16 Ekim 2021 Cumartesi

Sürgündeki gazeteciler, Frankfurt Kitap Fuarı’nda tutuklu meslektaşlarının sesi olacak

International Journalists Association, Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye’de susturulmaya çalışılan gazeteciliğin sesi olacak. Fuarda ayrıca “Suçlu Kitaplar” adı altında Türkiye’de yasaklanan ve imha edilen kitaplar özel raporu ilk kez paylaşılacak.

BOLD – International Journalists Association, Türkiye’de susturulmaya çalışılan gazeteciliğin sesi olmak için Frankfurt Kitap Fuarı’nda yer alacaklarını açıkladı. 20, 21, 22 Ekim profesyonellere, 23 ve 24 Ekim tarihlerinde ise herkese açık olacak fuarda bir çok etkinlik de gerçekleştirilecek.

GEÇMİŞİ ANLATAN KİTAPLAR TÜRKİYE’DE YAŞANIYOR

International Journalists Association’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gerçek demokrasi için özgür medya isteyen herkesin Frankfurt Kitap Fuarı’na beklendiği belirtilerek, fuarda stantta ana temanın “Geçmişi anlatan bu kitaplardaki olaylar şu an Türkiye’de yaşanıyor” olacağının altı çizildi.

FUARDA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Fuarda etkinlik olarak “Suçlu Kitaplar” adı altında Türkiye’de yasaklanan ve imha edilen kitaplar özel raporu ilk kez paylaşılacak. 50 bin kişinin bulunacağı fuar avlusunda basın açıklaması yapıp sessiz yürüyüş gerçekleştirilecek. Fuarda ayrıca Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin anlatıldığı ve dernek faaliyetlerinin bulunduğu broşür ve dergiler dağıtılacak.

 

 

 

Erdoğan’ın hayat karartan ziyareti!

Sürgündeki gazeteciler, Frankfurt Kitap Fuarı’nda tutuklu meslektaşlarının sesi olacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Erdoğan’ın hayat karartan ziyareti!

Uygur İnsan Hakları Savunucusu Kuzzat Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyareti sonrası Uygurlar’a tuzak kurulduğunu ve binlerce Uygur’un hayatının karartıldığının altını çizdi. İşte Kuzzat Altay’ın Uygurlar’a yapılanlarla ilgili Bold Medya’ya yaptığı özel açıklamalar…  

BOLD – Uygur İnsan Hakları Savunucusu Kuzzat Altay Bold Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.

Çin yönetimi, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Doğu Türkistan ziyareti sonrası kapı kapı dolaşarak Uygurlara zorla pasaport aldırdı. Türkiye ile Çin arasında vizeler kalktı. Birkaç yıl sonra olanlar oldu. Uygurlar’a tuzak kuruldu. İşte Uygur İnsan Hakları Savunucusu Kuzzat Altay’ın anlatımıyla Erdoğan’ın Uygurlar’ın hayatını karartan ziyareti ve sonrasında yaşananlar…

 

 

TMSF eski yöneticisi: Boydak, Koza, Aydınlı’da yolsuzlukların baş sorumlusu Nurettin Canikli’dir

Erdoğan’ın hayat karartan ziyareti! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Akın İpek Güzeldülger’i doğruladı: Annemi evinden attıran da Canikli

Eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger’in Boydak, Koza, Aydınlı’daki yolsuzlukların sorumlusunun AKP’li Nurettin Canikli olduğunu iddiasını Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek de doğruladı. İpek, “Canikli, annemi evinden attırıp, Koza nın işlerini komşusuna veren şahıstır” dedi.

BOLD – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski yöneticisi ve Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyon Başkanı Abdullah Güzeldülger, TMSF’nin el koyduğu şirketlerde yapılan yolsuzlukların baş sorumlusunun dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli olduğunu söyledi. Güzeldülger’in iddialarını doğrulayan Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ise Canikli’nin mahkemelere talimat verdiğini, annesini de yaşadığı evden attırdığını söyledi.

CANİKLİ KOZA’NIN İŞLERİNİ KOMŞUSUNA VERDİ

TMSF’ye devredilen Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, sosyal medya hesabından eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yle ilgili dikkat çekici ifadeler paylaştı. Güzeldülger’in “AKP hükumeti, el koyduğu Boydak, Koza, Aydınlı’da büyük yolsuzluklar yaptı. Baş sorumlu Nurettin Canikli’dir” ifadesini paylaşan İpek, “Nurettin Canikli, aynı zamanda ‘Yukarının talimatı’ diyerek ‘mahkemeler’e talimat veren, annemi evinden attırıp, Koza’nın işlerini komşusuna veren şahıstır. Bize yapılan caniliklerde imzası vardır…” dedi.

CANİKLİ, YAŞLI BİR KADINI HAPİSTE ÖLDÜREBİLECEK BİRİ

İpek, “Bize yapılanların fito mito ile falan ilgisi yok. Bu vahşet tamamen para ile ilgili. İpek, ilk çökülen gruptur. Bizi ortan kaldırıp tüm delilleri silmek istiyorlar” dedi. “Bu şahıs, sıradan biri değil… Kötülük anlamında söylüyorum. Yaşlı bir kadını dahi, gözlerini kırpmadan hapiste öldürebilecek biri. Bizim ile ilgili verilen ‘mahkeme’ kararlarına bir bakın. Bu infaz kararları için talimat verdiler. Yaptırdılar da…” dedi.

‘TMSF’DE İŞLER NASIL YÜRÜYOR?’

TMSF yönetiminin şirketlere verdiği zarara da dikkat çeken İpek, “TMSF’de işler nasıl yürüyor? Genel kurulda karar almadan, açıklamadan, kar dağıtmadan; 100 milyon bağış yaparak yürüyor… 100 milyon, bugün birçok şirketin öz sermayesinden büyük para. SPK da bu pis işlerin içinde… Değiliz desinler; göreyim… Adli bilirkişi raporunu yayınladım. https://t.co/6elLBMIe6L da, merak eden bakabilir” dedi.

 

TMSF eski yöneticisi: Boydak, Koza, Aydınlı’da yolsuzlukların baş sorumlusu Nurettin Canikli’dir

Akın İpek Güzeldülger’i doğruladı: Annemi evinden attıran da Canikli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

TMSF eski yöneticisi: Boydak, Koza, Aydınlı’da yolsuzlukların baş sorumlusu Nurettin Canikli’dir

TMSF eski yöneticisi Abdullah Güzeldülger, TMSF’nin el koyduğu Boydak, Koza, Aydınlı’daki yolsuzlukların sorumlusunun dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli olduğunu belirterek, Canikli’nin şirketin yönetim kurulu başkanını by-pass eden bir imza sirküleri ihdas ettiğinin altını çizdi. 

BOLD – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski yöneticisi ve Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyon Başkanı Abdullah Güzeldülger, TMSF’nin el koyduğu şirketlerde yapılan yolsuzlukların baş sorumlusunun dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli olduğunu söyledi.

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTIM, KISMEN BAŞARILI OLDUM”

TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan sonra geçmişte Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanlığına atanan Abdullah Güzeldülger, TV 5’te katıldığı programda TMSF’de işlerin nasıl yürüdüğünü ve AKP’nin el koyduğu şirketlerde yaptığı yolsuzlukları anlattı. TMSF’nin el koyduğu şirketlerde yapılan yolsuzlukların Boydak Holding ile sınırlı olmadığını belirten Güzeldülger, ‘‘Bu Boydak’la da sınırlı değil. Aydınlı’da, Koza’da, diğer şirketlerde de birtakım yolsuzlukların yapıldığına dair bilgiler bana geliyordu. Dar bir çevrede yapılan bu yolsuzluğu engellemeye çalıştım. Kısmen başarılı oldum çünkü birtakım aksiyonlar oldu bunlarla ilgili’’ dedi.

YOLSUZLUKLAR CANİKLİ’NİN MÜDAHALESİ SONRASI YAPILABİLDİ

TMSF’de yapılan yolsuzlukları son dönemde çeşitli mecralarda anlattığını söyleyen Güzeldülger, ‘‘O dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin bu yolsuzluklarda birebir sorumluluğu vardır. Çünkü bu yolsuzluğun yapılabilmesi için şirketin yönetim kurulu başkanını by-pass eden bir imza sirküleri ihdas etmiştir. Nurettin Canikli yaptı bunu. Nurettin Canikli o dönemin yönetim kurulu başkanının yapılan yolsuzluklara imza atmayacağını bildiği için Muhittin Günal’ın da başında olduğu ekibin imza atabilmesi için Bakan olarak imza sirkülerine müdahale etti ve imza sirkülerini değiştirdi. Böylelikle yolsuzluklarla yapılabildi.’ dedi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara “mafyatik düzene hizmet etmeyin, hesap verirsiniz” uyarısı

TMSF eski yöneticisi: Boydak, Koza, Aydınlı’da yolsuzlukların baş sorumlusu Nurettin Canikli’dir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara “mafyatik düzene hizmet etmeyin, hesap verirsiniz” uyarısı

Ana muhalefet partisi CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı video ile bürokratları uyardı. Bürokratlara AKP’nin değil, devletin memurları olduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, 18 Ekim’den itibaren “emir aldım yaptım” açıklamasının geçerli olmayacağını ve memurların eylemlerinden sorumlu tutulacağını kaydetti. 

BOLD –  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile bürokratlara, “Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız” çağrısı yaptı.

TÜRKİYE DEVLETİNE ŞAHIS DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Yaptığı açıklamaya halkı da şahit olmaya davet eden Kılıçdaroğlu, “Unutmayın; Türkiye Devleti’ni, şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin, kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında. Ancak unutulmamalıdır ki; devlete değil, şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluğu var. TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu yine her yeri sardı. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturapt altına almaya çalışmış” dedi.

ERDOĞAN AİLESİNİN DEĞİL, DEVLETİN MEMURLARISINIZ

Çalınanların halkın geleceği olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu sistemde Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların da görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa, bunları yapacak memur militanlar düzene eklenmiştir. Şimdi, hepimizin gördüğü bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı eminim ki; “efendim, emir aldık, uygulamak zorunda kaldık” diyecekler. İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız” dedi.

18 EKİM’DEN İTİBAREN VERDİĞİNİZ DESTEKTEN SORUMLUSUNUZ

Yaptığı açıklamanın memurlara son çağrı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Size bunu yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbet. Çünkü, Sadi’nin dediği gibi; zalimleri bağışlamak, yoksullara cefadır. Söylediklerimi özetlemem gerekirse; Türkiye Devleti yeniden halkın devleti olma yoluna girmiştir. Kurumları bir şahsın ve ailesinin ahırına dönüştürenler, elbette ki hesap verecektir. TÜGVA benzeri vakıfların üzerine örttükleri devletin malları hazineye iade edilecektir. Sizler hala bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun sevgili halkım” dedi.

 

 

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı 

Kılıçdaroğlu’ndan bürokratlara “mafyatik düzene hizmet etmeyin, hesap verirsiniz” uyarısı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Tutuklu yakınları açık görüş istiyor: Açık görüş neden hala yasak?

Salgın nedeniyle getirilen birçok kısıtlama kaldırılırken tutuklu ve hükümlüler için uygulanan açık görüş yasağı ise bir buçuk yıldır sürdürülüyor. Tutuklu yakınları sosyal medyada açık görüşün neden hâlâ yasak olduğunu gündeme getirdi. “AçıkGörüş NedenHalaYasak” başlığı ile kısa sürede binlerce mesaj atıldı.

BOLD – Koronavirüs gerekçesiyle cezaevlerine getirilen açık görüş yasağı sürüyor. Tutuklular, bir buçuk yıldır aileleriyle bir araya gelemezken, mahpus yakınları aşı yapılmasına karşın açık görüşe izin verilmemesine tepki gösteriyor.

YASAK AİLELERİ PERİŞAN ETTİ

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından cezaevlerine konulan açık görüş yasağı hem tutukluları hem de ailelerini perişan ediyor. Cezaevlerinde Mart 2020’den beri Kovid-19 pandemisi gerekçe gösterilerek açık görüş yaptırılmıyor. Aileler camın ardından cezaevindeki yakınını görebiliyor, sadece sesini duyabiliyor. Sosyal medyada açılan “AçıkGörüş NedenHalaYasak” başlığı ile binlerce mesaj atılırken, Adalet Bakanlığı’ndan açık görüşün ne zaman izin verileceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

AŞILAR YAPILDI ANCAK AÇIK GÖRÜŞ YOK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, hükümlü ve tutukluların yüzde 91’inin birinci doz aşıyı yaptırdığını, ikinci doz aşı yaptıranların ise yüzde 80 olduğunu açıklamıştı. Tutuklu yakınları sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda okulların açıldığına, normalleşmenin her yerde olduğuna dikkat çekerek neden cezaevlerinde açık görüşe izin verilmediğini sorguluyor. Gerek kendileri gerekse cezaevindeki yakınlarının aşılarını olduklarını vurgulayan tutuklu yakınları, maske ve mesafe kuralları da dikkate alınarak açık görüşe izin verilmesini talep ediyor. 

 

 

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı 

Tutuklu yakınları açık görüş istiyor: Açık görüş neden hala yasak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Reuters Türkiye’nin Suriye’ye operasyon hazırlığını yazdı

Reuters haber ajansı Türkiye’nin Kuzey Suriye’de yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu yazdı. Ajansa konuşan bir yetkili ‘PYD sınırı terk etmezse operasyonun kaçınılmaz olduğunu’ söyledi.

BOLD – Reuters’in haberine göre Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki Kürt gruplara yönelik yeni bir askerî harekat hazırlığına başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu Roma’da yapılacak G20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği kaydedildi. Görüşmelerden sonuç çıkmazsa harekatın başlatılacağı belirtildi.

TEL RİFAT ÇEVRESİ

Reuters haberini iki Türk yetkiliden aldığı bilgilere dayandırdı. Bir yetkili “Özellikle düzenli olarak bize karşı saldırıların düzenlendiği Tel Rifat olmak üzere bu bölgelerin temizlenmesi gerekli” diye konuştu. Harekatın zamanı ve kapsamı konusunda henüz bir kesinlik bulunmuyor.

TÜRK YETKİLİYE DAYANDIRDI

Reuters’e konuşan yetkili Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyon hazırlıklarını yaptığını söyleyerek “Bunun kararı alındı ve belli bazı ülkelerle gerekli olan koordinasyon gerçekleştirilecek. Konu, Rusya ve ABD ile müzakere edilecek” dedi. Yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Roma’da ekim ayı sonunda yapılacak G20 zirvesinde konuyu ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini belirtti.

BİDEN VE PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Reuters’e konuşan diğer bir Türk yetkili de YPG güçlerinin sınırdan en az 30 kilometre geri çekilmesi gerektiğini söyleyerek son saldırıların Rusya’nın İranlı unsurlarla birlikte tamamen kontrolü altında tuttuğu bölgeden geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden’ın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de konuyu ele alacağını kaydeden yetkili “Diplomasiden bir sonuç çıkmazsa ve PYD bu bölgeleri terk etmezse bir operasyon kaçınılmaz gözüküyor” diye konuştu.

SURİYE’DEN GELEN ŞEHİT HABERLERİ

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre hafta başında Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’ndeki Azez ile Mare arasında zırhlı araca PKK/YPG tarafından güdümlü füze ile düzenlenen saldırıda iki özel harekat polisi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, bu saldırının “bardağı taşırdığını” belirterek, “En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız” şeklinde konuşmuştu. Erdoğan’ın bu açıklaması Suriye’ye yönelik bir operasyon sinyali olarak değerlendirilmişti

 

Reuters Türkiye’nin Suriye’ye operasyon hazırlığını yazdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Sosyal medyada gündem olunca TSK saldırıyı doğruladı

İdlib’te Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılar sürüyor. Son olarak dün terör örgütü IŞİD bağlantılı bir örgüt, TSK konvoyunun geçişi sırasında patlayıcıları infilak ettirdi. sosyal medyada gündem olması sonrası TSK saldırıyı doğrulamak zorunda kaldı. 

BOLD – İdlib’in kuzey kırsalındaki Maarrat el-Misrin’de, TSK konvoyunun geçişi sırasında patlama yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı saldırıyı doğruladı, ancak bir askerin şehit olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

2 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

İdlib’in kuzey kırsalındaki Maarrat el-Misrin’de TSK konvoyunun geçişi sırasında bir patlama yaşandı. Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Step Haber Ajansı ise TSK konvoyunun geçişi sırasında patlayıcının infilak ettiğini ve olayda en az iki askerin yaşamını yitirdiğini, beş askerin de yaralandığını öne sürmüştü. Farklı saha kaynaklarında ise TSK’nin kaybı olmadığı, ancak TSK’ye eşlik eden ÖSO militanları arasında ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edilmişti.

SALDIRIYI IŞİD BAĞLANTILI ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Saldırıyı “Seriyyet Ensar Ebu Bekir es-Sıddık” adlı IŞİD bağlantılı örgütün üstlendiği iddia edildi. Örgüt daha önce 11 Eylül ve 5 Ekim tarihlerinde İdlib’te TSK’yi hedef alan saldırılar düzenlemişti. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı doğrulandı. Bir askerin şehit olduğuna yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

 

 

 

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı 

Sosyal medyada gündem olunca TSK saldırıyı doğruladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Almanya’da asgari ücretin saati 12 Euro’ya çıkıyor

Almanya’da hükumet görüşmelerini sürdüren SPD, Yeşiller ve Liberaller koalisyon konusunda anlaştı. Önümüzdeki dönem Almanya’yı yönetecek koalisyon hükumeti, Kanada gibi nitelikli, uzman ve eğitilmiş yabancı göçmene kapılar açılacak. Asgari ücretin saati 12 Euro’ya çıkacak.

BOLD – Almanya’da seçimleri kazanan SPD lideri Olaf Scholz’un hükumet kurma görüşmeleri sona yaklaştı. Almanya’nın göçmen politikası, asgari ücret ve vergi gibi konularında değişiklikler olacak.

GÖÇMENLERE KANADA MODELİ

İltica statüsünden, daimi ikamet statüsüne geçiş kolaylaştırılacak. Nitelikli ve uzman personel puan sistemi ile ülkeye rahat giriş vizesi alabilecek. Burada, “eğitim ve diplomaların tanınması, vatandaşlığa almada kolaylıklar ve işgücü piyasasındaki ihtiyaçlar” göz önüne alınarak “Kanada modeli” uygulanacak.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞ

Ülkeye uyum gösteren ve geçimini kendi sağlayan, devlet yardımı almayan göçmenler, daha kolay ikamet sahibi olabilecek. Dil de öğrenmeleri halinde bu grubun vatandaşlığa geçişi kolaylaşacak.

ASGARİ ÜCRETİN SAATİ 12 EURO OLACAK

Almanya’da asgari ücretin saati şua anda 9,60 Euro olarak uygulanıyor. 1 Ocak 2022 tarihinde 9,82 Euro ve 1 Temmuz 2022 tarihinde 10,45 Euro’ya yükselmesi kararlaştırılmıştı. Ancak seçim öncesi SPD’nin talep ettiği gibi, asgari ücretin saati 12 Euro’ya çıkarılacak. Bundan sonraki artışlara ise Asgari Ücret Komisyonları karar verecek. Hükümet karışmayacak.

MİNİ İŞLER VE MUAFİYET

Aylık olarak “mini job” denilen işlerdeki vergiden muaf kazanç miktarı 520 Euro’ya çıkarıldı. Önceki miktar 450 Euro idi. Yani kişi, 520 Euro kazanıyorsa bunu vergilendirmeyecek. Düşük sosyal güvenlik primlerinin ödendiği, “orta ölçekli” işlerdeki muafiyet sınırı da 1300 Euro’dan 1600 Euro’ya yükseltildi.

KÖMÜR SANTRALLERİ KAPATILACAK

SPD’nin sol kanadının talep ettiği “Kira artışının kısıtlanması” reddedildi. Servet vergisi, emlak vergisi artışları rafa kalktı. Asgari ücret artıyor, emekli kasasına ek destek geliyor. İklim değişikliği ile mücadele için 2030 yılına kadar kömür santralleri durdurulacak. Aşama aşama kapanma gerçekleşecek.

 

Almanya’da asgari ücretin saati 12 Euro’ya çıkıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı 

Koronavirüs testi pozitif çıkan ev hanımı Serpil Can 14 Ekim’de Bursa’da tutuklandı. Mahkemeye koronavirüs tulumu giydirilerek getirilen Can, şu anda Yenişehir Devlet Hastanesi’nin mahkum koğuşunda kalıyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Bursa’daki evinde 13 Ekim 2021’de gözaltına alınan Serpil Can, kontrol için götürüldüğü hastanede koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen mahkemeye beyaz renkli koronavirüs tulumu giydirilerek getirildi ve tutuklandı.

Bold Medya’nın ulaştığı video görüntülerinde Serpil Can, Bursa 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne önünde ve arkasında tek sıra halinde iki görevli eşliğinde getiriliyor.

ŞEKER HASTASI

Bursa Yenişehir Cezaevine gönderilen Can’ı cezaevi yönetimi, hasta olduğu için kabul etmedi. 33 yaşındaki Serpil Can şu anda Yenişehir Devlet Hastanesi’nin mahkum koğuşunda kalıyor. Hastaneden ailesine verilen bilgiye göre sağlık durumu iyi.

Aynı zamanda şeker hastası olan Can’ın tutuklanmadan önce evinde grip şikayetiyle yattığı belirtildi. Bir tanığın ifadesine dayanılarak 14 Ekim’de tutuklanan Serpil Can, Bank Asya hesabı, ByLock ve kapatılan eğitim kurumlarında SSK kaydı olduğu iddiasıyla yargılanıyor.

İKİ ÇOCUĞU VAR

4 ve 7 yaşında iki çocuğu bulunan Serpil Can’ın eşi Mehmet Can Kasım 2016’da tutuklandı. O günlerde ikinci çocuğuna hamile olan Serpil Can doğum için gün sayıyordu, 45 günü kalmıştı. 18 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılan ve 8 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Can da ev hapsinde bulunuyor.

 

Koronavirüs testi pozitif çıkan Serpil Can mahkemeye özel kıyafetle getirildi ve tutuklandı  yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Demirören’den Reuters’e ‘ödenmeyen kredi haberi’ misillemesi

Demirören Grubu Ziraat Bankası’ndan kullandığı 850 milyon dolarlık krediyi ödemediği haberi yapan Reuters haber ajansının aboneliğini iptal etti. Demirören Grubu’nun Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk’ün bulunduğu medya grubunu satın almak için kullandığı Ziraat Bankası kredisini ödemediği Sedat Peker’in açıklamalarıyla ortaya çıkmıştı.

BOLD – Demirören Medya Grubu, Ziraat Bankası’ndan kullandığı krediler ile ilgili haber yapan Reuters Haber Ajansı’ndaki aboneliğini iptal etti. Konu hakkındaki açıklamada, “Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak manipülasyon maksatlı haber yapmaktan çekinmeyen bu ajansın haberlerine güvenimiz kalmamıştır” denildi.

DEMİRÖREN’İN BORCU 2 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

2018 yılında Doğan Medya Grubu’nu satın alırken kullandığı kredilerin yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı yönünde haber yapan Reuters Haber Ajansı hakkında suç duyurusunda bulunan Demirören Şirketler Grubu, ajansla abonelik ilişkisini de kestiğini duyurdu.

Bünyesinde Hürriyet, Posta, Fanatik, CNN Türk, Kanal D ve DHA’nın da olduğu Demirören Medya’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Reuters Haber Ajansı, Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak “sözde” meçhul kaynaklara dayandırdığı, manipülasyon niteliğinde, basın etik ilkelerini hiçe sayan, mesnetsiz ve uydurma bir haber yayınlamıştır.

Servis ettiği haberlerle şirketimizi hedef alan Reuters’ın içeriklerini Demirören Medya olarak artık referans almayacağımızı ve kullanmayacağımızı belirtmek isteriz.”

 

Demirören’den Reuters’e ‘ödenmeyen kredi haberi’ misillemesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

15 Ekim 2021 Cuma

Dolar kuru haftayı rekor kırıp kapattı

Haftaya düşüşle başlayıp 8.93 TL bandında işlem gören dolar kuru haftayı rekor kırarak kapattı. 9,2741 ile rekor tazeleyen dolar kuru kapanışta 9.2650 liradan işlem gördü.

BOLD – Dolar kuru bir rekor daha kırdı. Yukarı yönlü hareketine devam eden dolar kuru, gece kapanış öncesinde 9,27’nin üzerine çıktı.

FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALİNİN ARTMASI DOLAR FIRLATTI

Merkez Bankası’nın üç yöneticisinin görevden alınmasının ardından yükselişini hızlandıran dolar, gece saatlerinde 9,2741’i gördü. Bu artışta gelecek hafta gerçekleşecek Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimlere karşı çıkan üyelerin gönderilmesi sonrası faiz indirimlerinin devam edeceği ihtimalinin artması etkili oldu.

HAFTAYI 9.2650 İLE KAPATTI

Dolar/TL Resmi Gazete’de yer alan üç üyenin görevden alınması ardından dün 9.19’a kadar yükseldikten sonra bu sabah 9.22’ye tırmandı. Gece kapanma saatleri öncesinde 9.2741’i gördü. Dolar kuru haftayı 9.2650 ile kapattı.

 

İtalya İnsan Hakları Federasyonu’nun Bylock raporu AİHM’e sunuldu

Dolar kuru haftayı rekor kırıp kapattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Halk, akaryakıt zammı öncesi damacanaları fulledi!

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 41, benzine ise 14 kuruş zam geldi. Zammın fiyatlara yansımasından önce akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Halk araçlarının depolarını fullerken, İstanbul’da bir kişinin akaryakıt istasyonuna getirdiği damacanalara yakıt doldurması dikkat çekti.

BOLD –AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uzun akaryakıt kuyruklarından dolayı İngiltere’yi  eleştirmesinin üzerinden bir hafta geçmeden benzer manzara Türkiye’de yaşandı. Akaryakıta gelen zamların fiyatlara yansımasından önce akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Akaryakıta bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere gelen zamlar sonrası motorin ücretleri 41 kuruş, benzin ücretleri ise 14 kuruş artacak. İstanbul’da benzinin litresi 7,76’dan 7,90 liraya, motorinin litresi de 7,53 liradan 7,94 liraya yükselecek. Akaryakıta bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere çifte zam gelmesinin ardından araç sahipleri, petrol istasyonlarına akın etti. İstasyonların önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar bu görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

DAMACANALARA AKARYAKIT DEPOLANIYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gelen zamlar öncesi vatandaşın akaryakıt almak için uzun kuyruklar oluşturmasına tepki göstererek, “Vatandaş benzin – motorin kuyruğunda… Damacanalara depoluyorlar! Vatandaşı bu duruma düşüren AKP utansın” dedi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN BENZER GÖRÜNTÜLER GELİYOR

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir benzin istasyonundaki görüntüler için ”AKP demek zam demek. Uzun mazot kuyrukları demek. Türkiye’nin her yerinden benzer görüntüler geliyor. AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta bu” ifadelerini kullandı.

İtalya İnsan Hakları Federasyonu’nun Bylock raporu AİHM’e sunuldu

Halk, akaryakıt zammı öncesi damacanaları fulledi! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

İtalya İnsan Hakları Federasyonu’nun Bylock raporu AİHM’e sunuldu

İtalya İnsan Hakları Federasyonu, AİHM’nin önünde 21 aydır bekleyen G. Sağlam davasına özel bilirkişi raporu hazırladı. Türkiye’de yasaların muhalifleri susturulmak için kullandığına dikkat çekilen raporda, ByLock’un barışçıl kullanımının suç sayılmasına geniş yer verildi. Rapor AİHM’e sunuldu.

BOLD ÖZEL – İtalya İnsan Hakları Federasyonu, Türk makamları tarafından Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) suistimal edildiğine dair bir bilirkişi raporu hazırladı. Merkezi Belçika’da olan Tutuklu Avukatlar İnisiyatifi (The Arrested Lawyers Initiative) işbirliği ile hazırlanan raporda, ByLock adlı şifreli anlık mesajlaşma uygulamasının barışçıl kullanımının suç sayılmasına geniş yer verildi.

BYLOCK İDDİASIYLA HALEN TUTUKLU

İtalyan, İngiliz ve Türk hukukçular tarafından hazırlanan rapor, 21 aydır Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde bekleyen G. Sağlam davasına sunuldu. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 23 Temmuz 2016’da gözaltına alınıp bir gün sonra tutuklanan G. Sağlam, Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ByLock  kullandığı iddiasıyla 7 yıl 6 ay cezasına çarptırıldı. Halen tutuklu olan Sağlam, 18 Şubat 2020’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne “suçların ve cezaların kanuniliği ilkesinin ve kişi hürriyeti hakkının ihlali” nedeniyle başvurdu.

RAPOR AİHM’E SUNULDU

İtalya İnsan Hakları Federasyonu, G. Sağlam davasının Türkiye’de çok fazla kişiyi ilgilendirdiğine ve olayın ayrıntılarına dair rapor hazırlamak istediğini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bildirdi. Sadece yetkin gördüğü kurumların bu tür başvurularını ve raporlarını kabul eden AİHM, Federasyon’un talebini uygun buldu ve raporu hazırlaması için 18 Ekim’e kadar süre verdi. İtalya İnsan Hakları Federasyonu, raporu bugün yüksek mahkemeye sundu.

MOGELLI: TERÖRDEN EN ÇOK HÜKÜM GİYEN İNSAN TÜRKİYE’DE

İtalyan İnsan Hakları Federasyonu (FIDU) Başkan Yardımcısı Eleonora Mongelli, rapora ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye, terörle bağlantılı suçlamalardan hüküm giymiş en fazla mahkûm nüfusuna sahip ülke durumundadır. Avrupa Konseyi’nin hazırladığı bir rapora göre, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde terörden hüküm giyen toplam 30.524 mahkûmdan 29.827’si Türk cezaevlerinde bulunuyor.” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ TESPİT İÇİN KULLANILAN KRİTERLER YASAL EYLEMLER

“Terörle mücadele yasaları, yoğun bir şekilde Türkiye insan hakları savunucularını ve aktivistlerini susturmak için kullanılıyor” diyen Mongelli, kişilerin silahlı terör örgütüne (Gülen Hareketi/ fetö-pyd davaları) üye olup olmadığının tespit edilmesi için kullanılan kriterler listesinin yasal eylemler olduğunu söyledi. Mongelli, bu kriterlerin yalnızca yasal faaliyet veya yasal olarak kurulmuş kuruluşlarla etkileşimlerden ya da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde (AİHS) güvence altına alınan hak ve özgürlüklerin kullanılmasından ibaret olduğunu söyledi.

İtalyan İnsan Hakları Federasyonu’nun hazırladığı, 12 sayfadan oluşan rapora bu linkten ulaşılabilir: https://fidu.it/wp-content/uploads/THIRD-PARTY-INTERVENTION-BY-FIDU-logo-12.10.2021.pdf

 

DP lideri Uysal’dan Erdoğan’a: Tıbben kontrolden geçirilmeli

İtalya İnsan Hakları Federasyonu’nun Bylock raporu AİHM’e sunuldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifasını Bahçeli istemiş

HSK üyeliğinden dün beklenmedik bir şekilde istifa eden Hamit Kocabey, görevi bırakmasını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istediğini açıkladı. “Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım” diyen Kocabey’in istifasında bir uyuşturucu baronunun tahliyesini istemesinin etkili olduğu iddia ediliyor.

BOLD – 20017 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine seçilen ve bu yıl mayıs ayında yeniden aynı göreve getirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, dün görevinden istifa etti. Kocabey, bugün yaptığı açıklamada Bahçeli ile yaptığı istişare sonrasında istifa ettiğini kaydetti.

“İSTİŞARE SONUCU İSTİFA ETTİM”

Oğlu Nizamettin Kocabey’in sosyal medya hesabından açıklama yapan Hamit Kocabey, “TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım. Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

UYUŞTURUCU BARONUNUN TAHLİYESİNİ Mİ İSTEDİ?

Gazeteci Timur Soykan, istifa eden Bahçeli’nin eski avukatı HSK üyesi Hamit Kocabey’in bir uyuşturucu baronunun tahliyesi için yargıya baskı yaptığı iddialarını gündeme getirdi. Soykan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifa nedeni hakkında çarpıcı iddialar dolaşıyor. Bir uyuşturucu kaçakçısının bırakılması için Ankara’da bir hakime baskı yaptığı iddia ediliyor. Bu hakim baskıya direndi. Tutuklamaya itirazı görüşecek hakim ise değişti. Doğruysa büyük skandal.” Kocabey’in açıklamasında bu iddia ile ilgili bir ifade yer almadı.

 

DP lideri Uysal’dan Erdoğan’a: Tıbben kontrolden geçirilmeli

HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifasını Bahçeli istemiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Dolar fırlasa da faiz inecek!

Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, görevden alınan Merkez Bankası yöneticileri sonrası gelecek hafta faiz indirme ihtimalinin daha da arttığına dikkat çekerek, dolar yükselse de faiz indiriminin yapılacağını kaydetti.

BOLD –Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, dolarda Merkez Bankası operasyonu ile kontrollü patlatma yapıldığını belirterek, gelecek hafta yapılacak faiz indirimi ile dövizdeki yükselişin süreceğini ifade etti. Dolar için artık dip noktanın 8.95 TL olduğunu söyleyen Bozkurt, 2022 için doların 11 TL’lerle telaffuz edileceğini kaydetti.

AVA GİDERKEN AVLANDILAR

Ekonomi Yazarı Bozkurt’un kendi Youtube kanalında piyasalarla ilgili yaptığı analizi şöyle:
“Dolar yeni rekor bayrağını 9,24 TL zirvesine dikti. Euro 10,70 TL’yi aştı. Altın ve gümüş yükselişini satış fırsatı olarak değerlendirenlerin yüzü gülüyor.

14 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun üç üyesi (Prof. Dr. Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Prof. Dr. Abdullah Yavaş) azledildi. İki isim Şahap Kavcıoğlu’nun kuyusunu kazıyordu ve darbe için lobi faaliyeti yürütüyordu. Ancak ava giderken avlandılar.

FAİZ İNDİRME İHTİMALİ YÜZDE 70’E ÇIKTI

Geçen hafta yerli şahıs ve şirketlerin döviz mevduatı 1,6 milyar dolar artarak, 234,3 milyar dolara yükseldi. Bavulla 13,5 milyar dolar geldi. Şirketler (Tüzel kişiler) 1,8 milyar dolar aldı, şahıslar 200 milyon dolar sattı.

TCMB’nin 21 Ekim’de faizi indirme ihtimali yüzde 70’e çıktı. 21 Ekim’de indirim oranı 100 baz puanı bile bulabilir.

DOLAR İÇİN DİP NOKTA ARTIK 8.95 TL

Merkez Bankası operasyonu ile kontrollü patlatma devam ediyor. Dolar için 9,25 TL eşiğinden sonra 9,30 TL, 9,35 TL kritik. Kâr satışlarında 9,20, 9,17, 9,10 TL destekleri takip edilecek.

Dolarda 8,95 TL artık yeni dip nokta. Yıl sonu için 9,50 TL üzeri ufukta göründü. 2022 için 11 TL üzeri şimdiden telaffuz ediliyor.

GRAM ALTIN İÇİN DİP 505 TL

Altın ve gümüş ons fiyatı Amerikan Merkez Bankası’nın 3 Kasım kararına kilitlendi. Eylül ayı toplantısına dair zabıtlara göre Fed’in tahvil alımını kasımdan itibaren azaltmaya başlayacak.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi haftanın son işlem gününde her ne kadar 1.409 puanda kalsa da Fed’in toplantı tarihi yaklaştıkça banka hisseleri ağırlıklı olmak üzere satışlar hızlanacak. BİST 100 için 1385 direnç noktasına dönüşecek.

Paket küçüldükçe onsta kâr satışları hızlanabilir. 24 ayar altının gramı için dip 505 TL. Gümüşte 7,15 TL kuvvetli bir bariyer, 6,05 TL dip.”

 

 

Dolar fırlasa da faiz inecek! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

DP lideri Uysal’dan Erdoğan’a: Tıbben kontrolden geçirilmeli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirterek, tıbben kontrolden geçirilmesini talep etti.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili tartışmalar büyüyor. CHP ve Saadet Partisi’nden sonra Demokrat Parti (DP) de Erdoğan’ın ülkeyi yönetme ehliyetinin sorgulanmasını istedi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan’ın tıbben kontrolden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

TIBBEN KONTROLDEN GEÇİRİLMELİ

Sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gece yarısı kararnamesiyle Merkez Bankası’ndan 3 yöneticiyi görevden almasının hiç bir mantıklı izahı olmadığını belirten Uysal, “Akıl yitimi değilse bilinçli bir kötülük ve kriz çıkarma niyetinden başka nedir bu!!! Sn Erdoğan’ın muhakeme yeteneğini kaybettiği anlaşılıyor; tıbben kontrolden geçirilmeli!!! Cinnet geçiren birisinin ülkeyi yönetme ehliyetini sorgulamak zorundayız!!!” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU SAĞLIK RAPORU İSTEMİŞTİ

CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçen hafta Erdoğan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili sözlerine yanıt vererek, “AK Parti’nin ileri gelenleri ‘Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini’ talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!” demişti.

KARAMOLLAOĞLU: TAYYİP BEY HAKİKATEN RAHATSIZ

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise Habertürk’te katıldığı gazeteci Fatih Altaylı’nın programında Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığına dikkat çekerek, “Şu anda gördüğümüz kadarıyla Allah Teala sağlık afiyet versin derim, Tayyip Bey hakikaten rahatsız, sağlık açısından söylüyorum. Yürümesinden tutun, konuşmasına kadar her noktada o da bir arayışın içinde…” dedi.

 

Maltepe 2. Zırhlı Tugay davasında 39 asker tahliye edildi

DP lideri Uysal’dan Erdoğan’a: Tıbben kontrolden geçirilmeli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Maltepe 2. Zırhlı Tugay davasında 39 asker tahliye edildi

15 Temmuz’dan sonra Suriye’de görevlendirilen 140 askerin yargılandığı Maltepe 2. Zırhlı Tugayı davasında ara karar açıklandı. Tutuklu yargılanan 67 askerden 39’u tahliye edildi.

BOLD – Üçüncü duruşması, İstanbul’da 3 Ekim’de başlayan Maltepe 2. Zırhlı Tugay davasında ara karar bugün verildi. 67 askerin tutuklu yargılandığı davada 39 kişi tahliye edildi. 28 askerin ise tutukluluğuna devam karar verildi. Bir sonraki mahkeme 10-21 Ocak 2022’de görülecek.

Askerlerin avukatı Kemal Uçar, kararı Twitter hesabından duyurdu. Uçar, “İnşallah sonraki duruşmalarda onlar da yavaş yavaş tahliye olacak. Türk Silahları Kuvvetleri neredeyse, benim kalbim orada atar. El Bab’da, Afrin’de, Münbiç’te, Cerablus’ta, Almanya’da, Amerika’da, Hollanda’da, Fransa’da, Kanada’da, İngiltere’de, Silivri’de, Sincan’da, Kandıra’da, Bakırköy’de, Tekirdağ’da, Şakran’da, Keskin’de.” dedi.

15 Temmuz’dan sonra İdlip, Mümbiç, Cerablus’ta görev yapan 140 asker hakkında 2017 yılında Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında soruşturma başlatıldı. Ancak askerler  o dönemde yurt dışında oldukları için tutuklamalar geçen yıl yapıldı. 15 Temmuz’dan sonra Suriye’de görevlendirilen askerler, 4 yıldır “Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs” ettikleri gerekçesiyle yargılanıyorlar.

Tutuklanan 90 askerden bir kısmı nisan ve temmuz ayında görülen ilk duruşmada serbest bırakıldı. Üçüncü duruşma 3 Ekim’de Silivri Cezaevi kampüsünün içindeki mahkemelerde başladı. 15 gündür savunma yapan askerlerden 39’u daha bugün tahliye edildi.

Temmuz ayında görülen duruşmada mahkeme başkanı askerlerin hepsinin tutukluluğun devamını istemiş, üyelerden biri 20 kişinin, diğeri ise hepsinin tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti. Bold Medya’ya röportaj veren Kemal Uçar, “Yani şu çok mantıksız; hakimin biri hepsinin tahliyesini istiyor, diğeri hepsinin tutukluluğuna devam diyor. Taban tabana zıt iki karar. Hukuk tek, adalet tek, vicdanınız varsa, bir hakimin böyle uygun gördüğü kararın tam tersini diğeri nasıl söyler?” demişti.

Rütbesi düşük olan yüksek olandan çok ceza alıyor: İstihbarat mülkün temelidir!

Maltepe 2. Zırhlı Tugay davasında 39 asker tahliye edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Uluslararası Gazeteciler Derneği, Leipzig’de özgür medya çağrısı yaptı

Uluslararası Gazeteciler Derneği (İnternational Journalists Association) Almanya’nın Leipzig kentinde gazetecileri bir araya getirdi. Türkiye’de cezaevindeki gazeteciler için destek çağrısında bulundu.

BOLD –  Leipzig’de özgür medya için organizasyon düzenleyen Journalists Derneği, Türkiye’de medyaya yönelik baskıyı ele aldı.

Dernekten yapılan açıklamada, “Revolutionale 2021 ‘Festival for Change’ festivalinde her şeye rağmen mesleğini yapmaya çalışan gazetecilere destek çağrısı yaptık.” denildi. Festivalde düzenlenen toplantıda konuşan derneğin Dış İlişkiler Direktörü Gazeteci Yüksel Durgut, “Türkiye üzerinde çok bilgi sahibi olmadığını gördüm. 20 yıldan beridir içeride olan gazeteci Hatice Duman’dan bahsettik. Türkiye’de yaşanan cezaevlerindeki gazetecileri anlattık. Almanya’ya gelip mesleğine devam etmeye çalışan gazetecileri dile getirdik” dedi.

Uluslararası Gazeteciler Derneği, Leipzig’de özgür medya çağrısı yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

AKP’li vekil: Cumhurbaşkanımız zamları göğsünde yumuşatıyor

AKP eski Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Türkiye’deki zamlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı savunurken skandal açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın şefkatini biliyorum. O, topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor” dedi.

BOLD – Kanal 42 TV’de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan 25. ve 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta muhalefetin büyüttüğü ve sürekli dile getirdiği kadar bir zam gelmediğini savundu.

TÜRKİYE’DE PAHALI BENZİN YOK

“Türkiye’de o kadar pahalı bir benzin yok. Muhalefet çok yükleniyor” diyen Erdoğan, vatandaşın şikayet emekte haklı olduğunu ancak onların dertlerine yine AK Parti ve Erdoğan’ın derman olacağını söyledi.

DOĞALGAZA MİNİ MİNİ ZAM GELDİ

“Geçen yıl doğalgazın birim fiyatı 1.99’du, şuanda 2.33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir.” diyen Erdoğan,  Avrupa ülkelerindeki zamların daha yüksek olduğunu iddia etti.

CUMHURBAŞKANIMIZ ZAMLARI GÖĞSÜNDE YUMUŞATIYOR

Doğalgaz ve elektrik zammını muhalefetin şişirdiğini söyleyen Erdoğan, “Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda. Girdi neyse, bir miktar yansıması olacak. Kaleciye top gelince biraz yumuşatır ya göğsüyle, hükümet şuan aynen öyle yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ben biliyorum, onun şefkatini, merhametini, milletimize olan sevgisini, bağlılığını, sevdasını… O, topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor. Taşıyamayacak hale gelince de yükü mecburen yansıtıyor” ifadeleri kullandı.

MARKETLERDE HER HAFTA HERŞEYE ZAM GELİYOR

Kendisi de alışveriş yaparken  fiyatların her hafta yükseldiğine şahit olduğunu dile getiren AKP’li eski vekil Erdoğan, “Her hafta her şeye zam gelir mi? Marketçilerin hepsini suçlamanın bir anlamı yok ama eğer bu noktada fırsatçılık yapanlar varsa da onları da buradan uyarmak istiyorum hem de merhamete gelmelerini istiyorum. Bunu kendimize yapmayalım. Acısını kendileri de çekecek. Zaten insanımıza bir miktar yükleyerek, çektiriyorlar. Market fiyatlarındaki yükselişin sebebi menfaatperestler.

ANTİBİYOTİK FİYATIYLA ASGARİ ÜCRET HESABI YAPTI

2001 yılındaki asgari ücretin 184 lira, bir kutu antibiyotiğin fiyatının ise 55 lira olduğunu öne süren Erdoğan, “Şimdi aynı antibiyotik 16-17 lira, asgari ücret de 2 bin 825 lira. Alım gücümüzde zayıflama var ama 2001 ile karşılaştırılamayacak kadar da asla değil. 2001’de neler çektiğimizi biliyoruz. Ekonomist değilim, ben olayların bu kadarına haizim. 2018’den sonra döviz ile ilgili manipülasyonu hepimiz gördük. Farklı güçler ekonomik yönden saldırmaya çalışıyorlar. Şimdi de yapılabilir. Bir kere yapan bir daha neden yapmasın” dedi.

Mehmet Barlas: Yokluk nedir bilmiyoruz

AKP’li vekil: Cumhurbaşkanımız zamları göğsünde yumuşatıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Ayşe Özdoğan, 14 günde 19 kez doktora götürüldü

İnfaz erteleme talebi reddedilen ve 14 gün önce tutuklanan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan, 3 Ekim’den beri Denizli ve Antalya hastanelerinde toplam 19 kez doktora götürüldü. Özdoğan’a İstanbul Adli Tıp, 1 Ekim 2021’de ‘cezaevinde kalabilir’ raporu vermişti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL 

İstanbul Adli Tıp’ın ‘metastaz yok, nüks yok, devam eden bir tedavisi yok’ diye ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan, e-Nabız kayıtlarına göre 14 günde tam 19 kez hastaneye götürüldü.

2 Ekim 2021’de tutuklanıp Denizli T Tipi cezaevine gönderilen, 8 Ekim 2021’de Antalya L Tipi Cezaevine sevk edilen Ayşe Özdoğan, tutuklandığı ilk günden beri hastane hastane dolaştırılıyor. E-Nabız kayıtlarına göre Özdoğan hapse konulduğundan beri Denizli ve Antalya’daki hastanelerin onkoloji, plastik cerrah, acil, aile hekimliği birimlerine götürüldü.

Özdoğan ile ilgili en çok kayıt 7 Ekim gününe ait. Özdoğan’ın 7 Ekim’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde radyasyon onkolojisi, plastik cerrah, kulak burun boğaz ve tıbbi onkolojisi gibi 7 farklı birime götürüldüğü ve 7 doktor tarafından muayene edildiği görülüyor.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay hapis ceza verilen ve cezası 14 Haziran’da Yargıtay tarafından onaylanan Özdoğan, İstanbul Adli Tıp doktoru ve reviri bulunan cezaevinde kalabileceğine dair rapor verdiği için 2 Ekim 2021’de tutuklandı. Sürekli hastaneye götürüldüğü için şu anda Antalya L Tipi Cezaevinin karantina hücresinde kalıyor. Özdoğan’ın eşi İlker Özdoğan da Mayıs 2019’dan beri aynı cezaevinde tutuklu. Bir oğlu bulunan Ayşe Özdoğan’ın babası Alzheimer hastası, annesi de kanser tedavisi görüyor.

Ayşe Özdoğan’ın hapse girdiğinden beri götürüldüğü hastane, muayene edildiği bölüm ve muayene eden doktorların e-Nabız’daki kayıtları şöyle:

2 Ekim 2021 – Denizli Devlet Hastanesi

3 Ekim 2021 -Acıpayam Devlet Hastanesi

4 Ekim 2021 – İki kez Denizli Devlet Hastanesine

5 Ekim 2021 – Denizli Honaz 11 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Denizli Devlet Hastanesi

7 Ekim 2021 – Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi

8 Ekim 2021 – İki kez Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

11 Ekim 2021 – Antalya Döşemealtı 016 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

12 Ekim 2021 – Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

13 Ekim 2021 – Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

BOLD MEDYANIN ULAŞTIĞI E-NABIZ GÖRÜNTÜLERİ

 

2 Ekim 2021 – Denizli Devlet Hastanesi

3 Ekim 2021 -Acıpayam Devlet Hastanesi

4 Ekim 2021’nde iki kez Denizli Devlet Hastanesine

5 Ekim 2021 – Denizli Honaz 11 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Denizli Devlet Hastanesi

7 Ekim 2021 Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi

8 Ekim 2021’de iki kez Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

11 Ekim 2021’de Antalya Döşemealtı 016 Nolu Aile Hekimliği Birimi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

12 Ekim 2021’de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

13 Ekim 2021’de – Akdeniz Üniversitesi Hastanesi

 

 

Ayşe Özdoğan, 14 günde 19 kez doktora götürüldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Varlık Fonu’ndaki KİT’lerin kasası boşaldı: TCDD 19.7 milyar, Çaykur 919 milyon lira borç alacak

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) 2022 yılı mali hedefleri Resmi Gazetede yayımlandı. 22 kuruluşun 18’inin borç batağında olduğu, kasalarının boşaldığı tablolara yansıdı. Gelecek yıl TCDD’ye 19.7 milyar lira, BOTAŞ’a 16 milyar, Türkiye Petrolleri’ne 11 milyar lira para bulunması gerekiyor.

BOLD ÖZEL – Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2022 yılına ait genel yatırım ve finansman programının tespit edilmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

VARLIK FONU’NDAKİ TÜRKİYE PETROLLERİ DE BATIK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Varlık Fonu’na devredilen BOTAŞ ve Türkiye Petrolleri’nin de 2022 mali tabloları batığı ortaya koydu. Karadeniz’de doğalgaz müjdesiyle gündeme gelen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yeni yılda 22,1 milyar lira yatırım hedefledi. Ancak bu yatırımın 11,3 milyar lirası için borç para bulmak zorunda olduğu Cumhurbaşkanı kararına yazıldı.

BOTAŞ’A 16,3 MİLYAR LİRA PARA LAZIM

Vatandaşın kullandığı doğalgazı ithal eden BOTAŞ ise 8.5 milyar lira yatırım yapmayı planlıyor. Varlık Fonu’ndaki BOTAŞ’ın gelecek yıl bulmak zorunda olduğu finansman miktarı ise 16,3 milyar lira olacak.

VATANDAŞA ÇAY FIRLATMAK İÇİN 919 MİLYON LİRA GEREKECEK

Erdoğan’ın mitinglerde ve açılış programlarında vatandaşa çay fırlatabilmesi için de ÇAYKUR’a para gerekiyor. Varlık Fonu bünyesindeki Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 9 milyon 500 bin liralık yatırım planlıyor. Ancak ÇAYKUR’un 919 milyon 511 bin lira borç para bulması gerektiği Resmi Gazeteye not edildi.

SATILMASI PLANLANAN TCDD’YE 19,7 MİLYAR GEREKİYOR

AKP tarafından özelleştirilmesi planlanan TCDD ise 14,6 milyar lira yatırım hedefliyor. Yıllardır zarar eden TCDD’nin 2022 yılında bulması gereken borç miktarı ise 19,7 milyar lira olarak belirlendi.

BORÇ ARAMAYACAK 4 KURUM

Yatırım yapmasına rağmen borç aramayacak KİT sayısı ise 4’te kaldı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş para aramayacak.

–– Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2022 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Tespit Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4620)

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü

Varlık Fonu’ndaki KİT’lerin kasası boşaldı: TCDD 19.7 milyar, Çaykur 919 milyon lira borç alacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Dolar 9.24’yi geçti: Benzin ve motorine büyük zam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası yönetimine müdahalesi sonrası dolar, 9.24’ü geçti. Merkez Bankası yıl sonu hedefini de geçerek yeni rekorlar kıra dolardaki artış sonrası benzin ve motorine de yeni zamlar geldi. Benzin fiyatları 40 kuruş, motorin fiyatları ise 41 kuruş artacak.

BOLD – Merkez Bankası’nın üç yöneticisinin görevden alınmasının ardından zirveye tırmanan dolar, yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar Merkez Bankası’nın yıl sonu dolar/TL beklentisi olarak açıklanan 9,24 TL’yi de aşarak 9.2422 ile rekor tazeledi. Doların rekor kırdığı anlarda benzine 40, motorine ise 41 kuruş zam yapıldığı haberleri gündeme düştü.

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINDA

Geçen ay faizleri 100 baz puan düşüren Merkez Bankası, gelecek hafta yeni faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda faiz indirimlerine karşı çıkan üyelerin gece yarısı operasyonu ile gönderilmesiyle gelecek haftaki toplantıda faiz indirimi yapılmasın kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum ise dolardaki hareketliliği artırıyor. Resmi Gazete’de yer alan üç üyenin görevden alınması ardından dün 9.19’a kadar yükselen dolar kuru, bu sabah 9.2422’e kadar tırmandı.

MOTORİN VE BENZİNE ZAM GELDİ

Dolardaki yükseliş sürerken başta akaryakıt olmak üzere birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam geldi. Benzinde 17 kuruş, motorinde ise 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak. LPG ve motorinin ardından benzinde de bu gece itibarıyla ÖTV sıfırlanmış olacak.

 

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü

Dolar 9.24’yi geçti: Benzin ve motorine büyük zam yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Mehmet Barlas: Yokluk nedir bilmiyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın yazar Mehmet Barlas, zamlarla ilgili iktidarı ilginç sözlerle savundu. Hayat pahalılığını kabul eden Barlas, “Düşünün ki şu anda İngiltere’de kaç lira verirseniz verin hiç alamayacağınız mallar var. Stoklar tükenmiş, dükkân vitrinleri boş. Biz şu anda yokluk nedir bilmiyoruz, sadece fiyat pahalılığını biliyoruz” dedi.

BOLD – Sabah gazetesi yazarı  Barlas, ‘Türkiye’nin kıymetini bilelim’ başlıklı yazısında Türk seçmenlerin yaşanan çoğu zorluğun dünyanın başka ülkelerinde de var olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi. Seçmenleri sessiz kalmaya çağırdı.

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ NORVEÇ’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Dünyanın en zengin ülkesi Norveç’in 5 milyon 300 bin nüfusu, kişi başına 95 bin dolar geliri bulunduğunu hatırlatan Barlas, “Ve bugün Norveç, doğayı korumak için yaptığı doğalgaz araştırmalarının durmasına son verdi, kazılar yeniden başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi enflasyon % 5.5, ancak aranan pek çok mal stoklarda yok.”

İNSANLAR SOKAKLARDA ÖLÜYOR

Türkiye’nin sağlık tesisleri bakımından dünyaya örnek ülkelerden birisi olduğunu iddia eden Barlas, “Ama en gelişmiş ülkelerde hastanelerde yer olmadığı için insanlar sokaklarda ölüyordu. Ayrıca Türkiye’nin hedef olduğu saldırılar, dünyanın pek az ülkesi için söz konusu.” dedi.

İNSANLARIN REFAHINA DEĞİ, ASKERE VE GÖÇMENE HARCIYORUZ

Barlas, “Türkiye, insanların refahı için harcanması gereken paranın önemli bölümünü askeri harcamalara ayırıyor. Şu anda yurtdışında 44 bin askerimiz var. Ayrıca 84 milyon nüfuslu Türkiye, 5 milyon göçmeni konuk ediyor, onlara iş buluyor, okul buluyor, hastane buluyor.” diye yazdı.

ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Erdoğan Türkiye’sine övgüler dizen Barlas, “Kısacası, ne kadar şikâyet edersek edelim, ülkemizin kıymetini de bilmeliyiz. Geçmişte hiç yaşanmamış krizlerin üstesinden geldik. Hayal bile edemediğimiz altyapılara sahip olduk. Ve Ortadoğu denilen istikrarsızlık coğrafyasında bir devlet olarak dünyaya örnek konumdayız.” ifadeleriyle yazısını tamamladı.

Türkiye sefalette Afrika ülkelerini geride bıraktı: Avrupa’nın da birincisi

Mehmet Barlas: Yokluk nedir bilmiyoruz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Gülen Hareketi mensuplarına operasyon: 113 kişi hakkında gözaltı kararı

Anayasa Mahkemesi’nin Gülen Hareketi’nin terör örgütü ilan edilmesine gerekçe yapılan Yargıtay kararını uygulanamaz bulmasına karşın Gülen Hareketi mensuplarına yönelik operasyonlar sürüyor. Son olarak Ankara ve Balıkesir merkezli 48 ilde 113 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı, 61 kişi gözaltına alındı.

BOLD – Anayasa Mahkemesi (AYM) Gülen Hareketi’nin terör örgütü ilan edilmesine gerekçe yapılan Yargıtay kararını uygulanamaz buldu. Milli Güvenlik Kurulu (MGK)’nun terör örgütü tavsiyesi ile alınan, KHK’lara gerekçe yapılan bu karara bağlı olarak verilen davaların AYM’nin içtihadı dikkate alınarak yeniden görülmesi gerekiyor.

LİSTELER YİNE MİT’TE OLUŞTURULDU

AYM’nin bu kararına karşın savcılıkların Gülen Hareketi mensuplarına yönelik gözaltıları sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Hareketi’nin Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanması iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında 45 ilde 98 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma açılmasında MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının ankesörle ilgili listeleme çalışmaları etkili olduğu belirtildi. Polis ekipleri, bu kişilerin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde operasyon başlattı. 98 kişiden 46’sı gözaltına alındı.

BALIKESİR MERKEZLİ SORUŞTURMADA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gülen Hareketi’ne yönelik Balıkesir merkezli 3 ilde yapılan soruşturmada 15 kişi gözaltına alındı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Gülen Hareketi gönüllüsü oldukları iddiasıyla 15 kişinin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabahın erken saatlerinde Balıkesir, İstanbul ve Düzce’de düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 6’sı kamu görevlisi, 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü

Gülen Hareketi mensuplarına operasyon: 113 kişi hakkında gözaltı kararı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü

AKP Hükumetinin yönettiği Türkiye hukuk ve adalet konularında adeta çakıldı. Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 2020’de 128 ülke arasından 107’inci olan Türkiye, 2021 endeksinde ise 139 ülke arasından 117’inci sıraya geriledi.

BOLD ANALİZ –Bebekli kadın, yaşlı ve hastaları bile cezaevlerine atan AKP rejimi, her gün yeni bir cezaevi ihalesi yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanına açılan cezaevi kampüsleri dünya basınında haber oluyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bütün bu gerçekleri örtmek için yoğun çaba sarf ediyor.

“ÖZGÜRLÜKLER NOKTASINDA TÜRKİYE ABD’DEN İYİ” DEMİŞTİ

ABD’de CBS kanalına röportaj veren Erdoğan, gazeteci Margaret Brennan’ın insan hakları ihlalleri ile ilgili sorusuna, “Özgürlükler noktasında Türkiye buralarla mukayese edilemeyecek kadar, çok daha özgürdür” cevabını verdi.

BÜTÜN KATEGORİLERDE KÖTÜ DURUMDA

Son yayınlanan uluslar arası raporlar ise Erdoğan’ın gerçekleri çarpıttığını ortaya koyuyor. 2021 Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ne (World Justice Project) göre 139 ülke Hukukun Üstünlüğü, Hükümetin Gücünün Sınırlandırılması, Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık, Temel Haklar, Kişilerin Can ve Mal Güvenliği, Hukuki ve İdari Düzenlemelerin Uygulanması ve Vatandaşların Adalete Erişebilirliği gibi kriterlere göre sıralandı.

AB ÜLKELERİNİN ÇOK UZAĞINDA, AFRİKA ÜLKELERİYLE AYNI SIRALARDA

Türkiye bütün kategorilerde Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’nin gerisinde kalırken, Afrika ülkeleriyle aynı gruplarda yer bulabildi. Hukukun üstünlüğü sıralamasında geçen yıla göre 10 basamak birden gerileyen Türkiye, 117. sıraya geriledi. Arkasında Kongo ve İran yer aldı. 12 basamak daha gerilemesi halinde Türkiye hukukun üstünlüğünün en kötü olduğu 10 ülke arasına girecek.

İSKANDİNAV ÜLKELERİ HEP BAŞTA, ALMANYA 5. SIRADA

Hukuk üstünlüğü sıralamasında ilk 10’daki ülkeler şu şekilde sıralandı. Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsveç, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Lüksemburg, Avusturya, İrlanda.

PAKİSTAN AFGANİSTAN, MISIR SONLARDA

Hukukun üstünlüğü sıralamasında son 10’da yer alan ülkeler ise şöyle: Bolivya, Pakistan, Nikaragua, Haiti, Moritanya, Afganistan, Kamerun, Mısır, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kamboçya ve Venezuela.

ADALETE ERİŞEBİLİRLİKTE 113. SIRADA

Türkiye, endeksin Yolsuzlukla Mücadele başlığında, Özbekistan ve Etiyopya’nın hemen önünde 69’uncu sırada  yer bulabildi. Şeffaflık sıralamasında Afganistan’ın önünde 107’nci sırada yer alan Türkiye, Adalete Erişebilirlik başlığında ise Angola’nın ardından 113’üncü sıraya yerleşti.

Diğer kategorilerde de Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim tablo şöyle:

Ülkelerin bulundukları coğrafi bölgelere göre değerlendirildiği endekste ise Türkiye, geçen yıl olduğu gibi yine son sırada yer aldı.

Hükümet Gücünün Sınırlandırılması: Zimbabve ve Çin’in gerisinde 134’üncü sırada

Gelir grubuna göre ülke sınıflandırmalarına bakıldığında ise Türkiye, orta üst gelir grubundaki 40 ülke arasında 38’inci sırada kendisine yer bulabildi

 

Oyları eriyen AKP, masada kazanacak sistem peşinde: Çipli kartla elektronik oy

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

Oyları eriyen AKP, masada kazanacak sistem peşinde: Çipli kartla elektronik oy

Anketlerde oy oranı her geçen gün eriyen, seçim barajını yüzde 7’ye indirip dar bölge sistemini getirmeyi planlayan AKP’nin oy verme sistemini değiştirme planı yaptığı ortaya çıktı. Oy pusulaları için zarf kullanılmayacak yeni sistemle elektronik oy sistemi getirmek isteyen AKP, firmalardan brifing aldı.

BOLD – Kamuoyu araştırmalarında oy oranı yüzde 30’lara kadar gerilediği görülen AKP’de oy verme sisteminin değişmesi gündemde. AKP, zarfsız, elektronik veya parmak iziyle oy kullanılması için çalışmalar yürütüyor.

ELEKTRONİK OY KULLANMA MASADA

2023 seçimlerinde uygulanmak üzere Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği ile ilgili çalışmasını sürdüren AKP, oy verme sisteminin de gözden geçirilmesi tartışılıyor. Elektronik oy kullanma ve parmak iziyle oy kullanma seçenekleri değerlendiriliyor. Yeni sistemle oy pusulalarının konulduğu zarfın kaldırılması planlanıyor. Türkiye’deki herkesin çipli kimlik kartına geçmesi halinde parmak izi ile oy kullanma yönteminin hayat geçirilebileceği hedefleniyor. Sandık başında parmak izi, kimlik kartıyla uyuşanlar ancak oy pusulası çıktısı alabilecek ve kabine giderek oyunu kullanabilecek.

FİRMALAR ELEKTRONİK SİSTEMLE İLGİLİ SUNUM YAPTI

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan AKP’li bir yetkili, zarfsız oy kullanmak için yasal değişiklik gerektiğini ve konuyu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gündemine getireceklerini belirterek, “Türkiye oy zarfı kullanan iki ülkeden birisi. Bu, birçok soruna yol açıyor. Bunu Yüksek Seçim Kurulu’na da, muhalefete de önermeyi düşünüyoruz” dedi. AKP’li yetkili, bazı firmaların kendilerine gelerek elektronik oy kullanımına olanak tanıyan cihazlarla ilgili sunum yaptığını açıkladı. Sistemin daha çok eğitim düzeyinin yüksek olduğu ülkelerde kullanıma uygun olduğunu söyleyen AKP’li yetkili, sistemi kullanmanın cihazın kullanımında yaşanabilecek olası sıkıntılar nedeniyle oy zayiatına neden olacağını düşünüyor.

2017’DEKİ SKANDAL İÇİN DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

AKP, 2017’deki başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğinde yaşanan ve YSK’nın geçerli saymasıyla değişikliğin onaylandığı mühürsüz oy tartışmalarına neden olan oy zarfı kullanımına son verilmesini planlıyor. Bu çerçevede, seçmenin tercihini yaptıktan sonra oy pusulasını koyduğu zarf sistemi artık kullanılmayacak. AKP, üzerinde çalıştığı bu önerisini YSK’nın gündemine de getirecek.

 

Erdoğan rejimindeki büyük sızıntı

Oyları eriyen AKP, masada kazanacak sistem peşinde: Çipli kartla elektronik oy yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »

14 Ekim 2021 Perşembe

Sedat Peker’in ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ çıkışı SADAT projesi çıktı

Rize mitinginde, “Oluk oluk kan akıtacağız” sözleri yıllarca konuşulan Sedat Peker, SADAT’ı kastederek “Ülkede korku iklimi yaratmak için silahlanın çağrısını yapmam ortak fikirdi” dedi.

BOLD – Sedat Peker, binlerce kişinin katıldığı 10 Ekim 2015 tarihinde Rize’de düzenlediği ‘teröre lanet’ mitinginde, “Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar” ifadesini kullandı. Tayyip Erdoğan’a diz çöktürülmesinin devlete diz çöktürülmesi anlamına geleceğini savunan Peker, 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye destek çağrısı yaptı. Miting alanına, Peker’in Erdoğan’la fotoğrafı asıldı.

ORTAK FİKİRDİ

Bugün bu sözler yeniden gündemde. Gündeme getirense Sedat Peker’in kendisi. Sosyal medya hesabından SADAT hakkında bir dizi paylaşımda bulunan Peker, “Ülkede korku iklimi yaratmak için silahlanın çağrısını yapmam ortak fikirdi. Oluk oluk kan dökülme çıkışını yapacağından haberdar değildik diyemezsiniz. O tarihlerin birkaç gün öncesinde yaptığım görüşmelerin HTS kayıtları da ortaya çıkacaktır” dedi.

ZAMANI GELDİĞİNDE ORTAYA ÇIKACAKTIR

Suriye’ye giden silahlar için kendini suçlayan SADAT yöneticileriyle daha önce de görüştüğünü söyleyen Peker, “Hiç tanışmadığımızı, konuşmadığımızı söylemişsiniz” diyen Peker, “HTS kayıtları çıkarıldığında biz telefonla konuşmuş muyuz konuşmamış mıyız zaten bu ortaya çıkacaktır. Bunların yok edilmesi zaten mümkün değildir. Ayrıca ben zaten bir yere görüşmeye gitmem. Yapımı herkes bilir. Beni temsil yetkisi olan arkadaşların sizinle kaç kere görüştüklerinin, ayrıca SADAT’ın resmi programlarına kaç kere katıldıklarının hem HTS kayıtları hem videoları ortadadır. Zamanı geldiğinde bunların hepsi zaten ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan rejimindeki büyük sızıntı

Sedat Peker’in ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ çıkışı SADAT projesi çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold
Devamını Oku »