12 Aralık 2021 Pazar

Erdoğan’ın fotoğrafını yere atmıştı… Tutuklandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık binasının girişinde bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını alıp yere attığı gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ç. tutuklandı.

BOLD – Zonguldak’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yere attığı için gözaltına alınan kişi nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Önceki gün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kaymakamlık binasının giriş kısmında duvarda asılı olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını yere atarak hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişi gözaltına alınmıştı.

Polis ekiplerince gözaltına alınan A.Ç., Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadığı belirtilen A.Ç’nin ekonomik krizden sorumlu tuttuğu Erdoğan’ın istifasını istediği belirtilmişti.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN YARGILANANLARIN SAYISI 3 YILDA 30 KAT ARTTI

Adalet İçin Hukukçular girişiminin, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla hazırladığı ifade özgürlüğü raporuna göre Erdoğan döneminde ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan açılan soruşturmalar 35 kat ve açılan dava sayıları 30 kat arttı.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından önceki 3 yılda yani 2012-2014 yılları arasında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçlamasıyla 1871 soruşturma açıldı. Bu soruşturmaların 412’si bir davaya dönüştü.

2015-2017 yılları arasındaki 3 yılda ise 66 bin 9 soruşturma başlatıldı ve bu soruşturmaların 12 bin 173’ü davaya dönüştü.

Bu da soruşturma sayısında 35 kat ve dava sayısında 30 kat artışa tekabül ediyor.

Raporda, bu süre zarfında söz konusu kanun maddesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı, değişen tek şeyin cumhurbaşkanı koltuğunda oturan kişi olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca 2017 yılındaki referandumla birlikte yapılan Anayasa değişikliği sonrasında “Partili Cumhurbaşkanı” sistemine geçildiği için Cumhurbaşkanının görünüşteki tarafsızlığı da erimiş ve cumhurbaşkanı ‘siyasi’ bir kişilik haline gelmişti.

‘CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET SUÇU KOĞUŞLARI’

‘Cumhurbaşkanı Hakaret’ suçlamasıyla 2014-2020 yılları arasında ise toplamda 160 bin 165 soruşturma ve 35 bin 507 kamu davası açıldı. Bu davalarda 38 bin 608 kişi yargılandı. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla bugüne kadar yüzlerce insan tutuklandı.

Adalet İçin Hukukçular girişimine göre, o kadar çok kişi bu cezadan hapse girdi ki cezaevlerinde diğer suç tiplerinden ayrı Cumhurbaşkanına hakaret koğuşları açıldı.

AKP’li Kurtulmuş: TL’yi dövize yatırmak ahlaksızlık

Erdoğan’ın fotoğrafını yere atmıştı… Tutuklandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder