12 Haziran 2021 Cumartesi

Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi evinde ölü bulundu

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Buket Demirel, evinde ölü bulundu. Demirel’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

BOLD – Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hâkim Buket Demirel, yakınları tarafından evinde bulundu. Hâkim Demirel’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

KISA SÜRE ÖNCE KALP AMELİYATI GEÇİRDİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hâkim Buket Demirel hayatını kaybetti. Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde yalnız yaşayan 54 yaşındaki Demirel’in cansız bedeni, bu sabah yakınları tarafından bulundu. Yakınlarının yönlendirmesi üzerine çilingir ile eve giren görevliler, Demirel’i yerde hareketsiz buldu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Demirel’in hayatını kaybettiği belirlendi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görev yaparken tedavi gördüğü diyabet ve böbrek hastalığı nedeniyle idari izin aldığı belirtilen Demirel’in kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi. Hâkim Demirel’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

 

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor

Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi evinde ölü bulundu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

MEB’deki yandaş atamalara MHP’li sendika da isyan etti

ABD Başkanı Joe Biden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü yapacağı görüşme öncesi MHP’ye yakın Türk Eğitim-Sen’den Saray’ı hedef alan ilginç bir paylaşım yapıldı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, liyakatsız atamalara tepki gösterip, “Vay eğitimimizin haline!” dedi.

BOLD – Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u etiketleyip, bir okula teklif edilecek müdür yardımcısı için bile siyasi parti referansı beklendiğini öne sürdü.

MEB’DEKİ ATAMALARA İSYAN ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına yapılacak atamalarda ehliyet ve liyakat anlayışının yerini AKP referansının aldığına dair iddiaları bu kez MHP’li sendika dillendirdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bir il milli eğitim müdürü, proje okuluna teklif edilecek müdür yardımcısı için siyasi parti il başkanından referans bekliyorsa vay eğitimimizin haline! Sınavla öğrenci alan okullarımıza, referansla yönetici atıyoruz? Daha ne söyleyelim ki!”

ATAMA BEKLEYENLERE CEVAP VERMEK BU KADAR MI ZOR?

Atama bekleyen öğretmenlere cevap verilmemesini de eleştiren Geylan, “Ek atama talep eden genç öğretmenlerimiz aylardır mücadele ediyor. Yapmadıkları, söylemedikleri bir şey kalmadı. Bu kardeşlerimize bir cevap vermek bu kadar mı zor? CB Sayın @RTErdogan artık meslektaşlarımıza müjdeyi vermelidir” dedi. Geylan paylaşımlarını, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Milli Eğitim Bakanlığı hesaplarını etiketleyerek bitirdi.

 

 

 

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor

MEB’deki yandaş atamalara MHP’li sendika da isyan etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türk hacı adayları bu yıl da kutsal topraklara gidemeyecek

Suudi Arabistan salgın gerekçesiyle ülke içerisinde yaşayan sınırlı sayıda hacı adayını kabul edeceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası Diyanet de Türk hacı adaylarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hacı adaylarını üzecek bir haber geldi. Başkanlık, Türkiye’den hacı adaylarının bu yıl kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

ARABİSTAN’DA YAŞAYANLAR HAC YAPABİLECEK

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle sadece Suudi Arabistan’da yaşayan sınırlı sayıdaki hacı adayına izin verileceğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle 2021 yılı hac ibadeti için Türkiye’den hacı adaylarının kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

GEÇEN YIL DA TÜRK HACI ADAYLARI GİDEMEMİŞTİ

Diyanet tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl da hac için gidilmediğine dikkat çekilerek, “Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kovid-19 salgını sebebiyle bu sene de hac ibadeti için sadece Suudi Arabistan’da yaşayan sınırlı sayıdaki hacı adayına izin verileceğini açıkladı. Bu karar sebebiyle 2021 yılı hac döneminde diğer ülkeler gibi ülkemizden de hac ibadeti için kutsal topraklara hacı adayı kabul edilmeyecektir. Konu ile alakalı detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

YAYINLANAN GENELGEYE GÖRE 45 BİN KONTENJAN AYRILACAKTI

Suudi Arabistan yönetimi iki ay önce hac ibadeti ile ilgili detayları ve kontenjanı açıklamıştı. Yayınlanan genelgeye göre bu yıl hac ibadeti için yerli ve yabancı hacıları da içeren sadece 60 bin kişilik kontenjan açıldığı bildirilmişti. Genelgede 45 bin hacı adayının yurtdışından, 15 bin hacı adayının ise yurtiçinden kabul edileceği belirtilmişti. 18-60 yaş arasında olacağı ifade edilen hacı adaylarının aşı olmuş, sağlıklı kişiler olmaları gerektiği ifade edilmişti.

 

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor

 

Türk hacı adayları bu yıl da kutsal topraklara gidemeyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Süleyman Özışık Sedat Peker’in 80 bin TL’lik düğün hediyesiyle poz vermiş

Sedat Peker’le 2 yıldır görüşmediğini açıklayan gazeteci Süleyman Özışık’a Peker cephesinden yine görüntülü yanıt geldi. Özışık’ın Peker tarafından gönderilen 80 bin TL’lik düğün hediyesini kabul edip ‘Sedat Peker’ yazılı çelengin önünde ailesiyle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur, Peker ile iki yıl önce hakkında bir suç isnadı yokken görüşme yaptığını ve kendisine iftira atıldığını söyleyen gazeteci Süleyman Özışık’a sosyal medyadan cevap verdi.

Peker’in 2020 Eylül’de Özışık’ın düğününe 80 bin liralık mücevher ve çelenk gönderdiğini açıklayan Olur, “Neden kabul ettin?” diye sordu.

Peker’in video yayınlarında ismi geçen isimlerden Süleyman Özışık, 22 gün sonra hakkındaki iddialara ilişkin konuşarak, Peker ile en son 2 yıl önce görüştüğünü söylemişti. Özışık, şunları söyledi: ”Bu görüşmeden bir yıl sonra bu kişi benim cep telefonuma mesaj gönderdi, İstanbul Emniyeti’nde FETÖ’cü bir grup olduğunu, tespit ettiğini söyledi. Pek çok kaynağıma, devlet kademesine sordum, bir bulguya rastlamayınca konuyu kapattım. Aynı tarihlerde ağabeyim Hadi Özışık beni aradı, Peker’le Youtube çekimi yapacaktım, Soylu’ya sordum, ‘zinhar yapma’ dedi diye aktardı. Ben de ‘bence de o yayını yapma’ dedim. Hadi Özışık, sonraki süreci anlattı kendi yayınında. Benim adım bu meseleye hiç haberim yokken dahil olmuş oldu. Twitter’da beğen ikonuna istemsizce dokunmuş ve beğenmişim. Şimdi buradan beni Sedat Peker’in safına geçtiğim anlamına getirmişler, öyle manşetler atmışlar.”

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMAK GİBİ BİR HUYU VARDIR

Peker’e yakınlığı ile bilinen Emre Olur ise, Özışık’ın Twitter hesabından da paylaştığı söz konusu açıklamalarına görüntü yayınlayarak yanıt verdi. Olur, Özışık’ın 6 Eylül 2020’de gerçekleşen düğününe Peker’in hediye gönderdiğini belirterek, “Sedat Peker hediye olarak maddi değeri takriben 80.000 ₺ olan mücevher kolye göndermişti. Neden kabul ettin? Ayrıca büyük devasa bir Sedat Peker çelengi vardı. Onun önünde neden ailecek fotoğraf çekildiniz?” dedi.  Olur, daha sonra Süleyman Özışık’ın çocuğuna ait düğünde çekildiği anlaşılan bir görüntüyü, “Süleyman Özışık, Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Sn. Sedat Peker ile sadece 2 kere görüştüğünü beyan ediyorsun. Ancak video içeriğinde ismi geçtiğinde kolunla bir takım hareketler yapıyorsun bu gizli bir konuşma metodu mu?” notuyla paylaştı.

Olur’un yayınladığı fotoğrafta ise Özışık ailesinin Sedat Peker’in gönderdiği “Sedat Peker” yazılı bir çelengin önünde fotoğraf çektirdiği görülüyor.

Süleyman Özışık’tan Soylu’ya Peker tepkisi: Benim de bildiklerim var

Süleyman Özışık Sedat Peker’in 80 bin TL’lik düğün hediyesiyle poz vermiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sedat Peker’den Tosuncuk iddiası: Yüce devletimiz bu şahsı neden getirmiyor?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Çiftlikbank yolsuzluğu sonrası yurt dışına kaçan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın hangi ülkede olduğunu açıkladı. Peker, “Bolivya’da falan değil, Belarus’ta. Belarus’tan trafik kazası yapmış bir şahsı Interpol kararıyla alıp Türkiye’ye getiren yüce devletimiz, bu şahsı acaba neden getirmiyor?” dedi.

BOLD – Sedat Peker, sosyal medya hesabından binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle aranan ve ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın yeriyle ilgili iddiada bulundu.

Mehmet Aydın’ın Belarus’ta olduğunu öne süren Peker, şunları kaydetti: “Çiftlikbank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın isimli şahıs Bolivya’da falan değil, Belarus’ta. Belarus’tan trafik kazası yapmış bir şahsı Interpol kararıyla alıp Türkiye’ye getiren yüce devletimiz, bu şahsı acaba neden getirmiyor?

Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Belarus’tan bu şahsı getirmeyen devletimizin içinde görevli olan bazı insanların bu paradan pay aldığı ortadadır. Bu şahsın yanına Belarus’a gidip onu ziyaret eden kişiler, aracı olan kişiler bellidir.” ifadelerini kullandı.”

Sedat Peker’den Demirören’le ilgili yeni dosya: Milangaz’a nasıl çöktüğünüzü anlatacağım

Sedat Peker’den Tosuncuk iddiası: Yüce devletimiz bu şahsı neden getirmiyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sedat Peker’in iddiaları sonrası istifası istenen Süleyman Soylu’yu görevden almayı düşündüğünü söyledi. Kaya, “İçişleri Bakanlığından alınmasına dair bir planı var ancak ortada bir Cumhur İttifakı var. Erdoğan, 14 Haziran’a kadar bir sorun istemiyor” dedi.

BOLD – Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevden almayı düşündüğünü ancak ABD Başkanı Biden’le 14 Haziran’daki görüşmeyi beklediğini belirtti.

Kaya, Yerel Kanal 42 televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programında Sedat Peker’in açıklamaları sonrası AKP içinde Süleyman Soylu’yla ilgili tartışmalara değindi. AKP’de Soylu’dan rahatsız olan milletvekillerinin sayısının çok daha fazla olduğunu kaydeden Kaya, “15 vekilin Soylu’dan rahatsız olduğunu söyleyen çok az söylemiş. Çok daha fazla olduğunu net olarak biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Soylu ile ilgili olumsuz bir şey söylesin, en az 200 milletvekili bombardımana tutar sayın Soylu’yu” ifadelerini kullandı.

Kaya, yayında şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı uzun bir süredir bazı siyasi figürlerin ön plana çıkmasından rahatsız…Soylu’dan ilk rahatsızlık ‘İstifa etme’ sürecinde başladı. ‘Ben, istifa ediyorum’ dedi ama bugün de ortaya çıktı ki istifa etmeden önce bot hesaplar hazırlanmış. O bir PR’idi. Bahçeli açıklama yaptı, ‘İçişleri Bakanının istifası kabul edilmemeli’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı gece geç saatlerde istifasını kabul etmemek zorunda kaldı. O gün istifasını kabul edemediğiniz bir İçişleri Bakanı vardı. Bugün de istifasını talep edemediğiniz bir İçişleri Bakanı var. Bu sayın Tayyip Erdoğan’ın kendi siyasi hayatında bir kenara not edilmiş bir şey. Gelinen süreçte Soylu’nun, seçmen gözünde çok ciddi bir irtifa kaybettiğini düşünüyorum.

SOYLU MEYDAN OKUYOR

Bu yaşanan olaylar Soylu’nun siyasi yaşamını yerle bir etti. Ulaştırma Bakanını gece yarısı alabilirsiniz, Ticaret Bakanını gece yarısı alabilirsiniz ama sayın Soylu meydan okuyor. ‘Beni alamazsınız’ demek istiyor. Bu kadar basit olsaydı emin olun sayın Cumhurbaşkanı çoktan bir gece yarısı kararname ile Soylu’yu görevden alırdı. Cumhurbaşkanı, Soylu’nun bu tutumundan rahatsız.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİNE BÜYÜK ÖNEM ATFEDİYOR

İçişleri Bakanlığından alınmasına dair bir planı var ancak ortada bir Cumhur İttifakı var. Erdoğan, 14 Haziran’a kadar bir sorun istemiyor. ABD ile görüşmesine büyük bir önem atfediyor Erdoğan. 15 vekilin Soylu’dan rahatsız olduğunu söyleyen çok az söylemiş. Çok daha fazla olduğunu net olarak biliyorum. Geçmişte bir tanışıklığımız olan Milletvekili, AK Parti teşkilatlarında görev yapan arkadaşlarımız var. Zaman zaman dost meclisinde bu konular konuşuluyor.

EN AZ 200 MİLLETVEKİLİ BOMBARDIMANA TUTAR

Görüşmenize bile gerek yok, 2012’de trene binmiş bir bakan, 2016 öncesini yerle bir ediyor. Sayın Soylu’nun videolarını hatırlayın. Cumhurbaşkanını eleştiriyordu. Bunu Cumhurbaşkanı bilmiyor mu? AK Parti içerisinde sayın Soylu’dan rahatsız olan ciddi bir kesim var ama lider bir konu hakkında konuşmayınca herkes susuyor.

Böyle bir partide bireysel rahatsızlıklar fazla olsa bile dile getirilemez. Sayın Cumhurbaşkanı Soylu ile ilgili olumsuz bir şey söylesin, en az 200 milletvekili bombardımana tutar sayın Soylu’yu.

Soylu, kendisini ön plana çıkarmak için AK Partilileri de rahatsız edecek şeyler yaptı. Soylu, Erdoğan ile birlikte var olduğunun da farkında. Soylu’nun bir kariyer planlamasının olduğunu unutmamak lazım. Bu videolar sonrası Soylu’nun siyasetteki ajandasını, beklentilerini mutlaka gözden geçireceğini ve değiştireceğini düşünüyorum.”

Yeni Akit’ten Cemil Çiçek’e tehdit: Yıllarca cezaevinde kalırsın

Erdoğan’ın Soylu’yla ilgili planı var 14 Haziran’ı bekliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yeni Akit’ten Cemil Çiçek’e tehdit: Yıllarca cezaevinde kalırsın

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Sedat Peker’in çanta çanta para iddiasıyla ilgili “Bunu görmezden gelebilir misiniz?” diyen Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Cemil Çiçek’i cezaeviyle tehdit etti. “Cemil abinin görevi ihmalden alacağı ceza. Yıllarca cezaevinde kalmasını gerektirebilir” dedi.

BOLD – Sedat Peker’in açıklamalarını değerlendiren Karahasanoğlu, Cemil Çiçek’in, “Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır. Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım” sözlerini hatırlattı.

CEMİL ABİNİN GÖREV YAPTIĞI DÖNEMLER

Karahasanoğlu, “Bu ülkede yıllarca bakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış, hatta belki en önemlisi, Adalet Bakanlığı koltuğuna oturmuş Cemil Çicek bugüne kadar oturduğu koltukları unutmuş olmalı ki mafya babasının iddialarının, Cemil abinin görev yaptığı dönemleri de içerdiğini belki de tam anlaşamamış olmalı ki şöyle diyor” tepkisini gösterdi.

BİR GAZETECİ ÖLDÜRÜLÜRKEN CEMİL ABİMİZ UYUMUŞ

Karahasanoğlu, “Bir gazetecinin öldürülmesi için, Türkiye’de devlette görevli birileri.  Mafyadan birileri ile Ankara Sheraton otelinde buluşup, Kıbrıs’a gitmişler. Cemil abimiz ve diğer bakanlar kurulu üyeleri de uyumuşlar” diye yazdı.

SAVCILAR ARAŞTIRSIN BAKALIM

Cemil Çiçek’in DW Türkçe’ye konuştuğunu da hatırlatan Karahasanoğlu, “Savcılar araştırmalı.’ Bence de Cemil abi gönüllü olduğuna göre. Savcılar araştırmalı. Bakalım altından neler çıkacak, görelim. Hani iddia edilen olayları, tek tek buraya sıralasak. ‘Bunları savcılar soruştursun’ desek. Kim bilir belki de. Cemil abinin görevi ihmalden alacağı ceza. Yıllarca cezaevinde kalmasını gerektirebilir” tehdidinde bulundu.

Süleyman Özışık’tan Soylu’ya Peker tepkisi: Benim de bildiklerim var

Yeni Akit’ten Cemil Çiçek’e tehdit: Yıllarca cezaevinde kalırsın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ziraat Bankası çiftçiden kesip Demirören’e vermiş

Demirören’e verdiği 750 milyon dolarlık krediyi tahsil edemediği ortaya çıkan Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, bankayla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Babuşçu, Ziraat Bankası’nın çiftçilere Halkbank’ın esnafa kullandırdığı kredinin yarı yarıya azaldığını açıkladı.

BOLD – Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Demirören’in Doğan Medya’yı almak için çektiği 750 milyon dolarlık krediyi Ziraat Bankası’na ödemediği iddiası gündemden düşmüyor. Demirören’e verdiği parayı tahsil edemeyen Ziraat’in çiftçiye verdiği krediyi yarı yarıya azalttığı ortaya çıktı.

HER 100 LİRANIN 15,1 LİRASI ÇİFTÇİYE

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın kuruluş amaçlarının dışında kredi verdiğini tabloyla açıkladı. 2005 yılında Ziraat Bankası her 100 liralık kredinin 37,4 lirasını çiftçilere kullandırdı. 2020 yılında ise 100 liralık kredinin ancak 15,1’ini çiftçilere verdi.

ESNAFA KREDİ MUSLUKLARI KISILDI

Halkbank’ın esnaf için verdiği krediler de de büyük bir düşük yaşanıyor. 2005 yılında 100 liralık kredinin 44,4 lirasını kullandıran Halkbank, 2020 yılında 100 liralık kredinin sadece 16,7’isini esnaflara harcadı. 15 yılda çiftçiler için kurulan Ziraat Bankası çiftçilere kredi musluğunu kıstı, esnaflar için kurulan Halkbank’ta esnaflara kredi vermeyi azalttı.

7.7 milyon kişi yeşil karta muhtaç yaşıyor

Ziraat Bankası çiftçiden kesip Demirören’e vermiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sedat Peker’den Demirören’le ilgili yeni dosya: Milangaz’a nasıl çöktüğünüzü anlatacağım

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “pambıkören” dediği Yıldırım Demirören’in sahibi olduğu Total ve Milangaz’la ilgili iddialarını sürdürdü. Peker, “Baban meteliğe kurşun atarken devletten ve mafyadan yardım alıp adamın Milangaz da dahil mallarına nasıl çöktüğünüzü de anlatacağım” dedi.

BOLD – Sedat Peker, sosyal medya hesabından Yıldırım Demirören’in sahibi olduğu Milangaz’la ilgili paylaşımlarda bulundu. Peker, Demirören’e “Sizi deli edeceğim” dedi.

Demirören ailesinin Total dağıtım şirketini OYAK’a fahiş fiyatla satışını anlatacağını söyleyen Peker, “Kendi yalınızı yakıp, içindeki fahiş fiyatla sigortalattığınız tabloların parasını alıp, sonra sözde yanan tabloları nereye gönderdiğinizi de anlatacağım” ifadelerini kullandı.

Peker’in paylaşımları şöyle:

“Lan pambıkören, senin OYAK’a Total’i fahiş fiyatla nasıl sattığını işledikten sonra Milangaz dosyasına geçeceğiz. Pambıkören, baban meteliğe kurşun atarken Milangaz’ın gerçek sahibi Şevki Kurtkaya’nın ona yardım edip ilk dükkânı nasıl açtığınızdan başlayıp, sonraki süreçte devletten ve mafyadan yardım alıp adamın Milangaz da dahil birçok mallarına nasıl çöktüğünüzü de anlatacağım.

Lan pambıkören kendi yalınızı yakıp, içindeki fahiş fiyatla sigortalattığınız tabloların parasını alıp, sonra sözde yanan tabloları nereye gönderdiğinizi de anlatacağım. Sizi deli edeceğim.

BABAN DEVLET BAĞLANTILARIYLA MALLARA ÇÖKERDİ

Pambıkören, babanın meşhur bir lafı vardı ya ‘Senetle verseler tüm İstanbul’u satın alırım’ sözünü eskilerin hepsi bilir. Çünkü baban kimseye parasını ödemezdi. Hem mafya hem devlet bağlantılarıyla mallara çökerdi. Seninle işim bittiğinde tüm mallarını kaybedeceksin. Yönetim değiştiğinde de kesin cezaevine gideceksin.

HEPİNİZİ DELİ EDECEĞİM

Pambıkören, Demirören Medya’daki çakma gazetecilerini ve çakma tartışmacılarını da aynı akıbet bekliyor. Hepiniz göreceksiniz. Hepinizi deli edeceğim.

Milangaz dosyasının tamamı bende. Okumaya başladım. Yüzde altmışına nasıl çöktüğünüzün evrakı da bende. Göreceksiniz. Mehmetçiğin paraları olan OYAK’a Total’i fahiş fiyatla sattığınızda yeni yönetimdeki hangi üyenin Bu yasadışı, bunu imzalamam dediğini dahi biliyorum. Her şey çok eğlenceli olacak.”

Süleyman Özışık’tan Soylu’ya Peker tepkisi: Benim de bildiklerim var

Sedat Peker’den Demirören’le ilgili yeni dosya: Milangaz’a nasıl çöktüğünüzü anlatacağım yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

IMF uyardı: Türkiye’nin ekside olan rezervi daha da azalabilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) hazırladığı raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın eksi 47,5 milyar dolarlık rezervinin daha da azalabileceğini yazdı.

BOLD – IMF Yönetim Kurulu Türkiye ile 4. Madde konsültasyonunu sonuçlandırdı. Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 5,75 oranında büyüyeceği tahminini paylaşan IMF, 2021 sonu enflasyonunun da yüzde 16,5 olacağını öngördü.

Sözcü’de yer alan habere göre IMF’nin enflasyonda 2022 sonu tahmini yüzde 14 olurken, sonraki dört yıl için yüzde 12,5’luk tahmine yer verildi. IMF’nin işsizlik oranı tahmini, 2021 için yüzde 12,5, 2022 için yüzde 11 ve sonraki dört yıl için yüzde 10,5 oldu.

REZERVLERDEKİ DÜŞÜŞÜN DEVAM EDECEK

IMF, 4 Haziran 2021 itibarıyla 93,7 milyar dolar seviyesinde olan Merkez Bankası’nın brüt rezervin, tavsiye edilen yeterlilik aralığının çok altında olduğunu belirtti. Bankalardan swap (takas) ile ödünç alınan dövizler çıkarıldığında net rezervin eksi seviyede bulunduğunu, rezervde düşüşün devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

UCUZA SATILAN 128 MİLYAR DOLAR

IMF’nin raporuna da yansıyan eksi rezervler Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarının 2019 ve 2020 yılında ucuza satılması sonrası ortaya çıktı. 4 Haziran itibarıyla Merkez Bankası’nın swap hariç net rezervi, -47,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Kasım başında dibe vuran bu kalem, yaklaşık 7 aydır bu seviyelerde bulunuyor.

7.7 milyon kişi yeşil karta muhtaç yaşıyor

IMF uyardı: Türkiye’nin ekside olan rezervi daha da azalabilir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Süleyman Özışık’tan Soylu’ya Peker tepkisi: Benim de bildiklerim var

Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıkları iddia edilen Özışık kardeşlerden Süleyman Özışık, Soylu’yu tepki gösterdi. Özışık, “Beni hainlerin önüne kurban olarak attığı için, linç ettirdiği için küfür ettirdiği için ben isyan ediyorum. Benim de bildiklerim var. Tek tek anlatacağım” dedi.

BOLD – Sedat Peker’in Hadi Özışık’la telefon görüşmesini yayınlamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun haklarında suç duyurusunda bulunduğu Süleyman Özışık Youtube’da yayınladığı videoyla Soylu’ya tepki gösterdi.

Soylu’nun hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Süleyman Özışık, “Herkes Sedat Peker’e bir şeyler söyledi. Madem adım bu işlerin içine bir şekilde bulaştırıldı, o zaman söz söyleme sırası bana geldi. Benim de bildiklerim var benim de öğrendiklerim var. Bunları tek tek anlatacağım. Korkmadan çekinmeden anlatacağım” dedi.

Özışık, şunları söyledi:

BENİ LİNÇ ETTİRDİĞİ İÇİN İSYAN EDİYORUM

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında görünüp Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçmek için her fırıldağı yapan hem de merkezinde olanların safına geçmeyeceğim. Ben buradayım çünkü ben bu mahallenin en eski sakinlerinden biriyim. Bu mahalleye sonradan gelen hırsız, arsız diye andığım kimi eski teşkilat mensuplarıyla kimi belediye başkanlarının lafına bakıp mahallemi terk etmem ben.

Tabii ki bir suç duyurusunda bulunabilir. Buna bir itirazım yok ama şu ‘Süleyman Özışık bana kumpas kurdu’ sözü var ya bununla ilgili bir kaç laf etmezsem çıldırırım. Hırsımdan kahrımdan ölürüm. Ben hayatım boyunca kimseye kumpas kurmadım. Benim Süleyman Soylu’ya kumpas kurmayacağımı bu ülkenin tüm vilayetleri şahittir.

Ben kimseye kumpas kurmadım. Şimdi yüzlerce arkadaşım binlerce okurum bana diyor ki İçişleri Bakanı’na kırılma, o sözleri kızgınlıkla söyledi. Kızdığı için senin hakkında suç duyurusunda bulundu diyor. Mesele benim hakkımda suç duyurusunda bulunması değil arkadaşlar. Suç duyurusunda bulunmadan bir gün önce gazetelere Süleyman Özışık bana kumpas kurdu diyerek benim hakkında kesin hüküm ve ceza vererek, mahkemeden önce beni kumpasçı olarak ilan etmesi. Beni hainlerin önüne kurban olarak attığı için, linç ettirdiği için küfür ettirdiği için ben isyan ediyorum.

Şunu söyleyeyim. Sizlerde şahit olun. Ben bu kırgınlığı içimde tutmam, mesleğime de yansıtmam. Allah ve tarihin huzurunda şunu söylüyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devlet makamında olduğu ve cumhurbaşkanının yanında durduğu sürece onu savunmak benim boynumun borcu ve namus borcum olsun.”

Peker’in ‘Feridun başkanı’ Soylu’nun taziyesinde

Süleyman Özışık’tan Soylu’ya Peker tepkisi: Benim de bildiklerim var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

7.7 milyon kişi yeşil karta muhtaç yaşıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Aç olanları buyrun siz doyuruverin” sözleriyle halkın fakirliğini yeniden gündeme getirdi. Türkiye’de yoksulluğun sembolü olan yeşil kartlı sayısı 7 milyon 769 bin 346 kişiye ulaştı. Yeşil kartlıların hastane ve eczane masraflarını devlet karşılıyor.

BOLD ÖZEL – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefet partilerine yönelik “Aç olanları buyrun siz doyuruverin” sözleri Türkiye’deki yoksulluğu gündeme taşıdı. AKP iktidarının vatandaşın fakir olmadığı savunmasını resmi kurumların kayıtları yalanlıyor.

İŞÇİ, MEMUR VE ESNAF SAYISI

SGK’nın aylık istatistik bültenlerinde yer alan sigortalı kayıtlarına göre, Mart 2021 itibariyle 21 milyon 464 bin 579 kişi zorunlu sigortalı. Bu kişiler SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı çatısı altında bulunuyor. Sigortalıların 15 milyon 381 bin 821’i işçi olarak SSK’da, 2 milyon 938 bin 150’si esnaf olarak Bağ-Kur’da, 3 milyon 144 bin 608 kişi ise memur olarak Emekli Sandığı’nda bulunuyor.

7.7 MİLYON KİŞİ YEŞİL KARTLI

Herhangi bir sigortası bulunmayan kişi sayısı ise 7 milyon 769 bin 346 kişi olarak kayıtlarda bulunuyor. Geliri asgari ücretin üçte birinden az olan bu vatandaşlar ‘resmi yoksul’ olarak kabul ediliyor. Yeşil kart uygulaması kapsamında bu kişilerin genel sağlık sigortası primlerini devlet ödüyor.

AKP’li belediye 2.5 milyon liralık ihaleyi partinin eski İBB meclis üyesine verdi

7.7 milyon kişi yeşil karta muhtaç yaşıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

SPK dolardaki yükselişin failini buldu: Oyuncu Levent Üzümcü!

ABD’li Rahip Brunson krizi sırasında dolar kurunda yaşanan artışla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu’nun suç duyurusunda bulunduğu oyuncu Levent Üzümcü hakkında soruşturma başlatıldı. Emniyette ifade veren Üzümcü, sosyal medya hesabından “Meğer başımıza gelenlerin sorumlusu benmişim” dedi.

BOLD – ABD vatandaşı Rahip Andrew Brunson’un tutukluluğu sırasında ABD ile yaşanan gerilim sonrası dolar kurunda yaşanan artışın faili bulundu. Oyuncu Levent Üzümcü, SPK’nın şikayeti sonrası dolar kurunu yükselttiği gerekçesiyle ifadeye çağırdı.

SPK ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle ifadeye çağrıldığını duyurdu. Üzümcü,  dolar fiyatını yükselttiği iddiasıyla hakkında şikayet olduğunu yazdı. Sosyal medyadan emniyete ifade verdiğini belirten Üzümcü, “3 yıl önce attığım bir tweet nedeniyle mâlî şubeye ifadeye çağrıldım. Sermaye piyasası şeysi, spekülasyon yapmak suretiyle doların fiyatını yükselttiğim gerekçesiyle benden şikâyetçi olmuş. O zaman dolar 6 kûsûr liraymış… meğer başımıza gelenlerin sorumlusu benmişim ya len” dedi.

ERDOĞAN HER KONUŞMASINDA DOLARI YÜKSELTİYOR

Atılan bir tweetten şikayetçi olan SPK, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın piyasalar üzerinde yaptığı spekülasyonu ise görmüyor. Erdoğan’ın her konuşması sonrası dolar kuru fırlıyor. Son olarak katıldığı bir canlı yayında Merkez Bankası Başkanı ile faiz indirimi konusunda görüştüğünü ifade eden Erdoğan’ın açıklaması sonrası dolar kuru 30 kuruş fırlayarak 8.81 lira ile tarihi rekora imza atmıştı.

AKP’li belediye 2.5 milyon liralık ihaleyi partinin eski İBB meclis üyesine verdi

SPK dolardaki yükselişin failini buldu: Oyuncu Levent Üzümcü! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Peker’in ‘Feridun başkanı’ Soylu’nun taziyesinde

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker grubuna yönelik operasyon kapsamında Şanlıurfa’da gözaltına alınan Feridun Öncel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun babasıyla aynı masada fotoğrafını sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı.

BOLD – Şanlıurfa’da organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılan Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel’in Süleyman Soylu’nun babasıyla aynı masada fotoğrafı çıktı.

GÖNÜL DOSTUMUZ HASAN SOYLU

Fotoğrafın yer aldığı paylaşım, Feridun Öncel’in kendi hesabından 14 Mart 2021 tarihinde yapıldığı ortaya çıktı. Peker’in “Feridun Başkan” olarak nitelediği ve serbest bırakılması konusunda AKP iktidarına sosyal medya üzerinden baskı yaptığı Feridun Öncel’in paylaşımında “Gönül dostumuz Hasan Soylu ağabeyimin muhterem eşi, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun annesi hakka yürümüştür. Aileye sabır diliyorum, nur içinde yatsın” ifadeleri yer alıyor.

Öncel’in paylaşımı şöyle:

Peker’den yeni iddia: Tayyip Ağabey Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü yanıma yollamıştı

Peker’in ‘Feridun başkanı’ Soylu’nun taziyesinde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Anayasa Hukukçusu Kaboğlu: KHK’lar dünya tarihinin en büyük hukuk katliamadır

Anayasa Hukukçusu ve CHP Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, onbinlerce kişiyi bir gecede mesleğinden ihraç eden KHK’ların dünya hukuk tarihinin en büyük hukuk katliamı olduğunu söyledi. Kaboğlu, ” Dünya hukuk tarihinin en büyük katliamıyla sivil ölümlere sebep oldular. Üniversitelerden pırıl pırıl doçentler, araştırma görevlileri gece yarılarında atıldı.” dedi.

BOLD –  Anayasa Hukukçusu ve CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Halk TV’ye konuşan Kaboğlu, KHK’ların dünya hukuk tarihinin en büyük hukuk katliamı olduğunu, hukuk yoluyla sivil ölümlere neden olunduğunu belirtti. Kaboğlu, “OHAL Komisyonu da bloke etmek için kuruldu” dedi.

HUKUK KATLİAMIYLA SİVİL ÖLÜMLER YAPILDI

Kaboğlu, şunları söyledi: “Üniversitelerden pırıl pırıl doçentler, araştırma görevlileri gece yarılarında atıldı. Hukuk fakültesinden tıp fakültesine kadar. Ben kaç kere Meclis kürsüsünden söyledim. Dünya hukuk tarihinin en büyük hukuk katliamı. Hukuk yoluyla sivil ölümlere neden olan düzenlemelerdir. Bu görüşümü halen muhafaza ediyorum. Niçin bunu vurguluyorum? Çünkü bu haksızlığa, toplu kıyımlara karşı bu yönetim çözüm bulmak için adım atmamıştır. OHAL Komisyonu bunları bloke etmek için kuruldu.”

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin

Anayasa Hukukçusu Kaboğlu: KHK’lar dünya tarihinin en büyük hukuk katliamadır yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li belediye 2.5 milyon liralık ihaleyi partinin eski İBB meclis üyesine verdi

İstanbul’da AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 2.5 milyon lira değerindeki organizasyon ihalesini eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve eski Beykoz AKP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Bilir’in kazandığı ortaya çıktı.

BOLD – AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, organizasyon hizmet alım işi için ihaleye çıktı. İhalede yalnızca eski İBB Meclis Üyesi ve AKP’den Beykoz Belediye Başkan adayı olan Ali Bilir’in şirketinin 2.5 milyon liralık teklifi geçerli sayıldı.

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’in, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere dayandırdığı haberine göre, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 19 Mart’ta organizasyon hizmet alım işi için ihaleye çıktı. İki şirketin teklifte bulunduğu ihalede yalnızca Bilir’in şirketi Bilir Turizm ve Danışmanlık’ın teklifi geçerli sayıldı. Dün yayınlanan sonuçlara göre Bilir, tek başına girdiği ihaleyi 2.5 milyon TL karşılığında kazandı.

Bilir’in 2019 yılında AKP’li Başakşehir Belediyesi’nden aldığı ihale, CHP’li meclis üyelerince hazırlanan raporda yer almıştı. Raporda, diğer firmalarla arasında 2 milyon TL’nin üzerinde bir fiyat farkı olmasına rağmen ihalenin Bilir Turizm Şirketi’ne verildiği anlatılmıştı.

Peker’den yeni iddia: Tayyip Ağabey Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü yanıma yollamıştı

AKP’li belediye 2.5 milyon liralık ihaleyi partinin eski İBB meclis üyesine verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

11 Haziran 2021 Cuma

Peker’in oteline baskın: İlk kez duyacağınız ayrıntılar

AKP Hükumeti ile ilgili yaptığı ifşalarla gündem oluşturmaya devam eden suç örgütü lideri Sedat Peker’in kaldığı otele baskın yapıldı. Silahlı çatışmanın da yaşandığı baskınla ilgili ilk kez duyacağınız ayrıntılar Gazeteci Fatih Akalan’ın sunumuyla Bold Medya’da… İşte detaylar…      

BOLD – Organize suç örgütü lideri olarak Türkiye’de aranan ünlü mafya babası Sedat Peker’in oteline nasıl baskın yapıldı? Gazeteci Fatih Akalan, baskınla ilgili ilk kez duyacağınız ayrıntıları açıklayacak. İşte detaylar…

 

 

Biden – Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den İnandı açıklaması: Kaygıyla izliyoruz

Peker’in oteline baskın: İlk kez duyacağınız ayrıntılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Biden – Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den İnandı açıklaması: Kaygıyla izliyoruz

ABD Başkanı Joe Biden ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Haziran’da NATO zirvesinde bir araya gelecek. Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD Dışişleri’nden Kırgızistan’da kaçırılıp Türkiye Büyükelçiliği’nde alıkonulduğu iddia edilen Orhan İnandı ile ilgili “Kaygılıyız, takip ediyoruz” açıklaması geldi. 

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk istihbaratı tarafından Kırgızistan’da kaçırılan ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği’nde tutulduğu iddia edilen eğitimci Orhan İnandı ile ilgili gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini açıkladı.

“TAKİP EDİYORUZ, TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dışişleri Bakanlık Sözcüsü tarafından TR724‘e yapılan yazılı açıklamada, Sapat Eğitim Kurumları eski Genel Müdürü Orhan İnandı’nın Kırgızistan’da kaybolduğuna dair haberleri endişe ile takip ettiklerini belirtti. Bakanlık yetkilileri, açıklamanın devamında Orhan İnandı ile ilgili gelişmeleri yakından izleyeceklerini ve takipçisi olacaklarını vurguladı.

KİMYASAL İLAÇLARLA İŞKENCE YAPILIYOR

Kırgızistan’ta 31 Mayıs’ta kaçırıldığı günden bu yana kendisinden haber alınamayan İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldıktan sonra Bişkek’te bulunan Türk Büyükelçiliği’nde tutulduğu ve kendisine Türkiye’den getirilen bir takım kimyasal ilaçlarla işkence yapıldığı iddiası uluslararası medyanın gündemine girmişti. Aynı zamanda Kırgızistan vatandaşı da olan İnandı için Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkiye ziyareti sırasında konuya dair Erdoğan’a sorular sorduğunu, Erdoğan’ın ise “İnandı’yı tanımadığını ve hakkında bir şey duymak istemediğini” söylediğini anlatmıştı.

 

BM’den İnandı ile ilgili Türkiye’ye “ihlali ortadan kaldır” kararı

Biden – Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den İnandı açıklaması: Kaygıyla izliyoruz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

BM’den İnandı ile ilgili Türkiye’ye “ihlali ortadan kaldır” kararı

Kırgizistan’da kaçırılıp Türkiye Büyükelçiliği’nde alıkonulan Orhan İnandı ile ilgili BM İnsan Hakları Komitesi, telafisi imkansız zararlar doğma ihtimali olduğunu değerlendirip, Türkiye hakkında ihlali ortadan kaldıracak önlemler alması yönünde ihtiyati tedbir kararı verdi.

BOLD – BM İnsan Hakları Komitesi, Orhan İnandı ile ilgili yapılan bireysel başvuruyu değerlendirip Türkiye’ye ihlali ortadan kaldıracak önlemler alması yönünde ihtiyati tedbir kararı verdi.

İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELEYE UĞRUYOR

Orhan İnandı’nın Kırgızistan’da kaçırılması ile ilgili BM İnsan Hakları Komitesi nezdinde tedbir talepli bireysel başvuru yapıldı. Dün BM İnsan Hakları Komitesi Sekreteryası’na sunulan acil eylem talep başvurusunun temelini, Orhan İnandı’nın halihazırda Bişkek Türkiye Büyükelçiliğinde olduğu ve Kırgız vatandaşlığından çıkma isteminde bulunması için kendisine işkence ve kötü muamelede bulunulması iddiası oluşturdu.

TÜRKİYE’DEN İHLALİ ORTADAN KALDIRACAK TEDBİRLER ALMASI İSTENDİ

Başvuruyu değerlendiren BM İnsan Hakları Komitesi, telafisi imkansız zararlar doğma ihtimali olduğu değerlendirip, Türkiye hakkında ihlali ortadan kaldıracak önlemler alması yönünde ihtiyati tedbir kararı verdi. İlerleyen süreçte de komitenin yapılan başvuruyu olağan usulleri içerisinde esastan incelemesi bekleniyor.

 

 

 

Peker’den yeni iddia: Tayyip Ağabey Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü yanıma yollamıştı

 

BM’den İnandı ile ilgili Türkiye’ye “ihlali ortadan kaldır” kararı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Peker’den yeni iddia: Tayyip Ağabey Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü yanıma yollamıştı

Yaptığı açıklamalarla gündem belirlemeye devam eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni bir iddiada daha bulundu. Peker, Silivri Cezaevi’nde yatarken, Tayyip Erdoğan’ın Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü kendisiyle görüşmeye yolladığını öne sürdü.   

BOLD – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cezaevinde bulunduğu dönemle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Peker, cezaevinde yatarken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ceza Tevkifevleri Genel Müdürünü kendisiyle görüşmeye gönderdiğini öne sürdü.

CHP’LİLER İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ SORDU

Peker, cezaevinde kaldığı süreçte insan hakları ihlalleri olup olmadığının araştırmasını yapmak için CHP’li vekillerin kendisini ziyaret etmesine gelen tepkilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Peker, tepkilerin “Ak Partili troller”den geldiğini belirterek, “CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP milletvekili Veli Ağbaba tüm Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarıyla görüşürken şahsımla da görüştüler (cezaevindeki mahkumların insan hakları ihlalleri var mı diye ). Ne bir eksik ne bir fazla” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNDE HİÇ OLMAMIŞTIR, GENEL MÜDÜRLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜK

AK Partili trollerin CHP milletvekili Özgür Özer ve Veli Ağbaba’nın kendisini cezaevinde ziyaret etmesini gündem yapıp kafa karıştırmaya çalıştıklarını öne süren Peker, kendisini MHP milletvekillerinin de ziyaret ettiğini kaydetti. Peker paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

“Bu da bir şey mi? Silivri Cezaevinde yatarken ceza tevkifevleri genel müdürü beni koğuşumda ziyaret etti. Baş başa görüştük. Bu cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır. Ceza tevkifevleri genel müdürünü de TAYYİP AĞABEY yanıma yollamıştı. Bence bu daha iyi gündem olacak bir şey.

Kamera kayıtları yerindedir. Bakılıp görülebilir. Sayın ceza tevkifevleri genel müdürüyle (çok önemli bir adam) koğuşumda baş başa görüşme yaparken cezaevi savcıları, müdürleri dışarıda bekliyorlardı. Ne kadar enteresan değil mi?”

 

 

 

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin

Peker’den yeni iddia: Tayyip Ağabey Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü’nü yanıma yollamıştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOGO Kuleleri’nin sahipleriyle fotoğrafları ortaya çıkan, Sedat Peker’in hakkında yüz bin liralık tatil ve 2 milyonluk lüks cip iddialarında bulunduğu Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun meslekten ihracı için HSK’ya başvurdu.

BOLD – Suç örgütü lideri Sedat Peker, firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki lüks otelinde geceliği 100 bin liralık odada ücret ödemeden kaldığını iddia ettiği Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun meslekten ihracı için Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvurdu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın avukatı Turgut Kazan’ın hazırladığı dilekçede, Toklu’nun ivedilikle meslekten çıkarılması talep edildi. Dilekçede, Toklu’nun yapımı durdurulan TOGO Kuleleriyle ilgili davada yürütmeyi durdurma kararı verdiği kaydedildi.

İVEDİLİKLE MESLEKTEN ÇIKARILMASI…

Başvuru dilekçesinin ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
“Müvekkilimiz Mimarlar Odası’nın TOGO’yla ilgili davaları bütün kamuoyunca bilinirken, iptal kararı verilmiş bu davalardan birinin istinaf incelemesinde yürütmeyi durdurma kararı veren kurula nöbetçi başkan olarak katılması, üstelik yine TOGO’nun mühürlenmesi kararı istinaf edildiğinde 5 ile 6. Dairelerden oluşacak 5’li kurulu belirleme imkanına sahip bir başkan olması ve gerçekleştirilen kurulla (kesin nitelikli) bozma/ehliyet yönünden red kararı verilebilmesinin sağlanması ve bunları yaparken TOGO sahibi Sinan Aygün’ü tanımıyormuş gibi davranması, ayrıca Bodrum’daki en pahalı otelde tatil yapması, çok sayıda araba sahibi olması, (iddiaya göre) TOGO yüklenicisinin doğum günü partisine katılması ve Sezgin Baran Korkmaz’ı hiç tanımadığını söylemişken, savcılığa sunduğu dilekçede, ayaküstü tanıştığını, birkaç kez mesajlaştığını açıklaması, kesinlikle mesleğin şeref ve onuruyla bağdaşmayacağı için, Esat Toklu’nun (yargılama gereği görülmese bile) 2802 sayılı yasanın 69/5 maddesi uyarınca ve ivedilikle meslekten çıkarılması gerektiğini bildirmekten ibarettir.”

Esat Toklu, TOGO Kulelerinin sahibi Sinan Aygün ile bir açılışta.

Sedat Peker’in iddialarının ardından açıklama yapan Toklu, Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde yaptığı tatilin 35 bin TL’lik faturasını ödediğini belirtmiş, “Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu” açıklaması yapmıştı. Toklu, BMW X5 lüks cipiyle ilgili ise “Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha pahalı arabaya biner” demişti.

Mahkeme Başkanı Esat Toklu’nun yeni maceraları

Mimarlar Odası HSK’ya başvurdu: İstinaf Başkanı Esat Toklu meslekten ihraç edilsin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türkiye Karadeniz’deki gazı çıkarmak için ABD’li şirketlerin kapısını çaldı

Karadeniz’de bulunan gazı çıkarmak ve işletmek için yabancı şirketlere soğuk bakan AKP hükumeti, bu konuda da çark etti. Ankara, Karadeniz’de bulduğu doğalgaz için ABD’li şirketlere yöneldi. 3,2 milyar dolar olarak hesaplanan projenin sadece TPAO tarafından gerçekleştirilemeyeceği ortaya çıkmıştı.

BOLD – Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Türkiye’nin Karadeniz’deki keşfettiği doğalgaz ile ilgili verileri gazın çıkarılmasında olası işbirliği ihtimali dolayısıyla ABD’li enerji şirketleri Chevron ve Exxon Mobil ile paylaştığını açıkladı.

YABANCI ŞİRKETLERE SOĞUK BAKILIYORDU…

AKP hükumeti, Türkiye’nin şimdiye kadarki en büyük keşfi olan ve geçen yıl dünyanın en büyükleri arasında yer alan tahmini 540 milyar metreküplük Sakarya Gaz Sahası’nı kendi başına geliştirip işletme konusunda ısrarcı iddi.

ABD şirketleriyle yapılacak herhangi bir resmi çalışma, Rusya’nın da hak iddia ettiği Karadeniz’de bir sürtüşmeye neden olabilir.

Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğalgaz ticari olarak çıkarılıp Türkiye’ye ulaştırılırsa Ankara’nın enerji için Rusya, İran ve Azerbaycan’a bağımlılığının azalması bekleniyor.

İsminin açıklanmaması koşuluyla Reuters’a konuşan Türk yetkili, şimdiye kadar hükümetin Ağustos ayında açıklanan gaz keşfinde yabancı şirketlerin katılımına soğuk baktığını ifade etti. 

Türk yetkili, “Ama şimdi… Exxon Mobil ve Chevron, Türkiye Petrolleri ile bir araya geldi ve keşifle ilgili verileri aldı”  dedi.

Chevron, ticari konularda yorum yapmayı reddederken; Exxon Mobil’in bir sözcüsü, “İki şirket teknik verileri gözden geçirdi ve bu alanda birlikte çalışmak için daha fazla zaman ayırmaya karar verdi” dedi.

2023’TE ÜRETİME GEÇİLMESİ PLANLANIYOR

Türkiye, 2023’te güneybatı Karadeniz sahasından (Sakarya Gaz Sahası) gaz pompalamaya başlamayı planlıyor, ancak önce açık deniz boru hattı ağını ve işleme tesislerini inşa etmesi gerekiyor. Gaz alanından 2027’den itibaren en yüksek üretime ulaşılması bekleniyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Sakarya sahasında bulunan gazın miktarını 2 kere yükseltti ve 135 milyar metreküplük ilave ile toplam bulunan gaz rezervini 540 milyar metreküpe çıktığını söyledi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez de bu hafta bir panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji arama ekibinin sahanın jeolojik yapısını iyi bildiğini ve daha fazla gaz keşfi olacağından eskisinden çok daha emin olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Karadeniz’de ‘çok daha fazla’ gaz olduğuna inandığını belirten Dönmez, Karadeniz’de ve Doğu Akdeniz’de çalışmalar devam ederken ABD’li şirketlerle işbirliği kurulabileceğini ve bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi.

PROJENİN MALİYETİ 3,2 MİLYAR DOLAR

Bloomberg Haber Ajansı, Şubat ayında yaptığı bir haberde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğalgazı çıkarma ve sahile ulaştırmanın maliyetini 3,2 milyar ABD doları olarak hesapladığını ve TPAO’nun bunun tek başına altından kalkamayacağı için yabancı ortak arayışında olduğunu bildirmişti.

Bu kapsamda TPAO yönetiminin, doğalgazı üretmek için aralarında büyük firmaların da bulunduğu birçok yabancı şirket ile ön görüşme yaptığı ifade edilmişti.

 

Erdoğan’ın müjdelediği doğalgaz için ortak bulunamıyor

Türkiye Karadeniz’deki gazı çıkarmak için ABD’li şirketlerin kapısını çaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Cumhurbaşkanlığı yetkilisi: S-400’den geri adım atmak mümkün değil

İngiliz haber ajansı Reuters, üst düzey bir Türk yetkilinin S-400’ler konusunda, “Türkiye’nin ulusal güvenlik meselesiyle ilgili bir konuda geri adım atmak mümkün değil” dediğini aktardı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran’da Brüksel’de görüşecek. Uluslar arası haber ajansı Reuters, görüşmeyle ilgili kapsamlı bir analiz yazdı. Ajans, “Görüşme ABD Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik soğuk tavrı ve gerilimin gölgesinde yapılacak” yorumunu yaptı.

TRUMP GİBİ DEĞİL

Ajans, “Erdoğan ilk temas için Biden’ın göreve gelmesinden sonra 3 ay beklemek zorunda kalmıştı. Onda da Nisan ayında Biden, Erdoğan’ı arayarak Ermeni Soykırımı’nı tanıyacağını açıkladığı garip bir telefon görüşmesi yaşanmıştı. Koltuğu Biden’a bırakan Donald Trump ile yakın bir ilişki kuran Erdoğan, daha eleştirel ve mesafeli bir Beyaz Saray ile karşılaştı ve bu da rahatsızlığa sebep oldu” ifadesine yer verdi.

“GERİ ADIM ATMAK MÜMKÜN DEĞİL”

İki ülke arasında birçok konuda anlaşmazlık olduğuna dikkat çeken Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise S-400’ler konusunda, “Türkiye’nin ulusal güvenlik meselesiyle ilgili bir konuda geri adım atmak mümkün değil” dedi.

“KOLAY BİR GÖRÜŞME OLMAYACAK”

Cumhurbaşkanlığında görevli başka üst düzey bir yetkili ise, “Biden ile güzel bir dönem neden NATO Zirvesi’nde başlamasın ki? Kolay bir görüşme mi olacak? Çok büyük bir ihtimalle hayır, fakat kimsede bu konuda umutsuz değil” dedi.

S-400’ler için yeni çözüm önerisi: NATO üssü seçeneği masada

Cumhurbaşkanlığı yetkilisi: S-400’den geri adım atmak mümkün değil yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Yunanistan’dan geri itilen TRT çalışanı yaşadıklarını anlattı: Yasadışı yöntemle gönderdiler

Yunanistan’dan Türkiye’ye yasadışı şekilde geri gönderilen TRT çalışanı Ertan R., mahkemede Yunanistan polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ve Mısırlı insan kaçakçıları aracılığıyla Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Ertan R., “Kişisel eşyalarımızı aldılar. Hatta yanımızda bulunan kadınlara çıplak arama yaptılar” dedi.

BOLD – Eski TRT çalışanı Ertan R., Meriç’ten Yunanistan’a geçtikten sonra Yunan polisleri tarafından saatlerce kötü muamele gördüğünü söyledi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde 39 sanığın yargılandığı davada ifade veren Ertan R., Yunanistan’a geçişi sonrası gördüğü kötü muameleyle ilgili konuştu. Ertan R., Yunan sınır güvenliği tarafından kişisel eşyalarına ve kimliğine el konulduğunu belirten Ertan R., Yunanistan’da kaldığı birkaç saat boyunca kendisine insanlık dışı davranışlarda bulunulduğunu ifade etti.

KİŞİSEL EŞYALARIMIZI ALDILAR

Ertan R., şunları söyledi: “Kaçma girişimimden dolayı bir pişmanlığım olmadı. Asıl pişmanlığım Yunanistan tarafına geçince köpek gibi muamele gördüğüm içindir. Yunanlılar hakkımızda hiçbir resmi işlem yapmadı. Gayri resmi olarak bizi Türkiye’ye gönderdiler. Kişisel eşyalarımızı aldılar. Hatta yanımızda bulunan kadınlara çıplak arama yaptılar. Saatlerce Yunanistan’da kaldık. Temel ihtiyaçlarımızı da karşılamadılar. Polislerin yüzü kapalıydı. Bu nedenle yüzlerini dahi göremedik.”

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ertan R. hakkında kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verildi.

S-400’ler için yeni çözüm önerisi: NATO üssü seçeneği masada

Yunanistan’dan geri itilen TRT çalışanı yaşadıklarını anlattı: Yasadışı yöntemle gönderdiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

S-400’ler için yeni çözüm önerisi: NATO üssü seçeneği masada

14 Haziran’da yapılacak Joe Biden ile Tayyip Erdoğan görüşmesi öncesi iki ülke arasındaki en önemli sorun olan S-400 krizine çözüm bulmak için diplomatik çabalar arttı. S-400’lerin iki ülkenin ortak gözetimine alınması ve Türkiye’deki bir NATO üssüne taşınması ihtimali konuşuluyor.

BOLD – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan S-400 krizi konusunda Türkiye’nin ‘muhataplarının teknik anlamda kaygılarını ele almaya hazır olduklarını’ belirtti.

14 Haziran’da yapılacak Biden-Erdoğan görüşmesinden hemen 3 gün önce gelen açıklama, Türkiye’nin S-400 konusunda ABD’nin tekliflerine sıcak olduğu şeklinde yorumlandı.

İki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler artarken, Washington’da konuşulan iddialara göre, S-400’ler iki ülkenin ortak gözetimine alınacak ve Türkiye’deki bir NATO üssüne taşınacak.

AKAR: MUHTAPLARIMIZIN TEKNİK KAYGILARINI ELE ALMAYA HAZIRIZ

Milli Savunma Bakanı Akar, Cuma günü NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı’nın (MARSEC COE) açılışındaki konuşmasında S-400 krizi ile ilgili önemli mesajlar verdi.

ABD Savunma Bakanı Llyod James Austin ile perşembe akşamı telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Akar, S-400 krizi konusunda, “Muhataplarımızın bu konuda teknik anlamda kaygısını ele almaya hazır olduğumuzu da defalarca belirttik. Görüşmelerde açık ve şeffaf davranıyoruz. Makul ve mantıklı çözümler her zaman mümkün.” ifadelerini kullandı.

YENİ TEKLİFTE NELER VAR?

Joe Biden, ABD Başkanı sıfatıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilk kez 14 Haziran’da NATO Zirvesi kapsamında yüz yüze görüşecek.

Görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birisi Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri.

Washington’da Türkiye Araştırmaları Programı Direktörü Soner Çağaptay, S-400’lerin Türkiye-ABD ortak gözetimine alınacağını iddia etti. Türkiye’deki S-400’lerin bir NATO üssüne taşınması anlamına gelen bu iddia Ankara ve Washington kulislerini hareketlendirirken, Türk Dışişleri yetkilileri sadece Washington yönetimiyle müzakerelerin sürdüğünü söylemekle yetiniyor.

Bu durumda Türkiye S-400 kullanımını şarta bağlamayı kabul etmiş olacak.

Ancak Ankara’dan gelen benzer açıklamalar, geri adım atılmayacağı ve aynı zamanda S-400’lerin İncirlik Hava Üssü’ne taşınmasıyla kontrolünü ABD’li askerlere vereceği iddiasının kabul edilmediği izlenimini yaratıyor.

Bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bir savunma sistemini bir başka ülkeden bir kere satın aldı. Bu bitmiştir. Bundan sonra Türkiye’nin kendi hava savunma sistemini üretmeye başladığı güne kadar bizim ihtiyacımız var. ABD, Patriot konusunda garanti vermiyorsa diğer müttefiklerimizden de biz pekala hava savunma sistemi alabiliriz. Yüzde 100 bizim kontrolümüzde olacak. Bizim mühendislerimiz, bizim askerlerimiz kontrol edecek. Kullanım aşamasında herhangi bir Rus askeri Türkiye’de bulunmayacak” açıklamasını yaptı.

ABD’DEN ZİRVE ÖNCESİ NET MESAJ

Rusya’dan yaklaşık 2.5 milyar dolara S-400 hava savunma sistemi aldığı için ABD yaptırımlarıyla karşılaşan Ankara’nın S-400’leri elden çıkarması için baskıyı artıran Washington yönetimi, Ankara’nın Erdoğan-Biden görüşmesine ‘daha net bir tutumla’ gelmesi için bastırıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bunun için son olarak “Türkiye NATO müttefiki gibi davranmıyor. Sadece S-400 konusunda değil Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden ve insan hakları alanında yaşananlardan endişeliyiz” demekten geri durmadı.

ABD’nin ayrıca S-400 sorunun çözümü konusunda ‘işleri daha da zor sokacak adımlar atmaması’ konusunda Ankara’yı uyardığı kaydediliyor.

ABD tarafı, Rusya’dan yeni bir silah sistemi alınması, mevcut S-400’lerin aktive edilmemesi ve test edilmemesi konusunda Türkiye’yi uyarırken, Rus savunma sistemleriyle ilgili statükonun değişmesinin daha ağır yaptırımlara neden olacağını da anımsatıyor.

Türkiye’nin bu sistemleri başka bir ülkeye satması veya ihraç etmesi de oldukça sıkıntılı gözüküyor.

TÜRKİYE’NİN GİRİT MODELİ ÖNERİSİ KABUL GÖSMEMİŞTİ

ABD, daha önce Türkiye’nin S-400’ler konusundaki Girit modeli önerisini reddetmişti.

Şu an Yunanistan’ın Girit adasında tutulan S-300 hava savunma sistemini Kıbrıs’taki Rum yönetimi, 1997 yılının sonlarında Türkiye’nin hava üstünlüğünü dengelemek amacıyla Rusya’dan satın almıştı.

Türkiye ve KKTC bu adıma sert tepki göstermiş, füze sistemlerinin aktive edilmemesi için önleyici saldırı yapılabileceği yönünde uyarıda bulunulmuştu. Türk F-16 pilotlarının da S-300’leri yok etmek üzere eğitim almak için İsrail’de bir eğitim programına katıldıkları iddia edilmişti.

ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin de bu alıma karşı çıkmasının ardından, Kıbrıs Rum yönetimi S-300’leri 1998 yılında adadan çıkararak Yunanistan’ın Girit adasına transfer etmişti. Yunanistan ise karşılığında Güney Kıbrıs’a alternatif silahlar vermişti. Atina, S-300 hava savunma sistemini 2007’ye kadar kiralayıp bu tarihte tamamen satın aldı.

15 yıl boyunca Girit Adası’nda atıl bir şekilde bir depoda bekleyen S-300’ler, 2010’lu yıllarda birkaç kez tatbikatta Yunanistan tarafından denendi. Sistemler, şu anda da Yunanistan tarafından Girit adasında bir depoda tutuluyor.

Erdoğan’ın Kabil Havalimanı planı Taliban engeline takıldı: Biden görüşmesi zora girdi

S-400’ler için yeni çözüm önerisi: NATO üssü seçeneği masada yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Rus gazetesinden çarpıcı analiz: İnandı’nın kaçırılması MİT’in imajını yerle bir etti

Real Tribune adlı Rus gazetesi, Kırgızistan’da eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı. Gazete, İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldığını, ancak Kırgız vatandaşı olması nedeniyle MİT’in suçu Kırgızistan istihbaratına yüklemeye çalıştığını öne sürdü.

BOLD – Real Tribune adlı Rus gazetesi, Kırgızistan’da 31 Mayıs’ta kaçırıldığı günden beri kendisinden haber alınamayan Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı’yla ilgili bir haber yayınladı.

Real Tribune’nin haberinde Türk eğitimcinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırıldığını, fakat işler sarpa sarınca MİT’in suçu Kırgız istihbaratına yüklemeye çalıştığını iddia etti.

MİT’in İnandı’yı kaçırmak için Kırgızistan’daki bir yerel mafyayla anlaştığı iddialarına yer veren gazete, fakat İnandı’nın aynı zamanda Kırgızistan vatandaşı olması sebebiyle işlerin karıştığını, ulusal ve uluslararası medyada skandalın duyulmasının ardından MİT’in kendini kurtarmaya çalıştığını belirtti.

MİT YEREL MAFYAYLA İŞBİRLİĞİ YAPTI

Haberde şu ifadeler kullanıldı: “AKP hükümetinin yayın organı olan Sabah gazetesinde Ferhat Ünlü, MİT’in talebiyle Orhan İnandı’nın Kırgız istihbaratı tarafından kaçırıldığını yazdı. Orhan İnandı’yı Türkiye’ye getiremeyeceğini düşünen Hakan Fidan yeni bir hamle ile suçu başkalarına yüklemeye başladı. Ortada bomba etkisi yapan bir olay ile karşı karşıyayız. Kırgız istihbaratı kaçırsa, neden Türk Büyükelçiliğinin bodrumuna götürsün? Yerel mafyayla işbirliği yaptığı ortaya çıkan MİT’in imajı bütün dünyada yerle bir oldu. Orhan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığından çıkmak için dilekçe vermeye zorlandığı bilgisi var. Orhan İnandı’yı Türkiye’ye getiremeyeceğini düşünen Hakan Fidan yeni bir hamle yaptı. Orhan İnandı’yı ‘konuşturmak’ için Türkiye’den kimyasal bir ilaç gönderildiği öğrenildi. Olay çadır tiyatrosuna dönüşmüş durumda.”

‘Orhan İnandı’yı konuşturmak için MİT Türkiye’den kimyasal ilaç gönderdi’

Rus gazetesinden çarpıcı analiz: İnandı’nın kaçırılması MİT’in imajını yerle bir etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Akit yazarı halkın fakirliğinden muhalefeti sorumlu tuttu

AKP’ye yakın Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, halkın aç kalmasının nedenini muhalefete bağladı. Karahasanoğlu, “İnsanlar aç’ ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK- HDP değil mi?” dedi.

BOLD – Muhalefet partilerinin “millet aç” tepkisine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan grup toplantısında “Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyuruverin” cevabı medyanın gündemindeki yerini koruyor.

AKP yanlısı Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, muhalefetin “insanlar aç” eleştirisine hükumeti savunarak cevap verdi. Karahasanoğlu, yazısında “İnsanlar aç’ ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK- HDP değil mi?” dedi.

AÇLIĞIN SEBEBİ HDP-PKK

Yazısında insanların aç kalmasıyla PKK arasında bağlantı kurmasına dair değerlendirmeleri şaşkınlığa neden olan Karahasanoğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Birileri sabahtan akşama kadar ‘Kahveciler ‘Açız’ diyor. Berberler ‘Açız’ diyor. Lokantacılar ‘açız’ diyor” diye tekrarlayarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar ya… Kahveciden lokantacıya, yüz binlerce esnafa dağıt dağıt bitmez, şu terör örgütünün bu ülkenin hazinesinden götürdüğü paraları… PKK olmasaydı, Türkiye’nin kaybettiği 500 milyar doları kasasında kalacağı gibi… Bir de o terörün verdiği çekingenlik sebebi ile uğranılan zarar var ki… Onun hesabı bile mümkün değil… Bugün dahi, hâlâ o terör örgütünü bitirmek için, ülke teyakkuz halinde.”

ERDOĞAN: SORUMLUSU HÜKUMETTİR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2002 yılında AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı bir konuşmada açlığın sebebi olarak mevcut DSP-MHP hükumetini göstermişti. Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer vermişti: “Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar ‘açız, açız’ diye bağırıyorsa, ev kirasını, elektriği, suyu ödeyemiyorsa, yüzde 25’i açlık sınırının, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa bu hale, bu ülkeyi kim getirdi, bu hükumet getirmedi mi? Ülkeyi bu hale mevcut hükumet getirmiştir” demişti.

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi

Akit yazarı halkın fakirliğinden muhalefeti sorumlu tuttu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Merkez Bankası doları düşürmek için altın satıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) doları düşürmek için altın satmaya başladığı öne sürüldü. 20 ton altın satılacağı haberlerinin ardından dolar 8,28 liraya kadar geriledi.

BOLD – Net döviz rezervleri -50 milyar dolara gerileyen Merkez Bankası’nın döviz açığını kapatmak için elinde kalan altınları da satacağı öne sürüldü. Satışın yol açacağı altın açığını kapatmak için altın-TL swap (takas) ihalesi yapılacağı belirtiliyor.

İHALE BUGÜN 15.00’DA

Anlaşılır Ekonomi adlı hesaptan yapılan açıklamada “Merkez Bankası, 3 ay vadeli altın swap ihalesi açtı. Merkez Bankasının geleneksel yöntemle açtığı ihalede valör 15 Haziran,  vade 14 Eylül olarak belirlendi.  İhale tutarı 20 ton olurken, teklifler saat 15:00 – 15:30 arasında  alınacak” denildi. Güne 8,48 ile başlayan dolar swap haberlerinin ardından 8,28 liraya kadar düştü.

44 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE ALTIN VAR

Resmi verilere göre TCMB’nin mülkiyetinde 370 ton altın bulunuyor. Bankaların altın hesapları karşılığında munzam karşılık olarak bıraktığı altınlar dahil edildiğinde Merkez Bankası’nın güncel ons fiyatıyla toplam 44 milyar dolarlık altını bulunuyor.

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi

Merkez Bankası doları düşürmek için altın satıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi

Marmara Denizi’ni kaplayan müsilaj (deniz salyası) uzaydan görüntülendi. Marmara’da son 10 günde 3 kattan daha fazla bir müsilaj artışı olduğu görüntülere yansıdı.

BOLD – İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilajı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi.

Uydu görüntülerinde, müsilajın en çok İzmit Körfezi ile çevresi, İstanbul’da Anadolu Yakası’nın kıyı alanları ve Adalar civarında olduğu tespit edildi.

MART AYINDA BAŞLADI

Mart ayından itibaren alınmaya başlanan uydu kayıtlarında, Marmara Denizi’nde müsilajın artış hızı da belirlendi. Bu kapsamda, Marmara Denizi’ndeki müsilaj dağılımı, Pleiades, Spot 5 ve Spot 6amp; 7 uyduları aracılığıyla görüntülendi. Uzaydan alınan görüntü kayıtlarıyla Marmara Denizi’nde müsilajın alanları tespit edildi.

İZMİT KÖRFEZİ SALYAYA BÜRÜNDÜ

Müsilajın, Marmara Denizi’nin Kapıdağ Yarımadası’ndan İzmit Körfezi’ne kadar olan doğu bölümünde, 14 Mayıs’ta 25, 19 Mayıs’ta 58 , 24 Mayıs’ta 85 kilometrekarelik alana ulaştığı uydu görüntülerine yansıdı. Söz konusu alanda 10 günde 3 kattan daha fazla bir müsilaj artışı olduğu görüldü.

‘Sedat Peker’den 10 bin dolar alan milletvekili kim’ sorusuna 15 gündür cevap vermedi

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın Kabil Havalimanı planı Taliban engeline takıldı: Biden görüşmesi zora girdi

AKP hükumetinin NATO ve ABD ile ilişkileri yumuşatmak için sunduğu Kabil Havalimanı önerisi suya düştü. Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlama önerisini reddetti.

BOLD – Taliban, Türkiye’nin ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin çekilmesi sonrasında Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenliğini sağlama önerisini reddetti.

Bir Taliban Sözcüsü, ABD’yle geçen yıl varılan asker çekme anlaşması çerçevesinde, Türkiye’nin de askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi ve böylece Ankara’nın ABD’nin öncülüğündeki NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlama önerisini reddetti.

Reuters’ın sorularını yanıtlayan Taliban’ın Doha’daki sözcüsü Süheyl Şahin, Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, “Türkiye son 20 yılda NATO güçlerinin bir parçasıydı, bu nedenle ABD’yle 29 Şubat 2020’de imzaladığımız anlaşma uyarınca çekilmeliler” dedi.

Sözcü ayrıca “Diğer taraftan Türkiye büyük bir İslam ülkesi. Afganistan’ın tarihi bağları var. Gelecekte yeni bir İslami hükümet kurulduğunda onlarla yakın ve iyi ilişkiler içinde olmayı umuyoruz” diye konuştu.

ABD İSTİHBARAT RAPORU: TALİBAN TÜM ÜLKEDE İKTİDAR OLUR

Afganistan’da nihai bir anlaşmaya varılmadan yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi dolayısıyla Taliban’ın tüm ülkede iktidar olmasından korkuluyor.

ABD istihbaratının hazırladığı bir raporda, ABD liderliğindeki koalisyonun desteğini çekmesi halinde Afgan hükumetinin Taliban şiddetiyle mücadele etmesinin zor olacağı uyarısında bulunuldu.

ABD istihbaratının Kongre’ye gönderdiği rapor, Kabil yönetiminin savaş alanında yenilgiye uğramayı sürdürdüğü ve Taliban’ın askeri zafer elde edeceğinden emin olduğu şeklinde tespitler içeriyor.

Taliban’ın Türkiye’nin önerisini reddetmesi, topyekun bir savaşın Kabil’i tehdit etmesi durumunda Kabil’de misyonları bulunan ülkelerin ve örgütlerin personellerini nasıl güvenli bir şekilde tahliye edebilecekleri konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Avustralya geçen ay güvenlik gerekçesiyle ülkedeki büyükelçiliğini kapattı. Türkiye’nin havalimanını koruma önerisinin kabul edilmemesinin başka ülkelerin de diplomatik temsilciliklerini kapatmasını beraberinde getirebileceği belirtiliyor.

Ülkede savaş son dönemlerde artmış durumda.

TÜRKİYE NE ÖNERMİŞTİ?

Savunma Bakanı Hulusi Akar, “siyasi, mali ve lojistik destek” karşılığında Türk ordusunun Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda güvenliği saylayabileceğini söylemiş ve bu konuda Amerikalı yetkililerle görüştüklerini bildirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, teklifle ilgili, “Bunları müttefiklerle, ABD’yle, diğer ülkelerle ve NATO’yla görüşüyoruz. Türkiye’nin önerisi, NATO çatısı altında olmasa bile, NATO ve önemli ülkelerin desteğiyle bazı ülkeler bu sorumluluğu üstlenebilir” demişti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de çarşamba günü görüşmelerin yapıldığını doğrulamıştı. Kirby “Havaalanındaki güvenlik, hangi şekilde olursa olsun sadece ABD’nin değil aynı zamanda diğer ulusların da Kabil’de diplomatik varlıklarını sürdürebilmeleri için önemli olacak” demişti.

S-400 krizi ve Suriye’deki anlaşmazlıklar nedeniyle ABD-Türkiye ilişkilerinin dipte olduğu dönemde yapılan teklif ABD Başkanı Joe Biden’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gelecek hafta yapılacak ilk yüzyüze görüşme öncesi Ankara’nın Washington’la ilişkileri düzelte girişimi olarak değerlendirilmişti.

AKP’nin bu son girişiminin de Taliban engeline takılması nedeniyle 14 Haziran’daki Biden-Erdoğan görüşmesinin oldukça zorlu geçmesi bekleniyor.

ABD 11 EYLÜL’E KADAR ÇEKİLECEK

ABD, 29 Şubat 2020’de Katar’ın başkenti Doha’da Taliban ile anlaşma yapmış ve anlaşma gereğince 1 Mayıs’ta Afganistan’daki askerlerinin tamamını çekeceğini taahhüt etmişti.

20 Ocak 2021’de görevi devralan ABD Başkanı Joe Biden 1 Mayıs’ta tamamen çekilmenin mümkün olmadığını açıklamış daha sonra ise 11 Eylül’ün yıl dönümüne kadar ülkedeki tüm Amerikan askerlerinin çekilmesi talimatını vermişti.

ABD’nin çekilme takvimi açıklanmadan önce ülkede 2 bin 500 kadar ABD askeri bulunuyordu. Pentagon’un verdiği bilgilere Afganistan’daki ABD askerlerinin çekilmesinin yüzde 50’sinden fazlası tamamlandı. Afganistan’da 500’den fazla askeri olan Türkiye ABD’den sonra ülkedeki en büyük yabancı güç konumunda. Afganistan’da NATO kapsamında bulunan diğer ülkeler de Washington’dan sonra çekilme takvimlerini açıklamışlardı.

Bu yıl 16 Nisan’da Türkiye’nin düzenlemeyi planladığı uluslararası Afganistan Konferansı da Taliban’ın katılmaması üzerine 2 kez ertelenmiş, ardından rafa kaldırılmak zorunda kalınmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan ‘Kabil teklifi’ ile NATO’da prestij peşinde

Erdoğan’ın Kabil Havalimanı planı Taliban engeline takıldı: Biden görüşmesi zora girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »