10 Mayıs 2019 Cuma

Avrupa’da yalan haber yapan Sabah’a, tokat gibi tekzip

AKP’ye yakınlığı ile Türkiye’de siyasi iktidarın isteği doğrultusunda yalan haber yapmayı şiar edinmiş Sabah Gazetesi, Avrupa’da yayınladığı yalan haberi nedeniyle 10 Mayıs Cuma günkü nüshasında manşetten tekzip yayınlamak zorunda kaldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) kamuoyunu yönlendirme ve algı amaçlı oluşturduğu istihbarat notlarını “haber kisvesi altında” kurgulayan Sabah Gazetesi, Avrupa’da yaptığı yalan haberlerle başı dertte.

Almanya’da yayımlanan Sabah Avrupa gazetesinin bugünkü manşeti büyük puntolarla “Haber Düzeltme” şeklinde yayınlandı. Sabah Gazetesi, 11 Ekim 2016 tarihli “Hain diplomatları bu adam saklıyor” başlığı ile yaptığı haberin yalan olduğunu okuyucularına duyurdu.

Almanya’da faaliyet gösteren Diyalog ve Eğitim Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun’u hedef gösteren yalan haberlere imza atan Sabah Gazetesi, iddialarının asılsız olduğunu kendisi de kabul etti.

Sabah’ın haberinde Ercan Karakoyun’un, Berlin Büyükelçiliği’nde görevli Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay Ayhan Dağlı ve eşi Fatma Dağlı’yı gizlediği ifade ediliyordu.

Gazete haberinin yalan olduğunu belirterek, “Karakoyun, Ayhan Dağlı ve eşi Fatma Dağlı’yı hiçbir zaman saklamamıştır. Karakoyun ikisini hiç tanımamaktadır. Yayınevi” şeklinde düzeltme yayınladı.

Yeni Kabataş Yalanı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder