7 Eylül 2019 Cumartesi

EU warns Ankara over any plans to remove Istanbul mayor

Any attempt by President Recep Tayyip Erdogan’s regime to remove Istanbul’s mayor will have serious consequences, the European Parliament’s (EP) rapporteur on Turkey, Kati Piri, has warned.

“If they remove him, this will have very serious consequences for EU-Turkey relations. Better think twice before acting,” she warned.

Her warning followed comments by Turkey’s Interior Minister Suleyman Soylu that he would on Sunday reveal the fate Istanbul mayor Ekrem Imamoglu, whom he recently threatened “to ruin”.

In a tweet on Friday, Piri said: “Since local elections, [the] Turkish government started replacing elected mayors. Suleyman Soylu [is] now threatening Istanbul’s Ekrem Imamoglu.”

The left-wing Birgun daily reported on Friday that Soylu said he would talk about Imamoglu’s fate during a televised interview on Sunday.

This came after Soylu was asked on Friday by a reporter whether the ruling Justice and Development Party (AKP) was going to seize the Istanbul Metropolitan Municipality from the main opposition Republican People’s Party (CHP) by replacing Imamoglu with an appointed official.

Soylu’s statement came several days after his threat to “ruin” Imamoglu over a solidarity visit in Diyarbakir to the ousted mayors from the pro-Kurdish opposition Peoples’ Democratic Party (HDP), who were on August 19 replaced with state-appointed officials for alleged terror activities.

“We dismissed these three, and then the newly elected mayor of Turkey’s biggest city [Istanbul] went running to defend them. … Know your place. … If you don’t do your job and continue busying yourself in other affairs, we will ruin you,” the minister said, addressing Imamoglu on Tuesday.

Soylu was also asked by the same reporter on Friday to explain what he meant by saying he would “ruin” the main opposition mayor.

Soylu replied that he would explain it during a TV program on Sunday morning, in reference to his planned interview with journalist Hakan Celik.

Following Soylu’s comments, Imamoglu told reporters he would not be frightened off by such threats.

Imamoglu also said that he would also make a statement on Sunday to inform the public about the hundreds of cars lined up side by side in Istanbul’s Yenikapi square.

Imamoglu began the transfer of hundreds of vehicles to a square to keep his promise made before the elections to display the redundant cars of the municipality to reveal the extent of the extravagance during the AKP’s rule of Istanbul.

Soylu also commented on the mayor’s display of the cars and said Imamoglu was engaged in “showmanship.” He added that any wasteful spending of the municipality should be investigated and dealt with by the appropriate ministry.

A week earlier, the mayor also drew attention to the lavish expenditure of the previous AKP municipal administration, cutting $60 million of funding to charitable foundations close to Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his family.

Erdogan’s AKP government has removed dozens of HDP mayors since 2014, claiming that the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), which is designated as a terrorist organization by the Turkish state, had been taking advantage of the municipalities and their mayors for its illegal purposes.

The PKK has been in conflict with the Turkish state since 1984 when it launched a separatist insurrection in the country’s mainly-Kurdish southeast provinces.

Before the local elections on March 31, Erdogan said his government would not hesitate to dismiss any elected officials linked to terrorist organizations from their posts.

Interior minister faces backlash over his threat to ‘ruin’ Istanbul mayor

The post EU warns Ankara over any plans to remove Istanbul mayor appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/09/07/eu-warns-ankara-over-any-plans-to-remove-istanbul-mayor/
Devamını Oku »

Tank fabrikasıyla ilgili Erdoğan imzalı ‘gizli kararname’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tank palet fabrikası hakkında ikinci bir kararname imzaladığını ancak kamuoyundan gizlediğini ileri sürdü. Erdoğan’a resmi gazetede yayınla çağrısı yaptı.

BOLD – Aydın’daki Kurtuluş Günü programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının satışına ilişkin olarak yeni bir iddia gündeme getirdi.

KATAR ORDUSUNA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Kılıçdaroğlu, “Kalktılar tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Hadi fabrikaları sattın, ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya verir mi? Yok dediler öyle bir şey. Resmi Gazete’yi gösterdim, bir şey diyemediler. Şimdi ikinci bir kararname daha var, onu gizliyorlar. Katar ordusuna verdiler. İmzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete’de yayımla. Çünkü o tank palet fabrikası bu milletin vergileriyle kuruldu. Neden gizliyorsunuz milletten?”

HARCANAN HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ

Kılıçdaroğlu’nun harcanan her kuruşun hesabını vermekten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. “Vatandaştan para alıyorsan aldığın parayı kuruşu kuruşuna açıklayacaksın. Bizim inancımızda israf haramdır, eğer birilerini zengin etmek için vatandaşın ödediği vergiyi alıp bir çıkar grubuna aktarırsanız orada sorun var demektir. İstanbul’da Yenikapı’da binlerce araç. Bu paralar kime gidiyordu? Bütün bunları yeri geldiğinde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

ANAYASANIN DEĞİŞMESİ LAZIM, REFERANDUM YAPALIM

Kılıçdaroğlu bir siyasi patinin genel başkanının cumhurbaşkanı olamayacağını belirterek, “Bir cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamentoda namusu ve şerefi üzerine ant içiyor. 600 milletvekilinin gözü önünde bu yemin ediliyor. Ama bugün gördüğümüz tablo başka. Tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için gerekiyorsa Anayasa’nın değişmesi lazım. Gelin referandum yapalım.”

“İstanbul Büyükşehirde Türkiye’ye örnek bir düzelme olacak”

medyabold
Devamını Oku »

Yerli tohum üretimini yasaklayan AKP’ye ihanet suçlaması

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, yerli tohum üretimini yasaklayıp piyasayı küresel tohum tekellerine bırakan AKP’yi ihanetle suçladı.

BOLD – MHP eski Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2006 yılında yerli tohum üretimini yasaklayan AKP’yi sert şekilde eleştirdi. AKP’nin elde kalan son yerel tohumlar için de tuzak kurduğunu ifade etti.

PİYASA KÜRESEL TEKELLERE BIRAKILDI

Sosyal medya hesabından AKP’nin başlattığı Ata Tohum Projesini eleştiren Usta, “2006 yılında çıkardığı 5555 sayılı Tohumculuk Kanunuyla binlerce yıllık yerel tohumların satışını yasaklayan ve bütün piyasayı küresel tohum tekellerine bırakan AKP hükumeti, yaptığı büyük yanlışı düzeltmek için Ata Tohum Projesi başlatmış” dedi.

SORUMLULAR HESAP VERECEK Mİ?

13 yıl boyunca yerli tohum bitirildikten sonra, 3 Eylül 2019’da çıkarılan yönetmelikle; AKP hükumetinin bütün engellemelerine rağmen elde kalabilen cüzi miktardaki yerel tohum çeşitlerinin devlet adına tescil edilmesi hükmünün getirildiğini hatırlatan Usta, “Bunları kamu malı olarak tanımlıyor. Şimdi soru şu: 13 yıl boyunca Türk tohum piyasasını İsrail başta olmak üzere küresel tekellere teslim ederken aklınız neredeydi? Bu işin sorumluları hesap verecek mi” dedi.

ELDE KALAN TOHUM TÜRLERİNE TUZAK MI KURULUYOR?

Yerel tohumların bitme noktasına getirilmesinin ardından Ata Tohum Projesinin getirildiğini aktaran Usta, “Endişe ise şu: Bu proje ve yönetmelikle elde kalan azıcık yerel tohum türlerine başka bir tuzak mı kuruluyor? Devletin kozmik odasına dahi girilen bir ülkede, bu tohumların güvenliği sağlanabilecek mi” dedi.

KHK’lılara ‘harekete geçin’ çağrısı: “Karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalıyız!”

medyabold
Devamını Oku »

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde ortaya çıkarılan yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor

AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde ortaya çıkarılan yolsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Kırşehir Belediyesinin, kiraladığı 28 araç için bedellerinin tam 3.5 katı kira ödediği tespit edildi.

BOLD – Kırşehir’de AKP’li belediye döneminde temizlik ve çöp işleri için kullanılan 4 milyon TL bedelli toplam 28 aracın 1 yıllığına 14 milyon TL’ye kiralandığı ortaya çıktı.

AYNI ŞİRKET 19 YILDIR FAHİŞ FİYATTAN ARAÇ KİRALAMIŞ

Kırşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, araç alımında kullanılmak üzere banka kredisi çekmek için yetki istedi. Başkan Ekicioğlu, AKP’li eski Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci döneminde Kırşehir’in temizlik ve çöp işleri için bir şirketten araçların bedelinin 3,5 katına kiralandığını açıkladı. Aynı şirketin 19 yıldır Kırşehir Belediyesine çöp ve temizlik araçları kiraladığını da ifade etti.

4 MİLYONLUK ARAÇLAR 14 MİLYON TL’YE KİRALANMIŞ

Kırşehir Belediyesindeki israfı gözler önüne seren Ekicioğlu, “Yıllık bize 16-17 milyon TL’ye mal olan bir araç kiralama işi, araştırdık ve firmaya dedik ki, ‘elinizdeki bu araçları bize satın’. 5 milyon 800 bin Türk Lirası bize vadeli fiyat çıkardılar, peşin olursa 4 milyon TL’ye alabiliyoruz. 3 milyon TL de giderimiz olursa temizlik hizmetleri bize 7 milyon TL’ye mal oluyor. Yıllık 8 milyon kârımız oluyor arkadaşlar ve 1 yıl sonra da araçlar bize kalıyor” dedi.

“İstanbul Büyükşehirde Türkiye’ye örnek bir düzelme olacak”

medyabold
Devamını Oku »

Klopp, Dortmund ile şampiyon oldukları gece kamyon kasasında uyanmış

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, 2011’de Borussia Dortmund ile yaşadığı lig şampiyonluğu sonrası başına gelenleri anlattı.

BOLD – Borussia Dortmund’u 2010-2011 sezonunda Almanya Bundesliga’da şampiyon yapan Jürgen Klopp, şampiyonluk kutlamalarının ardından yaşadığı anları yakın zamanda Amazon’da yayınlanacak “Inside Borussia Dortmund” adlı belgeselde anlattı. Klopp, kutlama partisinden sonra bir kamyonda uyandığını ve öncesinde hiçbir şey hatırlamadığını dile getirdi:

KAFAM YERİNDE DEĞİLDİ, HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM

“Şampiyonluk sonrası verdiğim röportajlarda da belki belli olmuştur, kafam yerinde değildi! Doğru düzgün hiçbir şey hatırlamıyorum. Ama bir şeyi çok iyi hatırlıyorum. Birisine anlattım mı, ondan emin değilim…Ama parti sonrası garajın birinde bir kamyon kasasında uyandım. Tek başımaydım. Bir tek bunu hatırlıyorum, öncesinde neler olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.

Uyandım, kamyondan indim ve kendimi bir fabrika bahçesinde buldum. Sonra bahçede dolandım, bir adamın siluetini gördüm. Islık çaldım, bayağı yüksek sesle ıslık çalarım. Adam bunu duyunca yavaşladı. Bekledim ve sonra o adamın Aki Watzke (Borussia Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke) olduğunu gördüm. O koca bahçede bir tek ikimiz vardık.”

BİR TÜRK BİZİ GÖTÜRMEK İÇİN 200 EURO ALDI

Goal’de yer alan haber göre; Klopp, fabrikada mahsur kaldıkları için yola çıkarak otostop çekmek zorunda kaldıklarını söyledi ve devam etti: “Aki yolda eski bir pikabı durdurdu. Arabayı bir Türk sürüyordu. Aki ona, ‘Bizi İtalyanlar’a götür’ dedi. Adam da ‘Hayır, sizi oraya götürmeyeceğim’ dedi. Aki cebinden 200 euro çıkardı ve ‘Evet, götüreceksin’ diyerek parayı uzattı. Adam parayı görünce ‘Tamam’ dedi. Aki öne oturdu, ben arkaya oturdum. Çok yorgundum, kafamı cama vurup duruyordum. Bir yerden tak tak diye ses geliyordu. ‘Neler oluyor?’ dedim. Hayal gördüğümü sandım ama görmüyordum. Arabanın bagajı tavuk doluydu!”

KLOPP  TAVUKLAR ARASINDA UYANMIŞ

Dortmund ceosu Watzke, “Bagajda tavuklar vardı, bu doğru. Ancak 3 tane de ölü koç vardı, araba çok kötü kokuyordu. Klopp bunu fark edemedi bile!” diyerek Klopp’un açıklamalarını böyle doğruladı. Klopp, sonraki yıl kazanılan şampiyonlukta dersini aldığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Diğer yıl daha iyi geçti. Kendime çeki düzen verdim.”

medyabold
Devamını Oku »

Köylülere gözaltında işkence ‘görev kusuru’ sayıldı

Diyarbakır’ın Hani İlçesi Yukarı Turalı köylülerine, gözaltında işkence eden 3 jandarma personeline dava açıldı. Ancak askerler, işkenceyle değil, zor kullanma sınırının aşılmasıyla suçlandı.

BOLD – Hani ilçesinde Kalaba köyü civarında 17 Aralık 2018’de bir polisin öldüğü saldırıda, bölgeye en yakın köylerden olan Yukarı Turalı köyüne baskın düzenleyen Hani İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Ali İhsan, Abdulsamet, Ayhan ve Tuncay Opçin’i gözaltına aldı.

DARP DOKTOR RAPORU İLE TESPİT EDİLDİ

Köylülerin darp edildiği doktor raporuyla tespit edildi. Ancak mağdurların şikayetiyle açılan davada, görevli jandarma personeli Hasan Hüseyin Y, Mevlüd T. ve Murat S. hakkında işkenceden değil, görev kusuru suçu olan zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması olarak iddianame hazırlandı.

İŞKENCE EV BASKINLARI İLE BAŞLADI

MA’nın haberine göre, Avukat Cefer Koluman ve Ferhat Kılınç Hani Jandarma İlçe Komutanlığında gözaltındaki müvekkillerini ziyaret etti. Köylüler avukatlara evlerine yapılan baskınla birlikte işkence edilmeye başlandığını ve işkencenin gözaltında devam ettiğini anlattığı öğrenildi. Müvekkillerinin yüzlerinde işkence izleri gören avukatlar Hani Cumhuriyet Savcılığı’na 19 Aralık 2018’de suç duyurusunda bulundu.

6 AY İLE 1 YIL ARASI CEZA İSTEMİ

Suç duyurusu üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatan Hani Cumhuriyet Savcılığı şüpheli 3 jandarma personelinin zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçundan 6 ay ila 1 yıl arasından değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı. İddianame Hani Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

GEREKÇE HAVANIN YAĞIŞLI OLMASI

İddianamede, gözaltına alınan 4 kişinin basit tıbbi müdahaleyle giderebilecek şekilde yaralandıklarına ilişkin adli muayene raporları aldıkları belirtildi. Meydana gelen yaralanmalara ilişkin jandarmanın “havanın yağışlı olması, yakalama yapılan yerin taşlık olması ve yakalama işlemine karşı kaçmak için hamle yapmaları ve direnmeleri dolayısıyla meydana geldiğine” dair tutanak tuttuğu ortaya çıktı. İddianamede ayrıca, şüpheli 3 jandarma personelinin iddiaları reddettiğine de yer verildi.

“İnançlara, vatana sizden daha büyük ihanet eden olmadı”

medyabold
Devamını Oku »

Deprem sigortasına zam geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığı, zorunlu deprem sigortasında asgari prim tutarlarının artırılmasına karar verdi.

BOLD – Bakanlık tarafından hazırlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, asgari prim tutarı her halükarda deprem risk bölgesine göre 1. bölgeden 5. bölgeye sırasıyla 110, 80, 60, 50 ve 40 liradan az olamayacak. Bu miktarlar daha önce sırasıyla 95, 70, 55, 45 ve 35 liraydı.

İnşaat ruhsat yılı 2000 ve öncesi olan binalarda tarife fiyatı yüzde 10 artırılacak. Zemin üstü toplam kat sayısı 3 veya daha az olan binalarda tarife fiyatı yüzde 10 indirilecek. Zemin üstü kat sayısı 8 ve üzeri olan binalarda tarife fiyatı yüzde 10 yükseltilecek. Kat sayısı hesabına zemin kat ve altında kalan bodrum katlar dahil edilmeyecek.

30 GÜNDE YENİLEYENE YÜZDE 10 İNDİRİM

Poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için tarife fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak.

Diğer yapı grubuna yenileme indirimi hariç olmak üzere herhangi bir indirim ya da sürprim uygulanmayacak. Birleşen indirimler ve sürprimler birbiri ile toplanarak uygulanacak.

Deprem risk grupları, Türkiye Deprem Tehlike Haritası kaynakları, zemin koşulları ve bina öz nitelikleri kullanılarak belirlenecek ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesinde yayınlanacak.

Yerleşim birimlerinde daha sonra yapılan değişiklik nedeniyle risk grubu ataması bulunmayan yerleşim birimleri için deprem risk grubu, DASK Yönetim Kurulunca belirlenecek.

215 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayırımı yapılmaksızın 190 bin liradan 215 bin liraya yükseldi.

Sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri de düzenlendi. Bu kapsamda çelik, betonarme ve karkas yapılar için söz konusu bedel 890 liradan 1.020 liraya, yığma kagir yapılar için 635 liradan 725 liraya, diğer yapılar için 310 liradan 355 liraya çıktı.

11 milyon vatandaş AKP’nin BES dayatmasından kaçtı

medyabold
Devamını Oku »

Parasını borsaya yatıran kazandı

BIST 100 endeksinin yüzde 2.35 yükseldiği 2-6 Eylül haftasında altın yüzde 3.04, euro yüzde 2.09, dolar ise yüzde 2.01 değer kaybetti.

BOLD – Bu hafta Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 2.35 artışla puandan kapandı. Endeks hafta içinde en yüksek 100.876,60, en düşük 96.737,68 puanı gördü.

Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 3.04 azalışla 280,20 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 3.01 kayıpla 1.866,00 liraya geriledi.

DOLAR YÜZDE 2.01 DEĞER KAYBETTİ

Serbest piyasada dolar ve euro haftayı düşüşle kapattı. Doların satış fiyatı yüzde yüzde 2.01 değer kaybederek 5.7150 liraya, euronun satış fiyatı da yüzde 2.09 azalarak 6.3190 liraya düştü.

Geçen hafta 7.1030 lira olan İngiliz Sterlininin satış fiyatı da bu hafta yüzde 0.82 gerileyerek 7.0450 olarak gerçekleşti.

İsviçre frangı ise önceki haftaya kıyasla yüzde 2.15 değer kaybederek 5.7920 liradan alıcı buldu.

Yatırım fonları yüzde 0.24, bireysel emeklilik fonları yüzde 0.75 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en fazla kazandıran yüzde 2.36 ile hisse senedi fonları oldu.

Erdoğan’ın damadının şirketine, Saray’ın müteahhidine ve Kalyon’a milyarlarca dolarlık kıyak

medyabold
Devamını Oku »

“İstanbul Büyükşehirde Türkiye’ye örnek bir düzelme olacak”

Ekrem İmamoğlu, Yenikapı’da açtığı israf sergisindeki araçların hepsinin ihtiyaç fazlası olduğunu belirtti. Belediyedeki dönüşüme de vurgu yaptı. “Bir düzelme dönemi olacak” dedi.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açılmasıyla ilgili yapılan düzenlemeleri açıkladı. İmamoğlu’nun gündeminde Yenikapı’da sergilenen araçlar vardı. “Bu araçların hepsi ihtiyaç fazlası. Buraya toplanması kamu zararı falan değil. İlgili firmalar gelip araçları buradan alacak” diye konuştu.

Belediyedeki son gelişmelere de değinen İmamoğlu’nun şunları anlattı:

ÇOK TİTİZ DAVRANACAĞIZ
  • En güncel konu fakirlik ne yazık ki. Biz sosyal politikalarımızı, açlık sınırı altında geliri olan ailelerimize yardım ulaştıran bir dönemi başlatacağız.
  • Kreş imalatlarımız başlıyor. Bu israfla hayatın önceliklerine, kadına, çocuğa, yoksulluğa dönük işlere ayıracağız.
  • Kaynaklarımızı iyi kullanma konusunda çok titiz davranacağız.
  • Bazı işler yapılmış ama yanlış yapılmış. Bazı yapıların yerine doğru işler yapılsaydı çok farklı eserler ortaya çıkardı.
KAYNAKLAR DOĞRU YÖNETİLİRSE…
  • İstanbul’un kaynakları doğru yönetilmesi Türkiye’nin işini kolaylaştırır.
  • Kıyafetle ilgili ihalemizde aynı sayıda değil bakın, bir yıl sonra daha yüksek sayıda ürün almamıza rağmen 10 yerine 5 lira ödedik.
  • Topluma ne kadar tasarruf ettik, hangi işleri önceledik bunları göstereceğiz. İhale sürecinde bir devrim yaratacağız.
  • (Belediyeden çıkarılan işçilerle ilgili) Ben 18 gün oradaydım, bir kişiyi bile işe aldırmadım. Arkadaşlarım bana gönüllü destek verdiler. Kısa süre içinde bu kadar insan neden işe alınır? Biz kim olduğuna bakamayız. Biz diyoruz ki bir bilgi bankamız olacak, bir kariyer nasıl yönetilir, toplumda iş iskan nasıl tespit edilir bunun çalışmasını yapıyoruz. ‘Gene başvurunuzu yapın değerlendireceğiz’ dedim.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK HAMLELER
  • Bir düzelme dönemi olacak. Bizim İstanbul’da yapacağız her hamle Türkiye için örnek olmak zorunda. İstanbul lokomotif bir şehirdir. Tabii ki siyasiler bunları malzeme olarak kullanacak. Ben onların bir çoğunu tanıyorum, nasıl acımasız olduklarını, geçmişlerini, kimin nasıl vicdansız davrandığını, nasıl tek bir yöne hizmet ettiklerini biliyorum. Bana vicdanı ve aklı öğretmeye kalkmasınlar.

“Kadınlar benim malım” diyen Ali Ağaoğlu’na yargıdan güzel haber!

medyabold
Devamını Oku »

Samuel Eto’o futbola veda ettiğini açıkladı

İspanya, İtalya ve İngiltere’de dev takımlarda forma giyen, Süper Lig’de Antalya ve Konyaspor’da oynayan golcü oyuncu futbol kariyerine tam 25 kupa sığdırdı.

BOLD – Dünya futbolunun öne gelen isimleri arasında gösterilen Kamerunlu ünlü futbolcu Samuel Eto’o profesyonel futbol kariyerini noktaladı. Kamerun basınında yer alan haberlere göre, son olarak Qatar Sports Club forması giyen 38 yaşındaki Eto’o, 23 yıldır sürdürdüğü profesyonel futbolculuk kariyerini resmi olarak sonlandırdığını açıkladı.

BARCELONA’DA EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞADI

Kariyeri boyunca Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea, Everton ve Sampdoria gibi dev kulüplerde forma giyen yıldız oyun kariyerine 25 kupa sığdırdı. Afrika futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olarak gösterilen Eto’o, Türkiye’de de Antalyaspor ve Konyaspor’un formasını giydi. Son olarak Katar’a transfer yaptı ve sonrasında da aktif futbol hayatını tamamladı. Barcelona’da en parlak dönemini yaşayan Kamerunlu oyuncu özellikle ırkçı saldırılar nedeniyle İspanya’dan ayrıldı. O dönemde futbolda ırkçılığa karşı kampanyanında öncüsü oldu.

ÜÇ ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI KAZANDI 

Barcelona formasıyla 2006 ve 2009’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zirveye çıkmayı başaran Kamerunlu futbolcu, bu kupayı 2010 yılında da Inter ile kazanmayı başarmıştı. Kamerunlu yıldızın, Süper Lig kariyerinde 89 maçta attığı 50 gol ve 15 asistin yanı sıra kariyeri boyunca 718 maçta 359 golü ve 116 asisti bulunuyor. Samuel Eto’o, aralarında Şampiyonlar Ligi ve Afrika Uluslar Kupası da olmak üzere toplam 25 kupa kazandı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’dan Beşir Atalay’a: “70 yaşında bir adam, bu saatten sonra ne demeye geliyorsun?”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, son MYK toplantısında Beşir Atalay’ı kastederek “Partiden zaten istifa etmiş, 70 yaşında bir adam. Bu saatten sonra ne demeye geliyorsun” dediği ortaya çıktı.

BOLD – Son MYK toplantısında, yeni oluşum hareketlerine katılanların partiye yönelik eleştirileri karşısında nasıl bir süreç başlatılacağının tartışılması aşamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı bir olayı aktardı.

GÖRÜŞTÜM AMA TUHAF BULDUM

Erdoğan’ın “Partiden zaten istifa etmiş, sonra benden randevu istiyor. 70 yaşında bir adam. Bu saatten sonra ne demeye geliyorsun? Görüştüm tabii ama tuhaf buldum yani” dediği öğrenildi. Bu eski bakanın, Abdullah Gül ve Ali Babacan’la birlikte hareket eden Beşir Atalay olduğu öğrenildi.

GÜNDEM YENİ PARTİ OLUŞUMLARI

Hürriyet’in haberine göre, yeni parti hazırlığı ile birlikte ihraç sürecinin başlatıldığı AKP’lilerle ilgili parti toplantılarında da geniş değerlendirmeler yapıldı. Tayyip Erdoğan’ın başta Ahmet Davutoğlu ve ekibi olmak üzere partiden ayrılanlara ve yeni oluşum hareketlerine katılanlara ilişkin değerlendirmeleri, parti toplantılarında da sürdü. Parti, ihraç süreci başlatmanın kriterlerini belirledi.

İHRAÇ ETMEYELİM İSTİFALARINI BEKLEYELİM

Toplantıda, ihraçlarla ilgili tüm üyeler söz alıp konuşurken, “İhraç etmeyelim, istifa etmelerini bekleyelim” diyenler de oldu. Bazı üyeler, bu hareketlerin amacının iktidar olmak değil cumhurbaşkanlığını kaybettirmek olduğunu, yeni sistemde 50 artı 1 oy gerektiği için bunun bir dezavantaj olabileceğini dile getirdiler. Bundan sonraki ihraç süreçlerinde, “AK Parti’de olmasına karşın, kamuoyunda partiyi eleştirenler ve yeni oluşumlarla ilişkisi olduğunu açıkça dile getirenler” olarak çerçeve çizildi. Bu tanımlamaya uyanlarla ilgili ihraç başlatılacak.

PARTİLEŞME 20 MİLLETVEKİLİNE BAKAR

Yapılan değerlendirmelerde yeni hareketlerin daha çok İyi Partinin tabanına yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu dile getirenler de oldu. Bazı üyeler, “Hâlâ partileşemediler” deyince, “Bu önemli değil, her an partileşebilirler. Partileşme ve grup kurmak sonuçta 20 milletvekiline bakar” diyenler de oldu.

ÖMERLER, AYŞELER, HATİCELER…

Toplantıda, kongre süreciyle ilgili hazırlıklar değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha “Tabanda yenilenme sağlanmalı, yeni Ömerler bulmalıyız” sözünü tekrarladı. Bunun üzerine kadın üyelerden biri “Aynı zamanda Ayşeler de bulmalıyız” deyince Erdoğan gülerek, “Tabii ki Ayşeler de Haticeler de olsun” dedi.

Vatandaşın “Demirel dönemini bile arattırdınız” tepkisine Erdoğan kızdı: “Sen de cevap veremedin mi”

medyabold
Devamını Oku »

Meral Akşener’den Kaftancıoğlu’na destek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezasını eleştirdi. Hukukun siyasetin sopası haline geldiğini söyledi.

BOLD – Akşener, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya ilişkin sosyal medya hesabından destek mesajı yayımladı.

GÜN GELİR HUKUK HERKESE LAZIM OLUR

Paylaşımda, Fransız düşünür Voltaire’in, “Düşüncelerine katılmıyorum. Ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar savunurum” sözlerini alıntılayan Akşener, ”Yasama-Yürütme-Yargı’nın güçler ayrılığını koruyamazsak, aynı bugünkü gibi hukuk siyasetin sopası olur. Ama o sopayı tutanlar unutmasın ki; gün gelir hukuk herkese lazım olur” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’na 3 bin 545 gün hapis cezası: “O kaybetti biz kazandık”

medyabold
Devamını Oku »

“Kadınlar benim malım” diyen Ali Ağaoğlu’na yargıdan güzel haber!

“Kadınlar benim malım” sözlerine yargıdan destek bulan müteahhit Ali Ağaoğlu’nun eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer’e taciz içeren sözleri hakkında da “uzlaşma” kararı çıktı.

BOLD – AKP döneminin inşaat zengini Ali Ağaoğlu’nun “Kadınlar benim malım” sözleri hakkında ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı verildi.

Kadını aşağılayan bu sözleri Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak yargıya taşıyan eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’e ise Ağaoğlu’ndan yine benzer seviyesizlikte bir tepki gelmişti. Ağaoğlu, “Dava açan hanımefendiyi eve bekliyorum” diyerek sözlü tacizde bulunmuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Mahkeme bu tacizle ilgili de “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı verdi. Birgün gazetesinden Gökay Başcan’ın haberine göre Biçer, uzlaşmayı kabul etmedi. Kadına yönelik şiddetin arkasında bu söylemlerin yattığını vurguladı.

“Ölümlerin arkasında bunları sebep gördüğüm için ben bu şiddetle uzlaşmayacağım. Bu barbarlıkla, bu toplumsal cinsiyet eşitliğine inanmayan hasta zihniyetle uzlaşmayacağım. Kimse kimsenin malı değildir. Bu yüzden şiddetle uzlaşmadım” dedi.

 

Vatandaşın “Demirel dönemini bile arattırdınız” tepkisine Erdoğan kızdı: “Sen de cevap veremedin mi”

medyabold
Devamını Oku »

Rap songs highlighting Turkey’s problems become instant hits

Two Turkish rap songs and their video clips released early on Friday have become instant hits, attracting unrivaled attention for their commentary on Turkey’s ongoing political, social, and environmental problems.

Within 24 hours of their release on YouTube, the two videos had been viewed more than 11 million times.

Rapper Sarp Palan, known by his stage name “Saniser,” released “Susamam” (I cannot stay silent,) a 15-minute epic, recorded featuring 17 other Turkish rappers Flat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-i Isyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Senel and Kamufle.

“Susamam” touches on Turkey’s greatest sources of problems, such as corruption, political oppression, normalization of violence, violence against women, and unplanned urbanization.

“I grew up apolitical, never voted, I spent my time thinking of holidays and debt. Then justice died, and until it touched me, I stayed quiet and became complicit. Now I am afraid to even tweet,” one rapper says in one verse regarding the law at “Susamam” clip.

“If they unjustly throw you in jail one night, you will not even find a journalist to make news about it. They are all locked up!” another rapper says.

Shortly after, Omer Sercan Ipekcioglu, stage name “Ezhel”, released “Olay” (event or incident) in which he sings repetitively and in slightly muffled tones that is the rapper’s trademark style.

Ezhel’s clip, a collection of fast-edited documentary footage, provides a swift display of recent events that have shaped the country in recent times, such as the assassination of Turkish-Armenian journalist Hrant Dink in 2007, the protesters killed in the nationwide anti-government protests in 2013, the mining accidents, and the bomb attacks.

“There is no reason not to be a psychopath – so steal. I have coins, you have wads of money,” Ezhel raps while the video zooms in on the presidential palace of Turkish President Recep Tayyip Erdogan.

“Susamam” was viewed on YouTube more than 8.5 million times, while “Olay” stood at more than 3 million views nearly 24 hours after their release.

Turkey investigates singer over song for victims of state violence

The post Rap songs highlighting Turkey’s problems become instant hits appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/09/07/rap-songs-highlighting-turkeys-problems-become-instant-hits/
Devamını Oku »

Top US general calls on Turkey not to act unilaterally in Syria

A top United States military official warned that any move by Turkey’s armed forces into northern Syria would not serve the countries’ mutual interests, the state-run news agency Anadolu (AA) reported on Friday.

“We are so focused on finding an acceptable way to address Turkey’s concerns and at the same time maintain campaign continuity against Islamic State (ISIS) in northeast Syria,” said Marine General Joseph Dunford, the outgoing chairman of the Joint Chiefs of Staff, speaking at the Council on Foreign Relations on Thursday.

Dunford’s remarks came after Turkish President Recep Tayyip Erdogan said on Thursday that Justice and Development Party (AKP) government would start creating a safe zone “according to AKP’s wishes” in northern Syria, east of the Euphrates river, by the end of September.
Erdogan accuses the US of stalling over the establishment of the zone and has repeatedly threatened to act unilaterally, with a potential incursion into northern Syria.

Ankara has been holding talks with Washington in order to set up the safe zone, with the aim of both setting up “a peace corridor” that will allow Syrian refugees to return to their homelands in the country’s north and to clear the area of the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG), which it deems as a terrorist organization.

This is due to YPG’s alleged links to the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), an armed insurgent group fighting a decades-old insurgency for Kurdish self-rule in southeast Turkey against the Turkish state.

The YPG is also deemed an important US ally in the fight against the Islamic State (ISIS) terror group in Syria.

In August, after months of talks, Turkey and the US formed a joint operations center in the southeastern province of Sanliurfa to monitor the buffer zone along the border with Syria.
The two, however, have disagreed over the size of the zone or the command structure of the forces to operate there.

On Friday, Turkish Defense Minister Hulusi Akar said joint Turkish-US military patrols in the planned zone are scheduled to begin on September 8.

Akar added that Ankara had made contingency plans to unilaterally clear its border in case of any delays to the zone formation.

Dunford also said the Syrian Democratic Forces (SDF), a multi-ethnic group with a central command structure formed by the YPG, needs the support of international coalition in its fight against the remnants of ISIS.

“There is still work to be done, and we estimate some 50,000-60,000 local security forces in total would need to be trained to hold that ground. And we are probably some 50% of the way through,” said Dunford.

ISIS, with its self-declared “caliphate” that once spanned a third of Syria and Iraq, is still widely seen as a big security threat with its sleeper cells and guerrilla attacks by jihadists and affiliates in the regions where it lost control against the coalition-backed YPG.

The post Top US general calls on Turkey not to act unilaterally in Syria appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/09/07/top-us-general-calls-on-turkey-not-to-act-unilaterally-in-syria/
Devamını Oku »

Çorlu tren faciasında bir skandal daha: Delilleri onlar topladı!

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasında bir skandal daha yaşandı. Polisin toplaması gereken delillerin sanıklar tarafından topladığı ortaya çıktı.

BOLD – Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’deki tren kazasında 25 kişi öldü, 317 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin açılan dava 3 Temmuz’da Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Polisin aileleri darp ettiği ilk duruşmada mahkeme heyeti tarafsızlığından şüphe duyulduğu gerekçesiyle dosyadan çekildi.

Gazete Duvar’dan Sekan Alan’ın haberine göre, bir üst mahkeme olan Çorlu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ise yaptığı inceleme sonrası dosyadan çekilmeyi gerektirecek herhangi bir sebep olmadığına hükmetti. Dava yeniden 1’nci Ağır Ceza Mahkemesine verildi.

AVUKAT SINIRLAMASI

Bunun üzerine dosyayı tekrar değerlendiren 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi bir ara karar verdi. İddianamede yer alan mağdur/müşteki ve dosyaya ibraz edilen yetki belgelerinde isimleri yazılı avukat sayısının çokluğunu gerekçe göstererek her bir müşteki için 3 avukat sınırı getirdi.

Davanın avukatlarından Mürsel Ünder, kazanın gerçekleştiği ilk andan bugüne gerçek bir soruşturma yapılmadığını söyledi. İkinci duruşmada mahkeme heyetine yapacakları beyanlara ilişkin şunları söyledi:

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

“Çorlu tren katliamı dosyasında baş şüpheliler Devlet Demir Yolları Genel Müdüründen en alt düzeye kadar silsile şeklinde ilerliyor. Ulaştırma Bakanı da dahil TCDD’nin her aşamasındaki kişinin çok ciddi ihmali ve kasıtlı eksikliklerinin olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar bunların hiçbiri dikkate alınmadı, gerçek bir soruşturma yapılmadı. Deliler karartıldı. Bugüne kadar tüm aşamalar TCDD ile işbirliği ile yapıldı. Kolluğun, polisin yapması gereken araştırmalar, delil toplamalar, bizzat TCDD tarafından, hatta sanıklar tarafından yerine getirildi. Biz bunu teşhir edeceğiz. Gerçek sorumluların tespit edilip yargılanmasını talep edeceğiz. Mücadelemiz ve çabamız sürecek.”

Çorlu davasının ikinci duruşması 10 Eylül 2019 Salı günü saat 09.00’da yine 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

KHK’lılara ‘harekete geçin’ çağrısı: “Karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalıyız!”

medyabold
Devamını Oku »

Hastanede vatandaş AKP’ye isyan etti: Demirel dönemini bile arattırdınız!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün parti genel merkezinde kabine üyeleri ve AKP il başkanlarıyla bir araya geldi. Bir il başkanının aktardığı vatandaş tepkisi Erdoğan’ı kızdırdı.

BOLD – Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ile tek tek görüşüp bilgi aldı. Ardından da il başkanlarını yeni parti oluşumu konusunda uyardı. “Fitne fesada fırsat vermeyin, dikkatli olun. Biz kendi işimize bakacağız” dedi.

SEN DE CEVAP VEREMEDİN Mİ…

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre Erdoğan’ın konuşmasının ardından bir il başkanı, vatandaşların hastanelerdeki yığılmalarla ilgili tepkili olduğunu anlattı. Vatandaşın “Demirel dönemini bile arattırdınız” diyerek kendisini eleştirdiğini aktardı. İl Başkanının bu sözlerine sinirlenen Erdoğan, “Sen de cevap veremedin mi” diyerek çıkıştı.

“İnançlara, vatana sizden daha büyük ihanet eden olmadı”

medyabold
Devamını Oku »

KHK’lılara ‘harekete geçin’ çağrısı: “Karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalıyız!”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden KHK ile ihraç edilen Levent Mazılıgüney KHK TV’ye konuştu: “KHK’lılar beklentiyi bir kenara bırakıp harekete geçmeli. Karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalıyız.”

BOLD – 15 Temmuzdan sonra yaşanan Tenkil Süreci, AKP’ye biat etmeyen birçok insan için zorlu geçti. Sürecin devleti bir anne, bir baba gibi gören insanları mağdur ettiğini belirten KHK’lı asker Levent Mazılıgüney, “Öpmeye çalıştığımız el tarafından vurulduk” dedi.

Mazılıgüney, Milli Savunma Bakanlığı İç Denetçilik görevinden kardeşinin hattında Bylock uygulaması yüklü olduğu suçlamasıyla 689 sayılı KHK ile ihraç edildi.

BEKLENTİYİ BİR KENARA BIRAKIN

Bu süreçte, hukuken, bilimsel ve vicdanen doğru olan şeyleri kamuoyuna anlatmaya çalıştığını belirten Mazılıgüney, “KHK’lılar beklentiyi bir kenara bırakıp harekete geçmesi lazım. Bulduğumuz tüm platformları kullanarak bu konuları anlatmalıyız. Her ortamda bize karşı bu yapılanların hukuksuzluk olduğunu anlatmalıyız, algıları ancak bu şekilde yıkabiliriz. Her zaman hukuk içerisinde kalmalıyız, karşımızda bir hukuk devleti varmışçasına davranmalı ve hep hukuku hatırlatmalıyız. Üslubumuzu bozmamalı usule riayet etmeliyiz” diye konuştu.

BİR KHK’LIK İŞİ VAR…

Mazılıgüney şunları söyledi:

“Bylook ile ilgili 26 sayfalık kapsamlı bir rapor hazırlayıp devletin ilgili makamlarına sundum. Kamudan üst düzey bir bürokrat baylook delilini çürütmekle suçladığı için tartışma yaşadı. Bu olaylar sonucu üst düzey bir yetkili ‘bir yetkili bir KHK’lık işi var kendisini ne zannediyor’ diye tehdit etti. Bürokraside bir hastalık vardır çalışanlar üst amirlerine doğruyu söylemezler. Bylookla ilgili bir aldı oluşturdular ve maalesef bu aldı iyi niyetli olmayan kişiler tarafından oluşturuldu.

O BAKAN BÜYÜKELÇİ OLDU

Hayatında hep hukuk içerisinde kaldığını ve ilkeleriyle yaşadığını anlatan Mazılıgüney, şu ifadeleri kullandı:

“Adalet mülkün yani devletin temelidir. Ben daha önce asker olduğum için her şeyi açıktan yazamıyorudum, söyleyemiyordum. Ergenekon ve balyoz süreçlerndeki tavrım Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yeterince bilinmektedir. Ben o dönemde bir defa ETÖ kelimesini kullanmadım. Onların hukuki çalışmalarına destek olanlardan biriydim. Ayrıca barış akademilerinin bildirilerine akademik ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirdim. 15 Temmuz sonrasında dan sonraki idari tahkikatlarda da hukuk içerisinde masuniyet karinesine uygun cevaplar verdim. Hayatımda her zaman ilkelerime göre hareket ettim. Benimle aynı isnada maruz kalmış ve kamuoyunun yakından tanıdığı kişiler Bakan olabildiler, büyükelçi olabildiler. Hatta OHAL komisyon üyesi olabildiler. Bunu dile getirmekten hukuk adına utanç duyuyorum. Bu adaletsizlikte de eşit davranılmadı. Bu kişiler bakan büyükelçi olabildilerse ben de bakan yada büyük elçi olabilirim.”

HUKUKİ DÜZENLEME NE DEMEK!

Bu sürecin hukuki ve rasyonel olmadığını ve delilik hali olarak tanımlayan Mazılıgüney şunları kaydetti:

“Enerjimi ülkemin faydasına yönlendiremedim ancak Bylock, ankesörlü arama konularında yaptığım teknik çalışmalar birçok insana fayda sağladı, dualarını aldım. Bunlardan ilki morbeyin çalışmasıydı. Bu sürecin yargılamaları adil değil. Adil olmayan yargılamalarda mücevher değerinde takipsizlik kararı dahi idare tarafından tartışmaya açılıyor. Takipsizlik beraat alanlar dahi haklarına ulaşamıyorlar. Bu kişiler haklarını alamıyorsa toplumda adalete yönelik büyük bir sarsılma ve güvensizlik oluşuyor. Takipsizlik beraat almış mağdurlar için hiçbir adlı düzenleme yapmaya gerek yoktur. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde dünya tarihine geçeriz. Hukuk tarihinde kayıtlara geçecek bir garabetle karşı karşıya kalmış oluruz. Yargılamalar adil yapılmalı ve haklarında işlem olmayan ve takipsizlik beraat alanlar derhal işlerine dönmelidir. Anayasamızda, yasalarda insan hakları beyannamelerinde yazılı hakların yeniden bir yargı reformu olarak düzenlenmesi gerektiğini duymak hukuk adına utanç verici bir durumdur.”

BÜROKRATLAR VE SİYASİLER DE BU SÜREÇTEN RAHATSIZ

Kamuda halen görevde olan bürokratlar, siyasiler birçokları bu siyasi süreçten rahatsız olduğunu ifade eden Mazılıgüney, “Birebir görüşmelerde bu sürecin hukuksuz olduğuna herkes hem fikir. Herkes ama herkes bilmelidir ki KHK’lılar bu ülkenin umududur. Hukuksuzluğu damarlarına kadar hissetmiş buna rağmen hukuksuzluğa sapmamış insanlar ancak toplumsal barışı sağlayabilirler. KHK’lılarla ihraç edilenlerin hemen hemen tamamı üniversite mezunu, yüzde 20’si yüksek lisans doktora mezunudur. Ekonomik kayıpların önlenmesi ve ülkenin kalınması adına KHK’lıların işlerine dönmesi gerekmektedir” dedi.

KORKMAYA HAKKIM YOK

“Bu süreçte beni en fazla üzen olaylardan bir tanesi enerjimi ülkem adına faaliyet göstermek yerine delilerin kuyuya attığı taşları çıkarmak için harcıyorum” diyen Mazılıgüney sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Hem hukuk, hem iktisat, hem mühendislik mezunuyum, mühendisliğin 3 farklı alanında yüksek lisans yaptım, adli bilişim ve iş güvenliği uzmanıyım. Bu süreçte avukatlık yapmama izin verilmiyor. Elimden geldiğince hakları gasp edilenlere, hukuksuzluğa uğrayanlara yardım etmeye çalışıyorum. Çok kişinin duasını alıyorum.

Ben bir askerim, üniformayı bedenime değil ruhuma giydim, dolayısıyla benim korkmaya hakkım yoktu, bu yüzden korkmuyorum, korkmamızı gerektirecek bir sebep yok, hiç birimiz de korkmamalıyız. Bu süreç bize önemli kazanımlar sağladı, kimliği ne olursa olsun mağdurun yanında olmalıyız. Kimliği kim olursa olsun zalimin karşısında olmalıyız.”

“İstanbul’a kayyum atamadan önce iki kez düşünün!”

 

medyabold
Devamını Oku »

“İnançlara, vatana sizden daha büyük ihanet eden olmadı”

HDP Milletvekili Hüda Kaya, İBB’ye kayyum atama tehdidinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İnançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı” dedi.

BOLD – İktidarın, kayyum politikalarına karşı mücadelenin devam ettiği bir ortamda halen kayyum atama tehditlerini sürdürdüğünü belirten Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusuna verdiği “Pazar günü cevabını vereceğim” yanıtına sert tepki gösterdi.

İNSANLIĞI, AHLAKI, MANEVİYATI YOK ETTİNİZ

MA’nın haberine göre, Soylu için “Sözde İçişleri Bakanı” nitelemesinde bulunan Kaya, şunları ifade etti: “Türkiye’nin canına okudunuz. Türkiye’de özgürlükleri yok ettiniz. İnsanlığı, ahlakı, maneviyatı yok ettiniz, çürüttünüz. İnsanlar sizlerin yüzünden dinden, Allah’tan, kitaptan uzaklaşır hale geldi. Şiddetle, nefretle dini özdeşleştirir hale getirdiniz. Tacizle, tecavüzle dini eşleştirir hale getirdiniz. Hırsızlıkla, gaspla, şiddetle her türlü kötülüğü inançlarla eşleştirir hale getirdiniz.”

YAPTIĞINIZ HAİNLİKLERLE TARİHİ GEÇTİNİZ

Kaya, “Bu inançlara, vatana, halka sizden daha büyük hainlik eden olmadı bu Türkiye tarihinde. Bu halk sizi unutmayacak. Yaptığınız hainliklerle, zulümlerle, şiddetle tarihe geçtiniz. Adaleti gerçekleştirinceye kadar, zulmünüz bitinceye kadar, halkımız özgürleşinceye kadar her yerde mücadele etmeye değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizin kötülüklerinize teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE VİCDANSIZLIK SORUNU VAR

Kaya, sözlerinin devamında Türkiye’de ahlaksızlık, vicdansızlık ve insafsızlık sorunu olduğunu dile getirdi. Yine iyiler ile kötülerin mücadele ettiği Türkiye’de kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana olma sorunu olduğunu belirten Kaya, “Biz kim olursa olsun ezilenlerin yanında, kadınların yanında, emekçilerin yanında, işsizlerin yanında, gençlerimizin çocuklarımızın yanında, hakları gasp edilenlerin yanında, iyilerin safında, iyiliğin mücadelesi, hakkın hakikatin mücadelesi için direnmeye devam edeceğiz” dedi.

KÖTÜLÜĞÜN SESİ YÜKSELEMEYECEK

Mücadelelerinin bütün bu değerleri toplumun hayatından yok etmeye çalışanlara karşı olduğunu anlatan Kaya, “Kötülüğün sesini yükseltenlere karşıdır. Bu ülke bu halk, kötülüğe teslim olmayacak. Kötülükle mücadele etmeye devam edeceğiz. İşte bu kayyum politikaları da kötülüğün politikalarının yerelleşmesidir. Kötülüğün sesinin halkların sesini kesmeye çalışmasıdır. Kötülüğün sesi yükselemeyecek. Kötülüğün merkezi olan odaklar, halkı tehdit eden sesler, yetkisi, makamı kim olursa olsun bu halk dersini vermeye devam edecek. Bu kötülük yok olup gidene kadar biz de direnişe devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’den Soylu’ya sert tepki: Burası dağbaşı, o da eşkiya değil

medyabold
Devamını Oku »

6 Eylül 2019 Cuma

Facebook hakkında tekelcilik soruşturması başlatıldı

ABD’de New York Başsavcılığı öncülüğündeki 8 eyalet tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’ tekelcilik soruşturması açıldı. Facebook’un sektördeki hakimiyeti ve davranışları incelenecek.

BOLD – ABD’de New York Başsavcılığı, Facebook hakkında tekelcilik soruşturması başlattı.

New York Başsavcısı Letitia James, soruşturmada Facebook’un sektördeki hakimiyetinin ve bu hakimiyetten kaynaklanan potansiyel rekabet karşıtı davranışlarının inceleneceğini belirtti.

James açıklamasında, “Dünyanın en büyük sosyal medya platformu dahi yasalara uymalı ve tüketicilere saygı duymalı. Facebook’un rekabeti engelleyip engellemediğini ve kullanıcıları tehlikeye atıp atmadığını araştırmak için oluşturulan partiler üstü başsavcılar koalisyonunun lideri olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Dinlediğiniz zaman verimliliğinizi artıran 5 müzik türü

New York Başsavcılığının öncülüğündeki soruşturmaya Colorado, Florida, Iowa, Nebraska, North Carolina, Ohio, Tennessee ve Washington DC başsavcılıklarının da destek verdiği kaydedildi.

“YARATICI VE REKABETÇİ OLMAZSAK BAŞARISIZ OLURUZ”

Facebook Eyalet ve Yerel Politikalar Başkan Yardımcısı Will Castleberry de çalışmalarını ve hizmetlerini savunarak, yaratıcı ve rekabetçi olmazlarsa başarısız olacaklarını dile getirdi.

Castleberry, “Başsavcılarla genel olarak yapıcı bir şekilde çalışacağız ve faaliyet gösterdiğimiz rekabet ortamı hakkında görüşmelere hazırız” dedi.

ALPHABET’E DE TEKELCİLİK VE REKABET SORUŞTURMASI AÇILABİLİR

Wall Street Journal tarafından yapılan diğer bir haberde de Teksas Başsavcısı Ken Paxton öncülüğünde Google’ın sahibi olduğu Alphabet şirketine önümüzdeki hafta ayrıca tekelcilik ve rekabete aykırı davranışlar nedeniyle soruşturma açılmasının beklendiği kaydedildi.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), temmuz ayında Facebook’a, geçen yıl patlak veren Cambridge Analytica skandalı ile zirveye çıkan kişisel bilgileri izinsiz ve usulsüz kullanması sebebiyle 5 milyar dolar ceza kesmişti.

CABRIDGE ANALYTICA SKANDALI

Cambridge Üniversitesinde araştırma görevlisi Aleksandr Kogan, Facebook aracılığıyla hizmet veren “this is your digital life” isimli kişilik testi uygulaması aracılığıyla 87 milyon kişinin bilgilerini depolamış, bu bilgileri 2016 yılında siyasi danışmanlık amacıyla faaliyet gösteren Cambridge Analytica şirketine satmıştı.

İngiliz televizyon kanalı Channel 4 tarafından açığa çıkarılan skandalda Cambridge Analytica şirketi, elde ettiği verileri 2016 Amerikan seçimlerini Donald Trump’ın kazanması için kullanmıştı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Facebook Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg Amerikan Senatosu’nda ifade vermişti. Büyük data krizi ile birlikte özellikle teknoloji şirketleri Avrupa ve Amerika’da data politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmıştı.

Efsane “Vosvos” artık gücünü elektrikten alacak

medyabold
Devamını Oku »

Fehmi Koru: Babacan’ın hareketi bu ay içinde çıkış yapacak

Abdullah Gül’e yakınılığı ile bilenen gazeteci-yazar Fehmi Koru, Ali Babacan liderliğinde kurulacak yeni oluşumun bu ay içerisinde kamuoyu önüne çıkacağını söyledi.

BOLD – Koru, Babacan’ın oluşumu içerisinde “Abdullah Gül, Beşir Atalay, Mehmet Şimşek, Birol Aydemir ve Haşim Kılıç gibi isimlerin yer alacağını açıkladı. “Bu ay içerisinde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını tahmin ediyorum” diye konuştu.

YENİ BİR OLUŞUM İHTİYACINI FARK ETTİ

Yazar Fehmi Koru, Habertürk’te katıldığı programda Ali Babacan öncülüğünde kurulması hedeflenen yeni oluşumun formatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koru, “Ali Babacan’a telkinler yapıldı, kendisi de temaslarında böyle bir oluşum ihtiyacını fark ettiği için ikna oldu” dedi.

100’ÜN ÜZERİNDE İSMİN FİKRİNİ ALDI

Koru şunları dile getirdi: “İkincisi nasıl parti? Bu yönde fikir alışverişinin yaşandığını zannediyorum. Babacan 100’ün üzerinde isimle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. En uzak gördüğü kişilerden başlayarak onların görüşlerini alarak kendi kafasındaki projeyi izah etti. Bu görüşmeler sırasında karşılıklı teklifleşme, taahhütleşme söz konusu değil. Şimdi kadronun belirlenmesi aşamasına gidiliyor.”

GÜL İÇİNDE AMA LİDER BABACAN

Abdullah Gül’ün en başından beri bu işin içerisinde olduğunu belirten Koru, “Ama işin liderliği Ali Babacan’da. Başından itibaren süreci takip ediyor. Kendisi de temaslarda bulunuyor. Zannediyorum böyle bir teklifle karşılaşırsa oturup, düşünecektir. İşin sonuna kadar da içinde olacağını düşünüyorum. Kurucu kadrosunda olması elzem görünüyorsa olmaması için bir sebep yok. Beşir Atalay da öyle” ifadelerini kullandı.

BİROL AYDEMİR ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇALIŞILIYOR

Koru, “Devlette önemli görevler üstlenmiş bürokratlar da böyle bir oluşum içerisinde. Haşim Kılıç’ın da bu oluşumun içinde olacağını düşünüyorum. Mehmet Şimşek bildiğim kadarıyla hareketin içinde. Ama kurucu olacağı anlamına gelmiyor. Şimşek’in ismi baştan beri anılıyor. Birol Aydemir’le birlikte her alanda şu anda devletten emekli olmuş isimler bu oluşumun tabanını oluşturmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

YENİ OLUŞUM SADECE KENDİNİ ANLATACAK

Koru şunları kaydetti: “Kurucu kadroyu oluşturduktan sonra çeşitli kademelerde hazırlanmakta olan partinin kurucu belgeleri o zaman gündeme gelecek, o sırada topluma neyi vadedecekleri belirleyeceklerdir. Yeni oluşumcuların başka partileri karşılarına almak gibi bir derdi olmayacak, kendileri neyse onu anlatacaklar. Yeni oluşum bir parti olarak ortaya çıkacaksa bu gerçekten yeni olmasıyla bir anlam kazanabilir.”

ERDOĞAN KARŞITLIĞI YAPARLARSA ŞANSLARI YOK

Koru, Babacan oluşumunun Tayyip Erdoğan ve AKP karşıtlığıyla sahneye çıkması durumunda bunun bir anlamı olmayacağını da sözlerine ekledi. Koru, “AK Parti’ye hedef alan bir oluşumun AK Parti’den oy devşireceğini zannetmiyorum. Ancak yepyeni bir söylem ilgiyle karşılanacaktır. Bir takvimleri olduğunu biliyorum. Yakın, fazla gecikmeden böyle bir çıkış yapılacağını biliyorum. Bu ay içerisinde olacağını düşünüyorum” dedi.

Ali Babacan’ın sağ kolunun Birol Aydemir olacağı iddia edildi

medyabold
Devamını Oku »

Altın fiyatları uçtu, sahte çeyrek satışları patladı

Yükselen altın fiyatları sonrasında vatandaşlar düğün, sünnet davetiyelerinden korkar hale geldi. Bu durum sahte çeyrek altın satışlarını patlattı.

BOLD – Anadolu’da doğum, sünnet ve düğünlerde altın takma geleneği artık cep yakmanın ötesine geçti. Daha önce kendisine takılan altınları ödemek zorunda olan birçok vatandaş, kendilerine davetiye gelmesinden korkar hale geldi.

ÇEYREK ALTIN 471 TL’Yİ BULDU

Altın fiyatlarının son zamanlarda zirve yapması altın borcu olanları kara kara düşündürüyor. Düğün, sünnet ve doğumlarda takılan çeyrek altının fiyatı 471 lirayı buldu. Vatandaşlar ise asgari ücretin dörtte bir fiyatına gelen çeyrek altını takmak yerine yaklaşık altı kat daha ucuz olan 0,25 gram olan ‘çeyrek gram altın’ tercih ediyor.

SAHTE ÇEYREK SATIŞLARI PATLADI

Çeyrek gram altın alamayanlar da sahte çeyrek altınlara yöneliyor. Düğün sezonunda işlerinin yeterince açılmadığından dert yanan kuyumcu esnafı, gerçeğiyle birebir aynı olan sahte çeyrek altın satışlarından şikayetçi. Sahte çeyrek altın satan bijuteri esnafı ise düğün sezonunda taleplere yetişemediklerinden memnun.

İCRA İLE GERİ ALMIŞTI

Ödünç altın geleneği icraya bile konu olmuştu. Kayseri’de bir kişi, düğününde çeyrek altın taktığı kişinin davet etmesine rağmen düğününe gelmediğini ve taktığı altını da göndermediğini belirterek icraya başvurup çeyrek altını alması gündem olmuştu.

İŞTE YILLARA GÖRE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Yıllar Fiyatı
2000 10,5 TL
2001 23,5 TL
2002 32 TL
2003 32.5 TL
2004 33 TL
2005 38,5 TL
2006 50 TL
2007 54 TL
2008 72,5 TL
2009 89 TL
2010 117 TL
2011 167,5 TL
2012 163 TL
2013 160 TL
2014 164,5 TL
2015 163 TL
2016 214 TL
2017 251,5 TL
2018 348 TL
2019 (Eylül) 471 TL

Öznur Çakar Belgeseli: “Bebeği kucağında bir anne koğuştan içeri girdiğinde…”

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li belediyelerde yeni rota Çin

Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik zulmü artırırken, AKP’li belediyeler de Çinli belediyelerle kardeş olmayı sürdürüyor. AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ardından AKP’li Pendik Belediyesi de Çinli bir şehir ile kardeş oldu.

BOLD – Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı zulme AKP iktidarı sessiz kalmaya devam ederken AKP’li belediyeler ise Çin şehirleriyle kardeş olmayı sürdürüyor. Son olarak AKP’li Pendik Belediyesi, Çin’in Guangzhau kentiyle kardeş belediye oldu.

PENDİK DE ÇİN’LE KARDEŞ OLDU

Pendik Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Cin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çin’in en önemli şehirlerinden Guangzhau şehrinin 1 milyon 600 bin nüfusa sahip ilçesi Haizhu Belediye Başkanı Li Haizhou ile Türkiye’de ilk kardeş şehir ilişkisini kurmak amacıyla Pendik’e gelen teknoloji, kentsel planlama ve ticaret alanlarında yöneticilerden oluşan heyeti belediyemizde ağırladık” dedi.

KAHRAMANMARAŞ DA KARDEŞ OLMUŞTU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalaması sonrası şehirdeki Doğu Türkistanlı öğrenciler Ulu Cami önünde toplanarak karara tepki göstermişti.

 

 

AKP’den Kaftancıoğlu’na verilen cezaya ilk yorum: “Bir vatandaşımız da yapsaydı aynısı olacaktı”

medyabold
Devamını Oku »

Milli Takımın rakibi Andora 19 yılda sadece iki maç kazandı

A Milli Futbol Takımı’nın yarın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda karşılaşacağı Andorra, 19 yıldır oynadığı resmi maçlarda sadece 2 kez galibiyet sevinci yaşadı.

BOLD – Milli takımın, Vodafone Park’ta konuk edeceği Andorra, ilk resmi maçlarını 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde yaptı. Geride kalan 19 yılda Avrupa Şampiyonası Elemeleri, Dünya Kupası Elemeleri ve UEFA Uluslar Ligi’nde resmi maçlara çıkan Andorra, sadece 2 kez galibiyet sevinci yaşadı.

SADECE MAKEDONYA VE MACARİSTAN’I YENDİ

Andorra, resmi maçlardaki ilk galibiyetini 2006 FIFA Dünya Kupası Elemerinde 13 Ekim 2004’te Makedonya karşısında sahasında 1-0’lık skorla aldı. Andorra, son galibiyetini ise 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde 9 Haziran 2017’de Macaristan’ı 1-0 yenerek elde etti. Andorra, oynadığı 112 resmi maçta 2 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, sahadan 103 kez yenilgiyle ayrıldı.

AVRUPA ELEMELERİNDE HİÇ PUANI YOK

Andorra, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde oynadığı 54 maçı da kaybetti. Türkiye ile 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde karşılaşacak Andorra, bu kulvarda 6. kez boy gösteriyor. Bu organizasyonda 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020 için oynadığı 54 maçta da Andorra, rakiplerinden puan almayı başaramadı.

21.45’TE VODAFONE PARK’TA

Milli Takım Andora maçını saat 21.45’te Vodafone Park’ta oynayacak. Mücadeleyi İskoç hakem Donald Robertson yönetecek. Karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak. Milli takımda Oğuzhan Özyakup ve Cengiz Ünder, sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı. Ay-yıldızlı ekipte bu mücadele öncesi Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz ve Nazım Sangare’nin de sakatlıkları bulunuyor.

Türkiye’nin yer aldığı grupta TSİ 19.00’da İzlanda-Moldova ve TSİ 21.45’te Fransa-Arnavutluk maçları da oynanacak. Grupta yaptığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Ay-Yıldızlı ekip, 9 puan ve averajla ikinci sırada bulunuyor. Aynı puana sahip Fransa lider, İzlanda ise 3. sırada yer alıyor.

medyabold
Devamını Oku »

Bale: Real Madrid formasını giymekten çok mutlu değilim

Real Madrid’in yaz transfer döneminde yollarını ayırmak istediği Gareth Bale, takımda kaldı. Yıldız futbolcu ise çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

BOLD – Real Madrid’in gözden düşen yıldızı Bale, Sky Sports’a yaptığı açıklamada, “Burada günah keçisi ilan edildim ve bu konuda adil davranıldığından şüphelerim var. Geçen sezonun sonuna doğru sadece ben değil, takım da zor zamanlar geçirdi. Yeni sezonda Real Madrid forması giymekten çok mutlu olduğumu söyleyemem, ancak ben profesyonelim ve hem kulübüm, hem de milli takım için elimden gelen her şeyi yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

KARGAŞANIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Yıldız futbolcu bu sıkıntıları Real Madrid kulübü ile çözmelerini gerektiğini vurgulayarak “Dürüst olmak gerekirse bu kargaşanın devam edeceğini düşünüyorum. Bu durumu, Real Madrid ile benim aramda konuşarak çözmemiz gerekiyor.” dedi.

ZİDANE İSTEMEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Real Madrid’te yeni bir yapılanmaya gideceğini söyleyerek ikinci kez takımın başına gelen Zinedine Zidane, yaz transfer dönemi sırasında, Gareth Bale’ın takımdan ayrılmasını beklediğini söylemişti. Ancak yaz döneminde Gallerli oyuncu takımda kaldı ve sözleşmesi de 2022 yılına kadar devam ediyor. Real’in 300 milyon euro harcamasına karşılık sezona istediği gibi başlamaması da Bale’ın durumunun daha fazla gündeme gelmesine neden oluyor.

medyabold
Devamını Oku »

Sinemalarda bu hafta 12 yeni film var

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta 5’i yerli 12 yeni film vizyona giriyor.

BOLD– Stephen King’in kült romanından uyarlanan IT (O) filminin devamının dikkat çektiği haftanın filmleri şöyle…

IT: CHAPTER TWO/ O: BÖLÜM İKİ

Korkunç palyaço Pennywise her 27 yılda bir gerçekleştirdiği ziyaretleri için kasabaya yeniden döndüğünde ilk bölümde onunla mücadele eden zikler Kulübü çocukları artık birer yetişkin olmuştur. Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Troy James ve Jay Ryan gibi isimleri bir araya getiren filmde Pennywise’ı Bill Skarsgard canlandırıyor.

BOZKIR

Bozkır, Konya’nın Bozkır ilçesinde hayatını sürdüren Abdullah’ın, tanıdıkları birine cinsel saldırıda bulunan Çolak Ziya’yı öldürmesi sonucu gelişen olayları konu ediniyor. Mehmet Tanrısever’in yönettiği filmde Engin Yüksel, Yaşar Alptekin, Haldun Boysan rol alıyor.

DÜZENBAZLAR KULÜBÜ

1980’lerin Amerika’sında bir grup genç girişimcinin(!) kurduğu saadet zinciri büyümeye başladıkça kaçınılmaz olarak FBI’ın radarına takılır. James Cox’un yönettiği filmde Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts, Suki Waterhouse, Kevin Spacey gibi oyuncular yer alıyor.

KOLEJ HAVASI

Beşiktaş’ın 1989-1992 yılları arasındaki altın çağına isim ve olayları merkezine alan belgeselde Sertan Ünver imzası var. Beşiktaş’ın efsane oyuncularından ünlü taraftarla kadar birçok ismi belgeselde görmek mümkün.

HANGİ KADIN

Kocası tarafından iki oğluyla terk edilmenin acısını yaşayan Claire, travmayı atlatmak için genç ve güzel bir kadının fotoğraflarını kullanarak sosyal medya üzerinden sahte bir hesap açıyor. Ancak bu sanal dünyanın onun üzerindeki etkisi hiç tahmin edemeyeceği biçimde oluyor. Juliette Binoche’un her zamanki gibi perdede parladığı filmi Safy Nebbou yönetiyor.

USLU ÇOCUKLAR

Ergenlik çağının en zor günlerindeki 3 yakın arkadaş bir partiye çağrıldıklarında kızlar hakkında hiçbir şey bilmediklerini fark ederler. Bu konudaki merakları ise başlarına olmadık işler açar. Jacob Tremblay, Keith L. Williams ve Brady Noon rol aldığı filmi Gene Stupnitsky yönetiyor. Bu kadar hınzır bir filmin yapımcısı ise elbette Seth Rogen…

UZAY PARKI

Jong-Shik Won’un yönettiği animasyon, genç Suha ile tanıştığı uzay bahçıvanı Omu’nun macerasını anlatıyor.

45-25 #KUSURSUZ CİNAYET

Kanıt dizisinin yönetmeni Biray Dalkıran imzalı filmde 45-25 kodlu cinayet masası birimi ödüllü sosyal medya fenomenlerini öldüren bir seri katilin peşindedir. Fakat bu hikayede pek az şey göründüğü gibidir.

ASLAN ÇOCUK

James Snider’ın yönettiği animasyon yersiz yurtsuz bir aslan yavrusu olan Kidd Mane’nin denk geldiği Tuckerville kasabasında yaşadıklarını anlatıyor.

BHARAT

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayat karşısındaki iyimser duruşunu kaybetmeyen bir adamın uzun yıllara yayılan öyküsünün anlatıldığı filmde ünlü Hint oyuncu Salman Khan başrolde.

CİN-Sİ BOZUK

Bilal Kalyoncu’nun yönettiği yerli komedide, iki yakın arkadaş Onur ve Berk’in yarım akıllarıyla kalkıştıkları maceraları anlatıyor.

SERSERİLER

Ulaş Bahadır’ın yönettiği ve başrolünde de yer aldığı filmde nezarethanede tanışan 4 adamın yaşadığı aksiliklerle dolu macerası anlatılıyor.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın eski metin yazarı: “Reisin altı oyuluyor”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal açıkladı: “AKP hareketi ağır yara aldı. Gözlerimizin önünde Reis’in altı oyuluyor.”

BOLD – AKP’de yeni oluşumlar, ihraç girişimleri ve istifalar peş peşe gelirken Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

KUCAKLAYAN PARTİDEN İHRAÇ EDEN PARTİYE

Ünal, kişisel bloğunda yayınladığı “Kucaklayan partiden ihraç eden partiye” başlıklı yazısında eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partiden ihraç edilmesine tepki gösterdi. Ünal, “Çok açık ki, gözlerimizin önünde Reis’in, AK Partinin altı oyuluyor. Her bir oyun kıymeti kat kat artmışken, AK Partinin çok daha kucaklayıcı ve içindeki unsurları çok daha sıkı muhafaza edici olması gerekirken, sürekli bir öteleme, itme, itekleme, tasfiye operasyonu gerçekleştiriliyor” ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU PELİKAN’IN OYUNUNA GELDİ

AKP’deki kırılma noktasını 2016 yılı olarak açıklayan Ünal’a göre, “Reisçi” görünümünde örgüt/örgütler tarafından AKP adeta kemiriliyor, sürekli bir parçası koparılıyor. “Sürekli saldırarak, Sayın Davutoğlu’nu AK Parti karşısında bir siyasi odak yaptılar” diyen Ünal, “Sayın Davutoğlu da maalesef Pelikan’ın bu oyununa geldi; O da Pelikan’ı besledi” diye yazdı.

REİS’İ DE TÜKETİNCEYE KADAR DURMAYACAKLAR

Ünal, AKP’ye çok büyük zarar verdiklerini söylerken, “Durmayacaklar… Bu partiyi de, Reis’i de tüketinceye kadar durmayacaklar” diye yazarak şöyle devam etti: “Görmezden gelmek çare değil, gerçeği kendinden bile saklamak çözüm değil: AK Parti hareketi bugün ağır bir yara aldı. İnşallah bu yara derinleşmez…”

Günay: AKP uzatmaları oynuyor, bu yapı ile demokrasi gelmez

medyabold
Devamını Oku »

Erdogan threatens refugee flood if support for Syria safe not forthcoming 

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has threatened to open his country’s borders, allowing a flood of refugees into Europe, if Turkey does not receive adequate international support for setting up a safe zone in northern Syria where it plans to resettle one million refugees, Reuters reported on Thursday.

“We should form such a safe zone that we, as Turkey, can build towns here in lieu of the tent cities here. Let’s carry them to the safe zones there. Give us logistical support and we can go build housing at 30 km (20 miles) depth in northern Syria. This way, we can provide them with humanitarian living conditions. This either happens or otherwise we will have to open the gates,” Erdogan said.

Erdogan vowed that Turkey would no longer carry the burden of refugees alone as it could not get help from the international community, notably the European Union (EU), saying the country had only received between $3 billion and $4 billion out of 6 billion euros which were promised in the 2016 EU-Turkey Joint Declaration.

In response to Erdogan’s claim, European Commission spokeswoman Natasha Bertaud said on Thursday that the EU had provided 5.6 billion euros out of the 6 billion, with the remaining balance due to be allocated shortly.

“We trust that we can continue this work in good faith with our Turkish partners,” the spokeswoman said.

Turkey is one of the busiest transit countries for many migrants fleeing war, persecution, political crackdowns and poverty while trying to reach Europe. In recent years, more than a million migrants and refugees passed through the country on their way to the EU states.

The EU-Turkey deal stipulates the latter has to take all the necessary measures to prevent migrants from reaching Greece in return for billions in aid.

Until recently, the deal saw a sharp decrease in the number of crossing migrants.

Last week, however, more than 600 migrants landed on the Greek island of Lesvos in a single day, the highest number in a day for three years since the deal.

A day later, Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said attacks by forces of Syrian President Bashar al-Assad on Idlib province were threatening to trigger new flows of refugees trying to flee the country.

The Russian-backed Syrian regime’s offensive on Idlib, the last major opposition stronghold which is home to over three million people, began in April and has intensified in recent weeks.

More than 1,500 civilians have been killed and nearly 500,000 have been driven from their homes, with tens of thousands of Syrians have recently headed towards the Turkish border, according to war monitors.

Erdogan’s Turkey has been backing some rebel fighters in their fight against al-Assad and his sponsor Russia.

Ankara also holds talks with the United States (US) in order to set up the safe zone, aiming both to set up “a peace corridor” that will allow Syrian refugees to return to their homelands in the country’s north and to clear the area east of the Euphrates River of the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG), which it deems as a terrorist organization.

This is due to YPG’s alleged links to the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), an armed insurgent group fighting a decades-old insurgency for Kurdish self-rule in southeast Turkey against the Turkish state.

The YPG is also deemed an important US ally in the fight against the Islamic State (ISIS) in Syria.

Turkish authorities say 350,000 Syrians have already returned to northern Syria, parts of which Turkey controls.

“Our goal is for at least one million of our Syrian brothers to return to the safe zone we will form along our 450 km border,” Erdogan said on Thursday.

By saying that, analysts say Ankara wants to urge Washington to further concessions on the depth and oversight of the planned zone in the northeast.

In August, after months of talks, Turkey and the United States (US) formed a joint operations center in the southeastern province of Sanliurfa to monitor the buffer zone along the border with Syria.

The two, however, have disagreed over the size of the zone or the command structure of the forces to operate there.

Last month, Turkey’s Interior Minister Suleyman Soylu said only 17 percent of refugees in Turkey hail from the northeast regions controlled by the YPG. The zone would cover only a fraction of that region.

Badran Jia Kurd, a senior Syrian Kurdish official, said last week that it was necessary to resettle refugees in their home towns.

“Settling hundreds of thousands of Syrians, who are from outside our areas, here would be unacceptable,” Kurd said.

EU cannot withstand migration wave if Turkey open borders, Turkish minister threatens

 

The post Erdogan threatens refugee flood if support for Syria safe not forthcoming  appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2019/09/06/erdogan-threatens-refugee-flood-if-support-for-syria-safe-not-forthcoming/
Devamını Oku »

Fatih Terim’e verilen cezalar Galatasaray’a olumlu yansıyor

Fatih Terim, Kayserispor maçı sonrası yaptığı açıklamalarından dolayı PFDK’dan 4 maç ceza aldı. Tecrübeli çalıştırıcı 1996’dan buyana toplam 31 maç ceza aldı.

BOLD – PFDK’nın Kayserispor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan dolayı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e verdiği 4 maçlık ceza Sarı-Kırmızılı camiada tepkilere neden oldu. Tecrübeliteknik adamın “Örgütlü organize işler ama amatör demiştim. Bu sene profesyonelce işler var.” ifadelerinden dolayı PFDK’ye sevk edilmiş ve 4 maç ceza almıştı.

Galatasaray’da 4. dönemini geçiren Fatih Terim, PFDK tarafından şu ana kadar 31 maç men cezasına çarptırıldı. Sporx’in haberine göre Terim’e verilen cezalar beklenenin aksine Galatasaray takımı üzerinden ayrı bir motivasyon oluşturduğu ortaya çıktı.

16 GALİBİYET 7 BERABERLİK 4 MAĞLUBİYET

1996’dan bu yana Galatasaray’da 4 dönem görev yapan Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı takım kariyerinde PFDK tarafından şu ana kadar toplam 31 maç tribüne gönderildi. Ancak buna rağmen istatistikler Fatih Terim’e verilen cezaların Galatasaray’ı bu zamana kadar hiç etkilemediğini gösteriyor. Galatasaray, Fatih Terim’in şu ana kadar tribüne çıktığı 27 karşılaşmada 16 galibiyet, 7 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Başarılı hocanın aldığı cezalar takım içinde motivasyon yaratırken saha içi sonuçları beklenenden çok daha iyi oldu.

2012-13’TE 12 MAÇ CEZA ALDI

Galatasaray, Fatih Terim döneminde en ağır cezayı 2012-2013 sezonunda aldı. Terim, Orduspor ile oynanan maç sonrası 3, Mersin sonrası 9 maç tribüne çıkma cezası aldı. Terim 12 maç cezanın 9’unu o sezon çekti. Terim, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile oynanan maçın ardından da PFDK tarafından 10 maç men cezasına çarptırılmıştı.

medyabold
Devamını Oku »

Adnan Tanrıverdi TSK’daki muvazzafları baştan aşağı fişledi: Yeşil-Beyaz-Kırmızı

Skandallarla dolu YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin hazırladığı ve muvazzaf subayların üç renkte fişlendiği dosyaya göre alındığı ortaya çıktı.

BOLD – Türk Silahlı Kuvvetlerindeki tüm yerleşik kural ve teamüllere aykırı olarak bu yılki Yüksek Askeri Şura’da alınan terfi ve atama kararlarının Saray’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olan Adnan Tanrıverdi tarafından hazırlanan “yeşil-beyaz-kırmızı” renkli listeye göre hazırlandığı iddia edildi.

TSK’da çalışan mevcut muvazzaf tüm subayların renklendirildiği liste aynı zamanda bir fişleme listesi olma özelliğini taşıyor.

LİSTE ÖNCEDEN YAPILDI

Konuyu gündeme getiren ise gazeteci Müyesser Yıldız oldu. Sadece 1,5 saat sürmesi nedeniyle kararların önceden alındığı iddialarını beraberinde getiren bu yılki YAŞ Toplantısı öncesi ve sonrasında yaşananlar Müyesser Yıldız’a göre şöyle:

“Toplantı öncesi tüm kuvvet komutanlıklarında çalışmalar yapılmış, kimlerin terfi edip, etmeyeceği belirlenmiş ve bunlar Milli Savunma Bakanlığı’na sunulmuş.

Ancak toplantıdan 1 gece önce Bakanlığa çağrılan Kuvvet Komutanları, öyle bir listeyle karşılaşmış ki, herkesin morali bozulmuş. Zira, ‘Terfi etmeli, şu göreve getirilmeli’ denilenlerin neredeyse tamamının emekliliğine, terfisi öngörülmeyen ve yetersiz bulunanların ise terfisine karar verildiği görülmüş.

Gerek terfi ve emekliliklerde, gerekse görevlendirmelerde, Komutanlıkların hazırladığı liste yerine ‘Yeşil-Kırmızı-Beyaz’ şeklinde üç liste dikkate alınmış.

Yeşilde, iktidara yakın isimler, beyazda, ‘İtaat eden, zararsızlara’ yer verilmiş.

Kırmızı listede kimlerin olduğunu ise hiç aktarmayalım.”

SADAT BAŞKANI HAZIRLADI

Müyesser Yıldız, TSK personelinin üç renkle fişlenmesine ilişkin çalışmayı yürüten kişi olarak ise SADAT Başkanı ve şu an Saray’da başdanışman olarak görevli Adnan Tanrıverdi’yi işaret etti:

“Bu iddialardan sonra genel duruma geçersek; TSK’daki gidişata itiraz edenler, bir kişiyi işaret ediyor. O isim, 15 Temmuz’dan sonra Erdoğan’ın ‘Güvenlik politikaları’ Başdanışmanı olan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi.”

TANRIVERDİ KİMDİR?

28 Şubat öncesinde Tayyip Erdoğan’la tanışan Tanrıverdi, AKP’nin kuruluş aşamasında da teklif götürülen isimlerden biriydi. Emekli Tuğgeneral olan Tanrıverdi, TSK’dan ayrıldıktan sonra önce ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) ve ASSM (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi) Başkanlığı yaptı, ardından SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlığı)’ın kurucusu oldu. SADAT, Suriye’de ve 15 Temmuz’da paramiliter faaliyetler icra ettiği iddiasıyla gündeme geldi.

Yargı reformu bir paketle halledilmeyecek, 5 yıla yayılacak

medyabold
Devamını Oku »