11 Mayıs 2019 Cumartesi

Mülk satmadık, kampanya yapıp para toplamadık

Beşiktaş’ta 2018 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında Fikret Orman yönetimi idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

Yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesi Orman kürsüden açıklamalarda bulundu. Fikret Orman’ın ‘Arkamdan karı gibi konuşurlar’ sözü genel kurulda tepkiyle karşılandı.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirilen 2018 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında konuşan Orman, “Başkanlığımda tam 7 yıl 2 ay oldu. Bu süre içinde çok güzel günler geçirdiğimiz dönemler de oldu, üzüldüğüm dönemler de oldu.

Son 1-2 senede çok üzüldüğüm süreçler de yaşadık. Burası konuların tartışılacağı, eleştirileceği yerdir. Beşiktaş’ın nezaketi içinde yapalım.” ifadelerini kullandı.

Fikret Orman 2018 yılı için mali ve idari olarak ibra edildi.

SON SEÇİMİM

Fikret Orman, tüzük gereği başkanlık için son kez seçime gireceğini dile getirdi. Olağan kongrelerde üçüncü kez başkanlığa aday olan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim yarın son genel kurulum olacak. Tüzüğümüz bunu gerektiriyor. Bundan fazla niyetim hiçbir zaman olmadı. Hayırlara vesile olan bir kongre diliyorum. Beşiktaş’a yakışan kongre olsun.

Ramazan ayı güzellik ayı, gerginlik ayı değil. Kalp kırmaya gerek yok. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Kazanan olur olmaz, birbirimizin yüzüne bakacak halde olalım. Nezaket içinde, Beşiktaş’a yakışan zarafet içinde, ele güne bizi güldürmeyecek şekilde kongre geçirelim. Kulübün başkanı olarak güzelce yapılmasını sizden rica ediyorum.”

Fikret Orman’ın yarın yapılacak başkanlık seçiminde rakibi Hürser Tekinoktay olacak.

CAMİAMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI

Fikret Orman, görevde bulundukları 7 senede yönetim kurulu üyeleriyle ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Başladığımızda rakiplerimizin borçları yarımız kadardı. Onlar statlarını yapmış, takımları ve moralleri vardı.

Tesislerini, altyapılarını, mağazalarını, her şeyi yapmışlardı. Büyük bir mücadele verdik. Camiamız da bize sahip çıktı. Bu süreç içinde rakiplerimizin bazıları mallarını sattılar. Çok önemli iki mülklerini sattılar. Hala bizden yüksek borç seviyesindeler.” dedi.

BİZ KİMSEDEN YARDIM İSTEMEDİK

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, konuşması sırasında Fenerbahçe’nin başlattığı ‘Fener Ol’ kampanyasına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Fikret Orman, kulübün durumu ve ‘Fener Ol’ kampanyası için şu sözleri kullandı;

“Diğer bir rakip kulübümüzde bağış topluyorlar, biz kimseden yardım istemedik. Onların yeni başkanı cebinden yüklü bir miktar bağış olarak para koydu ama hala bizim borcumuzun iki katı borçları var.”

KARI GİBİ ARKADA KONUŞURLAR’ SÖZÜNE TEPKİ

Üyelerin hakkında yaptığı eleştirilere cevap veren Fikret Orman, “Bu kadar hatibe cevap vermezsek saygısızlık olur. Canım hocam yarın rakibimiz, sizin ilk adaylığınız benim de son adaylığım. Beşiktaş’ta kimseye yaranılmaz Beşiktaş’ta Nazmi Koca’ya cevap vermeyeceğim, cevap vermeye kaale almam.

Hakkımda şaibeleri varmış, çıkın söyleyin Kulübün uçağını özel işlerimde kullanmışım çıkıp bir tane drone göstersinler. Onlar anca karı gibi gibi arkadan konuşurlar. Kapalı kapılar ardında konuşmayacaksın! Delikanlı gibi çıkın konuşun, ancak karı gibi arkadan konuşurlar” dedi. Bu sözlerinin ardından salonda tepki topladı.

Fikret Orman, eleştirilere cevap verirken kullandığı ‘karı gibi arkadan konuşurlar’ şeklindeki sözlerinden dolayı özür diledi. 

ORMAN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Yaptığı açıklamaların ardından “özür dilemesi” istenen Fikret Orman, “Oruçluluğuma verin, özür diliyorum. Hanımefendi, sizden de özür diliyorum. Haklısınız. Ben arkadan dedikodu yapanlara söyledim, niye kızıyorsunuz ki? Hepiniz mi yaptınız?” şeklinde konuşmasını tamamladı.

14 BİN 204 ÜYE OY KULLANACAK

Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 204 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Fikret Orman beyaz, Hürser Tekinoktay ise sarı renkli zarfla genel kurulda başkanlık yarışı verecek. Ayrıca, genel kurulda denetim, disiplin ile seçme ve sicil kurullarında da seçim olacak. Seçme ve sicil kurulunda 3, denetim ile disiplin kurullarında ise ikişer liste seçime girecek.

Fikret Orman’ın listesinde başkan yardımcısı olarak Serdal Adalı görev yapacak.

FİKRET ORMAN’IN LİSTESİ

Asıl üyeler: Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre

Yedek üyeler: Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Melih Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu

HÜRSER TEKİNOKTAY’IN LİSTESİ

Asıl üyeler: Tamer Mert, Emre Esen, Yağmur Sağnak, Levon Kamer Dökmeciyan, Ercan Özcan, Nilay Yılmaz, Mehmet Bilal Özokur, Ersan Aksoylu

Yedek üyeler: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Engin Bayraktutan, Mehmet Serkan Ergin

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder