11 Mayıs 2019 Cumartesi

Galatasaray Rize’de üç puanı uzatmalarda buldu

Süper Lig’in 32’inci haftasında lider Galatasaray, Rizespor’a konuk oldu. Sarı-Kırmızılı takım uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 3-2 kazanmayı başardı. Mbaye Diagne bir penaltıdan yararlanamazken ev sahibi takım mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Karşılaşma her iki takıma da gitti geldi. Son sözü yine Diagne  90+7’de attığı golle söyledi. Emre Akbaba’nın ciddi sakatlığı herkesi üzdü.

Galatasaray’ın gollerini Feghouli ve biri penaltıdan olmak üzere Diagne’den(2) geldi. Rizespor’un gollerini ise Muric ve Aminu kaydetti. Sarı-Kırmızılı takım puanını 66’ya çıkartarak liderliğini sürdürürken Rizespor ise 40 puanda kaldı.

Feghouli’nin attığı golle Galatasaray maçın başında 1-0 öne geçti.

GALATASARAY FEGHOULİ İLE ÖNE GEÇTİ

Maça iki takımda oldukça istekli başladı. Karşılıklı gol denemelerinin ardından Galatasaray, Feghouli ile skoru 1-0 yaptı. 9’uncu dakikada konuk Sarı-Kırmızılı takım Ryan Donk ile hızlı çıktı. Onyekuru’nun pası ile buluşan Feghouli düzgün bir vuruşla skoru Galatasaray lehine 1-0’a getirdi.

Erken gelen gol iki takımında oyun anlayışlarını revize etmelerine neden oldu. Rize daha çok adamla öne çıkarken, Galatasaray hızlı ataklarla özellikle de Onyekuru ile farkı açmaya çalıştı.

RİZE’NİN TOPU DİREKTEN DÖNDÜ

Rizespor çok adamla ileri çıkmasının karşılığını pozisyon olarak buldu. Ancak beraberlik fırsatlarını kullanamadı. 31’de de kazanılan serbest vuruşta Moroziuk topu barajdan geçirse de direğe takıldı. Galatasaray ise bu bölümde bulduğu pozisyonları kullanamadı. 35’te Diagne kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen çok müsait durumda topu gole çeviremedi.

Onyekuru Galatasaray’ın çalışkan isimlerinden biriydi

VAR KARARI İLE PENALTI

Galatasaray maçın 37’inci dakikasında penaltı kazandı. Kullanılan köşe vuruşu sonrası Rizespor ceza sahası karıştı. Yerde kalan oyuncalar sonrası VAR devreye girdi. Aberhoune’un Marcao’yu eliyle durdurduğu gerekçesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi.

39’da atışı kullanan Diagne penaltı vuruşundan yararlanamadı. Direkten dönen topu Diagne yeniden tamamladı. Kural gereği direkten gelen topa dokunduğu için hakem Serkan Çınar ofsayt gerekçesiyle oyun durdu ve topu Rizespor’a verdi.

KAÇAN PENALTI GALATASARAY’I OYUNDAN DÜŞÜRDÜ

Diagne’nin kaçırdığı penaltı Galatasaray’ı oyundan düşürdü. Rizespor orta sahayı kolay geçip gol aramaya başladı.

İlk yarının bitimine dakikalar kala, Vedat Muric beraberliği sağladı. 45’te paslaşarak ceza sahasına giren Muric, çaprazdan yaptığı vuruşla bu sefer Muslera’yı mağlup ederek skoru 1-1’e getirdi.

Galatasaray maçın uzatma bölümünde bulduğu iki golle maçı kazanmayı bildi.

GÖKHAN GEÇİT VERMEDİ

Maçın ikinci yarısının ilk 15 dakikalık bölümü karşılıklı ancak sonuç vermeyen ataklarla geçerken 63’te Mariano topla birlikte savunmadan ileri çıktı. Feghouli’nin dışarı çıkardığı topu gelişine kaleye vurdu. Kaleci Gökhan topu çıkırdı. Hemen arkasından Diagne yine fırsatı yakaladı attığı sert şutu yine Gökhan çelmeyi başardı. 67’de kullanılan köşe vuruşunda Samudio’nun kafa şutu direkten döndü.

EMRE AKBABA SAKATLANDI SAMUDİO KIRMIZI GÖRDÜ

Karşılaşmanın 70’inci dakikasında Emre Akbaba sakatlandı. Samudio’nun müdahalesi sonrası Emre Akbaba’nın ayağının kırıldığı belirtildi. Yarıdımcı antrenör Hasan Şaş Galatasaray kulübesine kırık şeklinde bilgi verdi. Hakem Serkan Çınar sonrasında Samudio’ya kırmızı kart gösterdi. 74’ten itibaren ev sahibi ekip maça 10 kişi devam etti.

10 KİŞİ KALAN RİZE GOLÜ BULDU

76’ıncı dakikada Rizespor hızlı çıkarak Galatasaray’ı eksik yakaladı. Boldrin’in taşıdığı topla ceza sahasına girerek sert bir şut çekti. Muslera topu çelmeyi başardı. Penaltı noktasına açılan topu takip eden Umar Aminu topu tek vuruşla ağlara göndererek skoru 2-1’e getirdi.

10 kişi kalan Rizespor 2-1 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.

BİR PENALTI DAHA

Galatasaray 88’de bir penaltı daha kazandı. Ceza sahası içinde Onyekuru yerde kaldı. İtirazlar sonrası yapılan VAR incelemesi sonrası hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. Sinan Gümüş ile Diagne arasında atışı kullanma tartışması çıktı. Son karar olarak Diagne penaltıyı kullanarak skoru 2-2’ye getirdi.

DİAGNE KAFAYLA GOLÜNÜ ATTI

Penaltı atışında Sinan Gümüş ile tartışan Diagne bu sefer takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti. 90+7’de Feghouli’nin ortasını iyi takip eden Mbaye Diagne takımının 3’üncü kendisinin 2’inci golünü Rizespor ağlarına gönderdi.

12 dakikalık uzatmanın ardından Galatasaray kritik deplasmandan üç puanla dönmeyi başardı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder