11 Mayıs 2019 Cumartesi

Dilipak: Bu seçim medyayı bitirdi

80 milyonluk Türkiye’de tiraj rakamlarının 1 milyona gerileyebileceğini söyleyen Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, birçok gazetenin satış rakamlarında yalan söylediğini belirtti. Dilipak, “Birileri mediayı bir tetikçi gibi kullanmak istiyor sanki. Aynı ekip sosyal mediada troller üzerinden iş tutuyor. Hepsi sahibinin sesi” ifadesini kullandı.

‘MEDYANIN KÖKÜNE KİBRİT SUYU DÖKTÜLER’ 

Dilipak, “Sermaye ve siyaset birlikte medianın köküne kibrit suyu döktüler sanki. Bunlar medianın bedenine sahip oldular ama işin manevi derinliğini ıskaladılar” dedi. Dilipak’ın ‘Bu seçim mediayı bitirdi’ başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

‘SİYASİLER MEDYAYI SOPA GİBİ KULLANDI’ 

“Seçim bitti. Gazete tirajları yerlerde sürükleniyor. Seçim sonuçları üzerine yapılan tartışmalarda kullanılan dil ve üslub da aynı şekilde basın için ‘yüz karası’ bir durumdu. Bilgi, analiz, ihtimal hesabı değil, telkin vardı. Meydan okuma, tehdit, korkutma, yıldırma, caydırma, bastırma… Media siyasiler için bir ‘sopa’ gibi kullanıldı ve media da kendini kullandırttı.

‘GAZETE TİRAJLARI YERLERDE SÜRÜKLENİYOR’ 

Seçimin son haftası tirajlara bakacak olursak, 200’lerdeki ilk 3 gazete, Sabah, Hürriyet ve Sözcü’nün toplam tirajı 800.000’i zor buluyordu. 100’lük seviyede 8 gazete vardı ve toplamı 1 milyona yaklaşıyordu. 2 spor gazetesini çıkarsanız 250.000’de kalırsınız. Toplam tiraj 2 milyondan az fazla.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder