10 Mayıs 2019 Cuma

Merak edilen konu; İngilizler gelecek yıl kaç takımla Şampiyonlar Ligi’nde olacak?

Avrupa’da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde finale kalan takımlar belli oldu. İngiliz takıları iki kupada da finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi’de Liverpool-Tottenham, Avrupa Ligi’nde ise Chelsea-Arsenal mücadelesi olacak.

Herkesin merak ettiği konu ise İngiltere’nin, 2019-20 sezonunda Devler Ligi’ne altı takımla gidip gidemeyeceği. Goal’ün derlediği bilgilere göre İngilizler gelecek sezon kaç takımla Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak.

Kural’a göre Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde şampiyon olan takımlar, bir sonraki sezon Devler Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanıyor. Fakat bu takımlar, kendi liglerinde bu bileti ceplerine koydukları zaman ne oluyor?

Liverpool Barcelona’yı eleyerek finale yükseldi.

BİR ÜLKEDEN EN FAZLA 5 TAKIM

Liverpool ve Chelsea, kendi liglerini ilk dörtte bitirmeyi garantilediler. Tottenham ve Arsenal’in kaderleri ise son haftaya belli olacak. Unai Emery’nin ekibinin küçük çapta bir mucizeye ihtiyacı var. Arsenal’in üç puan ve sekiz averaj önünde yer alan Tottenham son maçında Everton’dan fark yemezse, Kuzey Londra’daki ezeli rakibinin ilk dörde girme şansı çok düşük. Dolayısıyla Arsenal’in ligi beşinci sırada bitirmesi beklenebilir.

KURAL NE DİYOR?

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’nde bu sezondan itibaren uygulamaya koyduğu yeni formata göre, bir ülke bu turnuvada maksimum beş takımla temsil edilebiliyor. Kurallara göre;

  • Eğer, Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu kendi liginde de Şampiyonlar Ligi bileti alırsa, ülkeler sıralamasında 11. konumda yer alan ülkenin (an itibarıyla Hollanda ) şampiyonu ön eleme oynamak yerine Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılım hakkı elde ediyor.
  • Eğer, UEFA Avrupa Ligi’nin son şampiyonu kendi liginde de Şampiyonlar Ligi bileti alırsa, ülkeler sıralamasında 5. konumda yer alan ülkenin (Fransa) üçüncüsü ön eleme oynamak yerine Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılım hakkı elde ediyor.

Tottenham, Hollanda’nın Ajax takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’un rakibi oldu.

MUHTEMEL SENARYOLAR

Eğer Tottenham ligi ilk dört içinde bitirirse, Liverpool – Tottenham finalini kazanan takımın elde ettiği Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı, Hollanda’ya gidecek ve Eredivisie şampiyonu ön eleme oynamak yerine turnuvaya direkt katılacak.

Liverpool, Chelsea ve Tottenham’ın ligi ilk dörtte, Arsenal’in ise ilk dört dışında bitirdiği senaryoda UEFA Avrupa Ligi’ni Chelsea kazanırsa, Devler Ligi’ne doğrudan katılım hakkı Fransa Ligue 1’i üçüncü sırada bitiren takıma gidecek.

Eğer Tottenham son hafta büyük bir mucize ile dördüncülüğü Arsenal’e kaptırırsa, Devler Ligi’ne katılabilmek için Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak durumda olacak. İlk dörtte yer alan Chelsea ile Arsenal’in Avrupa Ligi’nde oynayacağı finali kazanan ekibin elde ettiği Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı ise Fransa Ligue 1’in üçüncüsüne gidecek ve bu takım ön eleme oynamak zorunda kalmayacak.

Arsenal, Avrupa Ligi’nde Valencia’yı eleyerek finale yükseldi.

İNGİLTERE 5 TAKIMLA KATILABİLECEK Mİ ?

Bu senaryolar dahilinde, İngiltere’nin Avrupa’nın bir numaralı futbol organizasyonunda beş takımla temsil edilebilmesi için, Arsenal’in ligi ilk dört dışında tamamladığı senaryoda Avrupa Ligi’ni kazanması, ya da, Tottenham’ın ligi ilk dört dışında bitirdiği senaryoda Şampiyonlar Ligi’ni kazanması gerekiyor.

Chealsea, Frankfurt’u penaltılarla eleyerek Arsenal’e rakip oldu.

ŞAMPİYON İKİ TAKIM İNGİLTERE’DE İLK 4’TE OLMAZSA

İngiltere’nin bu sezon karşılaştığı senaryoda iki finali kazanan takımın da Premier Lig’de ilk dörtte yer almama ihtimali yok. Peki ya öyle olsaydı? Hem Tottenham hem de Arsenal, Premier Lig’de ilk dörde girememiş olmalarına rağmen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ni kazanmış olsalardı ne olacaktı?

Avrupa kupalarını kazanan Arsenal ve Tottenham’ın kendi liglerinde ilk dörde giremedikleri varsayımsal senaryoda, bu iki takımdan ligi daha alt sırada bitireni Avrupa Ligi’ne gönderilecekti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder