15 Şubat 2020 Cumartesi

Yazar Emrah Serbes açık cezaevine alındı

İzmir’de alkollü araç kullanarak sebep olduğu kaza sonrası, aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes ‘eğitim’ gerekçesiyle açık cezaevine alındı.

BOLD- İzmir Torbalı’da yaptığı kazayı önce arkadaşının üstlenmesine izin veren daha sonra da “Psikolojim iyi olmadığı için o an üstlenmedim. Kendimi hapse hazırlamak için psikiyatri kliniğe yattım. Alkol yoktu” diyen Serbes, 28 Eylül 2017’de tutuklanmıştı. Araçta yapılan incelemede, içki şişeleri bulunmuştu. Serbes’in kazadan sonra yattığı klinikteki muayenesinde de 1.25 promil alkollü olduğu da ortaya çıktı. Serbes ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Arkadaşı Kenan Doğru için de suç üstlenmekten 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama neticesinde Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

SİLİVRİ’YE NAKLEDİLDİ

Ceza İnfaz Kanununun yönetmeliğine göre Serbes’in mahkum edildiği suçtan ceza alanlar, cezalarının 10’da 1’i infaz edildikten sonra koşullu salıverilmelerine 7 yıl kala açık cezaevine geçebiliyor. Bunun için kanunda ve yönetmelikte öngörülen şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Cezaevi idareleri mahkumların dosyalarını hazırlayarak ilgili savcılıklara gönderiyor, incelemenin ardından da açık cezaevine geçiş için gerekli onay veriliyor. Serbes’in geçişi de bu kapsamda oldu. Menemen’deki açık cezaevinde kalan Serbes, daha sonra ‘eğitim’ gerekçesiyle Silivri’ye nakledildi.

NE OLMUŞTU?

Behzat Ç.’nin yazarı senarist Emrah Serbes, 22 Eylül 2017’de arkadaşı Kenan Doğru ile birlikte Bodrum’a giderken İzmir Torbalı’da bir otomobile arkadan çarpmış ve araçtaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) hayatını kaybetmelerine sebep olmuştu. Kazadan sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu beyan etmişti. Ancak kazadan yaklaşık bir hafta sonra Serbes, sosyal medyada bir mektup yayımlayarak suçunu itiraf etmişti.

Alkollü araç kullanarak bir aileyi yok eden Serbes’in tutuklandığı gün adliye çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Benim adım Emrah Serbes, sonunda T yok” ifadelerini kullanması tepki çekmişti. Tutuklanan Serbes, Menemen T Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

 

Maaşlara zam yapıp RTÜK’ü MİT’e bağlıyorlar

medyabold
Devamını Oku »

İşsizlik ödeneğine başvuranların sayısı 2 milyona ulaştı

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz çalışanları vurdu. 2019’da işsiz kalan 1 milyon 955 bin kişi, İŞKUR’a işsizlik ödeneği almak için başvurdu. Ancak, işsizlik ödeneği verilen kişi sayısı 1 milyonda kaldı.

BOLD – Türkiye’de özellikle son iki yıldır yaşanan ekonomik krizin etkileri işsizlik ödeneği başvurularına yansıdı. İşsizlik ödeneğine yapılan başvuru 2018’e göre 2019’da yüzde 19.8 arttı. İşsizlik Sigortası Fonu, 131 milyar lirayı geçerken, işsizlik ödeneği kapsamında fondan yapılan ödeme 10 milyar lira oldu.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verilerine göre, 2019 yılında işsizlik ödeneği için başvuranların sayısı 2018’e kıyasla yüzde 19.8 artarak 1 milyon 955 bin 41 kişiye ulaştı. Buna karşın, işsizlik ödeneği almanın zorlu şartları nedeniyle bu kişilerin ancak 1 milyon 13 bin 56’sı bu ödeneği almaya hak kazandı. Çünkü ödeneği almak için, işten atılmadan önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak ve son üç yılda en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor. Geçen yıl işsizlik ödeneği kapsamında yapılan ödemeler ise yüzde 70.6 artarak 5.9 milyar liradan 10 milyar lirayı ulaştı. Bu rakam 2017’de 4.9 milyar liraydı.

Yine İŞKUR’un verilerine göre, 2019 yılı aralık ayında işsizlik ödeneği alan kişi sayısının toplamı 595 bin 783 kişi oldu. Bu rakam Mart 2019’da 682 bin 362 kişiye kadar çıkmıştı. Ocak 2020 verisine göre de bu sayı halen 610 bin 287 kişi.

131 MİLYARLIK FON

Cumhuriyet’in haberine göre İşsizlik Sigortası Fonu’nun toplam varlığı ise yine Ocak 2020 sonu itibarıyla 131.1 milyar lira düzeyinde. Öte yandan, geçen yıl işsizlik ödeneği için başvuranlarla ilgili diğer detaylar şöyle:

Ödenek için başvuranların 1 milyon 408 bin 933 erkekler, 546 bin 108’i kadınlardan oluştu. Ödeneği hak edenlerin ise 694 bin 195’i erkek, 318 bin 861’i kadın. En çok ödenek başvurusunun yapıldığı yaş grubu 374 bin 495 kişi ile “25-29” yaş arasında.

İŞVERENLERE 16 MİLYAR TL

İşsizlik Fonunun, son yıllarda işverenlere destek mekanizmasına dönüştürülmesi yoğun şekilde tartışılıyor. Geçen yıl işsizlere yapılan ödemeler, 10 milyar lirada kalırken işverene aktarılan kaynaklar 16.1 milyar liraya ulaştı. İşverenlere “teşvik ve destek ödemeleri” adı altında yapılan ödemeler 2018’de 10.7 milyar lira, 2017’de 2.5 milyar liraydı.

Vatandaş bankaya asgari borcunu bile ödeyemez hale geldi 

medyabold
Devamını Oku »

Fikret Orman gibi kaçmadım burdayım

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, eski başkan Fikret Orman’la ilgili sert açıklamalarda bulundu. Orman gibi kaçmayıp burada olduğunu söyledi. Kulübün borçları ile ilgili ise tek çarenin bağış kampanyası olduğunu açıkladı.

BOLD – Beşiktaş Kulübü 2020 yılı birinci olağan Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Ahmet Nur Çebi, kendisinden bir önceki başkan Fikret Orman’a yüklendi. Fikret Orman’ı sert bir dille eleştiren Ahmet Nur Çebi “Ben Fikret Orman ile ilgili bildiklerimi, bilmediklerimi burada anlatmak istemiyorum. Denetleme kurulu çalışmalara başladı. Her şeyi ortaya çıkaracağız” dedi. Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman’ı kaçmakla suçlarken “Ben Fikret Orman gibi kaçmadım, buradayım!” ifadesini kullandı.

YAPTIK BİR HAL DE SUS

İşte Ahmet Nur Çebi’ni,n açıklamalarından satır başları: “Bundan sonra özümüzle, profesyonellerimizi de oradan tercih ederek devam etmeyi planlıyoruz. Amatörlere karşı sempatimi kimseyle tartışmak istemiyorum ama gelir/gider dengesinini ayarlamamız gerekiyor. Ben gelmişim para verecekmişim, Ali Koç vermiş. Ali Koç rakip takımın başkanı, ne işin var onunla? Ben Ali Koç değilim, ezmeye mi çalışıyorsun. Ali Koç başkanken sen de başkandın. Sen verdin mi? Millet harcayacak ben vereceğim öyle mi? Yaptık bir halt de sus.

ABİ EMRİNDEYİM DİYORSUN SONRA AKRABALARIMI ARAYIP O VERMEYİN DİYORSUN

SSK primlerinden kaçtığımı iddia etmek abestir. Ben, hiçbir yerden kaçmadım, Fikret Orman gibi kaçmadım. Kendisi burayı yüzüstü bırakıp gitmiştir. Ben Futbol A.Ş’den hakkım olan paramı aldım, çalmadım! Sen de paranı koydun, 1 sene sonra aldın. Ben 6 sene sonra aldım. Biraz adaletli, vicdanlı ol. Duracağın yeri iyi bil! Hep birlikte sarılalım, seni de kucaklayalım. Bana bir mesaj gönderdi evet. ‘Abi hayırlı olsun, emrindeyim’ dedi. Bir-iki gün evvel akrabalarımı arayıp bu adama oy vermeyin diyorsun. Ben senin samimiyetine nasıl inanayım? Ben de cevap vermedim.

TEK ÇIKIŞ YOLU BAĞIŞ KAMPANYASI

Ben ve yöneticilerim Abdullah Avcı’yı ne zaman eleştirdik. Ama ben, Fikret Orman yönetimi tarafından Şenol Güneş’in hedef haline getirildiğini ve hocanın küstürüldüğünü biliyorum. Şu anda Beşiktaş’ın tek bir çıkış yolu var; Bağış kampanyası! Herkesten destek bekliyoruz, 1 lira da değerli, 10 bin lira da değerli. Göztepe maçında kural hatası oldu. IFAB’dan alınan cevaba göre karar verdiklerini söylediler. Biz de gerekçeli kararı istiyoruz. Bu konuda baskımız devam edecek.”

Beşiktaş’ın borcu 2 milyar 961 milyon lira olarak açıklandı 

medyabold
Devamını Oku »

Pistten çıkan Pegasus uçağının Türk pilotu hastanede ifade verdi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus Havayollarına ait uçağın kaptan pilotu hastanede ifade verdi. Pilotun adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BOLD – İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağının Sabiha Gökçen Havaalanı’nda pistten çıkarak üç parçaya ayrılması ve üç kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin adli soruşturma sürüyor. Uçağın kaptan pilotu tedavi gördüğü hastanede ifade verdi. Türk kaptan pilotun ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi. Uçağın Güney Koreli olan diğer pilotunun ise gerçekleşmesi beklenen ameliyatı nedeniyle henüz adliyeye sevk edilmeyeceği öğrenildi.

Haber Global’den Aytaç Kurnaz’ın aktardığına göre bilgiye göre dün Güney Koreli pilotun ifadesinin alındı. Pilot, kulenin kendilerine pisti pas geçmeleri uyarısında bulunmadığını söyledi.

Pilotlar, taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla suçlanıyor.

medyabold
Devamını Oku »

Beşiktaş’ın borcu 2 milyar 961 milyon lira olarak açıklandı 

Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunu açıkladı. Beşiktaş’ın borcunun bir ayda ne kadar arttığı ortaya çıktı. Denetim kurulu raporunda, yeni yönetimin kulübe verdiği miktarlar da yer aldı.

BOLD – Vodafone Park Stadı’nda gerçekleştirilen Beşiktaş Kulübü 2020 yılı birinci olağan Divan Kurulu toplantısında divan faaliyetleri anlatıldı. 25-50 ve 75. yılını dolduran üyelere, plaket verilmesinin ardından kürsüye gelen Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, siyah beyazlıların toplam borcunu açıkladı. Denetleme Kurulu raporlarına göre Beşiktaş’ın toplam borcu 31 Aralık 2019 itibariyle 2.961.902.493 (İki milyar dokuz yüz altmış bir milyon dokuz yüz iki bin lira) Türk Lirası olarak tespit edildi. Bu dernek ve AŞ’nin toplam borcu olarak kayda geçti. Siyah beyazlıların 30 Kasım’da yapılan son Divan Kurulu toplantısında açıklanan borcu 2 milyar 759 milyon 185 bin 877 Türk Lirası iken, borcun 1 ayda 202 milyon Türk Lirası arttığı görüldü.

ÇEBİ YÖNETİMİ 67 MİLYON 282 BİN LİRA VERDİ

Beşiktaş’ta gerçekleşen divan kurulu toplantısında denetim kurulu raporu da açıklandı. Bu rapora göre Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulunun, göreve geldikten sonra kulübe verdikleri meblağlar da belli oldu. Rapora göre Ahmet Nur Çebi yönetimi, göreve geldikten sonra kulübe 67 milyon 282 bin 868 TL para verdi. Bu miktarın 66 milyon 966 bin 315 TL’sini Başkan Ahmet Nur Çebi verirken, diğer yöneticiler ise toplamda 316 bin 553 Lira aktardı.

Başkan Çebi’nin yanı sıra yönetimde yer alan isimlerden Umut Şenol 269 bin 44 TL, Hakan Daltaban 40 bin TL, Bilgihan Sürmen 5 bin TL, Erdal Torunoğulları 918 TL, Adnan Dalgakıran 738 TL ve Berkan Gocay 471 TL para verdi. Verilen bu meblağlarla birlikte Erdal Torunoğulları’nın toplam alacağı 940 bin 281 TL’ye yükseldi. Ayrıca yönetimde yer alan Emre Kocadağ’ın alacağı ise 4 bin 321 TL olarak açıklandı. Yeni yönetim, kulübün kasasına toplam 67 milyon 282 bin 868 TL aktarırken, Çebi ve yönetim kurulunun toplam alacağı ise 68 milyon 226 bin 553 TL olarak açıklandı.

medyabold
Devamını Oku »

Turkish-backed militants shoot down second Syrian helicopter in Idlib

Turkish-backed rebels shot down a Syrian military helicopter in the Idlib region, Syria’s state-run news agency SANA reported on Friday.

“One of our military helicopters was hit by an enemy missile in the western countryside of Aleppo…where armed terrorist organizations supported by Turkey are deployed, and this led to the fall of the helicopter and death of its crew,” the agency quoted a military source as saying.

The aircraft was hit by a missile in the western countryside of Aleppo.

A video by Associated Press (AP) showed the helicopter spiraling from the sky and breaking up as fire engulfed it moments before. Two bodies could be seen on the ground.

The number of casualties in the incident was three, a pilot and two others, according to Turkey’s state-run news agency Anadolu (AA).

However, opposition activists reported that only two crew members were killed.

On Tuesday, the rebel groups downed another regime helicopter near the town of Nairab.

Friday’s rebel attack came a day after Turkish Defense Minister Hulusi Akar said on Thursday that Turkey would use force against rebel groups, which have been backed by it, if they violate a ceasefire agreed between Ankara and Moscow on January 12.

Turkey’s unexpected remarks against the rebels came after Russia accused Turkey of breaching the 2018 Astana agreement under which it is obliged to neutralize rebel militants there.

On Wednesday, Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan said they had also sent a message to Ankara-backed rebels to refrain from violating the ceasefire in order not to give the Russia-backed Syrian regime an excuse to attack again.

Until the latest remarks, Turkey had backed opposition fighters trying to stop an offensive by the forces of Syrian President Bashar al-Assad, which aim to regain control of the rebel-held Idlib region.

Turkey has deployed around 6,500 soldiers to reinforce existing units in northwest Syria, as well as some 1,900 military vehicles since early February, the UK-based Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) said on Friday.

Following rare military confrontations between the Syrian and Turkish forces in Idlib, 14 Turkish soldiers were killed during the past two weeks.

Erdogan fumes at Syria, threatens to target Assad forces “anywhere”

The post Turkish-backed militants shoot down second Syrian helicopter in Idlib appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2020/02/15/turkish-backed-militants-shoot-down-second-syrian-helicopter-in-idlib/
Devamını Oku »

Anasınıfı öğretmeni Erdoğan’a hakaret iddiasıyla görevden alındı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen anasınıfı öğretmeni B.K, şikayet sonrası önce gözaltına alındı ardından da çalıştığı okuldan atıldı.

BOLD – Bursa’nın İnegöl ilçesinde, sosyal medyadan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen anasınıfı öğretmeni B.K., görevinden alındı.

VATANDAŞLAR ŞİKAYET ETMİŞ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde oturan ve bir anaokulunda ücretli öğretmenlik yapan B.K., iddiaya göre sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etti. Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla gözaltına alınan B.K. hakkında dava açılırken, çalıştığı okulda görevden alındı.

Koronavirüs nedeniyle Avrupa’da ilk ölüm haberi Fransa’dan geldi

medyabold
Devamını Oku »

Mehmet Ali Ağca: Papa benim için kardeş gibi olmuştu

Türk basın tarihinin önemli isimlerinden Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, İngiliz Mirror gazetesine konuştu. Papa II. Jean Paul’e suikast girişimi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

BOLD  Mirror gazetesi muhabiri Andy Lines ve Timur Öztürk, 62 yaşındaki Mehmet Ali Ağca ile İstanbul’da yaşadığı apartman dairesinde bir araya geldi.

Ağca’nın sokak hayvanlarına bakarak geçirdiği yeni hayatı anlatılan haberde, suikast girişiminde bulunduğu Papa II. Jean Paul’ün hayatta kalmasından duyduğu rahatlamadan bahsediliyor.

HAYATTA KALMASI DA KADERDİ, ÖLMEDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUM

1981’de dünyayı şoka uğratan, eski terörist diye adlandırılan Ağca, suikastı ‘kader’ ifadesiyle nitelendirirken, “Hayatta kalması da kaderdi. Ölmediği için çok mutluyum. Benim için kardeş gibi olmuştu. 2005’te öldüğünde kardeşim ya da en iyi arkadaşım ölmüş gibi hissettim” dedi.

Olay yaşandığında 23 yaşında cahil ve genç olduğunu söyleyerek, “Papa’yı nasıl vurduğumu her gün olmasa da çok sık düşünüyorum. Artık iyi bir adamım. Hayatımı düzgün bir şekilde yaşamaya çalışıyorum” diye konuştu.

TUNUS’TA TANIŞTIĞIM EDITH İSİMLİ İNGİLİZ KIZ ARKADAŞIM VARDI

Suikast girişimi öncesi Edith isimli bir İngiliz kız arkadaşı olduğunu ilk defa anlatarak, “1980’de Tunus’ta bir otelde tanışmıştık. Sahte pasaportla Faruk adıyla seyahat ediyordum. Harrods benzeri bir markette çalışıyordu. Benden 6-7 yaş büyüktü. Papa’yı vuracağımı o zaman da biliyordum ama ona söylemedim. Bu adil olmazdı. Bazen ona ne olduğunu merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

GAZETENİN O GÜNKÜ NÜSHASIYLA POZ VERDİ

Haberde Papa’nın suikast girişimi sonrası Ağca’yı affettiği ve cezaevinde ziyaret ettiği hatırlatıldı. Röportaj sırasında Ağca, o dönemde Mirror gazetesinin ‘Papa’yı vuran adam’ başlıklı nüshasıyla poz verdi.

HAYATINI KİTAP GELİRİYLE İDAME ETTİRİYORMUŞ

Kitaplardan elde ettiği gelirle yaşadığı ileri sürülen Mehmet Ali Ağca, hikayesinin bir gün beyaz perdede olmasını istediğini, “Yaşananları anlatan bir film ya da bir çeşit belgesel yapmak istiyorum. Umarım Hollywood buna ilgi gösterir” sözleriyle anlattı.

VATİKAN’DA POLİS BANA KARŞI ÇOK NAZİKTİ

27 Aralık 2014’te Sırbistan ve Macaristan üzerinden kaçak yollarla İtalya’ya gittiğini öne süren Ağca, “Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’ndaydım. Papa’nın beni cezaevinde ziyaret ettiği saatte elimde güllerle oraya ulaştım. Bazı insanlar beni tanıdı ama bir sorun yaşanmadı. Polis bana karşı çok nazikti” dedi.

Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’dan arsa aldığını haber yapan gazeteciye soruşturma

medyabold
Devamını Oku »

Hindistan Keşmir konusunda Erdoğan’ı ‘gerçekler’e davet etti

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye kendi içişlerine müdahale etmeme konusunda uyardı. Ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısı yaptı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Pakistan parlamentosunda yaptığı konuşmaya tepki gösteren Hindistan Dışişleri, bir açıklama yaptı. Türkiye’ye Hindistan’ın içişlerine müdahale etmeme ve ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısında bulunuldu.

Açıklamada şöyle denildi: “Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir’e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan’ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan’dan Hindistan’a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz.”

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI BENZETMESİ

Tayyip Erdoğan, Pakistan parlamentosunda dün yaptığı konuşmada Keşmir’deki durumu Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale savunmasına benzetmişti.

Hindistan’ın başkanlık kararnamesi ile geçen yılın ağustos ayında anayasadan 370. maddeyi çıkartarak Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünü iptal etmesi ile ülkenin kuzeyindeki gerilim hızla tırmanmıştı. Keşmir’in Hint kısmının üzerine hak talep eden Pakistan bu kararı sert bir biçimde kınamıştı.

medyabold
Devamını Oku »

Türk heyeti pazartesi günü Rusya yolcusu

İdlib kriziyle ilgili çözüm arayışı sürerken Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türk heyetinin pazartesi günü Rusya’ya gideceğini duyurdu. “Askerlerimiz hedef alınıyor” dedi.

BOLD – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğiz” diyen Çavuşoğlu, Türk heyetinin pazartesi günü Rusya’ya gideceği bilgisini verdi.

Çavuşoğlu, İdlib konusunda gelen sorulara, “Diplomasi yoluyla olmazsa gerekli tedbirleri alacağız. Rejim bizim askerlerimizi de hedef alıyor. Buna müsamaha göstermemiz mümkün değil” diye cevapladı.

medyabold
Devamını Oku »

Gözaltına alınan HDP’li başkanın 90 yaşındaki annesine polis dayağı

Polis, evini bastığı Şırnak İdil Belediye Eşbaşkanı Murat Şen’in 90 yaşındaki annesini tartakladı. Şen’in yeğeni darp edip kardeşini de dondurucu soğukta bekletti.

BOLD – Şırnak’ın İdil ilçesinde polisler sabah saatlerinde evlere baskın yaptı. Yerine kayyım atanan İdil Belediyesi Eşbaşkanı Murat Şen’in yeğeni olan Nurettin Şen’in evine de aynı saatlerde kar maskeli özel harekat polisleri baskın düzenledi. Sabah saat 06.00 sularında yapılan baskın sırasında başına silah dayanan Şen’in polisler tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Murat Şen

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, evi aranan Murat Şen’in kardeşi dondurucu havada dışarıda bekletildi, 90 yaşındaki annesi Fatma Şen’in kolu ise sandık arasına sıkıştırıldı. Anne Şen’in iki kolunda yaralar oluşurken, evde bulunan Abdurrahim Şen’in başının duvara vurulması sonucu kaşı yarıldı.

Aramadan sonra gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürülen Nurettin Şen’in gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi. İlçede aynı saatlerde evine baskın düzenlenen Mehmet Fidan da gözaltına alındı.

medyabold
Devamını Oku »

Koronavirüs nedeniyle Avrupa’da ilk ölüm haberi Fransa’dan geldi

Fransa’da Çinli bir turist, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 16 Ocak’ta ülkeye giriş yapan turistin ismi açıklanmadı.

BOLD – Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle Avrupa’daki ilk ölüm haberi Fransa’dan geldi. Fransa Sağlık Bakanı Agnez Buzyn, Fransa’da yaşlı bir Çinli turistin tedavi gördüğü hastanede öldüğünü duyurdu. Ülkede 11 koronavirüs vakası tespit edilmişti.

Fransız bakan, virüsün patlak verdiği Wuhan’ın bağlı olduğu Hubei bölgesinden gelen 80 yaşındaki turistin, 16 Ocak’ta Fransa’ya geldiğini duyurdu. Adı belirtilmeyen Çinli turistin 25 Ocak’ta hastanede karantina altına alındı.

Çin ana karası dışında şimdiye kadar ölümlü vakalar Çin’e bağlı Hong Kong dışında Japonya ve Filipinler’de görülmüştü.

Koronavirüs durdurulamıyor: Ölü sayısı 1524 oldu

medyabold
Devamını Oku »

Kapanan iş yerlerini gizlemek için yeni oyun

TÜİK üzerinden enflasyon ve işsizlik gibi birçok veri ile oynayan hükumetin kapanan iş yeri sayısını gizlemek için de oda kaydı olmayan esnafı zorla kayıt altına alıp yeni açılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

BOLD – Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin başında küçük ve orta işletmeler geliyor. Ardı ardına batan esnafların sayısını gizlemek için oda kaydı olmayanların kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

ESNAF SİCİL AFFI BEKLİYOR

Konuyu gündeme getiren CHP Niğde Milletvekili Emer Fethi Gürer, esnafların büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, “Esnafın, sicil affı büyük beklentisidir. 2019 yılı parasal tutarı 21 milyar olan toplam 916 bin 169 senet vadesinde ödenmediği için protesto olmuştur. UYAP istatistiklerine göre 1 Ocak-26 Ocak 2020 günleri arasında toplam 619 bin 771 yeni icra dosyası açılmıştır. Aynı dönemde sonuçlanan dosya sayısı ise 528 bin 995 olmuştur” dedi.

RAKAMLARLA OYNANIP GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLİYOR

Ticaret Bakanı’na kapanan ve açılan iş yerlerini sorduğu hatırlatan Gürer, “Bakanın yanıtına göre 2018 yılında 135.780 adet iş yeri kapanmıştır, Niğde’de ise kapanan iş yeri sayısı 816 adettir. Bakan, “1.299 açılan iş yeri var” diyor. Araştırdım, yeni iş yerlerini 20 Suriyeli açmış ama açılan iş yerleri var olup da oda kaydı olmayanlar kayıt altına alınmıştır yani rakamlarla oynanıp burada da gerçekler örtbas edilmektedir” dedi.

EN FAZLA ESNAF İFLASI AKP DÖNEMİNDE YAŞANDI

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da Türkiye’de en fazla esnaf iflasının AKP’li yıllarda yaşandığını belirterek, “2005 yılında tam 282 bini aşkın esnafımız, 2011 yılında 143 bin, 2019’da ise 114.977 esnaf kepenk kapattı. On yedi yıllık AKP döneminde kepenk kapatan esnaf sayısı rekor kırarak tam 1 milyon 896 bin oldu yani on yedi yıllık AKP hükumetleri esnafa aş, iş, refah, zenginlik getirmedi. AKP on yedi yılda esnafa sefaleti, siftahsız günleri, kapanan kepenkleri yani en karanlık yılları yaşattı” dedi.

Hilmi Özkök’ten ‘cemaat’ açıklaması: O zaman suç değildi!

medyabold
Devamını Oku »

Koronavirüs durdurulamıyor: Ölü sayısı 1524 oldu

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı bin 524’e yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı da 66 bin 492 oldu.

BOLD – Koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelindeki Kovid-19 salgınına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısının bin 524’e yükseldiği bildirildi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı da 66 bin 492’ye ulaştı.

Şüpheli vaka sayısının 8 bin 689’a gerilediğini, virüslü hastalarla temas edildiği gerekçesiyle müşahede alınanların sayısının 169 bin 39’a düştüğünü belirtti. Ülke genelinde vakadan iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı da 8 bin 96’ya ulaştı.

Ayrıca virüs bulaşan kişilerin Çin ana karası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 56’ya çıktığı bilgisi paylaşılırken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde bu sayı 10 olarak belirtildi.

Son günlerde Kovid-19 nedeniyle ölüm oranlarının zirveye çıktığı ülkede salgından dolayı son 24 saatte 143 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 277 yeni vaka tespit edildi.

Yeni can kayıplarının 139’u Hubey eyaletinde, 2’si Hınan eyaletinde, 2’si de başkent Pekin ile Çongçing kentlerinde yaşandı.

Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Wuhan’da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

medyabold
Devamını Oku »

CNN Türk boykotunu deldikleri gerekçesiyle ihraç talepli disipline sevk edilen CHP’li Kocasakal, Çiçek ve Sevigen ilk defa konuştu

CHP’nin boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katıldığı için ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ümit Kocasakal, İrem Çiçek ve Mehmet Sevigen’den parti yönetimine eleştiri geldi.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi CNN Türk kanalına boykot kararı aldıktan sonra söz konusu ekranda gözüken eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Dursun Çiçek’in kızı avukat İrem Çiçek ve eski milletvekili Mehmet Sevigen’i ihraç talebiyle disipline sevk etti.

ÜYELİĞİM KAYITLA, ROZETLE SINIRLANDIRILAMAZ

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, “CHP üyeliğim kütüğe yapılan kayıtla, rozetle sınırlandırılamaz” diyen Kocasakal, “Gerekçelerde haklılık payı bulunsa da alınan boykot kararını doğru, tutarlı, partinin ilkelerine uygun bulmuyorum. Bunlar bir yana, boykot kararında deniyor ki ‘Tıpış tıpış oturacaksınız’. Bu partide biat kültürü, emir komuta zinciri olmaz; bizim partimize yakışmaz” ifadelerini kullandı.

AKADEMİK, HUKUKÇU, BARO BAŞKANI KİMLİĞİYLE DAVET EDİLİYORUM

Böyle bir yasaklamayı kabulünün mümkün olmayacağını söyleyerek, “Bu kanallara CHP üyesi olduğum için değil akademik, hukukçu, baro başkanı kimliğiyle davet ediliyorum” diye konuştu.

AKTİF GÖREV ALMAYAN BİR ÜYEYE UYGULANMASI DEMOKRATİK DEĞİL

İrem Çiçek de, “Boykot kararından önce söz verdiğim bir programa çıktım ve sözümün arkasında durdum. Bu konuyu tartışmayacağım da ne yapacağım? CHP’nin yönetiminde yer alan bir kişi boykot kararına uyabilir; ama bu kararın CHP’de aktif görev almayan bir üyesine karşı uygulanmasını da demokratik olarak görmüyorum” dedi.

PENGUEN DÖNEMİNDE GEZİ DAVASINDA ALINSAYDI BU KARAR

CHP’nin boykot kararını içine sindiremediğini belirterek, “Karara saygı duymakla birlikte doğru bulmuyorum. Penguen döneminde, Gezi davasında alınsa bu karar anlardım” savunması yaptı.

İKİ AYDIR EKRANLARA ÇIKMIYORUM, ONLAR NE HİZMET ETTİ Kİ

Sevigen ise şunları kaydetti: “Yasak koydukları televizyon kanalına çıkmadım. İki aydır da ekranlara çıkmıyorum. Ama iki ay önce A Haber, Akit tv, Ulusal Kanal, Cem Tv’ye çıktım. Çıktığım kanallarda yasak yok. CNN Türk dışında yasak koymadılar, nasıl oldu anlamıyorum. Ben partinin ikinci kurucu başkanıyım. 12 Eylül’den sonra biz geldik kurduk. Onlar ne hizmet etti ki beni disipline veriyorlar. Toptan gitmemizi istiyorlarsa bahane bulmaya gerek yok.”

Günde 300 torba geliyordu koronavirüs sonrası 30’a düştü

medyabold
Devamını Oku »

Zindaşti’yi tahliye eden hakim görevden uzaklaştırılmış

Uyuşturucu ticareti ve bir dizi cinayetin sanığı iddiasıyla tutuklanan Naci Şerifi Zindaşti’yi gece yarısı tahliye eden hakim C.Ö.’nün 3 ay süre ile görevden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

BOLD – İranlı Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliyesi olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında ‘adam öldürmek’, ‘cinayete azmettirmek’, ‘örgüt üyeliği’ suçlamaları da bulunan Zindaşti’yi, 19 Ekim 2018 akşamı 3 adamı ile serbest bırakan hakim C.Ö.’nün 3 ay süreli görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

KUZU ‘KENDİSİNİ TANIMAM’ SAVUNMASI YAPTI AMA…

Tahliyenin ardındaki isim diye anılan eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Burhan Kuzu, iddiaları “Kendisini tanımam” diyerek reddetmişti. Fakat basına yansıyan bir yemek fotoğrafında Kuzu ile Zindaşti aynı masada yer alıyordu.

İddialarla ilgili soruşturma başlatan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) görevlendirdiği müfettişlerin ifadelerine başvurduğu savcı ve hakimler de “Sürekli arıyordu” diyerek Başdanışman Kuzu’yu işaret etmişti.

HSK’NİN RESMİ YAZISI İLE ORTAYA ÇIKTI

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; müfettişlerin hazırladığı dosyada ortaya çıkan ifadelerden sonra HSK hakim C.Ö.’yü tedbiren meslekten uzaklaştırdı. Buna dair bilgi HSK’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı resmi bir yazıda ortaya çıktı.

UZAKLAŞTIRMA SÜRESİ ŞUBAT SONU DOLUYOR

Yazıda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu iddialarla ilgili açılmış soruşturma dosyasında bilgi talebinde bulundu. HSK hakim C.Ö.’nün 26 Kasım 2019 günü ‘3 ay süreyle tedbiren görevinden uzaklaştırıldığı’ bilgisini verdi. 3 aylık uzaklaştırma süresi önümüzdeki günlerde dolacak C.Ö. hakkında nihai karar disiplin kurulunca verilecek.

Hakimlere baskı kuran Kuzu’dan “Yargıyı rahat bırakın” çıkışı

medyabold
Devamını Oku »

Günde 300 torba geliyordu koronavirüs sonrası 30’a düştü

Koronavirüs salgını Çin’den yapılan ticareti de bitirme noktasına getirdi. Çin’deki e-ticaret siteleri üzerinden gelen günlük 300 adetlik posta torbası salgın sonrasında 30’a kadar düştü.

BOLD – Koronavirüs salgını tüm dünyada büyük endişeye sebep oldu. Özellikle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapanlar artık Çin’den gelen ürünleri almıyor. Bu da Çin’den gelen kargo sayısını birdenbire düşmesine neden oldu. Daha önce günlük gelen 300 adetlik posta torbası şimdilerde 30’a kadar düştü.

ÇİN’DEN GELEN KARGO TRAFİĞİ AZALDI

Çeşitli temaslarda bulunmak için Hırvatistan’a giden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı bilgilere göre, Çin’den gelen günlük 300 adet posta torbası 30’a düştü. Sadece Çin’den değil birçok ülkeden de virüs korkusu ile kargo trafiği yüzde 90’a varan oranda azaldı. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının kuru yüzeylerde virüsün birkaç saatten fazla yaşamadığına yönelik açıklamalarını hatırlatan Bakan Pekcan, “Dolayısıyla kargolarda böyle bir risk olmadığı belirtiliyor. Ama insanlar imtina ediyor” dedi.

YERLİ ÜRÜN KULLANIMI 70 YILIN ZİRVESİNDE

Pekcan, yerli ürün kullanımının 70 yılın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. Çin’deki salgının Türkiye ve dünya ekonomisine nasıl bir etkisi ile ilgili Pekcan, “Çin çok büyük emtia ithalatçısı konumunda. Başta petrol fiyatları olmak üzere emtia fiyatları birden düşebilir. Bizim Çin’e bağımlı olduğumuz hammadde, ara malı yok. Yani biz riski dağıtmışız daha önceden. Tabii dinamik bir ekonomi, ama yakın coğrafyamızdaki taleplerde sapmalar olabilir” dedi.

Türkiye’ye geçen yıl Çin’den 26 milyon mektup statüsünde ticari ürün gelmişti.

Hilmi Özkök’ten ‘cemaat’ açıklaması: O zaman suç değildi!

medyabold
Devamını Oku »

Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’dan arsa aldığını haber yapan gazeteciye soruşturma

Berat Albayrak’ın babasının 2003 yılında, kendisinin de 2012 yılında Kanal İstanbul güzergahında arsa satın aldığına dair haber yapan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında soruşturma başlatıldı.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’dan arsa aldığının haberinin yazılması ‘kamu görevlisine hakaret’ olarak nitelendirildi. Bu kapsamda skandalı haber yapanr Hazal Ocak hakkında soruşturma açıldı.

YABANCIYA GİTMESİN

Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel, yazılı açıklamayla damat Albayrak ve babasının arsa aldığını doğrulanmıştı. Özel’in açıklamasında, Albayrak’ın babasının bölgede 2003’te arsa aldığı, bu arsanın bitişiğindeki arsanın da 2012’de satışa çıkarılmasının ardından ‘yabancıya gitmesin’ düşüncesiyle Berat Albayrak tarafından satın alındığı belirtilmişti.

İstanbul Anadolu 7’nci Sulh Ceza Hakimliği, Albayrak’ın talebi üzerine konu hakkında haberlere erişim engeli getirmişti.

medyabold
Devamını Oku »

Elazığ ve Malatya’daki işletmelere faizsiz kredi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6.8 büyüklüğünde depremin ardından Elazığ ve Malatya’daki işletmelerin, 150 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceğini açıkladı.

BOLD – Elazığ ve Malatya’da depremin yaralarını vatandaş hala saramadı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere güzel haber verdi. Depremden fiziki olarak zarar görmeseler de KOSGEB’in İmalat Sanayi İşletme Kredisi Faiz Desteği Programından faydalanabileceklerini duyurdu.

Buna göre, 50 ve altında çalışanı olan işletmeler, 100 bin liraya kadar kullanacakları kredide, 50’den fazla istihdamı olan işletmeler 150 bin liraya kadar kullanacakları kredide, faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz KOSGEB’in faiz desteği programından yararlanacak.

medyabold
Devamını Oku »

İşçilerden damada maaşları eriten vergi sitemi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Türk-İş ziyareti sırasında işçilerden vergi sitemi geldi. Albayrak ise ekonominin iyi gittiğini anlattı.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk-İş ziyareti etti. Türk-İş yönetimi Albayrak’a vergi konusunda sitemde bulunurken, görüşmede kıdem tazminatı gibi işçilerin tepki gösterdikleri düzenlemeler gündeme gelmedi.

İLK KEZ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın daveti üzerine gerçekleşen ziyaretteki görüşmede Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar yer aldı. Ziyaret Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türk-İş’e ilk ziyareti oldu.

DAMAT GÖRÜŞMEDE EKONOMİNİN İYİYE GİTTİĞİNİ ANLATTI

Albayrak görüşmede uzun uzun ekonominin iyiye gittiğini anlattı. Ekonominin gelecek yıllarda daha da iyi olacağını savundu. Görüşmede Türk-İş yönetimi daha çok Albayrak’ı dinlemeyi tercih etti. Albayrak’ın, Türk-İş Yönetim Kurulu ile görüşmesinde kıdem tazminatı gibi işçilerin tepki gösterdikleri düzenlemeler gündeme gelmedi.

İŞÇİLERİN DERDİ VERGİ KESİNTİLERİ

Ziyarette Albayrak’a vergi dilimleri nedeniyle çalışanların ücretlerinde oluşan kayıplar aktarıldı. İşçilerin aldıkları ücretlerin yılın ikinci yarısında bir üst vergi dilimine girmeleri nedeniyle eridiğine dikkat çekildi. Bir işçinin yıl başında aldığı ücreti, yılın sonunda alamadığı belirtildi. Vergide adaletin sağlanması talebi dile getirildi. Albayrak ise, önümüzdeki yıllarda durumun düzeleceğini söylemekle yetindi.

BAŞBAŞA DA GÖRÜŞTÜLER

Görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde geçtiği öğrenildi. Ancak yönetim kurulu ile görüşmenin ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Albayrak yemek yedi. İkili görüşmeye diğer yönetim kurulu üyeleri katılmadı.

“Babacım burası çok önemli” Levent Kenez yorumladı!

medyabold
Devamını Oku »

Erken seçim bekleyen Selahattin Demirtaş: Kurulacak hükumette HDP de yer almalı

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan muhalif lider Selahattin Demirtaş, erken seçim beklediğini açıkladı. “Önce demokrasi ittifakı, seçimden sonra demokrasi koalisyonu kurulabilir” dedi.

BOLD – Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek’ten Derya Okatan’ın sorularını cevapladı. Yeni bir seçim sonrası kurulacak hükumette HDP’nin yer alması gerektiğini vurguladı. “Devletin A’dan Z’ye reorganize edilmesi, reforma tabi tutularak demokratik işleyişe kavuşturulması, bütün bunların yeni bir anayasa ile birlikte hayata geçirilmesi gerekecek” dedi.

Erken seçim beklediğini aktaran Demirtaş, şöyle devam etti: “Eğer o güne dek demokrasi ittifakı kurulabilmişse seçimin mutlak kazananı da demokrasi ittifakı olacaktır. Türkiye’nin tüm sorunlarının çözüm zemini olarak siyaset işlevsel hale gelir, kim neyi savunuyor ve neyin mücadelesini veriyorsa bunu demokrasi içinde, siyasi yollarla yapar. O nedenle HDP de devlet aklı da diğer siyasi partiler de HDP’li hükumet seçeneğinin muazzam yararlarını açık açık tartışmalıdır. HDP bir siyasi parti olarak, hedefini önümüzdeki seçimde demokrasi ittifakının parçası olarak iktidara yürüyüş şeklinde belirlemelidir. Bunu yapacak birikimi de gücü de vardır ve ben HDP’nin bunu başaracağına inanıyorum.”

medyabold
Devamını Oku »

Hilmi Özkök’ten ‘cemaat’ açıklaması: O zaman suç değildi!

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, görev yaptığı 2002-2006 yılları arasında “TSK içindeki FETÖ’cüleri temizlemedi” iddialarına cevap verdi. “O zaman adı Cemaat olan Fetullahçılık kanunen suç değildi” dedi.

BOLD – Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 24’üncü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, emekli olmasının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Özkök, şunları dile getirdi:

HAKSIZ SUÇLAMALAR
  • Bu süreçte beni en çok inciten; askeri kanunları, komuta kontrol ilişkilerini ve karargâhlardaki hiyerarşik yapı ile çalışma usullerini bilmeyen bazı genç medya mensuplarının, sosyal medya kullanıcılarının haksız ve saygı hudutları dışına çıkan suçlamaları oldu.
  • Önceleri ‘Varsın desinler, gönülleri hoş olsun’ dedimse de bunların yoğunluğu o kadar arttı ki eşim, çocuklarım, torunlarım ve sevenlerim acı çeker oldu. Basına saygım ve şahsi prensiplerim gereği hiçbir basın mensubu hakkında ne tazminat ne de ceza davası açtım. Bu tutumum maalesef bazılarını cesaretlendirdi.
  • Bir yazar Fetullah Gülen’e ‘Ordunun tavrı ne zaman değişir, ne zaman demokratikleşir’ diye sormuş. Gülen de ‘Eğer Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı olursa’ cevabını vermiş. Soruyu sorduğu iddia edilen yazar bu iddiayı 26 Şubat 2005’te yazısında yalanlamıştı. Ancak bu iddia birileri tarafından gerçekmiş gibi gündeme oturtuldu. Soran başka, cevaplayan başka, aleyhinde yorumlanan ben!
BENİ ETKİSİZLEŞTİRMEK İSTEDİLER
  • Amaçları, hükumetle kavga etmediğim için, benimle kavga eden birilerinin beni irticacı göstererek etkisizleştirmek, yıpratmak istemeleridir. Benim Fetullahçılar için söylediğim, onları metheden bir laf bulamazlar.
  • Yurt dışı gezilerimde okullarından hiçbirini ziyaret etmedim. Fetullahçı olduğunu bildiğim hiçbiriyle konuşmadım. Ne bankalarına para yatırdım ne de gazetelerini okudum. Bu konularda bir yanlışım olsaydı bazılarının neler yapacağını tahmin edebilirsiniz.
  • 2004 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, o günkü adıyla ‘Gülen Cemaati’nin’ tehlike ve ulaştığı imkân, kabiliyetleri ve alınması gereken tedbirler konusunda TSK adına ve şahsen onayladığım değerlendirme konuşmasıdır. Bu konuşma Fetullah yapılanması hakkında MGK kayıtlarında yer alan resmiyet kazanmış görüşlerimdir. Bana Fetullahçılara yakın diye iftira edenlerinki gibi safsata değildir.
BU KONUŞMAYI YAPTIM
  • Bana bu yönde atılan iftiralara karşı ben ‘MGK’da bu konuşmayı yaptım’ diye kendimi savunmadım ve bu acılara ailece katlanma sabrını gösterdim. MGK konuşmaları gizlidir, açıklanamaz. Daha sonra bu konuşmam her nasılsa önce Taraf Gazetesi’nde yayımlandı, sonra Milliyet Gazetesi’nin bir saygın yazarının makalesinde, son olarak da bir siyasi partinin (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) sayın Başkanı’nın kürsü konuşmasında aleniyet kazandı.
  • Evet, bana diğer bir yanlış yüklenme de görevim sırasında Fetullahçıları ordudan atıp atmadığımdır. Aslında diğer bazı komutanlara da aynı konuda sorular yöneltiliyor. 2002-2006 yıllarında o zamanki adıyla ‘Cemaat’ olan Fetullahçılık, kanunen bir suç değildi. Kanunun suç saymadığı bir konumda olan kişiye ‘Ordudan atmak’ gibi ağır bir ceza verilebilir mi?
  • Ancak biz İstihbarat organlarının (MİT ve Emniyet İstihbarat birimleri) bu gibi yapılara veya düşünce sistemlerine bulaşanları bize bildirdiğinde veya biz böyle bir duruma vakıf olduğumuzda bu kişilerin hem askeri hem de irticai örgüt bağlantılarından emir aldıklarını değerlendirerek ‘disiplinsizliklerine’ kanaat getirdik. Bu nedenden dolayı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan ihraç etmekteydik.
BU AÇIKLAMALARI DÜŞÜNSÜNLER
  • Anayasa gereği YAŞ kararları yargı denetimi dışında tutulduğundan, ihraç edilenler yargıya başvuramıyorlar düşüncesiyle o zaman YAŞ üyesi Başbakan ve Milli Savunma Bakanı kararlara şerh koyuyorlardı. Umarım şimdilerde ‘Fetullahçılar niye atılmıyordu’ diyenler bu açıklamalarımı düşünürler.
  • Eylemler, vuku buldukları zaman ve koşullar içinde değerlendirilmeli. Benim FETÖ’nün evveli ve sonrasıyla hiçbir ilişkim olmadı. “I” harfi gibi çizgisi belli biriyim. Hayatımda hiçbir zaman “S” harfi gibi olmadım. Hiçbir işimi birileri beni beğensin diye değil, görevim olduğu için yaptım.
  • Bana, “TSK’da bu kadar çok Fetullahçı olduğunu, bunların 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunabileceğini bekliyor muydunuz?” diye soruyorsunuz. Ben 2002-2006 dönemini ve birkaç yıl öncesini değerlendirebilirim. Kuvvet Komutanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı’nın irticai örgütlerle ilgili istihbarat yetki, sorumluluk ve teşkilatı yoktu. TSK istihbarat birimleri sadece savaş istihbaratı konularında faaliyet gösterir.
BİZE MİT GETİRİRDİ
  • Bu konular, özellikle irticai faaliyetlerdeki bilgiler, bize MİT tarafından iletilirdi. Emniyet teşkilatının edindiği bilgiler de MİT vasıtasıyla ulaştırılırdı. Bunlar her kademede dikkatle değerlendirilir, eksik bilgiler varsa tamamlanır ve irticai faaliyetlere katıldığı kesinlik kazananların durumu kış aylarında toplanan YAŞ’a getirilirdi.
  • Orgeneraller, başbakan ve MSB’nin de katılımıyla oluşan YAŞ bu kişiler hakkında karar verirdi. Sayısını tam olarak bilmemekle birlikte çok sayıda askeri şahsa bu uygulama yapıldı. YAŞ kararlarına şerh konulması bu kişilerin ordudan uzaklaştırılmasına mani olmadı.
  • Şu bir gerçek ki TSK, Fetullahçı hareketi, değişen derecelerde de olsa, daima tehdit değerlendirmelerine dahil etmiştir. İmkân, kabiliyetlerini artırdıklarını MGK’da gündeme getirmiştir. Ancak kendilerini çok iyi sakladıklarını bildiğimiz bu kişilerin bu kadar çok olduklarını benim dönemimde tam olarak değerlendirebildiğimizi düşünmüyorum.
  • Darbe girişimini yapabilecek seviyeye geldikleri benim komutanlık dönemimde değerlendirilmedi. Bunların kendilerini darbe yapabilecek seviyede görmelerini emeklilik dönemimde, bilgi noksanlığımın da etkisiyle, doğal olarak algılamış değilim. Fakat darbe girişimine kalkıştıklarında bunun başarılı olamayacağını hemen değerlendirdim.
medyabold
Devamını Oku »

14 Şubat 2020 Cuma

Rekabet Kurumundan Google’a 98 milyon liralık ceza

Genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı öne sürülen Google’a Rekabet Kurumu tarafından 98 milyon 354 bin lira para cezası verildi.

BOLD – Rekabet Kurumunun Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurumu Google’a 98 milyon 354 bin liralık para cezası verilmesine karar verdi.

“HAKİM DURUMUNU KÖTÜYE KULLANIYOR” İDDİASI

Google’ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

GOOGLE’A REKOR CEZA VERİLDİ

13 Şubat tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi. Cezanın 98 milyon 354 bin lira olduğu belirtildi.

“Babacım burası çok önemli” Levent Kenez yorumladı!

medyabold
Devamını Oku »

Hakimlere baskı kuran Kuzu’dan “Yargıyı rahat bırakın” çıkışı

Suç örgütü liderliği ve cinayete azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesini sağlayan AKP’li Burhan Kuzu’dan “Yargıyı rahat bırakın” çıkışı geldi.

BOLD – Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmesine ilişkin soruşturmada ismi geçen ve hakkında inceleme başlatılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Burhan Kuzu, konunun gündeme getirilmesinden rahatsız oldu. Kuzu’nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bundan sonrası yargının konusu. Yargıyı rahat bırakın” demesi dikkat çekti.

ISITIP ISITIP GÜNDEME GETİRMEK DOĞRU DEĞİL

Suç örgütü liderliği ve cinayete azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmesine ilişkin soruşturmada ismi geçen AKP’li Burhan Kuzu hakkındaki iddialar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelemeye alındı. Hakkında inceleme başlatılmasının ardından Kuzu, “Fatih Portakal, amacın habercilik değil yargıyı etkilemek. Haberin güncelliği ortadan kalktı. Isıtıp ısıtıp her gün aynı meseleyi gündeme getirerek tahrik etmek doğru değil. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı, bundan sonrası yargının konusu. Yargıyı rahat bırakın” diye yazdı.

3 SAATTE KAYIPLARA KARIŞTI

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” suçlamaları da bulunan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 akşamı tartışmalı bir şekilde 3 adamı ile birlikte tahliye edildi. Savcılık Zindaşti’nin tahliyesine itiraz etti. Hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak kayıplara karışan Zindaşti bir türlü bulunamadı. Zindaşti’nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi.

SAVCI VE HAKİMLER KUZU’YU İŞARET ETTİ

İddiaları, “Kendisini tanımam” diyerek reddeden Burhan Kuzu’nun Zindaşti bağlantısını Cumhuriyet, yemek yerken çekilmiş fotoğrafını yayımlayarak ortaya çıkarmıştı. Zindaşti’nin tahliyesine ilişkin soruşturma başlatan HSK’nin görevlendirdiği müfettişlere ifade veren cumhuriyet savcısı Ercan Devrim ile hâkimler Özkan Gürel ve Ersin Öztürk “Sürekli arıyordu. İran ile ilişkiler için serbest kalmalı diye” diyerek Kuzu’nun Zindaşti’nin tahliyesi için yaptığı baskıları detaylarıyla anlatmıştı.

“Babacım burası çok önemli” Levent Kenez yorumladı!

medyabold
Devamını Oku »

Bakanlığı ifşa ettiği sahtekarlar isim değiştirip halk sağlığıyla oynamayı sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar incelemesi sonucu taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan 74 firmaya ait 99 ürünü ifşa etti. Firmalar küçük cezalarla kurtulurken, çoğu da marka ismini değiştirip yoluna devam ediyor.

BOLD – Tarım ve Orman Bakanlığı 74 firmaya ait taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan 99 ürünü ifşa etti. Halk sağlığını tehlikeye sokan ürün üreten bu firmalar küçük cezalarla kurtulup yeni markalarla çalışmaya devam ediyor.

ÜRETMEDİKLERİ ÜRÜN KALMAMIŞ

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31’inci maddesi 6’ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen aralarında süzme çiçek balı, alkollü ve alkolsüz içecekler, bitkisel yağ ve margarin, çikolata, et ve süt ürünlerinin yer aldığı ürünler ile firma ve üretim yerleri liste halinde paylaşıldı.

İŞTE HİLELİ GIDA ÜRETE FİRMALAR

Bakanlığın paylaştığı taklit ve tağşiş ürün üreten firmalar şöyle:

“Güven Bar Restaurant-Ordu. Doruk Gıda İmalat ve Paketleme-Avcılar. Özmertler Mobilya Ambalaj Temz.Gıda Teks.İnş.San.Tic. Ltd.Şti. Adıyaman. MKD Fonksiyonel Ürünler Gıda Medikal ve Kozmetik İç ve Dış Tic Ltd. Şti. Avcılar. Global Enerji İçecekleri -Beylikdüzü. Pars Fonksiyonel Enerji İçecekleri Gıda Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti. Büyükçekmece. Hünkar Bal – Çankaya. Çeşme Süt ve Tarım Ürün. San. Tic. Paz. Ltd. Şti./Selçuk-İzmir. Okan Gıda Üretim Pazarlama- Bayrampaşa/İstanbul. Agen Çay Pazarlama- Akçaabat/Trabzon. Gap Çay Gıda San. İth. İhr. Paz. Tic. Ltd. Şti. Sarıçam/Adana. Başar Çay Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Tekkeköy/Samsun. Ali Yelyetmez Global Enerji İçecekleri- Beylikdüzü/İstanbul. Değirmencioğlu Çay Paketleme Gıda Pazarlama Arsin/Trabzon. Başar Çay Gıda Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi-Tekkeköy-Samsun. Uğur Sertkaya Albatros Market – Denizli. Soliya Gıda İnşaat Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. Torbalı/İzmir. Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi -Orhangazi/Bursa. Seyyar Manav- Cesim Şen- Nazilli/Aydın. Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/Bursa) Kardelen Tarım Ürün. Gıda Mad. Tem. Malz. ve Konf. Koz. İtr. Top. Paz. İth. ve İhr. Tic. Ltd. Şti.(Yenimahalle/Ankara) Alba Ticaret (Selendi/Manisa) Özışıl Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. (Efeler/ Ayrdın) E.A.T. Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. (Efeler/Aydın) Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Ayvalık/Balıkesir) Yağmur Gıda -Bünyamin Saltık (Çanakkale) Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/Bursa) Yağmur Gıda -Bünyamin Saltık (Çanakkale) Dağıtıcı: Buzzer İçecek Paz. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. Bayraklı/İzmir Üretici: Övül Çikolata Şekerleme Turizm Gıda İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Menemen/İzmir. Mehmet Yasin Kuruçimen Bahçelievler/İstanbul. Sofram Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Çatalca/İstanbul. Göçmez Gıda-Engin Göçmez- Esenyurt/İstanbul.Tama Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: Talatpaşa Mah. Alakoç Sok. No:2/A Merkez Kağıthane/İSTANBUL. Medine Et ve Gıda Tic.San.Ltd.Şti./Sahabiye Mah., Çiğdem Sok., No:1/A, Kocasinan/KAYSERİ. Kardeşler Lokantası (Kardeşler Pide-Döner)-Sedat PAMUKLU/Şeyhcui Mah., Kemal Nehrozoğlu Cad., No:62/A, Merkez/AMASYA. Altınyayla Kasabı-Ertuğrul ATALAY/Alsancak Mah., Yavuz Sultan Selim Cad., No:55/A, Kocasinan/KAYSERİ. Dostlar Kasabı-Cemal ALKAN/Mehmet Akif Ersoy Mah., Yavuz Sultan Selim Cad., No:3/2, Kocasinan/KAYSERİ. Dörtyol Şarküteri-Mustafa ÖZÇEKİÇ/Cumhuriyet Mah., Yavuz Sultan Selim Cad., Elvan Apt., No:104/B, Kocasinan/KAYSERİ. Sönmez Kasabı-Mehmet SÖNMEZ/Mehmet Akif Ersoy Mah., Yavuz Sultan Selim Cad., No:160, Kocasinan/KAYSERİ. Çizmeli Et ve Et Ürünleri Ür. Paz. İnş. Nak. Tarım ve Hayvancılık İth. İhr. Ltd. Şti./Yenipervane Mah., Atlas Cad., Altın Apt., No:9/A, Kocasinan/KAYSERİ.Eylül Pide ve Lahmacun SalonuAziz YURDUNUSEVEN/Bahçeleriçi Mah., Zübeyde Hanım Cad., No:30/3-C, Merkez/AMASYA. Tadım Kafeterya- Hüseyin SEKMEN/Liseler mah., Hükümet Cad., No:121/B, Ünye/ORDU. Ceylanlar İth. İhr. Et Gıda ve Hayv. Ür. San ve Tic. Ltd. Şti.- Ceylan Et/ Selahaddin Eyyubi Mah., Erzurum Kongre Cad., No:78, Esenyurt/İSTANBUL. Asil Et Gıda Hayvancılık Tic. Ltd. Şti./ Meydan Mah., 39022 Sk., No:4/A, Seyhan/ADANA. Akşehir Bahadır Gıda Tar. Hay. Tem. San. Tic. Ltd. Şti./ İstasyon Mah., 6 Tisan Sk., No:10, Akşehir/Konya. Çorum Et-Sedat TÜR/ Yeni Hayat Mah., Yeni San. Sit., 5. Cad., No:21, Sungurlu/ÇORUM. Meşhur Köfteci Deli Mehmet’in Yeri-Oğuzhan COŞKUN/Karakeçili Mah., Azap Ahmet Sk., No:33, ÇORUM. Salih Sucukları-Salih Sucukları Et ve Et Ürünleri Gıda Hayv. San ve Tic. Ltd. Şti./Yeni Sanayi Sit., 7. Sk., No:22, Sungurlu/ÇORUM. Sun-Et Hayvancılık Gıda Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti./ Yeni Sanayi Sitesi, 13. Blok, No:81, Sungurlu/ÇORUM. Veha Et Ürünleri-Hacer KEYVAN/Yeni Hayat Mah., Yeni Sanayi Sit., 1. Cad., No:190, Sungurlu/ÇORUM. Dora Et-Sadun DORA/ Meydan Mah., Bakımyurdu Cad., No:149/A, Seyhan/ADANA. Emir Et ve Et Ürünleri TicaretiHüseyin SAKLI/Aydınlar Mah., Vefa Cad., No:268/B, Seyhan/ADANA. Emir Et ve Et Ürünleri TicaretiHüseyin SAKLI/Aydınlar Mah., Vefa Cad., No:268/B, Seyhan/ADANA. Dora Et-Sadun DORA/ Meydan Mah., Bakımyurdu Cad., No:149/A, Seyhan/ADANA. Servet Et-Nevzat ERGİNDAĞ/Tepeüstü Mah., Doğanevler Cad., No:14/A, Ümraniye/İSTANBUL. Dora Et-Sadun DORA/ Meydan Mah., Bakımyurdu Cad., No:149/A, Seyhan/ADANA. Hacı Usta Kebap ve Lahmacun SalonuMahmut AKARSU/Belediyeevleri Mah., 84081 Sokak, No:34/A, Çukurova/ADANA. Uludağlar Tar. Hay. İnş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. Yani Mah. İncirlik Bulv. Büyük Toptancılar Çarşısı 2075 Sk. 5. Blok No:64 Sarıçam/ADANA. Akdünya Süt ve Süt Ür. İml. San. ve Tic. Ltd. Şti. -Fevzi TOPRAK Yıldırım Mah. Nur Sok. No:3/A Suruç/ŞANLIURFA. Dorak Gıda İnş. Otom. San. ve Tic. Ltd. Şti. Fevzi Çakmak Mah. 10474 Sok. No: 18 Karatay/KONYA. Kayabey Süt ve Süt ÜrünleriFerat KAYMAKÇIOĞLU Fevzi Çakmak Mah. 10419 Sok. No:6 Karatay /KONYA. Sütçü Murat Tur. Gıda Org. San. Tic. Ltd. Şti. Yeni Mah. Semt Sahil Cad. No:55 Edremit/VAN. Sütsa Hakkı YALLIOĞLU Düden Mah. Hanımeli Sok. Altınova Kepez/ANTALYA. Baltalı Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. / Kızılcayer Kümeevler No:12/1 Düzce Seferihisar – İzmir. Boyraz Yöresel Ürünler – Burak Boyraz Mahmutpaşa Mah. G.O.P Bulvarı No:267 TOKAT. Adapey Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. Hacıköy Mah. Hacılar Cad. No:44 Merkez Arifiye – Sakarya. Vip Ortadoğu Gıda Turz. İnş. Turz. İnş. Taah. İml. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. / İvedikköy Mah. 1468.Cad. 2265.Sok. No:10/A1-A2-A3-A4 Yenimahalle/ANKARA. Atraflar Tarım Hay. İnş. Taah.San.Tic.Ltd.Şti. Hacıkadı Mah.Küçük Sanayi Sitesi C / Blok No:12 Perşembe Çaycuma /ZONGULDAK. Balat Yöresel Ürünler. Kırmızılar Tur. Tes. Tic. Ltd. Şti. Satıbeyler Mah. Atatürk Cad. No:122 Bakacakkadı Beldesi/ ZONGULDAK. KDZ Ereğli Osmanlı Süt Ür. San. ve Tic. Ltd. Şti. Belen Yeni Mah. 1 No lu San. Cad. D Blok No: 1 Ereğli /ZONGULDAK. Hafize Ana Köy ÜrünleriSerkan Erişoğlu Merkez Mah. Ankara Cad. No:66/A Bakacakkadı /ZONGULDAK. ŞİFA SÜT ÜRÜNLERİ-Şahin KOYUNCU Ata OSB Mah. Denizli Bulv. No:116/1 Efeler/AYDIN. Baltalı Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. / Kızılcayer Kümeevler No:12/1 Düzce Seferihisar – İzmir. Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk – İzmir. Sütsa-Hakkı Yallıoğlu Düden Mah. Hanımeli Sok. No: 767 Altınova Kepez Antalya. Aktif Farma Kimya Ticaret Limited Şirketi Ümraniye/İSTANBUL. Naturals Bitkisel Ürünler Remzi DURAK/ Derince/KOCAELİ. Sidra Gıda İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. İzmit/KOCAELİ. Lokman Aktar Şifalı Bitkiler Gıda Takv. Akt. Bah. Bitk. Yağ Tic. Enver Polat Merkez/AFYON. Şahımerdan Bitkisel Ürünler İmalatı-Sezayi SAVAŞ Akdeniz/MERSİN. Şehzade Çerez-İrfan DİNÇER Saruhanlı/Manisa. Ötüken Ticaret – Sedat OMUZUBOZLU Etimesgut/ANKARA. Satış Yeri: Waden Sağlık Veysi DENLİ Artuklu/MARDİN. Sidra Gıda İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti./ İzmit/KOCAELİ. Satış yeri: Bahar Bitkisel Mehmet ÇIRAK Konyaaltı/ANTALYA”

“Babacım burası çok önemli” Levent Kenez yorumladı!

medyabold
Devamını Oku »

İsrail, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile ilişkilerini sınırlandırıyor

İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında iş yapan şirketlerin listesini açıklayan Birleşmiş Milletler’le ilişkilerini sınırlandırıyor. İsrail, BM İnsan Hakları Komiseri ile artık iş birliği yapmayacak. ABD yönetiminden de BM’nin listeyi açıklamasına tepki geldi.

BOLD – BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin (OHCHR) Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren 112 şirketin ismini açıklamasına İsrail’den tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’le artık işbirliği yapmayacağı duyuruldu.

İsrail 2012 yılında da BM İnsan Hakları Konseyi ile işbirliğine son vermiş, ardından da BM’nin kültür ve bilim örgütü UNESCO’dan çekilmişti. İsrail, BM’yi ve BM’ye bağlı örgütleri İsrail düşmanı tavır almakla suçluyor.

Filistinliler ise listenin açıklanmasından memnun. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saeb Erakat, “Bu veri bankası, İsrail’in yasa dışı sömürgeci yerleşim niyetlerinin hesabını çekmesi için yarım yüzyıldan beri atılan ilk somut adım” diye konuştu.

AF ÖRGÜTÜNDEN DESTEK

Listenin açıklanmasına destek veren Uluslararası Af Örgütü de “İşgal edilen bölgelere sivilleri yerleştirmek, insani devletler hukukunu ihlalidir ve bir savaş suçu ile kıyaslanabilir” açıklamasını yaptı.

Listede adı yer alan şirketlerin yasadışı bir durumdan faydalandığına işaret eden örgüt, uluslararası toplumun bu listeyle söz konusu yerleşimlerin normalleştirilemeyeceği konusunda bir mesaj verdiğini kaydetti.

ABD’DEN LİSTENİN AÇIKLANMASINA TEPKİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşmiş Milletler’in Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren firmaları açıklamasının, kurumun “İsrail karşıtı” tutumunu sergilediğini ifade etti.

Söz konusu listenin oluşturulmasında ABD’nin rol almadığını vurgulayan Pompeo, “BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet tarafından yayınlanan bu liste beni şaşkınlığı uğrattı. Bu olay aslında BM’nin alışılagelmiş İsrail karşıtı tutumunu doğruluyor” diye konuştu.

Bu durumun, İsrail’in tecridine yol açtığını iddia eden Pompeo, “Liste, İsrail karşıtı boykotu, tasfiyeyi ve yaptırımları kolaylaştırıyor. Ayrıca İsrail-Filistin barışı için yürüttüğümüz müzakerelere gölge düşürüyor” diye konuştu.

BM’NİN AÇIKLADIĞI LİSTE

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Batı Şeria’da işgal altındaki Filistin topraklarında iş yapan 112 şirketin listesini yayımlamıştı.

Listede Airbnb, TripAdvisor, Booking.com ve Motorola gibi dev uluslararası şirketler de var

BM işgal altındaki Filistin topaklarında iş yapan şirketlerin listesini yayınladı

medyabold
Devamını Oku »

Taliban Afganistan’da bir haftalık kısmi ateşkesi kabul etti

ABD ile Taliban arasında yürütülen barış görüşmelerinde ilerleme sağlandı. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Taliban’ın Afganistan’da bir haftalık kısmi ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

BOLD – ABD Savunma Bakanı Mark Esper, barış görüşmelerinde uzlaşma sağlanabilmesi amacıyla Taliban milislerinin bir hafta boyunca şiddeti azaltacaklarını söyledi.

Esper, Brüksel’deki NATO savunma bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Taliban ile “yedi gün boyunca şiddetin azaltılması yönünde öneriyi” müzakere ettiklerini ifade etti.

Washington, ABD ile Taliban arasında barış anlaşmasının imzalanabilmesi için öncelikle şiddetin azaltılmasını talep ediyordu. Esper, Taliban’ın ne kadar ciddi olduğunu anlayabilmek için yedi gün sürenin yeterli olacağının altını çizdi.

Taliban’ın üst düzey bir yöneticisi de yaptığı açıklamada cuma gününden itibaren saldırıları azaltmaya hazır olduklarını söylemişti.

Afganistan’da yaklaşık 18 yıldır süren savaşa siyasi çözüm bulabilmek amacıyla ABD yetkilileri ile Taliban temsilcileri arasında Temmuz 2018’den beri görüşmeler yürütülüyor.

ABD Donanması, Umman Denizi’nde İran yapımı silahlar ele geçirdi

medyabold
Devamını Oku »

Libya’da Trablus’un dışa açılan kapısı Mitiga Havalimanı saldırılar sonrası kapatıldı

Libya’nın başkenti Trablus’un faaliyetteki tek havalimanı, Halife Hafter’e bağlı güçlerin roket saldırıları nedeniyle kapatıldı.

BOLD – Libya’da başkent Trablus’un dışa açılan kapısı konumunda bulunan Mitiga Havalimanı Halife Hafter’e bağlı güçlerin roket saldırıları nedeniyle kapatıldı.

2014’te başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havalimanı’nın rakip isyancı gruplar arasındaki çatışmalar ve saldırılarda kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, Mitiga yurt içi ve uluslararası uçuşlar için tek adres haline gelmişti.

Hafter güçleri ele geçirmeye çalıştığı Trablus’un merkezine de havan topu saldırısı düzenlendi. Sağlık Bakanlığı kaynakları, saldırıda bir kadının öldüğünü dört kişinin yaralandığını açıkladı.

İTALYA’DA IRKÇI SİYASİDEN İLGİNÇ ÇIKIŞ

İtalya’da ana muhalefet lideri Lig Partisi lideri Matteo Salvini, hükümetin Libya politikasını eleştirdi, “Türkiye gibi yapmalıyız” dedi

İtalya’da ana muhalefet lideri Matteo Salvini, hükümetin Libya’da tarafsız kalma politikasını eleştirdi. Aşırı sağcı Lig Partisi’nin lideri Salvini, Türkiye gibi yalnızca meşru Libya hükümetiyle görüşülmesi gerektiğini söyledi. Salvini, “Libya’da artık güvenilir bir muhatap değiliz. Libya’ya bizden daha uzak olan Türkiye asker yolluyorsa, İtalya işini yapmadığı içindir” dedi

ABD Donanması, Umman Denizi’nde İran yapımı silahlar ele geçirdi

medyabold
Devamını Oku »

ABD Senatosu, Başkan’ın İran’a savaş yetkisini kısıtlayan tasarıyı onayladı

ABD’de Cumhriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato, Başkan Donald Trump’ın İran’a karşı askeri bir operasyon düzenleme yetkisine sınırlama getirmeye yönelik tasarıyı kabul etti.

BOLD ABD Senatosu, Başkan Trump’ın İran’a askeri operasyon düzenleme yetkisini kısıtlayan ve her iki parti tarafından da destek bulan tasarıyı onayladı.

Demokrat Senatör Tim Kaine tarafından kaleme alınan tasarı Senato’da 8 Cumhuriyetçi senatörün de Demokratlar’a katılmasıyla, 45’e karşı 55 oyla kabul edildi.

Tasarı, Başkan’ın İran’a yönelik askeri operasyonlar öncesi Kongre’ye danışmasını öngörüyor.

Önce Temsilciler Meclisi’ne gönderilecek olan tasarı, kabul edilmesi halinde onay için Beyaz Saray’a gönderilecek. Trump’ın bu aşamada tasarıyı veto etmesi bekleniyor.

Benzer bir tasarı Ocak ayı başında, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD hava saldırısıyla öldürülmesi sonrası, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti. Bu tasarının bağlayıcılığı bulunmuyordu.

Suriye Meclisi, 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak kabul etti

medyabold
Devamını Oku »

Aslı Erdoğan’a devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçlamasından beraat

Özgür Gündem gazetesi davasında Necmiye Alpay ve Bilge Aykut tüm suçlardan beraat etti. Aslı Erdoğan hakkında ise devletin birliğini, bütünlüğünü bozma ve örgüt üyeliği suçlarından beraatine karar verildi.

BOLD – Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yöneticileri, yazarları ve yayın danışma kurulu üyelerinin aralarında bulunduğu 9 ismin yargılandığı davanın 16. duruşması bugün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Özgür Gündem Ana Davası’nda Necmiye Alpay ve Bilge Aykut’un tüm suçlardan beraatine karar verildi. Aslı Erdoğan’ın da devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma ve örgüt üyeliği suçlarından beraatine hükmedildi. Propaganda suçu yönünden de Basın Kanunu’ndaki 4 aylık sürenin aşılması nedeniyle düşme kararı verildi.

Haklarında yakalama emri bulunan ve henüz ifadesi alınmamış olan Filiz Koçali ve Ragıp Zarakolu’nun dosyalarının ayrılmasına hükmeden mahkeme, Zana Kaya, İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı ve Eren Keskin yönünden de süre talep edildiği için dosyanın ayrılmasına karar verdi.

medyabold
Devamını Oku »

Bir yılda erkeklerin öldürdüğü kadın sayısı 328

Basında yer alan haberlere göre 2019 yılında 328 kadın ve 15 çocuk, erkekler tarafından katledildi. 51 kadına tecavüz edildi.

BOLD – Bianet, 2019’un erkek şiddeti raporunu hazırladı. 1 Ocak-31 Aralık 2019 arası yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlenen güncel verilere göre, erkekler, geçen sene en az 328 kadını ve aralarında bebeklerin de olduğu 15 çocuğu öldürdü.

ÇOCUK İSTİSMARI DA AZ DEĞİL: 279

Rapora yansıyan diğer veriler de şöyle: 51 kadına tecavüz, 712 kadını fuhşa zorlama, 232 kadını taciz, 279 çocuğu istismar. Son altı yılda en az bin 699 kadın öldürüldü, 2705’i de yaralandı.

Yine erkekler 2019’da, en az 20 kadını öldürmeye teşebbüs etti. 23’ünü öldürmekle tehdit etti. Geçen yıl aralarında trans bireylerin de olduğu en az 30 kadının ölümü basına ‘intihar’, ‘intihara sürüklenme’ ve ‘şüpheli intihar’ diye yansıdı.

BİRİ HOLLANDALI DİĞERİ FASLI KADINDI

2019’da erkeklerce taciz edilen kadın sayısı en az 232. Tacize uğrayanlardan ikisi Hollandalı biri de Fas’lıydı. Ayrıca bir kadın engelliydi. Erkeklerden üçü cezaevinden ‘izinli’ çıkıp kadınları taciz etti.

TACİZCİ 120 ERKEK KADINLARCA TANINMIYORDU

Kadınlar tacizci 120 erkeği tanımıyordu. En az 90 kadını doktor, rektör, araştırma görevlisi, polis, gardiyanlar, hâkim gibi kamu çalışanları, birini sahte diş hekimi, üçünü akrabası, üçünü din görevlisi taciz etti. En az 15’ini taciz eden erkeğin yakınlık durumu basına yansımadı.

ÖZTOKAT VE KEPENEK’İN ÇALIŞMASINI HALİL ERGÜN SESLENDİRDİ

Ege Öztokat’ın medya taramasını yaptığı ve Evrim Kepenek’in hazırladığı erkek şiddeti çetelesinin afişlerini ve videosunu Beste Yamalıoğlu ve Salih Gürkan Çakar hazırladı. İnfografikte yer alan kare ise foto muhabiri Yasin Akgül’e ait. Videodaki Türkçe seslendirmeyi Halil Ergün, Kürtçe’yi Vedat Yıldırım ve İngilizce’yi ise Murat Utku yaptı.

Toplumun her kesiminden gelen tepkiler AKP’ye geri adım attırıyor

medyabold
Devamını Oku »

HDP’ye 15 Şubat operasyonu

Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da Türkiye’ye teslim edilişinin 21’inci yıl dönümü öncesi birçok kentte çok sayıda adrese baskın düzenlendi. HDP yöneticileri gözaltına alındı.

BOLD – Polis, Diyarbakır, Tunceli, Van, Mardin, Ankara ve İstanbul’da çok sayıda adrese baskın yaptı. HDP’li eşbaşkanların da aralarında bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı açıklanmadı. Mezopotamya Ajansı Van muhabiri Yunus Durmaz da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. Durmaz’ın gözaltı gerekçesi bilinmiyor.

Operasyon, Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da Türkiye’ye teslim edilişinin 21’inci yıl dönümünden bir gün önce gerçekleştirildi.

 

medyabold
Devamını Oku »

Çin’de yeni koronavirüs salgını hız kesmiyor

Çin’de koronavirüs salgını hız kesmiyor. Covid-19 virüsü nedeniyle son 24 saatte 121 kişi öldü. Ölü sayısı bin 381’e çıktı. Yaklaşık 2 bin 400 yolcusuyla 5 ülkenin kabul etmediği bir yolcu gemisini ise Kamboçya kabul etti. Çin dışında ilk kez bir bölge Vietnam’da virüs nedeniyle karantina altına alındı.

BOLD Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hız kesmeden can almayı sürdürüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre son 24 saatte Covid-19’dan dolayı 121 kişi hayatını kaybetti.

Ülke genelinde virüsün aldığı can sayısı bin 381’e ulaşırken, yeni tespit edilen vaka sayısı ise 50 bin 90’a çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yeni can kayıplarının 116’sının Covid-19’un merkez üssü Hubey eyaletinde gerçekleştiğini, başkent Pekin’de de üç kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

KAMBOÇYA GEMİYİ KABUL ETTİ

Bin 455 yolcu ve 855 mürettebatı ile salgın nedeniyle beş ülkeden yanaşma izni alamayan bir yolcu gemisine Kamboçya ‘yeşil ışık’ yaktı. Gemide salgına 200 kişinin yakalandığı sanılıyor. Kamboçya yönetimi bu hastalardan sadece ileri yaşta olanların karaya ayak basabileceğini açıkladı.

Sydney açıklarında bekletilen diğer bir yolcu gemisinde de Avustralyalı yetkililer tarafından yapılan tetkiklerin ardından bir kişinin solunum yolu sorunu yaşadığı tespit edildi. Fakat Avustralya Sağlık Bakanlığı bu kişinin salgından dolayı hastalandığını henüz onaylamadı.

VİETNAM’DA 10 BİN KİŞİYE KARANTİNA

Vietnam’da 10 binden fazla kişinin yaşadığı Son Loi bölgesi yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı.

Yetkililer, başkent Hanoi yakınlarındaki tarım bölgesinde yaşayan 6 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine, onlarca köyün olduğu alanı 20 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapattı.

Hanoi’nin 40 kilometre uzaklığındaki Son Loi, virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinden sonra karantinaya alınan ilk bölge oldu.

RUSYA’DA KARANTİNADAN KAÇAN KADINLAR

Rusya’da Covid-19 adındaki koronavirüs karantinasına alınan ancak daha sonra hastaneden kaçan 32 yaşındaki Alla Ilyina, yetkililerin zorla kendini hastaneye geri götürme çabalarına karşı direniyor.

Alla Ilyina’nın St. Petersburg’daki evinde olduğu, ancak kendisini eve kilitleyerek polis memurlarına kapıyı açmayı reddettiği belirtildi.

Geçen ay Çin seyahatinden geri dönen Ilyina, 6 Şubat’ta yapılan test sonuçları negatif çıksa da koronavirüsün kuluçka süresi olan iki hafta boyunca karantinada tutulmak istendi.

Ancak hastanedeki koşullara daha fazla dayanmak istemeyen Ilyina, elektronik kilidi kırarak hastaneden kaçtı. Instagram hesabından hastaneden nasıl kaçtığını gösteren bir plan da çizdi.

Alla Ilyina, Rusya’da karantinadan kaçan tek kişi değil.

Geçen hafta Rus medyası 34 yaşındaki Guzel Neder’in de Samara şehrindeki hastaneden oğluyla beraber camdan atlayarak kaçtığını aktarmıştı.

SARS’a çare bulan doktordan korkutan açıklama: Covid-19 dünyanın yüzde 60’ını etkileyebilir

medyabold
Devamını Oku »

ABD Donanması, Umman Denizi’nde İran yapımı silahlar ele geçirdi

ABD Donanması’na ait bir savaş gemisi, Umman Denizi’nde İran’a ait olduğu tahmin edilen silahlar ele geçirdi. Silahların Yemen’deki İran destekli Husilere gittiği tahmin ediliyor.

BOLD – ABD Donanmasına ait USS Normandy savaş gemisi, Umman Denizi’nde İran’a ait olduğu tahmin edilen silahlar ele geçirdi.

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, “tasarımı ve üretimi’’ İran’a ait olduğuna inanılan silahlar arasında 150’nin üzerinde tanksavar güdümlü füze ve üç adet karadan havaya fırlatılabilen İran füzesi bulunuyor.

USS Normandy savaş gemisinin silahları Umman Denizi üzerinde seyreden bir yelkenlide ele geçirdiği belirtildi.

YEMEN’DEKİ HUSİLERE GİTTİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Açıklamada, “Ele geçirilen silahlar arasında Rus yapımı Kornet tanksavar güdümlü füzelerinin İran üretimi kopyası olan 150 adet ‘Dehlavieh’ tanksavar güdümlü füzesi de yer alıyor’’ ifadesi kullanıldı.

Yelkenlide ele geçirilen diğer silah parçalarının da İran yapımı ve üretimi olduğu ifade edildi. Bu silahlar arasında karadan havaya fırlatılabilen üç adet İran füzesi, İran yapımı termal görüntüleme silah mercekleri, İran yapımı insansız hava ve kara araçları için parçalar bulunuyor. Havadan karaya fırlatılabilen füzelerin türü hakkındaysa ayrıntı verilmedi.

Gemiye 9 Şubat’ta yüklendiği tespit edilen silahların Yemen’deki Husiler’e gitmekte olduğunun değerlendirildiği bilgisi de verildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bahçeli’nin açıklamaları dolayısıyla Türkiye’yi uyardı

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın bürokratından itiraf: Basın yasaları ihtiyaca cevap vermiyor!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, basın yasalarının ihtiyaçlara cevap vermediğini söyledi. “Yıl sonuna kadar yeni bir basın hukuku belgesi ortaya koyacağız” dedi.

BOLD – Basın özgürlüğü alanında ismi 3’üncü dünya ülkeleri ile yan yana anılır hale gelen Türkiye’nin özellikle yasal düzenlemelerdeki yetersizliğini iktidar cenahı da kabullenmek zorunda kaldı.

KURUMSAL YANINDA BİREYSEL MEDYA ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, kurumsalın yanında bireysel medyanın da ortaya çıktığını, mevcut basın hukukunun ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldiğini söyledi. Çalışmalara başladıklarını, yıl sonuna kadar yeni bir basın hukuku belgesi ortaya koyacaklarını belirtti.

BASIN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN GERİYE GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Uçum, kendilerini ‘Fikri faaliyeti belgeye dönüştürme kurulu’ şeklinde tanımladı, 21. yüzyıl medya hukukunu oluşturmak için görüşler almaya devam edeceklerini söyledi. Basın alanında da hak ve özgürlüklerin geriye gitmesinin kabul edilemez olduğunu kaydederek “Aralarında basın işkolunda da olan dağınıklığı giderip tekleştirme çalışmamız olacak” diye konuştu.

HUKUK POLİTİKASI ÇIKARIYORUZ

Ceza hukuku konusunda da çalışma grupları oluşturduklarını bu noktadaki sürecin işlediğini ifade eden Uçum, “Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu gibi konularda da çalışmalarımız var. Biz, sonuçta yasa teklifi taslağı hazırlamıyoruz. Hukuk politikası çıkarıyoruz. Bunun kanuna nasıl dönüşeceği konusu siyasi iradenin konusudur” açıklaması yaptı.

BURHAN KUZU HAKKINDA ‘İDDİA VARDIR, SAVUNMA VARDIR’

Bir uyuşturucu kaçakçısıyla yemek fotoğrafları ortaya çıkan ve Cumhuriyet Savcılığı’nca hakkında soruşturma yürütülen Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu ile ilgili soruya, şu karşılığı verdi: “İddia vardır, savunma vardır. Bu konuda peşin hüküm negatiftir.”

AİHM KARARLARINA UYULUYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının ‘yönlendirici denetim’, ‘Dosyayı yeniden ele alma kararı’ olduğunu söyleyerek, “AİHM kararlarına uyulmadığı iddiası doğru değil” savunması yaptı.

31 EKİM 2018’DE BAŞKANVEKİLİ ATANDI

Hukuk Politikaları Kurulu Üyeleri, 9 Ekim 2018’deatandı. Mehmet Uçum da 31 Ekim 2018’de kurulun başkanvekili olarak görevlendirildi. Kurulun konu başlıklarını ve yürütülen çalışmaları şöyle açıkladı:

1. Hukuk ve Sistem Reformu: Bu alanda; akademisyenler, uzmanlar ve hukukçuların katılımıyla 4 çalıştay gerçekleştirildi.

2. Hak ve Özgürlükler Hukuku: Bu alanda, yüksek yargı, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve uzmanların katılımıyla çalıştay gerçekleştirildi.

3 . Çalışma İlişkileri: İş kodu (iş hukuku mevzuatının tekleştirilmesi), bireysel iş hukuku, toplu iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında; yargı mensuplarının, akademisyenlerin, işçi ve işveren sendikalarının, baroların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle 15 çalıştay ve çalışma toplantısı yapıldı.

4. Ceza Hukuku: Ceza, ceza yargılaması ve infaz hukuku, önleyici suç kolluğu, suça sürüklenen çocuklar alanlarında; yargı mensuplarının, akademisyenlerin, baroların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 6 çalıştay gerçekleştirildi.

5. Avukatlık Hukuku: Türkiye Barolar Birliği, barolar, hukuk dernekleri ve kamu avukatlarının temsilcileriyle 4 çalışma toplantısı yapıldı.

6. Tahkim Hukuku: Bu alanda, TOBB Tahkim Heyeti, İstanbul Tahkim temsilcisi ve diğer ilgililerle bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

7. Kişisel Veriler Hukuku: Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile çalışma hayatı, sağlık alanı ve avukatlık hukuku mecralarında ilke kararlan oluşturulmasına yönelik çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Çalışma gruplarının faaliyetleri ele alınan konuya ilişkin politika belge taslağı, öneri/sonuç belgesi oluşturuluncaya kadar devam edecek.

Ankara Barosu’ndan Siyah Transporterla kaçırılanlara ilişkin rapor ve suç duyurusu

medyabold
Devamını Oku »

Dokuz yeni film gösterimde

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta 4’ü yerli 9 yeni film gösterime girdi.

BOLD– En iyi kostüm tasarımı Oscar’ını alan Little Women ve Guy Ritchie imzalı The Gentlemen haftanın dikkat çeken yapımları olarak öne çıkıyor. İşte 14 Şubat Cuma günü Türkiye’de vizyona giren filmler.

LITTLE WOMEN

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern, Merly Streep gibi isimlerden oluşan etkili kadrosuyla yeniden gösterime giren Küçük Kadınlar, her biri hayatlarını kendi bildikleri gibi yaşamaya kararlı dört genç kadın olan March kardeşlerin hikayesini zamandan bağımsız olarak anlatıyor.

THE GENTLEMEN

Guy Ritchie’nin kendi tarzına geri döndüğü The Gentlemen, The Gentlemen; İngiltere’de kurduğu büyük çaplı uyuşturucu imparatorluğunu Oklahomalı bir hanedana satma aşamasında olan Mickey Pearson’ın karmaşık öyküsünü anlatıyor. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant başrollerde…

KİRPİ SONIC

Aynı isimli ünlü video oyundan sinemaya uyarlanan Live-action&animasyon Sonic the Hedgehog, devletin mavi kirpi Sonic’i yakalaması için çılgın bilim insanı Dr. Ivo Robotnik’i görevlendirmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Jim Carrey başrolde…

YENİ BAŞTAN

La belle époque; 60’lı yaşlarındaki Victor’un, tarihin herhangi bir döneminin gerçekçi bir deneyimini müşterilerine sunma iddiasındaki girişimci bir firmanın imkânlarıyla 40 yıl önce hayatının aşkıyla tanıştığı dönemi tekrar yaşamasını konu ediniyor.

AĞIR ROMANTİK

Ağır Romantik, birlikte olacağı insanın centilmen ve romantik olmasını bekleyen Aslı ile Aslı’ya karşı ince ruhlu olan fakat büyük bir kapkaç çetesinin liderinin oğlu olduğunu Aslı’dan saklayan Kerem’in hikâyesini anlatıyor.

NASİPSE OLUR

Nasipse Olur, hayatında kısa süre içerisinde birçok olumsuz gelişmeye maruz kalan Günfer’in, onun bu kötü günlerinin şahidi Gökhan’ın yardımıyla tüm bu felaketlerden sıyrılmaya çalışmasını konu ediniyor.

AKILLI BALIK

Shark School, kendilerine her gün yeni şeyler öğreten öğretmenlerini çok seven iki balık Bella ve Milo’nun okulda yaşadıkları maceraları anlatıyor.

MASALLARDAN GERİYE KALAN

Masallardan Geriye Kalan, üniversitede doçent olan Evren ile yüksek lisans öğrencisi Hece arasında filizlenen aşkı konu ediniyor.

KİKİ: LANET-İ CİN

Kiki: Lanet-i Cin, ikinci eşinden olan kızı Elif’in hastalığına deva arayan Muzaffer’in, bu arayış sırasında bir medyuma başvurmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

medyabold
Devamını Oku »

Birleşmiş Milletler: İdlib’den Aralık ayından beri kaçanların sayısı 800 bini geçti

Birleşmiş Milletler, aralık ayından bu yana çatışmalardan kaçan Suriyelilerin sayısının 800 bini geçtiğini açıkladı. Sadece son üç gün içinde bölgeyi terk edenlerin sayısı da 140 bini geçti. Yardım örgütleri bölgede insani bir felaket yaşandığına dikkat çekiyor.

BOLD – Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Bürosu (OCHA), 1 Aralık’tan 12 Şubat’a kadar, yüzde 60’ı çocuk olmak üzere 800 binden fazla kişinin çatışma bölgesinden kaçmak zorunda kaldığını açıkladı. Sadece son üç gün içinde bölgeyi terk edenlerin sayısı da 140 bini geçti.

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı birlikler, muhalif grupların elindeki son bölge olan İdlib’de operasyonlarına devam ediyor.

SON 3 GÜNDE 140 BİN KİŞİ KAÇTI

Çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle bölgeden giderek daha fazla kişinin kaçtığını açıklayan Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Bürosu (OCHA), Aralık ayından bu yana kaçanların sayısının 800 bini aştığını belirtti.

BM’nin verilerine göre Suriye’nin kuzeyinden sadece son üç gün içinde kaçanların sayısının 140 bini geçti. Kaçanların yüzde 60’ını çocukların oluşturduğu tahmin ediliyor.

İNSANİ TRAJEDİ

OCHA Sözcüsü David Swanson bölgede zaten kötü olan durumun daha da kötüleştiğini belirterek, sivillerin fark edilmemek için daha çok geceleri kamyonlarla ya da yaya olarak İdlib’den uzaklaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Swanson, geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğüne de dikkat çekti.

BM sözcüsü Swanson, Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle çatışma yaşanmayan bölgelerin tamamen boşaldığı bilgisini verdi. BM’nin tahminlerine göre İdlib’de yaklaşık 3 milyon sivil yaşıyor ve bunların yarısından fazlasını iç göçle kaçanlar oluşturuyor.

İdlib’de gıda, barınma ve tıbbi sıkıntılar yaşandığını kaydeden yardım örgütleri, Suriye ve Rusya’nın düzenlediği hava bombardımanlarında çok sayıda hastanenin hedef olduğuna ve ayrıca Türkiye’nin de sınırları kapalı tuttuğuna dikkat çekiyor.

KAÇANLARIN 290 BİNİ ÇOCUK

Save the Children adlı çocukları koruma örgütü de bölgedeki mültecilerin durumunun endişe verici şekilde kötüleştiğini açıkladı.

En az 290 bin çocuğun şiddetten kaçmak zorunda kaldığını belirten örgüt, İdlib’de insani bir felaketin söz konusu olduğuna işaret etti.

Save the Children’ın yardım sorumlusu Sonia Khush, kötü hava koşulları nedeniyle bebekler ve çocukların öldüğünü belirtti.

63 UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İdlib bölgesinde “63 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğinin öğrenildiğini” duyurdu.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlib’deki gözlem noktalarına komando takviyesi yaptığı bildirildi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre TSK’dan gönderilen çok namlulu roketatarlar da Suriye sınırına konuşlandırıldı.

Rus medyası: El-Ais’taki gözlem noktasından Türkiye çekildi, teçhizatın bir kısmı bırakıldı

medyabold
Devamını Oku »