11 Mayıs 2019 Cumartesi

İmamoğlu’ndan sanatçılara yeni çağrı: Cesurca konuşmaya devam edin, siyasiler had bildiremez

Türkiye’nin geleceği için herkesi ‘her şey çok güzel olacak’ etiketini cesurca paylaşmaya davet eden İmamoğlu ‘Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz;  sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil’ dedi.

BOLD-Ekrem İmamoğlu kendisine destek veren sanatçılara, bilim ve iş insanlarına Twitter hesabından yayınladığı yeni bir video ile çağrıda bulundu. İmamoğlu, “Türkiye’nin geleceği için sanatçılar, iş insanları ve akademisyenler ve korkusuzca konuşabilmeli” diye konuştu.

Konuşmanın düşünce ifade etmenin demokratik hak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Haddini bilmesi gereken siyasilerdir, bizleriz;  sanatçılar, akademisyenler, iş insanları değil” dedi. İmamoğlu sanatçılara ve bilim insanlarına, korkmadan paylaşmaya ve konuşmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı şöyle:

“Susmamak, konuşmak demokrasinin en ana ilkelerinden biri. Fikrini özgürce söyleyebilmek. Hele sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, çizerler, dünya o zaman güzel. Siyasetçiler had bildiremez. Böyle bir şey yok. Konuşun. Şiirler yazsın şairler, türküler bestelesin, şarkılar bestelesin bütün besteciler. O güzel ses sanatçıları bunları dile getirsinler. Yazarlar makale yazsınlar, bizleri eleştirsinler. Topluma yön versinler, geleceği göstersinler. Bundan daha güzel ne olabilir ki… Siyasetçiler bundan memnun olmalı. Aksi takdirde siyasiler köşeye sıkışır. Özgürlük nefes gibidir. Özgür olmaya devam edin. Bunu da paylaşın. Bence aklınıza gelen tüm duyguları, kucaklaşmayı, demokrasiyi, her şey çok güzel olacak demeyi paylaşmaya devam edin. Cesurca Türkiye’nin geleceği için konuşun lütfen.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder