacak?” sorusunu gündeme getirdi.

BOLD ANALİZ – Gazeteci Emin Çapa’nın CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirlediği iddiasının ardından kamuoyunda isimler dolaşmaya başladı.

PARTİLERLE İLİŞKİSİ OLMAYAN BİRİ

Emin Çapa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun partilerle hiçbir ilişkisi olmayan ve kamuoyunda tanınmayan bir isimle görüştüğünü öne sürdü. Söz konusu adayla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun da bilgisi olduğunu yazdı.

AKŞENER İMAMOĞLU VE YAVAŞ’I ÖN PLANA ÇIKARDI

Bu yazıdan önceki gün ise Akşener alışılmışın dışında gazetecilere “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti olarak Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın aday olması noktasında herhangi bir itirazımız olmaz” açıklamasında bulundu. Akşaner’in bu hamlesi Kılıçdaroğlu’nun önerdiği siyaset dışı, kamuoyunun tanımadığı bir ismi kamuoyunda tartıştırmak istemesi olarak yorumlandı.

AKŞENER İKİNCİ EKMELEDDİN VAKASINDAN ENDİŞELİ

Akşener’in 2014 seçimlerinde yaşanan Ekmeleddin İhsanoğlu vakasından endişe ettiği de iddia edildi. Şu anda hiç kimsenin konuşmadığı, adı kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan adayın Erdoğan karşısında pek şansı olmadığını düşünen İYİ Parti teşkilatının “bu adım tutmaz” dediği ifade ediliyor. Yerli ve milli tartışmasıyla toplumu kutuplaştıran Erdoğan’ın yurtdışından gelecek bir aday için “İşte görüyorsunuz. Kendileri aday olamadılar. İthal adayla karşımıza çıkıyorlar” kampanyası yürüteceği tahmin edildi.

HALK İHSANOĞLU’NU TANIYAMADAN SEÇİM YAPILDI

2014 seçimlerinde Erdoğan’a karşı MHP ve CHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır’dan gelip seçim kampanyası düzenlemişti. Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı’nda görev yapan İhsanoğlu’nun yaşı ve siyasi performansı çok tartışma konusu yapıldı. Vatandaş İhsanoğlu’nu tanıyamadan önüne seçim sandığı geldi. Türkiye kamuoyunun büyük bölümünün adaylıktan sonra tanıdığı İhsanoğlu, iki partinin adayı olarak yüzde 38,44 oy almıştı. Erdoğan ise yüzde 51,76 oy oranıyla birinci turda seçilmişti.

EKONOMİST ÖZGÜR DEMİRTAŞ VE MUHTAR KENT

Aynı sorunun CHP’nin yurtdışından getireceği iddia edilen adayda da yaşanacağı tahmin ediliyor. Gazeteci Emin Çapa’nın açıklamasından sonra dün ekonomist Özgür Demirtaş’ın ismi gündeme geldi. Emin Çapa kendisine söylenen ismin Özgür Demirtaş olmadığını açıkladı. Çapa, söz konusu ismin yurt dışında iş yapan, CEO’luk görevinde bulunmuş ve tanınmış bir isim olduğunu dile getirdi. Bu kez uzun yıllar Coca Cola’nın CEO’luğunu Muhtar Kent’in ismi öne çıktı. Çapa, söz konusu ismin Akşener ve Karamollaoğlu ile görüştürüldüğü iddiasını da yineledi.

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP üyesi kadın: Öyle pislikler dönüyor ki utanıyorum

AKP üyesi olduğunu belirten bir vatandaş, partisinin teşkilatlarının durumunu gözler önüne serdi. TV5’in yayınladığı görüntüde AKP üyesi olduğunu söyleyen kadın, “Madem kadrolaşıyoruz, bari adamakıllı kadrolaşalım. Öyle pislikler dönüyor ki ben utanıyorum.” tepkisi gösterdi.

BOLD – Çok konuşulacak iddialarda bulunan AKP üyesi vatandaş, “Her türlü kullanılıyor parti; gerek nam salmak için, gerek müşteri toplamak için, gerekse sağa sola askıntılık yapabilmek için, gerekse azarlayabilmek için” ifadelerini kullandı.

BU TEŞKİLATLARLA 2023 SEÇİMLERİNİ KAZANAMAYIZ

Partisinin yöneticilerine seslenen vatandaş, “Durum çok vahim. Bu teşkilatlarla kesinlikle 2023 seçimlerinde bir şeyler elde edemeyiz, bir adım öteye gidemeyiz. Teşkilat başkanları da aynı, il başkanları da aynı, bilmem kimleri aynı; kendinize gelin, kendinize!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

KENDİ CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR

AKP’li kadın, “Kendi işlerini düzene sokuyor, kendi işlerini raya koyuyor, kendi ceplerini dolduruyor. Dava adamı olmak bu değil, kendi cebini doldurmak değil. Şikayetlerimizi nereye göndersek ‘Tamam, tamam’ denilerek geri çevriliyoruz, bir şekilde oyalanıyoruz.” dedi.

SAĞA SOLA ASKINTILIK YAPMAK İÇİN PARTİYİ KULLANIYORLAR

Partisinin her türlü şahsi çıkar için kullanıldığını dile getiren vatandaş, şu skandal iddiaları öne sürdü: “Her türlü kullanılıyor parti; gerek nam salmak için, gerek müşteri toplamak için, gerekse sağa sola askıntılık yapabilmek için, gerekse azarlayabilmek için. Benim partim kullanılıyor.

VATANDAŞ PARTİNİN ÖNÜNDEN GEÇMEK İSTEMİYOR

AKP teşkilatlarının kamu içinde kadrolaşma çalışmalarına da değinen vatandaş, “Madem kadrolaşıyoruz, bari adamakıllı kadrolaşalım” diyerek tepkisini sürdürdü: “Vatandaş Partinin önünden geçmek istemiyor. Gerçekten işe ihtiyacı olan insanları ötelediler; nerede lüzumsuz, nerede keyfi iş arayan insanlar var onlarla doldurdular.”

Hazine’yi sıfırlayan AKP Hükumeti, kamu arazilerini satışa koydu

AKP üyesi kadın: Öyle pislikler dönüyor ki utanıyorum yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan, Biden görüşmesine hazırlanıyor: Terör ilişkili kişilerin mal varlıkları donduruldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile BM İklim Değişikliği Konferansı’ndaki görüşmesi öncesi teröre destek sağladıkları gerekçesiyle 6 kişi ile 7 kuruluşun mal varlıklarını dondurma kararını imzaladı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile İtalya’nın başkentinde G20 Liderler Zirvesi ve İskoçya’nın Glasgow kentindeki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) bir araya gelecek. Erdoğan’ın Biden ile Glasgow’da başbaşa görüşmesi bekleniyor. Erdoğan görüşme öncesi yine terör destekçilerinin mal varlıklarını dondurdu.

GEREKÇE: TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSMAN SAĞLAMA

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 6 kişi ile 7 kuruluşun mal varlıkları, terör örgütüne finansman sağladığı gerekçesiyle donduruldu. Mal varlıkları dondurulan kişilerin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki 60 gün içinde Danıştay’a dava açabileceği aktarıldı. Kararda, mal varlıklarının dondurulmasını talep eden devletin bir yıl içinde soruşturma başlatmaması halinde kararın yürürlükten kaldırılabileceği belirtildi.

MAL VARLIKLARI DONDURULAN KİŞİ VE KURULUŞLAR

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Ahmet Bayaltun, İsmail Bayaltun, Faruq Hamud, Adnan Muhammad Amin Al-Rawi, Taleb Ahmad, Ammar Yasar Lutfi Sahloul isimli kişilerin ve Alsultan Kuyumculuk, Tawasul Tekstil, Aslan SK Medikal Sanayii, Alharm Gıda Tekstil, El Haldi Kuyumculuk, Alhobo Kuyumculuk, Firstone İnternational isimli kuruluşların mal varlıkları 6415 sayılı Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 6’ncı maddesi gereğince donduruldu.

14 HAZİRAN’DAKİ GÖRÜŞME ÖNCESİNDE DE BENZER ADIMI ATTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran’daki NATO Zirvesi’nde bir araya geldiği Biden görüşmesi öncesi yine terör destekçilerinin malları dondurmuştu. 5 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Alfay İnşaat Turizm Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin ve Irak uyruklu Idrees Ali Awad Alfay ile İbrahim Ali Awad Alfay’ın, Suriye uyruklu Mohammed Alaa Khanforah’ın terör eylemlerinin icrasını kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmaları nedeniyle mal varlıkları dondurulmuştu.

 

Her taşın altından SADAT çıkıyor

Erdoğan, Biden görüşmesine hazırlanıyor: Terör ilişkili kişilerin mal varlıkları donduruldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı

Türkiye’de 250 bin dolar ödeyerek gayrimenkul alan 19 bin kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. CHP Milletvekili Erkan Aydın, “Yabancılar için ülkemiz batan geminin malı gibi oldu” tepkisi gösterdi.

BOLD – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 250 bin dolar ve üstü değerinde gayrimenkul alarak TC vatandaşı olanların sayısı 19 bin 630 oldu. Bu kapsamda ise bin 218 arsa, tarla ve 29 bin 140 konut satışı gerçekleştirildi. Türkiye’den gayrimenkul karşılığında TC vatandaşlığı alanların ülkeleri ise açıklanmadı.

BAKANLIK AÇIKLADI

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 2018-2021 döneminde Türk vatandaşlığının kaç yabancıya konut veya işyeri karşılığında verildiğini sordu. Bakanlıktan gelen yanıtta, “19 bin 630 yabancı gerçek kişi, T.C. vatandaşlığı amacıyla 30 bin 358 adet taşınmaz edinerek uygunluk belgesi almaya hak kazanmıştır” denildi.

VATANDAŞLIK KARŞILIĞI BİN 218 ARSA SATILDI

Bakanlık vatandaşlık karşılığı bin 218 arsa, tarla ve 29 bin 140 konut, işyeri satıldığını açıkladı. Aydın, “Yabancılar için ülkemiz batan geminin malı gibi oldu” dedi.

Erdoğan sinyali verdi, Rekabet Kurumu cezayı kesti: Listenin başında BİM var

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan sinyali verdi, Rekabet Kurumu cezayı kesti: Listenin başında BİM var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fiyatlardaki artıştan sorumlu tuttuğu zincir marketlerle ilgili yürütülen soruşturmada Rekabet Kurumu kararını açıkladı. BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A101 ve Savola Gıda’ya 2.6 milyar lira idari para cezası verildi. 

BOLD – Rekabet Kurumu, zincir marketlere yönelik yürütülen “fahiş fiyat” soruşturmasında, 5 zincir market ve 1 tedarikçi firma hakkında idari para cezası uygulandığını açıkladı. BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda’ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verildi.

ZİNCİR MARKETLER SUÇLU BULUNDU

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Kovid-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. 28.10.2021 tarihinde Rekabet Kurumunca dosyanın müzakeresi sonucunda; BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Migros Ticaret A.Ş., Savola Gıda San. ve Tic. A.Ş., ŞOK Marketler Ticaret A.Ş. ve Yeni Mağazacılık A.Ş. (A 101)’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine karar verildi” denildi.

EN YÜKSEK CEZA BİM’E: 958 MİLYON LİRA

Rekabet Kurumu tarafından BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’ye 958 milyon 129 bin lira, A 101’e (Yeni Mağazacılık A.Ş) 646 milyon 582 lira, Migros Ticaret A.Ş.’ye 517 milyon 672 bin lira, Şok Marketler Ticaret A.Ş.’ye 384 milyon 369 bin lira TL, CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.’ye 142 milyon 469 bin lira ve Savola Gıda ve San. Tic. A.Ş.’ye de 22 milyon 210 bin lira ceza kesildi.

GEREKÇE: PİYASAYI ORGANİZE ETMEK

Rekabet Kurulu raportörlerinin hazırladığı raporda zincir marketler, doğrudan veya ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla, satış fiyatlarının ve fiyat artışlarının koordinasyonunun sağlanması ve piyasanın organize edilmesiyle suçlanıyor. Raporda ayrıca artırılan fiyatların “rakiplerle eş zamanlı raflara yansıtılacağı” yönünde ve benzer nitelikte pek çok ifade bulunurken, zincir marketlerin fiyat hareketlerinin de bu bulguları büyük ölçüde teyit ettiği” bilgisi yer alıyor.

ERDOĞAN: PİYASAYI ALT ÜST EDİYORLAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son aylarda gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili zincir marketleri suçladı. Eylül ayında ABD temaslarının ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, “Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz” dedi. Zincir marketlerin yoğun ürünleri topladığını belirten Erdoğan, “Bu da beş tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” demişti.

AKP’Lİ YANILMAZ: FİYAT ARTIŞLARI 15 TEMMUZ’UN DEVAMI

AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz da marketleri darbe yapmakla suçladı. Katıldığı Kanal 42 TV’deki programda gıda fiyatlarıyla ilgili soruya yanıt veren Yanılmaz, “15 Temmuz’da başarılı olamayanlar, oyunlarına yarın da devam edecek. Bugün market fiyatları, yarın farklı bir şey ortaya çıkacak. Bundan bıkmayacaklar. Hepsi vatandaşı bir bıktırma operasyonu. Netice itibariyle vatandaşın yaşamını zorlaştırmak ve hükumet bu işi başaramıyor, gitsin yerine kimin geleceğini de söylemiyorlar. Gitsin de sonrasına bakarız gibi bir mantıkla hareket ediyorlar” dedi.

ERDOĞAN’IN ZİNCİR MARKETİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ

Geçen haftalarda Tarım Kredi Kooperatifi’nin Kısıklı’da açılan satış mağazasına uğrayıp 1000 liranın üzerinde atıştırmalık alışverişi yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” demişti. Erdoğan kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanında binin üzerinde Tarım Kredi Kooperatifi şubesi açılacağını söyledi.

 

Her taşın altından SADAT çıkıyor

Erdoğan sinyali verdi, Rekabet Kurumu cezayı kesti: Listenin başında BİM var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Hazine’yi sıfırlayan AKP Hükumeti, kamu arazilerini satışa koydu

Satacak fabrika ve kamu kurumu bırakmayan AKP, şimdi de kamu arazilerini özelleştirmeye devam ediyor. Hemen her gün Resmi Gazete’den yayınlanan ilanlarla kamuya ait arsaları elden çıkaran AKP, bugün de 30 kamu arazisini satışa çıkardı.

BOLD – AKP Hükumeti, kamu arazilerini satmaya devam ediyor. Son olarak bugün Resmi Gazete’de yer alan ilanlarla Ankara Gölbaşı, Didim, Balıkesir, Eskişehir, Kırklareli Şanlıurfa ve İzmir Karşıyaka’nın da bulunduğu birçok konumdaki taşınmazların satışına karar verildi.

ARAZİLER SATIŞ YÖNTEMİYLE ÖZELLEŞTİRİLECEK

Resmi Gazete’de ‘Yatırımcılara Duyuru’ başlığıyla yayınlanan kararda şöyle denildi: “T.C. Hazine ve Maliye bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen taşınmazlar, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilecektir.” Yayımlanan listede; Ankara İncek, Gölbaşı, İzmir Karşıyaka, Aydın Didim, Eskişehir, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Kırklareli ve Kastamonu’daki araziler yer aldı.

SATIŞ PAZARLIK USULÜ İLE YAPILACAK

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ‘pazarlık’ usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. Son teklif verme tarihleri 30 Kasım ile 7 Aralık arasında değişiyor.

Her taşın altından SADAT çıkıyor

Hazine’yi sıfırlayan AKP Hükumeti, kamu arazilerini satışa koydu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

28 Ekim 2021 Perşembe

Her taşın altından SADAT çıkıyor

15 Temmuz’da aktif görev aldığı iddia edilen, 3 yıl harp okulları mülakatlarına katılan ve terör örgütlerine silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıkan SADAT’ın HDP binasına yapılan silahlı saldırıda da adı geçiyor. Saldırgan Onur Gencer hakkındaki iddianamede, Gencer’in SADAT bağlantılarının araştırıldığı belirtiliyor.

BOLD – Erdoğan’ın başdanışmanı iken ‘Mehdi’ açıklamalarının ardından istifa etmek zorunda kalan eski general Adnan Tanrıvedi’nin kurduğu SADAT’ın adı hep skandallarla gündemde.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH SEVKİYATI

İlk olarak Sedat Peker’in iddiaları sonrası SADAT ismi geniş kitlelerce duyulmaya başlandı. Peker açıklamalarında, “MİT TIR’ları yakalandıktan sonra biz oraya, Bayırbucak Türkmenlerine insansız hava aracı, kıyafetler, sayıları oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar telsizlerden tutun çelik yeleklere, TIR’larca… Milletvekili arkadaşımızla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler biz ek TIR verelim. Benim adıma giden diğer araçlar var, onlarınki de başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. O araçların içinde silah var, çocuk değiliz. Bu da normal. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. Benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor” ifadelerini kullandı.

HARP OKULLARI MÜLAKATI

SADAT üyeleri 15 Temmuz sonrası TSK’ya yapılan personel alımlarında seçici üyeler arasında bulunduklarını itiraf etti.
Harp Okulu mülakatlarında görev aldığını itiraf eden SADAT kurucularından Gürcan Onat, “Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor” dedi.

15 TEMMUZ VE SADAT

SADAT ile ilgili en ilginç itiraflardan biri de 15 Temmuz gecesiyle ilgili. 15 Temmuz’da görev aldığını belirten eski SADAT üyesi Osman Görel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe korkusu nedeniyle Gülen Hareketi’ne kumpas kurduğunu açıkladı. Görel, “Gülen Grubunu askeriyenin içerisinden temizlenmesi gerekiyordu. 250 kişinin katili SADAT’tır. 15 Temmuz benim işlediğim en büyük günah, en büyük suç” dedi.

HDP BİNASINA SALDIRI

17 Haziran’da İzmir HDP İl binasına sabah saatlerinde gelen Onur Gencer, silahlı saldırı düzenlenmiş, parti binasında çay servisi yapan annesinin yerine o gün işe gelen Deniz Poyraz hayatını kaybetmişti.

Sağlık çalışanı olduğu ortaya çıkan Onur Gencer, Poyraz’ı öldürdükten sonra fotoğrafını çekerek “Leş 1” diyerek WhatsApp durumunda paylaşmıştı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan savcı Caner Ulu imzalı iddianamede ise SADAT’a dair dikkat çeken ifadeler yer aldı.

İddianamede, Gencer’i saldırının ardından Suriye’de görevli askeri personelin telefonla aramasının ifade edilmesi dikkat çekti. Bununla birlikte, Suriye’de 45 güne yakın bir süre bulunan Gencer’in, SADAT tarafından eğitildiğine dair iddiaların araştırıldığı ifade edildi.

Harp okulları mülakatlarını 3 yıl SADAT’çılar yaptı

Her taşın altından SADAT çıkıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin Zürih’te sergisi açıldı

Odak noktası sansür, sanat ve gazetecilik olan “Kırık Omurga” sergisi bugün Zürih’te açıldı. Küratörlüğünü Nistiman Erdede’nin yaptığı sergi, Türkiye’deki hak ihlallerine dikkat çekiyor.

BOLD – “Sanatta ve basında sansüre karşı direnişle görünür olmak” temalı “Kırık Omurga” (Fractured Spine) sergisi bugün Zürih’te açıldı. Türkiye’den ressam Zehra Doğan ile sinema ve görsel sanatlar alanında çalışan Belit Sağ’ın eserlerinin yer aldığı sergide, İtalyan sanatçı Gianluca Costantini’nin, Türkiye’deki hak ihlalleriyle ilgili grafik-çizimleri dikkat çekiyor.

Costantini çizimlerinde, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Taybet Ana, Cizre’deki sokağa çıkma yasakları, Grup Yorum’un geçen yıl açlık orucundan sonra ölen solistleri Helen Bölek ve İbrahim Gökçek, cezaevindeki 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ı ve daha birçok güncel konuyu ele alıyor.

Gianluca Costantini.

“BELLEĞİM SÜRGÜNLER, İŞKENCELER VE HAPİSLE DOLU”

Özgür Politika gazetesine açıklama yapan Nistiman Erdede, “Okul tezim Diyarbakır Cezaevi vahşetiydi. Silvan’da faili meçhuller arasında büyüdüm. Babam sürgünler, işkenceler, hapisler yattı. Belleğim bunlarla dolu. Amacım, yaşadığım ülkede yaşanan gerçekleri, tüm çıplaklığıyla sanat ve estetiği de esas alarak görünür kılınmasına çalışarak karşı bir duruş sergilemek. Bu sergi bütün bunlar için bir kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor. Hedef kitle İsviçreliler. Sergi ile ülkemizde yaşananların ne kadar görmezden de gelinse, inkar da edilse gerçeğin ortadan kaldırılamayacağını ve yaşandığını göstermek istedik.” dedi.

UMUT VE ÖZGÜRLÜK DE VAR

Fotoğraf evi Photobastei‘e açılan sergiye ayrıca Zürih’te yaşayan, sanat ve tasarım üzerine çalışan Manuela Hitz umut ve özgürlük başlıklı çizimleriyle, tarih ve hafızayı kimin belirlediğini sorgulayan eserleriyle tanınan Sally Schonfeldt, kadın gazeteciliği ve sansür konulu eserleriyle, İsviçre’de internet ortamında dijital çalışmalar yapan çağdaş sanatçılar Mediengruppe Bitnik çatısı altında katılıyor. Ferhan Mordeniz, Ercan Richter, Hüsamettin Bahçe, Melih Sarıgöl, Oktay İnce, Yousif Salih de eserleriyle sergide yer alan diğer sanatçılar.

İLK KÜRT FİLMİ DE GÖSTERİLECEK

Sergide Kürtlerle ilgili ilk film olarak kabul edilen Zare de gösterilecek. Ermeni yönetmen Hamo Beknazaryan’ın 1926 yapımı sessiz dramı Zare, Êzîdîleri konu alıyor. Zürih mülteci sanatçıların girişimiyle kurulan göçmen derneği Migrart tarafından organize edilen Kırık Omurga sergisi 21 Kasım’a kadar açık kalacak.

Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin Zürih’te sergisi açıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sonunda ‘Bay Kemal’e yenildi: Artık elinden tehditten başka bir şey gelmiyor

Kılıçdaroğlu liderliğinde kurulan Millet İttifakı, Erdoğan’ın tahtını tehdit ediyor. Anketlere göre günden güne eriyen Erdoğan yıllarca ‘Bay Kemal’ dediği Kılıçdaroğlu’nun yıldızını parlatan çıkışları karşısında geri kaldı. Erdoğan, son grup toplantısında yıllarca hiciv ettiği siyasi rakibini linç görüntüleriyle tehdit etmekten başka bir hamle yapamadı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde gündemi belirliyor olması Erdoğan’ın canını iyiden iyiye sıkmaya başladı. Bürokrat uyarısı, Merkez Bankası ziyareti ve tezkere kararı çıkışlarıyla yıldızını parlatan Kılıçdaroğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline geldi.

Kılıçdaroğlu’nu yıllarca ‘Bay Kemal’ diyerek karikatürize eden Erdoğan’ın alışılmışın dışında hareketleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan, son olarak Kılıçdaroğlu’nun linç girişimine uğradığı görüntülerle CHP liderine ‘aba altından sopa’ gösterdi.

BAY KEMAL YANDAŞ YAZARLARI DA BIKTIRDI

Erdoğan’ın yıllarca kullandığı ‘Bay Kemal’ lakabı yandaşları da bıktırdı. AKP’nin büyük kongresinde izlenimlerini yazan Ahmet Hakan, Erdoğan’ın kongrede de aynı ifadeleri kullandığını belirterek şunları kaydetti: “Erdoğan, son kongre konuşmasında yine ‘Bay Kemal’ dedi. Bakıyorum bazı entel dantel tiplere… ‘Bay Kemal söylemi fazlasıyla bıktırdı’ diyorlar. Eh ben de biraz entel dantel kaçan bir tip olduğum için… Ne yalan söyleyeyim, beni de bıktırdı Bay Kemal’ söylemi.”

MİLLET İTTİFAKININ BAŞARISI

Cumhur İttifakına karşı Kılıçdaroğlu önderliğinde kurulan Millet İttifakı aradaki puan farkını kapatarak öne geçti. Millet İttiafı’nın adayının Erdoğan karşısında kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

 

MAK Araştırmanın son çalışmasına göre, AKP’ye birden fazla seçimde oy veren seçmenin yüzde 56’sı bir daha AKP’ye  kesinlikle oy vermeyeceğini söyledi.

Metropoll Araştırması ise Erdoğan’ın canını daha da sıkacak cinsten. Buna göre, Erdoğan’ın “görevini yapış tarzını onaylamayanların” oranı yüzde 56.2’ye yükseldi. Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylamadığını söyleyen AKP seçmenini oranı ise Eylül ayına kıyaslandığında yüzde 17.8’den yüzde 23.8’e yükseldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘ŞAHIS’ ÇIKIŞI

Öte yandan Kılıçdaroğlu, son TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan için ‘şahıs’ ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun, dün hem sosyal medya paylaşımında hem de yaptığı basın açıklamasında “şahıs” söylemini sürdürdü.

Independed Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre, Siyaset bilimci Nezih Onur Kuru Kılıçdaroğlu’nun ‘şahıs’ kelimesine ağırlık vermesindeki birinci nedenin Erdoğan’ın ‘şahsım’ kelimesini sıklıkla kullanması olduğunu belirtti. Kuru, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Erdoğan’ın şahsına göre dizayn edilmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu ilk olarak bunlara atıf yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

Sonunda ‘Bay Kemal’e yenildi: Artık elinden tehditten başka bir şey gelmiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kıbrıs’taki kaset skandalı Ankara’ya uzanıyor! Sedat Peker’deki kaset arşivi kimin?

Bir dönem Ankara’da mantar gibi bir anda türeyen, 300 saunada kaydedilen siyasilere ait yüzlerce kasetin kaybolduğunu hatırlatan gazeteci Adem Yavuz Arslan, Sedat Peker’in elindeki kasetlerin bu kasetler olabileceğini söyledi.

BOLD – Siyasetin ve bürokrasinin şekillendirilmesinde kullanıla kasetler Kıbrıs’ta da devreye girdi. Sedat Peker’in elinde bulunan arşivlerden sosyal medyaya yansıyanlar adada siyasi krize ve istifalara yol açtı.

Sedat Peker, Kıbrıslı siyasilerin yanı sıra elindeki arşivde Ankara’daki siyasilere ait kasetler de bulunduğunu söyledi. Derin devletle büyüyen Peker’in yalnız olmadığını belirten gazeteci Adem Yavuz Arslan, kasetlerle Kıbrıs’ın yeniden şekillendirildiğini anlattı.

Erdoğan’ın Kıbrıs’a özel bir ilgi duyduğunu söyleyen Arslan, adaya kumar oynamaya giden herkesin MİT tarafından kayıt altına alındığını belirtti.

Kıbrıs’a giden hemen herkesin kaseti olabileceğini söyleyen Arslan, son videosunda Sedat Peker’in arşivinin nasıl oluşturulduğunu anlattı.

Arslan ayrıca, 2005 yılında Ankara’da açılan 300 saunada siyasilerin uygunsuz görüntülerinin kaydedildiğini hatırlattı. ‘Sauna Çetesi’ operasyonuna atıfta bulunan Arslan, o dönem kaydedildiği öğrenilen 300 kasetten sadece 3’ün polisin eline geçtiğini anlattı.

Arslan, Sedat Peker’in elindeki kasetlerin de bu kayıp kasetler olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

 

Kıbrıs’taki kaset skandalı Ankara’ya uzanıyor! Sedat Peker’deki kaset arşivi kimin? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

3 yılda 110 bin dosyayı sonuçlandıran OHAL Komisyonu, 1 yılda sadece 8 bin dosyaya bakabildi

15 Temmuz sonrasında KHK ile kamudan atılan 126 bin başvurudan geçen yıl 110 binini 3 yılda karara bağlayan OHAL Komisyonu, geçen bir yılda sadece 8 bin dosyayı sonuçlandırdı. Komisyonda 8 binin üzerinde dosya halen bekliyor.

BOLD – Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen ve kapatılan bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin 126 bin 758 başvurudan 118 bin 415’ini sonuçlandırdı. Komisyon sadece 15 bin 50 başvuruda kabul kararı verdi.

GEÇEN YIL 16 BİN 50 DOSYA KALMIŞTI

22 Aralık 2017’den itibaren karar vermeye başlayan OHAL Komisyonu, geçen yıl Ekim ayına kadar 126 bin dosyadan 110 bin 250’sini karar bağladı. Komisyon, başvurulardan 12 bin 680’ini kabul etti, 97 bin 500 başvuruyu reddetti. Komisyon, incelemesi devam eden başvuru sayısının 16 bin 50 olduğunu açıkladı.

BİR YILDA 8 BİN DOSYA HAKKINDA KARAR VERİLDİ

OHAL Komisyonu ise 2017’den beri sonuçlandırdığı dosya sayısı bu ay için 118 bine çıktı. Bu başvuruların 103 bin 365’i reddedilirken, 15 bin 50’si kabul edildi. 8 bin 343 müracaatın incelemesi sürüyor. Kabul kararıyla mesleğine dönenlerin yanı sıra aralarında dernek, vakıf, öğrenci yurdu, gazete ve televizyon kanalının da bulunduğu 61 kurum ve kuruluşun tekrar açılmasını kararlaştırdı.

60 GÜN İÇERİSİNDE İPTAL DAVASI AÇILABİLİYOR

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) belirlenen idare mahkemelerine iptal davası açılabiliyor.

 

Kanser hastası Hakan Kanat ameliyat sonrası dikişleri alınmadan cezaevine gönderildi

3 yılda 110 bin dosyayı sonuçlandıran OHAL Komisyonu, 1 yılda sadece 8 bin dosyaya bakabildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan iddiasını sürdürdü: İngiltere’de, ABD’de raflar boş; bizde bolluk, bereket var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan üç hafta önce dile getirdiği Avrupa ülkelerinde yiyecek bulunmadığı iddiasını yineledi. Erdoğan, “İngiltere’de raflar boş. Avrupa’da boş, ABD’de boş. Elhamdüllilah biz de bolluk bereket yoluna devam ediyor” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında, “İngiltere’de raflar boş. Avrupa’da boş, ABD’de boş. Elhamdüllilah biz de bolluk bereket yoluna devam ediyor” iddiasında bulundu. dedi.

AVRUPA’DA, ABD’DE RAFLAR BOŞ

Törende yaptığı konuşmada Avrupa ülkelerinin gıda sorunu yaşadıkları iddiasında bulanan Erdoğan, “Bir şeyi unutuyorlar: Biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara ilerliyoruz. Şu anda Avrupa’ya bakalım İngiltere’de raflar boş. Avrupa’da boş, ABD’de boş. Elhamdüllilah biz de bolluk bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat, anlamazlar. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Dili var, hakkı söylemez. Onun için biz Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

“YİYECEK BULAMIYORLAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç hafta önce de Almanya’da, Fransa’da kuyruklar oluştuğunu, yiyecek bulunmadığını öne sürerek, şu açıklamayı yapmıştı: “Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar.”

Erdoğan iddiasını sürdürdü: İngiltere’de, ABD’de raflar boş; bizde bolluk, bereket var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kanser hastası Hakan Kanat ameliyat sonrası dikişleri alınmadan cezaevine gönderildi

Ankara’da 21 Ekim’de ameliyat edilen tiroid kanseri hastası Hakan Kanat dün hastaneden alınıp cezaevine gönderildi. Dikişleri henüz alınmayan Kanat, Sincan Cezaevi’nin karantina hücresinde, hijyenik olmayan bir ortamda tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

Üç hafta önce tiroid kanseri teşhisi konulan ve Ankara’da ameliyat edilen eğitimci Hakan Kanat, boğazında 35 dikiş olmasına rağmen taburcu edilir edilmez Sincan Cezaevine gönderildi. Karantina hücresinde tek başına kalan Kanat, telefon görüşünde eşine cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerini anlattı. Doktor mikrop kapmaması gerektiğini söylediği için hasta haliyle hücreyi temizlemek zorunda kalan Kanat, yorgan ve battaniyenin pislik içinde olduğunu, akşam içmesi gereken ilacın sabah verildiğini söyledi.

“SANCISI VARDI, NET KONUŞAMIYORDU”

Bold Medya’ya konuşan Hakan Kanat’ın eşi Nesli Kanat, “Eşim bugün beni 12.45’te aradı. Sancısı vardı. Net bir şekilde konuşamıyordu, çok yavaş yavaş konuştu. Dikişleri hala alınmamış, buna rağmen çıkartmışlar. Hücre gibi bir yerde olduğunu, hiçbir şeyin olmadığını söyledi. ‘Battaniye, yorgan pislik içinde. Hasta halimle kalktım temizlik yapmaya çalıştım. Sıcak su da yok, koğuşlarda normalde su ısıtıcısı olur, burada o da yok. Burası mikrop içinde. Benim mikrop kapmamam lazım, dikişlerin patlamaması lazım, dedi.” ifadelerini kullandı.

“KAN KUSTUM, DİKİŞLERİM PATLADI, LAVABOYA GİDEMEDİM”

Daha yeni ameliyat olmuş bir insanın ilaçlarının da geciktirildiğini belirten Nesli Kanat, eşinin anlattıklarını şöyle aktardı: “Eşim, ‘Akşamın ilacını sabah verdiler, daha bu saate kadar kahvaltı yapmadım. Benim sıvı şeyler tüketmem gerekiyor, onu geçtim, kuru bir şey de yok. Boğazımda 30-35 dikiş var. Ameliyattan bir iki saat sonra beni uyandırdılar. Dayanılmaz bir acı içindeydim. Yürütmek için hafiften kaldırdılar, o zaman kan kustum. Dikişlerim patladı. Bir daha diktiler. Lavaboya gidemediğim zamanlar oldu. Hemşireler, doktorlar, hastane ortamı iyiydi, ama bayağı zor geçti, dedi.”

“HAYVANA BİLE YAPILMAYACAK MUAMELE”

Ameliyat için Kırşehir’den Ankara’ya sevk edilen Hakan Kanat, tekrar sevk edilmesi için eşinden ve yetkililerden yardım istedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarından itibaren 4 günlük tatil başlayacağını için bunun mümkün olmadığını anlatan Nesli Kanat, “Eşim tekrar Kırşehir’e dönmek istedi. Yarın 29 Ekim tatili var, avukatla görüştüm, mümkün değil. Zaten sancısı var, ilaç yok, yemek yok. Dört gün ne yapacak orada? Sonra da mahkemesi var zaten. Sevkini yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyorum. Tekrar hastanelik mi olacak? Ameliyatlısın ve açsın. Sincan’ı arıyorum, telefonlara bile çıkılmıyor. Evet sesini duydum rahatladım çok şükür ama başka sıkıntılar var. Eşim öyle kendini çok salan dirençsiz biri değil ama hayvana bile yapılmayacak muamele, ne gerek vardı bunlara.” dedi.

BEŞ YILDIR TUTUKLU

Beş yıldır Kırşehir E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan 40 yaşındaki Hakan Kanat’a 20 gün önce tiroid kanseri teşhisi konuldu. Kırşehir’den Ankara Sincan Cezaevi’ne sevk edilen Kanat, 21 Ekim’de Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıd Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 24 Temmuz 2016’da tutuklanan Hakan Kanat, Bylock, Bank Asya hesabı, çocuğunu KHK ile kapatılan okullara gönderme ve Kırşehir’de kapatılan bir öğrenci yurdunda müdürlük yaptığı için 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay, verilen cezayı fazla bulduğu için kararı bozdu. 2 Kasım’da tekrar mahkemeye çıkacak olan Kanat, evli ve iki çocuk babası. Üst üste üzüntüler yaşayan Kanat’ın geçen yıl babası, birkaç ay önce de annesi vefat etmişti.

Eğitimci Hakan Kanat cezaevinde kanser oldu, yoğun bakımda

Kanser hastası Hakan Kanat ameliyat sonrası dikişleri alınmadan cezaevine gönderildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor: İki kadın daha öldürüldü

Kocaeli ve Denizli’de iki kadın erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu iki kadınla birlikte bu yıl içerisinde öldürülen kadın sayısı 295’e ulaştı.

BOLD – Kocaeli ve Denizli’de iki kadın erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Kocaeli’nde kendisinden ayrılmak isteyen kadını öldüren arkadaşı, taksiyle cesedi emniyete götürüp teslim oldu. Denizli’de de bir kadın ayrılmak istediği erke arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

ORMANLIK ALANDA ÖLDÜRÜP EMNİYETE GÖTÜRDÜ

Kocaeli’de Ali Akbaba, taksiyle Seyhan Gözer’i ormanlık alana götürdü. Saraylı mevkiinde kadını öldüren Akbaba, geldiği taksiciyi tehdit ederek, cesedi taksinin arka tarafına koydu. Gölcük ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Akbaba tutuklanırken, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri Gözer’in öldüğünü belirledi. Olay yeri ekiplerinin iki saat süren incelemesinin ardından kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Gölcük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AYRILMAK İSTEYEN KIZ ARKADAŞININ BOĞAZINI KESTİ

Denizli’de 23 yaşındaki Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Z. (25) tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Olay Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi 6071 Sokak’taki bir apartta meydana geldi. İkilinin sabah 06:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle tartıştığı, öfkelenen Furkan Z’nin mutfaktan aldığı bıçakla Şirin’e saldırdığı iddia edildi. Şirin’in boğazını keserek öldürdüğü öne sürülen ve olay yerinden kaçan Furkan Z, kaçtığı araç belirlenerek yakalandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri Şirin’in hayatını kaybettiğini belirledi.

BU YIL 295 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye’de kadın cinayetleri son yıllarda büyük artış gösterdi. Kadın cinayetleri ile ilgili istatistik yayınlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2017’de 409, 2018’de 440, 2019 yılında 474, 2020 yılında 410 kadın cinayete kurban gitti. Bu yılın ilk 10 ayında öldürülen kadın sayısı ise 295. Öldürülen kadınların büyük bir bölümü erkekler tarafından, ekonomik sıkıntı, boşanmak istemesi ya da barışma isteğini reddetmesi gibi nedenlerle hayata veda etti.

 

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor: İki kadın daha öldürüldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »