8 Şubat 2020 Cumartesi

Fener taraftarı öfkeli; Kadıköy, ‘Damat istifa’ sloganıyla inledi

Fenerbahçe’nin 1-1 biten Alanyaspor karşılaşmasında Fenerbahçe taraftarı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı hedef altı. Statta uzun süre “Damat istifa” sloganları atıldı.

BOLD – Süper Lig’in 21’nci haftasında Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe taraftarının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tepkisi ise sürüyor.

Fenerbahçe’nin 1-1 biten Alanyaspor karşılaşmasında Fenerbahçe taraftarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ı işaret ederek “Damat istifa” sloganları attı.

Karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki gösteren taraftarlar “Damat istifa” tezahüratlarında bulunurken, taraftarlar, maç sonunda da sosyal medyada bu protestolarını sürdüren mesajlar paylaştı.

Öte yandan, Fenerbahçe taraftarı; başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor’a da tepki gösterdi. Fenerbahçe taraftarı maç başında da “A Spor dışarı” tezahüratında bulundu.

https://dai.ly/x7rn3d7

İşte o protestolar:

BOŞALLTIĞIN HAZİNE NEYİNE YETMEDİ?

Fenerbahçe-Alanya maçı çıkışında da taraftar “Damat istifa” diye tezahüratlarda bulundu. Fenerinmaçıvar hesabından “Batırdığın ekonomi, boşalttığın hazine neyine yetmedi? Bak burası çokomelli, perde arkasında beraber çalıştığın 5 bakanı da al git, milletin sabrını sınama. Damattın Damat Ferit olma” paylaşımı yapıldı.

ARTIK YETER

Fenerbahçe taraftar grubu 12 Numara da, 55 bin kişinin “Damat istifa” sloganı attığını belirtirken, “Artık yeter” diye seslendi.

SARAY’DAN FENERBAHÇE ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da, konuyla ilgili olarak, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Uçum yaptığı paylaşımda, “İlk sözüm gönlüme; Trabzon ve Alanya maçlarında 5’er puan kaybedersek kusur bizdedir. Ancak hakemlik bu kadar mı Fenerbahçe aleyhine olur, bütün kurallar Fenerbahçe aleyhine olunca uygulanır da pozisyon Fenerbahçe lehine olunca uygulanmaz mı? Kim bu operasyonu yapıyorsa haddini bilsin, Fenerbahçe sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.

medyabold
Devamını Oku »

Van’da kan donduran ihbar: 13 mülteci donarak öldü

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren 13 mülteci, Van’ın Çaldıran ilçesinde yakalandıkları tipide donarak öldü. Mültecilerin Afganistan ve Kobani uyruklu olduğu belirtiliyor.

BOLD- Van’ın Çaldıran ilçesinde 10 mülteci donarak öldü. Van yerel gazetelerinden Gazete Havar’ın haberine göre tipiye yakalandıkları dağda ölen mültecilerin 10’u Afganistan, 3’ü de Kobani uyruklu olduğu belirtiliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Van Valiliği, Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen Mahallesi’nde yaşamını yitirenlere ilişkin açıklama yaptı. Yoğun kar yağışı ve tipiden kaynaklı bölgeye ulaşım sağlanılmadığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Akşam saatlerinde Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığına yurda yasa dışı yollardan giren 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine adli, askeri makamlar ve AFAD’a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışılmaktadır.” denildi.

“Van’da ikinci çığa iş makineleri yol açtı”

medyabold
Devamını Oku »

Mahsun Kırmızıgül: “Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın!”

Mahsun Kırmızıgül, Hatay’da ‘Çocuklarım aç’ deyip kendini yakarak canına kıyan Adem Yarıcı ile ilgili konuştu: “Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın!”

BOLD – Türkiye, Hatay’da ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini ateşe veren, ardından da hayatını kaybeden işsiz baba Adem Yarıcı’nın ölümünün şokunu yaşıyor. Toplumun birçok kesimi söz konusu olay karşısında tepkisini dile getiriyor.

‘BU GARİBANA İYİ BAKIN. BU ADAMIN ADI ADEM YARICI’

Sanatçı Mahsun Kırmızıgül de konuya duyarsız kalmadı. Vefat eden Yarıcı’nın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak şunları dile getirdi, “İçler acısı bir fotoğraf. Ciğer dayanmaz bu tabloya. Çocuklarına ekmek götüremeyen çaresiz baba kendini yakarak öldürmüş. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın. Bu adamın adı Adem Yarıcı.”

Talimatçı müdüre ‘atama’, duyuran öğretmene ‘sürgün’

medyabold
Devamını Oku »

“Genelkurmay’dan baskı mı gördü? Telkin altında mı kaldı?”

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un ‘siyasi ayak’ açıklamasıyla alevlenen tartışmaya Nagehan Alçı da dahil oldu. Bugünkü köşe yazısında Baykal’ın 2009’da askerden baskı gördüğünü ima etti.

BOLD – HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 26 Haziran 2009’da Meclis’ten geçen ve askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeyle ilgili ‘siyasi ayak’ göndermesine yer verdi.

CHP’nin, değişiklikten dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ile partililerin haberi olmadığı yönündeki açıklamalarına karşı o günkü gazete haberlerini paylaşıp “Tüm bu süreç ortada iken Baykal’ın tavır değişikliğinin altında olan ne? Esas bu noktayı sorgulamalıyız. Dönemin CHP Genel Başkanı, Genelkurmay’dan baskı mı gördü? Ya da telkin altında mı kaldı?” diye sordu.

ASKERİ VESAYET KALDIRILDI

Alçı köşesinde, Başbuğ’un açıklamaları sonrası başlayan tartışmayla ilgili şunlara yer verdi:

“- AK Parti’yi bugünlere getiren mücadelesini ve FETÖ diyerek üzeri örtülmeye çalışılan askeri vesayet gerçeğini hatırladık.

– Son zamanlarda FETÖ ile mücadele kılıfına sığınılarak sanki bu ülkede hiçbir zaman askeri vesayet hüküm sürmemiş, 15 Temmuz’dan önce darbeler yapılmamış gibi bir hava estiriliyor. FETÖ’nün içini boşalttığı davalar gösterilerek 2000’lerin sonuna kadar Genelkurmay’ın siyaset üzerinde egemenliği yokmuş gibi bir tablo çizilmeye çalışılıyor.

– İlker Başbuğ’un çıkışı sayesinde kendini dokunulmaz (nitekim o dönem yaptığı açıklamada “Bu değişiklik TSK’nın masuniyetine zarar verir” diyor) ve siyasetin üzerinde gören zihniyetin varlığını yeniden anımsadık.

– Darbelere zemin hazırlayan ve orduyu askeri mahkemeler ile bir anlamda koruma altına alan ikili yargı anlayışını yok etmek için getirilmiş bir yasa değişikliği, yasadışı bir yapı tarafından kötüye kullanıldı diye o değişikliği yapanları nasıl suçlayabilirsiniz?”

Köşesinde yasa değişikliği ardından basında yer alan haberlerden de örnekler paylaştı:

“Bu olayın yaşandığı gün perşembe. Cuma, cumartesi ve pazar medya örneklerini koyduğum ‘Parti grupları anlaştı, askerlerin sivil mahkemede yargılanmalarının önü açıldı’ minvalinde haberler veriyor. Ancak hafta başına gelindiğinde Sayın Baykal tavır değiştiriyor ve ‘Arkadaşlarımızı uyutmuşlar’ diye açıklama yapıyor” diyen HaberTürk yazarı, “İddianın gerçeği yansıtmadığı bu haberlerde inkar edilemez şekilde görülüyor” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın paylaştığı dönemin gazetelerine ait haber kupürleri şöyle:

Bakan eşinin ‘çığ’ eğlencesini deşifre eden gazeteciye soruşturma

medyabold
Devamını Oku »

Ekmek israfı 500 okul, 250 hastane ve 500 kilometre yola mal oluyor

Türkiye’de günlük 120 milyon ekmek üretiliyor. Ancak yüzde 10’u israf ediliyor. Bu yıllık 1,5 milyar dolar kayıp demek. Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, “Bu parayla 500 okul ve 250 devlet hastanesi, 500 kilometre 5 şeritli otoyol yapılabilir” diyor.

BOLD – İsraf, Türkiye’de bir an önce çözüm bulunması gereken problemlerin başında geliyor. Ekmek israfı ise, liste başında yer alıyor.

HERKES TÜKETEBİLECEĞİ KADAR SATIN ALMALI

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, günde 120 milyon ekmek üretildiğine dikkat çekerek “Bunun yüzde 10’u israf ediliyor. Yıllık 1,5 milyar dolarlık kayıp demek. Bu parayla 500 okul ve 250 hastane, 500 kilometre 5 şeritli otoyol yapılabilir” diye konuştu.

İnsanlara tüketeceği kadar ekmek almalarını tavsiye eden Kavuncu şunları söyledi, “Üç ekmek tüketirken beş almak yanlış. Sonra bayatladı diye tüketmeyip çöpe atıyorsun. Yemek şirketleri, sivil toplum kuruluşları ile ekmek israfına yönelik daha etkili kampanyalar hayata geçirmeliyiz.”

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu

ÜLKE GENELİNDE SURİYELİLERİN AÇTIĞI 2 BİN RUHSATSIZ FIRIN VAR

Kavuncu, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve diğer büyükşehirlerde 6 binin üzerinde ruhsatsız fırın çalıştığını dillendirdi. Suriyelilerin Türkiye genelinde 2 binin üzerinde fırın açtığını bilgisini de paylaşan Kavuncu, “Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Konya, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de faaliyet gösteriyorlar. Bütün fırınlar ruhsatsız, oturum izinleri var diye organize sanayi bölgelerinde şirket kurmuşlar, Suriye ekmeği üretiyorlar. Bu ekmeğin ilgili hiçbir devlet kurumunda yasal altyapısı yok. Bir firma hariç, bu fırınlarda üretilen ekmekler hijyenik değil” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘maliyet’ gerekçeli ulaşım zammı açıklaması

medyabold
Devamını Oku »

AKP 50 günde 15 bin üye kaybetti

Partiler üye sayılarını arttırırken AKP’nin üye sayısı düşmeye devam ediyor. AKP’nin üye sayısı 50 günde 15 bin 692 kişi azaldı. MHP üye sayısını 10 bin, İyi Parti 42 bin, CHP 4 bin ve HDP ise 412 arttırdı.

BOLD – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyasi partilerin üye sayılarıyla ilgili verileri güncellendi. AKP’nin üye sayısı 50 günde 15 bin 692 kişi azaldı. Cumhur İttifakı ortağı MHP üye sayısını 10 binin üzerinde artırırken İyi Parti’nin üye sayısı ise 42 bin 533 arttı.

DÜŞÜŞE RAĞMEN AKP’NİN ÜYESİ 10 MİLYONUN ÜZERİNDE

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre siyasi partilerin sicilini tutan, denetleyen ve faaliyetlerini takip eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partilerin üye sayılarını 4 Şubat itibariyle güncelledi. 16 Aralık 2019 tarihinin ardından geçen 50 günde 10 milyon 211 bin 596 üyesi bulunan AKP’nin üye sayısı 15 bin 692 kişi azalarak 10 milyon 195 bin 904 olarak kayıtlara geçti. 468 bin 585 bin üyesi bulunan MHP’nin üye sayısı 10 bin 614 artarak 479 bin 199’a yükseldi.

İYİ PARTİ’DE HEDEF 400 BİN ÜYE

2020 yılı sonunda 400 bin üyeye ulaşmayı hedefleyen İyi Parti, geçen 50 günde üye sayısını 42 bin 533 arttırarak 266 bin 440 kişiye ulaştı. Muhalefette üye sayısını arttıran partiler arasında yer alan CHP 4 bin 230 üye artışıyla toplam üye sayısını 1 milyon 257 bin 753’e ulaştırırken HDP ise 412 üye artışıyla 39 bin 334’e üyeye ulaştı.

15 SİYASİ PARTİNİN ÜYESİ YOK

Aralık 2019 itibariyle kuruluşu resmileşen eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi ocak ayı başında üye kayıt başvurularını almaya başladı. Ancak Gelecek Partisi’nin üyeleri henüz sisteme işlenmedi. Başsavcılığın verilerine göre hiç üyesi bulunmayan diğer siyasi partiler şöyle: “Anadolu Birliği Partisi, AS Parti, Ayyıldız Partisi, Demokratik Genç Parti, Engelsiz Türkiye Partisi, Gelecek Partisi, Genç Anadolu Partisi, İşçi Demokrasi Partisi, Kadın Partisi, Milli Mücadele Partisi, Ötüken Birliği Partisi, Sağduyu Partisi, Sosyalist Emekçiler Partisi, Türk ve Dünya Birliği Partisi ve Yeni Dünya Partisi.”

İmamoğlu’ndan ‘maliyet’ gerekçeli ulaşım zammı açıklaması

medyabold
Devamını Oku »

Jobless father of two “hungry” kids dies after setting himself alight 

An unemployed man, who set himself on fire in protest at the financial difficulties he was experiencing, died of a heart attack, the Governor’s Office of Turkey’s southern province of Hatay announced on Friday.

Adem Yarici, a father of two, doused himself in petrol and set himself ablaze in the early hours on Friday in front of the Hatay Governor’s Office, saying before the self-immolation that: “My kids are hungry. I want [to find] a job. Don’t you understand.”

The burning man was immediately doused by the Governor’s personnel and taken to a nearby hospital.

However, he succumbed to his injuries during his transfer to another hospital with a burn unit in the neighboring city of Mersin, an official statement by the office said.

According to local daily Korfez, Yarici was depressed over the fact that he was jobless and battling to feed his two children.

The official statement from the Hatay Governor’s Office, while expressing condolences to Yarici’s family said he was receiving social-economic aid, as well as educational and health care assistance from the state’s social services for his children.

A comment by an official from the ruling Justice and Development Party (AKP) on Yarici’s actions sparked outrage on social media.

“Nobody sets himself on fire due to hunger. If that had been so, there would have been nobody living in countries such as Nigeria, Chad, Zambia, Haiti, Madagascar, Yemen, and Sierra Leone. The public does not buy such kinds of simple political maneuvers,” the AKP’s Selma Gokcen, a member of the city council of the eastern province of Agri.

Baris Yarkadas, a former lawmaker from Turkey’s main opposition Republican People’s Party (CHP) and a former journalist, condemned the AKP executive for her tweet.

“The humanity [morality] has gone through the floor. [You,] Selma Gokcen! I am ashamed of you. How can you be that much heartless,” Yarkadas reacted on Twitter.

Following the strong public backlash, the AKP’s Gokcen deleted her Twitter message and claimed that her message was targeting not the deceased father, but the CHP’s Yarkadas who first revealed the death report in his account.

“You [those who reacted to her message] all know that my comment addressed Yarkadas [his announcement of death]. You [critics] nourish hatred against [Turkish President Recep Tayyip] Erdogan [whenever such kinds of incidents take place],” Gokcen tweeted.

The AKP senior later suspended her Twitter account on the same day.

With an economy deep in recession, a spate of recent suicides in Turkey has caused debates between the opposing parties, with pro-government figures denying the suggestions of any connection between the suicides and poverty.

The AKP supporters frequently accuse critics, who point to socioeconomic factors behind the increase suicides, of manipulating the public opinion and tarnishing Turkey’s reputation in the world.

In November when four siblings, aged between 48 and 60 living allegedly in penury, committed suicide through chemical poisoning in a flat in Istanbul, Fuat Oktay, Turkey’s vice-president, denied allegations that connected the incident to the state of the economy.

“They said it was because of hunger – that is not true. We do not have any information that the deaths were due to poverty,” said Oktay at the time.

Further, a pro-government Islamist daily, Yeni Akit, argued that “an atheist book had dragged the four into suicide”, referring to “The God Delusion” by Richard Dawkins which was found on a bookshelf in the flat.

A day later after the siblings took their lives, another four, a couple with two little kids, were found dead at their home in Turkey’s Antalya. The father, who had been unemployed for a long time, used the same method, taking cyanide, leaving a note behind explaining the difficulties he went through.

This time, nobody from the pro-government side pinned the blame on anything else, instead, some suggested that the sales of the chemical should be banned.

Student suicide highlights economic plight of Turkey’s university students

The post Jobless father of two “hungry” kids dies after setting himself alight  appeared first on IPA NEWS.



from IPA NEWS https://ipa.news/2020/02/08/jobless-father-of-two-hungry-kids-dies-after-setting-himself-alight/
Devamını Oku »

İmamoğlu’ndan ‘maliyet’ gerekçeli ulaşım zammı açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, megakentte ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zamma dair açıklamalarda bulundu. “İnanın maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim” dedi.

BOLD – İstanbul’da ulaşıma dönük yüzde 35’lik zam sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşı artışa yönelik tepkisi sebebiyle haklı bulduğunu belirtti.

TEPKİ GÖSTERMEK VATANDAŞIN HAKKI

“Vatandaşların zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Bu hakkı. Çünkü, bugün Türkiye’de yaşamanın, yaşam koşullarının, ekonomik zorlukların farkındayız ” dedi.

Ulaşıma Mayıs 2017’den bu yana zam yapılmadığını ifade eden İmamoğlu, “Ama Türkiye’deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok” diye konuştu.

ŞU AN YAPILAN HİZMETİ SÜRDÜRME ÇABASI

Yakıt zammını nazara veren İBB Başkanı, şunları söyledi: “Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizi şu an yaptığımız; hizmetimizi sürdürebilme çabası.”

MALİYETLERİN ALTINDA ZAM YAPTIK

Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili şu noktalara da değindi:

– Vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü inanın maliyetlerin çok çok altında kalan bir zam yaptık diyebilirim. Yoksa, bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı.

ÖNCEKİ ZAMLARI ISKALAMALARINA ÜZÜLÜYORUM

– Trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum. Çünkü niye gülümsüyorum? Sanki Ekrem İmamoğlu’nun zam yaptığı bir husus üzerinden, daha önceki zamları ıskalamaları ve bunun üzerinden siyaset yapmalarına üzülüyorum. Biraz da gülümsüyorum açıkçası. Ama halkımız, her yapılan zamma tepki göstermekte haklı.

Kayyumdan başkan yardımcısının maaşına yüzde 6 bin zam

medyabold
Devamını Oku »

Bakan eşinin ‘çığ’ eğlencesini deşifre eden gazeteciye soruşturma

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un Van’da yaşanan çığ faciası sırasında Kars’ta katıldığı eğlence görüntülerini kamuoyuyla paylaşan gazeteci Barış Yarkadaş’a soruşturma açıldı.

BOLD – Van’da 41 kişinin yaşamını yitirdiği çifte çığ faciası sırasında Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un Kars’ta eğlenceye katıldığının ortaya çıkması tepkilere neden oldu. Bakan eşinin tarihi kilisedeki eğlenceli anların görüntülerini kamuoyuna duyuran gazeteci Barış Yarkadaş, AKP’nin hedefi oldu. Hakkında soruşturma açılan Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşinin tarihi kilisede Aslı Hünel’in söylediği şarkılara eşlik ettiğini ve eğlendiğini gösteren videoyu yayınlamam üzerine, avukatı ‘meslek etiğine aykırı’ bir açıklama yaparak, hakkımda suç duyurusunda bulunduklarını belirtmiş.”

GELECEK PARTİSİ KURUCUSUNUN EŞİ YAYINLADI

Kendisinin de Karslı olduğunu belirten Yarkadaş, “Eğlence videosunu memleketim Kars’la ilgili gelişmeleri internette tararken şans eseri gördüm. Üstelik video gizli saklı da değildi. Eğlence görüntülerini aynı gezinin organizatörlerinden olduğu anlaşılan Gelecek Partisi Kurucusu Ömer Faruk Başaran’ın eşi Evrim Kırmızıtaş Başaran yayınlamıştı” dedi.

Yarkadaş konuyla ilgili açıklamasında Ersoy’un avukatına cevap olarak şöyle dedi:

“Pervin Ersoy’un avukatı iseniz, müvekkilinizin kişilik haklarına yönelik bir hakaret, iftira ya da aşağılama varsa buna ilişkin başvuruyu yapar ve konuya ilişkin hukuki gerekçeyi anlatan bir duyuru yayınlarsınız. Yayınladığınız açıklama, mesleğinizin etiğine aykırıdır. Avukatlar müvekkilleri ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalırsa, ‘müvekkilini kutsamaz, orantılı konuşur ve durumun net tespitini yapar.’ Bu sizin mesleğinizin temel kurallarından biridir. Size bunu hatırlatmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Avukatların açıklamasına göre, Aslı Hünel tarihi kilisenin ‘akustiğini’ Pervin Ersoy ve 59 arkadaşına gösteriyormuş? Neresinden tutsan elinde kalan bu açıklama, bir de dava tehdidi ile bitiyor. Avukatlara tavsiyem, bir dava da AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner’e açmaları… Zira ben o görüntüleri yayınladıktan sonra Metiner ‘Bu tam bir rezalettir’ diye yazdı. Umarım hakkımdaki şikayet davaya dönüşür. Biz de davada bu gezilerin kim tarafından organize edildiği, katılımcıların tur şirketine kaç TL ödediğini ve bu gezilere ilişkin diğer bilgileri açığa çıkarma şansına kavuşuruz. 38 cana rağmen geziyi iptal edememenin ticaretten başka bir izahı var mı sizce de?”

medyabold
Devamını Oku »

Elazığ’da fırsatçı ev sahibinden sonra fırsatçı nakliyeci

Sivrice merkezli deprem sonrası Elazığ’da kimi ev sahiplerinin kira bedellerini 2-3 katına çıkarması tepki çekmişti. Şimdi de bazı nakliye firmalarının, taşıma ücretini katladığı bildirildi.

BOLD – Türkiye’yi sarsan Sivrice merkezli 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle 41 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Afette onlarca bina yıkıldı, yüzlerce ev oturulamaz hale geldi.

DEPREM ÖNCESİ ORTALAMA FİYAT 600 LİRAYDI

Afetin ardından çadırlara yerleştirilen vatandaşlardan kimileri, evlerinden alabildikleri eşyalarını nakliye şirketleri aracılığıyla yeni konutlarına taşımaya başladı.

Nakliyeci Ferhat Demirel, şehirde depremden önce nakliye fiyatının evin uzaklığı ve katına göre değişirken ortalama 600 lira olduğunu ifade etti.

1000 LİRAYA VARAN UÇUK TALEPLER

Ancak ücretlerin şimdilerde bin 800 liraya kadar yükseldiğini dile getirerek bazı taşıma asansörcüleri ile işçilerin ‘uçuk’ fiyat talep ettiklerini söyledi.

Önceden bir asansör kurulumu için 150 ila 200 lira istendiğini şimdi ise 350 ila 400 liraya fiyat çekildiğini kaydetti. Çift taraflı kurulumda da fiyatın 800 ila 1000 liraya yükseltildiğini belirtti.

YETKİLİLER BU İŞE EL ATMALI

Demirel, bölgedekilerin mağdur olduğunu, istenilen ücretleri veremediğini belirterek şunları ifade etti: “Mustafa Paşa Mahallesi’nin yüzde 80’i boşaldı zaten. Birçok insan taşınıyor. Kimi köylerine gitti, kimisi ilçede buldukları evlere gitti. Ben yetkililerin bu işe el atmasını istiyorum. Vatandaşlar istenilen bu ücretleri verecek durumda değil.”

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Şehirde deprem sonrası, yeni yapılan ve sağlam olduğu düşünülen evlere talep artınca kiralar da neredeyse iki katına çıkmış, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bakanlık: 2002 ila 2019 arası tren kazalarında ölen kişi sayısı 1678!

medyabold
Devamını Oku »

Bold Medya koronavirüsün çıktığı Wuhan’da: Neredeyse imkansız…

Bold Medya, koronavirüsün ilk görüldüğü Çin’in Wuhan şehrinde yaşananları görüntüledi. Wuhan, hayalet şehri andırıyor ve insanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Marketlere girebilmek için insanların maske takmaları gerekiyor. Virüsten korunmak için gerekli malzemeler ve özellikle maske bulmak neredeyse imkansız… BOLD ÖZEL

medyabold
Devamını Oku »

Bakanlık: 2002 ila 2019 arası tren kazalarında ölen kişi sayısı 1678!

CHP İstanbul vekili Sezgin Tanrıkulu’nun sorularına ceva veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2002 ila 2019 arasındaki süreçte tren kazalarında bin 678 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BOLD Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun demiryollarında ki vakalar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısına ve iki tren kazasına ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi.

YILDA ORTALAMA 93 TREN KAZASI

Buna göre 18 yılda trenden düşme, şahsa çarpma ve hemzemin geçitte meydana gelen kazalar dahil 1678 kişi hayatını kaybetti. Bu, yılda ortalama 93 kişinin tren kazalarında yaşamını yitirdiğine işaret ediyor.

ANKARA’DAKİ YARGILAMA DEVAM EDİYOR

Bakanlık cevabında, 13 Aralık 2018’de Ankara’da meydana gelen ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği yüksek hızlı tren kazası sonrası Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Devlet Demiryolları personeli 10 kişi hakkında açılan davanın sürdüğü dile getirildi.

ESKİŞEHİR İLE İLGİLİ İDARİ SORUŞTURMA VAR

Alifuatpaşa-Eskişehir arasında 19 Eylül 2019’da kılavuz trenin raydan çıkmasına ilişkin soru önergesine verilen yanıtta ise idari soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Sezgin Tanrıkulu’nun Bakanlığa yönelttiği soruları şöyle:

Talimatçı müdüre ‘atama’, duyuran öğretmene ‘sürgün’

medyabold
Devamını Oku »

Kayyumdan başkan yardımcısının maaşına yüzde 6 bin zam

Diyarbakır Bağlar Belediyesinde HDP’li meclis üyelerinin yerine atanan 12 kayyum meclis üyesinin oyları ile başkan yardımcısı Muhammet Akar’ın 185 lira olan maaşı yüzde 5 bin 945 oranında arttırılarak 11 bin liraya çıkarıldı.

BOLD – Diyarbakır Bağlar Belediyesinde HDP’li meclis üyelerinin yerine atanan 12 kayyum üye görevlerine başladı. İlk belediye meclisinde başkan yardımcısı Muhammet Akar’ın 185 lira olan maaşına 11 bin liraya çıkarıldı. zam yapıldı.

KHK’LI DİYE BAŞKANLIĞI VERİLMEDİ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır Bağlar Belediyesini 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimleri yüzde 71 oy oranıyla kazanan HDP adayı Zeyyat Ceylan’a, YSK Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatasını vermedi. YSK, Ceylan’ın yerine mazbatayı AKP’li Hüseyin Beyoğlu’na verdi.

MEMURLAR AKP İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

31 Mart’taki yerel seçimlerde HDP 30, AKP ise 7 belediye meclis üyeliği kazandı. İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li 12 meclis üyesi farklı tarihlerde görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu üyelerin yerlerine ise farklı resmi kurumlarda çalışan memurlar kayyum olarak atandı. Atanan 12 üye meclis toplantılarında AKP safına geçti.

BAŞKAN YARDIMCISININ MAAŞI 11 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Bağlar Belediyesinin Şubat ayında yapılan Meclis toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP Diyarbakır eski İl Başkanı Muhammed Akar’ın maaşına zam yapıldı. 2020 Ocak ayı Meclis toplantısında çoğunluğu elinde bulunduran HDP’li üyelerinin oylarıyla 160 liradan 185 liraya çıkarılan Akar’ın maaşına yüzde 5 bin 945 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte Akar’ın maaşı 11 bin TL’nin üzerine çıkarıldı.

 

Başkentgaz vergisini devlete değil yandaş vakıflara verdi

medyabold
Devamını Oku »

Talimatçı müdüre ‘atama’, duyuran öğretmene ‘sürgün’

Şırnak Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde aday öğretmenlere 18 maddelik ‘talimatname’ dağıtan okul müdürü S.S.’ye uyarı cezası verilip başka okula müdür atandı. Konuyu duyuran öğretmen ise sürgün edildi.

BOLD – Çalıştığı okulda disiplin anlayışını askeri kışla seviyesine çıkartan müdüre uyarı cezası verilerek başka okula yine müdür atandı. Konuyu kamuoyu gündemine taşıyan öğretmen ise sürgün edildi.

MÜDÜRÜN KADROSU BOŞ OKULA VERİLDİ

Şırnak Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde aday öğretmenlere 18 maddelik ‘talimatname’ gönderen okul müdürü S.S.’ye uyarı cezası verilerek şu an boş olan bir liseye kadrosu verildi.

Sonrasında, atandığı okul eğitim öğretime kapalı olduğu için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümünde görevlendirildi. Talimatnameyi ortaya çıkartan öğretmen ise sürgün edildi.

GEÇEN ZAMANDA 2 MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Gazeteduvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre müdür S.S., geçen Kasım’da aday öğretmenlere 18 maddelik ‘talimatname’ dağıttı. Amirlere selam vermenin zorunlu olduğu, adayların verilen her türlü işi yapmaları gerektiği, ‘aday öğretmen adaylığını bilecek’ gibi ibarelerin yer aldığı liste kamuoyunda tepkilere yol açtı. Olayın duyulması ardından soruşturma başlatıldı.

Aradan geçen 3 ayda müdür yardımcılığı yapan iki kişi görevden uzaklaştırıldı. Okul müdürü S.S.’ye ise sadece uyarı cezası verildi. Akabinde S.S., ilçede henüz eğitim öğretime başlamamış Şehit Cengiz Tatar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdür atandı.

EĞİTİM BAŞLAYINCA TEKRAR İDARECİ OLACAK

Fakat bu okul kapalı olduğundan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge (Araştırma geliştirme) bölümünde görevlendirildi.

S.S., Şehit Cengiz Tatar Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretime başlayacağı dönem yeniden müdür olarak görevine devam edecek.

‘KÜRT OLSAYDIN İHRAÇ EDİLİRDİN’ İDDİASI

Öte yandan 30 Kasım 2019’de aday öğretmenlere okul idaresince tebliğ edilen talimatnameyi ortaya çıkarıp kamuoyuyla paylaşan öğretmen de sürgün edildi. Silopi’ye uzak bir beldeye sürülen öğretmen idarecilerce mobbinge maruz kaldığını ve kendisine, ‘Eğer sen Kürt olsaydın ihraç edilirdin’ denildiğini de iddia etti.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTA SORUMLU MEB

Şırnak Eğitim Sen ise yapılan görevlendirmeye tepki gösterdi: “Bu kişi hâlâ müdür olarak görevlendiriliyorsa burada cezalandırmanın değil ödüllendirmenin olduğu apaçık ortada. Herhangi bir olumsuzlukta bire bir Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur.”

TALİMATNAME İLK MADDESİNDEN SONUNCUYA MOBBİNG

Aday öğretmenlere bildirilen ve kamuoyunda tepkilere yol açan 18 maddelik liste şöyle:

– Resmiyette rica etmek bir emirdir, itiraz edilemeden eksiz yerine getirmelidir

– Müdür yardımcıları veya müdür tarafından verilen görevler asla sorgulanmayacak.

– Verilen görevlerde bahane sunulması durumundan öğretmen hak ettiği davranışı görecektir

– İdarecilerle konuşmalarda üsluba dikkat edilecek. Haddi aşıcı cümleler kullanılmayacak. Sıkıntı çıkartan öğretmen hakkında prosedör ne ise gerekli işlemler yapılacak.

– Müdür yardımcılarının verdiği görevler müdür beyin talimatıdır. Onlara karşı çıkılması müdür beye karşı çıkmak anlamına olarak algılanacaktır ve gerekli işlemler yapılacaktır

– Memur değil öğretmen olduğumuz unutulmayacak. Eğitim kurumuna herkes sahip çıkacak ve daha iyi olması için herkes fedakarlık yapacak. Şu anda öğretmenlik için kontrol sürecindesiniz. Henüz tam manasıyla öğretmen olmuş değilsiniz. Davranışlar ona göre olacak.

– Amire selam vermek yükümlülüktür. Kasten verilmediği takdirde cezası vardır. Müdür bey uyardı diye küsmek, kızmak veya trip atmak ergenlik göstergesidir ve bir öğretmene uygun davranışlar değildir. Aynı zamanda meslektaşlarıyla selamlaşmak insanlık görevidir

– Yönetmelikler okunup öğrenilecek. İdarenin verdiği görevlerde kanuna aykırı bir durum yoktur bu konuda idareye güven duyulacak.

– Danışman öğretmenler aday öğretmenlerini kontrol edecek. Aday öğretmen her türlü soruyu danışmanına soracak. Danışmanın verdiği görevleri müdür beyin verdiği unutulmayacak. Her türlü işler aday öğretmenlere yaptırılabilecek.

– Aday öğretmenlerin notları kontrol altında verileceğinden fazladan hiçbir hocaya not verilmeyecektir.

– Danışman öğretmen adayın derslerine girecek ve buna itiraz edilmeyecektir

– Okul ortamında biz bir aileyiz. Ailenin içinde gibi davranılmazsa öğretmen ailelerin içinden çıkartılabilir.

– Adat öğretmen her hafta idarecilerimize yapacakları işler olup olmadığını soracaktır. Bu konu takip edilecek.

– Yapılan toplantılarda herkes not alacak. Sadece dinleyip gidilmeyecek.

– Maddiyattan ziyade kurum düşünülecek

– Öğretmenlik derse girip çıkmak değildir.

– Görev bilincinin farkına varılsın.

– Aday öğretmen adaylığını bilecek. Adaylığı kalksa bile gerekli vazifeleri yapmadığı takdirde görevden alınabilir. Kimsenin bu görevde kalma garantisi yoktur.

Toplum sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiş

medyabold
Devamını Oku »

Toplum sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiş

A.Y’nin Hatay’da valilik önünde çocuklarını geçindiremediği için kendini yakması dikkatleri bir kez daha toplumun muhtaç kesimine çevirdi. AKP iktidarı döneminde sosyal yardımlarla geçinen kişi sayısının 17 milyon sınırına dayandığı ortaya çıktı.

BOLD – Uzun süredir işsiz olduğu belirtilen A.Y. adlı vatandaş, Hatay Valiliği önünde “çocuklarım aç” diyerek kendini yaktı. Yangın tüpleriyle müdahale edilen A.Y, hastaneye nakil sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. A.Y’nin bu eylemi ülkedeki yardıma muhtaç yurttaşları gündeme getirdi.

AÇLIK SINIRI 5 KAT ARTTI, VATANDAŞ YARDIMLARLA GEÇİNİYOR

Ekonomik kriz can yakmaya devam ediyor. Türkiye’de açlık sınırı 17 yılda 5 kattan fazla arttı. İşsizler ordusuna her ay yenileri ekleniyor. Ülke nüfusunun yüzde 40’tan fazlası asgari ücretle çalışıyor. Ekonomik krizle birlikte işsiz ve yoksul sayısında yaşanan artış, bütçeden yapılan sosyal yardım harcamalarını rekor düzeye çıkardı. 2015’te 33.7 milyar lira olan sosyal yardım ödemeleri 2020 yılı için 69.5 milyar lira olması bekleniyor.

TOPLUMUN 5’TE BİRİ YOKSUL

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yıllık Programı’na göre, Türkiye’de yoksulluk oranı yüzde 21.2. En zengin yüzde 20’lik grubun yıllık kullanılabilir gelirden aldığı payın en yoksul yüzde 20’lik grubun aldığı paya oranı 7.8. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından açıklanan İnsani Gelişme Endeksi’nde Türkiye, 189 ülke içerisinde 64. sırada yer alıyor. Toplam 16 milyon 831 bin 210 kişi, aldığı sosyal yardımlarla ayakta durabiliyor.

GIDA HARCAMASI İÇİN ASGARİ ÜCRET KADAR PARA GEREKİYOR

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama 2 bin 250 TL’yi buluyor. Bu harcama sadece gıda için yapılması gereken minimum tutarı ifade ediyor. 2003 yılının Ocak ayında 4 kişilik bir aile, günlük minimum 14.6 TL’ye sağlıklı beslenebilirken, bugün ancak 74.99 TL’ye sağlıklı beslenebilmekte. Resmi verilere göre ise işsiz sayısı 4 milyon 396 bine yükseldi. Vatandaşların bankalara olan borcu 2019 sonu itibarıyla 583 milyar lirayı aştı.

 

Başkentgaz vergisini devlete değil yandaş vakıflara verdi

 

medyabold
Devamını Oku »

İdlib konusunda MSB’den yeni açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 8 askerimizin şehit olduğu İdlib’le ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada, “Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir” denildi.

BOLD – Milli Savunma Bakanlığından İdlib konusunda yeni açıklama geldi. Bakanlık, geçen hafta yapılan topçu saldırısını hatırlatarak, “Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir” dedi.

GÖZLEM NOKTALARIMIZ KENDİLERİNİ KORUYABİLECEK YETENEKTE

Geçen hafta yoğun topçu ateşi sonucu 8 askerin şehit olmasının ardından bugün Milli Savunma Bakanlığından İdlib’le ilgili açıklama yapıldı. Bakanlıktan “İdlib’de bulunan gözlem noktalarımız görevine devam etmekte ve sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyabilecek yetenektedir. Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir” açıklaması geldi.

ERDOĞAN, SURİYE’Yİ UYARMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da partisinin bu haftaki grup toplantısında “Rejim şubat ayı içinde gözlem noktalarımızın gerisine çekilmezse Türkiye bu işi bizzat yapmak mecburiyetinde kalacaktır” demişti.

Suriye’den 1 şehit 4 yaralı asker daha geldi

medyabold
Devamını Oku »

Pegasus’tan kovulan pilottan ‘huzurlu’ paylaşım

Pistten çıkıp üçe bölünen uçakla ilgili açıklaması sonrası Pegasus Havayolları’ndan kovulan pilot Bahadır Altan, sosyal medya hesabından yen bir paylaşım yaptı: “Kâr hırsıyla atı öldüresiye kırbaçlayanlar sabaha benim kadar huzurlu uyanmadılar.”

BOLD – Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkıp üçe bölünen uçakla ilgili konuşması sonrası Pegasus Havayolları’nın işine son verdiği Bahadır Altan, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

YORUMLARI SEBEBİYLE CNN TÜRK CANLI YAYINDAN ALMIŞTI

Söylediklerinin büyük yankı uyandırmasına şaşırdığını kaydeden Altan, paylaşımında “Kâr hırsıyla atı öldüresiye kırbaçlayanlar sabaha benim kadar huzurlu uyanmadılar” ifadelerine yer verdi.

Pegasus Havayolları’na ait uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında meydana gelen kaza ile ilgili CNN Türk canlı yayında yaptığı yorum sebebiyle önce yayından alınan daha sonrada işine son verilen eski savaş pilotu Bahadır Altan bugün yeni bir paylaşımda bulundu.

HER TÜRLÜ BEDELİ TEKRAR TEKRAR ÖDERİM

Televizyon yayınından alınması ardından işinden olması büyük yankı uyandıran Altan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Yıllardır söylediklerim bu kadar çok insana hiç ulaşmamıştı. Bu farkındalık bir kazayı engeller, bir insanın yaşamını kurtarırsa her türlü bedeli tekrar tekrar öderim. Kâr hırsıyla atı öldüresiye kırbaçlayanlar sabaha benim kadar huzurlu uyanmadılar” dedi.

Havayolu yolcularını alana artık bakanlık taşıyacak

medyabold
Devamını Oku »

Beyaz perdenin kardeş yönetmenleri

Bir sanat eserini birlikte ortaya çıkarmak neredeyse imkansızdır. Yine de bunu başarmış çok sayıda isim var. İşte yedinci sanatın kardeş yönetmenleri…

BOLD – Bir film çekmek çok karmaşık ve zorlu bir süreçtir. İşin içine ne kadar isim dahil olursa o kadar fikir ayrılığı doğması da kaçınılmaz olur. Ne var ki bu zorluğun üstesinden gelerek birlikte harika filmler çekmeyi başarmış yönetmen kardeşler mevcut.

LUMIERE KARDEŞLER

Onlar olmasaydı belki de sinema olmazdı. Babalarının hediye ettiği bir kinetoskoptan (hareketli resim sergi cihazı) aldıkları ilhamla sinematografı icat edip patentini de alan Lumiere kardeşler, 22 Mart 1895 günü Paris’te 35 kişilik bir topluluğa “Trenin Gara Girişi”ni gösterdiler. Yedinci sanat işte böyle başladı.

DARDENNE KARDEŞLER

Cannes’da tam 8 ödül almış Belçikalı Jean Pierre ve Luc Dardenne kardeşler; Rosetta, Oğul, Lorna’nın Sessizliği, Bisikletli Çocuk ve son bu yıl seyirci önüne çıkardıkları Genç Ahmed gibi filmlerle sinema dünyasında haklı bir üne sahipler.

WACHOWSKI KARDEŞLER

Şu sıralar dördüncüsü çekilen Matrix serisi bile tek başına Lana ve Lilly Wachovski’nin sinemada bir yer edinmesi için yeterli. Bulut Atlas’ı gibi yenilikçi filmlere ve “Sense8” gibi ses getirmiş dizilere imza atan yönetmen kardeşler yapımcı olarak da birçok çalışmada yer aldılar.

RUSSO KARDEŞLER

Kariyerlerine birçok düşük bütçeli yapımla adım atan Anthony ve Joe Russo kardeşler büyük çıkışlarını ise Marvel filmleri yaptılar. Kaptan Amerika Kış Askeri ve Kahramanları Savaş filmlerine imza atan Russo kardeşler, son iki Avengers’ta da kamera arkasındaydı.

COEN KARDEŞLER

Kardeş yönetmenlerin en başarılısı hiç şüphesiz Joel ve Ethan Coen… Büyük çıkışlarını iki Oscar’lı Fargo ile yapan Coen’ler; Big Lebowski, İhtiyarlara Yer Yok, Barton Fink, A Serious Man gibi kalburüstü birçok yapıma imza attılar.

NOLAN KARDEŞLER

Nolan’larda yönetmenlik sadece kıymetlimiz Christopher tarafından yerine getirilse de Jonathan Nolan’ın filmografisi olmasa “Akıl Defteri”, “Prestij”, “Kara Şövalye Yükseliyor”, “Yıldızlararası” gibi filmler şimdiki gibi olmazdı.

TAYLAN BİRADERLER

Kariyerlerini “Okul” ve “Küçük Kıyamet” gibi nisbeten başarılı korku filmleri ve TV dizileri ile kurmaya başlayan Yağmur ve Durul Taylan ilk çıkışlarını “Vavien” ile yaptılar. İkili şu sıralar Engin Günaydın ve Haluk Bilginer başrolde olduğu “Azizler” ile 10 yıl aradan sonra sinema perdesine dönmeye hazırlanıyor.

medyabold
Devamını Oku »

İSMEK vurgunu: Bakın paralar kimlere gitti!

Tamamen ücretsiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin meslek kurslarında AKP’nin vurgun yaptığı belirlendi. Kursiyerlerden toplanan paralar ve üretilen ürünlerin gelirlerinin iç edildiği anlaşıldı. Eski yönetime ilk yolsuzluk davası açıldı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi İstanbul Personel Yönetimi A.Ş. (İSPER) tarafından, İBB’ye bağlı İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (İSMEK) 25 yöneticisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Yöneticiler hakkında “güveni kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “ zimmet” ve “irtikâp-nüfuzu kötüye kullanma” iddiaları ile kamu davası açılması talep edildi.

İHALELERİ FARKLI İSİMLERLE AYNI ŞİRKET ALMIŞ

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin kadın çalışanlarına hakaret ettiği iddiası ile gündeme gelen İSMEK’lerdeki yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı. 15 Ağustos 2016-30 Haziran 2019 arasını kapsayan dönem için açılan 36 aylık İSMEK ihalesini alan Lapis-Kare İş Ortaklığı’nın da sahibi olan Beyaz Holding’in İSMEK hizmet alım işini farklı şirketlerle üstlendiği 2002-2019 döneminde yaşananlar gözler önüne serildi.

DEMİRBAŞLAR BELEDİYEDEN, ELDE EDİLEN GELİR ŞİRKETE

Holdingin İBB’nin İSMEK faaliyetleri için tahsis ettiği binalarda, İBB’ye ait demirbaşları kullanarak kantinlerde çay-kahve-su satışı yaptığı, fotokopi hizmeti verdiği ve bu şekilde şirket ortaklığına menfaat temin edildiği belirlendi. Pastacılık gibi bir takım malzeme ihtiyacının bulunduğu branşlarda malzeme gideri ve katılım ücreti olarak kurs yönetimlerince aylık para toplandığı da tespit edildi. Disiplin kurulu kararı ile yöneticilerin iş akitlerine son verildi, ve haklarında suç duyurusu yapıldı.

ÜCRETSİZ KURSLAR İÇİN PARA TOPLANMIŞ

Suç duyurusunda İSMEK genel koordinatörleri ve bölge sorumluları tarafından hiyerarşik bir yapı içerisinde kursiyerlerden mevzuata aykırı olarak ücretsiz kurslar için para toplandığı, kantinlerde satış yapıldığı, tüm bu satışlardan ve toplanan paralardan elde edilen gelirlerin akıbetinin hiçbir şekilde açıklanamadığının altı çizildi. Kamu kaynaklarının mevzuata aykırı olarak kullanıldığına ve bu şekilde yıllar boyunca haksız menfaat elde edildiğine dikkat çekildi.

KURSİYERLER DAHA ÖNCE İHBARLARDA BULUNMUŞ

İSPER’e 2019 yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında kursiyerden ve çalışanlardan çok sayıda ihbar geldiği anlatılarak bazı örnekler de sıralandı. İSMEK eğitmeni Y.T. “2 yıl boyunca yaptığım ekmeklerin nereye gittiğini bilmeden çalıştım. Anlaşmalı olduğu tedarikçilerden alışveriş yapılması konusunda zorlandık.” Kursiyer Ş.G. de “Spesiyal Kek Yapımı eğitimi mülakatına gittim. Yetkililer, eğitimin 150 TL katılım payı olduğunu ilettiler. Teorik dersler başladığı gün, eğitmen kişi başı 400 TL ücreti bizlerden aldı. Bize herhangi bir makbuz verilmedi.”

ŞİRKETİN YÖNETİMİNDE DENİZ FENERİ SANIKLARI BULUNUYOR

Suç duyurusunda adı geçen ve yıllardır farklı şirketleri ile İSMEK ihalelerini alan Beyaz Holding’in yönetiminde Deniz Feneri davası ile gündeme gelen Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Kanal 7 Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman bulunuyor.

Kendini yakan Türkiye!

medyabold
Devamını Oku »

Başkentgaz vergisini devlete değil yandaş vakıflara verdi

Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i ve Ensar’a Kızılay üzerinden 8 milyon dolar bağışladığı ortaya çıkan Başkentgaz’ın zarar açıklayarak devlete vergi ödemediği belirlendi.

BOLD – Kızılay üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ve Ensar’ın yurt dışındaki uzantısına 8 milyon dolar bağışlayan Torunlar Holding’e ait Başkentgaz’ın zarar açıklayarak vergi ödemediği anlaşıldı. Başkentgaz’ın sahibi Mehmet Torun’un, “Aktardığımız para vergi kaçırmak için değil, misli ile fazlasını ödedik” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

VERGİ KAÇIRMAK İÇİN KIZILAY KULLANILDI

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nu haberine göre Saray’a en yakın şirketlerden Başkentgaz, Aralık 2017’de Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na ve oradan da Erdoğan ailesinin kontrol ettiği TÜRGEV ve Ensar’ın yurt dışındaki ortak vakfı TÜRKEN’e ulaşan 8 milyon dolarlık bağış yapmıştı. Kamuoyunda tartışma konusu olan bağış, doğrudan Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın da yönetiminde yer aldığı TÜRKEN Vakfı’na verilmek yerine, Kızılay ve Ensar Vakfı aracı kılınmıştı. Bağışa aracılık ettiklerini doğrulayan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, “Şirket vergi kaçırmamıştır, vergiden kaçınmıştır” sözleri büyük tepki çekmişti.

DEVLETE 1 KURUŞ BİLE VERGİ ÖDENMEMİŞ

Başkentgaz’ın sahibi Torunlar Holding’in patronu Mehmet Torun bağış yaparak vergi kaçırdığı iddialarına yönelik olarak gazeteci Muharrem Sarıkaya’ya verdiği röportajda, “8 milyonun çok üzerinde bir vergi ödedik. Burada vergi ile alakalı bir sorun yok, kamu yararı vardır” dedi. Ancak ortaya çıkan Başkentgaz’ın üç yıllık vergi matrahını gösteren belgeye göre bağışın yapıldığı 2017 yılında şirket bir kuruş vergi ödemediği belirlendi.

BAĞIŞI TÜRKEN’E YAPIP ZARAR AÇIKLAMIŞ

2016’da 156 bin 657 TL, 2018’de 18 milyon 333 bin TL vergi ödeyen Başkentgaz, TÜRKEN’e bağış yaptığı 2017’de, hiç gelir beyan etmemiş! Şirketin vergi levhasında, bağış yapıldığı yıl nasıl zarar gösterildiği net şekilde yer alıyor. 2016 da kâr eden, bağış yapıldığı yılın bir yıl sonrası olan 2018’de 83 milyon TL gelir beyan eden şirketinin, 2017’de nasıl zarar ettiği merak konusu oldu.

Kendini yakan Türkiye!

medyabold
Devamını Oku »

Babası tarafından öldürülen liseli Şeyma cinayetinin asıl nedeni araştırılsın

Ankara Çubuk’ta Harun Yıldız, lise öğrencisi kızı Şeyma Yıldız’ı ‘erkek arkadaşı var’ diye öldürdü. Şeyma’nın okul arkadaşı ise, genç kızın hiç sevgilisinin olmadığını açıkladı. “Cinayetin asıl sebebi araştırılsın” dedi.

BOLD – Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Şeyma Yıldız, babası Harun Yıldız tarafından iki el ateş edilerek öldürüldü.

Harun Yıldız, erkek arkadaşı olduğunu öğrendiği kızıyla Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki evlerinde tartıştı ve kızını kendisine ait bir ticari araçla Kargın Mahallesi’ne götürdü. Harun Yıldız’ın araçta kızıyla tartışmaya devam ettiği ve tartışmanın büyümesi üzerine Şeyma Yıldız’ın araçtan inip kaçmaya çalıştığı ama Harun Yıldız’ın ruhsatlı tabancasıyla kızını vurduğu ifade edildi.

Cinayetin ardından polise teslim olan Harun Yıldız, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede kızını öldürdüğünü itiraf etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şeyma Yıldız memleketi Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesinde toprağa verildi. Cenazesine çok sayıda okul arkadaşı ve öğretmeni katıldı.

BABANIN İDDİASI GERÇEK DEĞİL

Yıldız’ın arkadaşları babanın ‘erkek arkadaş’ iddiasının gerçek olmadığını öne sürdü. BBC Türkçe’ye konuşan Yıldız’ın okul arkadaşı Alper Ermek, babasının ‘erkek arkadaş’ iddiasına karşın Yıldız’ın hayatı boyunca hiç erkek arkadaşı olmadığını söyledi. “Biz en yakın arkadaşları olarak bunu çok iyi biliyoruz. Eğer bir erkek arkadaşı olsaydı muhakkak bilirdik. Aynı hastanede staj yapıyoruz, sürekli görüşüyoruz” dedi.

Haberde isminin yer almasını istemeyen ve Yıldız’ın en yakın arkadaşı olduğunu belirten bir kişi de, Yıldız’ın erkek arkadaşı olmadığını vurguladı. “Lise boyunca hiç ayrılmadık, aramızda 1 gün bile küslük olmadı. Şeyma benden çekinmezdi ve her şeyini anlatabilirdi. Şu ana kadar hiç erkek arkadaşı olmadı. Bu cinayetin bir erkek yüzünden olduğuna asla inanmıyorum çünkü Şeyma’nın söylediğine göre babası ona çok düşkündü ve hep arkasındaydı.”

ABİ YILDIZ: “O SIRADA SEBEBİNİ SÖYLEMEDİ”

Harun Yıldız’ın yakınları ise, Yıldız’ın her gün alkol aldığını ve cinayeti işlerken de alkollü olduğunu söylüyor. Yıldız’ın abisi Muzaffer Yıldız, kardeşinin cinayet sonrası kendisini aradığını belirterek şunları söyledi:

“Harun beni aradı ve sadece ‘Abi ben Şeyma’yı vurdum’ dedi. Ondan sonra hem Şeyma’nın hem de Harun’un telefonunu aradım ama açan olmadı. O sırada sebebine dair bir şey söylemedi. Son bir haftadır psikolojisi bozukmuş, sebebini bilemiyoruz. Kızıyla arası çok iyiydi. Hatta Şeyma’nın erkek arkadaşından bahsettiğini olay günü bana da anlattı. Yanlarında annesi de varken, ‘Baba benim bir arkadaşım var, sizi tanıştıracağım’ demiş. O da ‘Tanıştır kızım, iyi biriyse devam edersiniz’ demiş, bana bunu anlatmıştı. Çok sakin bir hali vardı.”

KUZEN YILDIZ: “KAHPELİK ETTİ, DEMİŞ”

Harun Yıldız’ın kuzeni Cumhur Yıldız ise cinayetle ilgili olarak şunları söyledi:

“Harun’un ilk aradığı kişi abisi olmuş. ‘Ben Şeyma’yı öldürdüm, yanıma gel’ demiş. Abisi de ‘Neden öldürdün’ diye sorunca, ‘Kahpelik etti’ gibi laflar etmiş. Hiçbirimiz Harun’un bunu yaptığına inanamıyoruz. Ne eşine ne çocuklarına şiddet uygulayan biri değildi. Ortada hiçbir sebep yoktu, kızıyla arkadaş gibiydi. Bunu yapabilecek dünyadaki son kişi deseniz onu gösterirdim.”

medyabold
Devamını Oku »

Koronavirüsten bir günde 86 kişi can verdi: Toplam ölü sayısı 722

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle sadece bir günde 86 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, şimdiye kadar bir gün içinde en fazla ölümün dün yaşandığını duyurdu.

BOLD – Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 722 oldu. 23 Ocak’tan önce toplam 17 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Çin Sağlık Komisyonu, koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 722 kişinin öldüğünü çıktığını duyurdu. Ölümlerin ikisi hariç tümü Çin ana karasında yaşandı. Çin’e bağlı Hong Kong ile Filipinler’de de birer kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, virüsle enfekte olan vaka sayısının ise 34 bin 546 olduğunu açıkladı. Bu hastaların 6 bin 101’inin sağlık durumu ciddiyetini korurken, 2 bin 50’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

Reuters haber ajansı koronavirüsün ilk tahminlerde belirtildiği gibi yarasa ya da yılandan çıkmadığını kaydetti. Çin Tarım Üniversitesi’nden uzmanlara dayandırılan habere göre virüsün kaynağı, pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolin.

Koronavirüs, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüs ancak hayvandan insana da geçebiliyor. Bu virüsün belirtileri şunlar: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, uzun süreli ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. Mers ve Sars gibi ölümcül olabiliyor.

medyabold
Devamını Oku »

Suriye’den 1 şehit 4 yaralı asker daha geldi

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB), Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde intikal esnasında askeri aracın devrilmesi neticesi bir Mehmetçiğin şehit olduğunu, dört askerin yaralandığını açıkladı.

BOLD – Suriye’deki Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde bugün intikal esnasında bir askeri aracın devrildiği öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

HASTANEYE KALDIRILDILAR ANCAK BİRİ KURTARILAMADI

“Beş silah arkadaşımız yaralanmıştır. Hastaneye sevk edilen yararlılardan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.”

REJİM SALDIRISINDA DA 7 MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Suriye’de TSK’ya ait 12 gözlem noktasının bulunduğu İdlib’de rejim unsurlarının 3 Şubat’ta gerçekleştirdiği saldırı sonucu yedi Mehmetçik ile bir sivil personel şehit düşmüştü.

Böyle iktidara böyle muhalefet

medyabold
Devamını Oku »

7 Şubat 2020 Cuma

Böyle iktidara böyle muhalefet

AKP ile Ergenekon arasındaki gerilim şiddetleniyor. İlker Başbuğ’un “Bu kanun teklifinin FETÖ’nün emriyle, hazırlandığını düşünüyorum” dediği 2009 yılındaki yasa değişikliğine CHP ve MHP’nin de destek verdiği ortaya çıktı. Muhalefet, “AKP bizi oyuna getirdi” diyerek kendini savunuyor.

BOLD – Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına ilişkin yasa, 2009 yılında CHP’nin desteğiyle Meclis’ten geçti. Cumhuriyet gazetesinde bugün yayınlanan Emine Kaplan imzalı haberde tam 11 yıl önce çıkarılan yasayla ilgili “AKP, ‘uzlaşma’ görüntüsü altında muhalefeti oyuna getirdi” denildi. Habere göre, Ceza Muhakemesi Yasası’nın 250. maddesinde “hali dahil” ibaresi yerine “halinde” sözcüğünün getirildiği önergenin asıl amacını muhalefet partileri geç fark etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticileri, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Bu kanun teklifinin FETÖ’nün emriyle, direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Kanun teklifini kim hazırladı? Ben bilmiyorum. ‘Araştırsınlar’ diyorum” dediği 2009 yılındaki askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğine muhalefetin de destek verdiğini hatırlatıyor.

“TBMM’de yasanın tümünün oylamasında CHP’liler başta olmak üzere muhalefet milletvekilleri kabul yönünde oy kullandı” ifadelerinin yer aldığı haberde o günlerde yaşanan gelişmeler şöyle aktarılıyor:

  • AKP harekete geçti: Taraf gazetesinde 12 Haziran 2009 tarihinde yayımlanan ve Dursun Çiçek’in altında imzasının olduğu ileri sürülen “İrtica Eylem Planı”yla ilgili olarak Genelkurmay Askeri Savcılığı, 24 Haziran’da kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. AKP, 15 Ocak 2009 tarihinde TBMM’ye sunulan ve 16 Nisan 2009 tarihinde Adalet Komisyonu’nda kabul edilen “yolsuzluklarla mücadele için uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi”ne ilişkin düzenlemelerin yer aldığı Türk Ceza Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi için muhalefetle temas kurdu.
  • ‘AİHM kararları’ bahanesi: O dönem CHP, MHP ve DTP ile görüşmeler yapan AKP yöneticileri, sivil kişilerin askeri mahkemelerde yargılanması nedeniyle AİHM’den ihlal kararları çıktığını, bunun da Türkiye’yi sıkıntıya soktuğunu, yasa tasarısına bu yönde düzenlemeler getirmek istediğini belirterek destek istedi. Yasa tasarısının görüşmelerine 25 Haziran 2009’da başlandı.
  • Zekeriya Öz dahil edildi: AKP yöneticilerinin bugün “Önergeler muhalefet partilerine önceden verildi, kelime kelime üzerinde çalışıldı”, ancak CHP’lilerin “Bize bilgi verilmedi” dediği kritik önerge gece yarısı saat 00.50’de verildi. Üzerinde konuşma yapılmadan kabul edilen önergeyle, CMK’nin 250. maddesinin 3. fıkrasında geçen “savaş ve sıkıyönetim hali dahil” ibaresi “savaş ve sıkıyönetim halinde” olarak değiştirilerek, askerlerin yalnızca “savaş ve sıkıyönetim halleri dışında” anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükumete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti hükumetine karşı silahlı isyan suçlarının da yer aldığı bazı suçlarda özel yetkili mahkemelerde yargılanması hükmü getirildi. Bu değişikliğin ardından dönemin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından Dursun Çiçek başta olmak üzere askerler, Ergenekon ve Balyoz davalarına dahil edildi.
  • Muhalefet geç mi fark etti: 26 Haziran’ın ilk saatlerinde yapılan bu değişikliğin kendileri için ne anlama geldiğini muhalefet partileri sabah fark etti. 26 Haziran’da Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın “İrtica Eylem Planı”yla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen ve düzenlemeden bilgisi olmayan dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, askeri mahkemelerin yetkisiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine askeri mahallerde askeri kişilerle ilgili olarak askeri mahkemelerin görevli olduğunu söylemişti. İzleyen günlerde dönemin CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, söz konusu önergeden kendilerinin haberi olmadığını belirterek “Bu son düzenleme son anda gelmiştir. Önceden yapılan görüşmelerle bunun bir ilgisi yoktur” demişti. Yine dönemin MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, AKP’nin son dakika değişikliğini fark edemediklerini ve iktidar partisinin kendilerini kandırdığını söylemiş, “Askerler askeri, siviller sivil mahkemede yargılanacak dediler. Ki ilk önerge düzenlemesi de bu yönde oldu. Ama daha sonra yeni önerge getirip apar topar oylamışlar” açıklamasını yapmıştı.
  • AYM’nin iptali: Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine CMK 250. maddesinde “hali dahil” ifadesinin “halinde” ibaresiyle değiştirilerek getirilen hükmü 21 Ocak 2010 tarihinde iptal etti. Bu iptalin ardından yapılan ve 12 Eylül 2010 tarihinde kabul edilen anayasa değişikliğiyle askeri mahkemeler tümüyle kaldırıldı.
medyabold
Devamını Oku »

Enes Kanter, Double-Double yaptı, Boston Celtics yine kazandı

İlk beşte yer alan, üç oyuncusunun forma giymediği maçta, Enes Kanter 16 sayı, 15 ribaund ile double double yaparak Boston’ı galibiyete taşırken, +23 verimlilik puanı ile maçın oyuncusu oldu.

MUHAMMET ALİ TOKSOY 

 

BOLD- NBA’de Doğu Konferansının iddialı takımlarından Boston Celtics, sezon başından beri sakatlıklardan bir türlü kurtulamıyor. Atlanta Hawks maçı öncesinde ilk beşte yer alan Jaylen Brown, Gordon Hayward ve Theis’in sakatlanmasıyla adeta revire dönen Boston Celtics’e hayat öpücüğü Türk yıldız Enes Kanter’den geldi.

Kendiside sakatlıktan yeni kurtulan Enes Kanter 28 dakika süre aldığı maçı, 16 sayı, 15 ribaund, 1 blok ile double-double yaparak tamamladı ve takımının Atlanta Hawks karşısında aldığı 112-107’lik galibiyete en büyük katkıyı yapan isim oldu. Karşılaşmayı +23 puan ile tamamlayan Enes Kanter maçın oyuncusu seçildi.

Mr.double-double oynuyor, Celtics kazanıyor

Enes Kanter, bu sezon 8 kez double-double yaptı. Boston Celtics, Türk yıldızın, sayı ve ribaundlarda çift haneye ulaştığı tüm karşılaşmaları kazandı. Enes Kanter maçın sonlarına doğru kenara gelirken Boston taraftarından büyük alkış aldı.

NBA’de Hücum Ribaundunun 1 Numarası; Kanter

NBA’de hücum ribaundu sıralamasında açık ara zirvede bulunan başarılı oyuncu, Atlanta Hawks maçında da 6 hücum ribaundu almayı başardı. Takım arkadaşı Grant Williams Enes Kanter için övgü dolu açıklamasında, “O bir canavar, adamım. Rakip pota altına gidiyor ve seken topların hepsini alıyor. Bizi gururlandırıyor.” İfadelerini kullandı. Enes Kanter ayrıca beş yıl sonra +15 sayı atan ve +15 ribaunt alan ilk Celtics’li oyuncu oldu.

Bu rakamlara en son Jared Sullinger, Şubat 2015’te ulaşmıştı. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Enes Kanter, “sakatlığım henüz tam olarak geçmedi, ağrılarım var, %60-70 verimle oynayabiliyorum ama Theis’in sakat olduğu bir ortamda takımımı yalnız bırakamazdım. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyor ve şampiyonluk kazanması için gereken her şeye sahip olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

medyabold
Devamını Oku »

Sayıştay pist ihlallerine karşı DHMİ’yi uyarmış

Sayıştayın DHMİ’yi 2018 yılında denetim raporunda havalimanlarındaki uçuş, can ve mal emniyetini ihlal edecek pist güvenliğiyle ilgili ciddi uyarılara yer verdiği ortaya çıktı.

BOLD – Sayıştay Başkanlığının, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) 2018 yılı denetim raporunda havayolu güvenliği için ciddi uyarılara yer verdiği ortaya çıktı. Sayıştay raporunda, “Havalimanı yapım, yenileme, bakım onarım işlerinde de yüklenici firma çalışanlarının bilgisizliği nedeniyle uçuş, can ve mal emniyetini ihlal edecek şekilde pist ihlalleri yaşandığı görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

SAYIŞTAY “PİSTTE TEHLİKE VAR” UYARISI YAPIYOR

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Sayıştayın denetim raporlarında olası hava facialarına karşı çok ciddi bir uyarı yaptığını belirterek, “Sayıştay denetim raporunda pistte tehlike var uyarısı yapıyor” dedi. Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Budak, “Sabiha Gökçen Havaalanı’nda yaşanan son kazadan gerekli dersler çıkarılmalıdır. Yaşanan son facialar, liyakat-ehliyet ölçütlerinin yaşamsal önemini trajik sonuçlarla yüzümüze çarpmaktadır” dedi.

İHLALLER İKİ YIL ÖNCE BELİRTİLMİŞ

Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanan uçak kazasının Sayıştayın DHMİ’nin 2018 yılı denetim raporunda dile getirdiği bulguları gündeme getirdiğinin altını çizen Budak, “Sayıştay’ın can ve mal güvenliği açısından somut olarak sıraladığı önemli sorunlardan en dikkat çekici olanı Yapı İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliği’nin yetersizliğidir. Sayıştay raporunda, ‘Havalimanı yapım, yenileme, bakım onarım işlerinde de yüklenici firma çalışanlarının bilgisizliği nedeniyle uçuş, can ve mal emniyetini ihlal edecek şekilde pist ihlalleri yaşandığı görülmüştür’ denilmektedir” dedi.

ALARM DÜZEYİNDE DİKKATE ALINMASI GEREKEN UYARI

Havacılık gibi hassas bir sektörde ‘firma çalışanlarının bilgisizliğinin’ tespit edilmesinin, ‘alarm’ düzeyinde dikkate alınması gereken bir uyarı olduğunun altını çizen Budak, “Sayıştay, ‘Havalimanlarında planlanan her türlü yapım işi niteliği gereği uzmanlık ve tecrübe gerektiren özel yapılardır. Söz konusu tesislerin hata tolerans değerleri çok düşük olup, uygun olmayanların can ve mal emniyetine direkt olarak etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple havalimanlarında yapılacak tüm tesislerin ayrı bir iş deneyim grubu olarak düzenlenmesi gerekmektedir’ ifadeleriyle gerekli uyarıları yapmaktadır” dedi.

PİST ÜZERİNDE MALZEMELER BIRAKILMIŞ

Raporda ayrıca, pist üzerinde veya kenarında uçakların iniş ve kalkışlarını tehlikeye düşürecek malzemelerin bırakılmasının yer aldığını vurgulayan Budak, “Raporda, ‘Ülke genelinde faaliyet gösteren 56 havalimanın bazılarına uluslararası uçuşların da gerçekleştiği göz önüne alındığında uçuş, can ve mal emniyeti hususlarında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan yüklenici firma çalışanlarının yol açabileceği sorunlar kuruluşun ve dolayısıyla ülkenin uluslararası itibarını da zedeleyebilecektir’ denilerek olası faciaların işareti verilmektedir” dedi.

BAKAN’A “HANGİ İŞLEMLERİ YAPTINIZ?” SORUSU

Budak, Sayıştay, olabilecek en ciddi şekilde uyarmakta, ‘pistte tehlike var’ dediğini belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle önergede şu sorulara yer verdi:
“Sayıştay Başkanlığının 2018 yılı denetim raporundaki tespit ve önerilerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Sayıştay raporunda yenilenmesi önerilen Benzer İş Grupları Tebliğiyle ilgili herhangi bir çalışma var mıdır? Tebliğde eksik kalan noktalarla ilgili bakanlığınızca yapılan tespitler nelerdir? Tebliğin yenilenmesi planlanıyorsa değiştirilmesi düşünülen ve yeni tebliğin taslağında bulunan hükümler nelerdir?”

Vatandaşa da çılgınlık yaptıracaklar: Büyük projelere ortaklık yolu açılıyor

medyabold
Devamını Oku »

Suriyeli Kürtler ailesi IŞİD’le bağlantılı 35 ebeveynsiz çocuğu Rusya’ya iade etti

Suriyeli Kürtler, ailesinin IŞİD’le bağlantılı olduğu veya örgüt tarafından kullanıldığı düşünülen 35’ten fazla ebeveynsiz Rus çocuğu ülkelerine teslim etti.

BOLD – Suriyeli Kürtlerin, kimsesiz çocukların ülkesine iadesi çalışmaları kapsamında, 4 ila 16 yaşlarındaki 35 çocuğu Rusya’ya gönderdiği bildirildi.

Ailelerinin IŞİD’le bağlantılı olduğu öne sürülen çocukların, perşembe günü Suriye’nin Kamışlı kentinde Rus heyetine ulaştırıldığı açıklandı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Dış İlişkiler Eş Başkanı Abdülkerim Ömer, Rus çocukların kimliklerinin DNA testiyle doğrulanmasının ardından transfer için onay verildiğini söyledi.

Suriyeli Kürtler, IŞİD’le yıllarca süren savaşın ardından, örgütle bağlantılı binlerce yabancıyı gözaltında tutuyor. Onlar arasında, çoğunluğu kalabalık El Hol kampında tutulan, binlerce yabancı kadın ve çocuk da yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl mart ayında 5 ila 7 yaşlarında 3 Rus yetim, Rusya’nın Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Kuzey Kafkasya bölgesine teslim edilmişti. Aralık 2018’deyse 30 çocuk Irak’tan Rusya’ya gönderilmişti.

Suriye hava savunma füzelerinden kaçan yolcu uçağı acil iniş yaptı

medyabold
Devamını Oku »

El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi öldürüldü

El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın emri ile, Yemen’de öldürüldüğü açıklandı.

BOLD – Beyaz Saray, El Kaide’nin Arap Yarımadası lideri Kasım El-Rimi’nin ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Kasım El-Rimi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Yemen’de düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü duyuruldu. Ancak açıklamada El-Rimi’nin ne zaman ve nasıl öldürüldüğüne dair bilgi verilmedi. Kasım El-Rimi’nin 2015 yılından bu yana El Kaide’nin Arap Yarımadası sorumlusu olduğu belirtiliyor.

Kasım  El-Rimi’nin selefi, 2015 yılında bir insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü.

OCAK AYINDA ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

El-Rimi’nin bir drone saldırısında öldürüldüğü iddiası, ilk olarak Ocak ayının sonlarında dile getirildi. Ancak örgüt, bu iddialara karşı 2 Şubat’ta bir Kasım El-Rimi’nin ses kaydını yayınladı.

El-Rimi’ye ait olduğu belirtilen ve Florida eyaletinde askeri bir üsse geçen Aralık ayında düzenlenen saldırının arkasında El Kaide’nin olduğunu söylediği bir ses kaydı kısa bir süre internete sızmıştı. Askeri üsse düzenlenen bu saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı.

New York Times gazetesi, El-Rimi’nin bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini Ocak ayının sonunda yazmış ve Trump da bu haberi Twitter hesabından paylaşmıştı.

BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

El Kaide’nin en güçlü isimlerinden biri olarak sayılan El-Rimi, ABD’nin en çok aranan teröristler listesinde bulunuyordu ve başına 10 milyon dolar ödül konmuştu.

ABD, El Rimi’yi 2008 yılında Yemen’deki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırı da dahil çok sayıda şiddet eyleminden sorumlu tutuyor.

ABD güçleri Yemen’de insansız hava araçlarıyla (İHA) operasyonlar düzenliyor.

Suriye hava savunma füzelerinden kaçan yolcu uçağı acil iniş yaptı

medyabold
Devamını Oku »

Erzurum’da ‘afet ekmeği’ne zam: Bu yıl sayı 2001’e çıkartıldı

Erzurum’da yaban hayvanlar için doğaya bırakılan 1001 ekmek geleneği, bu yıl da devam etti. Artan deprem, çığ ve uçak kazası gibi olaylar nedeniyle ekmeğin sayısı 2001’e çıkarıldı.

BOLD Erzurum’da esnaf, son günlerde meydana gelen deprem, terör saldırıları, çığ ve uçak kazası gibi olayların tekrar etmemesi gayesiyle Pir Ali Baba Türbesi’nin bulunduğu dağlık alana yaban hayvanları için 2001 ekmek bıraktı.

Din adamı ve esnaf Muhittin Olçun, “Ülkemizi doğal afetlerden korumak için 487 sene önce Pir Ali Baba’nın başlattığı ‘Bin bir Hatimler’ geleneği dahilinde bu yıl da doğaya 1001 ekmek bırakmıştık. Fakat yaşanan son talihsiz olayların ‘def’i için bu defa 2001 ekmek bıraktık ve dualar ettik” dedi.

HAYVANLARA HUZUR VERMEYEN TOPLUM HUZUR BULAMAZ

Yaban hayata sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Olçun, “Hayvanlara huzur vermeyen bir toplumun inan ki kendisi de huzur bulamaz. Doğada yaşayan hayvanlar aslında bize birer emanettir” diye konuştu.

45 BİN 835 HATMİN DUASI 17 OCAK’TA YAPILDI

Erzurum’u doğal afetlerden korumak için 487 yıl önce Pir Ali Baba’ca başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği 13 Aralık’a başladı. Bir ay süreyle farklı camilerde okunan 45 bin 835 hatmin duası yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile 17 Ocak Cuma günü Ulu Cami’de gerçekleştirildi.

Ekonominin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 70’e yaklaştı

medyabold
Devamını Oku »

Kulüpler ara transferde 889 milyon euro harcadı

Devre arası transfer döneminde kulüpler yine büyük paralar harcadı. En fazla parayı Premier Lig öderken en çok oyuncuyu Serie A kulüpleri transfer etti. 5 büyük ligde harcanan toplam rakam ise 889 milyon euro.

BOLD – Avrupa’nın en büyük 5 liginde mücadele eden kulüpler, kış transfer döneminde toplam 889 milyon euro harcama yaptı. Premier Lig takımları 41 oyuncu için 227 milyon euro harcarken, 80 futbolcu transfer eden İtalyan kulüpleri ise 214 milyon 400 bin euro harcama yaptı. Manchester United’a 55 milyon euroluk bonservisle giden Bruno Fernandes de kış transfer döneminin en pahalı transferi oldu.

Milli futbolcu Cenk Tosun’da ara transferde Everton’dan Crystal Palace geçti.

İNGİLTERE’DE 41 OYUNCU TRANSFER OLDU

Futbolda kış transfer dönemi sona ererken, dünyanın 5 büyük ligi olan Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1’de kulüpler kadrolarını güçlendirmek için kıyasıya bir rekabete girdi. Tüm kulüpler, kış transfer dönemi boyunca piyasada aktif olurken, kasalarından da oyuncu transferleri için yüklü meblağlar çıkardı. KPMG Football Benchmark ekibi, sona eren kış transfer dönemindeki rakamları araştırdı. Dünyanın en büyük 5 liginde mücadele eden kulüpler, kış transfer döneminde toplam 889 milyon euro harcama yaptı. İngiltere Premier Lig’de mücadele eden takımlar, toplam 41 oyuncuyu kadrosuna katarken, 227 milyon euroluk harcamayla zirvede yer aldı.

İTALYANLAR 80 FUTBOLCU İLE İLK SIRADA

İngiliz kulüplerini ise İtalya Serie A ekipleri takip etti. İtalyan kulüpleri toplam 80 futbolcu transfer ederken, kasalarından 214 milyon 400 bin euro çıktı. Listenin üçüncü sırasında ise Almanya Bundesliga kulüpleri yer aldı. Alman kulüpleri 40 futbolcu transfer ederken, bonservis bedeli olarak toplam 195 milyon euro harcadı. 46 futbolcu transfer eden İspanya La Liga ekiplerinin kasasından 129 milyon 500 bin euro çıkarken, toplam 40 futbolcuyu kadrosuna katan Fransa Ligue 1 takımları ise bonservise 123 milyon euro ödedi.

EN PAHALI TRANSFER 55 MİLYON EURO İLE BRUNO FERNANDES

Kış transfer döneminin en pahalı transferi ise Bruno Fernandes oldu. Manchester United, Portekizli oyuncuyu kadrosuna katmak için Sporting Lizbon’a 55 milyon euro ödedi. İkinci sırada ise İsveçli yıldızı Dejan Kulusevski için Atalanta’ya 35 milyon euro ödeyen İtalyan ekibi Juventus yer aldı. Real Madrid, Flamengo’dan Reinier Jesus, Tottenham ise PSV’den Steven Bergwijn için 30 milyon euro ödedi.

medyabold
Devamını Oku »

Çin’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 637’ye ulaştı: Avrupa’da da yayılıyor

Çin’in Wuhan kenti merkezli koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 7 Şubat itibarıyla 637’ye ulaştı. Avrupa’da koronavirüs vakası 30’a yükseldi.

BOLD – Çin’de her geçen gün etkisini artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında Hong Kong’daki bir ölüm dahil can kaybı 637’ye, virüsten etkilenen sayısı 31 bin 161’e yükseldi.

Virüs teşhisi koyulan kişilerden 4 bin 821’inin durumunun ağır olduğu ifade edildi. Ülkede virüs taşıdığından şüphelenilenlerin sayısı 26 bin 359’a çıkarken, müşahede altına alınanlar ise 186 bin 45’e ulaştı.

Çin ana karası dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 24, Makau’da 10’a çıktı.

SOSYAL MEDYAYA SIKI DENETLEME

Koronavirüs salgını ile ilgili ilk uyarıları yapan ve çalıştığı Wuhan’daki hastanede kendisi de virüsü kapan doktor Li Wenliang’ın öldüğü duyurulmuştu. Bu ölüm de Çin’de tepki yaratmış durumda.

Ayrıca Wuhan’da karantina uygulanan bir tesisteki şartların sosyal medyaya yansıması üzerine Çin Komünist Partisi, tepkilerin dile getirildiği platformlar üzerinde baskıyı artırma kararı aldı.

Ülkedeki popüler sosyal medya platformları Sina Weibo, Tencent ve ByteDance özel bir gözetim altına alınacak.

Çin Siberuzay Kurumu tarafından yapılacak gözetimin “koronavirüs salgınının kontrol altına alınması savaşında daha olumlu bir sanal ortam oluşturulması” amacıyla gerçekleştirileceği vurgulandı.

ÇİN’DEN SONRA EN FAZLA VAKA JAPONYA’DA

Japonya’nın Yokohoma limanında karantina altına alınan Diamond Princess isimli gemideki vaka sayısı 61’e ulaştı. Son 24 saatte 41 yolcunun daha koronavirüs taşıdığı belirlendi.

İçinde 3 bin 700 yolcu bulunan gemi, en az iki hafta karantina altında tutulacak.

Diamond Princess’teki vakalar ile, Japonya genelinde virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı 81’e çıktı.

Japonya, Çin’den sonra en fazla koronavirüs vakasının bulunduğu ülke haline geldi.

Yolcu gemisinde virüs taşıdığı belirlenenler arasında, 28 Japon’un yanı sıra, 11 Amerikalı, 7’şer Kanada ve Avustralya vatandaşı da yer alıyor.

AVRUPA’DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Alınan tedbirlere rağmen koronavirüs vakaları Avrupa’da artmaya devam ediyor. İngiltere, üçüncü hastanın da koronavirüs teşhisiyle karantinaya alınarak tedavisine başlandığını duyurdu.

Avrupa genelinde şu ana kadar toplam 9 ülkede 30 vaka görüldü. Perşembe öğle saatleri itibariyle Almanya’da 13, Fransa’da 6, Rusya ve İtalya’da 2, İngiltere’de 3, Belçika, İsveç, İspanya ve Finlandiya’da birer hastada koronavirüs tespit edildi.

Almanya’daki vakaların tamamı oto yedek parça tedarikçisi Webasto’da odaklanmış durumda. Merkezi Münih yakınlarında bulunan şirketi, kısa bir süre önce bir Çin vatandaşı eğitim için ziyaret etmiş, sonrasında çalışanlarda virüs belirtileri ortaya çıkmıştı.

ÇİN’E UÇUŞ İPTALLERİ DEVAM EDİYOR

Çin’e yapılan uçuşları daha önce askıya aldığını duyuran Air France bu süreyi bir ay daha uzattığını açıkladı. Yeni açıklamayla uçuşlar 16 Mart’tan önce başlamayacak. Bu tarihten sonra da Air France ve kardeş şirketi KLM, Şanghay ve Pekin’e kısıtlı olarak günde bir uçuş başlatacak. Şirket uçuşların 29 Mart’tan itibaren Wuhan da dahil olmak üzere eski haline döneceğini duyurdu.

İspanyol havayolu şirketi Iberia da Madrid – Şanghay uçuşlarını dondurma kararını 29 Nisan’a kadar uzattı.

Virgin Atlantic Londra – Şanghay uçuşlarının 28 Mart’a kadar durdurulduğunu açıkladı. British Airways de Hong Kong dışındaki uçuşlarına ara vermişti.

ÇİN’DEN TAHLİYELER

Fransa iki uçakla 400 civarında vatandaşını tahliye ederek ülkenin güneyinde iki farklı tesisten karantinaya alındı.

İtalya ve İspanya onlarca vatandaşını askeri tesislerde kontrol altında tutuyor. Koronavirüs vakasının rapor edilmediği Hollanda’da hükümet, Wuhan’dan tahliye edilen 15 vatandaşına evlerinde ya da bir merkezde karantina altında kalma seçeneği sunduğunu açıkladı.

BILL GATES’TEN KORONAVİRÜS İÇİN BAĞIŞ

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates, Çin’de yayınlan ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs için 100 milyon dolar bağışladıklarını duyurdu. Çift yaklaşık bir hafta önce koronavirüsle savaş için 10 milyon dolar bağış yapmıştı.

Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan yapılan açıklamada, aşı geliştirilmesi, tedavi ve teşhis için 60 milyon dolar, virüsten etkilenen bölgelerde insan sağlığının korunması ve teknik destek için 20 milyon dolar, Güney Asya ve Sahra altı Afrika’sında hastalıktan korunma yöntemlerinin geliştirilmesi için de 20 milyon dolar ayrıldığı bilgisine yer verildi.

Dünya’yı tehdit eden Koronavirüsü’nü ilk fark eden doktor, hayatını kaybetti

medyabold
Devamını Oku »